Se ascunde Dumnezeu chiar sub ochii nostri? Cum ? si De ce ?

Biblia ne invata ca Mantuitorul este Dumnezeul care se ascunde , si El este Dumnezeul lui Israel , in primul rand „Dar Tu esti un Dumnezeu care Te ascunzi, Tu, Dumnezeul lui Israel, Mantuitorule! (Isa.45:15)
Cu multi ani inainte ca Dumnezeul Mantuitor sa vina pe Pamant si sa locuiasca intr-un trup uman , un profet a zis despre oamenii acelei generatii
„Fiul omului, tu locuiesti in mijlocul unei case de indaratnici, care au ochi sa vada, si nu vad, urechi de auzit, si n-aud; caci sunt o casa de razvratiti. (Ezec.12:2)
Apostolul Pavel a scris si el asa „In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati; (Rom.1:20)
De asemenea , citind cuvintele Domnului Isus ….”Tata, Doamne al cerului si al pamantului, Te laud pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei intelepti si priceputi, si le-ai descoperit pruncilor. Da, Tata, fiindca asa ai gasit cu cale Tu. (Luc.10:21)
„Caci inima acestui popor s-a impietrit; au ajuns tari de urechi, si-au inchis ochii, ca nu cumva sa vada cu ochii, sa auda cu urechile, sa inteleaga cu inima, sa se intoarca la Dumnezeu, si sa-i vindec.” (Mat.13:15) „pentru ca, „macar ca privesc, sa priveasca si sa nu vada, si macar ca aud, sa auda si sa nu inteleaga, ca nu cumva sa se intoarca la Dumnezeu si sa li se ierte pacatele.” (Marc.4:12) ….Si stiind ca mantuirea este legata de iertarea pacatelor, ne dam seama ca exista un motiv care atarna greu in balanta judecatii lui Dumnezeu Acel motiv il putem afla doar daca ne este descoperit
Descoperirea este intelegerea corecta a lucrurilor exprimate prin cuvant
Cercetand de mai aproape motivele si consecintele faptului ca Dumnezeu se ascunde , ne convingem tot mai puternic de dreptatea judecatilor Lui aratate in sfintele Scripturi
„Slava lui Dumnezeu sta in ascunderea lucrurilor, dar slava imparatilor sta in cercetarea lucrurilor.” – (Prov.25:2)
” El a facut ca toti oamenii, iesiti dintr-unul singur, sa locuiasca pe toata fata pamantului; le-a asezat anumite vremuri si a pus anumite hotare locuintei lor,ca ei sa caute pe Dumnezeu si sa se sileasca sa-L gaseasca bajbaind, macar ca nu este departe de fiecare din noi. (Fapt.17:27)
A cauta bajbaind inseamna umblarea in locuri intunecate unde limita vizibilitatii este foarte restransa
Laudand pe Dumnezeu, psalmistul zice ” Caci la Tine este izvorul vietii; prin lumina Ta vedem lumina. (Ps.36:9)

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.