Pacatul originar Lumea stie, lumea -l cunoaste, lumea-l practica in continuare, dar ramane inconstienta de faptul acesta, desi Cuvantul lui Dumnezeu a clarificat situatia de la inceput, in Cartea Genezei – Partea 1 –

As vrea sa va demonstrez lucrul acesta , acoperind subiectul cat se poate de
exhaustiv, cu prezentarea legaturii intre textele biblice , si voi porni cu discutia inceputa pe un blog nou, al Mihaelei din Canada , in articolul „Să nu stăm de vorbă cu șarpele că riscăm să nu mai știm care pom e în mijlocul grădinii”
Pentru ca subiectul este vast, acoperind intreaga Scriptura, am decis sa transfer discutia pe blogul meu, ( am zis „discutia „, desi probabil va fi mai mult scrisul din partea mea )

2 Iulie 2017mihaela :
Adam și Eva, șarpele cel vechi, păcatul originar
Influențele negative sunt întotdeauna mai puternice decât cele pozitive. Nu ne putem păstra curați dacă ne amestecăm cu cei care nu sunt curați. Dacă dăm câinilor lucrurile sfinte și dacă aruncăm mărgăritarele noastre înaintea porcilor nu numai că aceștia nu vor avea nicio considerație pentru pentru lucrurile noastre prețioase ci ne riscăm și pielea. Că se pot întoarce să „să ne rupă” (Matei 7:6) Dacă întrăm în lături ne mănâncă porcii.

Cum intrăm în lături? Prin mai multe căi, căci largă este calea care duce la pierzare. Una dintre aceste căi ar fi să cochetăm cu gândurile negative. Cu frica, cu resentimentele sau cu întrebarea care ne vine în mod firesc pe buze atunci când suntem confruntați cu dificultăți ce par de netrecut: „Este oare Domnul în mijlocul nostru sau nu este?”

Dacă nu cochetăm cu resentimentele și cu amărăciunea, dacă îi binecuvântăm pe cei care ne-au făcut rău și dacă ne străduim să răspundem răului prin bine atunci vom avea discernâmânt. Și vom putea evita cursele în care cel rău ar vrea să ne atragă. Și nu numai. Ne vom da seama dacă o dificultate prin care trecem este o binecuvântare sau dacă este un blestem.

_____________________________

Eva a discutat cu șarpele. Genesa 3:2 ne aduce în plin mijlocul unei conversații. O conversație care a zăpăcit-o de tot pe Eva, până acolo încât să nu mai știe nici care pom era în mijlocul grădinii. Pomul din mijlocul grădinii era pomul vieții, pom din care avea dreptul să mănânce.

„Dar, despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: ‘Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi.’”

” Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi, plăcuţi la vedere şi buni la mâncare şi pomul vieţii în mijlocul grădinii şi pomul cunoştinţei binelui şi răului.”

2 gânduri despre Să nu stăm de vorbă cu șarpele că riscăm să nu mai știm care pom e în mijlocul grădinii

Nu poti trai in lumea de azi si sa te pastrezi curat tot timpul. Sunt fel de fel de lucruri, oameni care te ademenesc in fel si chip, la prima vedere pare bun, frumos dar in spatele lor se ascund mizerii de tot felul care-ti impregneaza sufletul.
Nu poti trai intr-o lume plina de gunoaie arzand, vara sa inhalezi din fumul mizeriei lor! Asta e lumea in care trebuie sa traim ca si crestini reali avand pe Domnul Isus Cristos de partea noastra, chiar mai mult atunci cand ni se pare ca ne-a parasit, El de fapt e cu noi tot timpul, noi prin inselaciunea satanei (sarpele cel vechi) ne departam de Domnul si pasim pe terenul satanei!
Poti sa te gandesti la faptul: cum un om amagit este si vinovat? Eu nu pot crede, dupa ce ca mai inselat, amagit sa mai fiu si vinovat, acuzat, stigmatizat etc.Deci Eva nu cred ca are vreo vina!
Ce parere ai referitot la pacatul originar care este?
SHALOM!

Angelyca Petre
2 Iulie 2017 la 23 h 58

e greu sa ne pastram curati dar trebuie s-o facem. Cum? nicidecum prin meritul propriu. Dar daca avem discernamant putem sa discernem intre bine si rau, intre ceea ce este bun cu adevarat si ceea ce doar poarta masca bunatatii.

