Una din tainele descoperite de Glasurile celor sapte tunete , auzite in predicile Mesajului orei

Un comentariu copiat de pe blogul
https://tatonari.wordpress.com/2018/01/23/un-aluat-maleabil-nemaleabil-sau-predestinare-liber-arbitru/comment-page-1/#comment-652

behaitul oilor si Glasul Pastorului spune:
20 Februarie 2018 la 8 h 16
Cu gandul la intelegerea corecta = descoperirea = revelatia Cuvantului am cautat in Biblie sa aflu cine este vrednic de mila lui Dumnezeu si cine nu poate scapa de osanda Lui..
Fiica mea a lucrat impreuna cu alti tineri crestini romani din denominatiuni pentru imbunatatirea programului de cautare la http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/galateni/5/10/#10 si eu folosesc si vad ca ma ajuta foarte mult acest program
Vreau sa spun ca , ajungand cu cautarea la acest verset „ Eu, cu privire la voi, am in Domnul increderea ca nu ganditi altfel. Dar cel ce va tulbura va purta osanda, oricine ar fi el. (Gal.5:10) am citit intreg capitolul si in context am gasit revelatia Cuvantului in legatura cu articolul Mihaelei si unul din raspunsurile la comentarii pe care l-a dat ea ” Nu va laudati bine. Nu stiti ca putin aluat dospeste toata plamadeala? (1Cor.5:6) a alungat tot intunerecul care mai ramasese in mintea mea in legatura cu faptul ca Domnul Isus si apostolii Lui au vestit Evanghelia numai pentru oamenii nascuti din samanta lui Abraham . Mi s-a intarit convingerea ca numai aceia cauta sa cunoasca si sa inteleaga Sfanta Scriptura pe de-a-ntregul, in toate aspectele ei
Samanta lui Abraham este Hristos . Isus este Domnul , El nu este samanta lui Abraham, dar a fost nascut intr-una din semintiile lui Abraham . Pe Isus Dumnezeu L-a facut Domn si Hristos ” (Fapt.2:36) fiindca nu a fost nascut in mod firesc=natural, ci prin Cuvantul fagaduintei , dar a fost nascut prin Fecioara Maria , in spita de neam a lui Abraham .
Apostolul Petru a vrut si el ” sa stie bine toata Casa lui Israel „ ca Dumnezeu a facut ceea ce si apostolul Pavel ne-a descoperit = explicat pe intelesul nostru ca ” in El sa locuiasca trupeste toata plinataea Dumnezeirii „(Col.1:19) (Col.2:9)
Pe scurt ( mai sunt multe citate care dovedesc ) samanta lui Abraham , trupeasca , care are nadejdea slavei lui Dumnezeu(Rom.5:2) . (Col.1:27) si este dovedita prin proba de sange luata la nasterea din nou , este Hristos locuind in toti copiii lui Dumnezeu „carora Dumnezeu a voit sa le faca cunoscut care este bogatia slavei tainei acesteia intre Neamuri
A fost o disputa mare intre ucenicii din biserica primara cu privire la dovada apartenentei la samanta lui Abraham care este indreptatita la rascumpararea promisa de Dumnezeu despre care se credea ca neaparat trebuie sa fie taierea imprejur ca un semn de recunoastere .. Apostolul Pavel a scris fratilor din Galatia si prin aceasta scrisoare ne spune si noua taina modului de recunoastere a fratilor lui Isus Hristos ale caror nume sunt scrise in Cartea rascumpararii pe care Salvatorul inrudit a facut-o prin jertfa trupului Lui de carne (Col.1:22)
Poporul dintre Neamuri pe care Dumnezeu l-a ales sa-i poarte Numele (Fapt.15:14) sunt oile pierdute ale Casei lui Israel, oamenii aceia netaiati imprejur nascuti dupa fagaduinta data lui Abraham (Fapt.3:25) in care locuieste Duhul Sfant al lui Dumnezeu, adica ceea ce Biblia numeste Hristos „Daca sunteti batjocoriti pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindca Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneste peste voi. (1Pet.4:14)
In incheieraa acestui comentariu, va spun ca ceea ce v-am scris este subiectul principal din dezbaterea caruia Pavel a tras concluzia ca „ Putin aluat face sa se dospeasca toata plamadeala. Caci, in Isus Hristos, nici taierea imprejur, nici netaierea imprejur n-au vreun pret, ci credinta care lucreaza prin dragoste.”

mihaela spune:
20 Februarie 2018 la 16 h 01
Nu pot sa zic ca am inteles tot ce ai vrut sa spui, dar banuiesc ca ai ajuns la concluzia ca oricine crede in Isus este salvat. Ce inseamna insa sa crezi in Isus e o alta poveste. O piatra de poticnire de care multi se poticnesc. Dar cine cauta adevarul va fi salvat.

