Ce inseamna aceste cuvinte scrise in (Evrei 13.8) : Isus Hristos este Acelasi, Ieri si Azi si Intotdeauna

Lucrarea Divina Incincita ( The Five Fold Minystry ) ne prezinta raspunsul atotcuprinzator

http://www.infomesaj.ro/uncategorized/jonathan-cahn-taina-celor-sase-pluraluri-ceresti-in-ebraica/

http://www.infomesaj.ro/slujba-incincita/taina-aleph-tav/

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Ce inseamna aceste cuvinte scrise in (Evrei 13.8) : Isus Hristos este Acelasi, Ieri si Azi si Intotdeauna

 1. Dan zice:

  Da ! Si Moise o fi zis: Asculta Israele : Domnul, Dumnezeii taii sunt singur(ii) (Dumnezei) Va pierdeti timpul de pomana !
  Ascultaţi, ceruri, şi ia aminte, Pământule, căci Domnul vorbeşte: „Am hrănit şi am crescut nişte copii, dar ei s-au răsculat împotriva Mea.
  Ieremia 8:7 „Chiar şi cocostârcul îşi cunoaşte vremea pe ceruri; turtureaua, rândunica şi cocorul îşi păzesc vremea venirii lor, dar poporul Meu nu cunoaşte Legea Domnului! ”
  Isaia 1:3 Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte, poporul Meu nu ia aminte la Mine.”
  Isaia 52:6 De aceea, poporul Meu va cunoaşte Numele Meu, de aceea va şti, în ziua aceea, că Eu vorbesc şi zic: ‘Iată-Mă!’
  Ieremia 4:22 ‘Căci poporul Meu este nebun, nu Mă cunoaşte; sunt nişte copii fără minte şi lipsiţi de pricepere; sunt meşteri să facă răul, dar nu ştiu să facă binele.’
  1 Cor. 8;4 Deci, cât despre mâncarea lucrurilor jertfite idolilor, ştim că în lume un idol este tot una cu nimic şi că nu este decât un singur Dumnezeu.
  5 Căci chiar dacă ar fi aşa-numiţii „dumnezei”, fie în cer, fie pe pământ (cum şi sunt în adevăr mulţi „dumnezei” şi mulţi „domni”),
  6 totuşi, pentru noi, nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, de la care vin toate lucrurile şi pentru care trăim şi noi, şi un Singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile şi, prin El, şi noi.
  8 Cum puteţi voi să ziceţi: «Suntem înţelepţi şi Legea Domnului este cu noi?» Cu adevărat, degeaba s-a pus la lucru pana mincinoasă a cărturarilor.
  9 Înţelepţii sunt daţi de ruşine, sunt uimiţi, sunt prinşi, căci au nesocotit Cuvântul Domnului, şi ce înţelepciune au ei?
  10 De aceea, pe nevestele lor le voi da altora şi ogoarele lor, altor stăpâni. Căci, de la cel mai mic până la cel mai mare, toţi sunt lacomi de câştig mârşav, de la proroc până la preot, toţi înşală!
  11 Leagă în chip uşuratic rana fiicei poporului Meu, zicând: «Pace! Pace!» Şi totuşi pace nu este.
  12 Vor fi daţi de ruşine, căci săvârşesc astfel de urâciuni; nu roşesc şi nu ştiu de ruşine, de aceea vor cădea împreună cu cei ce cad şi vor fi răsturnaţi când îi voi pedepsi, zice Domnul.
  13 Vreau să isprăvesc cu ei, zice Domnul. Nu vor mai fi struguri în vie, nici smochine în smochin şi frunzele se vor vesteji. Le voi da celor ce vor trece peste ele’.”
  Da , multe feţe ! Ieremia 9:6 „Locuinţa ta este în mijlocul făţărniciei şi, de făţarnici ce sunt, nu vor să Mă cunoască, zice Domnul. „