Un om amagit este vinovat pentru ca a lasat garda jos. Daca te joci cu focul te arzi. Daca intri in apa te uzi. E periculos sa-ti subestimezi adversarul.

Ca Eva are o vina e clar. Dar se pare ca Adam are vina majora. Ca el a fost tot timpul langa Eva, a auzit discutia cu sarpele si n-a intervenit. Si nu in ultimul rand, Eva nici nu fusese creata in momentul in care Dumnezeu i-a spus lui Adam de pomul interzis. Si in plus de asta Dumnezeu i-a spus sa nu manance din pom iar el se pare ca i-a transmis Evei altceva: sa nu se atinga si sa nu manance. Adam nu a luat in serios cuvantul lui Dumnezeu. si se pare ca asta a avut partea de vina in seductia care a urmat. Caci daca Adam nu l-a luat in serios pe Dumenzeu atunci Eva a facut la fel.

Care e pacatul originar? simplu. O alegere gresita. Dumnezeu a zis sa nu manance din pomul binelui si raului si omul a mancat.
mihaela
3 Iulie 2017 la 0 h 21

Ati deschis un subiect de discutie intre oameni maturi, nu numai pe plan natural, firesc, ci si pe plan spiritual In primul rand, .observatia este extraordinara : care era pomul din mijlocul gradinii ? ca din textul biblic se vede ca suntem pusi in dilema : ambii pomi erau in mijloc, ori era acelasi pom, adica unul singur ?
Eu cred ca daca nu am avea Mesajul Orei, aceasta dilema ar fi ramas vesnica !, Scriptura insa a facut ca si plansul nostru sa inceteze, odata cu acela al lui Ioan, cand i s-a dat lui ( Apoc.5.5 ) si noua , de asemenea, fagaduinta : ” ci, ca in zilele in care ingerul al saptelea va suna din trambita lui, se va sfarsi taina lui Dumnezeu, dupa vestea buna vestita de El robilor Sai, prorocilor. (Apoc.10:7)
Continuare …. pe acest blog numai daca cineva este interesat cu adevarat sa creada Cuvantul Biblic fara nici o greseala , asa cum este scris ( ma refer la faptul ca Adam nu a modificat cu nimic porunca lui Dumnezeu, cand a transmis-o Evei, dimpotriva, el a subliniat lucrul principal, ” nici sa nu va atingeti ” de care nici el nu a tinut seama, , din cauza ” glasului nevestei ” sale )

Tema de gandire propusa de mine , asupra versetului : „Dar Isus a raspuns: „S-a atins cineva de Mine, caci am simtit ca a iesit din Mine o putere.” (Luc.8:46)

” Si nu Adam a fost amagit; ci femeia, fiind amagita, s-a facut vinovata de calcarea poruncii. (1Tim.2:14) aceasta a fost concluzia biblica, redata de apostolul Pavel
In lume circula un banc in care se subliniaza sensul cuvintelor , asa cum oamenii pot sa-l priceapa in diversele lor moduri de gandire,
Doi tineri moldoveni au cazut in pacat , cunoscandu-se inainte de casatorie. .In extazul momentului, el zice : ” Draga mea, esti divina ! ” Dar ea replica repede, vadit iritata ” Di vina eu ? Di vina suntem amandoi ! „

Continuare ….

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

31 de răspunsuri la Pacatul originar Lumea stie, lumea -l cunoaste, lumea-l practica in continuare, dar ramane inconstienta de faptul acesta, desi Cuvantul lui Dumnezeu a clarificat situatia de la inceput, in Cartea Genezei – Partea 1 –

 1. mihaela zice:

  am scris si pe blogul meu ca am avut acces la textul tradus din ebraica, iar de acolo reiese clar ca doar pomul vietii era in mijlocul gradinii. Din pacate se pierd multe nuante odata cu traducerea. Chiar si cuvantul berechit (genesa) este un cuvant extraordinar daca e disecat in lumina literelor ebraice. s-ar parea ca contine in el insusi intreaga expansiune a universului. oricum eu am descoperit o explicatie extraordinara.

