Din nou ( despre) nastere

Nasterea din nou nu se poate defini printr-o gandire omeneasca , Atunci cand Domnul Isus a vorbit cu Nicodim , a explicat-o printr-o comparatie :”Vantul sufla incotro vrea si-i auzi vuietul; dar nu stii de unde vine, nici incotro merge. Tot asa este cu oricine este nascut din Duhul.” (Ioan.3:8)
Poate doar sa fie constientizata spiritual, atunci cand ni se deschid ochii inimii si incepem s vedem cum se implineste Scriptura in viata fiecaruia dintre noi si in viata celor din jurul nostru , in societatea in care traim fiecare .. Si mai vedem ceva, vedem adevarata valoare a lucrurilor , asa cum sunt pretuite in ochii lui Dumnezeu in cadrul comertului divin care se desfasoara in cadrul Imparatiei lui Dunezeu ( fara plata ati primit, fara plata sa dati )
„Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.””Adevarat, adevarat iti spun ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu. Ce este nascut din carne este carne, si ce este nascut din Duh este duh.Nu te mira ca ti-am zis: „Trebuie sa va nasteti din nou ”

Asemanator cu nasterea fireasca nasterea spirituala poate sa aiba loc dupa ce ne formam un trup spiritual, in omul dinlauntru si primim dreptul sa ne numim copiii lui Dumnezeu
La fel precum copiii naturali se formeaza din viata mamei( viata trupului este in sange (Lev.17:11) copiii spirituali se formeaza din viata Tatalui . Aceasta este o diferenta mare , nu numai in exprimare , fiindca este o nastere din apa si din Duh , nu din carne si sange uman .
Apostolul Ioan a facut si el o referire la nasterea din nou prin cuvintele ” Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu;
nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu
Isus ne-a spus ca nu putem vedea Imparatia lui Dumnezeu mai inainte de a intra in acea Imparatie
Vederea spirituala ni se deschide doar atunci cand pasim pragul Imparatiei Cerurilor si aceasta este dovada ca am fost nascuti din nou
„. Dar, dupa cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.”
Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau. Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu.”(1Cor.2:9-10

Dupa parerea mea, ce a spus Ioan ne arata ca si la nasterea din nou copilul spiritual trebuie sa contribuie cu ceva , ce ar corespunde in nasterea fireasca cu intoarcerea cu capul inainte si impingerea spre viata libera, exterioara locului de formare . Aceasta miscare ar corespunde cu pocainta crestina si cu botezul in apa in Numele Domnului Isus Hristos, care este ” marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Isus Hristos, „(1Pet.3:21)
Cuget curat inseamna o gandire corecta ( cu capul inainte, nu cu picioarele) in intelegerea lucrurilor exprimate prin Cuvantul lui Dumnezeu, si prin botez marturisim credinta in Numele Lui . Aceasta credinta ne da dreptul la nasterea din nou , din Duhul Tatalui nostru din ceruri , nu din voia noatra personala sau din voia cuiva care ne vrea binele, ci numai din voia lui Dumnezeu . Si noi nu constientizam decat dupa ce suntem gata formati si nascuti , cand ni se deschid ochii in Imparatia lui Dumnezeu si sub privirile nostre toate lucrurile s-au facut noi. Si nu numai ca le vedem (lucrurile din Imparatia lui Dumnezeu ) ci si vorbim cu altii despre ele , in gura mare.”pentru ca viata a fost aratata, si noi am vazut-o si marturisim despre ea si va vestim viata vesnica, viata care era la Tatal si care ne-a fost aratata – (1Ioan.1:2)
Lucrul cel mai important in nasterea din nou, pentru mine a fost acesta :
„Asa ca, de acum incolo, nu mai cunoastem pe nimeni in felul lumii; si, chiar daca am cunoscut pe Hristos in felul lumii, totusi acum nu-L mai cunoastem in felul acesta. (2Cor.5:16)

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Din nou ( despre) nastere

 1. dan zice:

