Eu si Tatal suntem 2 ( doi ) ? Cine este Domnul Isus Hristos pentru noi ? – 1 –

M-am oprit azi intr-o statie de autobuz ca sa iau cateva reviste de la maartorii lui Iehiva, care aveau acolo un stand ambulant. Imi place sa citesc si revistele lor, fiindca uneori au articole frumoase despre stiinta si despre natura omeneasca si natura inconjuratoare . Ei sunt insa vrednici de admirat numai in ce priveste ravna pentru promovarea organizatiei lor , nu insa si pentru Cuvantul lui Dumnezeu.
Nu am stiut de cat timp erau acolo, dar la doar cateva minute dupa ce am abordat discutia s-au grabit sa abandoneze si sa-si ia talpasita .
Subiectul de discutiei a fost cel din titlu , si am inceput cu cele doua texte scrise in cartea Descoperirea lui Isus Hristos, adica Apocalipsa la inceputul si la sfarsitul cartii:
„Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
” „Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui. Eu sunt Alfa si Omega, Cel Dintai si Cel de pe Urma, Inceputul si Sfarsitul.”
” . „Eu, Isus, am trimis pe ingerul Meu sa va adevereasca aceste lucruri pentru biserici. Eu sunt Radacina si Samanta lui David, Luceafarul stralucitor de dimineata.”( Apoc. 22 .13-16 )
Pentru cei care zic ca ei sunt martori, Dumnezeu este Iehova iar Isus este Robul Lui Cel Sfant . Ei cred intr-un singur Dumnezeu, dar nu dupa intreaga Scriptura, ci numai dupa partea care le place lor sa o citeasca .
Am apucat doar sa le mai spun ca Isus Hristos a zis: ” Eu si tatal una suntem „, dar ei nu au mai vrut sa continue sa asculte, deci nu am mai avut cui sa spun tot adevarul despre El . Astfel , m-am decis sa scriu ceea ce stiu in cateva articole, dupa cum am promis de altfel si lui Dan, despre care am observat ca nu stie nici el mai mult decat acei martori despre unicitatea lui Dumnezeu . Nu pentru faptul ca eu as sti totul, ci pentru partea din descoperire pe care am primit-o ( acceptat-o) si eu. Este scris ca ” Dumnezeu nu da Duhul cu masura”. Dumnezeu este un Singur Duh, noi insine suntem aceia care ne-am luat fara permisiune autoritatea sa-L masuram si sa–L impartim in trei ( persoane)
Daca insa ne pocaim de aceasta obraznicie, El a promis ca ni se va arata si ca -L vom vedea asa cum este . „Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui.” (Ioan.14:21) Isus a cerut sa pazim poruncile Lui , dar asta nu inseamna ca sunt altele decat ale Celui care ne iubeste
„Preaiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca, atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este. (1Ioan.3:2)
Omul este singura fiinta de pe Pamant care cunoaste dragostea Dragostea umana originala comporta ( aduce cu sine, cere) apropierea pana la contopire de o fiinta cu acelasi chip Dumnezeu S-a gandit sa-i faca lui Adam un ajutor potrivit, si a facut pentru aceasta regnul animal . Oare de ce nu a fost Adam multumit cu ceea ce a primit ? Pentru ca si Dumnezeu era singur inainte sa-l faca pe el Iar Dumnezeu l-a facut pe Adam dupa chipul Sau si asta inseamna ca si Dumnezeu avea ,inainte de inceputul creatiei , inainte ca El sa inceapa a se exterioriza, o parte barbateasca si una femeiasca in Duhul Sau . Adam avea in creatia originala, o parte masculina si una feminina in duhul lui
Citim una din rugaciunile lui Isus :” Tata, vreau ca acolo unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca sa vada slava Mea, slava pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindca Tu M-ai iubit inainte de intemeierea lumii.”
El spusese anterior ” Si Ma rog nu numai pentru ei, ci si pentru cei ce vor crede in Mine prin cuvantul lor. Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis.
Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei sa fie una, cum si Noi suntem una -”
De ce a iubit Dumnezeu lumea ? Pentru ca El a pus in om Duhul Sau
Cand Dumnezeu a suflat viata in trupul facut din tarana pamantului, a pus in el partea feminina a Duhului Sau .Stim lucrul acesta din faptul ca atunci cand oamenii s-au incrucisat cu animalul in care era duhul celui rau ( sarpele cel vechi )Dumnezeu a luat omului viata vesnica si apoi si-a luat inapoi de la oameni Duhul Sau, zicand ” Duhul Meu nu va ramane permanent in om, fiindca omul nu este decat carne pacatoasa.”
Tot asa, pe partea fireasca, cand Dumnezeu a scos femeia din coapsele barbatului, a pus partea feminina din duhul omenesc in ea . Noi citim : „Sufletele iesite din coapsele lui Iacov erau saptezeci de toate. Iosif era atunci in Egipt. (Exod.1:5)
Pe partea fireasca, Eva era os si carne din Adam,iar pe partea duhovniceasca, Biserica, adica noi, oamenii crestini , ” suntem madulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui si os din oasele Lui. „(Efes.5:30)
Inseamna ca Dumnezeu a venit cu plinatatea Duhului Sau pe Pamant ca sa locuiasca in trupul lui Isus Hristos, si sa puna iarasi partea feminina a Duhului Sau sa locuiasca permanent in oameni, dar nu in toti, ci numai in aceia pe care-i alege . Eu am motive si dovezi biblice ca sa-mi sustin afirmatia ca acei alesi sunt numai dintre urmasii lui Abraham . Si dupa ce toti aceia se vor naste , in ultima generatie care va gazdui acea nastere , atat a partii materiale prin sex cat si a celei spirituale, prin pocainta si nastere din nou, cele doua parti divine ale lui Dumnezeu manifestate prin oameni,Mirele si Mireasa , Isus Hristos si Biserica , Capul si madularele, vor forma impreuna manifestarea Dumnezeului celui Nevazut pana in acel moment .
Intreaga creatie va vedea atunci unitatea desavarsita a celor doua aspecte ale Duhului Sfant Dumnezeu in Hristos , Mirele, Facatorul si Barbatul (Isa.54:5)si Hristos in sotia Lui,Biserica, Mireasa Lui
Aceasta este partea ascunsa a Dumnezeului Mantuitor, pe care L-a prezentat Isaia ca pe uncopil care ni S-a dat, un Fiu care S-a nascut ” Dar Tu esti un Dumnezeu care Te ascunzi, Tu, Dumnezeul lui Israel, Mantuitorule! (Isa.45:15)
caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant.”

