Incotro ne duce viata si spre ce ne indreptam ?

Dumnezeu spune ca ” Multe cai pot parea bune omului, dar la urma se vad ca duc la moarte. – (Prov.14:12) Si mai spune ca exista o cale care duce la viata si pe aceea doar putini oameni o gasesc , fiindca este o cale ingusta , care incepe la o poarta starmpta .
Eu cred ca aceasta singura cale simbolizeaza mersul vietii noastre pe pamant si ca are doua sensuri : unul pe care ne apropiem de Dumnezeu, ( calea ingusta ) iar celalat , opus, care ne indeparteza de El ( calea lata )
Noi  alegem sensul care ni se potriveste , functie de samanta provenientei fiecaruia .  Cand avem  intrebari pe care  ni le pun problemele vietii , mergem calauziti de indrumari  si  explicatii date prin versete biblice , care ne duc  in sensul cel bun ,sau dupa explicatii date pe marginea acestor versete, care inverseaza sensul pentru calea noastra
Pe calea ingusta gasim explicatii simple si uneori foarte rigide, pe calea larga gasim explicatii lungi si complicate, care se multiplica mereu fiindca necesita noi explicatii care sa le explice pe cele date inainte . Pe calea ingusta explicatorul este un singur om trimis de Dumnezeu pentru generatia in cauza, pe calea larga sunt multi teologi si gura casca care abia asteapta sa-i intrebe cineva ce au observat de au ramas asa ( ologi si cu gura deschisa permanent ,fiindca vorbesc prea mult si fara duh mantuitor ))

0
0
Rate This
Anunțuri

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

34 de răspunsuri la Incotro ne duce viata si spre ce ne indreptam ?

 1. Apropo la ultima fraza din articol :
  ” Pe calea ingusta explicatorul este un singur om trimis de Dumnezeu pentru generatia in cauza, pe calea larga sunt multi teologi si gura casca care abia asteapta sa-i intrebe cineva ce au observat de au ramas asa ( ologi si cu gura deschisa ) ”
  Biblia ne spune ca traia odata un om trimes de Dumnezeu cu numele Ilie, care a trebuit sa aiba o confruntare ( religioasa ?) in fata poporului Israel in frunte cu imparatul lor, el singur , cu 400 de opozanti ai credintei lui .
  Adresandu-se poporului, ( care era in cumpana , in asteptarea unei decizii cu privire la sensul vietii lor ) , Ilie a zis : ” „Pana cand vreti sa schiopatati de amandoua picioarele? Daca Domnul este Dumnezeu, mergeti dupa El; iar daca este Baal, mergeti dupa Baal!” Poporul nu i-a raspuns nimic. (1Reg.18:21)

  • Max zice:

   calea ingusta nu este = branhamism
   branhamism = secta falsa
   calea ingusta a insemnat crestinism acum 2000 de ani.Domnul a poruncit ca Evanghelia sa fie propovaduita TUTUROR si oricine (multi) va crede vor fi mantuiti. Amin!

 2. Omul trimes de Dumnezeu la generatia noastra ni s-a adresat prin acelasi duh al lui Ilie , prin mesajul orei care ne indeamna si pe noi la o decizie identica cu aceea din vechime ; ” Daca Isus Hristos este Domnul Dumnezeu, mergeti dupa El ; iar daca este Sfanta Treime, mergeti dupa Sfanta treime ” !

  • John zice:

   Nici nu se merita sa mai spui ceva de o sfanta daca nu exista.Mai degraba „stramba treime” suna mai bine. Mai au putin si o sarbatoresc aproape toti in ziua acea dedicata ei dupa rusalii.

 3. Max zice:

  Sa traiesti o viata sa dovedesti ca un mincinos ca Branham este adevarat , iata o viata pierduta.Definitiv.

