„…… dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, …..”(Efes.1:9) – l –

Biblia ne invata ca Dumnezeu a facut un Plan de Creatie , si fiindca nu exista pe atunci in afara Lui, l-a facut in Sine insusi
El nu a avt cu cine sa se sfatuiasca. „Asa vorbeste Domnul, Rascumparatorul tau, Cel ce te-a intocmit din pantecele mamei tale: „Eu, Domnul, am facut toate aceste lucruri, Eu singur am desfasurat cerurile, Eu am intins pamantul. Cine era cu Mine? (Isa.44:24)
Abia dupa ce a creat cerurile si ostirea lor, a avut cu cine sa vorbeasca , adica fiinte ingeresti, numite duhuri slujitoare precum gasim scris la (Evr.1:13-14), dar in tot ce a facut nu s-a folosit de ingeri, nici macar pentru sfat , fiindca Planul a fost facut inainte de intemeierea lumii , pe cand toate erau inca in Sinea Lui
Sinea lui Dumnezeu este Cuvantul si atunci cand Dumnezeu a inceput sa vorbeasca, fiecare Cuvant vorbit a devenit o samanta, cu posibilitati nelimitate de reprezentare a gandurilor Lui.
Dumnezeu si-a facut cunoscut Planul Sau, descoperindu-l , mai tarziu, la implinirea vremii hotarate de El, sfintilor Lui, incepand cu Moise.continuand cu Profetii, si alti oameni sfinti, pana in zilele noastre . Dar Dumnezeu si-a facut de cunoscut nu numai Planul, ci si Numele si identitatea ” prin Omul pe care L-a randuit pentru aceasta si despre care a dat tuturor oamenilor o dovada netagaduita, prin faptul ca L-a inviat din morti…” (Fapt.17:31)
Citind Cartea lui Moise ” Facerea ” vedem ca prezentarea Planului incepe chiar din primul capitol , insa detalierea acestui plan al creatiei este data pe fragmente in fiecare carte a Bibliei , pentru simplul motiv ca ea a inceput, dar inca nu este terminata .
Daca aceasta afirmatie vi se pare socanta, tineti-va bine, fiindca veti mai intalni si altele la fel, pe parcursul acestui articol . Va spun insa ca unii veti putea sa intelegeti ca asa este scris , pentru invatatura noastra , cei care traim acum, la sfarsitul veacurilor .
Continuare….

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la „…… dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, …..”(Efes.1:9) – l –

  1. cherie zice:

    Bine îmțeles că Dumnezeu a avut un plan când a făcut lumea și continuă să facă totul după un plan al lui. Nimic nu este aiurea și inutil, totul se leagă și totul este fără cusur. Noi oamenii nu îl înțelegem totdeauna și ne închipuim scenarii după mintea noastră limitată.
    Incerc să scriu pe blog. Nu stiu dece nu îmi permite autentificarea de ceva timp…

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s