Va propun inca o lectura , de acelasi autor de credinta adventista

Idei despre care am iarasi obiectii pe care am de gand sa le prezint
in curand ( dupa ce voi incerca sa port o discutie cu autorul lor )
http://www.loribalogh.ro/2014/03/zilele-creatiei/

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Va propun inca o lectura , de acelasi autor de credinta adventista

 1. Acesta este primul meu comentariu la scrierile autorului adventist care practica cenzura sub cuvant de ” moderare ”
  Ioan spune:
  Comentariul tău așteaptă moderare.
  12/06/2017 la 01:08
  Frate Balogh, ai putea oare sa te gandesti ca toate gandurile despre creatie, ale altora sau ale tale, nu sunt decat interpretari omenesti ? Ai putea sa te gandesti ca in cele sase zile calendaristice , cu seri si dimineti Dumnezeu nu a facut nimic fizic ( ori material ) , ci a fost pentru El un timp de gandire in proiectare ? N-ai vrea sa citesti cu mai multa atentie capitolul 2 al Genezei ? Ai putea sa observi acolo ca toata lucrarea Lui se desfasoara doar in ziua a saptea, in prima perioada , iar timpul Lui si al nostru de odihna in El inca ne sta inainte , la sfarsitul acestei a saptea zile , care pentru Dumnezeu poate sa dureze chiar mai mult de o mie de ani, dupa vorba apostolului Petru. Citeste aceste versete din cartea lui Isaia :”Sa se stranga toate neamurile si sa se adune popoarele! Cine dintre ei a vestit aceste lucruri? Care dintre ei ne-au facut cele dintai prorocii? Sa-si aduca martorii si sa-si dovedeasca dreptatea, ca sa asculte oamenii si sa zica: „Adevarat!” – (Isa.43:9) Profetia este vorbirea lui Dumnezeuj prin om, sau prin El insusi , dupa cum a zis aici „De multa vreme am facut cele dintai prorocii, din gura Mea au iesit si Eu le-am vestit: deodata am lucrat, si s-au implinit. (Isa.48:3)
  Cele dintai prorocii au fost prin Cuvantul vorbit la inceputul creatiei, incepand fiecare cu ” Sa fie …lumina, despartirea apelor, soarele , vegetatia, vietuitoarele , etc . Conform Genezei 2 , unde zice asa : ” In ziua a saptea, Dumnezeu Si-a sfarsit lucrarea pe care o facuse; si in ziua a saptea S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse.
  Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o zidise si o facuse. (Fac.2:2-3) De observat ca nu mai este doar ” o seara si o dimineata in ziua a saptea ” si de observat si faptul ca Isus a zis ” „Tatal Meu lucreaza pana acum; si Eu, de asemenea, lucrez.” (Ioan.5:17)
  Continuand citirea din cartea Geneza 2, aflam felul exact cum s-au desfasurat evenimentele la creatie, adica ” istoria ” , cum ca omul a fost facut prima fiinta de pe pamant, si numai dupa aceea celelalte lucrari ale creatiei pamantesti ,
  Răspunde

