Despre Adevarul privit cu ochii si inchipuirea mintii prelucrata prin informatica moderna

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Despre Adevarul privit cu ochii si inchipuirea mintii prelucrata prin informatica moderna

 1. Iosif zice:

  Istoria omenirii este ciclica, iar evenimentele se succed la nesfârsit dupa un plan spatio-temporal bine stabilit si controlat de Dumnezeu. Nimic nu-i nou sub soare.
  „Caci nu vor mai fi vedenii mincinoase, nici prorociri înselatoare în mijlocul casei lui Israel !
  https://biblia.resursecrestine.ro/ezechiel/12

 2. dan zice:

  „Prorocii tăi ţi-au prorocit vedenii deşarte şi amăgitoare, nu ţi-au dat pe faţă nelegiuirea ca să abată astfel robia de la tine, ci ţi-au făcut prorocii mincinoase şi înşelătoare. ”
  Ieremia 23:16 „Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: „N-ascultaţi cuvintele prorocilor care vă prorocesc! Ei vă leagănă în închipuiri zadarnice; spun vedenii ieşite din inima lor, nu ce vine din gura Domnului. ”
  „Ei spun celor ce Mă nesocotesc: ‘Domnul a zis: «Veţi avea pace!»’ şi zic tuturor celor ce trăiesc după aplecările inimii lor: ‘Nu vi se va întâmpla niciun rău.’

  Tot asa si Iosif. Pe cand toti sunt mahniti si intristati din pricina raului si a faradelegii si a coruptiei, si saracii gem,
  Iosif zice- Istoria omenirii este ciclica, iar evenimentele se succed la nesfârsit dupa un plan spatio-temporal bine stabilit si controlat de Dumnezeu. Nimic nu-i nou sub soare.-
  Si baga ca momeala un verset al Eclestiastului si Ezechiel ca momeala, doar l-o crede cineva ca justifica nedreptatea la nesarsit; mare pescar si Iosif asta! Numele lui nu este rascumparator, ci vant nimicitor.
  Geneza 18:25 „Să omori pe cel bun împreună cu cel rău, aşa ca cel bun să aibă aceeaşi soartă ca cel rău, departe de Tine aşa ceva! Departe de Tine! Cel ce judecă tot pământul nu va face oare dreptate?” „Mi s-au stors ochii de lacrimi, îmi fierb măruntaiele, mi se varsă ficatul pe pământ, din pricina prăpădului fiicei poporului meu, din pricina copiilor şi pruncilor de ţâţă leşinaţi pe uliţele cetăţii. „

 3. Iosif zice:

  Dane, dragul meu, Iosif e un simplu si umil om doar, nici gând de braconaj, nici vânator si nici „pescar ! 🙂

 4. dan zice:

  Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel:
  „Fiul omului, ce înseamnă acest cuvânt de batjocură pe care-l întrebuinţaţi în ţara lui Israel: ‘Zilele se lungesc şi toate vedeniile rămân neîmplinite?
  >>’Istoria omenirii este ciclica, iar evenimentele se succed la nesfârsit <<
  Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ‘Vai de prorocii fără minte, care umblă după duhul lor şi nu văd nimic! 4 Prorocii tăi, Israele, sunt ca nişte şacali în mijlocul dărâmăturilor! 5 Voi nu v-aţi suit înaintea spărturilor, n-aţi înconjurat cu un zid casa lui Israel ca să rămâneţi tari în luptă în ziua Domnului.
  6 Vedeniile lor sunt înşelătoare şi prorociile lor, mincinoase. Ei zic: «Aşa vorbeşte Domnul!», măcar că Domnul nu i-a trimis, şi fac pe oameni să tragă nădejde că se va împlini cuvântul lor.
  7 Nu sunt înşelătoare vedeniile pe care le aveţi şi nu sunt mincinoase prorociile pe care le rostiţi? Voi ziceţi: «Aşa vorbeşte Domnul!» în timp ce Eu n-am vorbit.’
  8 De aceea, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ‘Pentru că spuneţi lucruri înşelătoare şi vedeniile voastre sunt minciuni, iată, am necaz pe voi, zice Domnul, Dumnezeu. 9 Mâna Mea va fi împotriva prorocilor ale căror vedenii sunt înşelătoare şi ale căror prorocii sunt mincinoase; ei nu vor rămâne în adunarea poporului Meu, nu vor fi scrişi în cartea casei lui Israel, nici nu vor intra în ţara lui Israel. Şi veţi şti că Eu sunt Domnul, Dumnezeu.
  10 Lucrurile acestea se vor întâmpla pentru că ei rătăcesc pe poporul Meu, zicând: «Pace!» când nu este pace. Poporul Meu zideşte un zid şi ei îl tencuiesc cu ipsos.11 De aceea, spune celor ce-l acoperă cu ipsos că se va prăbuşi, va veni o ploaie cu vifor, pietrele de grindină vor cădea şi se va dezlănţui furtuna.
  12 Iată, vi se prăbuşeşte zidul! Şi atunci vi se va zice: «Unde este ipsosul cu care l-aţi tencuit?»’ 13 De aceea, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ‘În urgia Mea, voi porni furtuna; în mânia Mea, va veni o ploaie cu vifor şi vor cădea pietre de grindină ca să nimicească.14 Voi surpa zidul pe care l-aţi tencuit cu ipsos, îl voi doborî la pământ şi i se vor dezgoli temeliile; se va prăbuşi şi veţi pieri în mijlocul dărâmăturilor lui. Şi veţi şti că Eu sunt Domnul.15 Îmi voi potoli astfel mânia împotriva zidului şi împotriva celor ce l-au tencuit cu ipsos şi vă voi spune: «Nu mai este niciun zid! Şi s-a isprăvit cu cei ce l-au tencuit cu ipsos!
  De aceea spune-le: ‘Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: «Voi face să înceteze acest cuvânt de batjocură şi nu se va mai întrebuinţa în Israel».’ De aceea spune-le: ‘Se apropie zilele şi toate vedeniile se vor împlini!
  24 Căci nu vor mai fi vedenii mincinoase, nici prorociri înşelătoare în mijlocul casei lui Israel!
  25 Căci Eu, Domnul, voi vorbi; ce voi spune se va împlini şi nu va mai fi amânat; da, în zilele voastre, casă de îndărătnici, voi rosti un cuvânt şi-l voi împlini’”, zice Domnul, Dumnezeu.