behaitul oilor si Glasul Pastorului spune:
21 Februarie 2018 la 7 h 41

Concluzia despre care ai scris am acceptat-o cu 30 de ani in urma pentru simplul motiv ca am crezut ce este scris „Oricine crede in El : nu este judecat; dar cine nu crede a si fost judecat, pentru ca n-a crezut in Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. (Ioan.3:18)
… sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan.3:15)
….. sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi.” (Ioan.6:40)
…….. capata, prin Numele Lui, iertarea pacatelor.” (Fapt.10:43)
……….. sa poata capata neprihanirea. (Rom.10:4)
Deci, ” dupa cum zice Scriptura: „Oricine crede in El nu va fi dat de rusine.” (Rom.10:11)
Ce inseamna sa crezi in Isus este intr-adevar o poveste , dar nu una obisnuita , este o poveste pe cat de lunga ( tine cel putin o vesnicie ) tot pe atat de frumoasa . Ca sa dovedesti credinta in Isus trebuie sa -L cunosti pe Isus si apoi sa marturisesti tuturor celor care te cunosc , prin comportare, ca El este Domnul tau „Cine zice: „Il cunosc”, si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos, si adevarul nu este in el.. Dar cine pazeste Cuvantul Lui, in el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desavarsita; prin aceasta stim ca suntem in El. Cine zice ca ramane in El trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus. ( 1 Ioan 2. 4-6)
Proorocia cu privire la Isus ne spune sa nu bagam in seama ce spun unii rauvoitori , ci sa sfintim pe Domnul ostirilor ( . Ostile din cer Il urmau calare pe cai albi, imbracate cu in subtire, alb si curat Apoc.19.14.) si atunci El va fi pentru noi un locas sfant (Isa.8:14) dar va fi si o piatra de poticnire pentru cele doua case ale lui Israel ., un lat si o cursa pentru locuitorii Ierusalimului! Cunoasterea lui Isus este o descoperire pecetluita intre ucenicii Lui si numai ei pot cunoaste cu adevarat cine este El . Cine nu vrea sa fie ucenic al lui Hristos ,,oricat de bine intentionate ti-ar fi explicatiile, nu le va lua in seama si nu va pricepe ce-i spui . Cuvantul , vedem ca se refera numai la poporul Israel, nu are treaba cu nici un alt popor din lume .Lucrarea lui Dumnezeu cu ceilalti locuitori ai pamantului se face numai in masura inrudirii lor cu poporul Cartii Sfinte .
Va convine ori nu , asa este scrs si asa este cum i-a fagaduit Dumnezeu lui Abraham si nimanui altuia : „Voi face din tine un neam mare si te voi binecuvanta; iti voi face un nume mare si vei fi o binecuvantare.
Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta si voi blestema pe cei ce te vor blestema; si toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine. (Fac.12:2+3)
Apostolul Pavel a zis si El ca are pricepere – oare de n- a zis cunostinta ?- despre taina lui Hristos , o taina care n-a fost facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri, in felul cum a fost descoperita acum sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos, prin Duhul.” ( cine sunt proorocii lui Hristos ?). Si Pavel stia bine motivul pentru care ” Neamurile sunt impreuna mostenitoare cu noi, alcatuiesc un singur trup cu noi si iau parte cu noi la aceeasi fagaduinta in Hristos Isus, prin Evanghelia aceea,…”( Efeseni 3. 4-6) si el avea intelegerea corecta a faptului ca o parte din Israel a cazut intr-o impietrire care va tine pana cand va intra in Hristos numarul deplin al Neamurilor . Acei care vor purta Numele lui Dumnezeu nu sunt, cum se crede in culte , luati la gramada sau la intamplare, ci numai si numai din randurile poporului fagaduintei . Stim asta pentru ca am inteles corect cum este scris ” atunci tot Israelul va fi mantuit, dupa cum este scris: „Izbavitorul va veni din Sion si va indeparta toate nelegiuirile de la Iacov.( Romani 11.26) Tot Israelul sunt urmasii celor zece semintii , emigrantii care s-au nascut fizic ( ca si Pavel in provincia romana Cilicia ) in randul popoarelor lumii . Israelitii din vechime fiind eliberati din Imperiul Asiriei, s-au raspandit pe tot pamantul, formand popoarele si limbile moderne Ei nu s-au mai intors pe teritoriul Palestinei,si nu si-au mai pastrat religia si traditiile,cum au facut iudeii dezrobiti din Babilon, de aceea sunt considerati oi pierdute Ioan a vazut ca doar 12 mii din fiecare semintie vor fi dovediti in vremea din urma ca mai poarta samanta neamestecata ( sunt verguri, nu s-au intinat cu femei ) si aceia vor birui Armaghedonul , pentru noi, toti ceilalti, este necesara curatirea facuta de sangele sfant al Mielului lui Dumnezeu . Fratele Chad Lamb explica in predica Pecetea intai ( a carei transcriere in lb, romana am publicat-o pe blog)ca ruperea pecetilor Cartii rascumpararii in care sunt numele celor cu drept la mostenirea pierduta ( citeste (Efes.2:12)se va face numai dupa incheierea slujbei de mijlocire pentru iertarea pacatelor facute in timpul de nestiinta = ignoranta din pricina impietririi inimii Dar profetia a declarat ca Dumnezeu va schimba inima , va pune un duh nou in inima si Duhul Sau va prelua controlul tuturor celor alesi ca popor al Numelui Sau din Noul Legamant , Domnul Isus Hristos

RECOMANDARE : cititi articolul din 2011
https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2011/08/29/ce-sunt-cele-sapte-tunete-misterioase-din-apocalipsa-10/

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

33 de răspunsuri la Una din tainele descoperite de Glasurile celor sapte tunete , auzite in predicile Mesajului orei

 1. dan zice:

  Doamne cand vor intelege oamenii astia adevarul? Bine a zis
  Isaia despre voi- „Poporul meu este asuprit de nişte copii şi-l stăpânesc nişte femei! Poporul meu, cârmuitorii tăi te duc în rătăcire, şi pustiesc calea pe care umbli! ” Ce a spus Isaia, nu este oare un semn pentru ei?
  Si nici pe Apostoli nu ii intelege Doamne!
  „Nu vă lăudaţi bine. Nu ştiţi că puţin aluat dospeşte toată plămădeala? ” de asemenea este scris _7 Măturaţi aluatul cel vechi, ca să fiţi o plămădeală nouă, cum şi sunteţi, fără aluat, căci Hristos, Paştele nostru (si nu noastre, ci Pastele nostru, ca nu este decat un paste pentru toti sa fim una in Hristos) a fost jertfit. Si nu frangem painea dupa cum vrem sau ni se pare noua, caci Painea a fost franta, si astea nu sunt lucruri grele de talcuit decat pentru cei nestatornici in Cuvantul propovaduit.
  Programul acela care l-ati alcatuit va duce in ratacire, yeste, chiar aluat, nu vechi ci unul nou, venit de curand care imprastie ratacire intre cei tineri.
  >>Fiica mea a lucrat impreuna cu alti tineri crestini romani din denominatiuni pentru imbunatatirea programului de cautare >>
  Nu am auzit la nici una dintre denominatiuni asa prapasti ca acestori tineri care nu vor sa se smereasca inaintea perilor albi.
  Oare sa fi cazut si tu in ratacirea lor pentru ca este fica ta?
  Toata Scriptura este pecetluita cu sapte semne si peceti, dar ei, macar ca toate sunt in fata lor, ei nu le zaresc. cand le vei deschide ochi Doamne?
  De nu s-ar da asa invatati n-ar avea asa pacat.

  • Dane, fii mai atent la ce zici, si nu subestima proorocia „”In zilele de pe urma, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice faptura; feciorii vostri si fetele voastre vor proroci, tinerii vostri vor avea vedenii, si batranii vostri vor visa vise! (Fapt.2:17)
   Bine ai zis cand ai zis ( cu gandul la altii, uitand complet de tine insuti ) ; ” macar ca toate sunt in fata lor, ei nu le zaresc …)
   Mai citeste odata si poate vei sti si ” cand le vei deschide ochii ( cu 2 i ) Doamne ? „.
   Si nu te mai socoti singur intelept ! (Rom.11:25)

   • dan zice:

    Pai voi doar nu aveti sapte ochi. Daca ati avea un ochi deschis ar fi bine, caci ochiul si nu „ochii ” este lumina trupului.
    Nu inteleg de ce te contrazici cu mine.
    Sunt lucruri despre care trebuie sa vorbesc si lucruri despre care tu trebuie sa vorbesti. Sa le luam pe rand.

    • dan zice:

     Si daca ai fi uitat de un ochi al tau ai fi uitat complect de tine si Harul Meu iti va fi de ajuns _ zice Domnul!
     Nu recunosti acest lucru, numai daca nu ai primit intelepciunea Duhului Sfant fratele meu!
     Se pare ca trebuia cineva sa-ti amintesca acest lucru.
     Tot asa si cu glasul ca de tunet al lui Dumnezeu, ca glasul celor sapte tunete si vuietul unei mari multimii.

    • Nu am obiceiul de contrazicere, eu doar incerc sa aduc corectare cand observ o deviere de la ce este scris .

     • dan zice:

      oh! Si care este lumina in ceace priveste ochii trupului :”daca ochiul tau este sanatos”? Sau crezi si tu in ceea ce sustine abel ben in prvinta dualitatii_doi ochi, doua urechi, doua buze…dar totusi nu doua inimii…?
      Da sunt doi ochi, doua urechi… ca firea ne invata si nu-ti trebuie in asta elaborarea unui sistem codificat pentru a observa. Este in fata ta.
      Benomul s-a despartit de fire chiar din pantecele mamei.

      • Nu prea sunt interesat de mica voastra dezbatere, vroiam numa sa precizez ca nu trebuie sa cred nimic, fiindcă merg „la sigur” adica ma bazez pe cuvantul ORIGINAL, in ebraica, si „inima” nu e la dualitate… Totusi, in corpul fizic, evident ca avem si două jumătăti, la fel cum avem două emisfere ale creierului… 😀

       În rest, vă urez spor la dezbatere 😛

       • Dacă tot e vb de crezut ceva, atunci eu cred în al treilea ochi, e mult mai important decât ceilalţi doi 😀

        • dan zice:

         Cert este, insa ceeace avem, cine ne va explica si cine ne va da lumina fratele meu ? Sunt multi filozofi insa numai unul singur intelept, foarte!
         )Cel care le-a intocmit, facut si zidit pe toate( Si daca iei seama la ceeace a zis el_el n-are nimic in Mine si nici Eu in el_ pare sa fie trup altul decat credem noi! desigur de acolo rezulta cu totul alt ochi si alta intocmire, fie ochi fie alt madular.

        • Ciclopii aveau un ochi in frunte . Tu unde presupui ca ai avea plasat un al treilea ochi, Abele ?

       • dan zice:

        Intradevar, tu ai Cuvantul in limba ebraica, dar vorbesti tare fireste!
        si imi este tare frica sa te supar cu ceva, ca sa nu ma incarc cu pacat!

       • dan zice:

        Va rugam cu staruinta nu va alarmati la vederea acestor multor fete pe care le are adam ben!
        Si nu va inspaimantati la vederea celui de al treilea ochi al lui; dar nici cumva sa nu ganditi ca ar avea si trei perechi de maini, ca nu are.
        Nu-i originalul.

