Cine este Isus Hristos ? ( o privire prin ochii lumii religioase )

http://www.allaboutjesuschrist.org/romanian/cine-este-isus-cristos.htm
Acest blog are articole de evanghelizare , privind Scriptura prin ochii lumiii religioase . Citindu-l, mi-am adus aminte de lucrurile incepatoare ale credintei si de multe evenimente pe care le-am trait si eu la varsta de 19 ani , cand am dorit pentru prima oara sa ma apropiu de Dumnezeu si am crezut ca m-am pocait , mergand la adunarile bisericii Baptiste, mai intai si apoi la acelea ortodoxe ale Oastei Domnului
Am crezut atunci ca pornisem pe calea cea ingusta, dar numai dupa terminarea Facultatii de Constructii dupa mai mult studiu si comparare a doctrinelor cultelor crestine ( adventiste,dupa Evanghelie .penticostale, Martori,etc. si a religiilor Bahai si Mormona pe care le-am contactat intre timp si ale caror carti
le-am studiat in comparatie ) cu Sfanta Scriptura mi-am dat seama ca mergeam pe mai multe benzi ale aceleasi cai largi , pe care merg oamenii la gramada, grabindu-se sa ajunga primii la ceea ce nu stiu ca-i asteapta : intunericul din afara Imparatiei lui Dumnezeu
Cand mi-am dat seama ca toti prezinta doar un Isus pictat frumos in locul Adevaratului Dumnezeu Mantuitor, am simtit si eu sentimentul de respingere din partea lumii, asa precum cred eu ca l-a avut si Domnul Meu cand a fost rastignit , si pe care-l simt si astazi , in comentariile unora ,privitoare la Mesajul Orei .

Esti aici: Isus Cristos >> Cine este Isus Cristos?

Cine este Isus Cristos? Inceputurile smerite
Cine este Isus Cristos? El este Singurul Fiu al lui Dumnezeu, si totusi a coborat de pe tronul Tatalui Sau, in pantecele unei femei. El a devenit Fiul Omului ca sa putem deveni noi fii de Dumnezeu.

El a fost conceput de Duhul Sfant si a fost nascut dintr-o fecioara. A trait in lipsa si nu a fost cunoscut in afara orasului Nazaret. Nu a fost niciodata bogat si cu influenta.

El a lasat haina Sa cereasca pentru a imbraca haina unui om obisnuit. El era bogat si totusi pentru noi a devenit sarac. A dormit in grajdul altuia; a calatorit pe magarul altuia si a fost ingropat in mormantul altuia.

Cine este Isus Cristos? Lucrarea plina de minuni
Cine este Isus Cristos? Istoria nu a cunoscut pe nimeni asemenea Lui. In copilarie, a uimit un rege. Ca si adolescent, i-a uimit pe teologi cu cunosterea si intelepciunea Sa, pentru ca toata cunoasterea Lui era de la Dumnezeu.

In maturitate, El a stapanit fenomenele naturii si a linistit furtuna pe mare. A vindecat fara medicamente si a hranit mii de oameni din pranzul unui baiat. Chiar si demonii au ascultat de El si a dat din nou viata celor morti.

Totusi El a suferit si a indurat in trup si suflet mania lui Dumnezeu impotriva pacatului intregii rase umane. El a fost dispretuit si respins de oameni. Desi era nevinovat, a fost judecat de un judecator civil si condamnat la moarte pe cruce.

Cine este Isus Cristos? Impactul care schimba vieti
Cine este Isus Cristos? Prin suferinta si moartea Sa, El a platit in intregime pentru pacatele tuturor care cred in El. Ne-a eliberat astfel de la judecata sigura si de la condamnarea vesnica a lui Dumnezeu care trebuia sa cada asupra noastra.

