Pentru a scapa de mentalitatea de sclav ( indoctrinare)…….

….avem nevoie de imagini care sa ne imbogateasca intelegerea la pretul de 1000 de cuvinte
Opriti cu ” pauza ” fiecare cliseu, ca sa aveti timp sa meditati la informatia predata prin el

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Pentru a scapa de mentalitatea de sclav ( indoctrinare)…….

 1. dan zice:

  Frate Ioan, pentru a scapa de mentalitatea de sclav ( indoctrinarea celui rau)-
  Doua lucruri trebuieste PENTRU ORISICINE;
  1- iNVATATURA LEGII SI PROOROCIA, fara de care nimeni nu poate primii un duh nou si invatatura noua spre a umbla prin credinta si nu prin vedere.
  Caci Legea si nu natura, ne este indrumator spre Hristos!
  Bine spune Apostolul Pavel. Si daca el spune „ne-a fost indrumator”, este pentru cel ce au primit credinta, desigur despre el si ceice au l-au urmat.
  Asa ca fiecare sa decida, ca toti spun ca au libertate de a alege, ceeace nu cred,
  ce este mai folositor: natura, Legea data prin Moise si prooroci in urma careia vine credinta? Caci invatatura si observarea legilor fizice si fenomenelor naturii duc la umblarea prin vedere, respectiv _firea pamanteasca si necredinta! Mai rau si mai pagubiti decat cei ce sunt sub Legea data prin Moise.
  Legea este un lucru bun, dupa cum spune si Apostolul Pavel, Romani 7:12 „Aşa că Legea, negreşit, este sfântă, şi porunca este sfântă, dreaptă şi bună. ”
  Cine este Hristos _sfarsitul Legii – desavarsirea ei! Ca n-aaam auzit ca vrun altul sa nu fi pacatuit, ca astiut cum s-o implineasca! Slava lui Dumnezeu inveci Amin!
  Diferenta intre cioban si Bunul si Marele Pastor in desavarsirea Legii !
  Diferenta intre cantaret si cantaret iscusit al Harului lui Dumnezeu!
  Dupa cum spunea Moise_ Exodul 4:10 „Moise a zis Domnului: „Ah! Doamne, eu nu sunt un om cu vorbirea uşoară şi cusurul acesta nu-i nici de ieri, nici de alaltăieri, nici măcar de când vorbeşti Tu robului Tău, căci vorba şi limba îmi sunt încurcate.” ” dar iata prorocia despre Isus, Unsul Domnului:
  2 Samuel 23:2 „Duhul Domnului vorbeşte prin mine şi cuvântul Lui este pe limba mea. Iov 6:30 Este vreo nelegiuire pe limba mea şi nu deosebeşte gura mea ce este rău? Iov 27:4 buzele mele nu vor rosti nimic nedrept, limba mea nu va spune nimic neadevărat.
  Psalmii 35:28 Şi atunci limba mea va lăuda dreptatea Ta, în toate zilele va spune lauda Ta.
  Psalmii 39:1 Ziceam: „Voi veghea asupra căilor mele, ca să nu păcătuiesc cu limba; îmi voi pune frâu gurii , cât va sta cel rău înaintea mea.”
  Psalmii 45:1 Cuvinte pline de farmec îmi clocotesc în inimă şi zic: „Lucrarea mea de laudă este pentru Împăratul!” Ca pana unui scriitor iscusit să-mi fie limba!
  Psalmii 51:14 Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele! Izbăveşte-mă de vina sângelui vărsat, şi limba mea va lăuda îndurarea Ta.
  Psalmii 66:17 Am strigat către El cu gura mea, şi îndată lauda a fost pe limba mea. Psalmii 71:24 şi limba mea va vesti zi de zi dreptatea Ta, căci cei ce-mi caută pierzarea sunt ruşinaţi şi roşii de ruşine.
  Psalmii 109:2 Căci potrivnicii au deschis împotriva mea o gură rea şi înşelătoare, îmi vorbesc cu o limbă mincinoasă,
  Psalmii 119:172 Să cânte limba mea Cuvântul Tău, căci toate poruncile Tale sunt drepte! Acest Isus pe care voi l-ati rastignit, Dumnezeu L-a inviat din morti si L-a facut HRISTOS si DOMN ! Marire Lui Dumnezeu, ca sa dea pocainta si iertarea pacatelor, rascumpararea de sub robia invataturilor primite prin vedere si chiar a celor incepatoare.