 5. Iosif zice:

  Dane, cred ca esti plin de „râvna” pentru Cuvânt, însa eu citesc biblia înca din copilarie, si n-are sens sa umpli acest blog (pentru mine un nimeni, „vânt” neînsemnat nealiniat si neapartinator vreunui cult religios) cu copy paste inutile. Eu doar îmi spun punctul de vedere personal si modul în care percep Cuvântul,la care adaug contextul din care am scos ideea, iar interpretarea ramâne la „câte bordeie atâtea obiceie” ; Eu n-am treaba cu bordeiele si nici cu obiceiurile, si ceremoniile filozofico-religioase, iar ceea ce scriu în comentarii, sunt strict parerile mele personale, fara scopul de a „vâna” sau „pescui” suflete pentru vreun scop sau vreo grupare oarecare…understand ?… 🙂

  • Corect ! Dan imita predicatorii denominationali care , vorba lui Eminescu , Insira cuvinte multe care pentru subiectul in discutie ” nimic nu au a spune ”
   Insa se vede clar ca Iosif nu-si poate insusi pentru el , si nici nu vrea , de altfel,locul vacant pentru slujba ceruta de Mantuitorul : aceea de ” pescar de oameni „

 6. dan zice:

  Daca as putea as copy and paste toata biblia pe care spui ca o citesti din copilarie ca sa o recitesti din nou si sa intelegi ca nu sunt atatea bordeie si nici obiceie, ci decat o singura casa a Domnului si singura porunca a Lui Dumnezeu data de Isus Hristos prin proorocii de mai inainte si Apostolii Lui.
  Mai inainte spuneai ca esti „simplu si umil” Acum vrei sa ma ocarasti prin parerile tale personale? Totusi eu nu cred ce pretinzi tu a fi parerea ta personala.
  Am auzit-o si dela altii. Se pare totusi ca prin mesajul tau din urma intaresti o ideie si parere ce nu este dela Domnul. Asta nu-ti va face cinste, fratele meu !
  Apoi blogul nici nu este al tau, cum poti sa impui cuiva asa ceva?
  I understand verry well your intentions

 7. dan zice:

  Eu abia am inceput citirea de sapte saptamini si cat de mult doresc sa implinesc ca pe cele cele saizeci si doua sa zidesc si in a saptezecea sa postesc sa nu gresesc, pana la venirea Fiului Omului si sa ma bucur de Slava Sa !

 8. Iosif zice:

  M-as bucura sincer, daca m-ai întelege însa eu ramân totusi sceptic la aceasta afirmatie a ta. Înca n-am întâlnit omul muritor care sa ma înteleaga întrutotul. Uneori nici eu însumi nu ma înteleg, iar în astfel de împrejurari frecvente si incerte, raspunsul mi-l ofera Tatal prin Cuvântul Sau .

