Cum este a avea multa cunostinta Biblica , fara descoperirea lui Isus Hristos ?

Azi, fiind in convalescenta , dupa o usoara raceala capatata la locul de munca ( probabil, fiindca boala aceasta se ia din aer, de unde nu te astepti )am ramas in casa si , citind , am dat de acest blog cu articole care contin explicatii biblice . Citindu-le, mi-am amintit felul in care am inceput si eu sa cred in mantuirea data de Dumnezeu pentru omul muritor,adica in modul in care se ajunge a beneficia de viata vesnica , pentru care am fost creati de Dumnezeu sa o traim alaturi de El
Mi-au placut unele articole, felul biblic prin care autorii raspund pe baza citatelor , dar am gasit unele , cum este acesta
https://moldovacrestina.md/a-existat-fiul-lui-dumnezeu-inainte-de-intruparea-sa/
in care explicatiile se bazeaza doar pe inteligenta umana , fara nici un pic de gandire duhovniceasca , mai pe scurt spus, prin lipsa de descoperire divina a Cuvantului vorbit de Dumnezeu, Creatorul tuturor lucrurilor celor vazute si nevazute .

Citind blogul, puteti lua fiecare o decizie de considerare a ” bunatatii ” articolelor , eu redau acel articol la care vreu sa am referinta in aceasta recenzie :

A existat Fiul lui Dumnezeu înainte de întruparea Sa?
Vasile Filat

18 martie 2012 Doctrină 675

Întrebare:

Sper sa nu credeti ca vreau sa va stresez sau sa-mi bat joc, pt ca ma gandesc ca prin raspunsurile dvstra cautati sa le vorbiti in primul rand celor ce nu’L cunosc pe Dumnezeu. Iar eu care sunt crescut intr’o familie de pocaiti si caut mereu sa pastrez o relatie corecta cu Dumnezeu va adresez acum a 3-a sau a 4-a intrebare si mi-am mai permis sa va si contrazic cand mi s-a parut ca nu ati argumentat corect. Cautand sa ii inteleg pe Iehovisti si incercand sa-mi demonstrez in primul rand mie trinitatea m-am lovit de mai multe lucruri, si cred ca raspunsul la intrebarea care urmeaza nu imi este doar mie de folos. Despre care nastere e vorba in Ep. catre Evrei: “Tu esti Fiul Meu, astazi Te-am nascut”? Si citez ceea ce spunea cineva pe un forum: “Ei au stabilit teza paradoxală, dar total nebiblică, că Fiul a existat deja în cer ca persoană divină individuală şi că Fiul preexistent a fost născut apoi pe pământ. Unde este scris acest lucru în Biblie? Desigur, nicăieri! […..] De multe ori se argumentează cu trimiterea Fiului, fără să se înţeleagă că Fiul a fost înainte Cuvântul, Logosul. Nu este scris: „La început era Fiul …“, ci: „La început era Cuvântul … Și Cuvântul s-a făcut trup.“ ” ( http://www.roportal.ro/discutii/topic/13461-a-fost-fiul-nascut-in-cer/ ) Se poate deci spune ca intr’un anume sens Fiul nu a existat inainte de intrupare? Adica Cuvantul a devenit Fiul abea dupa nasterea din fecioara? Va multumesc si Dumnezeu sa va binecuvinteze.

Este aberanță și obrăznicie să facă cineva afirmația mincinoasă conform căreia nu srcie nicăieri în Biblie că Domnul Isus Hristos a existat înainte ca să fi luat trup omenesc si ca Domnul Isus și Cuvântul (Logosul) sunt persoane diferite. Să vedem ce spune Biblia.

Evanghelia după Ioan 1:1-18
Citiți cu atenție acest pasaj și notați cuvântul cheie “Cuvântul” și toate sinonimele acestuia ( foarte repede veți vedea că cuvântul “Isus Hristos” este sinonim al cuvântului “Cuvânt”) și apoi alcătuiți o listă cu tot ce învățați despre Cuvânt.

La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Lumina luminează în întuneric, şi întunericul n-a biruit-o. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan. El a venit ca martor, ca să mărturisească despre Lumină, pentru ca toţi să creadă prin el. Nu era el Lumina, ci el a venit ca să mărturisească despre Lumină. Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume. El era în lume, şi lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl. – Ioan a mărturisit despre El, când a strigat: „El este Acela despre care ziceam eu: „Cel ce vine după mine este înaintea mea, pentru că era înainte de mine”. – Şi noi toţi am primit din plinătatea Lui şi har după har; căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos. Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut.” (Ioan 1:1-18)

Iată două lucruri importante pe care trebuie să ni le însușim din acest text:

