Ati luat in seama acest studiu biblic ?

Conform  Scripturilor citate  si a explicatiilor pe baza de  legaturile  profetice ,  este posibil ca  144000  sa fie  chiar copiii ucisi de Irod  pe vremea  cand acesta  vana  pe  pruncul Isus  ! Si este posibil ca  ei sa fie  readusi la viara  prin slujba celor doi martori,  la aceeasi varsta  cu  a  celor  inviati pentru rapirea in vazduh a Bisericii lui Hristos . Daca  descoperirea aceasta este de la Domnul,  pentru mine  se clarifica tot mai mult  imaginea  ceasului  care arata cat este  ora in care traim  astazi

Robert zice ca  invatatura nu este  o doctrina  suta la suta ,  dar daca este  o descoperire,  ce vom face  ? Nu stiu ca  altcineva sa  fi prezentat  subiectul  in felul acesta !

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

34 de răspunsuri la Ati luat in seama acest studiu biblic ?

 1. Anonim zice:

  Si mie imi place cum prezinta Robert Breaker in Scripturi Mesajul pentru timpul acesta . Domnul Isus sa-l binecuvinteze ! Amin!

 2. Vai vai, Behaitule, am stiut dintotdeauna ca esti bolnav, dar chiar asa…?

  Dedublarea personalității este o tulburare a unității conștiinței de sine care se caracterizează prin apariția în alternanță, a unei prime personalități și a uneia sau mai multe personalități secundare la același subiect.

  Dedublarea de personalitate intervine pe fondul unor tulburări psihice, iar adesea persoana suferindă trăiește cu convingerea că este o altă persoană, de obicei cunoscută ca unul din oamenii celebri ai lumii, sau un personaj religios. În fiecare caz, pacienții trăiesc cu intensitate personajul în care s-au transformat.

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Dedublarea_personalit%C4%83%C8%9Bii

 3. Anonimus zice:

  Behaiala blestema trinitarii apoi pune video si promoveaza ce crede si promoveaza un trinitar .
  S-au falit ca sant intelepti dar au inebunit branhamistii astia.

 4. Anonim zice:

  Poate tu nu ai darul vorbirii in limbi si nici pe acela al talmacirii, asa cum este fagaduit celor botezati cu Duhul Sfant, deci nu ai ascultat ce zice ” trinitarul ” , ca de-ai fi putut sa asculti, ai fi inteles ca nu este trinitar , ci credincios Cuvantului care sfinteste . Iar sfintenia prin Cuvant este al doilea pas in credinta care mantuieste, precedat de neprihanirea prin credinta si urmat de botezul cu Duhul Sfant . Robert Breaker propovaduieste toate astea, rand pe rand, dar cum sa pricepi, neascultand ? Tot asa , nu esti in stare sa asculti nici predicile fratelui Branham , fiindca se poate ca tu nu esti ” din neamul Lui „.
  Este doar treaba ta cum te comporti si ce spui in privinta fratelui Branham,pe mine nu ma intereseaza nici nu ma afecteaza doar Cuvantul spune ca ti se va ierta, daca-ti vei veni in fire si te vei poacai ( intoarce de la calea ta deviata de la adevar ) Este scris : ” Si oricui va vorbi impotriva Fiului omului i se va ierta; dar oricui va huli impotriva Duhului Sfant nu i se va ierta. „(Luc.12:10) Conform Scripturilor, Fiul omului ( cu litera mica ) este Profetul lui Dumnezeu, daca vrei sa stii si sa intelegi !

 5. Anonim zice:

  Da, fratiucule ( ori surioara ? ) ai dreptate, acest predicator ” se tine de Cuvant ” , asa cum ascultam si in aceasta predica

 6. Anonim zice:

  Sa inteleg ca anti-mesagistii lucreaza in favoarea New WORLD Order ? Si ei nu o stiu ! Poate ca capii lor sunt angajati in aceasta conspiratie ?

 7. Anonimus zice:

  Asta e siteul lui Robert Breaker si biserica lui si acolo are postat crezul lui. ce atata galagie mai gaita?

  We believe in the one and only true God existing in three Persons: The Father, the Son, and the Holy Spirit; each active in creation (Genesis 1:1,2, 26), and redemption (John 1:1-14). And we firmly believe and preach that JESUS CHRIST is GOD (1 Tim. 3:16; 1 John 5:20).

  http://www.thecloudchurch.org/doctrinal-statement-1.html

  Dar de ce ai sters postarile celelalte pe care leam comentat? Tie frica de adevar. El te condamna.

