El va intoarce….. inima copiilor spre parintii lor ( Maleahi 4.6 )

Si acest verset este o dovada ca noi, crestinii , madularele Trupului lui Hristos, suntem urmasii mostenitori celor care au format in vechime cele 12 semintii ale lui Israel. Toata Scriptura este relatarea povestii unei vieti de familie, in plinatatea ei , asa cum i-a fost fagaduit Parintelui credintei, Abraham :
„Samanta ta va fi ca pulberea pamantului; te vei intinde la apus si la rasarit, la miazanoapte si la miazazi; si toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine si in samanta ta. (Fac.28:14) Sa ne amintim ca Batsheba, mama lui Solomon era din neamul hetitilor, si ca si alte doua stra-stra-stra…bunice ale lui Isus din Nazaret : Rahav si Rut au fost si ele luate din alte popoare ca sotii ale fiilor lui Israel , si prin ele a fost inmultita samanta lui Abraham Chiar si cele doua semintii care au fost adaugate lui Israel, Efraim si Manase , au iesit din Iosif si o sotie egipteanca . Moise, de asemenea a aut o sotie etiopiana
Domnul Dumnezeul nostru a zis : „”Eu v-am ales numai pe voi dintre toate familiile pamantului: de aceea va voi si pedepsi pentru toate nelegiuirile voastre.” (Amos.3:2) si ne-a spus clar ca ne vrea cu orice pret sa fim un popor sfant ca ne vrea cu gelozie , pentru Sine (Iac.4:5 .Fiindca samanta a fost amestecata cu aceea a celorlalte familii, este necesara o nastere din nou si o pocainta = intoarcerea la Dumnezeu prin recunoasterea lui Isus Hristos ca Domn ,care ne va aduce curatirea prin Cuvantul vorbit de Dumnezeu fiecarei generatii in parte , in special acesteia in care traim azi

http://infomesaj.ro/chad-lamb-pecetea-a-7-a/

Caci Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Sfantul lui Israel, Mantuitorul tau! Eu dau Egiptul ca pret pentru rascumpararea ta, Etiopia si Saba, in locul tau.
De aceea, pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine si popoare pentru viata ta.
Nu te teme de nimic, caci Eu sunt cu tine, Eu voi aduce inapoi neamul tau de la rasarit si te voi strange de la apus.( Isaia 43.4)
Acest ultim verset citat ne spune ca dintre toti oamenii Natiunilor cu care s-au incuscrit, numai samanta lui Israel va veni la pocainta = va fi adusa inapoi la Dumnezeul lor , la Sfantul lui Israel

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la El va intoarce….. inima copiilor spre parintii lor ( Maleahi 4.6 )

 1. dan zice:

  El va intoarce inima copiilor spre parinti…?
  Da-mi voie sa zic: cat de departe este. Proverbele 17:24 „Înţelepciunea este în faţa omului priceput, dar ochii nebunului o caută la capătul pământului. ”
  asa si Un fiu nebun ce aduce necaz tatălui său şi amărăciune celei ce l-a născut, se departeaza de cel ce l-a nascut.
  Se spune despre Ioan botezatorul ca mergand in puterea lui Ilie, ca sa intoarca inima inimile părinţilor la copii şi pe cei neascultători, la umblarea în înţelepciunea celor neprihăniţi, ca să gătească Domnului un norod bine pregătit pentru El.”
  ca daca ar fi dupa inima fiilor s-ar intampla dupa cum zice in Proverbe 17;12.
  Si un fiu neascultator nu cunoaste parintii de care vorbeste Ioan Botezatorul.
  ca tot de capul lui umbla fara sa-i pese nici de parintele intelept si nici de mama sa inteleapta pentru ca a cazut si-i prins in lat din pricina curviei.
  De care parinti vorbeste Ioan Botezatorul? Oare si asta ar trece ca pecetluit inaintea ochilor lui?
  8 Dar eu întreb: „N-au auzit ei?” Ba da, căci „glasul lor a răsunat prin tot pământul şi cuvintele lor au ajuns până la marginile lumii”.
  19 Dar întreb iarăşi: „N-a ştiut Israel lucrul acesta?” Ba da, căci Moise, cel dintâi, zice: „Vă voi întărâta la pizmă prin ceea ce nu este neam, vă voi aţâţa mânia printr-un neam fără pricepere.”
  20 Şi Isaia merge cu îndrăzneala până acolo că zice: „Am fost găsit de cei ce nu Mă căutau; M-am făcut cunoscut celor ce nu întrebau de Mine.”
  21 Pe când, despre Israel zice: „Toată ziua Mi-am întins mâinile spre un norod răzvrătit şi împotrivitor la vorbă.”
  Intreb iaras…”n-au stiut Neamurile?” Ba da, dar nu au luat seama!