 4. John zice:

  O viata castigata este sa cunosti ziua si mesajul pe care il are Dumnezeu pentru timpul tau.
  Pe timpul lui Ilie exista doar o singura cale de a asculta pe Dumnezeu si anume sa asculti pe trimisul lui.Ceilalti umblau dupa baal sau astarteea.
  Azi e timp pierdut sa nu dai ascultare celui pe care l-a trimes Dumnezeu „Cine va asculta , pe Mine ma asculta”. Cine trece pe langa ce face Dumnezeu la timpul prezent, Dumnezeu va trece pe langa el la final. Gandeste Max la acest lucru.. DEFINITIV

  • Max zice:

   Mesajul lui Dzeu pentru tine astazi este sa faci voia Lui in ce te priveste pe tine in relatia cu El si cu faptele bune sa iubiesti sa faci zilnic voia Lui sa ajuti sa prpovaduiesti Evanghelia nu un mincinos si unesti virtuti la credinta ta si sa cresti in Domnul.Asta este ce ne cere Biblia.Acolo nu pomeneste sa asculti proroci dovediti falsi.Ba din contra Iisus porunceste sa ne pazim de ei.

  • Max zice:

   John.Ce tia vorbit El astazi tie sa faci sa umbli aia a fost mesajul lui Dzeu pentru tine. Mie mia spus sa merg langa Hundeoara la o famlia sa ma rog cu ei sa le duc o imbarbatare si o inima plina de indurare. Iata mesajul lui Dzeu pentru mine astazi. Sa faci Ce iti cere credinta crestina. Asa a fost asa este si asa va fi.

 5. kosk zice:

  categoric ca exista O SINGURA FIINTA DIVINA DAR IN 3 PERSOANE ..Tatal Fiul (Christos) si Duhul Sfant (care din zTatal purcede)..ma fratilor daca ar fi altfel ar contrazice vorbele lui Isus pe cruce (si in alte momente din Scriptura), logica si bunul simt si ar iesi o daravera divina de care si „zeii” Olimpului ar fi invidiosi..

  • Si Baal era crezut a fi o fiinta divina in trei persoane numite Baal Berit, Baal Peor si Baal Zebub ( asa relateaza Scripturile ) ,dar in vremea confruntarii de pe muntele Carmel nu a putut sa raspunda chemarii proorocilor lui fiindca dormea, ori poate era plecat intr-o calatorie de vacanta , dupa cum citim in relatarea oficiala a Bibliei : ” Ilie a zis prorocilor lui Baal: „Alegeti-va un junc din cei doi, pregatiti-l voi intai, caci sunteti mai multi, si chemati numele dumnezeului vostru; dar sa nu puneti foc.” Ei au luat juncul pe care li l-au dat si l-au pregatit. Si au chemat numele lui Baal, de dimineata pana la amiaza, zicand: „Baale, auzi-ne!” Dar nu s-a auzit nici glas, nici raspuns. Si sareau imprejurul altarului pe care-l facusera. La amiaza, Ilie si-a batut joc de ei si a zis: „Strigati tare, fiindca este dumnezeu; se gandeste la ceva, sau are treaba, sau este in calatorie, sau poate ca doarme, si se va trezi.” Ei au strigat tare si, dupa obiceiul lor, si-au facut taieturi cu sabiile si cu sulitele, pana ce a curs sange pe ei. Cand a trecut amiaza, au aiurit pana in clipa cand se aducea jertfa de seara. Dar nu s-a auzit nici glas, nici raspuns, nici semn de luare aminte.”… Si a iesit o daravera divina de care si zeii Olimpului au ramas gura casca si au tremurat de frica lui Iahweh , Dumnezeul lui Ilie .
   Ce ar putea sa-mi faca mie, deci,sfanta treime – dumnezeaua ( la feminin ) cu trei titluri insa fara de vre-un nume anume – si propovaduitorii aceleia, daca -mi permit astazi sa-mi bat joc de ei ?
   Dumnezeul meu este acelasi cu Dumnezeul lui Ilie : este Sfantul lui Israel si Numele Lui descoperit ca fiinta umana in Persoana Unica este Domnul Isus Hristos

 6. kosk zice:

  …Baalii (si altii) sunt demonii din vechime si se stie ca imitau „tabara opusa”..chiar si cel care va veni (antichrist)va fi imitatorul lui Hristos. asa ca sa insele cati so’ putea de multi..

