Dumnezeu din dumnezeu …..pacatul invataturii trinitare

Divinitatea Domnului Isus Hristos este prezentata de invatatorii religiei trinitare intr-un mod atat de gresit incat contrazice multe afirmatii ale Scripturilor Sfinte .
In primul rand, contrazice prima si cea mai mare porunca : ” Asculta, Israele, Domnul , Dumnezeul nostru este un singur Domn „si ” Sa nu ai alti Dumnezei afara de Mine ” a poruncit Domnul , prin proorocul Moise .
Eu nu pot nicidecum sa-mi inchipui cum gandesc unii ca Dumnezeu nu are dreptate cand Se prezinta pe Sine ca Unul Singur, din moment ce, prin Profetul Isaia „”Voi sunteti martorii Mei – zice Domnul – voi si Robul Meu pe care L-am ales, ca sa stiti, ca sa Ma credeti si sa intelegeti ca Eu sunt: inainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, si dupa Mine nu va fi. (Isa.43:10)
Daca ar fi sa vorbim in termenii intelepciunii omenesti prin care judeca trinitarii situatia , in aceste cuvinte este vorbirea Tatalui , si numai daca negam Biblia fiind exprimarea Lui, putem pretinde ca a ajuns un Mos cu parul alb ( asa cum este pictat in icoane ortodoxe si catolice ) care nu mai stie ce vorbeste si de aceea a lasat toata treaba in grija Fiului .inca de la inceputul creatiei lumii materiale .
Biblia insa depune marturie despre Dumnezeu ca nu are inceput al zilelor nici sfarsit de viata, ci este din vesnicie in vesnicie fara posibilitatea de-a avea inlocuitor si nici macar pe Cineva cu care sa fie asemanat
„Cu cine Ma veti pune alaturi ca sa Ma asemanati? Cu cine Ma veti asemana si Ma veti potrivi? (Isa.46:5)
In Vechiul Legamant nu gasim nici un indiciu despre un dumnezeu aparte , cum ar fi un Fiu langa Tatal , in conectie cu omenirea, macar, nicidecum cu vesnicia .
Gasim insa aceasta exprimare retorica : „Cine s-a suit la ceruri si cine s-a coborat din ele? Cine a adunat vantul in pumnii lui? Cine a strans apele in haina lui? Cine a hotarat toate marginile pamantului? Cum se numeste el si cum cheama pe fiul sau? Stii tu lucrul acesta? – (Prov.30:4)
Versetul care urmeaza acestuia, ar trebui sa ne tina permanent sub incordare ,fiindca ne este interzis sa spunem ca Dumnezeu a vrut sa zica altceva decat a exprimat El prin Cuvantul vorbit care a fost lasat sa fie scris pentru noi :
” . Orice cuvant al lui Dumnezeu este incercat. El este un scut pentru cei ce se incred in El. N-adauga nimic la cuvintele Lui, ca sa nu te pedepseasca si sa fii gasit mincinos. -”
La intrebarea de mai sus , cuvantul profetic nu a lasat raspuns in acea epoca, si nici in cele urmatoare, pana in vremea din urma, in care traim noi, de aceea oamenii, in zelul lor de a-l sprijini pe Dumnezeu ( in felul in care a incercat si preotul Uza s-o faca (2Sam.6:6) au interpretat dupa gandurile lor relatarile din Noul Testament , in care ne este prezentata lucrarea de mantuire = salvare de pacate facuta de Dumnezeu intr-un mod atat de simplu si de maret incat omenirea a ramas perplexa , desi a fost aratat foarte clar in Cuvantul profetic si a fost sdeverit de Insusi Domnul, prin Cuvantul vorbit de gura Lui : ” Astazi s-a implinit aceasta Scriptura :” „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, caci Domnul M-a uns sa aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sa vindec pe cei cu inima zdrobita, sa vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de razboi, izbavirea; sa vestesc un an de indurare al Domnului .. ” ( Isaia 61)”Spuneti celor slabi de inima : „Fiti tari, si nu va temeti! Iata Dumnezeul vostru, razbunarea va veni, rasplatirea lui Dumnezeu; El insusi va veni si va va mantui.” (Isa.35:4) El a aratat si semnele de adeverire, facand inaintea lor lucrarile anuntate „se vor deschide ochii orbilor, se vor deschide urechile surzilor; atunci schiopul va sari ca un cerb, si limba mutului va canta de bucurie;….”
Cine a venit El Insusi sa ne mantuiasca ? si Cum ?