     • dan zice:

      In ce priveste proorocia „”In zilele de pe urma, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice faptura; feciorii vostri si fetele voastre vor proroci, tinerii vostri vor avea vedenii, si batranii vostri vor visa vise! ”
      El a turnat din Duhul Sau peste orice faptura, dar nu toti IL vede si cunosc.
      Deacea ce spune Isaia ramane potrivit Evangheliei.(dar si vechiului Legamant, ca nici cuvintele vechiului legamant nu le cunoastem intru totul si nici la mintea unor fice ratacite nu voi apela (Mihaela, Cherie..fie Iosif sau adam, ben, abel.)
      (dualitatea de care trbuie sa te feresti, ba chiar sa fi mort)
      Incep din nou cu copy and paste, cu riscul de a supara pe cineva, totusi trebuie, caci nu poate fi propovaduita Evanghelia fara de ceace este scris. Si in amintirea noastra pastrand cugetul a tuturor celor ce au scris cu incepere dela Adam.(in acelasi context s-a intamplat si cu Adam)
      2 cor.2 Înţelegeţi-ne bine! N-am nedreptăţit pe nimeni, n-am vătămat pe nimeni, n-am înşelat pe nimeni.3 Nu spun aceste lucruri ca să vă osândesc, căci am spus mai înainte că sunteţi în inimile noastre pe viaţă şi pe moarte. 8 Măcar că v-am întristat prin epistola mea, nu-mi pare rău şi chiar dacă mi-ar fi părut rău – căci văd că epistola aceea v-a întristat (măcar că pentru puţină vreme) –
      9 totuşi acum mă bucur, nu pentru că aţi fost întristaţi, ci pentru că întristarea voastră v-a adus la pocăinţă. Căci aţi fost întristaţi după voia lui Dumnezeu, ca să n-aveţi nicio pagubă din partea noastră.
      10 În adevăr, când întristarea este după voia lui Dumnezeu, aduce o pocăinţă care duce la mântuire şi de care cineva nu se căieşte niciodată, pe când întristarea lumii aduce moartea.(dualitatea de care trbuie sa te feresti, ba chiar sa fi mort)
      11 Căci uite, tocmai întristarea aceasta a voastră după voia lui Dumnezeu ce frământare a trezit în voi! Şi ce cuvinte de dezvinovăţire! Ce mânie! Ce frică! Ce dorinţă aprinsă! Ce râvnă! Ce pedeapsă! În toate voi aţi arătat că sunteţi curaţi în privinţa aceasta.
      12 Aşa că, dacă v-am scris, nu v-am scris nici din pricina celui ce a făcut ocara, nici din pricina celui ce a suferit ocara, ci ca să se arate marea noastră purtare de grijă pentru voi înaintea lui Dumnezeu._zicea Apostolul Domnului potrivit propovaduirii lui Isus.
      totodata si raspuns unora ce se intraba de ce să respectăm ce spune Iisus fără să ne distrugem cheful de a mai trăi? (in paranteza, de a pacatui= uciderea aproapelui! cam in asta consta cheful unora de a trai)
      Raspuns_ ca aftfel vei murii!

      • Doar nu-i fi si tu un branhamist dintre aceia descrisi de Richard Gan , frate Dan ,
       http://www.propheticrevelation.net/branhamism.htm

       • dan zice:

        Si daca ma intrebi ceva de Branham, sa cunosc mai mult decat tine, da, dar nici atat chiar! Dar sa urasc de exemplu pe Branham? nicidecum, Dragostea de Dumnezeu este cea care ne apropie si cea care ne separa de lume.
        Nu imi este ingaduit sa urc si nici sa judec si nici sa hulesc pe oameni, partide si denominatiuni; si multi si-au facut o vocatie din asta pentru a se afirma pe sine. Zic ei: măi! daca nu ma stie lumea de bun, sa ma cunoasca macar de prost, doborand si nimicind pe altii.
        Insa cred ca toti suntem de acord cu aceasta afirmatie, al Apostolului Pavel despre Hristos, această cale.(text biblic dar nu exact)
        _Îţi mărturisesc că slujesc Dumnezeului părinţilor mei după Calea pe care ei au numit-o „partidă” (nu-i de-al nostru); silindu-ma dupa tot ce este scris în Lege şi în Proroci
        15 şi am în Dumnezeu nădejdea aceasta, pe care o au şi ei înşişi, că va fi o înviere a celor drepţi şi a celor nedrepţi.
        16 Dupa aceea mă silesc să am totdeauna un cuget curat înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. „Si, mulţumită ajutorului lui Dumnezeu, am rămas în viaţă până în ziua aceasta mărturisind înaintea celor mici şi celor mari, fără să mă depărtez cu nimic de la ce au spus prorocii şi Moise că are să se întâmple, dupa puterea ce mi-a dat-o „şi anume că Hristosul trebuie să pătimească şi că, va fi Cel dintâi din învierea morţilor, si ca dupa aceea va vesti lumină norodului şi neamurilor.”
        Acum este, si ar fi de asteptat, ca cei mai invatati in privinta aceasta si urmasi ai lui Hristos, sa fie mai cunoscuti si proeminent prigoniti in privinta aceasta in lume. Nu eu, ci Domnul spune.
        Branham si altii si altii, voi alegeti, eu nu.
        Acum insa se pune intrebarea: cum au fost ei cunoscuti si al carui Nume a fost inaltat?
        (daca n-ar fi fiu (fost Numele lui (Isus, nu l-as fi cunoscut.
        (ecou al (Intelepciunii lui (Dumnezeu)) !

