„Daca ati fi orbi”, le-a raspuns Isus, „n-ati avea pacat; „

fariseii au avut totdeauna discutii impotrivitoare Cuvantului descoperirii lui Dumnezeu vorbit prin Isus Hristos
Ei credeau ca au o vedere spirituala corecta si nu stiau ca poarta ochelarii unei invataturi gresite ,fabricate de mintea oamenilor, fara nici o legature cu descoperirea Cuvantului lui Dumnezeu pentru timpul lor . „Degeaba Ma cinstesc ei, dand invataturi care nu sunt decat niste porunci omenesti.” (Marc.7:7)
Biblia ne povesteste ca Dumnezeu a umblat pe Pamant de mai multe ori in cursul Istoriei, sub diferite infatisari ( in multe randuri si in multe chipuri, cum a zis apostolul Pavel ), dar nu a fost recunoscut decat de acei oameni care au mers la pas cu El
Dumnezeu a umblat prin gradina Eden, cu Adam, a umblat apoi cu Enoh, timp de 300 de ani,( cel mai lung timp despre care avem referinta ). Dumnezeu a fost vazut apoi de Abraham, cand au stat de vorba si au cinat impreuna sub Stejarii lui Mamre,si cand, dupa ce a iesit invingator in lupta cu cinci imparati, Abraham a dat zeciuiala lui Melchisedec, Imparatul Salemului . Acel Imparat al Salemului era una din teofaniile lui Dumnezeu .”fara tata, fara mama, fara spita de neam, neavand nici inceput al zilelor, nici sfarsit al vietii, dar care a fost asemanat cu Fiul lui Dumnezeu – ramane preot in veac. (Evr.7:3) In acelasi chip al Ingerului Domnului , Dumnezeu a stat si cu Iaacov, schimbandu-i numele in Israel = Cel care s-a luptat cu Dumnezeu )
El a umblat si cu Moise . Ingerul Domnului , care i-a vorbit din rugul in flacari a mers inaintea Lui tot drumul prin pustie, avertizandu-l ” Iata, Eu trimit un Inger inaintea ta, ca sa te ocroteasca pe drum si sa te duca in locul pe care l-am pregatit. Fii cu ochii in patru inaintea Lui si asculta glasul Lui; sa nu te impotrivesti Lui, pentru ca nu va va ierta pacatele, caci Numele Meu este in El. Era acelasi Inger al Domnului, o infatisare a lui Dumnezeu pe care numai Moise o vedea, era Insusi „Domnul (care ) a vazut ca el se intoarce sa vada; si Dumnezeu ( care)l-a chemat din mijlocul rugului si a zis: „Moise! Moise!” El a raspuns: „Iata-ma!” (Exod.3:4) Dumnezeu a avertizat si poporul care iesise din Egipt, mustrand pe Aaron :
Eu ii vorbesc gura catre gura, Ma descopar lui nu prin lucruri grele de inteles, ci el vede chipul Domnului. Cum de nu v-ati temut deci sa vorbiti impotriva robului Meu, impotriva lui Moise?” (Num.12:8)
Dumnezeu S-a aratat si in vremea judecatorilor, lui Manoah
Dumnezeu a fost cu toti Proorocii Lui, vorbind oamenilor prin ei . El a zis lui Samuel : ” pe Mine ma leapada, nu pe tine ” atunci cand poporul nu a mai vrut sa asculte ce le spunea Samuel
Taina Divinitatii = Taina evlaviei,( cum este tradus in Biblia Cornilescu) este mare , dar nu este deloc greu de inteles cu o minte duhovniceasca : „Cel ce a fost aratat in trup a fost dovedit neprihanit in Duhul, a fost vazut de ingeri, a fost propovaduit printre Neamuri, a fost crezut in lume, a fost inaltat in slava.” (1Tim.3:16) adica Dumnezeu insusi
Biblia ne spune ca Dumnezeu a orbit pe poporul Lui, adica ” S-a ascuns de ochii lor”. Cu ce scop ? Pentru a le implementa credinta ! Pentru a-i obliga sa-L creada pe Cuvant, pentru a-L primi ca Duh Sfant, asa cum este El , in original. Pentru a-L intelege in plinatatea Lui, in desavarsirea lucrarilor Lui.
Cine crede ca el ( sau ea ) crede in Dumnezeu , chiar daca i-a fost prezentat Hristos in felul mincinos al lumii, Duhul Sfant va face sa nu-l mai cunoasca in felul acela , ci asa cum este El in realitate
Daca unii au fost pana acuma si daca ei s-au socotit a fi intelepti in felul lumii,ei trebuie sa lepede acele cunostinte si sa primeasca educatia Scripturilor Pavel a afisat aceasta observatie concreta: ” De pilda, fratilor, uitati-va la voi care ati fost chemati: printre voi nu sunt multi intelepti in felul lumii, nici multi puternici, nici multi de neam ales. (1Cor.1:26)
” El a murit pentru toti, pentru ca cei ce traiesc sa nu mai traiasca pentru ei insisi, ci pentru Cel ce a murit si a inviat pentru ei.Asa ca, de acum incolo, nu mai cunoastem pe nimeni in felul lumii; si, chiar daca am cunoscut pe Hristos in felul lumii, totusi acum nu-L mai cunoastem in felul acesta. ”
(2Cor.5:16)
Acest nou fel de cunoastere , care ne-a fost prezentat simplu si clar prin Mesajul Orei, ne-a redat vederea spirituala, ne-a eliberat de orbire , ca sa-l putem sluji lui Dumnezeu nu ca robi, ci ca si fii, intr-un duh nou, iar nu dupa vechea slova. (Rom.7:6) „Si robul nu ramane pururi in casa; fiul, insa, ramane pururi.” (Ioan.8:35)
Noi, ramurile de maslin salbatic , ce am fost altoiti in maslinul roditor , trebuie sa stim, sa fim constienti in noi insine, ca am primit dreptul sa ne facem copiii lui Dumnezeu , si dovada ca suntem, este aceea ca l-am primit in inima noastra pe Hristos= Cuvantul Uns in timpul vietii noastre si Numele Lui Dumnezeu, care este in El .