 2. dan zice:

  Dupa cum parintii asa si fii. Si ca si ilustratie, cu toate ca ma tem ca cineva din adunarea respectiva sa se laude cu asa ceva, sper ca nu, totusi nu stiu cum poate un astfel de om sa se przinte in halul asta in fata adunarii!
  asa si cu cei prinsi in fatarnicia lanturilor lui, sau nebunia? Profesor!

 3. Predicatorul acesta isi face si el datoria , vine din partea lumii religioase si isi face lucrarea pentru acea lume . De ce sa-l dispretuim ? Doar acolo am fost si noi, odinioara , ne placeau lectiile de morala dupa firea pamanteasca si nu ar trebui sa le respingem nici acuma
  Gandeste-te ca si cei doi mesageri pentru Sodoma tot ingeri erau , si aceia au cinat mai intai la masa lui Abraham , dar slujba lor nu era destinata copiilor fagaduintei , la care a ramas Cuvantul descoperirii lui Dumnezeu
  Slujba lor a fost aceea de a lovi pe cineva cu orbire, ca sa scoata din lumea pacatoasa pe o rudenie a celor alesi

 4. dan zice:

  Pentru ce „sa il dispretuim” ? Daca eu dispretuiesc pe cineva pentru ceva nu este nimic. Dar daca vrednic de dispretuit este cel ce face asa ceva este pentru ca Domnul a judecat asa. Si judecata si pedeapsa este deja rostita asupra tuturor se savarsesc astfel de lucruri, vrei, nu vrei! Eu nu mai am de adaugat nimic la rostirea Domnului.
  Si apoi, noi doi, sincer sa-ti spun, de cateva luni incercam sa inchegam o anumita comunicare intre noi si pana acum nu am reusit. Cum dar zici tu: „Doar acolo am fost si noi ” ?
  Dar ceea ce este mai dezgustator este ca zici: „si nu ar trebui sa le respingem nici acuma” !
  Dar Incepem sa ne cunoastem mai indeaproape, eu nu am fost niciodata „acolo” .Si inca ceva doar ca sa ma convingi, n- as vrea sa vad o poza cu tine cu un lant de gat si predicand. Atunci as fi cu totul dezamagit! Si multi alti.

  • Dane, se vede ca nu-ti mai amintesti ( sau nu stii, sau nu te gandesti ) ca „. La inceputul domniei lui Ioiachim, fiul lui Iosia, imparatul lui Iuda, a fost rostit catre Ieremia din partea Domnului urmatorul cuvant: „Asa mi-a vorbit Domnul: „Fa-ti niste legaturi si niste juguri si puneti-le la gat.”

   • dan zice:

    Da, si Atunci, prorocul Hanania a ridicat jugul de pe grumazul prorocului Ieremia şi l-a sfărâmat._ pentru ca el, Hanania nu a cunoscut jugul pe care dela Domnul Ieremia il purta. Şi prorocul Ieremia a zis prorocului Hanania: „Ascultă, Hanania! Domnul nu te-a trimis, ci tu insufli poporului o încredere mincinoasă. 16 De aceea, aşa vorbeşte Domnul: ‘Iată, te izgonesc de pe pământ şi vei muri chiar în anul acesta, căci cuvintele tale sunt o răzvrătire împotriva Domnului’.” Şi prorocul Hanania a murit chiar în anul acela, în luna a şaptea.
    0h, Poporul acesta este un popor rău, care nu vrea să asculte cuvintele Mele, urmează pornirile inimii lui şi merge după alţi dumnezei, ca să le slujească şi să se închine înaintea lor, de aceea va ajunge întocmai ca brâul acesta, care nu mai este bun de nimic! Cum se va intampla profesorului, se va intampla si poporului care il asculta.
    Dar daca vei asculta glasul Domnului si vei lua cu luare aminte asupra ta jugul Lui si veti purta pe umeri sarcina Lui cea usoara si nu veti merge dupa alti dumnezei ca sa le slujiti si de nu veti asculta de prooroci vostri mincinosi, va voi lasa sa intrati in tara, Ieremia 31:14 „Voi sătura de grăsime sufletul preoţilor şi poporul Meu se va sătura de bunătăţile Mele, zice Domnul.” Si dupa cum spune Domnul si prin Ioel 2:26 „Veţi mânca şi vă veţi sătura, şi veţi lăuda Numele Domnului, Dumnezeului vostru, care va face minuni cu voi şi poporul Meu niciodată nu va mai fi de ocară! ”

