Ce face Dumnezeu ” de doua ori, de trei ori, omului, (Iov.33:29) si cu ce scop ?

Viata noastra nu este lunga ,atata cat ne-am dori la un moment dat( cand ne consideram fericiti, dupa criterii personale ), si nu ne dam seama ca este trecatoare decat atunci cand simtim deja ca nu mai avem mult de trait pe Pamant . Lucrul acesta ar trebui sa ne faca atenti si sa ne dea dorinta de a raspunde la intrebarea de mai sus ,in acelasi inteles pe care l-a transmis profetul Iov in cuvantarea biblica tinuta de Elihu, unul dintre prietenii lui, care incercau sa-l consoleze

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Ce face Dumnezeu ” de doua ori, de trei ori, omului, (Iov.33:29) si cu ce scop ?

 1. dan zice:

  Nu este lunga dar va fi!
  Iov 33:27 „Atunci, el cântă înaintea oamenilor şi zice: ‘Am păcătuit, am călcat dreptatea şi n-am fost pedepsit după faptele mele; _Iată, acestea le face Dumnezeu de două ori, de trei ori omului ca să-l ridice din groapă, ca să-l lumineze cu lumina celor vii.” Eu mă voi lăuda cu Dumnezeu, cu Cuvântul Lui, da, mă voi lăuda cu Domnul, cu Cuvântul Lui!
  11 Mă încred în Dumnezeu şi nu mă tem de nimic. Ce pot să-mi facă nişte oameni?
  12 Dumnezeule, trebuie să împlinesc juruinţele pe care Ţi le-am făcut; Îţi voi aduce jertfe de mulţumire.
  13 Căci mi-ai izbăvit sufletul de la moarte, mi-ai ferit picioarele de cădere, ca să umblu înaintea lui Dumnezeu, în lumina celor vii.

  Sarbatori fericite tuturor celor cu inima curata si rascumparati de Mielul lui Dumnezeu si cu ocazia zilei de paste !

 2. dan zice:

  Sarbatori fericite tuturor celor cu inima curata si rascumparati de Mielul lui Dumnezeu si cu ocazia zilei de paste !

  1 Până când, Doamne, mă vei uita neîncetat, până când Îţi vei ascunde Faţa de mine?
  2 Până când voi avea sufletul plin de griji şi inima plină de necazuri în fiecare zi? … Până când se va ridica vrăjmaşul meu împotriva mea?
  3 Priveşte si răspunde-mi, Doamne, Dumnezeul meu!
  Dă lumină ochilor mei, ca să n-adorm somnul morţii, să nu zică vrăjmaşul meu: „L-am biruit!…” , nici să nu se bucure potrivnicii mei când mă clatin.
  5 Eu am încredere în bunătatea Ta si sunt cu inima veselă din pricina mântuirii Tale: da! cânt Domnului, căci mi-a făcut bine!

  Proverbele 1:23 Întoarceţi-vă să ascultaţi mustrările mele! Si Iată, voi turna Duhul meu peste voi, vă voi face cunoscut cuvintele mele…
  Si voi turna ape peste pământul însetat şi râuri pe pământul uscat; voi turna Duhul Meu peste sămânţa ta, şi binecuvântarea Mea peste odraslele tale, şi nu le voi mai ascunde Faţa Mea, căci voi turna Duhul Meu pentru casa lui Israel, zice Domnul, Dumnezeu.’”
  Ioel 2:28 După aceea, voi turna Duhul Meu peste orice făptură; fiii şi fiicele voastre vor proroci, bătrânii voştri vor visa visuri şi tinerii voştri vor avea vedenii.
  Ioel 2:29 Chiar şi peste robi şi peste roabe voi turna Duhul Meu în zilele acelea.
  Faptele apostolilor 2:17 ‘În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor proroci, tinerii voştri vor avea vedenii şi bătrânii voştri vor visa visuri!

 3. Raspunsul la intrebare este, ,poate, neasteptat pentru cei care citesc Biblia in mod superficial ,neintelegand contextul in care este prezentata lucrarea lui Dumnezeu .
  Dumnezeu cerceteaza pe copiii Lui prin suferunta= durere fizica si de ce o face de doua sau de trei ori ? pentru ca omul este tentat sa nu primeasca astfel de mustrare , considerand, ca si Iov, ca Satana poate sa lucreze de capul lui.
  Numai aceia care-L cunosc de aproape si care au partasie continua cu Duhul lui Dumnezeu sunt in stare sa observe realitatea si sa aibe biruinta asupra bolilor de orice fel, fiindca ” s-a gasit un mijlocitor pentru ei”, Acela care-i scapa din orice necaz este Duhul Sfant, lucrand printr-un semen de-al nostru ” Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit. (Iac.5:16)

 4. dan zice:

  Cine a cerut ca iov sa fie cercetat prin suferinta Domnul, atunci cand satana s-a infatisat inaintea Domnului intre fii lui Dumnezeu?
  Oare Dumnezeu cerceteza pe fiii Sai prin suferinta dupa cum spui tu, sau satana este cel ce a lovit pe Iov?
  Nu stiu ce biblie citesti omule!

 5. dan zice:

  Pe de alta parte_ Uitaţi-vă dar cu luare-aminte la Cel ce a suferit din partea păcătoşilor o împotrivire aşa de mare faţă de Sine, pentru ca nu cumva să vă pierdeţi inima şi să cădeţi de oboseală în sufletele voastre.
  4 Voi nu v-aţi împotrivit încă până la sânge în lupta împotriva păcatului.
  5 Şi aţi uitat sfatul pe care vi-l dă ca unor fii: „Fiule, nu dispreţui pedeapsa Domnului şi nu-ţi pierde inima când eşti mustrat de El.
  6 Căci Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte şi bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeşte.” 7 Suferiţi pedeapsa: Dumnezeu Se poartă cu voi ca şi cu nişte fii. Căci care este fiul pe care nu-l pedepseşte tatăl? 8 Dar, dacă sunteţi scutiţi de pedeapsă, de care toţi au parte, sunteţi nişte feciori din curvie, iar nu fii. 9 Şi apoi, dacă părinţii noştri trupeşti ne-au pedepsit şi tot le-am dat cinstea cuvenită, nu trebuie oare cu atât mai mult să ne supunem Tatălui duhurilor şi să trăim?
  Caci cel ce a suferit o impotrivirea asa de mare din partea celor pacatosi, sangele lui Hristos vorbeste cu mult mai bine decat sangele lui Abel si chiar a lui Iov.
  Dar si el, IOV a biruit pe satana prin sangele lui Hristos, Mielul fara cusur si fara pata a lui Dumnezeu. Da , printr-un om , satana a fost biruit, prin cel neprihanit
  Si in fata celui neprihanit a fost el smerit pentru ca s-a incumetat sa se impotriveasca lui Dumnezeu cand El a zis_Ai vazut pe robul Meu Iov…!
  Tot astfel si Israel a fost razbunat pe Faraon pentru ca s-a impotrivit Domnului printr-un singur om Moise si infrant el si tara lui lovita cu mari urgii.
  Si astfel poporul Israel a fost rascumparat de sub robia egiptana printr-un singur miel, al lui Dumnezeu.
  Voi nu acelasi Praznic si Paste sarbatoriti ?
  Nu cu strigate de bucurie, ci in tacere ?
  Vai, vai vai! Dupa ce ati inceput prin Duhul, vreti, asum, sa sfarsiti prin firea pamanteasca. Nu ! Marit si binecuvantat fie Dumnezeu prin Isus, Hristos Mielul lui Dumnezeu prin care am fost rascumparati Aleluia Osana Amin !

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.