Unii oameni si-au dat viata pentru altii si multi oameni mari au fost si nu mai sunt, insa Isus Cristos traieste si astazi. Irod cel Mare nu L-a putut omori. Satan nu L-a putut opri. Moartea nu L-a putut distruge. Mormantul nu L-a putut tine. Satisfacand in mod perfect dreptatea lui Dumnezeu, El a biruit moartea si a inviat a treia zi, dupa cum a zis.

Cine este Isus Cristos? O intrebare pentru fiecare din noi!
Cine este Isus Cristos? In ultimii 2000 de ani fiecare barbat, femeie si copil au fost confruntati de aceeasi intrebare. In Matei 16:15, Isus pune urmatoarea intrebare: “’Dar voi’, le-a zis El, ‘cine ziceti ca sunt?’”

Acum este randul tau. Cine zici tu ca este Isus?

Afla Mai Multe Acum!

Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Ce crezi? – Noi toti am pacatuit si meritam judecata lui Dumnezeu. Dumnezeu, Tatal a trimis pe singurul Sau Fiu sa achite judecata pentru cei care cred in El. Isus, Creatorul si Vesnicul Fiu al lui Dumnezeu, care a trait o viata fara pacat, ne iubeste atat de mult incat a murit pentru pacatele noastre, luand pedeapsa pe care o meritam. A fost ingropat, si a inviat din morti a treia zi, dupa Biblie. Daca crezi aceasta din toata inima ta, primindu-L pe Isus ca Singurul tau Mantuitor, declarand ca „Isus este Domnul”, vei fi mantuit de judecata si iti vei petrece vesnicia cu Dumnezeu in cer.

Care este raspunsul tau?
Da, astazi am decis sa-L urmez pe Isus

Da, eu deja Il urmez pe Isus

Mai am intrebari

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la Cine este Isus Hristos ? ( o privire prin ochii lumii religioase )

 1. cherie zice:

  Dacă spui că ai studiat mai multe confesiuni si banuiesc ai studiat si istoria crestinatatii de inainte de 325, anul primului sinod al bisericei crestine cand s-au stabilit principiile credintei creştine şi cine a fost Iisus . Acel an marchează faptul ca religia Crestina devenind religie de stat, în Imperiul Roman, cei care nu au fost de acord cu ceea ce s-a stabilit au inceput să fie persecutati. De atunci dupa edictul de toleranta dat anterior s-a instituit un edict de intoleranta fata de cei care nu se aliau la ceea ce se stabilea atunci, respectiv ideea ca Iisus, unsul lui Dumnezeu este asemeni lui Dumnezeu asa cum in religia Romana, unsul la conducerea statului era asemeni zeilor.
  Mulţi care nu considerau pe Iisus de esenţă divina si+au renegat scrierile anterioare sau au fost pedepsiti. (menţionez pe Sf, Augustin, dar sunt destui…)
  Deci ce sa scrie ? Cele stabilite de episcopii religiei crestine la acel conciliu si apoi in urmatoarele? Cate? Dupa primele 7 biserica ortodocsa bizantină (nu secta Oastea Domnului) nu mai recunoaste ce,a stabilit biserica catolica de la Roma si a devenit independentă…
  La care sa ne oprim? La primul sinod ? Si cat avem voie sa modificam dupa parerile noastre personale din cele stabilite de ortodocsi, catolici si mai tarziu de protestanti? Avem voie să enunţăm propriile prareri sau dor parerile unor biserici constituite prin racolarea de aderenti asa cum este acum biserica lui Branham ?

  • John zice:

   Ne oprim la ce scrie in Faptele Apostolilor si nu la asa zisii parinti ai bisericii aparuti mult mai tarziu. Avem voie sa modificam si sa aducem totul in concordanta la ce spune Biblie. doctrinele ortodoxilor, catolicilor, baptistilor , penticostalilor , fie si a unor grupari branhamiste care nu mai au nici o treaba cu Biblia.