 7. kosk zice:

  Ps
  consider ca Ilie si Enoh sunt singurele persoane transfigurate (indumnezeite, sfiintite) in VIATA fiind inainte de Hristos(veterotestamentare). dar nu cunosc doctrina denominatiunii tale cu privire la sfinti (scz)..

 8. kosk zice:

  Matei 27′ 46 Eli,Eli lama sabachthani..sayings of Jesus on the cross, iaca te ai procopsit cu un nod gordian. (sunt mai multe)

  • Nodul gordian trebuia sa fie desfacut ” omeneste”, nu taiat de sabie, fie aceea chiar sabia ” dreptatii ” , fiindca pe cruce era un Inlocuitor al fiecaruia dintre noi, aceia care vrem sa acceptam mantuirea , si pe Acela care a hotarat inlocuirea . Toti ar trebui sa stim cine-i Isus !

 9. cherie zice:

  Calea cea îngustă este viaţa cumpătată, şi asta duce spre Dumnezeu, calea cea lată este o viaţă în care omul cedează ispitelor, dorinţelor deşarte, etc… şi asta îndepărtează de Dumnezeu.
  Nici o confesiune creştină nu îndrumă spre rău. Deosebirile sunt de formă nu de conţinut aşa că certându-ne între noi creştinii pe diferenţele dintre confesiuni nu facem decît să ne îndepărtăm de la drumul cel îngust de care este vorba aici… Asta cred eu…..

  • Nici o confesiune crestina nu vrea sa auda de erorile care au fost strecurate in invatatura de care se tine , deci, cum ar fi posibil sa le poata corecta ? Caci, daca ar face-o, cu ce s-ar mai lauda in deosebire ?( fie aceea chiar si numai ” de forma „)
   Pacat ca despre ” deosebirea duhurilor ” nu au nici macar o idee .

  • Mda, as zice ca nu-i chiar asa cum zic, Cherie, pentru ca Branham indeamna sa iti bati „muierea” cu parul… Pentru ca si-a tuns din par, sau ca are o masina de spalat care ii ofera timp liber ca sa se „perverteasca”.

   NU E LA MISHTO CE SCRIU.

   Dar, nu as nu numi confesiunea asta „crestina”, din moment ce este cultul lui Branham, nu al lui Christos…

   Apropiati ai lui Branham au intemeiat alte secte si au convins aproape 1000 de oameni sa se sinucida.

   http://mesajul.blogspot.de/2014/03/profetul-psihopat-jim-jones.html

   „Si Branham ducea cu el „duhul de sinucidere” inca de la moartea lui Hope si Sharon cand a incercat sa se impuste sau sa se curenteze. Depresia este asociata cu sinuciderea deseori. Religia prost inteleasa si negativ predicata, accentueaza acest duh si poate face ravagii.

   Cand tu declari mesaje ANTI-VIATA SI ANTI-RESPECT FATA DE VIATA, FATA DE OAMENI, ESTI UN POTENTIAL DISTRUGATOR FARA SCRUPULE. Semeni ura si deznadejde in oameni. „

 10. John zice:

  E asa cum spui tu,dar pacat ca fiecare confesiune leaga mantuirea de apartenenta la ea. Daca nu esti acolo in cultul lor, nu esti recunoscut.

  • Fariseu ipocrit ce esti, John (Cetnarovici)!

   Cultul lui Branham face la fel. Intr-un fel sau altul o spune Branham, si o spun toti raspandacii Mesajului de peste 50 ani incoace.

   Dar cel mai grav, John, este ca secta lui Frank (BOSSUL TAU) tau o spune pe fata, in fiecare predica, in fiecare carte si in fiecare scrisoare circulara: Toti ceilalti Branhamisti (ne-frankisti) sunt gresiti, doar EWALD FRANK e singurul credincios adevarat.

   Pe bune?

