Din Scriptura adunate …..

Comentariu preluat de pe terte bloguri
behaitul oilor si Glasul Pastorului spune:
19 Ianuarie 2018 la 8 h 30

Am scris in mai multe articole ale mele despre aceasta taina pe care Dumnezeu a descoperit-o apostolului Neamurilor si tot El a redescoperit-o astazi pentru noi : ca , adica, toti crestinii autentici sunt fii ai lui Israel, nascuti ” persoane fizice ” intre popoarele printre care cele 10 semintii au emigrat dupa iesirea din Asiria si apoi, fiecare la vremea lui, nascuti din nou din samanta Cuvant pe care Duhul lui Dumnezeu a pus-o in inimile lor . Deci, crestinii adevarati sunt tocmai acele ” oi pierdute ale Casei lui Israel, ” pe care Domnul Isus a venit sa le caute si sa le mantuiasca , aruncandu-si privirile peste Neamuri ( prin samanta lui Abraham ,toate popoarele au devenit neamuri – s-au inrudit – iar Isus este Rascumparatorul Rudenie )al tuturor ) pentru a alege din mijlocul lor un popor care sa-i poarte Numele . De asemenea, orice s-ar intampla in politica , finante, religie, etc.( adica in mersul lumii ) vine vremea , si acum a si venit cand , ultimul copil al lui Dumnezeu si fiu sau fiica a lui Abraham nascut ( ca si Pavel ) intre Natiuni, ajuns la maturitate spirituala, se va intoarce la Dumnezeu si profetia lui Pavel va fi implinita ” atunci, tot Israelul va fi mantuit ” (Rom.1125-:26). De asemenea, se impineste astazi si profetia lui Petru „”Dupa aceea Ma voi intoarce si voi ridica din nou cortul lui David din prabusirea lui, ii voi zidi daramaturile si-l voi inalta din nou:” (Fapt.15:16) este vorba de Casa lui Iuda , adica aceia care sunt considerati evrei in zilele noastre -. Si se implineste inca sub ochii nostri profetia lui Isaia ” Bucurati-va, ceruri! Inveseleste-te, pamantule! Izbucniti in strigate de bucurie, muntilor! Caci Domnul mangaie pe poporul Sau si are mila de nenorocitii Lui.”
Sionul zicea: „M-a parasit Domnul si m-a uitat Domnul!” . Poate o femeie sa uite copilul pe care-l alapteaza si sa n-aiba mila de rodul pantecelui ei? Dar chiar daca l-ar uita, totusi Eu nu te voi uita cu niciun chip:
Iata ca te-am sapat pe mainile Mele, si zidurile tale sunt totdeauna inaintea ochilor Mei!
. Fiii tai alearga; dar cei ce te daramasera si te pustiisera vor iesi din mijlocul tau.
Ridica-ti ochii de jur imprejur si priveste: toti acestia se strang, vin la tine. Pe viata Mea, zice Domnul, ca te vei imbraca cu toti acestia ca si cu o podoaba si te vei incinge cu ei ca o mireasa.
Caci locurile tale pustiite si pustii, tara ta nimicita, vor fi stramte pentru locuitorii tai; si cei ce voiau sa te manance se vor departa.
Fiii acestia de care ai fost lipsit vor spune mereu la urechile tale: „Locul este prea stramt pentru mine; fa-mi loc, ca sa pot sa ma asez.”
Si vei zice in inima ta: „Cine mi i-a nascut? Caci eram fara copii si stearpa; eram roaba, izgonita: cine i-a crescut? Ramasesem singura: unde erau acestia?”
De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Iata, voi face neamurilor semn cu mana si-Mi voi inalta steagul spre popoare; ele vor aduce inapoi pe fiii tai in bratele lor si vor duce pe fiicele tale pe umeri.
. Te vor hrani imparati, si imparatesele lor te vor alapt
a. Se vor inchina cu fata la pamant inaintea ta si vor linge tarana de pe picioarele tale, ca sa stii ca Eu sunt Domnul si ca cei ce nadajduiesc in Mine nu vor fi dati de rusine.” –
In acest capitol, 49 este si versetul referitor la insarcinarea data de Dumnezeu apostolului Pavel, pe care predicatorii denominationali , in mod gresit o atribuie lui Isus
Dupa cum citim si vedem lucrurile deja intamplate, doar putine liucruri dintre cele profetite mai sunt inca in viitor .
Intocmai dupa intelesul cuvintelui Domnului : „Iata ca vine ceasul, si a si venit,
Sa nu ne fie frica de ce vedem ca se intampla in lumea care ne ameninta, ci sa cautam sa vedem care este planul lui Dumnezeu cu noi , aceia care ne consideram a fi poporul Sau dintre Neamuri : vom merge direct in rapire,ca si madulare ale Miresei Lui, ori vom merge sa ne petrecem zilele care ne-au mai ramas de trait in tara pamanteasca a lui Israel, asteptand pe Mesia dupa trecerea celor trei ani si jumatate ai Necazului cel mare ?
Daca nu avem in vedere niciuna din aceste alternative,ale fagaduintei lui Dumnezeu , ai cui fii suntem noi ?