  • De fapt, nici un om macar nu se intelege pe sine intru-totul, dar cei mai multi oameni nu realizeaza inca acest lucru. Chiar din contra, ei cred ca inteleg totul si pe toti…. ce ecplipsa totala de minte… 😀

   • dan zice:

    Te inseli ben, nu la asta s-a referit cand a zis ca pe el insusi nu se intelege uneori, ci s-a referit nu la superficialitatea, ignoranta gandurilor lui ci la superioritatea inaltatoare si stralucitoare a celor ce-i trece prin minte si pe care nu le poate intelege uneori.
    Insa o eclipsa , dupa cum spuneai., dar poate fi si o luna noua.
    Dupa unii a nu cunoaste este mai bine de a cunoaste, ha, ha ha!
    Poate pentru tine exprimarea in graficul de pe behaitul oilor sa te ajute sa-ti indice pozitia unde te afli. Cine stie, unde nu duce mintea poate duce graficul…Dar cearta-te cu graficul daca nu-ti convine, frate!

 9. dan zice:

  Sinceritatea este un lucru care iti lipseste, cat timp tu insuti nu te poti intelege,
  fiindu-ti isuti o dovada, astfel imprejurarile- ti vor fi cat mai incerte si frecvente ca nici cuvantul nu iti va mai folosi si negura te va invalui. Trebuie sa te mai plictisesc putin cu ceeace din copilarie ai citit dar acum cand te-ai facut mare ai dispretuit. Deci copy and paste_
  Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.
  22 Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină; dar, dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întuneric. Aşa că, dacă lumina care este în tine este întuneric, cât de mare trebuie să fie întunericul acesta! Ia seama, dar, ca lumina care este în tine să nu fie întuneric.
  Aşa că, dacă tot trupul tău este plin de lumină, fără să aibă vreo parte întunecată, va fi în totul plin de lumină, întocmai ca atunci când te-ar lumina o lampă cu lumina ei mare.”
  24 Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Unul din ei te va birui. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul şi va nesocoti pe celălalt:
  Tatal nicidecum nu-ti va vorbi.

 10. dan zice:

  Sa nu-ti inchipui ca te-am dat pe mana celui rau, ca nu el va stapanii asupra ta!
  Nu putem face nimic impotriva Domnului Hristos. Cum zice El asa va fi !
  Nu avem putere sa luam viata, dar tare ar fi in bine s-o dam.
  Isa Hristos o are .

 11. Ce imi place „dragostea frateasca” pe care poarta unii crestini fata de semenii lor… 😀

 12. Iosif zice:

  Abel, doar la ideea ca acesti religiosi crestini ar ajunge sa conduca lumea, ma înfior.
  Cred ca inchizitia a fost un mic bebelus inocent, fata de ce pedepse ar aplica ei ereticilor, ateilor, LGBT-ilor, betivilor, curvelor si curvarilor, pedofililor, hotilor, criminalilor si tâlharilor.
  Religiile si fanatismul dogmelor religioase, au transformat pe unii din ei în adevarate ‘fiare salbatice’ justitiarii umanitatii ignorând Cuvântul lui Dumnezeu, luând-o înaintea lui Hristos, inconstienti de ura viscerala si râvna fara pricepere, asemanatoare cu a lui Saul din tars înaite de întâlnirea cu Lumina pe drumul Damascului, când teroriza Biserica lui Hristos, abia nascuta din sângele Sau…

 13. dan zice:

  Iosife, ifose, astea-s fumate de mult si nici pe bankeri nu-i mai intereseaza.
  nu e nici un profit. M-as mira sa te plateasca pe tine sa le faci vrun servici.
  Crema societatii nu are nevoie de tine, chiar cei pe care-i mentionezi.
  (Iosif este tare depressed, nu il asculta nimeni)
  Da raman aceste trei credinta, nadejdea si dragostea. 2 Petru 1; 2 Harul şi pacea să vă fie înmulţite prin cunoaşterea lui Dumnezeu şi a Domnului nostru Isus Hristos!
  3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui,
  4 prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte.
  5 De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa;
  6 cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia;
  7 cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni.
  8 Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiţi nici leneşi, nici neroditori în ceea ce priveşte deplina cunoştinţă a Domnului nostru Isus Hristos.
  9 Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umblă cu ochii închişi şi a uitat că a fost curăţit de vechile lui păcate.
  10 De aceea, fraţilor, căutaţi cu atât mai mult să vă întăriţi chemarea şi alegerea voastră, căci, dacă faceţi lucrul acesta, nu veţi aluneca niciodată.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.