 2. Lori Balogh spune:
  12/06/2017 la 20:55
  Frate Ioan,
  trebuie sa recunosc ca aveti o imaginatie foarte bogata atunci cand interpretati Scripturile. Ca de altfel, toti martorii lui Iehova pe care i-am intalnit si cu care am stat de vorba ore si zile intregi. Va respect convingerile, dar eu raman la ce sta scris, nu la diferitele moduri de a ne imagina actul Creatiei.
  Răspunde
  Ioan spune:
  13/06/2017 la 00:36
  Crezi ca ar fi mai bine sa trecem cu vederea si nici sa nu mai abordam capitolul doi al Genezei , pe considerentul ca ne da peste cap cu toata gandirea noastra conservatoare despre lucrarea originala a lui Dumnezeu ?
  Cum poti sa ramai la ce este scris doar pe o pagina din Scriptura si sa nu treci niciodata la urmatoarea, , fiindca nu poti vedea legatura intre ce este scris pe ele, ci mai degraba contradictia ? Cat de bogata consideri ca este imaginatia mea , cand nu fac decat sa citez ce am citit mereu si mereu , ?
  Iata cum ar trebui sa citesc , prin interpretare fireasca ( dupa mintea omului ” destept , nevoie mare ” vorba lui Ion Creanga ) capitolul 2 , dupa ce am citit capitolul unu :
  ” Iata istoria cerurilor si a pamantului, cand au fost facute. In ziua a sasea, cand a facut Domnul Dumnezeu pe om din tarana pamantului, erau pe pamant plante cu flori si pomi roditori incarcati cu tot soiul de fructe , apele erau pline de pesti si de alte vietuitoare care traiesc in si pe langa ape si toate soiurile de animale misunau pe pamant . si prin scoarta terestra umblau viermi de tot soiul si rame fertilizatoare . Domnul Dumnezeu , ca un mester olar iscusit a modelat din lut un trup care semana cu El la infatisare , apio a suflat in el duh de viata si l-a numit OM . Omul a fost ultima Lui creatie pe pamant , si de atunci Domnul Dumnezeu se odihneste , fiindca a urmat ziua a saptea . Tot ce se face pe pamant de atunci incoace este opera exclusiva a omului . Ba nu, Dumnezeu a mai facut ceva , tot atunci, la inceput , cand si-a dat seama ca nu este bine ca omul sa fie singur .El i-a facut o partenera sexuala , asa cum aveau toate animalele create in aceeasi zi cu el …etc …etc, dupa doctrina citire ..
  E bine ,nu-i asa ca am ramas la ce este scris ?

  Ioan spune:
  13/06/2017 la 01:13
  Mira -m-as sa fi avut vreodata cu martorii lui Iehova o astfel de discutie in abordarea subiectului creatiei , cu Biblia inaintea ochilor. Ti-a spus vreodata vre-unul din asa zisii martori ca toata creatia de pe pamant a facut-o Domnul Dumnezeu prin Cuvantul vorbit pus pe limba lui Adam ? Si ca, datorita faptului ca primul Adam a falimentat in lucrul principal, acela de-a implini singura porunca care i s-a dat lui atunci, prin binecuvantare , Dumnezeu a hotarat sa intoarca pe om in tarana din care a fost luat si sa aduca un al doilea Adam, care sa-l ridice pe primul si pe toti urmasii din samanta lui, nu prin conceptie uterina in urma unuin act sexual ( voia firii, voia omului natural ) ci ” ca din senin „,la o varsta comparabila cu anii tineretii , doar prin rostitera numelui lor cel nou. in baza unei viziuni prealabile . , de catre Omul Isus Hristos , care a zis odata ca El face doar ceea ce vede pe Tatal facand .
  Ai putea sa accepti situatia pe care o descrie Scriptura , ca toate vietuitoarele de pe pamant au venit la existenta in urma unei viziuni pe care Dumnezeu a dat-o lui Adam, si ca viziunea s-a materializat atunci cand el a rostit numele ? Toate ramaneau bune si frumoase daca primul om ar fi ramas ascultator vedeniei ceresti , si si-ar fi chemat si urmasii in acelasi fel , rostindu-le numele in urma vederii chipului lor hotarat de Dumnezeu .. Insa n-a fost sa fie asa , Domnul Dumnezeu stie de ce , si El ne-a spus si noua, prin intermediul Scripturilor Oricine iubeste cu adevarat Cuvantul lui Dumnezeu si cere calauzirea Duhului Sfant , Dumnezeu I se descopera si intelege toate tainele ascunse in Carte

 3. O idee noua, asa ceva nu am mai auzit…

  Cum adica, Dumnezeu a stat si s-a gandit 6 zile, apoi a realizat tot ce a gandit in prima jumatate a zilei a saptea? Vrei sa ii distrugi pe adventisti? Ei cred (cum zice si Biblia) ca Dumnezeu s-a odihnit in ziua Saptea de toata lucrarea (pe care a facut-o in zilele precedente)

  Apreciez faptul ca nu crezi ca cele 6-7 zile nu au fost zile literale (de 24 h) dar ma intreb daca ai fi crezut la fel si daca Branham nu ar fi spus asta?