 2. Ma bucur de faptul ca iti place sa scrii, frate Dan . daca ti-ar place la fel de mult sa asculti mai intai cu atentie si sa intelegi despre ce este vorba, m-as bucura mai tare !
  Mentalitate de sclav inseamna a accepta totul fara sa te gandesti prea mult la ce ti se spune, pe motivul ca orice comentariu se lasa cu urme pe pielea ta ( sau prestigiul tau )
  Dar nici ca esti om liber nu poti dovedi prin comentarii care nu sunt pertinente ( vezi https://dexonline.ro/definitie/pertinent ) la ceea ce vezi sau auzi

 3. dan zice:

  Corect ceace spui, fratee! Cui i-ar place sa aiba un rob nechibzuit< cu atat mai mult fara mentalitate, care nu gandeste ci numai asculta si se supune fara sa cerceteze ce este bine, credibil si de folos..
  In al doilea rand, avand in vedere toate cele zise, incearca sa zidesti vezand treptele scarii in sus si nu in jos. Cum se zice " setting trands and elevating undersanding and wisdom upwards, not downgrading" !
  Nu am zis nimic impotriva celor spuse si amintite de tine but only discerning what is the best potrivit invataturii available fiecaruia.
  Asa e, am cuget dupa cum am putut eu si cred, ca se poate chiar mai bine. este de asemenea adevarat.
  Greu de crezut, dar indraznesc sa zic ca, in ciuda exprimarii mele sarace in cele ce l-am scris, totusi inteleg ce zici.

 4. dan zice:

  Mi-aduc aminte cand mi se preda istoria romaniei de prima data sau geografia, in fata cu niste harti, ca pe acel timp nu exista satelite, ci doar niste harti si desene bilineare (parca asta ar fi cuvantu nu! daca nu imi cer scuze) si ma intrebam de ce nu ne arata lucrul real macar decat aceste harti / si in privinnta istoriei la fel_ chiar asa sa fi fost si de unde sa stie ei ce a fost, cand ceeace se vede si invata nu pare afi cand scoti capul si te uiti pe fereastra. Totul despre pamant este plat as it can be, nu? Si imi era greu sa cred ce aratau ei despre pamant.
  Dar am trecut peste toate cand am vazut ca omul moare. Atunci am zis _la ce foloseste omului sa stie daca nu se va mai intoarce pe pamant?
  Dar sa nu creada cineva ca am facut vro analiza; ci mi-a trecut numai prin minte, fara sa inteleg ceva.

 5. dan zice:

  Toti de acum sunt dea dreptul invatati si intelepti, unul mai presus decat altul oameni de stiinta. Dar dupa cum inteleg eu, cel cinstit si drept si invatat, cu ce oare intrece pe cel rau si neinvatat cand totul este desertaciune si goana dupa vant si nimic nu ramane omului decat sa manance si sa bea, dupa cum zice Eclesiastul_ ca oamul nu intrece cu nimic pe dobitoc, chiar daca ar sti ceva. Toate au fost facute din tarana si toate se intorc in tarana, caci cine stie ca suflarea dobitocului sau a omului se suie in cer sau se pogoara in tarana cum a fost.
  Diferenta intre cei ce traiesc pe pamant, care sunt atat de aproape de mormant si cel ceresc este tot atat de mare dupa cum spune Avraam despre Lazar si bogatul in intelepciunea lui. o prapastie de netrecut, asa incat noi sa nu putem trece la ei, numai daca vrea Dumnezeu. Asa ca ne-a ramas Legea si proorocii sa ascultam de ei, sa ne iubim aproapele si sa ne smerim inaintea Lui Dumnezeu, Aceluia care poate Totul.
  Pe scurt ca ce este viata noastra_un abur si slava _ca iarba…

 6. dan zice:

  Te gandesti la viata, nu inainte de a trece prin fata CELUI PREAINALT, care a intemeiat totul. Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.
  14 Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău.
  Si inca ceva _si cel mai mare sa fie slujitorul tuturor!

 7. dan zice:

  Eu destept? Departe de mine asa ceva; este totusi un lucru de dorit. chiar dela muritori de rand.
  Am scris ceea ce am citit si atata tot, dupa cum am inteles.