Cuvântul și Isus Hristos este una și aceeași persoană. Nu sunt două persoane diferite. Ioan Botezătorul a mărturisit despre Domnul Isus Hristos, nu a făcut două mărturisiri separate, una despre Cuvânt și alta despre Isus Hristos. Acest Cuvânt care s-a făcut trup este Isus Hristos.
Cuvântul, adică Isus Hristos, a existat înainte de a fi creată lumea pentru că toate lucrurile au fost făcute prin El și nimic din ce a fost făcut nu a fost făcut fără El. Nu există nici o excepție.
Epistola către Evrei 1
Și în acest text Dumnezeu spune că Isus Hristos a existat înainte de intemeierea lumii și că El este agentul creației:

După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin proroci, în multe rânduri şi în multe chipuri, Dumnezeu, la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor şi prin care a făcut şi veacurile. (Evrei 1:1-2)

Coloseni 1:13-17
În acest text se face clară diferența între Isus care a fost născut și toată zidirea, adică creația a cărei agent a fost El.

El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui, în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor. El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, Cel întâi născut din toată zidirea. Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El. El este mai înainte de toate lucrurile, şi toate se ţin prin El. (Coloseni 1:13-17)

Scriptura nu spune când s-a născut Isus Hristos și nu putem pătrunde cu gândirea noastră omenească această taină dumnezeiască, dar trebuie să o primim prin credința așa cum a lăsat-o Dumnezeu scrisă în Sfintele Scripturi. Isus Hristos este cel dintâi născut din toată creația și prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri și pe pământ. El este (nu a apărut, ci este) mai înainte de toate lucrurile. Și cum vedem bine, în acest text, se vorbește despre un singur Isus Hristos și nu despre două persoane separate cum afirmă Martorii lui Iehova. Dumnezeu să ne păzească de orice învățătură mincinoasă și să ne alipim strâns de adevărul Sfintelor Scripturi. „ sfarsit de citat

In ultimul paragraf, autorul spune asa ” Scriptura nu spune când s-a născut Isus Hristos …”. In primul rand, vreau sa corectez aceasta eroare , amintindu-va Evanghelia = Vestea Buna care este vrednica de crezare, mai pesus de orice interpretate dupa capul vreunui om :
Si noi va aducem vestea aceasta buna ca fagaduinta facuta parintilor nostri, Dumnezeu a implinit-o pentru noi, copiii lor, inviind pe Isus; dupa cum este scris in psalmul al doilea: „Tu esti Fiul Meu, astazi Te-am nascut „ (Fapt.13:33)
Desigur ca, dupa ce am citit doar articole cu invatatura trinitara
acest verset il putem incadra doar in categoria despre care Vasile Filat spune despre vremea nasterii Fiului ca : ” nu putem pătrunde cu gândirea noastră omenească această taină dumnezeiască, dar trebuie să o primim prin credința așa cum a lăsat-o Dumnezeu scrisă în Sfintele Scripturi.”
In Versetul citat este scris ca nasterea Fiului ( cu litera mare )s-a produs in ziua invierii lui Isus , nu in ieslea Betleemului , unde era intaiul nascut al Fecioarei Maria , omul Isus si nici inainte de creatia pamanteasca
Dar, daca intr-adevar am primit prin credinta tot ceea ce este scris in Scripturi, „ele nu va vor lasa sa fiti nici lenesi, nici neroditori in ce priveste deplina cunostinta a Domnului nostru Isus Hristos. (2Pet.1:8)
Din pacate, multi dintre candidatii la cetatenie in Imparatia Domnului nostru Isus Hristos nu sunt deloc interesati sa cunoasca Cuvantul vorbit de Dumnezeu catre aceasta generatie omeneasca , peste care a venit sfarsitul veacurilor . Oamenii, in general, nu mai au cugetul curat prin care sa poata marturisi invierea lui Isus Hristos prin fapta de a se boteza in Numele Lui , asa cum a zis apostolul Petru :
” Icoana aceasta inchipuitoare va mantuieste acum pe voi, si anume botezul, care nu este o curatare de intinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Isus Hristos,” (1Pet.3:21)
A avea un cuget curat inseamna a avea o gandire si o intelegere corecta a Cuvantului lui Dumnezeu, intocmai asa cum a fost exprimat in vorbirea lui Isus Hristos, a profetilor, a apostolilor si a tuturor oamenilor pe care Dumnezeu i-aq insarcinat cu exprimarea voii Sale , in toate timpurile .
Dumnezeu si-a exprimat gandurile prin vorbire , vorbirea constand din cuvinte cu inteles particular, si in rostirea ” cu gura ” a acestor cuvinte sta intreaga Sa creatie „Caci El zice si se face; porunceste, si ce porunceste ia fiinta. (Ps.33:9).
Ce ” gura ” a folosit Dumnezeu la prima Lui Creatie ? „In ziua cand a facut Domnul Dumnezeu un pamant si ceruri, nu era inca pe pamant niciun copacel de camp si nicio iarba de pe camp nu incoltea inca: fiindca Domnul Dumnezeu nu daduse inca ploaie pe pamant si nu era niciun om ca sa lucreze pamantul. (Fac.2:5) In ziua aceea nu era nici o fiinta vie pe Pamant , afara de Adam, peste care Dumnezeu a suflat prima suflare de viata , din Duhul Lui , si a pus in gura lui Adam cuvantul, capacitatea divina de exprimare a gandurilor, fiindca Adam a fost ” facut ” dupa chipul lui Dumnezeu .
Raspunsul la intrebare il gasim in cuvintele apostolului Pavel : ” Dupa ce a vorbit in vechime parintilor nostri prin proroci, in multe randuri si in multe chipuri, Dumnezeu, (Evr.1:1) la sfarsitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus mostenitor al tuturor lucrurilor si prin care a facut si veacurile.
El, care este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui si care tine toate lucrurile cu cuvantul puterii Lui, a facut curatarea pacatelor si a sezut la dreapta Maririi in locurile preainalte…”
Dumnezeu si-a exprimat gandurile in cuvintele rostite prin gura proorocilor, Adam fiind primul dintre ei , si , la implinirea vremii ca sa fie aratat Cuvantul care a fost vorbit prin Moise, prin Iov, prin Isaia , prin Ieremia etc. a adus la existenta pe Omul Isus Hristos. Spre deosebire de toti proorocii , in care Duhul lui Dumnezeu a locuit intr-o masura , in Isus hristos Dumnezeu a locuit in plinatate , de aceea El a fost numit Fiul lui Dumnezeu ( si nu doar pentru ca s-a nascut fara samanta fireasca, de la un tata om ) Isus nu este o alta personalitate a lui Dumnezeu, o alta Fiinta divina pe langa Creator , Isus Hristos este Cuvantul facut Trup . Nicidecum Fiul facut Trup, fiindca este scris de Ioan, prin descoperire : Cuvantul era Dumnezeu . Ioan nu a zis ” Cuvantul era Fiul lui Dumnezeu intrupat „, asa cum da de inteles doctrina falsa , trinitara .