Si aceasta intrebare are o explicatie simpla si clara , in cuvintele citite de Fiul omului , Isus Hristos, care este de fapt Fiul lui Dumnezeu , nu Dumnezeu din Dumnezeu si nici Dumnezeu langa Dumnezeu, ci Chipul Dumnezeului Celui Nevazut , Trupul Lui de carne, Templul Duhului Sfant, Capul Bisericii,Cel dintai nascut dintre mai multi frati , sau oricum a mai fost Dumnezeu numit in relatia cu Copiii Lui de pe Pamant Marturia apostolului Pavel despre Dumnezeul care i-a vorbit cand se indrepta pe drum spre Damasc este aceasta : ” Dumnezeu era in Hristos , impacand lumea cu Sine „. (2Cor.5:19) A zis asa fiindca Glasul care i-a vorbit din acea Lumina orbitoare a raspuns ” Eu sunt Isus, pe care-L prigonesti „. Pavel era convins ca se adreseaza Celui Nevazut , intreband ” Cine esti Tu, Doamne ? ” Ori, un evreu credincios nu numea ” Doamne ” decat pe Dumnezeul lui Israel .
Si noi stim acuma ca Dumnezeu , care este numit in V.T ” Sfantul lui Israel” si ” Imparatul Slavei ” este numit si Facatoru, si Barbatul si Rascumparatorul lui Israel si El este Dumnezeul intregului Pamant , asa cum L-a numit Isaia 54.5 .
Am aflat insa din Relatarea Noului Testament ca si dracii stiuu ca Isus este Sfantul lui Israel, si ma mir ca totusi majoritatea celor care se pretind a fi crestini , nu stiu ! Ei, prin urmare, au o descoperire despre Dumnezeu chiar mai prejos de aceea a dracilor ?
” Tu crezi ca Dumnezeu este unul si bine faci; dar si dracii cred… si se infioara!” a zis apostolul (Iac.2:19)
Care este deosebirea dintre credinta ta si aceea a dracilor? Caci, daca nu se deosebeste, atunci ori dracii sunt mantuiti si ei, ori esti si tu pierdut impreuna cu ei ! Dar nici aici nu putem trece peste cuvintele Lui spuse ” celor de la stanga Lui” dupa separarea din ziua judecatii : „”Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui!” (Mat.25:41)
Continuand ideia principala sa stabilim, conform descoperirii Scripturilor, Cine este Fiul lui Dumnezeu ? Este El o Persoana Divina de acelasi rang cu Tatal, dar diferita de El ?
Baptistii, penticostalii, ortodocsii, toate cultele crestine trinitare raspund afirmativ, conform invataturii mostenite din catolicism, care este identificata in Biblie cu invatatura nicolaitilor .Ei folosesc ca exemplificare versete din Noul Testament , ca acesta :
„Isus a luat din nou cuvantul si le-a zis: „Adevarat, adevarat va spun ca Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decat ce vede pe Tatal facand; si tot ce face Tatal face si Fiul intocmai.” (Ioan.5:19) Ce inseamna in adevar lucrul acesta ?
In calitatea Lui de ” omul al doilea” Isus era vizionar, adica vedea dinainte, cu ochiul spiritual, evenimente le care aveau sa aiba loc prin slujba lui de prooroc ” ca Moise „(Deut.18:15)dar, spre deosebire de toti ceilalti prooroci, care erau calauziti prin Glas , Dumnezeu , care este Duh si este Sfant , locuia in El si lucra direct in gandurile Lui,Dumnezeu isi exprima gandurile prin actiunile Omului Isus , si -L adeverea prin ele in fata oamenilor , ca este Trupul Sau, Chipul Sau, Slava Sa pe fata Lui ; (Fapt.2:22)
Nu tuturor oamenilor de pe pamant le este acordata intelepciunea cea tainica si tinuta ascunsa de Dumnezeu (1Cor.2:7), ca sa inteleaga vorbirea Lui, ci numai acelora dispusi s-o asculte , (Ioan.8:43) carora le este destinata in mod expres, ca in exemplul acesta, barbatilor israeliti care erau la Cincizecime sub influenta Duhului Sfant proaspat revarsat peste adunarea din acea zi mareata
Dumnezeu este Duh, Duhul Sfant este adevaratul si unicul Dumnezeu, Dumnezeu nu are mai multe Persoane , deci Isus Hristos este Persoana Unica a lui Dumnezeu, fata Lui, sufletul Lui, bratul Lui ,ochii Lui, etc., tot ce este El pentru noi, oamenii care suntem creati pentru a fi copiii Lui . In trupul lui Isus doar noi Il putem vedea pe Tatal nostru.Duhul nevazut de ochii de carne Isus a spus ucenicilor, raspunzand lui Filip: „De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: „Arata-ne pe Tatal”? (Ioan.14:9)
Cand primim Duhul Sfant, suntem preluati in gandirea si actiunile noastre de puterea nevazuta a Duhului lui Dumnezeu, nu de o asa zisa ” a treia Persoana „care ,mai inainte de a actiona are o ” constatuire ” cu altcineva ” de aceeasi fiinta „. Majoritatea cuvintelor folosite in explicatiile teologilor trinitari nu se regasesc in Scripturi
Duhul lui Dumnezeu este chiar Dumnezeu , fara nici o alta explicatie necesara pentru cine citeste sa si inteleaga Doar un singur Duh este Sfant, si oricine-L primeste devine un” Templu Sfant , in Domnul „. (Efes.2:21)
Nu va lasati inselati de promisiunile sarlatanilor care-si zic ” penticostali „, care va forteaza in rugaciuni prelungite pentru a scoate de la voi cuvinte bolborosite zicand ca este vorbire in limbi !
