Cea mare batalie din istoria fiecarui om …..( l )

,,,,fratele Branham na-a spus ca se da la nivelul mintii fiecaruia si aceasta este Batalia pentru credinta

Este batalia cea mai m mare fiindca se desfasoara pe toate planurile si domeniile vietii sociale si este cea mai lunga , fiindca tine toata viata pamanteasca . La nivelul mintii noastre ajung toate ideile provocatoare pentru bunul mers al vietii noastre pe pamant si pentru castigarea vietii de dupa moartea fizica . Castigarea sau pierderea acestei batalii sta doar in puterea noastra de a alege

Dumnezeu S-a descris = prezentat pe Sine , zicand ” Eu Sunt Cel ce Sunt „si a zis ca in El este viata , iar inexistenta si moartea este totul in afara Lui .. Ceva , in mintea noastra, ce ar putea sa insemne asemanator cu plus si minus infinitul definit in matematica prin grafic .
El a dus toata inexistenta, de la minus infinit la punctul zero, de unde a inceput creatia existentei , in al carei grafic ne gasim si noi acum, in mersul mai departe spre plus infinit .. De fapt, punctul care ne arata existenta noastra nu e pe axe ( orizontala si verticala ) ci intr-unul din planurile despatite de aceste axe . Aceasta inseamna ca suntem undeva intr-un plan care poate defini viata vesnica sau moartea vesnica .
Noi putem contacta aceste adevaruri numai prin Imaginatie deci le putem primi numai prin credinta, care nu este de la noi, ci vine prin descoperire
Mesajul orei defineste credinta prin a fi al saselea simt , sau al unsprezecelea(adaos de Dumnezeu la cele cinci simturi materiale si cele cinci simturi spirituale pe care le avem prin prima nastere ) corespunzator poruncii celei noi( adaosa la cele zece poarunci date prin Moise ) data prin gura Domnului Isus Hristos din Nazaret . El este Dumnezeul Real,Cel ce Sunt (Ioan.8:24) Acela care ne-a adus de la minus infinit la existenta reala pe Pamant.
prima serie 1645

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Cea mare batalie din istoria fiecarui om …..( l )

 1. „. Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poarta totdeauna cu carul Lui de biruinta in Hristos si care raspandeste prin noi, in orice loc, mireasma cunostintei Lui.
  In adevar, noi suntem, inaintea lui Dumnezeu, o mireasma a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mantuirii si printre cei ce sunt pe calea pierzarii:
  . pentru acestia, o mireasma de la moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasma de la viata spre viata. Si cine este de ajuns pentru aceste lucruri?
  . Caci noi nu stricam Cuvantul lui Dumnezeu, cum fac cei mai multi; ci vorbim cu inima curata, din partea lui Dumnezeu, inaintea lui Dumnezeu, in Hristos.

 2. Iosif zice:

  Daca nu l-ai slavi pe omul muritor Branham, ci pe Cel ce Este, poate afirmatiile si citatele biblice ar fi mult mai relevante.
  „Isus i-a zis: „Eu sunt învierea si viata, cine crede în Mine, chiar daca ar fi murit, va trai. Si oricine traieste si crede în Mine nu va muri niciodata. Crezi lucrul acesta ? – Ioan 11: 25, 26 –

  • Crezi ca acest verset este potrivit pentru planul de sus din partea dreapta a graficului ?

   • Iosif zice:

    Calea, Adevarul si Viata nu se raporteaza la grafice omenesti, pamântesti, ci la harul oferit de Dumnezeu prin credinta în Hristos.
    „Caci prin har ati fost mântuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.” – Efeseni 2: 8,9 –