  Nu vorbi dela tine , vorbeste ce este scris! Daca vorbeste cineva..
  A vorbi in virtutea firii pamantesti, sau vitutea firii Dumnezeiesti?
  Atunci vorbeste ce este scris!
  15 Iudeii se mirau şi ziceau: „Cum are omul acesta învăţătură, căci n-a învăţat niciodată?”
  Alti si-au facut teologia in OXford. Si tanarul bogat a fost mai avansat in cunostinta decat ei!
  16 Isus le-a răspuns: „Învăţătura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis pe Mine. Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învăţătura este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine.
  18 Cine vorbeşte de la sine caută slava lui însuşi; dar cine caută slava Celui ce l-a trimis, acela este adevărat şi în el nu este strâmbătate.
  19 Oare nu v-a dat Moise Legea? Totuşi nimeni din voi nu ţine Legea. De ce?… Căutaţi să Mă omorâţi” Tot atat si nasterea din nou!
  Nasterea din apa si din Duh nu este ca si nasterea fireasca si spirituala a omului lumesc absolvent a universitatii cu renume lumesc.. Nu are nici o asemanare cu nasterea din Duh, Duhovniceasca. Tanarul bogat care a intrebat: „Invatatorule ce fac sa am viata vecinica”, la care Invatatorul i-a raspuns nu filozofic dupa cum fac cei mai multi, care vorbesc nimicuri, ci adevarat, daca vrei sa intri in viata, pazeste poruncile. Si daca vrea cine va sa faca voia Lui, va ajunge sa cunoasca…si de nasterea din nou sa aiba parte.
  Dar, dupa cum Isus a zis _Marcu 9:1 „El le-a mai zis: „Adevărat vă spun că sunt unii din cei ce stau aici care nu vor muri până nu vor vedea Împărăţia lui Dumnezeu venind cu putere.”
  Se referea despre cei ce stau inaintea Lui, ceilalti nici nu sunt bagati in seama, ei primesc Slava Fiului, si nu cei ce isi gasesc placerea in alti invatatori si idolii deserti.
  18 La ce ar putea folosi un chip cioplit, pe care-l ciopleşte lucrătorul? La ce ar putea folosi un chip turnat, care învaţă pe oameni minciuni, pentru ca lucrătorul care l-a făcut să-şi pună încrederea în el, pe când el făureşte numai nişte idoli muţi?
  19 Vai de cel ce zice lemnului: „Scoală-te”, şi unei pietre mute: „Trezeşte-te!” Poate ea să dea învăţătură? Iată că este împodobită cu aur şi argint, dar în ea nu este un duh care s-o însufleţească. De aceea numesc asta „spiritualitate”.
  20 Domnul însă este în Templul Lui cel sfânt. Tot pământul să tacă înaintea Lui! Caci El da invatatura din Muntele Lui, CEL Sfant!

  • Oare ce ai vrut sa arati prin acest lung comentariu, Dane? Nici nu stiu la care idee sa-ti raspund, fiindca, citindu-ti comentariile mi se pare ca tinzi sa te incadrezi in categoria celor carora Eminescu le-a dedicat aceasta poezie :
   CRITICILOR MEI

   Multe flori sunt, dar putine
   Rod în lume o sa poarte,
   Toate bat la poarta vietii,
   Dar se scutur multe moarte.

   E usor a scrie versuri
   Când nimic nu ai a spune,
   Insirând cuvinte goale
   Ce din coada au sa sune.

   Dar când inima-ti framânta
   Doruri vii si patimi multe,
   S-a lor glasuri a ta minte
   Sta pe toate sa le-asculte,

   Ca si flori în poarta vietii
   Bat la portile gândirii,
   Toate cer intrare-n lume,
   Cer vestmintele vorbirii.

   De-unde iei privire clara,
   Care’n liniste alege,
   La gandiri menite vietii
   Viata’n floare sa le-o lege.

   Si c’o singur-creatoare
   Trasatura de condei
   Unor sa le dai viata
   Altor viata sa li iei.

   Pentru-a tale proprii patimi,
   Pentru propria-ti viata,
   Unde ai judecatorii,
   Nenduratii ochi de gheata?

   Ah! atuncea ti se pare
   Ca pe cap îti cade cerul:
   Unde vei gasi cuvâtul
   Ce exprima adevarul?