    De nu veti voi sa Ma ascultati. zice Domnul, prin Mica 6:14 „Vei mânca, şi tot nu te vei sătura, ci foamea va rămâne în tine; ce vei lua dinaintea vrăjmaşului nu vei scăpa, căci ce vei scăpa, voi da pradă sabiei. ”
    de nu veti pazi poruncile Mele si de veti asculta de profesorii si invatatorii vostri mincinosi. Eu nu i-am trimes, insa ei totusi au alergat, zice Domnul Dumnezeu! _Si jugul va va fi de fier.
    Isaia 51:6 „Ridicaţi ochii spre cer şi priviţi în jos pe pământ! Căci cerurile vor pieri ca un fum, pământul se va preface în zdrenţe ca o haină şi locuitorii lui vor muri ca nişte muşte, dar mântuirea Mea va dăinui în veci şi neprihănirea Mea nu va avea sfârşit. „

 5. dan zice:

  Căci dacă n-a cruţat Dumnezeu pe îngerii care au păcătuit, ci i-a aruncat în Adânc, unde stau înconjuraţi de întuneric, legaţi cu lanţuri şi păstraţi pentru judecată; dacă n-a cruţat El lumea veche, ci a scăpat pe Noe, acest propovăduitor al neprihănirii, împreună cu alţi şapte inşi, când a trimis potopul peste o lume de nelegiuiţi;
  dacă a osândit El la pieire şi a prefăcut în cenuşă cetăţile Sodoma şi Gomora, ca să slujească de pildă celor ce vor trăi în nelegiuire.
  Si daca pilda este atat de ingrozitoare numai la vederea ei acum, cu cat mai mult ingrozitoare poate sa fie apoi ?
  Se pare duhului cel rau ca a facut o intelegere cu Domnul, cand si-a zis : „4 „Ah! Ce avem noi a face cu Tine, Isuse din Nazaret? Ai venit să ne prăpădeşti?”
  Si inca staruie in nelegiuire si inselaciune, pentru ca stie ca el nu poate fi prapadit si pedepsit in veacul de acum. Caci Domnul zice „Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care ii iubesc” .
  Fi plin de ravna dar, frate si nu-ti pierde imina cand esti mustrat de EL, dar nu din fire, nu iubi morala !

 6. dan zice:

  Matei 8:29 „Şi iată că au început să strige: „Ce legătură este între noi şi Tine, Isuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici să ne chinuieşti înainte de vreme?”
  Şi cel rau zice: ‘Ce ştie Dumnezeu? Poate să judece El prin întunericul de nori? Îl înfăşoară norii, nu vede nimic, bolta cerească abia dacă o străbate!’ Ce, vrei s-apuci pe calea străveche, pe care au urmat-o cei nelegiuiţi,
  cum au fost luaţi înainte de vreme şi au ţinut cât ţine un pârâu care se scurge ! Ei ziceau lui Dumnezeu: ‘Pleacă de la noi! Ce ne poate face Cel Atotputernic?’
  18 Şi totuşi Dumnezeu le umpluse casele de bunătăţi.
  – Departe de mine sfatul celor răi! Cei fără prihană vor fi martori ai căderii lor şi se vor bucura, cel nevinovat va râde de ei şi va zice: ‘Iată pe potrivnicii noştri nimiciţi! Iată-le bogăţiile arse de foc!’
  – Pentru evlavia ta te pedepseşte El oare şi intră la judecată cu tine?
  Nu-i mare răutatea ta? Şi fărădelegile tale, fără număr?
  Luai fără pricină zăloage de la fraţii tăi, lăsai fără haine pe cei goi.
  Nu dădeai apă omului însetat, nu voiai să dai pâine omului flămând.
  8 Ţara era a ta fiindcă erai mai tare, te aşezai în ea fiindcă erai cu vază.
  9 Dădeai afară pe văduve cu mâinile goale şi braţele orfanilor le frângeai.

  Pentru aceea eşti înconjurat de curse şi te-a apucat groaza dintr-odată!
  Nu vezi dar acest întuneric, aceste ape multe care te năpădesc?
  – -Nu este Dumnezeu sus în ceruri?
  Priveşte vârful stelelor, CAT de înalt El Este !
  Şi tu ziceai: „Ce ştie Dumnezeu, Poate să judece El prin întunericul de nori?”
  „Îl înfăşoară norii, nu vede nimic, bolta cerească abia dacă o străbate.”

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.