 2. cherie zice:

  Dar chiar componelanta bibliei la care se refera John a fost stabilita atunci la 325,. Numai textele stabilite atunci ca autentice, ca valabile, restul nu ! Doar stim acum ca s-au gasit texte neaprobate de acel sinod care au fost ascunse, Oricum nu existau scrieri originale pe acea vreme doar copii si traduceri in limba greaca.
  Totusi cele aprobate au primit autoritate din partea acelor episcopi care s-au unit si din acel moment a devenit biserica de STAT.
  Tot atunci s-au stabilit si principiul TRINITATII adica Dumnezeu in trei ipostaze, tatal, fiul si sfantul duh, crezul, si altele… pe care catolicii si protestantii le-au mai ajustat pe ici si colo ulterior
  ….Restul, ce este inafara de biblie nu se mai recunoaste ? Nici parerile personale ? Doar acele scrieri pe care episcopii adunati la 325 le-au considerat autentice. ???
  Eu NU ma refer nu la un punct de vedere oficial general, caci NU exista consens in religie asa cum l-a stabilit Constantin pentru biserica Crestina din imperiul sau ci din punctul de vedere al celor care au deschis acum acest subiect. Aici, pe blogul asta.

 3. Un crestin este crestin autentic doar atunci cand poate sa recunoasca ce este in Biblie, ca fiind Cuvantul deplin al lui Dumnezeu dupa care trebuie sa se ghideze in orice imprejurare in care ajunge sa traiasca in viata pamanteasca si sa recunoasca de asemenea si ce este in afara Bibliei si parerile personale, ,dar mai ales sa stie bine cata atentie merita sa le acorde acelora care i le prezinta dupa situatia in cauza :”.Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu semeni si tu cu el. – (Prov.26:4), insa raspunde insa nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu se creada intelept.” – (Prov.26:5)

  • Nu ai inteles ca „Biblia” este ea chiar o colectie de pareri personale ale unora, care au castigat in fata alto pareri personale ale altora? Atunci, cine mai este crestin „autentic”? Cel care accepta parerile personale ala celor care au castigat?

   Apoi, Biblia nu este NICIODATA Cuvantul ABSOLUT al lui Dumnezeu. De fapt, Dumnezeu nu a rostit nici macar PÂSSS. Biblia este ideea sau ideile omului despre „Dumnezeu”. Si ele au aparut MULT DUPA ce asa zisele evenimente au avut loc. Nu exista nici un text „original” ci doar copii dupa copii dupa copii dupa copii. Fiecare a scos sau a modificat ce a vrut, chiar si avertizarea despre „a nu scoate sau adauga…”, tocmai pentru a-i bloca pe adverarii din opozitie.

   Cat de naiv mai poti fi, Behaiala…

   • Eu nu trebuie sa inteleg ce zici tu, fiindca nu este adevarat. Mai degraba tu ar fi trebuit sa intelegi, dupa cat te tii de destept, ca Dumnezeu este Duh = Spirit si El este Proiectantul lumii noastre,, dar in calitatea Sa de Creator El a facut materia si imediat dupa aceea a facut prima fiinta , dupa chipul si asemanarea Lui. . Toata creatia care a urmat ( pe pamant) a fost facuta numai prin omul Adam si prin urmasii Lui.. Chiar si in zilele noastre, ,nu apare nimic nou pe pamant daca nu face omul ceva . Toata creatia pe care Duhul lui Dumnezeu , locuind in om, a facut-o inainte ca omul sa deosebeasca binele de rau, a fost foarte buna .. Lucrurile au inceput sa se strice dupa ce a fost separat duhul femin ( intr-un corp separat fizic ),in care a primat influenta Satanei .si prin care a fost amestecata viata umana calauzita de intelect cu viata animalica , calauzita de instincte .. De aceea Dumnezeu a hotarat ca ” „Duhul Meu nu va ramane pururi in om, caci si omul nu este decat carne pacatoasa .” (Fac.6:3)
    Biblia ne invata ca in primii oameni Dumnezeu a pus Duhul Lui si prin ei a realizat prima creatie ., pe care apoi a hotarat sa u nimiceasca .
    A doua creatie El o realizeaza prin Omul al doilea si samanta Lui , despre care a promis, prin profeti ( Ezechiel,Isaia, Ioel in principal ) ca isi va pune Duhul iarasi in oameni prin care va realiza in zilele de pe urma noua Sa creatie , in care Isus Hristos are intaietatea ..
    Daca primul om si-a numit in mod gresit sotia ” Eva=Viata „si s-a dezbracat de slava lui Dumnezeu ca sa aiba actul sexual, si astfel a acceptat moartea , omul al doilea a pastrat ” oglindirea slavei Lui si intiparirea fiintei Lui (Evr.1:3) si a redat omenirii viata adevarata . (Ioan.14:6) Acelasi lucru se spune si despre gardienii Lui care vor apare la reasezarea Imparatiei „Ei nu s-au intinat cu femei, caci sunt verguri si urmeaza pe Miel oriunde merge El. Au fost rascumparati dintre oameni, ca cel dintai rod pentru Dumnezeu si pentru Miel. (Apoc.14:4)
    Nu asta conteaza, cine a scris sau a modificat, conteaza linia Mesajului Orei, in Scripturi, care este opera directa a Duhului lui Dumnezeu si nimeni si nimic nu poate sa o modifice vreodata .

