Interpretarea Scripturii : ” Duceti-va de invatati ce inseamna: „Mila voiesc, iar nu jertfa!” (Mat.9:13)

Mila este un sentiment puternic care starneste dorinta de a ajuta atunci cand vezi neputintele cuiva de a se ajuta singur, cand este vorba despre starea nefavorabila de sanatate, lipsa de inteligenta, lipsurile financiare sau de orice alta natura ale unui semen al nostru cazut in necaz si in nevoi materiale sau spirituale .
Jertfa este sacrificarea ( taierea ) unui animal in ideia religioasa ca viata din sangele animalului ar putea s-o preluneasca pe aceea a omului condamnat la moarte pentru o vina grea,anuland temporar executarea pedepsei pacatului omului,pedeapsa trecand asupra animalului care a murit pe post de inlocuitor al pacatosului.

Dictionarul explicativ defineste aceste doua notiuni – mila si jertfa – dupa intelesurile care reies din lectura scrierilor mai multor scriitori renumiti, dar eu le-am formulat dupa intelesul dat in texte biblice .

Si ce nu face un om pentru a-si salva pielea, atunci cand isi simte in pericol viata pe pamant ?
Dar ce nu ar face el daca ar fi constient de pericolul pierderii definitive a existentei sale prin trecerea in nefiinta?

Viata si moartea sunt doua stari care definesc existenta noastra in masura in care devenim constienti de faptul ca avem parte de ele .Poate ca nu ai stiut pana acuma ca si moartea este o stare de existenta a spiritului tau si ca asa ne invata Scripturile , daca le citim in Biblia crestina .Cuvantul lui Dumnezeu descoperit in aceasta a saptea epoca a Bisericii ne asifgura trairi sufletesti si in perioada somnului mortii.

Revenind la discutarea subiectului propus in titlu, m-am intrebat care este motivul pentru care Domnul prefera de la noi exprimarea milei in locul ofertelor de jertfe , si am gasit o interpretare foarte simpla . Citind in Vechiul Testament despre ceremonialul jertfirii, aflam ca sangele era sa fie scurs in intregime pe pamant, grasimea era destinata sa fie arsa iar carnea era pentru hrana preotului sau si a jertfitorului. Jertfele erau deci , in totalitate , spre beneficiul celui care le oferea.
Mila, insa, este in beneficiul total al celui care o primeste
Implinirea Cuvantului descoperit despre jertfe si mila scoate in evidenta caracterul omului care respecta sau nu respecta porunca cu privire la ele
” Caci n-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.” –
a zis Domnul nostru Isus Hristos, care ne-a dat exemplul Sau personal , atunci cand „a venit la El un lepros care s-a aruncat in genunchi inaintea Lui, Il ruga si-I zicea: „Daca vrei, poti sa ma cureti.” Lui Isus I s-a facut mila de el, a intins mana, S-a atins de el si i-a zis: „Da, voiesc, fii curatat!”( Marci 1.40-41)
Si , prin acest fel de interpretare am reusit sa inteleg si insemnatatea pildei data de Isus Hristos pe care ne-a dat-o atunci cand a vorbit despre instaurarea lui ca Imparat al lumii viitoare ; „Drept raspuns, Imparatul le va zice: „Adevarat va spun ca, ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie Mi le-ati facut.” (Mat.25:40)

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.