  Ioan spune :
  Le-am sters fiindca le-ati postat de mai multe ori , si incurca cititorii care vor sa stie lucruri noi, nu doar minciunile voastre rasuflate , scoase de dupa chiloti nespalati de ani de zile . Mai spalati-va rufele pe blogurile voastre, nu mai imputiti si pe ale altora, nerusinatilor !

 8. Anonimus zice:

  We believe in the one and only true God existing in three Persons: The Father, the Son, and the Holy Spirit; each active in creation (Genesis 1:1,2, 26), and redemption (John 1:1-14). And we firmly believe and preach that JESUS CHRIST is GOD (1 Tim. 3:16; 1 John 5:20).

  Trinitarii cred ferm ca ISUS este adevaratul Dumnezeu. Ei nu cred in 3 dumnezei.

 9. John zice:

  Ei cred ca e dumnezeu,dar ca a doua persoana.Dar Dumnezeu a spus in VT:

  Isaia 35

  4. Spuneti celor slabi de inima: „Fiti tari, si nu va temeti! Iata Dumnezeul vostru, razbunarea va veni, rasplatirea lui Dumnezeu; El insusi va veni si va va mantui.”

  EL insusi, nu altul.

  2 Cor 5:19

  19. ca adica, Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine,

  Tot El insusi era in Hristos. Isus nu se ruga la Sine insusi,dar Dumnezeu prin EL a stabilit o relatie de TATA FIU cu noi. In epistola lui Ioan spune ca cine are pe Fiul,are si pe Tatal, pt ca EL insusi s-a descoperit in FIUL.

  De un al doilea atotputernic nu am nevoie.Unul singur e de ajuns. Trinitarii spun ca cele 3 persoane sunt la fel de vesnice, la fel de atotputernince.Daca Fiul pe pamant era atotputernic,atunci nu mai murea. Trebuie sa intelegem planul lui Dumnezeu de mantuire cu noi si nu depinde vreun om , fie el si cel mai mare prooroc.

 10. Anonimus zice:

  Si care e problema in asta?
  pai tocmai ca da ei cred in Fiul lui Dzeu au si pe Tatal. Mai omule Daca Iisus S-a rugat la Cineva si ei vad asta si cred asa fara sa intepreteze care e problema lui Dzeu? Nici una. Problema e in capul celor care vor sa se creada mai pe sus ca altii.Si daca Iisus nu e Tatal care e problema ? Poti spune ca Iisus e Tatal? Nu poti. Pina si Branham a spus ca asa ceva nu e adevarat si c a nu poti spune ca Iisus e Tatal. Si daca Iisus nu e Tatal atunci Tatal e Altcineva, E ALTUL E SURSA E IZVORUL iar Iisus este ce a Iesit din Acel Izvor din Duhul ZOE . Daca trinitarii spun asta intrun fel si voi tot asta o ziceti in alt fel spuneti in fapt acelasi lucru dar nu vedeti inca. Nu ar trebui sa va uriti pentru atata. Mai lasati aroganta mai dusmani ai iubirii si al adevarului. Branham bine a spus ca Iisus are inceput dar Dzeu nu are. Este clar ca trinitari si unitari si altii cred la fel dar nu stiu sa explice la fel. Si care e problema lui Dzeu cu asta ? Cine crede in Tatal Fiul si Duhul Sfint este corect nu conteaza perceptia si ce se gandeste si isi inchipuie unu or altul. Santem salvati pentru un motiv si unul singur si anume ca Domnul Cristos a murit pentru pacatele noastre. Ale mele si ale tale . Nu trebuie sa intelegem explicatiile nici unei teologii trebuie sa credem in Cristos , Fiul lui Dzeu in Evanghelia Lui sa creedam ce ne spune El ca Tatal L-a trimis sa fie Mantuitorul lumii. si sa facem fapte bune sa nu pacatuim sa ajutam nenorocitii acestei lumi bolnave si triste . Dar facem noi asta ? Faci tu asta ? Doamne ajuta ne!!!!

  „Şi noi am văzut şi mărturisim că Tatăl a trimis pe Fiul ca să fie Mântuitorul lumii” crezi Scriptura asta? traiesti in neprihanire si dupa indemurile Duhul Sfint?
  Bun! Cind vei fi la moara or la camp ori in pat si EL vine vei pleca. Nu pleci niciodata de aici ca ai urmat pe Frank si Branham si altul. Te minti singur copile. Teologiile dogmele explicatiile cearta fara sens distruge si astupa Isvorul Vietii din oameni.

 11. Anonimus zice:

  Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu. (Ioan 17:3)

 12. Anonim zice:

  Toti trinitarii raman la tema,dar nu la adevar. In majoritatea organizatiilor se vesteste un alt isus, e un alt duh la lucru si se vesteste o alta evanghelie diferita de cea a apostolilor.

