….dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ….. spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pamant .( Efeseni 1.9-10)

Descoperirea Cuvantului vorbit in http://infomesaj.ro/chad-lamb-pecetea-a-7-a/

Ce a separat in Adam, Dumnezeu reuneste in Hristos

În mesajul „Capodopera”, fratele Branham a spus: „Aceasta este familia Sa capodoperă, aceasta este capodopera lui Dumnezeu.” Care este capodopera Sa? „Cei doi fiind una.” Capodopera lui Dumnezeu sunt cei doi fiind una. Noi am învăţat că tot Vechiul Testament a vorbit despre El, de la temelia patriarhilor până la împăraţi, apoi prin profeţi până când am ajuns la Piatra de încheiere care este Isus Hristos, care a venit pe pământ şi este Plinătatea Vechiului Testament. Dar aceasta nu era întreaga Capodoperă.
Pentru a vedea cum a finalizat Capodopera, noi putem vedea că o parte din ea se afla în primul Chip.
Să citim pentru aceasta, Geneza 2.18. Capitolul doi din Geneza descrie ziua a şasea:
„În ziua a şasea, Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur.”
Aici avem o taină. Până aici, Dumnezeu a spus că tot ceea ce a făcut era bun: „Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.” El a spus aceasta de şase ori, dar în Intervalul dintre ziua a şasea şi a şaptea, El a spus ceva ce nu mai spusese înainte: „Nu este bine…” Ce nu este bine? „Nu este bine ca Isus Hristos să nu aibă o Mireasă şi să locuiască singur.” Nu este bine ca omul pe care l-am făcut după chipul şi asemănare Mea să fie singur. Omul nu era singur pentru că toate atributele părţii feminine erau în el. El a fost creat după chipul lui Dumnezeu, parte bărbătească şi parte femeiască, iar apoi a fost pus într-un trup de carne. Atunci, Dumnezeu a spus: „Nu este bine…” De ce? Domnul voia să-l vedem pe şapte în şase. Înţelegeţi? De şase ori, El a spus: „Este bine”, dar apoi a zis: „Nu este bine…” Şi ce a făcut Dumnezeu atunci? A luat o coastă a lui Adam, a scos mireasa din el şi a pus-o într-un trup diferit. Atunci cei doi au fost împreună, iar fratele Branham a spus că acesta a fost actul de încoronare al creaţiei Sale. Capodopera Sa era încheiată, cei doi erau una.
Să ne întoarcem şi să citim împreună din Geneza 1.31. Capitolul 2 este o detaliere a celor regăsite în capitolul 1.
Deci, Geneza 1.31:
„Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse şi iată că erau foarte bune.”
Putem vedea taina? „Este bine” de şase ori, apoi „Nu este bine”, pentru că trebuia să se schimbe ceva. Ce aducea El? Descoperirea Peceţii a şaptea.
În versetul 31, Dumnezeu S-a întors şi a privit la tot ceea ce făcuse , la toată creaţia Sa şi a spus: „Este foarte bine.” Apoi, mergem în capitolul 2.2, unde scrie:
„În ziua a şaptea, Dumnezeu Şi-a sfârşit lucrarea pe care o făcuse şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.”
În Pecetea a şaptea nu face nimic, este intrarea în odihnă.
El a făcut totul în şase zile. Aşadar, au existat şase mii de ani ai creaţiei, iar când a ajuns în ziua a şasea, El a creat un om după chipul Său, parte bărbătească şi parte femeiască, dar când se trecea în ziua a şaptea, Satan a pătruns înăuntru şi a pângărit acel chip. Ce a făcut Dumnezeu atunci? A început să rezidească din nou. Cât timp i-a trebuit? Şase mii de ani. Astfel, noi suntem în ciclul celui de-al doilea Sabat pentru că, ţineţi minte: Mielul era ţinut timp de paisprezece zile, adică timp de două Sabate.
Aşadar, am avut primul ciclu al Sabatului prin care gândul lui Dumnezeu a fost exprimat în Eden, gândul Lui despre un bărbat şi o femeie uniţi împreună în Eden, dar acesta a fost distrus, aşa că El a început al doilea Sabat, ceea ce înseamnă că toată Biblia este ciclul celui de-al doilea Sabat.
Toată povestea care a aşezat tiparul a fost spusă în Geneza 2, iar povestea care urmează, păşeşte în totul pe acest tipar. Acum, noi am ajuns în a şasea mie de ani, în ziua a şasea, şi urmează odihna, ziua a şaptea.
În Geneza 1, vedem că tot ceea ce a făcut Dumnezeu în şase mii de ani a fost o Capodoperă şi a ajuns la un punct culminant în ziua a şasea, iar în ziua a şaptea, El a descoperit Pecetea a şaptea. Vedeţi? În ziua a şaptea El nu a făcut nimic. Totul s-a făcut în şase zile. În ziua a şasea El a unit mireasa cu mirele, iar în ziua a şaptea, ei s-au odihnit.
În Apocalipsa capitolele 1, 2 şi 3, avem şapte scrisori scrise către cele şapte Epoci ale Bisericii, dar dacă punem totul la trecut, am pierdut totul, deoarece trebuie să raportăm totul la ziua de azi. Ca să putem primi descoperirea, noi trebuie să aplicăm cele şapte Peceţi zilei de azi. Aici au căzut denominaţiunile: ele au pierdut Cuvântul pentru că nu L-au poziţionat corect; ele L-au poziţionat într-o zi trecută sau într-una viitoare,