 2. dan zice:

  Curatia si dragostea adevarului sa va fie fara aluat.
  si acuratetea Scripturii, potrivit a celor petrecute, in ceea ce priveste propovaduirea Evangheliei lui Isus Hristos facuta tuturor cu incepere de la Ierusalim spune Apostolul Pavel la Fapte 26:9 Şi eu, ce-i drept, credeam că trebuie să fac multe lucruri împotriva Numelui lui Isus din Nazaret,
  10 şi aşa am şi făcut în Ierusalim. Am aruncat în temniţă pe mulţi sfinţi, căci am primit puterea aceasta de la preoţii cei mai de seamă; şi, când erau osândiţi la moarte, îmi dădeam şi eu votul împotriva lor.11 I-am pedepsit adesea în toate sinagogile şi îmi dădeam toată silinţa ca să-i fac să hulească. În pornirea mea nebună împotriva lor, îi prigoneam până şi în cetăţile străine.12 În acest scop, m-am dus la Damasc, cu putere şi învoire de la preoţii cei mai de seamă, pana i s-a aratat Domnul pe drumul Damascului spre a incepe slujba la care a fost chemat.
  Asa ca mila lui Dumnezeu si dragostea Lui a fost aratata tuturor oamenilor, dupa cum spune Apostolul Pavel, Israelului cu incepere dela Ierusalim si intre toate, si in fata tuturor neamurilor intre care se aflau.
  Si cine au gasit Intelepciunea lui Dumnezeu indreptatita in toate, au primit-o, fie cei din Israel, fie cei dintre Neamuri ca in ziua Domnului sa fie proslavita toata samanta lui Avraam, dupa cum scrie la Romani _ despre Avraam ” Şi aceasta, pentru ca să fie tatăl tuturor celor care cred, măcar că nu sunt tăiaţi împrejur; ca, adică, să li se socotească şi lor neprihănirea aceastasă fie şi tatăl celor tăiaţi împrejur, adică al acelora care nu numai că sunt tăiaţi împrejur, dar şi calcă pe urmele credinţei aceleia pe care o avea tatăl nostru Avraam când nu era tăiat împrejur. ”
  Discutia aprinsa ce s-a ivit intre iudei si Apostoli despre cei netaiati imprejur a fost cu privire la cum acestea vor sluji Domnului, la adevarata taiere imprejur in Duh, si nu la cine este samanta lui Avraam.

  • Ba da, Dane, discutia intre apostoli si iudei tocmai asta era , despre dreptul la mostenire, pe care numai samanta lui Abraham il poate pretinde . N-ai vazut tu lucrul acesta cand ai citit discutia fariseilor cu Domnul Isus , cand El le-a zis „Stiu ca sunteti samanta lui Avraam; dar cautati sa Ma omorati, pentru ca nu patrunde in voi Cuvantul Meu. (Ioan.8:37)
   Pentru iudei , taierea imprejur era semnul vizibil , si ei au cerut ca noii veniti in Biserica sa fie si ei insemnati . Dar aceia erau si ei incepatori = copii in credinta si habar nu aveau ca Vechiul Legamant nu mai functiona dupa ce a fost adusa jertfa desavarsita ( citeste sau asculta si ia bine aminte la predica fratelui Chad Lamb )

   • Iosif zice:

    Beh… Toti „profetii” si profetiile de la Ian Botezatorul încoace sunt minciuni si înselaciuni pentru a duce în ratacire turmele credule, inconstiente, ignorante si indiferente la strigarea Întelepciunii Duhului Adevarului.
    „Legea si prorocii au tinut pâna la Ian; de atunci încoace, Evanghelia Împaratiei lui Dumnezeu se propovaduieste; si fiecare ca sa intre în ea, da navala.”
    „Daca crede cineva ca stie ceva, înca n-a cunoscut cum trebuie sa cunoasca.”
    „Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfârsi; limbile vor înceta; cunostinta va avea sfârsit.” https://biblia.resursecrestine.ro/1-corinteni/13

  • Iosif zice:

   Mare-ti este râvna Dan ! Doar perceptia Adevarului gresita ! 🙂

 3. dan zice:

  Interesanti sunteti amndoi, si Iosif si tu frate. voi amandoi va completati intr-o singura ideie si argument si sustineti ca discutia nu era despre taierea imprejur si
  si adevarata slujire, pe care totusi unii dintre Iudei o cereau celor veniti de curand la credinta sa o pastreze dupa obiceiul lui Moise. Si au trimes la Apostolii si Presbiterii dela Ierusalim.
  Nu era vorba nici despre fagaduinta mostenirii si nici despre dreptul la mostenire, ci discutia era si este pana in momentul de fata pentru toti ceice au crezut in fagaduinta mostenirii in Imparatia Lui Dumnezeu, cum sa slujeasca Domnului pentru a capata ceeace le-a fost fagaduit prin Isus Hristos si despre care marturiseste Legea si proorocii.
  1- Domnul Este Cel ce a dat Fagaduinta Lui robului Sau Avraam, pe care a intarit-o prin cuvintele Legii robului Sau Moise si despre care marturisesc toti proorocii ce au vestit aceste lucruri mai dinainte potrivit propovaduirii Evangheliei lui Isus Hristos.
  2- Si daca voi sunteti necredinciosi in lucrurile mici, cine v-a va da pe cele adevarate? De aceea trebuie sa stiti sa slujiti potrivit a ceea ce este scris, ca sa capatati ceea ce va fost fagaduit, robi ai Domnului Isus Hristos!
  Altfel s-a dus si fagaduinta si indreptatirea si mostenirea voastra in Imparatie.
  Ce credeti ca este mai important acum pentru noi, o data ce am crezut: caci Apostolul Pavel zice_ Căci înaintea lui Dumnezeu nu se are în vedere faţa omului.
  12 Toţi cei ce au păcătuit fără lege vor pieri fără lege, şi toţi cei ce au păcătuit având lege vor fi judecaţi după lege. Pentru că nu cei ce aud Legea sunt neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc Legea aceasta vor fi socotiţi neprihăniţi.-si Dacă deci cel netăiat împrejur păzeşte poruncile Legii, netăierea lui împrejur nu i se va socoti ea ca o tăiere împrejur?
  27 Cel netăiat împrejur din naştere, care împlineşte Legea, nu te va osândi el pe tine, care o calci, măcar că ai slova Legii şi tăierea împrejur? Fie ca este taierea imprejur a Legii, fie ca este taierea imprejur a lui Hristos.