  • Nu pot sa ma abtin, 🙂 dar cred ca pentru Oier ai vorbit deja „limbi ingeresti”… 🙂

   Pentru ca, din cate ne-a tot zis el despre pamantul plat si geocentric, ma tem (pe buna dreptate) ca centrul vorbirii din creierul sau nu va putea face fata ideii undei expansiuni al unui univers (aproape) infinit ca spatiu si timp… Asa ca sensurile cuvantului BERESHIT ii vor ramane pe de-intregul ascunse, singurul cuvant pe care el il intelege la ora actuala este BEHAIT 🙂 😀 😛

   Lasand ironia la o parte, poti sa postezi te rog adresa de la articolul de pe blogul tau?

   Multumesc frumos.
   ABEL

 2. mihaela zice:

  am pus link-ul la comentariile pe blogul meu

  Dar cred ca te-ai inselat. Din cate stiu eu eu oierul nu e partizanul teoriei pamantului plat si geocentric. Ca el ne-a recomandat pe blog acu cativa ani un superb video cu miscarea spirala a planetelor in jurul soarelui, care si el se invartea in spirala cu galaxie cu tot. 🙂

  • nu stiu, eu am alte „experiente” cu „oierul”… 😦

   Poti sa cauti pe blogul oierului cuvintele pamantul plat si vei gasi multe exemple. Iata cateva:

   1
   https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2017/01/07/de-ascultat-si-de-invatat-pamantul-nu-i-glob-ci-i-plat/
   (raspunsul este in titlu, dar e interesant de urmarit si dialogul nostru)

   Pentru ca nu pot posta mai mult de un link odata, in cele ce urmeaza am sters peste tot http:// in fata lui „behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com”

   2
   behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2016/10/02/naufragiat-pe-insula-cipru/

   „Concluzia mea : orideunde ai privi Pamantul , din avion , de pe mare sau pe o campie, linia orizontului este dreapta de jur imprejur . Luna fotografiata la primul patrar- sub forma de secere-, cand este jumatate sau cand este luna plina, este ovala sau rotunda , la orice ora din zi si din noapte , nu i se pot vedea ” coarnele ” De asemenea, verificand ruta avionului, care este distanta cea mai scurta, inclin sa dau dreptate celor cu hartile zettetice , adica acelea ale pamantului plat”

   3
   behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2017/02/03/insist-asupra-temei-care-este-forma-pamantului-este-plat-sau-este-glob/

   imi dau seama ca harta pamantului plat este harta adevarata

   4
   behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2016/03/06/este-traseul-de-zbor-al-avioanelor-la-diferite-destinatii-o-dovada-ca-harta-corecta-este-aceea-a-pamantului-plat-si-nu-aceea-trasata-dupa-forma-de-glob/

   5
   behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2016/02/05/dar-daca-totusi-pamantul-este-plat-si-nemiscat-in-spatiu/

   6
   behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2015/09/30/despe-curbura-pamantului-versus-pamantul-plat/

   Eu sper ca ne va lamuri chiar el, sa ne explice cum vede el lucrurile, nu sa ne tot bage filme cu ce zic altii, dar din cate imi dau seama, el a acceptat aceste bazaconii. Ceea ce este foarte hilar, intrucat presupune ca toti lucratorii de la Google (Earth sau Maps) si toti lucratorii in domeniul aviatic si toti lucratorii de la NASA conspira impreuna pentru a ne minti, si statia orbitala ISS cu ale sale transmisiuni LIVE de pe orbita in jurul pamantului sunt niste facaturi… Probabil ca toti acestia sunt in slujba Satanei, ca sa ascunda „adevarul biblic” si sa duca pe oameni la pierzare…

  • NU are rost sa ii explic oierului, si oricum nu vrea sa priceapa, dar o scriu totusi pentru ceilalti cititori (Ne-Behaitori) si sanatosi la minte:

   Chiar daca (sa presupunem, prin absurd) toti cei de la NASA, GOOGLE, TAROM si alte cateva sute de agentii aeriene ar conspira pentru a ascunde ca pamantul e sferic, totusi cum ramane cu acel punct mic luminos ce calatoreste pe cer, si pe care oricine il poate vedea? Este de fapt o statie stiintifica de cercetare spatiala internationala (ISS) care inconjoara pamantul cu vreo 7 Km/s in aproape 90 minute. Eu o urmaresc de vreo 7 ani cum traverseaza cerul. Dar aceasta nu se vede oricand, ci numai seara, putin inainte de apusul soarelui si cateva ore dupa. Si nici aceasta nu se vede in oricare zi, doar cateva zile, apoi nu se mai vede niste ssaptamani. Si atunci cand se vede, de fiecare data in locuri diferite…

   Pentru a stii cand trebuie sa ma uit, si unde sa ma uit, am folosit situl care face online tracking:
   http://www.n2yo.com/?s=25544

   Acolo vezi exact pe unde trece ISS-ul, totul calculat cu mare precizie, daca introduci coordonatele geografice unde stai iti va calcula deja cu zile si saptamani inainte pe unde va trece ISS-ul si trebuie doar sa scoti capul pe fereastra si sa te uiti si va veni exact cum este „prezis”.

   Sa fie oare si aceasta o conspiratie? Poate ca cei de la NASA ne mint, si nu exista nici o statie orbitala? Ei nu au alta treaba decat sa se tina de smecherii si fac ca noi sa vedem un punct luminos pe bolta cerului?

   Treaba este, ca acea traiectorie de om beat pe care o vedeti pe acel site arata asa (sinusoidala) tocmai din cauza ca pamantul este un glob, si nu plat. Si tocmai pentru ca pamantul este in plan 3D si nu 2D, putem vedea acel satelit artificial rasarind de la apus, la orizond, apoi ridicandu-se pana la o anumita inaltime, in functie de cat de mult se afla deasupra observatorului, dupa care va dispare undeva catre rasarit, dar ne-apunand, ci pur si simplu pierzandu-si din stralucire, deoarece, tot pamantul GLOB se intrepatrunde tot mai mult intre satelit si soarele (care este la Apus, sub linia de orizont) si astfel nu il mai lumineaza.

   Dar, ce sa faci, cine nu vrea sa priceapa, sa sustina mai departe aberatii si teorii conspirationiste…

   ABEL

  • Mihaela, mai crezi ca m-am inselat?

   • mihaela zice:

    Abel, nu te-ai inselat 😦
    Eu m-am inselat dar intr-un fel imi pastrez optimismul. Daca a fost posibil sa-si schimbe ideile atat de radical, adica sa fie deschis la alte opinii, nu m-as mira ca intr-o zi sa recunoasca ca Branham n-a fost decat un om si ca oameni care nu gresesc (si nu afirma tampenii din cand in cand 🙂 ) nu exista. (Asta-i un motiv pentru care Biblia mi se apre atat de reala. In afara de Isus nu exista nimeni care sa nu fi facut cate-o greseala din cand in cand. )

    iar povestea cu pamantul plat vad ca prinde amploare – de ceva vreme citisem intr-un ziar local ca unul s-a certat cu soacra pe tema pamantului plat iar discutia s-a finalizat ca tipul exasperat a aruncat o butelie de propan in foc. Disputa s-a terminat cu sosirea pompierilor 🙂 😦

    • Mihaela, De te lasi dusa cu presul fara sa privesti mai atenta in jurul tau si in Cuvantul lui Dumnezeu,, ascultand doar de ideile unor minti ametite de rotirea gandurilor omenesti, , vei ramane in orbire si-n pacat de razvratire contra Celui ce-L iubesti !
     Ca sa intelegi ce ti-am spus, poate ar fi bine sa te informezi mai pe indelete despre ceea ce se invata si se pretinde despre ” planeta ” si ceea ce se intampla si se vede ” cu ochiul liber ” chiar, in fiecare moment , oriunde te-ai afla ( orizontul, miscarea norilor, razele soarelui, lumina lunii si ” fata ei nevazuta „, curgerea raurilor si baltirea apelor , indicatia nivelei cu bula de aer, etc, toate acestea fiind in opozitie stringenta cu teoriile deduse cica ” pe baze stiintifice „, Si ce daca exista sateliti, Gps, ISS, acestea nu pot sa fie la o altitudine asa de mare cat se pretinde, fiindca in jurul pamantului este numai gheata permanenta , avioanele zboara la 12 Km intr-o atmosfera care atinge deja minus 52 de grade celsius . Norii care se ridica in stratosfera ingheata si provoaca grindina , cum ar putea sa functioneze acolo ” iesirea in spatiu „, daca omul rezista cu greu in Antarctica , la temperaturi cu mult mai scazute ?
     Versetul ” El a pus hotare locuintei lui ( omului ) …” nu inseamna nimic pentru mintiuca ta, umblata in lume precum gaina in jurul casei ?( Sa iei aceasta ca o incercare de atentionare in fata primejdiei de ratacire de la credinta , nu ca jignire a orgoliului tau )
     Daca un avion cu reactie nu se vede, decat fumul lui, la inaltimea de aprox. 12 km, cum se poate vedea ” statia orbitala ” la 400 de Km, cand te uiti noaptea la cer ? Nu este oare aceasta ” la mintea gainii ” ? adica ” comun sense „