 4. Ba da, cred ca cele sase zile de proiectare in creatie au fost zile literare , cu amendamentul ca este determinata o seara si o dimineata ,, intr-o lumina confuza nu o zi si o noapte, ca acelea date de soare si de luna , care au fost facute dupa ce Domnu Dumnezeu si-a sfarsit profetiile de creatie si si-a inceput ” munca ” Biblia nu zice ca Dumnezeu S-a odihnit de lucrarea facuta in zilele precedente, ci zice ca Dumnezeu si-a sfarsit lucrarea in ziua a saptea ( nu in ziua a sasea, cum cred toti religiosii din cele mii de culte ) si ca in aceeasi zi – care nu este limitata de o seara si o dimineata , ci este spus despre ea ca se va sfarsi cu o zi deosebita de cele actuale , „, cunoscuta de Domnul, nu va fi nici zi, nici noapte, dar spre seara se va arata lumina. (Zah.14:7)
  Descoperirea primita de apostolul Pavel despre odihna Domnului este spusa asa : ” Caci, daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi.Ramane, dar, o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Fiindca cine intra in odihna Lui se odihneste si el de lucrarile lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrarile Sale.. Sa ne grabim, dar, sa intram in odihna aceasta, pentru ca nimeni sa nu cada in aceeasi pilda de neascultare. (Evr.4:8-11 )
  Conform marturiei Domnului Isus Hristos, lucrarea deplina a lui Dumnezeu este inca in curs, , crestinii autentici doar stiu ce face Dumnezeu acum , fiindca El lucreza in favoarea lor ” Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. (Ioan.14:2)

  • Na, că acuma m-ai băgat şi pe mine într-o „lumină confuză” (ceaţă)… Probabil pentru că nu mai ştiu ce este acum, seară sau dimineaţă?

   Nu, serios acuma, eu nu mai înţeleg nimic din ce zici. Nu scrie în Biblie că Dumnezeu „a proiectat” ceva în primele şase zile, şi că a făcut toate acestea în ziua a şaptea sau în primele ore ale acesteia, ca să îi mai ajungă şi timp de odihnă.

   În ceea ce susţii tu nu văd deloc susţinere în Biblie sau în Mesaj. Este adevărat că scrie că „Dumnezeu şi-a sfârşit lucrarea în ziua a şaptea” dar eu şi miile de culte văd în aceasta o zi specială, o sărbătoare. Adică e ca şi când termini o autostradă (nu în România, că alea nu se mai termină niciodată), dar să zici că ai terminat-o, sau o clădire, şi apoi vine primarul sau regina Angliei, cine o fi, şi taie o panglică şi zice „gata s-a terminat”. Aşa văd eu Creaţia, şi aşa citesc şi în Biblie. De ex:

   16  Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele.
   17  Dumnezeu i-a aşezat în întinderea cerului, ca să lumineze pământul,
   18  să stăpânească ziua şi noaptea, şi să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
   19  Astfel, a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a patra.

   Deci: Dumnezeu a spus, Dumnezeu a făcut, (aşa scrie, „OSEH”, este acţiune, nu „BOREH”, creaţie nici „YOTZER” (formare/proiectare). Adică pur şi simplu, pune mână şi dă-i drumul. Apoi ce să vezi, vine o seară şi o dimineaţă (nu o lumină confuză), şi dă-i Tată, 6 zile bagă mare că e mult de lucru…

   A făcut Dumnezeu şi animalele, şi omul, a venit seara şi a venit dimineaţa, şi gata, trecu şi ziua a şasea…

   S-a sculat Dumnezeu devreme în ziua a şaptea şi a zis: Mai e ceva de făcut? Nu? atunci, încheiem treaba, Creaţia mea s-a încheiat, mă pun şi Eu la odihnă, imediat ce tăiem panglica…

   Cam aşa cred eu că a fost, dacă greşesc, explică mai clar, că chiar că nu înţeleg altceva…