 4. dan zice:

  Ce a vorbit Domnul fariseilor a fost deasemenea cu referire la taiere imprejur, cand le-a zis_de ce cautati sa ma omorati… nu v-a dat Moise Legea? totusi ea marturiseste despre Mine, ca Tatal m-a trmis_ zicea Isus.
  Una pentru ca nu o pazeste si alta ca si cuvintele Legii le desfinteaza, asa cum faceti si voi! Nu vi se pare? Voi faceti mai rau decat fariseii si carturarii, fratilor !
  Fariseii si carturarii ziceau_noi tinem Legea lui Moise_
  Si voi ziceti, ca de exemplu si Iosif _ca Vechiul Legamant nu mai functiona dupa ce a fost adusa jertfa desavarsita ( citeste sau asculta si ia bine aminte la predica fratelui Chad Lamb.) Nu stie ce vorbeste acest frate. Si el insusi nu se poate apropia de munte.
  Acest frate Chad este oare indreptatit sa spuna ca israelitii au refuzat sa urce pe Munte, cand este oprit de Domnul sa nu se apropie si sa nu se atinga de el ca sa nu moara. Poporul Israelit n-a gresit cu nimic in privinta asta.

 5. dan zice:

  Tu scri: _ Acei care vor purta Numele lui Dumnezeu nu sunt, cum se crede in culte , luati la gramada sau la intamplare, ci numai si numai din randurile poporului fagaduintei _
  nu am nimic de adaugat la aceasta afirmatie pentru ca este alcatuita din idei preconcepute, separate, incepatoare credintei.
  Toti pe care ii mentionezi mai sus, chiar „cei luati la gramada sau la impamplare” _pentru ca au crezut in fagaduinta lui Dumnezeu data prin Isus Hristos, poarta Numele lui Dumnezeu si socotiti ca popor al Fagaduintei Lui.
  Daca au gresit cu ceva cu privire la credinta in Isus Hristos in slujba si fagaduinta lui Dumnezeu, macar ca au gresit cu ceva_ tot poarta Numele Lui Dumnezeu asupra lor. Domnul sa-i ajute si sa se indure de ei! Si sa-i indrepte si sa faca ce este bine.

 6. Iosif zice:

  În Biserica Vie, autentica, a lui Hristos, Mireasa Mielului, exista o infinitate de madulare (organe) care sunt într-o armonie perfecta cu tot trupul, cunoscându-si fiecare identitatea si rolul ce-l au si-l exercita în trup, fie ca e la vedere fie ca este ascuns de vesminte, paradoxal însa tocmai aceste madulare ascunse de vederea si perceptia multimilor, sunt mai îngrijite si esentiale pentru perpetuarea, înmultirea, evolutia si desavârsirea trupului în ansamblu.
  La fel ca si vasele în casa unui gospodar. Nu toate sunt de cinste si curate, însa toate sunt utilizate de gospodar si paradoxal, tocmai cele considerate necurate sunt de stricta necesitate, iar paradoxul si mai mare este ca, nu se dispretuiesc si ignora unele pe altele, indiferent de utilitatea pentru care au fost create fiind apreciate si utilizate de gospodar în functie de necesitatile lui pentru a-si satisface voile si nevoile trupesti…

 7. dan zice:

  iosif este unul dintre acei frati care citeste foarte mult. Si majoritatea cartilor pe care le-a citit, si ma refer la cele religios crestine, pare sa fie dintre cele traduse in limba romana de niste oameni care nu au pastrat un grai biblic,comun al crestinului roman, fie el penticostal, baptist, adventist, sau chiar melinist.
  imi este greu sa apreciez cu exactitate la ceea ce se refera. Daca, ar fi sa trag insa o concluzie cat de cat, se pare ca pentru el toate lucrurile sunt deja asa cum ar trebui sa fie si vor fi in Imparatia lui Dumnezeu, nementionand, este drept aici in comentariul sau, nevoia curatirii vasului, pe care nu cred ca le excude, lucruri de care intrebi, si atribuite curatirii si sfintirii , prin jertfa si sangele mielului chiar al omului rascumparat din pacat. (Pastrarea curatirii si trairea in neprihanire.)
  Apostolul Pavel, cand vorbeste de astfel de lucruri, nu vorbeste cu intentia de a injosi fratii si nici pe cei dintre neamuri, punandu-i deasupra, numindu-i vase de ocara care au fost rascumparati de pacate si de felul lor de vietuire nici nu aminteste in acel text cand vorbeste despre vase, ca toate sunt din aceiasi faramatura de lut, respectiv 2 Timotei 2;20
  Cand vorbeste despre Egipt, da aminteste. Romani 9 , ca ei nu au fost rascumparati. (au ramas aceiasi plamadeala)
  Ci spre indemnare pentru toti sa fie fara preget in curatire si neprihanire, sfintind Numele Domnului Hristos. nu muscandu-se si necinstiindu-se unii pe alti, ci dand cinste unul altuia asa ca toti sa primeasca cununa si sa primeasca lauda in ziua venirii Domnului, urmati-ma pe mine intrucat si eu_ zicea Apostolul_ calc pe urmele lui Hristos. Si cine vrea se sileste si se straduieste pe sine insusi pe calea cea ingusta spre Imparatie. Nobody is gonna push you through the door, daca tu nu vrei! Da ” siliti-i SA INTRE”, cat va sta in putinta si intru cat atarna de voi.
  (adica inteleg- nu fiti pricina de poticnire, nici pentru…nici pentru ..! )