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Din Scriptura adunate …..

 1. dan zice:

  Sunt convins ca intentiile tale sunt numai spre bine si ca nu doresti oamenirii decat sa vina la credinta ca prin Isus Hristos sa aiba parte de pocainta si prin sangele Lui iertare si impacare cu Dumnezeu, asa ca in viata ce le ramane de trait in trup, in ziua Domnului sa capete ispasirea pacatelor si intrarea sloboda in Imparatia Lui pe calea cea noua si vie ce ne-a deschis-o prin trupul Lui.
  Dar vreau sa inteleg mai mult la ce te referi cand scri urmatoarele: „Deci, crestinii adevarati sunt tocmai acele ” oi pierdute ale Casei lui Israel, ” pe care Domnul Isus a venit sa le caute si sa le mantuiasca , aruncandu-si privirile peste Neamuri ( prin samanta lui Abraham ,toate popoarele au devenit neamuri – s-au inrudit – iar Isus este Rascumparatorul Rudenie )al tuturor ) pentru a alege din mijlocul lor un popor care sa-i poarte Numele .”
  Si intreb asta pentru ca sunt convins ca nu multi inteleg, printre care si eu, ce vrei sa zici si citez: ” toate popoarele au devenit neamuri ” si ca „s-au inrudit” ?
  Deci cine s-au inrudit: neamurile cu Israel, sau Israel cu neamurile, avand in vedere ca inrudirea ar fi o caracteristica pe care unul dintre parti si-o insuseste spre a se inrudi cu celalalt, dupa cum ii da Acelasi Dumnezeu.
  Si nu se pare ca Isus a chemat pe Neamuri respectiv Israel, cand zice ca El a venit numai pentru casa lui Israel. Ca pe urma, celor din Israel care L-au primit,
  sa le spuna _Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile si _propovaduind Evanghelia cu incepere dela Ierusalim au propovaduit oricarei fapturii pocainta ca prin credinta in Numele lui Isus Hristos sa aiba parte de iertare de pacate si mostenirea impreuna cu cei sfintiti si sfinti, (ca se stie ca nu toti cei sfintiti sunt sfinti. Dar de asta vorbim alta data.)
  Eu as zice mai degraba ca Neamurile ar fi oile pierdute ale casei lui Israel, din punctul meu de vedere. Da, inaintea lui Dumnezeu toti suntem ca niste oi pierdute, ca niste oi intre oi si turma mica intr-o turma mare, de unde Domnul spune Apostolului _ paste oile, oitele si mielusei_termen care traducerea engleza mentioneaza diferenta in mod diferit:
  He said to him, _ “Feed My lambs.”

  16 He said to him again a second time, “Simon, son of Jonah,[c] do you love Me?”
  He said to Him, “Yes, Lord; You know that I love You.”

  He said to him, _“Tend My sheep.”

  17 He said to him the third time, “Simon, son of Jonah,[d] do you love Me?” Peter was grieved because
  He said to him the third time, “Do you love Me?”
  And he said to Him, “Lord, You know all things; You know that I love You.”

  Jesus said to him, _“Feed My sheep.