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Eu si Tatal suntem 2 ( doi ) ? Cine este Domnul Isus Hristos pentru noi ? – 1 –

 1. Dan zice:

  Hm!!!
  Poate ca ar mai trebui sa mai astept inainte de-a spune ceva.
  Cu toate ca a cunoaste pe Dumnezeu nu sta in asta si pentru ca intrebarea asta a dus la ratacire si destramare chiar din secolul I sau asa ceva, vezi istoria crestinismului si urmarea hotararii din Cicerna parca 325 si condamnarea lui Arie in urma caruia Catolicismul a preluat „suprematia” despartindu-se de rasarit.
  Ei te-au luat drept catolic, că invatatura Calvinista tot cam aia este.
  Ce zici de aceste cuvinte, „Eu si Tatal una suntem” ? „suntem” si de ce nu „sunt” atata timp ce vorbim de unul singur?
  Sau : Eu sunt una cu Tatal, sau Eu sunt Tatal?
  In Engleza, king james care este Cornilescu zice: I and the Father we are one. ”
  Din nou „WE”_ noi, doi, unul, una? Pare ca nu este clar.
  Nu zice_ I and the Father am one. Sunt convins ca traducatorii de manuscripte ar fi facut diferenta dar au avut o preferinta si pe aceia ai capatat-o.
  De aceea trebuie sa privesti lucrurile acestea din perspectiva adevarului si lucrarii Fiului, zic eu. Chiar in gradina Ghetimani, inainte de inviere, a zis Tata proslaveste-ma cu Slava pe care am avut-o…si dupa inviere spune: Datu-mi-Sa toata puterea in cer si pe pamant. Ce sa mai inteleg, cine i-a dat-o?
  Oameni aceia cu care ai vorbit, ti-au raspuns dupa cum tu ai vorbit si intrebat.
  Isus este Fiul lui Dumnezeu, nu Tatal. in ceeace priveste Duhul.
  Vorbiti si va intelegeti in limita stapanirii termenilor pe care ii folositi, mai mult sau mai putin in functie de adevar.
  Nu , nu zic cine are dreptate, nu sunt judecator intre voi.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.