   • Explica-mi tu, te rog , in aceasta ” lumina ” in care ai comentat, ceea ce este scris in continuare, in Geneza 2 .
    Vorbind ” omeneste ” , o seara urmata de o dimineata are la mijloc o noapte si nu poate nicidecum sa fie 24 de ore fara sa fie si o zi care sa urmeze diminetii .
    Ar trebui sa intelegem , fara sa fie scris asa, ca ziua care a urmat diminetii respective a fost numarata ? „Cat este ziua, trebuie sa lucrez lucrarile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, cand nimeni nu mai poate sa lucreze.” (Ioan.9:4) a zis Domnul Isus
    Sau am putea sa intelegem ca ” proiectarea ” s-a desfasurat in taina , cand nimeni nu poate sa lucreze ?
    Tainele lui Dumnezeu sunt gandurile Lui , iar vorbirea lui Dumnezeu aduce descoperirea tainelor .
    Doar daca nu putem sa credem adevarul cuvintelor Sale ,gandurile noastre raman la distanta de gandurile Lui (Isa.55:9), Altfel, ce rost ar avea vorbele lui Petru despre Isus
    „El a fost cunoscut mai inainte de intemeierea lumii si a fost aratat la sfarsitul vremurilor pentru voi (1Pet.1:20) si acelea ale lu Pavel , despre noi „In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui,ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale, spre lauda slavei harului Sau pe care ni l-a dat in Preaiubitul Lui. (Efes.1:4-6) Eu cred ca inainte de „facere” si si in timpul ei, a fost o proiectare in gandirea lui Dumnezeu ,acolo s-au format toate imaginile pe care noi sa le putem vedea materializate in decursul vremurilor

 5. După cum ştim, în cartea Genezei sunt scrise două naraţiuni ale Creaţiei. În prima naraţiune (Gen 1:1 – Gen 2:3), Dumnezeu, numit „ELOHIM” îl creează pe om, iar în a doua naraţiune (de la Gen 2:4 încolo), Dumnezeu, numit de acum încolo „Domnul” sau YHWH îl creează pe om. Aceste două naraţiuni se referă la două aspecte diferite ale „Creaţiei” Umanităţii. În prima naraţiune, Umanitatea este creată de ELOHIM, care este Dumnezeul naturii. Aceasta se referă la originile fizice (naturale) ale Umanităţii, Creaţia în forma ei biologică, fiziologică. A doua nareţiune este despre când YHWH îşi insuflă Spiritul Său în Umanitate, ridicând-o dincolo de a fi doar animale inteligente. Cele două naraţiuni ale Creaţiei reflectă natura duală Umanităţii noastre, cea fizică şi cea spirituală.

  ____________________
  Note explicative:

  1. Valoarea numerică a lui „ELOHIM” este 86 si este aceeşi şi la termenul „Ha’Teva”, adică „Natura”
  2. Nici capitolul 1 nici capitolul 2 nu trebuiesc înţelese literal
  3. Prin ADAM nu este o „persoană” ci un colectiv, Umanitatea, Omenirea în general

  ____________________

  Văd că ai mai adăugat la răspunsul pe care l-am citit în E-Mail, nu îmi place deloc acest obicei al tău….

  O seară şi o dimineaţă înseamnă că ziua la evrei începea de cu seară, adică începea cu noaptea, deşi nu trebuie să înţelegem Geneza literal.

  Ca să înţelegi, lund-o de la „început”, noi citim că era întuneric, era „noapte”, de fapt nu era nimic. Aceasta era ziua întâi. Şi când Dumnezeu a zis: „Să fie lumină”, s-a făcut dimineaţă. După care, a fost din nou „seară şi dimineaţă” în ziua a doua, când Dumnezeu a creat mai departe…

  Ca idee, o „zi” în tabloul biblic începe întotdeauna cu „seara”, adică cu noapte, haos, întuneric, necaz, suferinţă, deconectare, zi cum vrei, confruntare, aşteptare… Abia după intervenţia DIVINULUI vine „dimineaţa”, sau lumina, eliberarea, victoria, după cum se spune:

  „Dar pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii, şi tămăduirea va fi sub aripile Lui; veţi ieşi, şi veţi sări ca viţeii din grajd.” (Maleahi 4:2)

  De câte ori să mai repet, că Biblia este mai mult de o carte de „Ştiinţe exacte”. Acolo sunt învţături adânci, spirituale, nicidecum despre biologie, cosmologie, fizică, geografie, etc… Dacă nu găseşti în Biblie nimic care să te zidească spiritual, atunci nu încerca să împaci ştiinţa sau lucrurile „natural” cu Biblia. Nu merge aşa, singurul lucru pe care îl obţii este că te faci de râs şi faci şi Biblia de râs…