 3. mihaela zice:

  @ Abel,
  mersi pentru pontul cu statia spatiala (ISS) m-am uitat pe site si am vazut ca peste 9 ore va fi in raza noastra vizuala 🙂

  • Da, la „10-day predictions” se pot vedea urmatoarele „treceri” (passes)…
   http://www.n2yo.com/passes/?s=25544

   Daca iti creezi un cont, iti poti salva si coordonatele exacte ale locatiei de unde observi in mod normal, si apoi iti calculeaza cu exactitate timpul „rasaritului” si al „apusului” statiei. Daca dai click pe „Map and details” in acel tabel o sa vezi un arc de cerc. Din acel arc, se poate vedea cu ochiul liber doar partea care este verde, intrucat in regiunea aceea ISS-ul mai este iluminat de soare. De cele mai multe ori este si o portiune de arc albastra. In cazul meu, la urmatoarele treceri ale ISS-ului, partea albastra este spre vestul geografic, deoarece cand statia trece peste casa mea, este deja mult dupa apusul soarelui, spre dimineata. Asa ca ISS-ul nu va fi vizibil cand „rasare” in vest, ci cand „apune” spre rasarit, deoarece iese de sub umbra pamantului (sferic, cum altfel 😀 ) si intra in raza de iluminare a soarelui…

   Cu cat arcul de cerc de pe harta trece mai aproape de „casuta” (locul observatorului) cu atat va trebui sa te uiti mai sus, fiindca unghiul de elevatie este mai mare. Daca arcul de cerc pe harta trece pe dedesupt de casuta, vei urmari satelitul aparand de la vest/sud-vest si trecand prin partea sudica de unde stai si mergand apoi spre est/nord-est. Daca arcul trece deasupra casutei, o vei vedea trecand pe la nord de casa ta. (asta in caz ca locuiesti in emisfera nordica, daca nu, va fi probabil invers). Deci ai grija pe care parte a casei stai 🙂 Insa intotdeauna va „rasari” dinspre Vest si va calatori spre Est (ceea ce nu are nici o legatura cu „mesajul” oierului, care sustine tot ceva de genul asta) 😀

   Iti doresc un cer senin, si, daca nu ai vazut „steaua calatoare” pana acum, vei avea parte de o experienta deosebita…

   #INSIST sa repet, ca nu este vorba de nici o conspiratie NASA/GOOGLE/ILUMINATI/SATAN, si ca acest Obiect Zburator perfect Identificat poate fi si fotografiat sau filmat cu un telescop. Arata exact ca in poze, si cu siguranta in el traiesc si lucreaza niste oameni 🙂

   Oricine poate verfica

 4. kosk zice:

  ca pamantul (terra) este o planeta FIXA (se invarte doar in capul celor ce „servesc” prea multa palinca, este indiscutabil , ca e plat exista peste 200 dr DOVEZI ( calcule matematice diagrame expeditii „stranii” gen „hightjump” sau „deep freeze” etc etc) dar personal am unele retineri privitoare la teoria flatearth. „statia internationala ISS?”ma faci sa rad..o simpla holograma pt fraieri ca tine..chiar daca exista este SUB centuriile Van Allen pt ca NIMENI nu a depasit aceste centuri si deci si „aselenizarile” cu echipaj uman de pe Luna au fost filmate prin Nevada tot pt fraieri ca tine.