    • Ma gtandesc ca prin felul in care comentati dovediti ca nu ati prin ideea exprimata in grafic , de aceea sunteti nefolositori in completarea lui cu versetele corespunzatoare , ca de exemplu :
     ” „o Piatra de poticnire si o Stanca de cadere”. Ei se lovesc de ea, pentru ca n-au crezut Cuvantul, si la aceasta sunt randuiti. (1Pet.2:8)
     locul acestui verset ar putea fi in partea din dreapta , jos a graficului ( nu in partea stanga, fiindca verbul este de la prezent spre viitor : sunt randuiti . Daca ar fi fost cu exprimarea dinspre trecut- au fost randuiti – atunci ar fi putut ocupa partea din stanga , jos .
     ” ..s.i v-am trimis pe Timotei, fratele nostru si slujitorul lui Dumnezeu in Evanghelia lui Hristos, ca sa va intareasca si sa va imbarbateze in credinta voastra,
     pentru ca nimeni din voi sa nu se clatine in aceste necazuri; caci stiti singuri ca la aceasta suntem randuiti.” (1Tes.3:2-3)
     Desigur, acest verset poate ocupa locul din dreapta sus
     Insa textul urmator : „. Numai, purtati-va intr-un chip vrednic de Evanghelia lui Hristos, pentru ca, fie ca voi veni sa va vad, fie ca voi ramane departe de voi, sa aud despre voi ca ramaneti tari in acelasi duh si ca luptati cu un suflet pentru credinta Evangheliei,. fara sa va lasati inspaimantati de potrivnici; lucrul acesta este pentru ei o dovada de pierzare, si de mantuirea voastra, si aceasta de la Dumnezeu.
     Caci, cu privire la Hristos, voua vi s-a dat harul nu numai sa credeti in El, ci sa si patimiti pentru El si sa si duceti, cum si faceti, aceeasi lupta pe care ati vazut-o la mine si pe care auziti ca o duc si acum.” ( Filipeni 1.27-30 ) ar fi potrivit, fragmentat, in mai multe planuri din grafic .
     Sunt inca multe versete care ar putea sa umple peste masura locul lasat liber pentru ele , acolo. Numai ca nu se gaseste nimeni care sa vrea sa si le aminteasca si sa promoveze prin ele Adevarul exprimat in Cuvantul lui Dumnezeu . facand astfel o critica constructiva la acest articol

 3. dan zice:

  1 Moise a chemat pe tot Israelul şi i-a zis: „Ascultă, Israele, legile şi poruncile pe care vi le spun astăzi în auzul vostru. Învăţaţi-le şi împliniţi-le cu scumpătate.
  2 Domnul, Dumnezeul nostru, a încheiat cu noi un legământ la Horeb.
  3 Nu cu părinţii noştri a încheiat Domnul legământul acesta, ci cu noi, care suntem toţi vii astăzi aici.4 Domnul v-a vorbit faţă în faţă pe munte, din mijlocul focului. 5 Eu am stat atunci între Domnul şi voi, ca să vă vestesc cuvântul Domnului, căci vă era frică de foc şi nu v-aţi suit pe munte. El a zis: 6 ‘Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-am scos din ţara Egiptului, din casa robiei.
  7 Să n-ai alţi dumnezei afară de Mine.
  8 Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus, în ceruri, sau jos, pe pământ, sau în ape sub pământ. 9 Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti, căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc fărădelegea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc 10 şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.
  11 Să nu iei în deşert Numele Domnului Dumnezeului tău, căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.
  12 Ţine ziua de odihnă ca s-o sfinţeşti, cum ţi-a poruncit Domnul, Dumnezeul tău.
  13 Şase zile să lucrezi şi să-ţi faci toate treburile.
  14 Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă a Domnului Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici boul tău, nici măgarul tău, nici vreunul din dobitoacele tale, nici străinul care este în locurile tale, pentru ca şi robul şi roaba ta să se odihnească întocmai ca tine.
  15 Adu-ţi aminte că şi tu ai fost rob în ţara Egiptului, şi Domnul, Dumnezeul tău, te-a scos din ea cu mână tare şi cu braţ întins, de aceea ţi-a poruncit Domnul, Dumnezeul tău, să ţii ziua de odihnă.
  Iata primele cinci porunci privitoare la cele de sus poruncite de Domnul, Dumnezeu prin robul Sau Moise, caci cele privitoare la simturile omului pamantesc sunt incluse in urmatorele cinci, ce sta in una, singura porunca_ sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau si pe aproapele tau ca pe tine insuti,
  cand Domnul a impartit tara mostenirii Sale data lui Israel, si-a imprastiat pe Israel dupa cele zece poruncii, Si jumatate a lui Manase de o parte si de alta spre rodirea delungului Iordanului si Raul vietii ce sta in Dragostea de Dumnezeu si Dragostea de aproape si pentru Neamurile de imprejur a tarii lui Israel. Taierea imprejur. care sunt deci cele cinci simturi a omului lui Dumnezeu a lucrurile de jos de pe pamant, cat si in cele de sus.
  Nu este de mirare ca Isus a zis: trebuie sa va nasteti de sus !

 4. dan zice:

  Da, vorbim de batalia, si lupta Cuvantului credintei in Dumnezeu si a Imparatiei Lui, Stapanirea vecinica a Lui: Isus, Hristos Domnul , in cele ceresti si cele de pe pamant, Marile Lui, in veci, Amin care este ca grafic in cele zece porunci, cantarea lui Moise si marturia lui Isus! Caci cine altcineva sunt biruitorii Fiarei ?
  Punctul zero, stiti unde este_ ca nu ne-am fi nascut !
  Si minus_ ca ne ratacim dela Evanghelia Sfintelor Scripturi !
  Totusi exprimarea in grafic nu ne ajuta cu nimic sa gasim calea spre Dumnezeu.
  Poruncile lui Dumnezeu, duce la capatarea nadejdiei Fagaduintei Lui !