 2. Dan , ori nu a citit corect predica din link-ul recomandat, ori nu a vrut sa inteleaga nimic din ce a citit ! Cum s-ar putea explica in alte cuvinte atitudinea lui din comentariul de mai sus ?
  Ma refer la acest pasaj din predica lui Ionathan :
  „…….– Al doilea cuvânt care face parte din acest grup unic de cuvinte la plural, este „panyim”, adică „faţă, chip.”
  Aşadar, în limba ebraică nu putem spune „faţă” sau „chip”, la singular, pentru că Biblia vorbeşte întotdeauna la plural: „feţe”, „chipuri”. De ce aceasta? Poate că unul dintre motive este că noi nu avem o singură faţă, ci mai multe: o faţă fericită, o faţă tristă, o faţă mânioasă, o faţă nedumerită, etc., dar cuvântul „panyim nu înseamnă numai „faţă, chip”, ci înseamnă şi „prezenţă, apariţie”, „înfăţişare”. Deci, avem mai multe înfăţişări sau apariţii. Într-o situaţie ne înfăţişăm într-un anumit fel, aici venim într-un fel, dar acasă avem o altă înfăţişare sau apariţie.

  Oamenii care mă întâlnesc uneori în cursul săptămânii, sunt uimiţi pentru că nu port costum şi cravată. Eu le-am spus că nu port niciodată costum şi cravată, decât când sunt în biserică sau când vorbesc undeva. Voi, femeilor, aveţi o faţă când intraţi în baie şi alta când ieşiţi. Ca şi copii, noi avem un chip care diferă de chipul pe care-l avem când suntem adolescenţi sau adulţi.

  Acestea sunt „panyim”, chipurile, feţele sau arătările noastre, dar sensul acestui cuvânt este mult mai minunat şi mai adânc când vorbim despre chipul lui Dumnezeu.

  Biblia vorbeşte de multe ori despre chipul lui Dumnezeu.

  Astfel, Moise a zis: „Arată-mi faţa Ta.” În limba ebraică, cuvântul faţă din acest verset este la plural: „Arată-mi feţele Tale.” Apoi scrie că Moise a vorbit cu Dumnezeu faţă în faţă, dar în ebraică scrie: „feţe în feţe”.

  Dragostea are mai multe feţe, iar noi dorim să-i arătăm lumii feţele dragostei lui Dumnezeu.

  Când i-a vorbit Domnul lui Moise şi i-a spus cum trebuie să-i binecuvânteze Aaron şi fiii lui pe copiii lui Israel, a zis:

  „Domnul să facă să lumineze Faţa Lui peste tine şi să Se îndure de tine!” (Numeri 6.25).

  În limba ebraică nu scrie: „Faţa Lui”, ci: „Feţele Lui”: „Domnul să facă să lumineze Feţele Lui peste tine.”

  Ce înseamnă aceasta? Că Dumnezeu nu are o singură Faţă, ci mai multe, şi nu există o singură strălucire, ci mai multe. Dumnezeu nu ni Se arată într-un singur fel, ci există mai multe înfăţişări în care ni Se descoperă.

  Mai sunt şi alte Feţe ale lui Dumnezeu? Fiecare fiinţă umană este făcută după chipul lui Dumnezeu. Aşadar, noi suntem unul din chipurile lui Dumnezeu. Suntem diferiţi, dar am fost făcuţi după asemănarea Lui. Când Dumnezeu Se mişcă prin noi şi Îşi arată dragostea folosindu-Se de trupul acesta, aceasta este una dintre feţele lui Dumnezeu, este o înfăţişare a lui Dumnezeu. De ce? Pentru că în spatele a ceea ce vedem se află dragostea Sa care Se manifestă prin acel om. Când sunteţi iubiţi de cineva, aceea este de fapt dragostea lui Dumnezeu, acel om arătând o altă faţă a lui Dumnezeu. Un om devine o faţă a lui Dumnezeu atunci când este condus de Duhul lui Dumnezeu.

  Dacă cineva vă încurajează, iar lucrul acela vine de la Dumnezeu, de fapt Dumnezeu este în spatele acelui lucru, este o apariţie a Sa. Aceasta se întâmplă chiar şi atunci când sunteţi binecuvântaţi de un necredincios, pentru că de fapt Dumnezeu este Cel care îl determină să facă aceasta, deci este o altă apariţie sau arătare a lui Dumnezeu. El Se arată, iar voi puteţi vedea dragostea Sa manifestându-Se în toate chipurile Sale.

  De multe ori, oamenii se întreabă: „Unde eşti, Doamne?” şi aşa cum am arătat din Biblie, deşi El era chiar lângă ei, nu L-au văzut şi nu L-au recunoscut. Ei nu au putut recunoaşte „panyim-ul Său. Ei s-au aşteptat să vadă un singur chip, o singură apariţie, dar Dumnezeu nu are numai un chip, ci Se arată în diferite feluri.