 13. Anonimus zice:

  E alt Iisus la islam care cred in El dar nu ca divinitate . Despre asta ne-a avertizat Pavel. Si e alt Iisus la martori lui iehovah care cred ca El era doar un om si neaga divinitatea. Nu e alt Iisus la cei care cred ca e Fiul lui Dzeu si Dumnezeu insasi. Nu are Dzeu treaba cu asta . Nici poveste. Voi va aflati in treaba sa spuneti cu o aroganta diabolica ca si cum voi santeti purtatorii de cuvant a lui Dzeu si El va spus sa spuneti asa ceva. alta evanghelie si alt Iius e la mesaj.

  Evanghelia falsa la mesaj este dovedita de epocile pecetile samanta sarpelui si norul si sa ti bati bati femeia si sa divortezi de ea daca se tunde. Sa arunci masina de spalat haine ca e de la diavolul. Branham angajeaza doi homosexuali sa faca benzile in timp ce fac sex pervers in Tabernacolu Branham. Iasa cu ei doi in vacante in munti si dorm in corturi . Branham minte ca el este Ilie prorocul evreu, el minte ca el e Moise minte ca el e Isaia minte ca el e Iosua minte ca el e pavel, minte ca el e Iisus , minte ca el e ingeru minte ca a botezat sute si mii la scaldatoarea din ohio .minte ca nu ia bani si lasa 3 milioane de dolari la saltea la moartea lui.
  In mesaj de fapt nici nu exista mantuire si salvare pentru nimeni pentru ca mesajuleste vorba numai despre slujba lui Branham si ceva descoperiri mincinoase nu de altceva.Asa ceva nu are dea face cu nimic legat de Evanghelie si lucrarea de la Golgota. E o inselaciune mesaju.

 14. Anonimus zice:

  „Prezic (nu profetesc) prin inspiratie divina ca lumea si sistemele s-ar cuveni sa se sfarseasca in 1977 ca un student in Biblie al carui nici o vedenie nu a dat gres, prezic ca lumea se va sfarsi in 1977”. William Marrion Branham.

  O prezicere dovedita falsa altele dovedite la fel de false apoi plagiate multe minciuni multe arogante si declaratii anticriste siafirmatii pline de ura si dispret la adresa altora multe contradictii in ce spune despre una si alta , fatarnicia de a critica o femeie ca poarta pantaloni dar el angajaza doi perversi sexuali homosexuali ce faceau sex in Tabernacol si el iesea doar cu ei doi in vacante in corturi in munti il fac pe Branham o sursa de inselaciune a sufletelor o boala a sufletelor , un cancer pentru mintea si duhul omului .

  Branham este CANCER.

  Un prezicator fals = profet fals.

  Branham a prezis si profetit ca in mai multi ani vine Domnul. Un habauc. Aici video cu dovezi din gura lui Branham.

 15. Un Frankist a spus mai sus:

  Toti trinitarii raman la tema,dar nu la adevar. In majoritatea organizatiilor se vesteste un alt isus, e un alt duh la lucru si se vesteste o alta evanghelie diferita de cea a apostolilor.”

  Johnica, te dai si tu in anonimat? Pai asemenea „parole” preluate de la taica Ewald te dau de gol imediat… 😉

  Ce dracu va ascundeti toti, va este cumva rusine?

  Sau poate nu sunteti siguri ca stiti totusi ce este adevarul, ci doar temele lui Branham si ale lui Frank???

 16. Oare nu are nimeni macar o idee de comentat la subiectul articolului ?
  Ceea ce vad eu este ca in majoritatea comentatorilor locuieste acelasi duh prin care vorbeste ” omul negru ” din video de la articolul https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2017/03/13/si-daca-n-ar-fi-scurtat-domnul-zilele-acelea-nimeni-n-ar-scapa-dar-le-a-scurtat-din-pricina-celor-alesi/

 17. Anonimus zice:

  negrul ala critica o ne-vindecare a unei femei. noi am demascat falsitate branhamista prezicerile lui branham false si plagiatele ura lui fata de alti oameni ce are una cu alta? nimic.

  Ioan zice :

  Te-ai dat singur de gol asupra faptului ca nu ai ascultat ce zice, si tot asa ai ascultat si predicile lui Branham, adica de loc, dar comentezi ceea ce ai auzit de la altii tot atat de prost informati ca si tine, impostor mare ce esti ! Negrul zice ca nici o profetie a lui Isus nu s-a implinit la timpul si in modul in care a spus El . Oare Isus a mintit, ori gandirea comentatorului este ne-buna ? Bine ai face sa-ti iei talpasita de pe acest blog, si sa nu crezi ca ne suparam ca vom scapa de un scaiete pe lana , cum te dovedesti a fi tu .