   Critici voi, cu flori desarte,
   Care roade n-ati adus
   E usor a scrie versuri (sau a copia de-a valma texte biblice, doar ca sa umpli pagina )
   Când nimic nu ai de spus. ( cu privire la ce am scris in textele articolelor mele )

   Mihai Eminescu

   decembrie 1883

 2. dan zice:

  Daca ai dai lui Eminescu sa citeasca comentariul meu si nici el nu ti l-ar putea descifra. Nevasta lui Samson plângea lângă el şi zicea: „Tu n-ai decât ură pentru mine şi nu mă iubeşti; ai spus o ghicitoare copiilor poporului meu şi nu mi-ai dezlegat-o!” Şi el i-a răspuns: „N-am dezlegat-o nici tatălui meu, nici mamei mele, să ţi-o dezleg ţie?”
  17 Ea a plâns lângă el tot timpul celor şapte zile cât a ţinut ospăţul şi, în ziua a şaptea, i-a dezlegat-o, căci îl necăjea. Şi ea a dat copiilor poporului ei dezlegarea ghicitorii.
  Acum cine se plange tu sau Eminescu ?

  • Bine, mai Samsoane, tine-ti deci ” secretele” pentru tine, nimeni nu-ti cere sa le afisezi pe acest blog ! Chiar nici de ghicitori nu avem nevoie aici !

  • Adevarat „cand nimic nu ai a zice…. e usor a copia versete din biblie” parafrazand din poiezie, ce legatura are subiectul cu comentariile tale, cel ce te numesti Dan? Tu chiar nu ai cuvintele tale proprii sa comentezi pro sau contra?

   • dan zice:

    Da sunt unii care mai degraba ar „parafraza” mai cu usurinta din orisice poezie, decat a cita si propovadui ceea ce este scris in Evanghelie, frate !
    Si apoi ce inseamna a propovadui Evanghelia care este puterea de mantuire a lui Dumnezeu pentru toti cei ce au fost chemati in Isus Hristos?
    Se pare , nu, ci cu siguranta ca pentru unii mai binevenit este cel ce vine in numele lui insusi sau al altora si nu dupa lui Dumnezeu.
    In cazul asta Eminescu, dupa cum ati cazut de acord.
    Da, cu mare placere voi copia si reda mai degraba ceea ce este scris in Evanghelia lui Dumnezeu si Scripturi , Legea si proorocii .
    Ceea ce spun poetii vostri si voi nu este nimic evanghelic si ingeresc, ca de ar fi chiar si ei doresc sa se uite in ea.
    _ nu ma plang, ci cu parere de rau o spun! nici macar nu o spun ca mustrare ci ca pe o observare a comentarilor voastre.
    Sunt „convins” ca nu cu intentia de a abate pe alti dela Evanghelie o faceti, ci v-ati plictisit de ce este scris in ea.
    In slujba cui oare sunteti voi, v-ati intrebat vro data?
    Eih, dar hai sa mai citim niste poezi, sa mai afisam cate un video, si sa nu bagam in seama biblia, sau ce scriu Apostolii si prorocii.
    Pai fiecare cu poetii lui nu? _”” Ce am zis eu pleaca dela noi? „”
    Pai…da!!!!

 3. dan zice:

  Tu nu cunosti dupa cum ti-am mai zis nici pe Branham nici pe Eminescu si cu atat mai mult pe Hristosul despre care zici ca este Pastorul tau.
  Si asta va ramanea un secret pentru tine pentru totodeauna.

 4. dan zice:

  Ti-ai umplut gura cu agurida si ti-ai aratat coltii. Unde este dragostea ta pentru adevar si curatia ta pentru Hristos, Singurul Mantuitor !
  Asta arata mai mult cu patima pacatoasa, niste paie ce se mistuie intr-un foc al urii ce o ai fata de Hristos. Cam asta este rugul tau. Oare pe ce cale luminezi tu, a pierzarii, de zici -pleaca de aici Dane! si a cui pierzare o vestesti tu ?
  Eu nu plec nicaieri, sunt aici sa traiesc! Slavit sa fie Dumnezeu prin Isus Hristos, in veci Amin! Iti place sau nu , asta este problema ta!

  • Unde ai citit tu ca ti-as fi zis ” pleaca de aici ” ? Asa ai inteles tu vorbele mele ca nu am nevoie de secretele tale personale, spuse in forma de ghicitori ?
   Ti-am blocat eu vre-un comentariu? Sper ca nu . Dar tu trebuie sa fii atent cu ce fel de glas ciripesti – privighetoare sau cioara -, adica ce fel de ganduri venite din partea ta ,se intrezaresc dupa frunzele Pomului care slujeste la vindecarea Neamurilor ( ma refer la citatele din Biblie )

   • dan zice:

    trebuie sa n-am minte ca sa fiu de acord cu tine in priviinta asta frate.
    Trebuie sa fie un test de evaluare, inventat de tine, sa pui in cumpana prostia si nebunia. care o fi mai grea?