Botezul Duhului Sfant se realizeaza numai si numai prin Cuvantul lui Dumnezeu, potrivit cu intelegerea Scripturilor asa cum sunt scrise .
Promisiunea lui Isus facuta inainte de inaltarea la cer a fost ” Nu va voi lasa orfani, Ma voi intoarce la voi, peste putina vreme ” !
Nu peste decenii sau secole, ci peste putina vreme si aceasta perioada de timp a fost doar de cateva zile , fiindca este scris ca El a murit in trup , dar a inviat in Duh si in forma acelasi Duh Sfant in care a vizitat duhurile din inchisoare a revenit si pe Pamant ca sa elibereze pe toti ai Lui din robia pacatului si a mortii ,Stabilindu-si Locuinta terestra in trupul lor
” Si Cine zice ca ramane in El trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus. ”
(1Ioan.2:6), prin viata si lucrarile aceluiasi Duh
„Dar cine se lipeste de Domnul este un singur duh cu El. (1Cor.6:17)
Este un singur trup, un singur Duh, dupa cum si voi ati fost chemati la o singura nadejde a chemarii voastre. (Efes.4:4)
Totul este numai lucrarea personala a lui Dumnezeu, incepand cu nasterea noastra din nou „….tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu; nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. (Ioan.1:13) Cuvantul este Dumnezeu , nu Fiul , si Cuvantul care S-a facut trup a locuit printre noi in vremea cand El umbla pe Pamant in trup uman (Iov.19:25-27) locuieste si astazi in madularele Bisericii Sale si Iov L-a vazut cu ochii Lui cand au inviat sfintii din vechime si s-au aratat in Ierusalim, dupa invierea lui Isus Iov a profetit ” Voi vedea pe Dumnezeu”, el n-a zis ” pe Fiul „,Iov L-a recunoscut in viziunea lui pe Dumnezeu intrupat in Isus, la fel ca si ucenicul Toma , care, fiind chemat sa palpeze ranile din mainile Lui a recunoscut si el ca Isus este Fiul lui Dumnezeu este chiar Domnul, Dumnezeul lui, Personal . De asemenea, apostolul Ioan a depus aceeasi marturie, dupa vedenia avuta in insula Patmos . unde isus S-a prezentat ” Cel dintai si Cel de pe urma , Cel Atotputernic ” Nu este nimeni la mijloc, mijlocirea exista numai intre Dumnezeu ca Duh si noi, ca trupuri muritoare, si aceasta mijlocire Dumnezeu a facut-o prin trupul si sangele adus prin nasterea fizica prin Fecioara Maria a unui copil de parte barbateasca pregatit in sfintenie ca sa fie imaginea vizibila a Parintelui Vesniciei, Dumnezeul Cel tare, printul Pacii ( Isaia 9.6), Dumnezeu cu noi , Emanuel . Mai multe denumiri, insa un singur nume, mai presus de orice Nume : Yahshuah , adica Yahweh este Salvatorul fiindca Numele Tatalui este in Numele Lui
Marturia lui Ioan in scrisoarea lui este bine sa fie citita si luata in considerare cu toata atentia „Stim ca suntem din Dumnezeu si ca toata lumea zace in cel rau. (1Ioan.5:19) Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit si ne-a dat pricepere sa cunoastem pe Cel ce este adevarat. Si noi suntem in Cel ce este adevarat, adica in Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica.
Copilasilor, paziti-va de idoli. Amin.

isus este numit ” Capul Bisericii ” noi suntem deci ” madularele trupului lui Hristos „. Nu scrie ” madularele trupului lui Isus”, fiindca Isus este primul nascut intre mai multi frati, ci ” Madularele lui Hristos”, (1Cor.12:27), Cuvantul insemnand ” Cel uns „, Cel in care locuieste Dumnezeu ” Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine ” (2Cor.5:19) Daca suntem madulare ale lui Hristos, facem parte din SINEA lui Dumnezeu , si asta inseamna ca am reusit sa ne lepadam de sinea noastra veche, omeneasca (Marc.8:34)
Este important sa cautati in Biblia voastra si sa cititi versetele recomandate, pentru o mai buna intelegere a expunerii !
O multime de alte lucruri se pot spune , legate de aceasta minunata descoperire a Domnului Isus Hristos, pe care ma voi stradui sa le prezint in articolul urmator

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s