Ce este Alegerea Libera ? About Free Moral Agency – Despre actiunea nestanjenita a moralei omului

Ceea ce alegi sa infaptuiesti reflecta caracterul tau, este o actiune determinata de ceea ce este ascuns in inima ta . Arata celorlalti ce fel de samanta este in tine
Devenind constienti de acest adevar, vedem cat de gresita este parerea unora ca Dumnezeu l-a facut pe om stapan pe soarta lui .
” Si apoi, cine dintre voi, chiar ingrijorandu-se, poate sa adauge macar un cot la inaltimea lui? (Mat.6:27) ori ” la lungimea vietii lui? (Luc.12:25)
Stiind ca am venit in existenta prin creatie – nu prin evolutie – recunoastem adevarul exprimat prin vorbele lui Ioan :
„Omul nu poate primi decat ce-i este dat din cer. (Ioan.3:27)

Acestea fiind zise, sper sa intelegeti bine ce prezinta Mesajul orei, in acest video, prin fratele Chad Lamb

Wednesday, December 20th, 2017 — Chad Lamb: The Power of Free Choice

http://archives.bcfellowship.org/2644?mediaType=Video

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Ce este Alegerea Libera ? About Free Moral Agency – Despre actiunea nestanjenita a moralei omului

 1. dan zice:

  Oare omul este stapan pe soarta lui? Si Dumnezeu a facut pe om sa fie stapan pe soarta lui. Nu prea inteleg ce vrea sa dovedeasca Chad in discursul pe care il sustine, ma tem ca pe undeva pierd sirul convingerii lui asupra subiectului daca omul are sau nu puterea discernamantului de a alege.
  Free choice si orice incercare de a motiva ca omul are free choice este gresita.
  1 Cât priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi strângerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraţilor,
  2 să nu vă lăsaţi clătinaţi aşa de repede în mintea voastră şi să nu vă tulburaţi de vreun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă ca venind de la noi, ca şi cum ziua Domnului ar fi şi venit chiar.
  3 Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip, căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării, CAM ASTA NUMESC EI FREE CHOICE.
  Omului nu i s-a dat deloc libera alegere de la inceput, si daca o face dupa bunu lui plac, va plati, fiind singur raspunzator si suferind consecintele alegerii lui.
  Unde in biblie este scris despre free choice_? (As traduce in romana libertatea de a alege) Niciunde! Omul nu a fost niciodata liber, respectiv slobod, de unde dar–_
  posibilitatea de libera alegere? Fiecare este rob lucrului de care este biruit si de asemenea „nimeni nu poate sluji la doi stapani” in consecinta.
  Daca alegerea de a trai in pacat se poate numi „free choice” sau libertatea de a alege, atunci nu mai este libertate, pentru ca acela este supus mortii, unde nu mai este nici o alegere. Daca cineva alege libertatea in Hristos alege viata in care ni se dau toate lucrurile sa ne bucuram de ele.
  Unde este moarte nu mai este nimic, viata fiind singura in care le gasesti pe toate.

 2. dan zice:

  Referitor la moral free agent dar fara cuget curat, fara a critica ceeace a spus fratele chad, ci un alt aspect pe care nu l-a mentionat.
  Ieremia 48:7 „Căci, pentru că te-ai încrezut în faptele şi în vistieriile tale, vei fi luat şi tu, şi Chemoşul va merge în robie, cu preoţii şi căpeteniile lui.
  „Ieremia 48:11 „Moabul era netulburat din tinereţea lui şi se odihnea fără teamă pe drojdiile lui, nu era turnat dintr-un vas în altul şi nu era dus în robie. De aceea i s-a păstrat gustul şi nu i s-a schimbat mirosul. ”
  De drojdie, gust si miros este vorba si nu despre omul mandru este vorba? Da gandirea cugetul si judecata este ceea ce duce pe om in robie, fiind calcator al poruncii legii.
  Isaia 46:1 „„Bel se prăbuşeşte, Nebo cade; idolii lor sunt puşi pe vite şi dobitoace; idolii pe care-i purtaţi voi au ajuns o sarcină, o povară pentru vita obosită! 2 Au căzut, s-au prăbuşit împreună, nu pot să scape povara; ei înşişi se duc în robie.
  3 Ascultaţi-Mă, casa lui Iacov şi toată rămăşiţa casei lui Israel, voi, pe care v-am luat în spinare de la obârşia voastră, pe care v-am purtat pe umăr de la naşterea voastră: până la bătrâneţea voastră Eu voi fi Acelaşi, până la cărunteţele voastre vă voi sprijini. V-am purtat şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijin şi să vă mântuiesc. 5 Cu cine Mă veţi pune alături, ca să Mă asemănaţi? Cu cine Mă veţi asemăna şi mă veţi potrivi?
  6 Ei varsă aurul din pungă şi cântăresc argintul în cumpănă; tocmesc un argintar să facă un dumnezeu din ele şi se închină şi îngenunchează înaintea lui.
  7 Îl poartă, îl iau pe umăr, îl pun la locul lui; acolo rămâne şi nu se mişcă din locul lui. Apoi strigă la el, dar nu răspunde, nici nu-i scapă din nevoie.
  8 Ţineţi minte aceste lucruri şi fiţi oameni! Veniţi-vă în fire, păcătoşilor. (Cum?)
  9 Aduceţi-vă aminte de cele petrecute în vremurile străbune, căci Eu sunt Dumnezeu, şi nu este altul, Eu sunt Dumnezeu, şi nu este niciunul ca Mine.”
  Isaia 42:1 „„Iată Robul Meu, pe care-L sprijin, Alesul Meu, în care Îşi găseşte plăcere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata. ” ioan botezatorul zice despre El: „nu sunt vrednic sa-i dezleg incaltamintele”
  Iata ce zice Legea lui Moise despre asta si Legea lui Hristos_ Căci, dacă sângele taurilor şi al ţapilor şi cenuşa unei vaci, stropită peste cei întinaţi, îi sfinţesc şi le aduc curăţirea trupului, cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine Însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţi cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui viu!
  Porunca pe care ţi-o dau, fiule Timotei, după prorociile făcute mai înainte despre tine, este ca prin ele să te lupţi lupta cea bună
  19 şi să păstrezi credinţa şi un cuget curat,( implinind si dragostea sa va fie fara prefacatorie) pe care unii (neglijand si nevegherea si lipsa de rugaciune) le-au pierdut şi au căzut din credinţă. _caci iata imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru dupa cum spune Scriptura prin slujitorul Sau in Duhul Sfant.
  Isus le-a mai dat o pilda ca sa-i invete ca trebuie sa se roage si sa nu se lase…

 3. dan zice:

  6 Ei varsă aurul din pungă şi cântăresc argintul în cumpănă; tocmesc un argintar să facă un dumnezeu din ele şi se închină şi îngenunchează înaintea lui.
  7 Îl poartă, îl iau pe umăr, îl pun la locul lui; acolo rămâne şi nu se mişcă din locul lui. Apoi strigă la el, dar nu răspunde, nici nu-i scapă din nevoie.
  Cel ce isi poarta idolul sau idolii in inima nu va propasi.
  Ieremia 14:14 „Dar Domnul mi-a răspuns: „Prorocii lor prorocesc minciuni în Numele Meu; Eu nu i-am trimis, nu le-am dat poruncă şi nu le-am vorbit, ci ei vă prorocesc nişte vedenii mincinoase, prorociri deşarte, înşelătorii şi închipuiri scoase din inima lor. „si Habacuc 2:18 „La ce ar putea folosi un chip cioplit, pe care-l ciopleşte lucrătorul? La ce ar putea folosi un chip turnat, care învaţă pe oameni minciuni, pentru ca lucrătorul care l-a făcut să-şi pună încrederea în el, pe când el făureşte numai nişte idoli muţi? „

 4. dan zice:

  Liber arbitru si arbitru mituit, constrans si rob vandut pacatului.
  Cugetul curat si cugetul patat si incarcat de pacat, poftele si patimele lui.
  Liber arbitru incorect tradus biblic.

  Romani 8:2 „În adevăr, legea Duhului de viaţă în Hristos Isus m-a izbăvit de legea păcatului şi a morţii. Căci – lucru cu neputinţă Legii, întrucât firea pământească o făcea fără putere – Dumnezeu a osândit păcatul în firea pământească, trimiţând, din pricina păcatului, pe Însuşi Fiul Său într-o fire asemănătoare cu a păcatului, Romani 8:12 „Aşadar, fraţilor, noi nu mai datorăm nimic firii pământeşti, ca să trăim după îndemnurile ei. „”
  1 Timotei 1:15 „O, adevărat şi cu totul vrednic de primit este cuvântul care zice: „Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi”, dintre care cel dintâi sunt eu.” Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni,
  El ne-a mântuit nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt, pe care L-a vărsat din belşug peste noi prin Isus Hristos, Mântuitorul nostru, pentru ca, odată socotiţi neprihăniţi prin harul Lui, să ne facem în nădejde moştenitori ai vieţii veşnice.
  Aici este adevarata alegere a celui slobob si libera alegere ce nu am putut avea pe cand eram robiti si robi ai pacatului.