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la ….dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ….. spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pamant .( Efeseni 1.9-10)

 1. dan zice:

  sunt de acord ca taina celor sapte peceti trebuie sa isi faca descoperirea facuta in fiecare dintre noi potrivit cu lucrare credintei fiecaruia pe masura ce inaintam in credinta, care ea insasi este cea dintai pecete.

 2. dan zice:

  Pentru ca credinta sa-si faca pe deplin lucrarea. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic. 1 Petru 5:10 „Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Hristos Isus la slava Sa veşnică, după ce veţi suferi puţină vreme, vă va desăvârşi, vă va întări, vă va da putere şi vă va face neclintiţi. ” _taina celor sapte peceti, una ducand si descoperind pe alta in aceiasi lucrare de rascumparare si desavarsire.
  Si Cel ce a ispravit lucrarea pe pamant o va desavarsi in ziua lui a saptea.

 3. Citim in acea predica :
  „Să mergem puţin la creaţie. Avem şase zile ale creaţiei, dar a şaptea zi? Despre ziua a şaptea nu ni s-a spus nimic. Avem şase Peceţi, dar când am ajuns la Pecetea a şaptea, nu ni s-a spus nimic.
  În Matei 24, Isus vorbeşte despre cele şase Peceţi, dar când a ajuns la Pecetea a şaptea nu a spus nimic.
  Avem şase zile ale creaţiei şi ni se spune ce a fost făcut în fiecare zi, dar când ajungem la ziua a şaptea nu ni se spune nimic. Domnul S-a odihnit. Şapte este întotdeauna taina şi nu ni se spune nimic despre ea, dar şase îl descoperă pe şapte, credeţi aceasta?”
  Si totusi, Dumnezeu nu ne-a lasat in intuneric, El ne-a spus totul si despre ziua a saptea de la creatia veche si despre Pecetea a saptea de la creatia cea noua , si totul este scris in Biblie,( negru pe alb , in icoana de vorbire )
  Ziua a saptea din Geneza 2 este primul Adam, din pamant, iar Pecetea a saptea este omul al doilea, Duh din cer
  Persoana lui Adam din care a fost luata Eva si Persoana lui Isus Hristos din care a fost luata Biserica , dupa cum ne-a invatat apostolul Pavel ( 2 Cor.11.2-3)
  „De aceea este scris: „Omul dintai, Adam, a fost facut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost facut un duh datator de viata. (1Cor.15:45)
  Omul dintai este din pamant, pamantesc; Omul al doilea este din cer. (1Cor.15:47)

  • dan zice:

   Care anume sunt lucrurile privitoare la cele sapte, dar de fapt zici ca sunt sase, ca despre a sapte zici ca Domnul nu a vorbit la Matei cap 24 ?
   Ai putea sa le evidentiezi, cat iti permite cap 24 sau chiar Evanghelia dupa Matei ! Nu sunt avertizat de toate aceste lucruri si vreau sa stiu ce vezi tu in privinta acestor peceti in Mat. 24 .

 4. dan zice:

  Atat corintenilor cat si celorlalte Neamuri, Apostolul Pavel, trimes de Dumnezeu sa invete Neamurile credinta in Isus Hristos care s-a dat pe Sine sa curateasca Biserica Sa, ca pilda spune tuturor nu numai Corintenilor,” sa va infatisez ca pe o fecioara curata” _2 cor 11;2,3 _ ca pe o fecioara, nu ca pe o mireasa, macar ca
  Cantarea cantarilor 3:11 „Ieşiţi, fetele Sionului, şi priviţi pe împăratul Solomon, cu cununa cu care l-a încununat mamă-sa în ziua cununiei lui, în ziua veseliei inimii lui. – ”
  Cantarea Cantarilor 6;8 Am şaizeci de împărătese, optzeci de ţiitoare şi fete fără număr, dar numai una singură este porumbiţa mea, neprihănita mea; ea este singură la mamă-sa, cea mai aleasă a celei ce a născut-o. Fetele o văd şi o numesc fericită; împărătesele şi ţiitoarele, de asemenea, o laudă. –
  10 „Cine este aceea care se iveşte ca zorile, frumoasă ca Luna, curată ca Soarele, dar cumplită ca nişte oşti sub steagurile lor?” –
  11 M-am coborât în grădina cu nuci să văd verdeaţa din vale, să văd dacă a înmugurit via şi dacă au înflorit rodiile.
  12 Dar, fără să bag de seamă, dorinţa mea m-a dus la carele poporului unui om ales. 13 Întoarce-te, întoarce-te, Sulamito! Întoarce-te, întoarce-te, ca să te privim. – Ce aveţi voi să vă uitaţi la Sulamita ca la nişte fete ce joacă în cor? (sau ” si la niste fete care joaca in cor_ traducerea Cornelescu putin diferita)
  Psalm, ca marturia sa fie facuta pe a doi sau trei martori, zice _ Psalm 45 10 Ascultă, fiică, vezi şi pleacă-ţi urechea; uită pe poporul tău şi casa tatălui tău!
  11 Şi atunci, împăratul îţi va pofti frumuseţea. Şi fiindcă este Domnul tău, adu-i închinăciunile tale.12 Şi fiica Tirului, şi cele mai bogate din popor vor umbla cu daruri ca să capete bunăvoinţa ta.
  13 Fata împăratului este plină de strălucire înăuntrul casei împărăteşti; ea poartă o haină ţesută cu aur.
  14 Este adusă înaintea împăratului, îmbrăcată cu haine cusute la gherghef şi urmată de fete, însoţitoarele ei, care sunt aduse la tine.
  15 Ele sunt duse în mijlocul bucuriei şi veseliei şi intră în casa împăratului.
  16 Copiii tăi vor lua locul părinţilor tăi; îi vei pune domni în toată ţara.
  17 Din neam în neam îţi voi pomeni numele: de aceea, în veci de veci te vor lăuda popoarele.
  Proorocie despre tot aceste lucruri : Estera 2:3 Împăratul să pună în toate ţinuturile din împărăţia lui dregători însărcinaţi să strângă pe toate fetele, fecioare şi frumoase, în capitala Susa, în casa femeilor, sub privegherea lui Hegai, famenul împăratului şi păzitorul femeilor, care să le dea cele trebuincioase pentru gătit. Deuteronomul 32:43 „Neamuri, cântaţi laudele poporului Lui! Căci Domnul răzbună sângele robilor Săi, El Se răzbună împotriva potrivnicilor Săi Şi face ispăşire pentru ţara Lui, pentru poporul Lui.” ”
  Apostolul cunoaste taina lui Hristos in ce priveste Mireasa, potrivit cu descoperirea facuta robului Sau Ioan de catre ingerul Domnului– _Apoc 21. 9 Apoi unul din cei şapte îngeri care ţineau cele şapte potire pline cu cele din urmă şapte urgii a venit şi a vorbit cu mine şi mi-a zis: „Vino să-ţi arăt mireasa, nevasta Mielului!”
  10 Şi m-a dus, în Duhul, pe un munte mare şi înalt. Şi mi-a arătat cetatea sfântă, Ierusalimul, care se cobora din cer, de la Dumnezeu,
  Pe foarte scurt despre fetele fecioare si Mireasa Imparatului, al carui Nume este Domnul Hristos.
  (Daca ai rabdarea sa citesti frate)

 5. dan zice:

  Cat despre taina cea despre care nu s-a putut spune si scrie inca_ @ cor 12 Cunosc un om în Hristos care, acum paisprezece ani, a fost răpit până în al treilea cer (dacă a fost în trup, nu ştiu, dacă a fost fără trup, nu ştiu – Dumnezeu ştie).
  3 Şi ştiu că omul acesta (dacă a fost în trup sau fără trup, nu ştiu – Dumnezeu ştie) a fost răpit în rai şi a auzit cuvinte care nu se pot spune şi pe care nu-i este îngăduit unui om să le rostească. (Ioan nu le putea scrie in Apocalipsa)
  A amintit insa in Epistola sa pe scurt cand a zis_”acum suntem fii(copii in traducere)- si ce vom fi nu s-a aratat inca . Dar cand se va arata El vom fi ca El”
  5 Cu un astfel de om mă voi lăuda, dar, întrucât mă priveşte pe mine însumi, nu mă voi lăuda decât cu slăbiciunile mele. _zice Apostolul Pavel: El va schimba trupul starii noastre smerite si-l va face asemenea Chipului Slavei Sale_@ Tes.
  2 – 1:10 „când va veni în ziua aceea, ca să fie proslăvit în sfinţii Săi şi privit cu uimire în toţi cei ce vor fi crezut; căci voi aţi crezut mărturisirea făcută de noi înaintea voastră. ” Caci toata firea asteapta cu dorinta infocata rascumpararea trupului nostru” _iata o alta taina care este inca pecetluita, nu stiu exact daca este a saptea, Domnul stie…Se pare totusi ca da !

