Pocainta dupa Scripturi, in doua aspecte ( infatisari ) – ll – dupa indemnul Duhului Sfant

O pocainta care asigura viata vesnica

” „S-a implinit vremea, si Imparatia lui Dumnezeu este aproape. Pocaiti-va si credeti in Evanghelie.” (Marc.1:15)
Cine a ascultat predica din articolul anterior a avut ocazia sa inteleaga cum se manifesta o poacainta adevarata in domeniul fizic, al faptelor firii pamantesti , care este necesara oricarui om ,pentru a trai o viata frumoasa pe Pamant . Insa viata pe Pamant este trecatoare , de aceea avem o si mai mare nevoie de o pocainta spirituala, de o impacare cu Dumnezeul nostru, cu Domnul Isus Hristos , pe care ,fara sa ne dam seama si sa stim de la noi insine, firea si gandurile noastre pamantesti L-au rastignit pentru noi insine. (Evr.6:6) prin necunostinta sau rea-vointa, din cauza invataturii gresite pe care am primit-o printr-o educatie religioasa pagana .
Asa s-a intamplat atunci cand Fiul omului a fost omorat prin rastignirea de la Golgota , oamenii de atunci fiind orbiti a vedea si recunoaste identitatea Lui , Cine era El , desi Isus a spus clar si de mai multe ori tuturor ca este Cel despre care au vorbit toti Profetii din vechime , adica Dumnezeul cel Viu facut Trup uman ,prin care era stabilit sa se faca iertarea pacatelor .
Inainte de intrarea Domnului Isus in slujba Lui de Invatator divin cu privire la Imparatia lui Dumnezeu , Ioan Botezatorul a propovaduit felul firesc de pocainta ,(Luc.3:11) pentru a pregati oamenilor o atmosfera de viata propice lucrarii spirituale care avea sa se desfasoare in continuare

Citind cuvantarea apostolului Petru din ziua Cincizecimii, aflam motivul adevaratei pocainte cerute de Dumnezeu in vederea mantuirii sufletului nostru, d muritor si felul in care aceasta trebuie sa se faca , dupa incheierii lucrarii jertfei desavarsite acceptata de dreapta judecata a lui Dumnezeu .
Aceasta pocainta consta in recunoasterea identitatii Rascumparatorului nostru si in urmarea prin traire si propovaduirea invataturii Lui, dand prin aceasta slava si onoare Numelui Sau

Sa citim despre felul in care Duhul Sfant L-a prezentat pe Isus Hristos, prin apostol :
” Barbati israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, Om adeverit de Dumnezeu inaintea voastra prin minunile, semnele si lucrarile pline de putere pe care le-a facut Dumnezeu prin El in mijlocul vostru, dupa cum bine stiti;
pe Omul acesta, dat in mainile voastre, dupa sfatul hotarat si dupa stiinta mai dinainte a lui Dumnezeu, voi L-ati rastignit si L-ati omorat prin mana celor faradelege.
Dar Dumnezeu L-a inviat, dezlegandu-I legaturile mortii, pentru ca nu era cu putinta sa fie tinut de ea.
Caci David zice despre El: „Eu aveam totdeauna pe Domnul inaintea mea, pentru ca El este la dreapta mea, ca sa nu ma clatin.
De aceea, mi se bucura inima si mi se inveseleste limba; chiar si trupul mi se va odihni in nadejde: caci nu-mi vei lasa sufletul in Locuinta mortilor si nu vei ingadui ca sfantul Tau sa vada putrezirea.
Mi-ai facut cunoscut caile vietii si Ma vei umple de bucurie cu starea Ta de fata.” Cat despre patriarhul David, sa-mi fie ingaduit, fratilor, sa va spun fara sfiala ca a murit si a fost ingropat; si mormantul lui este in mijlocul nostru pana in ziua de azi.
Fiindca David era proroc si stia ca Dumnezeu ii fagaduise cu juramant ca va ridica pe unul din urmasii sai pe scaunul lui de domnie,
despre invierea lui Hristos a prorocit si a vorbit el, cand a zis ca sufletul Lui nu va fi lasat in Locuinta mortilor si trupul Lui nu va vedea putrezirea.

Dumnezeu a inviat pe acest Isus, si noi toti suntem martori ai Lui.
Si acum, odata ce S-a inaltat prin dreapta lui Dumnezeu si a primit de la Tatal fagaduinta Duhului Sfant, a turnat ce vedeti si auziti.
Caci David nu s-a suit in ceruri, ci el singur zice: „Domnul a zis Domnului meu: „Sezi la dreapta Mea, pana ce voi pune pe vrajmasii Tai sub picioarele Tale.”
Sa stie bine, dar, toata casa lui Israel, ca Dumnezeu a facut Domn si Hristos pe acest Isus pe care L-ati rastignit voi.”

Reactia ascultatorilor , convinsi de realitatea situatiei in care se aflau :
„. Dupa ce au auzit aceste cuvinte, ei au ramas strapunsi in inima si au zis lui Petru si celorlalti apostoli: „Fratilor, ce sa facem?”

Raspunsul ; ” „Pocaiti-va”, le-a zis Petru, „si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh. Caci fagaduinta aceasta este pentru voi, pentru copiii vostri si pentru toti cei ce sunt departe acum, in oricat de mare numar ii va chema Domnul Dumnezeul nostru.”
Si, cu multe alte cuvinte, marturisea, ii indemna si zicea: „Mantuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos.”

Prin ce s-a materializat indemnul la pocainta ?
” Cei ce au primit propovaduirea lui au fost botezati; si, in ziua aceea, la numarul ucenicilor s-au adaugat aproape trei mii de suflete.
Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii si in rugaciuni.”

Daca este un singur si Acelasi Duh Sfant, Biserica de astazi trebuie sa manifesteze aceeasi lucrare in pocainta , fiindca aceasta pocainta mantuitoare nu are nimic de-a face cu stricaciunea care este in lume, prin pofte, (2Pet.1:4) de care crestinul a fugit inainte sa fie nascut din nou

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s