 5. kosk zice:

  Ps
  pai sa stiti ca nasa chiar produce efecte CGI „spectaculoase” majoritatea „astronautilor” (amerikani rusi chinezi etc) sunt filmati in mediu sub acvatic sau in avioane speciale „zero gravity”) totul este o imensa dezinformare destinata turmei prostite gata sa inghita orice cacat servit de „oficialitati”..ergo, pregatiti-va pt „contacte extraterestre” in viitorul apropiat..cum isi rad dracii de voi…

 6. kosk, un singur lucru iti mai zic:

  esti forma de viata cea mai mai dementa si de cel mai jos nivel pe care am intalnit-o de cand sunt pe internet. de aceea nu ma voi demite la nici un fel de conversatie cu dumneata. voi ignora cu totul aberatiile si abjectiile care ies din tine pentru ca sunt absolut deloc interesat de parerile tale…

 7. kosk zice:

  merci de complimente doar eretic sa nu ma faci :)) caci branhamist NUsunt Dar am unele puncte de vedere comune cu stimabilul ce detine acest blog.1 ;)) 2daca esti un „cautator al ADEVARULUI” cauta singur DOVEZILE iar daca nu esti un pork de troll platit sa dezinformezi pe aci, ai sa le gasesti si ( daca nu ai creierul muci) poate iti si vine porumbelu la cap (desi slabe sanse) parerea mea..

 8. kosk zice:

  Ps tu asta care te crezi viermele din mar@
  nu ai fost tu nascut de cand activez eo pe interneturi , bai mucea.

 9. Anul acesta s-au inmultit dovezile stiintifice prezentate in video de catre diferiti cercetatori . Ei vorbesc in termeni populari, ” la mintea cocosului „( sau a gainiii ca despre asemenea caractere de oameni se zice ca sunt umblati prin lume ca si gaina in jurul casei ) incat sa priceapa si omul de rand . Dar sunt de asemenea prezentate dovezi la nivel stiintific, din toate domeniile de cercetare .
  Sunt intr-adevar cateva lucruri care ar trebui sa dea de gandit oricui pretinde ca are un cap pe umeri , de exemplu, de ce razele soarelui care ies printre nori sunt divergente, nu paralele , de ce avioanele pot sa aterizeze venind din oricare parte a aeroporturilor si din oricare puncte cardinale, de ce se poate vedea un obiect in intregime la o distanta mai mare decat se presupune ca ar fi curbura pamantului, glob, de ce orizontul nu este luminat ,la rasarit si apus, pe toata indinderea , ci lumina incepe si se stinge in punctul in care este soarele la rasarit si la apus , etc.

 10. kosk zice:

  https://www.atlanteeanconspiracy.com/2015/08/200-proofs-earth-is-not-spinning-ball.html
  ceva ce demonteaza „stiinta” oficiala care a devenit un soi de dogma (aproape o religie) ai carei adepti sunt mai fanatici decat vechii inchizitori..

 11. http://www.atlanteanconspiracy.com/2015/08/200-proofs-earth-is-not-spinning-ball.html
  de citit si rumegat , pentru oi si pentru boy care inca n-au aflat ca prostirea lor e’ n toi !( e in desfasurare la cel mai ” inalt „nivel )(https://dexonline.ro/definitie/toi)

 12. kosk zice:

  mda, de citit si rumegat si mai greu de digerat (de catre unii orbiti de povestile NADA)..apropo de bancuri unul sec care imi place mult…un mos citea ziarul si zice catre baba lui:ia babo aci scrie ca o bomba atomica costa 100 milioane de dolari..la care baba raspunde: dara-r Domnul sa pice una si la noi in gradina! ;))

 13. mihaela zice:

  ca numa pot abtine… si ce faci daca ajungi la capatul pamantului? cazi in gol? sau o iei pe partea ailalta, pe dos? 🙂 🙂 🙂 Soarele ce face? ca rasare de la est si apune la vest. se teleporteaza in fiecare noapte?
  Cum explicati voi gravitatia? anotimpurile? chimia? adica atomi care se invart in jurul unui nucleu precum planetele in jurul soarelui.

  care ar fi interesul unei astfel de conspiratii?

  N-ati inteles inca ca Dumnezeu e singurul lucru stabil in universul asta?