    • Au fost mai multi stapanitori peste oameni, intre care si Ceausescu peste romani , care s-au erijat in creatori de oameni noi, in afara influentei lui Dumnezeu si astazi se vede cat rau au putut sa faca ei. , fara ca omul nou sa apara vreodata sub jurisdictia lor .
     La fel se intampla cand oamenii religiosi formeaza o grupare exclusivista bazata pe interpretari partiale si eronate ale textului sacru, pretinzand ca n-ar fi decat gandurile unor contopisti extaziati care i-au invins pe altii in impunerea ideilor lor maselor de oameni natangi, care nu au acces la educatie emancipata . ( vorba lui Alex intr-un comentariu recent, asa cum am inteles eu, oaia bleaga )

   • Ia uite la Oaia bleaga, cat e de desteapta…

    Ai fost du de fata sa te cred ca: „Toata creatia care a urmat ( pe pamant) a fost facuta numai prin omul Adam si prin urmasii Lui.. ”

    Mai bine cred Biblia, mi se pare mult mai cu bun simt decat cacarezele tale:

    Iov 38:1  Domnul a răspuns lui Iov din mijlocul furtunii şi a zis:
    2  „Cine este cel ce Îmi întunecă planurile, prin cuvântări fără pricepere?
    3  Încinge-ţi mijlocul ca un viteaz, ca Eu să te întreb, şi tu să Mă înveţi.
    4  Unde erai tu când am întemeiat pământul? Spune, dacă ai pricepere.
    16  Ai pătruns tu până la izvoarele mării? Sau te-ai plimbat tu prin fundurile adâncului?
    18  Ai cuprins tu cu privirea întinderea pământului? Vorbeşte, dacă ştii toate aceste lucruri.

    Iov 39:1  Ştii tu când îşi fac caprele sălbatice puii? Vezi tu pe cerboaice când fată?
    19  Tu dai putere calului, şi-i îmbraci gâtul cu o coamă ce fîlfăie?
    26  Oare prin priceperea ta îşi ia uliul zborul, şi îşi întinde aripile spre miazăzi?
    27  Oare din porunca ta se înalţă vulturul, şi îşi aşează cuibul pe înălţimi?

    Iov 40:6  Domnul a răspuns lui Iov din mijlocul furtunii şi a zis:
    7  „Încinge-ţi mijlocul ca un viteaz; ca Eu să te întreb, şi tu să Mă înveţi.
    9  Ai tu un braţ ca al lui Dumnezeu, şi un glas de tunet ca al Lui?
    15  Uită-te la ipopotamul, căruia i-am dat viaţă ca şi ţie! El mănâncă iarbă ca boul.