   Dupa ce s-a chinuit Dumnezeu 30 ani sa „restaureze un mesaj profetic” (care rastoarna toata teologia de doua milenii) vine un doctor destept care se pretinde (singurul) urmas legitim al lui Branham, ii rastoarna pe toti ceilalti con-lucratori, dar il rastoarna chiar si pe Branham insusi?

   http://mesajul.blogspot.de/2015/06/ewald-frank-un-branhamist-eretic.html

   • Abel, un barfitor fara frontiere ! El cauta cu lumanarea ocazii prin care sa-si manifeste ura fata de crestini si dezinteresul fata de Cuvantul lui Dumnezeu ,dispretuind puterea Lui de vindecare divina. El cauta , ca si numitul Max de asemenea , metode prin care sa se tina cat mai departe de subiectul articolului in cadrul caruia comenteaza.

 11. John zice:

  Numeste-ma cum vrei,dar ti-am mai spus ca nu sunt Cetnarovici.

  Pe tema asta nu o sa-ti mai dau nici un raspuns daca continui cu ” esti ala de acolo” . Vrei sa ma crezi , nu, eu nu te fortez.

  Bye

  • Johnny Boy, doar nu crezi ca ma asteptam la vreun raspuns din partea ta…?

   Pana acum, nimeni nu a inceput sa raspunda la sutele de de intrebari care vi s-au pus.

   Sau macar la una singura: Ce taine a descoperit Branham?

   • Branham nu a descoperit nici o taina, Ingerul Domnului le-a descoperit , dar tu si ceilalti impotrivitori nu stiti nimic, nici macar Cine este Ingerul Domnului !. Numai cine iubeste Cuvantul vorbit ( precis ca nici ce este Cuvantul vorbit nu stii ) poate sa cunoasca lucrurile descoperite . Se vede ca tu, Abel, nu le recunosti chiar data le privesti, fiindca te uiti cu ochii firii tale pamantesti

    • Hai da-ma dracu… 🙂

     Atunci pun altfel intrebarea: Si ce taina a descoperit aces „Inger” numit AVAK din Armenia?

     Sa iti spuna chiar analele istoriei, despre vindecatorul miraculos, la care plagiatorul Billy Boy s-a uitat cu mare uimire si atentie, ca sa mai invete cateva tehnici „mistice” din Tibet 😛

     • Poti sa te dai si la mama dracului, ca nici ea nu va sti ce sa-ti spuie, iar tu tot descoperit ramai ( cu fundu gol si cu buzele umflate de mandrie personala , iesit din Mesaj afara !

     • Alta intrebare 😀

      Ce altceva mai au in comun Branham si Avak? Nu ma refer la legatura lor speciala, „telepatica” de la „inger” la „inger”, si cum au pus ei (intr-o pestera sau sufragerie) bazele curentului de „Divine Healing” in America, transformat in Show?

      Nu v-ati prins, raspunsul este in filmul de mai sus… de la min 2:15

      Raspuns: Un CADILLAC. Adica, nu acelasi CADILLAC, ci UN CADILAC PENTRU FIECARE ROB AL LUI DUMNEZEU!

      Eee? Asa da. Ce ziceti? 😛

      Huooo, Coruptia, Spagarii. Astia sunt liderii vostrii, RUSINE!!!

    • Acum, in Romania e mare scandal cu „Sufrageria lui Oprea” in care generali si oameni politici s-au intalnit in 2009 conspire impreuna pentru a fure alegerile in favoarea lui Basescu…

     Oricat de mult latrii tu ca noi dam copy-paste la articole din afara, si oricat de mult iti place sau nu de Collins, pozele si marturiile de la acel timp nu mint. La minutul 3:23 avem o poza care o putem intitula „Sufrageria lui Branham”.

     Branham vorbeste despre o vizita „supranaturala” a unui inger, intr-o pestera „mistica” numai de el stiuta. (Probabil exista doar in capul lui).

     Acea intalnire a existat intr-adevar, dar nu in niscai pesteri conspirative, nici in capul lui Branham, ci chiar in „Sufrageria lui Branham”.