 8. dan zice:

  (Nimeni sa nu ia aceste lucruri ca insulta ci mai degraba dupa cum este, ca pe o afirmatie a ceea ce se intampla sa fie. si S-a pogorit din Slava sa vorbeasca.
  Stiinta din ziua de astazi si sofisticata, cu cat a inaintat in adancimea ei, cu atat mai mult au sters din minte, orice urma despre Dumnezeu.)
  1 Găunoşi prin fire sunt toţi oamenii în care se află necunoaşterea lui Dumnezeu,
  cei care, plecând de la bunurile văzute, n’au fost în stare să-L cunoască pe Cel ce este, cei care, cercetând lucrările, nu L-au recunoscut pe Lucrător;
  2 ci au socotit că focul sau vântul sau aerul iute
  sau bolta înstelată sau apa năvalnică sau luminătorii cerului,
  ei sunt dumnezei cârmuitori ai lumii!
  3 Şi dacă, încântaţi de frumuseţea lor, ei i-au luat drept dumnezei,
  să ştie ei cu cât Stăpânul acelora e mai presus,
  căci El e Însuşi Făcătorul frumuseţii în care le-a făcut.
  4 Şi dacă ei se minunează de puterea şi lucrarea lor,
  atunci din ele să priceapă cu cât mai puternic este Cel ce le-a făcut;
  5 căci din măreţia şi frumuseţea făpturilor
  poţi, prin alăturare, să-L vezi pe Cel ce le-a înfăptuit.
  6 Cu toate acestea, ei nu merită decât o mică învinuire;
  poate că nu s’au îndepărtat decât spre a-L căuta pe Dumnezeu şi vrând să-L afle;
  7 odată ajunşi la lucrările Lui, ei le cercetează
  şi, văzându-le, se încredinţează că ceea ce văd e frumos.
  8 Cu toate acestea, ei nu mai sunt de iertat:
  9 dac’au fost în stare să agonisească destulă ştiinţă
  spre a sfredeli lumea cu mintea,
  cum de nu L-au putut ei descoperi pe Stăpân?
  (Intelepciunea lui Solomon)
  Dupa ce ati urmarit acele video-uri care dintre voi isi mai aduce aminte despre ceeace a zis Dumnezeu_ incercati-va pe voi insi-va, cat mai sunteti in Hristos?

 9. dan zice:

  Vai însă celor ce şi-au pus nădejdea în lucruri fără viaţă,
  celor ce au numit dumnezei lucruri făcute de mâini omeneşti: b
  aur, argint, lucrate cu meşteşug, chipuri de animale,
  piatră netrebnică, cioplită de mână’nvechită.
  11
  Şi iată-l pe un lemnar: taie un copac uşor de lucrat,
  îl descojeşte cu grijă,
  îl lucrează cu îndemânare
  şi face din el o unealtă folositoare vieţii.
  12
  Cât despre rămăşiţele lucrării lui,
  le foloseşte să-şi fiarbă demâncarea şi se satură.
  13
  Iar ceea ce a mai rămas şi care nu-i bun de nimic
  – o bucată de lemn strâmb şi noduros –
  îl ia şi-l ciopleşte ca să-i treacă de urât
  şi, potrivindu-l şi meşterindu-l,
  îi dă chip de om,
  Is 44:12 1Co 8:4
  14
  sau îl face să semene c’un animal de nimic,
  îl vopseşte în roşu, ca şi cum ar avea piele cu sânge,
  şi i-a ascuns toate metehnele.
  15
  Apoi îi face în perete o locuinţă pe potrivă
  şi-l întăreşte cu cuie de fier.
  16
  Aşa are grijă ca el să nu cadă,
  ştiind că singur nu se poate ajuta;
  căci el nu-i decât un chip şi are nevoie de ajutor.
  17
  Cu toate acestea, dacă vrea să se roage pentru bunurile lui, pentru căsnicie, pentru copiii lui,
  nu se sfieşte să-i vorbească acestui lucru fără viaţă;
  cere sănătate de la cel slab,
  18
  cere viaţă de la un mort,
  cere ajutor de la cel ce nu ştie să facă nimic,
  cere bună călătorie de la cel ce nu poate merge pe picioare;
  19
  pentru un câştig, pentru o pricină, pentru izbânda mâinilor sale
  el cere putere de la cel ce are mâinile cele mai neputincioase!
  (asa si cu stiinta lor_ nu vor invia pe nineni din morti si nici lor nu le va folosi
  Lucruri dracesti si idoli morti, ca focul ) dupa cum spune Iacov 5:3 „Aurul şi argintul vostru au ruginit; şi rugina lor va fi o dovadă împotriva voastră: ca focul are să vă mănânce carnea! V-aţi strâns comori în zilele din urmă! ”
  mai bine fara ele. in inteles duhovnicesc aurul este stiinta si argintul, cuvantul lor si invatatura. piertele pretioase fiind valoarea si taria intelepciunii lor.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s