 5. dan zice:

  Da, cam asta este revelatia iubirii tale despre care vorbeaai pe pagina din urma!
  Ce sa faci , dupa atata conversatie despre pamantul care este gol pe dinlauntru si ondulat pe dinafara, dar totusi gol. Dupa atatea interesante discuti in fata fasta a portii cunostiintei ce ti-o ofera el si a zecilor de video ce le-ai vizionat, si filme, nu ma mira! Iata-te ajuns si plin de iubire si foarte ospitalier.
  Nu este plangere ci este o constatare. Cel putin nu te mai umfla atata cand cineva iti vorbeste despre Biblie si fagaduinta lui Dumnezeu. E totusi spre binele tau.

  • Bine faci tu ca te manii, Dane ? Nu-i asa? Daca faci bine, esti bine primit, dar daca faci rau ( ca te superi pentru vorbe care nu-ti canta in struna ) pacatul pandeste la usa, dar tu ( trebuie) sa-l stapanesti ( nu este responsabilitatea altuia)
   Invata de la Domnul Isus sa fii bland si smerit cu inima . Sisa nu-ti sara prea des tandara

  • Cunostintele despre forma Pamantului fac parte din testul recunoasterii daca esti sau nu un copil al lui Dumnezeu , daca ai fost sau nu cu El acolo, la intemeierea lumii , daca ti-ai revenit sau nu inca din amnezia fata de recunoasterea originii tale divine
   ” . Domnul a raspuns lui Iov din mijlocul furtunii si a zis:……….
   Unde erai tu cand am intemeiat pamantul? Spune, daca ai pricepere.
   Cine i-a hotarat masurile, stii? Sau cine a intins franghia de masurat peste el?
   Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului,
   atunci cand stelele diminetii izbucneau in cantari de bucurie si cand toti fiii lui Dumnezeu scoteau strigate de veselie?
   Cine a inchis marea cu porti, cand s-a aruncat din pantecele mamei ei Cand i-am facut haina din nori si scutece din intuneric;
   cand i-am pus hotar si cand i-am pus zavoare si porti;
   cand am zis: „Pana aici sa vii, sa nu treci mai departe; aici sa ti se opreasca mandria valurilor tale”? ”
   Gheata Antarcticii este hotarul apelor de pe Pamant si fiindca soarele si luna se invartesc in cerc deasupra pamantului plat, dincolo de gheata este intuneric . Nici un om nu poate sa treaca de cealalta parte a ” continentului ” inghetat , care este hotarul final al Terrei

   • dan zice:

    What are you talking about ? Fratele meu vorbesti anapoda.
    Amesteci paiele cu negina. Vorbesti fara rost. Domnul nu a spus asa ceva lui Iov. Ti-am spus inainte si o spun iarasi: daca ma supara ceva este ca vorbesti aiurea. Auzi „hotarul final” . tu esti cumva vrun securist sau ceva informator, ca numai aia se dau drept crestini dar nu stiu nimic, ca mai toti predicatorii si asa zis „vanghelicii”
    Dar totusi tu parca stiai cate ceva. ce-i cu tine?
    Lasa frate teoriile si video-urile despre pamant si toate cele despre el, ca pamantul cu tot ce este pe el va arde. Iata< zice Domnul Dumnezeu, Eu fac ceruri si un pamant nou, spune la Apocalipsa ca si Isaia care zice Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pământ nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute şi nimănui nu-i vor mai veni în minte.
    18 Ci vă veţi bucura şi vă veţi veseli pe vecie pentru cele ce voi face. Căci voi preface Ierusalimul în veselie şi pe poporul lui în bucurie.
    19 Eu Însumi Mă voi veseli asupra Ierusalimului şi mă voi bucura de poporul Meu; nu se va mai auzi în el de acum nici glasul plânsetelor, nici glasul ţipetelor. Isaia 51:16 Eu pun cuvintele Mele în gura ta şi te acopăr cu umbra mâinii Mele, ca să întind ceruri noi şi să întemeiez un pământ nou, şi să zic Sionului: ‘Tu eşti poporul Meu!’
    . Lasa video-urile si citeste Biblia, ca lucrurile astea sunt aproape sa se intample. Nu te mai lua dupa americani si toti ceilalti asa zis "crestini" ca nu sunt!