  Astfel, imediat după înviere, El, Dumnezeu Însuşi, S-a arătat în chipul unui grădinar şi tot El S-a arătat în chipul bărbatului care mergea spre Emaus. Vedeţi? El ni Se arată, dar de multe ori, noi nu-L vedem deşi El se află chiar lângă noi. De ce aceasta? Pentru că nu-I recunoaştem feţele, fiindcă El are mai multe feţe.

  Un păstor care a fost închis în timpul comunismului, a fost interogat, iar una dintre întrebările care i s-au pus, a fost: „Arată-mi o dovadă a existenţei lui Dumnezeu, şi eu îţi voi arăta o dovadă că El nu există. Vezi? Tu spui că omul a fost făcut după chipul lui Dumnezeu, deci, priveşte!” Şi i-a adus o oglindă. Păstorul fusese bătut şi înfometat, aşa că era slab şi urât.

  Şi anchetatorul i-a zis: „Vrei să-mi spui că acesta este chipul lui Dumnezeu? Bărbatul acela era evreu şi ştia limba ebraică, aşa că i-a răspuns: „Da, Dumnezeu are mai multe chipuri, deci de ce nu ar putea avea şi o faţă ca aceasta?”

  Dacă Îi aparţineţi lui Dumnezeu, trebuie să fiţi unul din chipurile Sale, trebuie să fiţi una din arătările sau apariţiile Sale, ceea ce înseamnă că atunci când se uită la voi, oamenii trebuie să vadă dragostea lui Dumnezeu, pentru că voi trebuie să fiţi o manifestare a lui Dumnezeu, a dragostei Sale.

  Dar dacă sunteţi acasă sau într-un alt loc şi nu sunteţi iubitori, aceasta este o mărturie împotriva lui Dumnezeu, este o faţă neiubitoare a lui Dumnezeu şi o mărturie împotriva Sa. Dacă dorim ca faţa lui Dumnezeu să strălucească peste lume, atunci trebuie să strălucim în lumea aceasta: trebuie să strălucim peste săraci aşa cum a făcut şi Dumnezeu, trebuie să-i iubim pe cei care nu ne iubesc şi să strălucim peste cei necredincioşi. Domnul Dumnezeu a făcut ca faţa Sa să strălucească, iar noi suntem parte din aceasta, din feţele Sale.

 3. Dan zice:

  Tare disperat trebuie sa fie cineva sa-si justifice ideile si mesajele adoptate,
  promovand o doctrina contrara firii, ei „a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu. ”
  Coloseni 1:15 „El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, Cel Întâi Născut din toată zidirea. ” sau au uitat ca este scris FIU si nu „fii”? Evr.- După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin proroci, în multe rânduri şi în multe chipuri, Dumnezeu, 2 la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor şi prin care a făcut şi veacurile.
  3 El, care este oglindirea slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui şi care ţine toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui, a făcut curăţirea păcatelor şi a şezut la dreapta Măririi, în locurile preaînalte,
  Si in evreieste este Singular _unul . Sunt unii care nu poate face diferenta intre ei si El, lucrarea proorocilor si lucrarea FIULUI, pentru ca sunt minincinosi.
  Sunt lucruri create, lucrarea mainilor si fiecare cu chipul sau; si nascute din Dumnezeu, asemenea Lui prin Fiul Sau.
  Tu despre ce zidire vorbesti? Sigur ca Slava lui Dumnezeu se gaseste in toate, de aceea El se numeste Ziditorul tau. Dar mai sunt si lucruri nascocite, de cei care nu cunosc pe Dumnezeu, dar alea’s lucruri de nimic si fara de slava, si fara de vreun chip duhovnicesc.