  • Dan a zis ” Totusi exprimarea in grafic nu ne ajuta cu nimic sa gasim calea spre Dumnezeu. ”
   Eu nu zic ca nu ne-ar ajuta sa gasim calea spre Dumnezeu, in cazul ca inca nu am pornit pe ea, dar zic ca ne poate auta sa ne recunoastem pozitia noastra pe aceasta Cale ,/b>

   • dan zice:

    Crucea Domnului nostru Hristos_Isus
    Ce zic este ca nu este bine sa ne lasam ispititi de ceice se prefac ca nu intelege Evanghelia Lui Dumnezeu si sa adaugam la cuvant ca sa-i facem pe ei sa inteleaga unde se gasesc. Căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniţi şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor. Dar Faţa Domnului este împotriva celor ce fac răul.”13 Şi cine vă va face rău, dacă sunteţi plini de râvnă pentru bine?14 Chiar dacă aveţi de suferit pentru neprihănire, ferice de voi! „N-aveţi nicio teamă de ei şi nu vă tulburaţi!
    15 Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn.” Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi, dar cu blândeţe şi teamă, având un cuget curat, pentru ca cei ce bârfesc purtarea voastră bună în Hristos să rămână de ruşine tocmai în lucrurile în care vă vorbesc de rău. Căci este mai bine, dacă aşa este voia lui Dumnezeu, să suferiţi pentru că faceţi binele decât pentru că faceţi răul!
    Cat despre mine departe gandul sa socotesc pe cineva fara cunostiinta.
    Hristos a fost propovaduit, calea si planul de mantuire in Isus Hristos, randuit de Dumnezeu inainte de vecinicii, pe când acum, la sfârşitul veacurilor S-a arătat o singură dată ca să şteargă păcatul prin jertfa Sa.

    • dan zice:

     1 Timotei 3:16 Şi, fără îndoială, mare este taina evlaviei… „Cel ce a fost arătat în trup a fost dovedit neprihănit în Duhul, a fost văzut de îngeri, a fost propovăduit printre neamuri, a fost crezut în lume, a fost înălţat în slavă.” Efeseni 5:32 Si „Taina aceasta este mare (vorbesc despre Hristos şi despre Biserică). ”
     Iar Daniel ca unul ce face cunoscuta aceasta taina si el zice: Daniel 2:30 „Însă, dacă mi s-a descoperit taina aceasta, nu înseamnă că este în mine o înţelepciune mai mare decât a tuturor celor vii, ci pentru ca să se dea împăratului tâlcuirea ei şi să afli ce-ţi doreşte inima să ştii. ”
     1 Timotei 1:15 „O, adevărat şi cu totul vrednic de primit este cuvântul care zice: „Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi”, dintre care cel dintâi sunt eu. ” nu eu ci Pavel, Apostolul randuit de Dumnezeu al Neamurilor.(sfarsiturile veacurilor)

 5. dan zice:

  Cele patru „planuri” de care vorbesti si referintele biblice ce le-ai dat, se pare ca vorbesti despre ceeace a zis Domnul prin robul Sau Ioan, Apocalipsa 3:8 «Ştiu faptele tale: iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide, căci ai puţină putere şi ai păzit Cuvântul Meu şi n-ai tăgăduit Numele Meu. _ si Moise in Lege, cand a spus: Deuteronomul 30:19 „Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta, ”
  „Deuteronomul 30:15 „Iată, îţi pun azi înainte viaţa şi binele, moartea şi răul. ”
  cele patru fapturi vii ce vegheaza inaintea Scaunului de domnie al lui Dumnezeu dupa cum spune Pavel, Apostolul, dupa Voia Lui Dumnezeu, caci pe Hristos L-a facut pentru noi Intelepciune, Neprihanire, Sfintire si Rascumparare, pentru toti chemati alesi si credinciosi. Iov a zis nevestei sale_iata am primit binele din mana Domnului si sa nu primim si raul_ al Domnului prigonirii pana la moarte.
  Caci toate se implinesc asupra noastra „pentru unii o miresma dela moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasma de la viata spre viata. Si cine este de ajuns pentru aceste lucruri?
  . Caci noi nu stricam Cuvantul lui Dumnezeu, cum fac cei mai multi; ci vorbim cu inima curata, din partea lui Dumnezeu, inaintea lui Dumnezeu, in Hristos”.
  Adevarul asta este mare in implicati, raspandit in toata creatia lui Dumnezeu.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.