     Treaba nu e, din pacate, chiar atat de hazlie cum o descriu eu… La fel cum in „Sufrageria lui Oprea” s-a urzit o mare minciuna, menita sa dureze vreo 5 ani, in „Pestera lui Branham” s-a urzit o miscare de manipulare in masa, care dureaza, din pacate, de peste 50 ani…

    • Mai destept „stie tot” ce esti. Raspunde deci, ce Taine a descoperit Branham/Ingerul si care sa nu fi fost „culese” de la alti teologi? (sa evit cuvantul plagiate, ca nu se cunostea la vremea aia 😛 )

     Noi stim bine cine era ingerul… Pana si cunoscutul jurnal german „Der Spiegel” nota in 17 mai 1947:

     „Avak, un Armenian de 20 ani trece limitele tarii sale ca facator de minuni. Dr. Sedo Teheran Dretor, insotitorul sau, confirma succesele de vindecare ale lui Avak. El calatoreste acum de la Cairo in California, pentru a o vindeca pe fata regelui viilor Arakelian de urmarile unei poliomelite.”

     http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-41122499.html

     Ce-a facut? Un baietzel de 20 ani din Armenia ajunge celebru in California? Pai saracii americani, multi dintre ei nici nu au auzit de Armenia, Bulgheria, Romenia…

     Nu si Branham! El trebuia sa fie acolo, sa-l invite pe baiatzasul acela „minunat” in „pestera” lui, pentru a invata ceva nou… Pozele o dovedesc…. A fost intr-atat de fascinat, dar intr-atata, incat a pus data intalnirii cu „ingerul” tot in luna si anul intalnirii cu Avak…

     Si hop! Dupa ce Avak pleaca… Ghiciti? O noua stea vindecatoare rasare in America…

     Behait ipocrit, asta numesti tu „putere de vindecare divina”? E manipulare omule, una la scara planetara.

     Si apoi, zici ca „nu Branham a descoperit, ci un Inger”. Dar Branham se auto-intituleaza insusi „Inger”, nu unul oarecare, ci al mai mare :). Atunci cum e? Un Inger a venit sa-i descopere altui Inger?

     Hai da-ma dreq…

     Lasa aberatiile si apuca-te sa raspunzi la intrebari

     • Iarasi ” bati campii ” pentru a-ti gasi pe cineva sa te aprecieze pentru felul dibaci in care stii sa interpretezi si sa pui intrebari ” dupa capul tau „.sperand ca doar doar vei atrage pe cineva care sa repete greseala Evei !. Nu degeaba ne-a avertizat apostolul Pavel, pe care-l consideram „parinte ” al credintei crestine (1Cor.4:15) : „Dar ma tem ca, dupa cum sarpele a amagit pe Eva cu siretlicul lui, tot asa si gandurile voastre sa nu se strice de la curatia si credinciosia care este fata de Hristos. (2Cor.11:3)

     • Vindecarea divina este o experienta minunata, numai cine o traieste poate vorbi despre si in favoarea ei . Eu unul pot, cu multa placere , fiindca Dumnezeu s-a indurat si de mine, chiar de la nasterea mea cu doua pungi de apa pe creier, si cu vre-o trei ani in urma , cand am fost atins de cancer de piele la tampla . De aceea , chiar daca tu ma consideri ” tampit ” stiu ca nu sunt deloc asa cum barfesti tu , si nu-mi pasa chiar deloc de nimic din ce ” indrugi ” tu, ” stimabile Abel uta „care te consideri pe nedrept ca fiu al primului om! Dupa ce scoti din ” visteria ” ta, mai bine te-ar fi prins pseudonimul ” Miki duta ” fiu la primului excroc planetar , Sarpele cel vechi .

     • Faptul ca resping pretentiile aberante ale „Mesagerului” Branham, sau „Evanghelia” „Mesagerului” Pavel (sau ce s-a pus in cârca lui de altii, whatever…) nu inseamna ca neg vindecarea divina.

      Dar voi nu vreti sa recunoasteti asta, stiti doar sa intonati lozinci si imnuri de slava prea iubitului vostru Inselator…

      Vindecarea divina nu inseamna Branham, nici Avak, domnule Nelu. Cand tu te-ai vindecat la nastere nu stiai nici tu nici parintii nici bunicii tai de Branham sau de curentul american de „Divine Healing”…

      http: // mesajul.blogspot.dro2015/08/adevarul-gol-golut.html

    • Max zice:

     CE TAINE I-A DESCOPERIT INGERUL DOMNULUI?

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s