    Iov 41:1  Poţi tu să prinzi Leviatanul cu undiţa? Sau să-i legi limba cu o funie?
    11  Cui Sunt dator, ca să-i plătesc? Sub cer totul este al Meu.

    –––––––––––––––––––

    Oaia spune:

    „Nu asta conteaza, cine a scris sau a modificat, conteaza linia Mesajului Orei, in Scripturi, care este opera directa a Duhului lui Dumnezeu si nimeni si nimic nu poate sa o modifice vreodata .”

    Lozincar ticalos, care vorbesti precum ziarul Scanteia despre Tovarasul… Recunosti ca nu conteaza ce scrie in Biblie, ca o fi adevarat sau nu, singurul lucru care conteaza pentru tine, „opera directa a Duhului lui Dumnezeu” sunt inchipuirile mincinoase ale unui dereglat psihic…

    Care linie, boule, ca sunt sute de ele? Am ajuns sa traiesc ca aproape fiecare Branhamist isi are linia lui. Acesti rataciti nenorociti, ticalosi, orbi si goi au ajuns sa se blasteme unii pe altii, aproape ca se iau si la bataie, pentru ca nu isi recunosc unul altuia „linia”

    Nu esti vrednici nici macar de compatimit, in ochii mei esti de toata jena…

    • Boul este un vitel matur si in Cartea Descoperirii este unul dintre fapturile vii care s-au opus calaretului apocaliptic care schimba caii precum postasii americani din vremurile trecute Si m-am referit la linia urmasilor in drept ai genealogiei sfintilor dupa Isus Hristos , a caror spita de neam se suie pana in vremurile stravechi, pana in zilele vesniciei ( asa este scris in Biblia pe care o citesc eu , probabil ca nu si in a voastra , ori nu vedeti voi bine?)

 4. Ex mesaj zice:

  Se observa din nou nevoia bolnava a branhamistilor de a domina peste credintele oamenilor. De a le aproba sau respinge mantuirea.

  Le place oarecum sa dea ei mantuirea si de a o acorda numai celor care le aproba ideile. Aici se ascunde problema psihologica a lui Branham si a urmasilor lui.

  Ei cred ca botezul in Nume este ca o magie, este o actiune care le determina viitorul. Nu vad dincolo nimic pentru ca profetul lor nu le-a dat nimic real.

  Explicatiile trinitariene sau unitariene nu sunt factori care duc la mantuire sau care o anuleaza. Branhamistii, frankisti exceleaza in ratacire, in aroganta si trufie prin aceasta gandire otravita.

  Boala lor, – nascuta din nevoia de aprobare, din nevoia de a avea o oarecare putere si cuvant de spus – este evidenta atunci cand neaga tot ce spune Biblie ca ansamblu, ca mesaj general de baza, pentru a a-si apara niste idei, care …sunt doar idei…a lor, ale lui Branham, ale lui Larkin sau Jesus Only, idei ce pot fi bune, pot fi mai putin bune, pot fi rele, pot fi extrem de daunatoare, dar toate acestea nu au de-a face cu planul etern a lui Dumnezeu asa cum este descris in parte in Cuvant.

  Simplitatea Evangheliei este clara :
  9 Dacă* mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit.
  10 Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,
  11 după cum zice Scriptura: „Oricine* crede în el nu va fi dat de ruşine.”
  12 În adevăr, nu* este nicio deosebire între iudeu şi grec, căci toţi au acelaşi** Domn, care† este bogat în îndurare pentru toţi cei ce-L cheamă.