Dumnezeu este Duh , El este fara inceput si fara sfarsit in timp, El este dincolo de cortina timpului , care a fost rupta la moartea lui Isus pe cruce
Omul este Persoana , cu trup care se formeaza prin hrana luata din pamant, puterea creatoare fiind duhul de viata pus in samanta omeneasca prin Cuvantul vorbit al lui Dumnezeu . De aceea omul nu-L poate cunoaste pe Dumnezeu mai bine decat atat cat El si-a exprimat calitatile prin Cuvantul vorbit ” . Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu le este descoperit in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu. In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati;”. (Rom.1:19)
Calitatea Lui de Mantuitor si-a exprimat-o prin Fiul lui Dumnezeu, prin Omul Isus Hristos , dar in El Dumnezeu si-a descoperit si celelalta calitati principale, aratand prin Cuvantul vorbit prin prooroci ca El insusi este Acela, nu este nimeni altul inainte, dupa sau langa El . Difera numai forma de prezentare in ochii si in gandurile omului.
„caci Facatorul tau este barbatul tau: Domnul este numele Lui, si Rascumparatorul tau este Sfantul lui Israel. El Se numeste Dumnezeul intregului pamant, (Isa.54:5)
„”Voi sunteti martorii Mei – zice Domnul – voi si Robul Meu pe care L-am ales, ca sa stiti, ca sa Ma credeti si sa intelegeti ca Eu sunt: inainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, si dupa Mine nu va fi. (Isa.43:10)
Prin Fecioara Maria , Dumnezeu a format pe Pamant un al doilea Adam,( care nu exista fizic la intemeierea lumii ) in care El a locuit cu toata Slava si stralucirea Fetei Lui,
„El, care este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui si care tine toate lucrurile cu cuvantul puterii Lui, a facut curatarea pacatelor si a sezut la dreapta Maririi in locurile preainalte, (Evr.1:3)
„Caci Dumnezeu, care a zis: „Sa lumineze lumina din intuneric”, ne-a luminat inimile, pentru ca sa facem sa straluceasca lumina cunostintei slavei lui Dumnezeu pe fata lui Isus Hristos. „(2Cor.4:6)

Toate aceste versete biblice si foarte multe altele sunt omise cu desavarsire a fi pomenite de invatatorii trinitari, cum este acest frate Vasile Filat

Din fericire, avem de ascultat si un raspuns bun dat de Vasile Filat, in acest video recent la Moldova Crestina TV
https://www.youtube.com/user/MoldovaCrestinaTV

Si o alta predica buna a dansului, in acest video

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.