 6. ai luat-o iarsi pe coclauri ( https://dexonline.ro/definitie/coclauri ) cu explicatiile tale sofisticate, fara sa poti zice nimic in legatura cu ce este scris , anume , cum a fost cu zilele dinainte de a sasea, daca in acea a sasea zi „In ziua cand a facut Domnul Dumnezeu un pamant si ceruri, nu era inca pe pamant niciun copacel de camp si nicio iarba de pe camp nu incoltea inca: fiindca Domnul Dumnezeu nu daduse inca ploaie pe pamant si nu era niciun om ca sa lucreze pamantul. (Fac.2:5) si nu era nici un animalut macar sa-i tina omului de urat, Abia dupa ce l-a facut pe om „Domnul Dumnezeu a sadit o gradina in Eden, spre rasarit; si a pus acolo pe omul pe care-l intocmise.” si dupa ce l-a in gradina ” Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el.” . Domnul Dumnezeu a facut din pamant toate fiarele campului si toate pasarile cerului; si le-a adus la om, ca sa vada cum are sa le numeasca; si orice nume pe care-l dadea omul fiecarei vietuitoare, acela-i era numele.”
  Oare nu tu mai degraba te faci de ras cu explicatiile tale aiuristice – lipsite de proba realitatii – izvorate dintr-o gandire imatura ? Nu stii tu nici atata macar ca ” un mester zidar care pune temelia ” are in gand sau si desenat tot planul zidurilor casei , cu geamuri si usi, si cu acoperisul de deasupra ? Cel care i-a dat sarcina sa construiasca a trebuit sa vada mai dinainte fiecare detaliu de finisaj, exterior, si culoarea vopsitoriilor , , el si-a imaginat casa la gata, , dar a inceput cu saparea pamantului si cu temelia, nu cu vopsele si acoperisul casei . .
  Pentru Domnul Dumnezeu, conform Bibliei, omul a fost temelia creatiei sale si numai dupa ce l-a facut pe om a facut toate celelalte lucruri, ” din El, prin El si pentru El ” (Rom.11:36)
  Primul Adam avea si el chipul lui Dumnezeu si a fost inzestrat cu putere de creatie prin cuvant, si daca nu s-ar fi impotrivit in implinirea vedeniei ceresti, nu ar fi fost obligat niciodata sa lucreze pamantul cu sudoarea fruntii , nici n-ar fi avut nevoie de rascumpararea facuta de Cuvantul care S-a facut trup in al doilea Adam , care a ramas credincios vedeniei (Ioan.5:19) pana la moartea pe cruce .
  Cuvantul Bibliei se explica prin el insusi, si trebuie inteles exact asa cum este scris, in toata Scriptura , „Fiindca mai intai de toate, sa stiti ca nicio prorocie din Scriptura nu se talcuieste singura. (2Pet.1:20) Caci nicio prorocie n-a fost adusa prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant ”
  Cuvantul, deci se talcuieste numai prin Cuvant divin, nu prin pareri omenesti de cenusa ,( vorba lui Iov ) adica iesite din materia cenusie a capului tau, de exemplu, Abele !.

  • Domnule, eu ti-am raspuns dupa cea mai buna stiinta a mea. Daca tu nu poti intelege sau nu rezonezi cu aceasta este treaba ta.

   Eu vad acolo doua povesti diferite, doua abordari diferite, nici una nu e de inteles literal si nici nu sunt cele doua compatibile una cu cealalta, in sensul ca sa o iei pe a doua si sa o impletesti cu prima. In nici un caz nu accept impletitul altor scrieri venite mii de ani mai tarziu (Noul Testament) cu cele mai vechi. Dar tu poti, in mod evident, crede si face ce voiesti.

 7. Este clar pentru mine ca in ochii tai Biblia nu este nicidecum Cuvantul absolut al lui Dumnezeu ci doar ” poveste cu trei neveste , si-un cal sur …” Asa-i, gandirea ta este incompatibila cu legaturile stranse intre scrierile din vechime si cele din Noul Testament , urmate de Cuvantul vorbit din vremea de pe urma, prin care se descopera ce au zis in auzul lui Ioan glasurile celor sapte tunete . Dar sa stii , macar de acum inainte :ca ” Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, (2Tim.3:16)

  • Nu ai auzit vorba cea: „Să nu bagi vin nou în burdufuri vechi”?