 5. Cuvantul vorbit al Mesajului ( stiu ca acest cuvant „mesajul” va face sa turbati de furie cand dati de el, dar trebuie sa stiti ca este numai vina voastra ) ne invata ca sufletul omului este natura duhului de care este calauzit . Cunoscand natura duhului vostru, nici nu ma asteptam la altfel de reactii la afirmatiile mele, care sunt toate luate din Biblie si puse in legatura conform adevarului divin . Citatele pe care le-ati scris din cartea lui Iov nu aduc nici o contradictie , dimpotriva, raspunsul dat de Iov si revelatiile pe care le-a rostit ca profetii ne arata ca Dumnezeu a reusit sa-i vindece amnezia spirituala si sa-l faca sa-si aminteasca cum canta de bucurie si striga de veselie si el , impreuna cu ceilalti fii ai lui Dumnezeu , inainte de intemeierea lumii, cand Dumnezeu a facut planul Pamantului pe care duhurile create de El in calitate de fii ai Lui urmau sa locuiasca ca si fiinte umane si sa-si creeze propriul lor mediu inconjurator ., lucrand si pazind Gradina din Eden .
  Stim ca a treia parte din aceia au ascultat vorbirea lui Satan si s-au razvratit , dar si ei au fost totusi trimisi pe pamant , in fiii omului hibrid, numit Cain . Acei fii au fost intemeietorii civilizatiei, asa cun este scris in Geneza capitolul 4 ., civilizatie despre care se presupune ca ajunsese sa fie chiar mai avansata decat actuala in care traim noi, si pe care Dumnezeu a distrus-o prin potop, pe vremea lui Noe
  Au fost doar generatiile urmasilor lui Cain( nascuti din samanta lui ) o lunga perioada de timp pe pamantul din afara Gradinii, fiindca Adam nu a avut alt baiat pana la nasterea lui Set , care era in chipul si asemanarea lui, inlocuitor al lui Abel . Si numai dupa ce i s-a nascut si lui Set un urmas, oamenii din samanta lui au inceput sa cheme Numele Domnului. Asa zice Biblia si acesta este adevarul .. A urmat apoi calcarea poruncii de neamestec a a celor doua seminte (aceea de om originar si aceea de om hibrid ) prin casatoria fiilor lui Set cu fetele lui Cain, care erau frumoase si cunosteau arta atractiei sexuale care probabil se preda in scoli, asa cum s-a ajuns sa se faca si in zilele noastre , despre care a fost proorocit ca vor fi aidoma zilelor lui Noe , care era din samanta oamenilor neprihaniti ..
  Daca vreti va nai spun , daca nu, ma voi opri deocamdata aici cu relatarea adevaratei istorii a omenirii, asa cum este predata in scoala Bibliei ,ca si Facultate de Constructii Divine si Spirituale, inspirata din Mesajul orei vremii de pe urma

 6. Ex mesaj zice:

  ce raspuns mai e si asta? ti-ai menajat propriile emotii. atat.

 7. Raspunsurile mele sunt intotdeauna in ton cu articolul si cu comentariile anterioare, ale mele si ale celorlalti dar mai ales sau in principal, in acord cu Scriptura, daca n-ai bagat de seama, ar fi cazul sa poti observa citind de acuma inainte

 8. Referitor la intrebarea Cine este Isus Hristos invatatura Mesajului orei este singura care a dovedit pe toate caile faptul ca este Dumnezeul cel Atotputernic venit in mijlocul oamenilor ca sa-i mantuiasca si sa-i impace cu Sine , prin imbracarea Duhului intr-un trup uman pe care neputintele noastre sa-L poata atinge si noi sa fim intariti prin puterea Lui creatoare revarsata asupra noastra la atingerea Lui.

 9. cherie zice:

  Cine « este Iisus Hristos ? «

  Am citit undeva că Isus ( nu Iisus care este nume propriu ) se traduce prin «tămăduitor « , vindecator, mangâietor, etc iar Hristos prin « mesia », trimisul lui Dumnezeu, conducătorul, unsul lui Dumnezeu…
  Deci tinând seama de faptul ca se scrie si se scria când Iisus când Isus….eu cred că pot scrie că Iisus Hristos este « Mesia , trimisul lui Dumnezeu ca sa « tămăduiască » oamenii … să îi vindece cel puţin de răutate» şi eu cred că vindecă pe cei care cred şi respectă cuvântul lui, de mult mai multe …
  Dacă unii se simt tămăduiţi prin credinţa lor dece să îi bat la cap cu gandurile mele ceea ce nu ar face altceva decât să ne strice liniştea la amandoi ?
  Nimeni de pe blogul ăsta nu doreste să discute despre ce crede fiecare şi în fond, înţeleg dece unii sunt fericiti că l-au descoperit pe Iisus si nu vor sa caute altceva.
  Nimeni nu m-a întreabat şi nu întreabă daca am sufletul bolnav şi am nevoie de « mantuire, de tămăduire prin Iisus » ci doar mi s-a oferit această « mântuire » de parcă s-ar oferi bilete la un spectacol de presdigitatie …. La un spectacol ce nu poate decât să îţi facă plăcere….
  Nimeni nu a observat că atunci când « cineva » a ales calea « mântuirii prin Iisus » era într-o cumpăna şi avea nevoie de tămăduire, de vindecare. Nu poti să cauţi mântuire dacă nu simţi că ai nevoie de mântuire.
  Dar nu-I nici o supărare. Dece să ne supărăm ?. Atăt doar că cei care cred în mântuire prin Iisus nu vor să asculte altă părere. Poate ei au ascultat până acum prea multe păreri şi si au ales…

  • Nu inteleg diferenta intre Isus si Iisus (cu 2 i). Eu stiam ca ortodocsii scriu cu 2 i si „pocaitii” cu un i… In rest, teoria e cam aceeasi (mantuire, vindecare, iertare, cruce etc…)

   Eu nu am ales calea mantuirii deoarece eram intr-o cumpana, sau aveam nevoie de vindecare. Eu eram bine mersi, nu imi lispea nimic, dar la varsta (frageda) la care am ajuns in contact cu Bibilia si literatura (pocaitilor) despre I(i)sus inca nu-mi formasem o conceptie SANATOASA despre lume si viata… Eram asadar in etapa formarii cand diverse doctrine si teorii au aparut in viata mea. Eu le-am imbratisat pentru ca imi placeau mult, imi ofeream „raspunsuri” la intrebari pe care nici nu mi le pusesem. Deci, era ceva de care nu aveam neaparat nevoie, tot asa a fost mai tarziu si cu dogmele branhamistilor.

   Probabil ca fiind dintotdeauna un cautator spiritual, am fost atras de asemenea lucruri, si greseala mea a fost ca m-am increzut in toti care vorbeau sau scriau ceva despre Dumnezeu. Nu am stat sa verific si nici nu aveam informatiile necesare, nici o gandire dezvoltata pentru a face aceasta. Am fost prea credul si am luat de bun ce citeam si ce mi se spunea.

   Un alt aspect (mai ales in Branhamism) a fost acela ca SECTA iti hraneste sufletul bolnav (EGOul) cu tot felul de povesti ca esti mai „special”, mai „ales”, sau cu promisiunile unui final fericit intr-o nebuloasa divina („pe nori, in vesnicii”). Din pacate, nu am pus mare pret pe viata aceasta prezenta, si acesta este motivul pentru care pot sa spun ca bisericile pocaitilor + secta lui Branham si Frank mi-au…. distrus viata, cel putin cea traita in ultimii cam 30 ani…

   Asta e…

   • Poti sa ne spui ce ar trebui sa intelegem prin cuvintele ” Din pacate, nu am pus mare pret pe viata aceasta prezenta, si acesta este motivul pentru care pot sa spun ca bisericile pocaitilor + secta lui Branham si Frank mi-au…. distrus viata, cel putin cea traita in ultimii cam 30 ani…” ?
    Asta e…

   • cherie zice:

    Un articol interesant…
    http://www.fitzuica.ro/articol/cum_se_scrie_corect_iisus_sau_isus_-190.html
    Cat despre faptul ca Yoshua se poate traduce ca tamaduitor nu stiu unde am gasit.
    Stiu insa ca istoricul evreu Josephus Flavius spunea ca pe vremea cand a fost omorat Iacov, fratele lui Isus exista o secta a tamaduitorilor… Poate de pe acolo??? Sa fi inventat eu? 🙂 🙂 🙂 daca da, desi nu as crede ….imi cer scuze…

    • Nu este neaparat nevoie sa gasesti in alta traducere eau scriere lumeasca, fiindca insusi Numele Yah-Shuah ne spune ca Yah este Mantuitor ( Salvator din starea de pacat, din starea de neascltare de porunca Lui si de asemenea din toate primejdiile care ameninta viata celor care sunt ai Sai )
     De aceea este scris asa: „El a zis: „Negresit, ei sunt poporul Meu, niste copii care nu vor fi necredinciosi!” Si astfel El S-a facut Mantuitorul lor. (Isa.63:8)

   • cherie zice:

    Daca am inteles gresit… iar imi cer scuze dar urmareste pe youtube:

  • Asa este Cherie, „ nu poti sa cauti mantuire daca nu simti ca ai nevoie de mantuire ” nu iti aduci aminte ca exista un cabinet medical daca nu simti durerea trupului bolnav Nu te gandesti la un partener de sex opus daca nu fierbe sangele in tine , etc…etc…. Asa este scris in Scripturi, dar cine a bagat in seama adevarul scris in ele cu privire la fiinta umana ? De exemplu :
   „Isus, cand a auzit acest lucru, le-a zis: „Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit sa chem la pocainta nu pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.” (Marc.2:17)
   „Dar, daca nu se pot infrana, sa se casatoreasca; pentru ca este mai bine sa se casatoreasca decat sa arda. (1Cor.7:9)

 10. kosk zice:

  Abel…
  pai daca citeai Biblia+Filocaliile(” traducerea” pe intelesul celor multi) din tinerete (decat sa bantui pe la diferite „denominatiuni” asa zis crestine care mai de care mai exotice) nu iti „distrugeai” viata. acu ai creierul virusat ce vrei? sa -ti plang de mila?
  Cherie@
  „la care sa ne oprim”..la toate cele 7 Sinoade calauzite de Duhul Sfant ,daca vrei sa nu fi de badjocura dracilor (asa cum dai semnale)

 11. cherie zice:

  Eu stiu ca la oricare sinod m-as opri am ceva nou de aflat dar nu de invatat. Nu ma intereseaza regulile stabilite de biserica oricare ar fi ci doar ideea de Dumnezeu si ce inseamna acesta pentru oameni si la acest capitol m-am oprit mai de mult.
  Eu niciodata nu m-am gandit ca as putea sa imi schimb religia caci de fapt nu stiu daca am
  „O RELIGIE” decat in acte. Dar cred ca exista ceva ce eu numesc Dumnezeu si o morala crestina in care cred, dar ambele nu sunt la fel cu ce cred altii…

 12. kosk zice:

  foarte bine nu de opri in „regulile” stabilite de biserica drum bun pe calea cea larga si batatorita de cei multi si prosti ca deocamdata la umbra e racoare dar si cand o venii FOCUL..

  • cherie zice:

   Cu asta bisericele sperie oamenii. Cu teama de necunoscut si lipsa de credinta. Cu cat depinzi mai putin de biserica cu atat esti mai aproape de Dumnezeu.
   Nu spun ca biserica nu este necesara, este, dar dependenta omului de o anume biserica lumeasca este dupa parerea mea in detrimentul credintei . Una este legatura directa dintre tine si Dumnezeu si alta este legatura printr-un interpus oricat l-ai crede profetul lui Dumnezeu.

 13. kosk zice:

  NU exista „parerea ta” nici a mea nici a altuia oare toporul zice fauritorului sau „de ce m-ai facut?” „interpusii” sunt lasati de Hristos (vezi Petru) pt a calauzii masele de tampiti sa NU cada cu totii in abis..

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s