 8. dan zice:

  Bine, poate ar zice cineva: nu ai raspuns la intrebarea ce s-a pus_Ar putea fi posibil ca sa fie scris Numele Lui si pe vasele pentru intrebuintare de ocara , Dane?_
  …Scris, cu mult mai multa cinste Numele Lui,
  pe niste vase facute pentru o intrebuintare de ocara! Da !

 9. Iosif zice:

  Eu sunt credincios evolutionist, Dane draga, iar Cuvântul lui Dumnezeu este perceput corect doar de cei ce au primit ungera Duhului Sfânt, fie ei chiar si analfabeti si cu un IQ submediocru, iar mântuirea nu este în religii, orientari confesionale de stânga sau de dreapta, ci din, prin, si pentru Hristos singura Cale absoluta, Adevar eliberator, si Viata atemporala fericire vesnica…

  • Evolutia este o teorie doar si aceea nu se dovedeste practic , oricat ar minti cineva ca da . Mai degraba putem sa credem ca Dumnezeu a creat natura mai intai in gandul Lui si a planuit ca viata in forma superioara sa inceapa de la o celula samanta care sa creasca prin diviziune si la sfarsitul cresterii sa formeze , cum a explicat si Pavel „fiecarei seminte ii da un trup al ei.” ( 1 Cor. 15.38) Samanta respectiva pentru prima creatie este Cuvantul lui Dumnezeu vorbit pentru creatia pamanteasca prin gura lui Adam
   Creatia nu este o teorie , ci este realitatea prezentata in cartea Geneza , anume ca prima creatie fizica a lui Dumnezeu a fost omul Adam si numai dupa ce omul a fost facut ca suflet viu legat in materia pamanteasca a fracut Dumnezeu sa apara vizibila vegetatia si toate vietuitoarele pe care Domnul a lasat omului sarcina sa le catalogheze = sa le puna nume , conform proprietratilor fiecareia , asa cum i-au fost descoperite intai in viziunea pe care i-a dar-o Domnul, ( metoda prin care ” le-a adus in fata lui sa vada cum are sa le numeasca ” – ca si proiectia unui film ( sau vis )
   . Asa se va intampla si atunci cand al doilea Adam ( Fiul nu face decat ce vede pe Tatal facand ) va chema in existenta noua creatie, chemand fiecare noua creatura pe numele cel nou (Apoc.2:17) , fiindca ” ce este nascut din carne este carne , iar ce este nascut din Duh este duh ” Asa este scris si se va realiza intocmai, „Nu te mira ca ti-am zis: „Trebuie sa va nasteti din nou.” (Ioan.3:7)
   Cuvantul vorbit este creatia originara , atat cea veche , cat si aceeea noua !

 10. Oricît ati încerca sa amestecati uleiul în apa, uleiul se va ridica tot timpul la suprafata apei. Acest ulei fiind Adevarul Sfânt, Absolut, Atemporal.
  Fiti binecuvântati si luminati de Duhul Adevarului !

 11. dan zice:

  Potrivit cu dex dictionar cuvantul atemporal nu este pe nici departe o definirie a adevarului intrucat nu denota decat confuzie, nimic explicativ. Pe cand Evanghelia si cuvintele propovaduirii Evangheliei lui Isus Hristos in insasi cuvant exact , literal chiar in sine are o mare putere exacta de lucrare.
  De aceea noi ne tinem de cuvantul de propovaduire a Crucii lui Isus Hristos, Puterea lui Dumnezeu de mantuire. Cuvinte simple in expresia si intelegerea lor, dar pline de putere.
  Acum dupa definitia cuvantului atemporal are dupa dex dictionar 11 definiții pentru atemporal , dintre care:
  atempóral, ~ă av, a [At: RALEA, E. O. 165 / Pl: ~i, -e / E: fr atemporel] 1-2 (În mod) nedeterminat sau neinfluențat de condiții istorice date Si: metaistoric. 3-4 (În mod) nesupus modificărilor sau transformărilor care se petrec în timp Si: etern.