   Apăi dacă evreii nu fac chimeaşă din două feluri de aţe, şi ţin câte două frigidere, unul pentru carne şi unul pentru lactate, numai bou să fiu, să amestec Filosofii greceşti, Pauline cu înţelepciunea străveche a Torei şi a Kabbaliştilor?

   De câte ori să-ţi mai repet mantra mea?

   BIBLIE ESTE CUVÂNTUL LUI „DUMNEZEU”, AŞA CUM EXISTĂ ÎN PERCEPŢIA OAMENILOR.

   Cuvântul „DEVA” देव în limba SANSCRITĂ, care este strămoşul tuturor limbilor moderne (de la latină, greacă încoace), înseamnă „Dumnezeu”, „DIVIN”. În greacă se spune „THEO” iar în latină „DEUS”. Dar în acelaşi timp, înseamnă şi „ORGAN DE SIMŢ”.

   http://www.spokensanskrit.de/index.php?tinput=deva&direction=SE&script=HK&link=yes&beginning=

   DUMNEZEUL CĂRŢTILOR „SFINTE” ESTE AŞADAR SIMŢURILE SCRIITORILOR, PERCEPŢIILE LOR DESPRE UNIVERS.

   Sunt conştient şi de acord că percepţiile noastre diferă un pic. 😉

   Tu eşti?

 8. Ceea ce tu numesti filozofie Paulina este exprimata in Biblie asa :
  „nvatatura si propovaduirea mea nu stateau in vorbirile induplecatoare ale intelepciunii, ci intr-o dovada data de Duhul si de putere,. pentru ca credinta voastra sa fie intemeiata nu pe intelepciunea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu. Totusi ceea ce propovaduim noi printre cei desavarsiti este o intelepciune; dar nu a veacului acestuia, nici a fruntasilor veacului acestuia, care vor fi nimiciti.. Noi propovaduim intelepciunea lui Dumnezeu, cea tainica si tinuta ascunsa, pe care o randuise Dumnezeu, spre slava noastra, mai inainte de veci, si pe care n-a cunoscut-o niciunul din fruntasii veacului acestuia; caci, daca ar fi cunoscut-o, n-ar fi rastignit pe Domnul slavei.
  Filozofia exprimata de tine in afirmatiile ingrosate de mai sus , de oriunde le-ai fi luat, nu-si are locul in Scripturile sfinte fiindca este pur abeliana = omeneasca

  • „- Si de unde stim ca Biblia este cuvantul lui Dumnezeu?
   – Pentru ca asa e scris in Biblie.
   – Si de ce sa credem ce spune Biblia?
   – Intrucat e Cuvantul lui Dumnezeu.”

   Stiu ca Dumnezeu a facut si alte vietuitoare (OI de exemplu), dar eu ma consider totusi ca facand parte din ADAM (OM), asadar ma comport ca atare, folosindu-mi toate resursele cu care sunt inzestrat, inclusiv RATIUNEA SANATOASA.

 9. Intrebari bune , cu raspunsuri eronate, dupa mintea ingusta a celui care le-a dat . Raspunsul corect la intrebarile enuntate mai sus si comasate, adica ” de unde stim si de ce credem ca Biblia spune Cuvantul lui Dumnezeu ? il gasim tot in Biblie, pe considerentul demonstrat de mii si mii de ori ca Biblia se talcuieste singura . Astfel, este scris : „Caile lui Dumnezeu sunt desavarsite, cuvantul Domnului este incercat: El este un scut pentru toti cei ce alearga la El.” (Ps.18:30)si ” Orice cuvant al lui Dumnezeu este incercat. El este un scut pentru cei ce se incred in El. „(Prov.30:5) Raspunsul mai pe inteses si mai direct poate fi gasit in istoria poporului ales, Israel ., pe care o nareaza Biblia iar cartile de istorie si arheologia moderna o documenteaza pe de-a-ntregul . Chiar si Noul Testament, cu profetiile despre epocile Bisericii, prezinta istoria aceluiasi popor, care inca traieste printre Neamurile din care face parte integranrta in istoria moderna , actuala sub nimele de ” crestini ” care li s-a dat prima oara in Antiohia .