  • Întrebare inutilă… Pentru că „behăitorul” nu îţi va pune în faţă decât nişte clipuri ale unor blogherişti conspiraţionişti, nişte haldine de gunoi care nu merită vizionate. El nu îşi foloseşte creierul ca să gândească logic, şi nu ştie să vorbească limba OMENEASCĂ pentru a purta un dialog. Singurele „behăieli” ale sale sunt doar lozinci… 😛

   • M-am decis , stimabile Abel,.ca de azi inainte sa ignor pur si simplu toate provocarile tale impertinente si sa te las sa fierbi in sucul propriu, fiindca ” lauda de sine nu miroase-a bine” precum zice vorba din popor

    • Hai că eşti tot mai haios, măi Behă-Hani… Nu vezi că râde tot publicul de la Zoo de tine?

     Ştiu că îţi place să ignori întrebările mele neplăcute, dar de ce nu îţi pui neuronii în mişcare şi îi răspunzi Mihaelei, după buna ta ştiinţă, nu după ce zice unu şi altu? Până acum nu faci altceva decât să confirmi ce am scris…

     De ce crezi că aş fierbe eu daca mă ignori? Eşti fenomenal, nu e distracţie mai mare decât cu tine aici. Ar fi păcat să nu mai dialogăm 😀

     Vezi să nu dai în clocot, când o să te ignor eu, că în rest e cam pustiu pe-aici, şi nu este nimeni aici pe blog care să îţi aprecieze eforturile tale de a behăi mai mult decât o fac eu 😛

     • Poate ca ai dreptate. Dupa cum se si vede, nimeni dintre cei care colaboreaza pe acest blog, nici nu behaie , nici nu-mi apreciaza eforturile mai mult decat o faci tu si ma gandesc ca ar trebui sa-ti fiu si eu recunoscator in vre-un fel, insa acuma nu ma duce mintea , cum s-o fac . Oricum, spusele tale ma determina sa te scot de sub ignoranta

  • „Dumnezeu e singurul lucru stabil in universul asta”

   FOARTE TARE OBSERVATIE. SI DEOSEBIT DE PROFUNDA

  • Amiralul american numit Pasare ( Bird ) a luat cu asalt Antarctica ,, dar n-a reusit s-o cucereasca si el a zis ca acolo este un teren enorm, de o intindere asa de mare ca n-ai cum sa-i dai de capat , si totul este acoperit de gheata .. Deci, este adevarat ca noi train intr-un cerc relativ ” stramt ” in care suntem petrecut de asa zisul ” noroc „, dupa spusele lui Eminescu , si ” ingraditi „, dupa Cuvantul lui Dumnezeu
   Punctele cardinale sunt marcate dupa directia miscarii soarelui, si acela se misca tot in cerc, inconjurand polul Nord mai de aproape . Daca ai putea obtine traducerea a ceea ce a scris Erik Dubai, si videourile lui, de exemplu, fiindca sunt mai multi care au oferit explicatiile pertinente necesatre ca sa pricepem cum sta treaba in realitate, , toate intrebarile tale si chiar si mult mai multe si-ar primi raspunsul care concorda 100% cu Scriptura

 14. kosk zice:

  nu au legatura intrbarile tale despre chimie (?) gravitatie (nici macar nu e clar defintitade „stiinta) anotimpuri etc cu geocentrismul si teoria flat earth. nici nu te ai obosit sa intri pe linkuri si sa ti pui dupaia nistre inttrebari. ai auzit vreodata de Tyho Brahe ? asta a demonstrat simplu (pentru masele de prosti) ca NU exista efectul de paralaxa raportat la stelele observabile in timpul asa zisei miscari complete de rotatie a terrei in jurul soarelui si al soarelui in „galaxie”ceea ce dovedeste ca terra nu se misca un inch. nu exista un punct de referinta FIX care sa demonstreze ca terra se invarte ca un titirez.daca te intrebi care e scopul „conspiratiei” dracilor li sa permis sa construiasca un „matrix”-din care tu si altii nu iesiti-scopul fiind batalia pentru sufletul omului..esti libera sa crezi in „stiinta „oficiala in heliocentrism in dark matter in dark energy in St Hawking in NASA in predicile lui Michio Kaku in unicorni si zana maseluta dracilaci etc

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.