  sursa: MDA2 (2010) adăugată de blaurb. acțiuni
  ATEMPORÁL, -Ă, atemporali, -e, adj. Care nu este legat de condiții determinate de timp, de un moment istoric dat. –

  sursa: DEX ’09 (2009) adăugată de LauraGellner acțiuni
  ATEMPORÁL, -Ă, atemporali, -e, adj. Care nu este determinat sau legat de condiții istorice date. –
  Asta este definitia cuvantului atemporal prin care doresti sa infatisezi ce, cand zici: „Acest ulei fiind Adevarul Sfânt, Absolut, Atemporal.” -???
  Iata ce zice Evanghelia _20 În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi Dumnezeirea Lui se văd lămurit de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi,
  21 fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au dedat la gândiri deşarte şi inima lor fără pricepere s-a întunecat. 2 Petru 1;3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui,
  4 prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte.
  Este lesne de observat din Scriptura, dar nu din dictionarul esplicativ al limbii romane dex, ca el nu propovaduieste pe Dumnezeu si Stralucirea Slavei lui pe fata lui Isus Hristos si nici nu este mireasma cunostintei lui Dumnezeu, mireasma mirelui cat si a miresei, Harul Lui, a Singurului si Dumnezeului CeluiPreinalt si AtotPuternic care aduce Mantuirea pentru toti cei ce se incred in El prin cuvantul Evangheliei Sale. Unsul Sau si Pastorul Cel mare a zis El insusi: este drept celor ce au crezut si au vazut in tarina ingropaata in taina, o mare bogatie: Daca veti ramane in cuvantul Meu, veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va face slobozi!
  Nu dex dictionary , ci cuvitele Evangheliei lui Dumnezeu, ce s-a descoperit peste veacuri, nu ATEMPORAL ci in functie de veacuri, timp si creatie_
  Dar, dupa cum zice si Apostolul Pavel slujitor al Evangheliei pentru Neamuri_ Dar mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gândurile voastre să nu se strice de la curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos.
  4 În adevăr, dacă vine cineva să vă propovăduiască un alt Isus, pe care noi nu L-am propovăduit, sau dacă este vorba să primiţi un alt duh pe care nu l-aţi primit, sau o altă evanghelie, pe care n-aţi primit-o, oh, cum îl îngăduiţi de bine!
  Galateni 11 Fraţilor, vă mărturisesc că Evanghelia propovăduită de mine nu este de obârşie omenească, pentru că n-am primit-o, nici n-am învăţat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos.
  De asemenea 2 Petru 1:16 „În adevăr, v-am făcut cunoscut puterea şi venirea Domnului nostru Isus Hristos nu întemeindu-ne pe nişte basme meşteşugit alcătuite, ci ca unii care am văzut noi înşine, cu ochii noştri, mărirea Lui. ” Fiindcă, mai întâi de toate, să ştiţi că nicio prorocie din Scriptură nu se tâlcuieşte singură. 21 Căci nicio prorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaţi de Duhul Sfânt.
  Deci intr-o mica si scurta evaluare a celor spuse, inchei referitor la cuvintul Evangheliei: 1 Cor 15,1 Vă fac cunoscută, fraţilor, Evanghelia pe care v-am propovăduit-o, pe care aţi primit-o, în care aţi rămas
  2 şi prin care sunteţi mântuiţi, dacă o ţineţi aşa după cum v-am propovăduit-o; altfel, degeaba aţi crezut.!!!
  Nedefinit? Nedeterminat? Mai gandeste-te o data!
  1 După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin proroci, în multe rânduri şi în multe chipuri, Dumnezeu,
  2 la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor şi prin care a făcut şi veacurile.
  3 El, care este oglindirea slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui şi care ţine toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui, a făcut curăţirea păcatelor şi a şezut la dreapta Măririi, în locurile preaînalte,
  4 ajungând cu atât mai presus de îngeri, cu cât a moştenit un Nume mult mai minunat decât al lor.

 12. dan zice:

  Numai in mintea celor necuratiti, nestatornici si necredinciosi si mincinosi totul este ATEMPORAL !
  Cei netrebnici să nu se ţină de basme evreieşti şi de porunci date de oameni, care se întorc de la adevăr, si sa creada ca vor scapa si ce se laudă că cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Îl tăgăduiesc, căci sunt o scârbă: nesupuşi şi netrebnici pentru orice faptă bună. Tit 1:15 „Totul este curat pentru cei curaţi, dar, pentru cei necuraţi şi necredincioşi, nimic nu este curat: până şi mintea şi cugetul le sunt spurcate. ”
  Am zis mai inainte, dintr aceia sunt unii mai rai decat farisei si carturarii, aceia macar tineau Litera Legii, pe cand acestea merg din rau mai rau.
  Nu este de mirare ca astfel facand_schilodeasca-se odata!

 13. dan zice:

  ATEMPORÁL, -Ă adj. nedeterminat, nelegat de condiții istorice date; acronic
  Oare din pricina aceeasta este „nelegat de condiții istorice date; acronic”, pentru ca Dumnezeu a dat pe Singurul Sau Fiu ca rascumparare din pacate, pentru ca oricine crede in El sa aiba viata?
  Nu El nu a tinut cont de „conditii istorice, date, acronic”
  Boala voastra este fara doar si poate „cronica”!

 14. Dan, te rog calmeaza-te si reflecteaza mai profund, ‘cerceteaza-te’ si vezi de ce duh esti calauzit.
  Atemporal eu îl asociez cu fara început si fara sfârsit, pentru a arata nelimitarea IUBIRII LUI DUMNEZEU pentru TOTI oamenii si TOATA creatia LUI, deoarece prin JERTFA FIULUI omului si prin rugaciunile sfintilor, în final, toti oamenii vor veni la Domnul.
  „Tu asculti rugaciunea, de aceea toti oamenii vor veni la Tine.”
  https://biblia.resursecrestine.ro/iacov/4
  „De unde vin luptele si certurile între voi ? …
  https://biblia.resursecrestine.ro/iacov/4

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.