 4. Ce as putea sa-i mai raspund lui Dan, ca sa poata pricepe ca este scris : „Dupa ce a vorbit in vechime parintilor nostri prin proroci, in multe randuri si in multe chipuri, Dumnezeu, (Evr.1:1). la sfarsitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus mostenitor al tuturor lucrurilor si prin care a facut si veacurile. ”
  ” Drept raspuns, Imparatul le va zice: „Adevarat va spun ca, ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie Mi le-ati facut.” (Mat.25:40)”
  „Copilasii mei, pentru care iarasi simt durerile nasterii, pana ce va lua Hristos chip in voi! „(Gal.4:19)
  „. Vreau sa zic: taina tinuta ascunsa din vesnicii si in toate veacurile, dar descoperita acum sfintilor Lui, carora Dumnezeu a voit sa le faca cunoscut care este bogatia slavei tainei acesteia intre Neamuri, si anume: Hristos in voi, nadejdea slavei. (Col.1:27)

  Dane, eu sper ca si tu sa faci parte din acei sfinti ai lui , carora Dumnezeu a voit sa le faca de cunoscut care este bogatia slavei tainei acesteia , caci, daca nu, ce rost ar avea interventia ta pe acest blog ?
  Cum intelegi tu aceasta afirmatie a lui Pavel :
  ” Caci Dumnezeu, care a zis: „Sa lumineze lumina din intuneric”, ne-a luminat inimile, pentru ca sa facem sa straluceasca lumina cunostintei slavei lui Dumnezeu pe fata lui Isus Hristos. (2Cor.4:6)
  Care este fata lui Isus Hristos astazi, pe care trebuie sa se vada lumina cunostintei slavei lui Dumnezeu ? Care sunt aceia carora le-a luminat Dumnezeu inimile , astazi, stii tu ?

 5. Dupa ce am citit ” Taina Aleph-Tav ” prezentata in predica din link-ul al doilea recomandat in acest articol,
  http://www.infomesaj.ro/slujba-incincita/taina-aleph-tav/
  mi-am amintit ca noi , romanii care am crezut Mesajul , inca din 1990 aveam acel desen cu cercul impartit in segmente in care erau scrise versetele despre Domnul Dumnezeu Mantuitorul , si in partea opusa centrului cercului in segmentul opus sunt scrise versetele care ne prezinta pe Isus ca fiind Mantuitorul. Tot asa sunt si despre calitatile lui Dumnezeu ca si Creator, Cel dintai si Cel de pe Urma ( Alfa si Omega). Rascumparator, Mijlocitor, Judecator , Aparator , Imparat, Mare Preot, Pastorul cel Bun , etc. .
  Noi am invatat aceste lucruri inca din primii ani ( copilaria) in Mesajul orei, dupa lectiile gasite din predicile fratelui Branham , Va dati saeama cat ne bucuram acum, vazand ca acest Mesaj minunat s-a apropiat si de evrei, stiind ca acesta este un indiciu clar ca nu mai avem mult de asteptat pana la revenirea Domnului nostru Isus Hristos si putem canta cu veselie acel cantec ” Maranata! Esti tu gata ? Isus vine in curand …. „>