 2. Dane, precis ca nu ai lipsit de la lectia de istorie in care am fost invatati despre popoarele migratoare venite din Asia peste Europa si cum acestea, stabilindu-se printre bastinasi s-au contopit cu acestia, formand popoarele si limbile pe care le cunoastem astazi
  Ceea ce nu s-a stiut de istoriciii vremurilor trecute , dar a fost descoperit in vremea aceasta de apoi prin Cuvantul lui Dumnezeu si a fost verificat cu dovezi arheologice si linvistice , este faptul ca acele popoare migratoare au fost tocmai Israelitii care fusesera dusi ca robi in Imperiul Asirian
  Conform Cuvantului care ne spune ca mostenitorii de drept ai lui Abraham sunt numai aceia care s-au nascut printr-o samanta fagaduita, in Isus Hristos, stim astazi raspunsurile simple si clare la intrebarile de capatai ” Cine suntem ? De unde venim ? Unde ne ducem ? ” ,
  aceste raspunsuri sunt scrise negru pe alb in Biblie, de catre apostolul nostru Pavel, care este apostolul Neamurilor lui Israel raspandite printre toate popoarele lumii . „El zice: „Este prea putin lucru sa fii Robul Meu ca sa ridici semintiile lui Iacov si sa aduci inapoi ramasitele lui Israel. De aceea, Te pun sa fii Lumina neamurilor, ca sa duci mantuirea pana la marginile pamantului.” (Isa.49:6)Caci asa ne-a poruncit Domnul: „Te-am pus ca sa fii Lumina Neamurilor, ca sa duci mantuirea pana la marginile pamantului.” (Fapt.13:47)
  Acest Mesaj al orei care ne-a fost dat de Dumnezeu ” prin ingeri, prin mana unui mijlocitor ” (Gal.3:19) care este fratele William Branham , are menirea sa trezeasca la viata in Dumnezeu pe toti fiii lui Abraham care au mai ramas printre popoare ca si oi pierdute ale Casei lui Israel , alesi sa poarte Numele Domnului Isus Hristos .
  Cumatrul Lica Nemes, care , din frate fals strecurat in Biserica a devenit un batjocoritor inrait al Duhului Sfant, a vehiculat pe blogurile lui ideeea ca duhul lui Ilie nu are nimic de-a face cu popoarele celelalte ci a fost trimis numai la Israeliti, deci Branham este un profet mincinos , fiindca este de neam de irlandezi .
  Dar fratele Branham a stiut taina pe care Lica si toti ceilalti branhamisti nu au cum sa o cunoasca , pentru ca ei nu accepta descoperirea lui Isus Hristos .
  Fratele Branham a afirmat intr-o predica faptul ca Dumnezeu nu a ales niciodata profetii Lui din alte popoare decat poporul lui Israel . Deci, daca el este adevaratul profet promis prin gura lui Maleahi ca sa aduca Cuvantul vorbit inainte de ziua cea mare si infricosata a Domnului ,, cine este el si de unde a venit , daca nu din samanta lui Abraham ? Si pentru cine a vorbit si s-a rugat el, daca Dumnezeu a ales numai pe Israel dintre toate popoarele, ca sa fie al Lui ?
  ” Intreaba vremurile stravechi, care au fost inaintea ta, din ziua cand a facut Dumnezeu pe om pe pamant, si cerceteaza de la o margine a cerului la cealalta: a fost vreodata vreo intamplare asa de mare si s-a auzit vreodata asa ceva?
  . A fost vreodata vreun popor care sa fi auzit glasul lui Dumnezeu vorbind din mijlocul focului, cum l-ai auzit tu, si sa fi ramas viu?
  . A fost vreodata vreun dumnezeu care sa fi cautat sa ia un neam din mijlocul altui neam, prin incercari, semne, minuni si lupte, cu mana tare si brat intins si cu minuni infricosate, cum a facut cu voi Domnul Dumnezeul vostru in Egipt si sub ochii vostri?
  Numai tu ai fost martor la aceste lucruri, ca sa cunosti ca numai Domnul este Dumnezeu si ca nu este alt Dumnezeu afara de El.
  . Din cer, te-a facut sa auzi glasul Lui, ca sa te invete; si, pe pamant, te-a facut sa vezi focul Lui cel mare si ai auzit cuvintele Lui din mijlocul focului.
  El a iubit pe parintii tai, si de aceea a ales samanta lor dupa ei; El insusi te-a scos din Egipt, prin puterea Lui cea mare.
  El a izgonit dinaintea ta neamuri mai mari la numar si mai tari decat tine, ca sa te duca in tara lor si sa ti-o dea in stapanire, cum vezi azi.
  . Sa stii dar in ziua aceasta si pune-ti in inima ca numai Domnul este Dumnezeu, sus in cer si jos pe pamant, si ca nu este alt Dumnezeu afara de El.
  Pazeste dar legile si poruncile Lui, pe care ti le dau azi, ca sa fii fericit, tu si copiii tai dupa tine, si sa ai zile multe in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau pe vecie.”