  • Exista si alte raspunsuri crestinesti, de exemplu acela ca Dumnezeul Bibliei este singurul Dumnezeu viu, recunoscut prin faptul ca raspunde la rugaciunile celor care se tin de promisiunile Lui, intre care ma numar si eu , ca unul care cred ca orice facem, cu cuvantul sau cu fapta, in Numele Domnului Isus Hristos, , primeste binecuvantare si prosperitate

   • 1. Ma lasi cu „poporul ales”? Unde ai gasit tu vreo dovada arheologica sau istorica despre domnia lui David sau a lui Solomon?

    2. Dumnezeul cel adevarat (nu ala din inchipuirea ta) raspunde si la rugaciunile celor care habar nu au de Biblie si de Numele lui Isus Hristos…

    • Bine, mai Papura -Voda, umbli iarasi dupa noduri in papura ? Fiecare natiune are cartea ei de istorie De ce as veni in discutie cu un englez sau scotian cu pretentia sa-mi arate dovezi arheologice despre cnezatele si voivodatele romanesti conduse de Gelu sau Menumorut, de exemplu ? Poate ca nici tu , ca roman, n-ai habar depre ele
     Iarasi, afirmatia ta ca Dumnezeu raspunde si se ,descopere unora care nu-L cautau si nu intrebau de El mai inainte este o proorocie care tot in Biblie este scrisa (Rom.10:20), dar se vede ca nici tu nu ai habar de Biblie

     • Bine mai Berbec atoate-stiutor si atoate-intelept. Nu trebuie sa te angajezi in discutie cu britanicii ca sa le dovedesti ca cnezatele de care zici tu ca poate nu am auzit au existat pentru, deoarece cartile care scriu despre ele nu se pretind a fi „Cuvantul lui Dumnezeu absolut”

 10. Si atunci, de ce n-ar fi adevarata istoria evreilor, adeverita si prin Cuvantul lui Dumnezeu „Imparateasa de la miazazi se va scula alaturi de neamul acesta, in ziua judecatii, si-l va osandi, pentru ca ea a venit de la marginile pamantului ca sa auda intelepciunea lui Solomon; si iata ca aici este Unul mai mare decat Solomon. (Mat.12:42)

  • Din acelasi motiv pentru care nici:

   – greutatea aurului care venea pe fiecare an lui Solomon NU ERA de şase sute şaizeci şi şase de talanţi din aur (respectiv 24 tone/an)

   – împăratul Solomon NU A ÎNTRECUT pe toţi împăraţii pământului prin bogăţiile lui…

   NU TOŢI ÎMPĂRAŢII PĂMÂNTULUI CĂUTAU SĂ VADĂ pe Solomon, ca să audă înţelepciunea pe care o pusese Dumnezeu în inima lui.

   FIECARE DIN EI ÎŞI ADUCEA (TRIBUT ANUAL) darul lui, lucruri din argint şi lucruri din aur, haine, arme, mirodenii, cai şi catîri; aşa era în fiecare an.

   EL NU STĂPNEA peste toţi împăraţii, de la Râu până la ţara Filistenilor şi până la hotarul Egiptului.

   ÎMPĂRATUL NU A FĂCUT argintul tot aşa de obişnuit la Ierusalim ca pietrele, şi cedrii tot atât de mulţi ca smochinii sălbatici, care cresc pe câmpie.

   – din Egipt şi din TOATE ŢĂRILE NU SE ADUCEAU cai pentru Solomon.

   Înainte de a mai deschide botul ca să behăi un răspuns, vreau să îmi dovedeşti că am greşit în MĂCAR UNA din afirmaţiile mele, nu în TOATE ŞAPTE. Vreau să văd o singură dovadă istorică, ştiinţifică, arheologică sau de altă natură, pentru a nu trage concluzia că această parte a Bibliei s-a scris undeva în studiourile postului de Radio Erevan, sau mai ştiu eu, de membri ai regimului din Coreea de Nord?

   • Am gresit totusi in afirmaţia 4. Corect ar fi in felul urmator:

    FIECARE DIN EI *****NU***** ÎŞI ADUCEA (TRIBUT ANUAL) darul lui, lucruri din argint şi lucruri din aur, haine, arme, mirodenii, cai şi catîri; aşa era în fiecare an.

 11. kosk zice:

  „imparatii pamantului…”.. normal cei aflati in imediata vecinatate (inclusiv tari africane) ca doar nu i aduceau daruri vechii indieni, japonezii, aborigenii sau aia de prin americi..

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.