  RĂSPUNDE

 6. Dan zice:

  Nu sper ceeace nu mi-a fost dat.
  Fratele meu, harul si credinta in Dumnezeu prin credinta in Isus, Betleemul lui Iuda a fost vestita si vestea aceasta a fost raspandita dupa cum a vestit mai intai de Isus. Si noi chiar cei dintre Neamuri, caci americanii nu intrec cu nimic fie in cunostiinta fie in pricepere iscusinta sau intelepciune, pe romani sau orisice alt neam de pe pamant o data ce harul a fost impartit deopotriva tuturor, ca doar este o singura paine si trup dat ca jertfa spre rascumparare si iertare a pacatelor prin impartasirea credintei in Isus, Hristos. Toate titlurile, El, Isus le-a castigat si capatat prin jertfa si fiecare la timpul potrivit si hotarat prin ungerea lui Dumnezeu
  (Tot asa sunt si despre calitatile lui Dumnezeu ca si Creator, Cel dintai si Cel de pe Urma ( Alfa si Omega). Rascumparator, Mijlocitor, Judecator , Aparator , Imparat, Mare Preot, Pastorul cel Bun , etc. .- TOATE ACESTEA LE-AI CAM AMESTECAT si in toate au fost proslavit la vremea (ceasul) cuvenit(a) )
  Care este fata lui Isus Hristos astazi, pe care trebuie sa se vada lumina cunostintei slavei lui Dumnezeu ? Care sunt aceia carora le-a luminat Dumnezeu inimile?
  Pai a cunoaste pe Isus si cine este El inseamna a-i vedea fata, ne lasand la o parte ca El, Hristos este fata cunostiintei de Dumnezeu, isusi fata lui Dumnezeu.
  (trebuie sa mentionez ca Dumnezeu este Duh? Si cum poate vedea cineva pe Hristos? Si ca din Duhul lui Dumnezeu a iesit _nascut? -nu cred, pentru ca ai vazut! )
  Dar pentru ca ai crezut ai priceput, dar in dar fiindu-ti dat de Dumnezeu si partasia cu mostenirea sfiintilor in lumina.
  Deci nu tie sau mie ne-a fost dat sa lumineze lumina din intuneric mai intai, ci celor ce le-a fost incredintata slujba Evangheliei lui Dumnezeu.
  Si in lucrarea aceasta de slujire iata ca si unii din ceice se pogoara din Israel sunt ca Neamurile, cu cat mai mare lumina si descoperire au primit ceice sunt cu adevarat din Israelul lui Dumnezeu. Ei sunt adevarata fata a lui Hristos, ca Fata lui Dumnezeu cine o va vedea, afara de Hristos Domnul si acela caruia vrea Fiul sa i-o descopere. Si se poate spune ca da, acela a vazut pe Tatal_ Dumnezeu.
  Iti raspund aceştea intrebarea? Daca ei nu, eu nici atat.
  Lucrarea proorocilor si a Fiului popor. sfănt spre sfintirea Neamurilor –
  Incercand sa explic Efeseni cap 3 dar Apostolul Pavel vorbeste mai bine astfel si lasand sa curga pledoaria lui punand in lumina slujba la care a fost chemat: „1 Iată de ce eu, Pavel, întemniţatul lui Isus Hristos pentru voi, neamurilor…
  2 (Dacă cel puţin aţi auzit de isprăvnicia harului lui Dumnezeu, care mi-a fost dată faţă de voi…! Prin descoperire dumnezeiască am luat cunoştinţă de taina aceasta, despre care vă scrisei în puţine cuvinte.4 Citindu-le, vă puteţi închipui priceperea pe care o am eu despre taina lui Hristos, care n-a fost făcută cunoscută fiilor oamenilor în celelalte veacuri, în felul cum a fost descoperită acum sfinţilor apostoli şi proroci ai lui Hristos, prin Duhul.6 că adică neamurile sunt împreună-moştenitoare cu noi, alcătuiesc un singur trup cu noi şi iau parte cu noi la aceeaşi făgăduinţă în Hristos Isus, prin Evanghelia aceea 7 al cărei slujitor am fost făcut eu, Pavel după darul harului lui Dumnezeu, dat mie prin lucrarea puterii Lui. 8 Da, mie, care sunt cel mai neînsemnat dintre toţi sfinţii, mi-a fost dat harul acesta să vestesc neamurilor bogăţiile nepătrunse ale lui Hristos
  (ale Tatalui, bineinteles Insusi Dumnezeu)
  9 şi să pun în lumină înaintea tuturor care este isprăvnicia acestei taine ascunse din veacuri în Dumnezeu, care a făcut toate lucrurile,
  10 pentru ca domniile şi stăpânirile din locurile cereşti să cunoască azi, prin Biserică, înţelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu”

  Evanghelia nu este propovaduita dela Neamuri catre Israel. Si cine ar putea intelege ceva chiar daca ar fi auzit ceva dela neamuri, si sa nu vina la cuvantul PROPOVADUIT si scris ?
  Da, ca toti sa fie luminati prin adevarul lui Dumnezeu si Cuvantul lui Hristos si prin Temelia Adevarului Casei lui Dumnezeu.
  (Ma rog ca referintele biblice sa nu devina plictisitoare pentru noi si sa nu fugim spre comentariile facute, fie de mine. Cu nimic nu m-ar deranja daca le veti neglija pe ale mele si le veti lua in serios pe cele scrise de Apostol, fie Pavel, fie Petru, fie unul din prooroci ai veghiului sau noului Legamant. Asa s-ar depista orisice abatere fie scrisa , fie traita care n-ar fi decat pacat.)
  Ei da, fac sa straluceasca si lLumina a Cunostiintei lui Dumnezeu pe fata lui Hristos, prin cuvantul scris mai dinainte !
  (Nu, nu sunt sfant iar Cornelescu, Fapt 26-18 ar trebui scris „impreuna cu cei sfinti” si nu „Sfiintiti”.
  ca Neamurile sa fie sfintite si cum daca nu prin jertfa celor chemati sa fie sfinti ?
  _la Israel ma refer?)

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.