  Nu este de folos sa umplem doar comentariile blocului cu citate din Biblie, dar trebuie ca acestea sa aiba stransa legatura cu descoperirea lui Isus Hristos in aceste zile de pe urma in Mireasa Lui Nu am slujit noi altor dumnezei ( trinitatea) inainte ca sa fim gasiti de El ?
  Si nu a venit El la noi cu Glasul unui Arhanghel , ca raspuns al cautarii noastre din toata inima si ca dovada ca nu a uitat legamantul facut cu parintii nostri din vechime ? Nu si-a aruncat El privirile peste Neamuri, ca sa aleaga din mijlocul lor acel popor – unul singur, al lui Israel – care sa-I poarte Numele ?

  ” Domnul va va imprastia printre popoare si nu veti ramane decat un mic numar in mijlocul neamurilor unde va va duce Domnul.
  Si acolo veti sluji unor dumnezei, care sunt o lucrare facuta de maini omenesti, de lemn si de piatra, care nu pot nici sa vada, nici sa auda, nici sa manance, nici sa miroasa.
  Si daca de acolo vei cauta pe Domnul Dumnezeul tau, Il vei gasi, daca-L vei cauta din toata inima ta si din tot sufletul tau.
  . Si dupa ce ti se vor intampla toate aceste lucruri in stramtorarea ta, in zilele de pe urma, te vei intoarce la Domnul Dumnezeul tau si vei asculta glasul Lui; caci Domnul Dumnezeul tau este un Dumnezeu plin de indurare, care nu te va parasi si nu te va nimici; El nu va uita legamantul pe care l-a incheiat prin juramant cu parintii tai.

 3. dan zice:

  Adica cum, Dumnezeu si-a indreptat privirile peste neamuri ca sa aleaga un popor din mijlocul lor un popor – unul singur, al lui Israel – care sa-I poarte Numele ?
  Dar cu Neamurile celelalte ce va face? Dumnezeu este numai Dumnezeu al lui Israel? Si numai Israel va fi mantuit?
  In epistola catre Romani parca spune. Frate cat priveste cursurile de istorie, ele sunt inutile in a intelege planul lui Dumnezeu de mantuire.
  Scriptura asa cum este scrisa neinterpretata, da!
  Tot ea spune cine este iudeu israelit si neamuri. Israel nu face parte dintre neamuri. iar mai mult Apostolul Pavel spune_ ca nu toti cei ce se coboara din Israel sunt Israel- una si a doua ideie_ Căci este scris că Avraam a avut doi fii: unul din roabă şi unul din femeia slobodă. 23 Dar cel din roabă s-a născut în chip firesc, iar cel din femeia slobodă s-a născut prin făgăduinţă.
  24 Lucrurile acestea trebuie luate într-alt înţeles – acestea sunt două legăminte: unul de pe muntele Sinai naşte pentru robie şi este Agar,
  25 căci Agar este muntele Sinai din Arabia; şi răspunde Ierusalimului de acum, care este în robie împreună cu copiii săi.
  26 Dar Ierusalimul cel de sus este slobod şi el este mama noastră.
  Dar cel nascut sub Lege nu inseamna ca nu se poate naste din nou.
  Si de unde ati scos voi ca voi sunteti Mireasa Mielului, Ierusalimul ceresc?

 4. Noi nu am scos de niciunde , am lasat totul acolo unde este scris ca trebuie sa fie .
  In articolele care urmeaza am detaliat lucrurile primite la Descoperirea lui Isus Hristos celor sapte Biserici . Daca suntem nsacuti prin fagaduinta, asta inseamna o nastere din nou, si putem astfel sa pricepem Cuvantul lui Dumnezeu , care ne spune „Dar Ierusalimul cel de sus este slobod, si el este mama noastra. (Gal.4:26)
  Tot asa cum Fiul lui Dumnezeu era in Tatal inainte de intemeierea lumii, dar atunci cand a primit un trup uman Tatal a locuit in El, , noi am fost in ” mama noastra ” inainte de intemeierea lumii, si acum, fiind in trupuri umane, Ierusalimul cel de sus locuieste in noi
  Se apropie vremea, si acum a si venit, in care partea berbateasca si partea femeiasca din Dumnezeu sa redevina Un Singur Trup : Hristos si Biserica = Capul si Madularele , asa cum zice Scriptura !
  http://infomesaj.ro/chad-lamb-ea-este-biruinta-lui/
  Nu ar trebui sa-ti fie greu sa intelegi vorbirea duhovniceasca „Tot asa, nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu, afara de Duhul lui Dumnezeu.
  Si noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca sa putem cunoaste lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Sau.
  Si vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca, ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfant, intrebuintand o vorbire duhovniceasca pentru lucrurile duhovnicesti. ” (1Cor.2:13)