 6. Fratele meu Domnul sa te binecuvinteze pentru toate articolele de pe blogul tau si de comentariile de pe a altora. Corect si adevarat tot acest Cuvant Vorbit si Scris al orei, Domnul sa te intareasca si sa ne intareasca de-a ajunge unde ne-am pornit!
  Spre rusinea mea spun ca Nasterea din nou am inteles-o dupa ceva ani de Mesaj, dar si dupa ce am priceput-o (sau mai bine spus descoperita) nu-ti pot descrie bucuria pentru aceasta si pentru ce a urmat si inca se desfasoara aceasta descoperire a Cuvantului Orei, E Minunat!!! Avem Comoara Comorilor, pacat ca nu toti pot vedea aceasta…chiar oameni care sustin ca cred Mesajul – nu-L vad, Mila!!!
  Vreau sa_ti multumesc pentru mesajul tradus al fr. Lamb, cu adevarat o comoara m-am bucurat si ma bucur in continuare de descoperirea din predicile lui (Slujba Incincita) Minunate…Am lasat si acolo un mic comentariu…
  Domnul sa ne ajute sa ne pastram pozitia in El pana la final, care nu e prea… departe!
  Salom si Toate Binecuvantarile Domnului!

  • Multumeste Domnului, nu este munca mea ci a unor suflete mantuite care se roaga si lucreaza in ascuns ( Matei 6.4+6+18), fiindca doresc sa obtina rasplata fagaduita .
   Eu am facilitat doar postarea pe internet ,si spun si eu ce am constatat prin experienta personala :
   „Cine are mireasa este mire; dar prietenul mirelui, care sta si-l asculta, se bucura foarte mult cand aude glasul mirelui: si aceasta bucurie, care este a mea, este deplina. (Ioan.3:29)

 7. dan zice:

  Anjelica a inteles nasterea din nou si se va naste la propria initiativa si propriul ei cuvant. Oare poate fi posibil asa ceva?
  Si totusi zice _Salom si Toate Binecuvantarile Domnului!
  Intrebarea mea este catre: care Domn vorbeste ea, daca ea nu are barbat.
  Si chiar daca ar avea barbat tot nu l-ar asculta si dupa naravul ei ar umbla, doar a dovedit-o prin ceea ce a scris in comentariul ei.
  Atunci sa intrebe pe barbatul ei cu toata smerenia si cuvinta, daca are, vro nedumerire.

  • Cui ii este dat sa inteleaga, intelege ce am spus. Este Un Singur Domn si Dumnezeu Isus Cristos care este Barbatul meu. Domnul Isus Cristos sa te binecuvinteze si sa-ti ierte vorbele aruncate… precum pietrele!

 8. dan zice:

  Isaia 51:6 „Ridicaţi ochii spre cer şi priviţi în jos pe pământ! Căci cerurile vor pieri ca un fum, pământul se va preface în zdrenţe ca o haină şi locuitorii lui vor muri ca nişte muşte, dar mântuirea Mea va dăinui în veci şi neprihănirea Mea nu va avea sfârşit. ” 2 Petru 3:10 Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde.
  2 Petru 3:13 Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea. La Epistola catre Evrei este iarasi amintit _5 Luaţi seama ca nu cumva să nu voiţi să ascultaţi pe Cel ce vă vorbeşte! Căci dacă n-au scăpat cei ce n-au vrut să asculte pe Cel ce vorbea pe pământ, cu atât mai mult nu vom scăpa noi dacă ne întoarcem de la Cel ce vorbeşte din ceruri,
  26 al cărui glas a clătinat atunci pământul şi care acum a făcut făgăduinţa aceasta: „Voi mai clătina încă o dată nu numai pământul, ci şi cerul.”
  27 Cuvintele acestea, „încă o dată”, arată că schimbarea lucrurilor clătinate, adică a lucrurilor făcute, este făcută tocmai ca să rămână lucrurile care nu se clatină.
  28 Fiindcă am primit dar o împărăţie care nu se poate clătina, să ne arătăm mulţumitori şi să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică,
  29 fiindcă Dumnezeul nostru este „un foc mistuitor”.
  Singura exceptie pentru „noi” spre deosebire de unii ca noi, ca au primit Imparatia si altora le-a fost propovaduita cu scopul de a intra in ea.
  „daca nu se naste cineva de sus, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.”

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s