Atunci cand Dumnezeu a dat lui Moise Tablele Legii celor 10 porunci, ( corespunzatoare celor 10 simturi umane ) El a a avertizat : „. Vegheati asupra voastra, ca sa nu dati uitarii legamantul pe care l-a incheiat cu voi Domnul Dumnezeul vostru si sa nu faceti vreun chip cioplit, nici vreo infatisare oarecare pe care ti-a oprit Domnul Dumnezeul tau, s-o faci.
Caci Domnul Dumnezeul tau este un foc mistuitor, un Dumnezeu gelos.”(Deut.4:23-24) El a dat acea porunca fiindca avea in vedere sa Se arate tuturor , in vremurile mantuirii, vremurile Noului Legamant , in Chipul Rascumparatorului Inrudit, si asa trebuie sa-l recunoastem si noi , Biserica Lui si sa-L primim ca Mire ceresc si Domn atotputernic . Amin !
” Daca M-ati fi cunoscut pe Mine, ati fi cunoscut si pe Tatal Meu.( le-a zis Isus ) Si de acum incolo Il veti cunoaste; si L-ati si vazut.” (Ioan.14:7)
Cine esti Tu, Doamne?„, a raspuns el. Si Domnul a zis: „Eu sunt Isus pe care-L prigonesti. Ti-ar fi greu sa arunci inapoi cu piciorul intr-un tepus.” (Fapt.9:5)
„. De aceea v-am spus ca veti muri in pacatele voastre; caci, daca nu credeti ca Eu sunt, veti muri in pacatele voastre.”
„Cine esti Tu?”, I-au zis ei. Isus le-a raspuns: „Ceea ce de la inceput va spun ca sunt.…. Ei n-au inteles ca le vorbea despre Tatal.
Isus deci le-a zis: „Cand veti inalta pe Fiul omului, atunci veti cunoaste ca Eu sunt si ca nu fac nimic de la Mine insumi, ci vorbesc dupa cum M-a invatat Tatal Meu.
Cuvantul ESTE vorbit intotdeauna pe intelesul oilor din staulul Lui( si numai al lor , fiindca acei care sar gardul inauntru nu sunt decat hoti si talhri si nu cunosc limbajul Duhului Sfant al Domnului nostru Isus Hristos ) !

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s