  • dan zice:

   Este usor sa susti ca altul nu intelege pentru ca nu intelege vorbirea duhovniceasca. Dar tocmai din pricina asta, foarte multi se indreptatesc sa vorbeasca lucruri care nu sunt, pricina ca nu toti le cunoaste.
   si te intreb daca tu le cunosti mai indeaproape, si nu zic ca nu le sti.
   Infomesaj este satisfacator in cazul ca toata creatia este mireasa. Asa este oare?

 5. dan zice:

  Chiar din Scriptura adunate dar si separate si semanate !
  _ despre deosebirea duhurilor este vorba?
  „Fapt este că sunt mai multe mădulare, dar un singur trup. Si cunostiinta aceasta ne-a fost inmanata prin mana unui Mijlocitor fie pentru Israel, fie pentru Neamuri,
  ca : Efeseni 4:4 „Este un singur trup, un singur Duh, după cum şi voi aţi fost chemaţi la o singură nădejde a chemării voastre.
  1 Corinteni 12:12 „Căci, după cum trupul este unul şi are multe mădulare şi după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, tot aşa este şi Hristos. :14 „Astfel, trupul nu este un singur mădular, ci mai multe. ”
  Totusi cred ca aveti in vedere si faptul acesta pentru care El s-a aratat ca sa ia pacatele: 1 Corinteni 6:16 „Nu ştiţi că cine se lipeşte de o curvă este un singur trup cu ea? Căci este zis: „Cei doi se vor face un singur trup.”
  Dar nu tot asa si Lucrarea Lui prin Trupul lui de carne!
  10 Caci noi (si noi si ei?) suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele. _Rezultat al Harului, spunea el, ce lucreaza cu tarie in el_ Apstolul.
  11 De aceea, voi, care altădată eraţi neamuri din naştere, numiţi netăiaţi împrejur de către aceia care se cheamă tăiaţi împrejur şi care sunt tăiaţi împrejur în trup de mâna omului, (si nu in Duhul Adevarului ci asemenea)
  12 aduceţi-vă aminte că în vremea aceea eraţi fără Hristos, fără drept de cetăţenie în Israel, străini de legămintele făgăduinţei, fără nădejde şi fără Dumnezeu în lume.13 Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară eraţi depărtaţi, aţi fost apropiaţi prin sângele lui Hristos. Căci El este pacea noastră, care din doi a făcut unul şi a surpat zidul de la mijloc care-i despărţea şi, în trupul Lui, a înlăturat vrăjmăşia dintre ei, Legea poruncilor, în orânduirile ei, ca să facă pe cei doi să fie în El însuşi un singur om nou, făcând astfel pace,
  16 şi a împăcat pe cei doi cu Dumnezeu într-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrăjmăşia. El a venit astfel să aducă vestea bună a păcii vouă, celor ce eraţi departe, şi pace celor ce erau aproape.
  Dar sunt unii care s-au intors spre trupul si potirul celui dela miazanoapte!
  De ce crezi ca s-a desprins piatra aceea „fara ajutorul unei maini si care a sfărâmat fierul, arama, lutul, argintul şi aurul, nu in vederea celor de sus? Dumnezeul cel mare a făcut deci cunoscut împăratului ce are să se întâmple după aceasta. Visul este adevărat şi tâlcuirea lui este temeinică.”

 6. dan zice:

  Da , Taina aceasta este mare! Dar nu inteleg de ce prin vorbirea voastra greoaie despre ea, mai degraba o ascundeti, cand ea a fost descoperita, prin Scrierea Apostolilor, pusa in lumina si mai mare, potrivit cu ce au vorbit prorocii de mai inainte ai Domnului? Zic asa, cu toate ca nu sunt mai luminat decat proorocii si patriarhii vechiului Legamant si a Legii. Cu toate ca ar trebui!
  Dar sunt parinti si sunt copii. Si fiecare la randul lui cununa batranilor si a parintilor lor, unii intr-un fel, altii in alt fel, dupa cum le da Duhul. Daca Petru si alti au ramas uimiti , si eu.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.