 5. dan zice:

  Cugetul lui Pavel si cugetul celor din sobor. Cugetul lui Pavel si cugetul celor ce au cazut din credinta, între alţii şi Figel şi Ermogen.

  Faptele apostolilor 23:1 Pavel s-a uitat ţintă la sobor şi a zis: „Fraţilor, eu am vieţuit cu toată curăţia cugetului meu înaintea lui Dumnezeu până în ziua aceasta…” 2 Corinteni 1:12 Lauda noastră este mărturia pe care ne-o dă cugetul nostru că ne-am purtat în lume, şi mai ales faţă de voi, cu o sfinţenie şi curăţie de inimă date de Dumnezeu, bizuindu-ne nu pe o înţelepciune lumească, ci pe harul lui Dumnezeu.
  Tit 1:15 Totul este curat pentru cei curaţi, dar, pentru cei necuraţi şi necredincioşi, nimic nu este curat: până şi mintea şi cugetul le sunt spurcate.
  Evrei 9:14 Cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine Însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţi cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui viu!
  Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.
  8 Să nu-ţi fie ruşine dar de mărturisirea Domnului nostru, nici de mine, întemniţatul Lui. Ci suferă împreună cu Evanghelia, prin puterea lui Dumnezeu.
  9 El ne-a mântuit şi ne-a dat o chemare sfântă, nu pentru faptele noastre, ci după hotărârea Lui şi după harul care ne-a fost dat în Hristos Isus, înainte de veşnicii, dar care a fost descoperit acum prin arătarea Mântuitorului nostru Hristos Isus, care a nimicit moartea şi a adus la lumină viaţa şi neputrezirea, prin Evanghelie.
  11 Propovăduitorul şi apostolul ei am fost pus eu şi învăţător al neamurilor Şi din pricina aceasta sufăr aceste lucruri, dar nu mi-e ruşine, căci ştiu în cine am crezut. Şi sunt încredinţat că El are putere să păzească ce I-am încredinţat până în ziua aceea.
  _ Dreptarul învăţăturilor sănătoase pe care le-ai auzit de la mine ţine-l cu credinţa şi dragostea care este în Hristos Isus.
  _ Lucrul acela bun care ţi s-a încredinţat păzeşte-l prin Duhul Sfânt, care locuieşte în noi.

 6. dan zice:

  19 Astfel dar, fraţilor, fiindcă prin sângele lui Isus avem o intrare slobodă în Locul Preasfânt (vorbind despre preotii care slujesc in templu)
  20 pe calea cea nouă şi vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său.
  Si fiindcă avem un Mare Preot pus peste casa lui Dumnezeu,
  _ să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite şi curăţite de un cuget rău şi cu trupul spălat cu o apă curată.
  _ Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa.
  _Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune. _Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie. Căci, dacă sângele taurilor şi al ţapilor şi cenuşa unei vaci, stropită peste cei întinaţi, îi sfinţesc şi le aduc curăţirea trupului, cu cât mai mult
  _si nu numai, sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic S-a dat pe Sine Însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţi cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui viu!
  – Isus HRISTOS si CUGETUL CURAT( si nu numai)
  Şi tocmai de aceea este El Mijlocitorul unui legământ nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru răscumpărarea din abaterile făptuite sub legământul dintâi, cei ce au fost chemaţi să capete veşnica moştenire care le-a fost făgăduită.

 7. dan zice:

  Şi după cum au fost întocmite astfel lucrurile acestea, (preoţii care fac slujbele, intră totdeauna în partea dintâi a cortului,
  7 dar în partea a doua intră numai marele preot, odată pe an, şi nu fără sânge, pe care îl aduce pentru sine însuşi şi pentru păcatele din neştiinţă ale norodului) Prin aceasta, Duhul Sfânt arăta că drumul în Locul Preasfânt nu era încă deschis câtă vreme stătea în picioare cortul dintâi,
  aceasta era o asemănare pentru vremurile de acum, când se aduc daruri şi jertfe care nu pot duce pe cel ce se închină în felul acesta la desăvârşirea cerută de cugetul lui.(Lui- nu neaparat cugetul omului)

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s