 6. dan zice:

  Continuare_ PS
  De aceea ne rugăm necurmat pentru voi, ca Dumnezeul nostru să vă găsească vrednici de chemarea Lui şi să împlinească în voi, cu putere, orice dorinţă de bunătate şi orice lucrare izvorâtă din credinţă,
  12 pentru ca Numele Domnului nostru Isus Hristos să fie proslăvit în voi şi voi, în El, potrivit cu harul Dumnezeului nostru şi al Domnului Isus Hristos.
  Nu stiu daca este chiar corect , nu zic adevarat ca este adevarat, ci corect sa traduci „potrivit cu harul Dumnezeului nostru şi al Domnului Isus Hristos” si nu mai exact _Harul Dumnezeului nostru in Domnul nostru Isus Hristos.
  Ca Harul lui Dumnezeu este Hristos, in Hristos si nu al Domnului nostru Isus Hristos. Chiar daca pentru unii nu conteaza diferenta, poate se poate face si deosebi cand spui ca Harul Lui Hristos este Dumnezeu, iar Harul lui Dumnezeu este Hristos. Dumnezeirea este aceiasi una .pentru noi,
  Si nu este ca nu s-a putut scrie, caci s-a scris mult despre ea si chiar ar fi fost vazuta de unii _Exodul 24:17 „Înfăţişarea slavei Domnului era ca un foc mistuitor pe vârful muntelui, înaintea copiilor lui Israel. „16 Slava Domnului s-a aşezat pe muntele Sinai şi norul l-a acoperit timp de şase zile. >În ziua a şaptea, Domnul a chemat pe Moise din mijlocul norului. Exodul 24:10 „Ei au văzut pe Dumnezeul lui Israel; sub picioarele Lui era un fel de lucrare de safir străveziu, întocmai ca cerul în curăţia lui… Si tot Muntele se cutremura” Ca si Daniel de exemplu cand zice: În a douăzeci şi patra zi a lunii întâi,(parga celor dintai roade) eram pe malul râului celui mare, care este Hidechel (Tigru).
  5 Am ridicat ochii, m-am uitat şi iată că acolo stătea un om îmbrăcat în haine de in şi încins la mijloc cu un brâu de aur din Ufaz.
  6 Trupul lui era ca o piatră de hrisolit, faţa îi strălucea ca fulgerul şi ochii îi erau nişte flăcări ca de foc, dar braţele şi picioarele semănau cu nişte aramă lustruită şi glasul lui tuna ca vuietul unei mari mulţimi.
  7 Eu, Daniel, am văzut singur vedenia, dar oamenii care erau cu mine n-au văzut-o; totuşi au fost apucaţi de o mare spaimă şi au luat-o la fugă ca să se ascundă!
  8 Eu am rămas singur şi am văzut această mare vedenie. Puterile m-au lăsat, culoarea mi s-a schimbat, faţa mi s-a sluţit şi am pierdut orice vlagă.
  9 Am auzit glasul cuvintelor lui şi, pe când auzeam glasul cuvintelor lui, am căzut leşinat cu faţa la pământ. _Mare este puterea lui Dumnezeu! si parga Tariei Puterii Lui !
  (faceti deosebire intre marturia lui Daniel vers. 7 si marturia lui Pavel, Apostolul cand zice: Faptele apostolilor 9:7 „Oamenii care-l însoţeau au rămas încremeniţi; auzeau în adevăr glasul, dar nu vedeau pe nimeni. ” El a vazut si chiar mai mult _a si inteles ceea ce Daniel zicea ca nu a inteles, cand Domnul i-a zis „Du-te Daniele, caci lucrurile acestea vor fi ascunse pana la vremea sfarsitului…”
  De aceea si marturia Apostolului este mai stralucitoare, dovada de ajuns sa zica _Taina care nu a fost descoperita in felul cum a fost descoperita acum Apostolilor si prooroci ai Domnului Hristos Isus.)

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.