” Atunci diavolul L-a lasat. „

Citatul este din Evanghelia scrisa de Matei, cap.4 vers.7 . Din context aflam ca acolo a fost dusa o mare lupta spirituala , din care diavolul a dat bir cu fugitii : lui nu-i place sa piarda , de aceea, cand vede ca nu poate birui, fuge . Domnul Isus stia lucrul acesta si l-a pus pe apostolul Iacov sa ne spuna si noua ” Impotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi.” (Iac.4:7)
Noi, crestinii, trebuie sa devenim constienti de insemnatatea corecta a afirmatiei Domnului Isus „Sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamant; n-am venit sa aduc pacea, ci sabia.” (Mat.10:34)
Indemnul dat crestinilor in toate Epocile Bisericii este ca ei sa biruiasca , ( citeste Apoc. 2.7+17+26+…) ceea ce inseamna ca noi suntem, constenti sau nu, intr-o lupta spirituala continua . Asa a zis si apostolul Pavel :
„Iata la ce lucrez eu si ma lupt dupa lucrarea puterii Lui care lucreaza cu tarie in mine. (Col.1:29) ” Toti cei ce se lupta la jocurile de obste se supun la tot felul de infranari. Si ei fac lucrul acesta ca sa capete o cununa care se poate vesteji: noi sa facem lucrul acesta pentru o cununa care nu se poate vesteji. Eu deci alerg, dar nu ca si cum n-as sti incotro alerg. Ma lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveste in vant. (1Cor.9:26) Ci ma port aspru cu trupul meu si-l tin in stapanire, ca nu cumva, dupa ce am propovaduit altora, eu insumi sa fiu lepadat.”
Lucrarea si lupta lui Pavel este aceea de eliberare , lupta impotriva robiei pacatului cuibarit in firea pamanteasca in ” acest trup de moarte”, zicea el (Rom.7:24) Si ne-a mai spus si ca ” noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.
Locurile ceresti despre care vorbeste aici nu sunt ” spatii interplanetare ” ci sunt trupurile noastre in care s-a nascut ” omul cel nou facut dupa chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul. „(Efes.4:24)
„Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? ” (1Cor.6:19)
Si Pavel a zis , in continuare : ” De aceea, luati toata armura lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul.
Stati gata, dar, avand mijlocul incins cu adevarul, imbracati cu platosa neprihanirii, avand picioarele incaltate cu ravna Evangheliei pacii.
Pe deasupra tuturor acestora, luati scutul credintei, cu care veti putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau. Luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu.”
Sabia Duhului este arma despre care a vorbit Domnul Isus, in Evanghelie , ca o va aduce pe Pamant, si a si adus-o , in ziua Cincizecimii, cand ucenicii Lui au inceput sa vesteasca Evanghelia . Este intr-adevar o arma de temut pentru toate duhurile rautatii
„Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii. (Evr.4:12)
Cuvantul lui Dumnezeu – sabia – manevrat de profetul Isaia zice asa
” Aparati-va pricina – zice Domnul – aratati-va dovezile cele mai tari, zice Imparatul lui Iacov.” (Isa.41:21)
Cititorule, daca esti si tu inrolat sub comanda Domnului Ostirilor , daca ai si tu in armura sabia lui Dumnezeu , atunci vei putea oricand sa tii fruntea sus, ca si biruitor, in orice confruntare si nu-ti va fi teama si nici rusine care sa te faca sa fugi din fata celor care se impotrivesc adevarului .
„… noi suntem mai mult decat biruitori, prin Acela care ne-a iubit.” (Rom.8:37) si putem sa vestim Cuvantul cu indreazneala !

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s