 18. Anomimus zice:

  Timpul să părăsesc acest bloc.Rămâneți in continuare si putreziti cu Branham minte ,Branham e fals. Niciodată nu o sa ascult de vreun cult sau ex mesagist , totdeauna aceleasi gunoaie. Acelasi duh de drac impotrvitor locuieste in culte cat si in ex care nu au inteles niciodată nimic. Spune de ortodoxie,neoprotestanti,nimeni nu o să spună ceva,aminteste de fr Branham si sa vezi după aceea ce se intampla. Sper intr-o zi sa va treziti la realitate.
  Degeaba o sa scrieti ce scrieti,nu mai intru pe bloc.Am inteles cu ce am de-a face.
  Bye si nu sa vă duc dorul.

 19. Anonim zice:

  *blog,nu bloc. Am gresit.

 20. Foarte buna decizie ! Am ocazia sa va invit astazi pe toti Anonimii , oricare ar fi ei, sa se lase de comentarii. Daca vreti sa spuneti ceva, si credeti ca aveti dreptate, sa aveti curajul sa spuneti cine sunteti , ca sa stie toti cititorii cine este” persoana ” cu cine avem de-a face , sa stim ca ” nu este un robot ” a carui minte este programata de formatorul lui .
  Va promit ca de acuma inainte voi sterge toate comentariile Anonimilor !

 21. Ei, ei… ionele draga, ti s-au terminat argumentele sau ai plecat rusinat cu coada intre picioare?

 22. Ionel Cetnarovici, nu Nelu Behaitul… (pentru cine nu s-a prins cine e Frankistul care „ramane la #ADEVAR” dar nu il mai intereseaza #TEMA)

 23. Behanelule, ce se intampla cu voi? John a tulit-o iar tu stergi comentariile incomode, pentru ca vezi ca dai din colt in colt, tu nu vrei sa te dai batut dar nici nu recunosti ca nu ai dovezi…

  Un anonim a scris mai devreme (tu ai sters) dar eu citez o parte din mesaj:
  (ingrosarile imi apartin):

  „Ai atatea dovezi!!!! pentru Numele lui Cristos ce mai cauti in secta asta a iadului? ce alte dovezi vrei? tu nu ai nici o diovada pentru nimic din ce crezi . credinta ta e bazata pe inchipuire si presupunerile si imaginatia bolnava a cuiva care a pretins ca e ingerul..”

 24. Ei, vezi, Abel, chiar si tu poti sa cazi in confuzie cand vrei sa raspunzi la ” roboti „, caci toti sunt pe acelasi calapod, si-s greu de deosebit, chiar fiind in tabere diferite . De aceea pe viitor nu voi mai avea aceasta situatie , sper eu !

 25. Esti un manipulator, si daca tot stergi comentarii, sterge-le de tot.

  Nu lasa o parte din ele si sterge ce nu iti convine, de exemplu in primul raspuns al meu te-am intrebat daca tu sau desteptul de Robert Breaker crede cumva in reincarnare?

  Si ti-am atras atentia ca povestea lui Irod este doar un mit, pe care istoria nu il confirma. Irod nu a fost niciodata un ucigas de bebelusi, aceasta nu ar fi fost posbil pe vremea lui.

  Unde sunt acele randuri?

 26. Omule bun, eu nu lupt pentru a-l apara pe omul Branham . Eu am inteles viziunea lui Pavel (1Tim.1:15) despre cei care au nevoie sa fie mantuiti – si aceia vor fi cu siguranta , pentru ca o simt si recunosc situatia in care se afla – impotriva caruia va napustiti voi cu un car incarcat de erori . Eu am facut blogul pentru a impartasi cu altii ce am inteles eu din Scripturi ascultand Mesajul care a fost dat prin Inger , la fel ca si toate celelalte mesaje pe care le-a trimes Dumnezeu oamenilor din vechime pana astazi ( daca cauti cu wwwebible.ro si cuvantul inger ori ingerul vei vedea la ce ma refer , si mai este un text pe care nu l-am gasit acum, care zice si mai explicit ca Mesajul= cuvinte vii este dat de Dumnezeu totdeauna prin mana -(bratul Domnului ) cum a fost in cazul tablelor celor 10 porunci sau a cartii miniatura pe care a mancat-o Ioan – unui Inger ). Da este textul din (Fapt.7:38)
  Eu marturisesc ca inca nu am gasit nicaieri,( de cand am inceput sa ” calaresc ” la galop internetul in cautarea filmelor si blogurilor crestine si de alta categorie, chiar anti-crestine si sataniste ) o prezentare mai clara si mai frumoasa a Scripturilor decat a facut William Branham.
  Pana a intervenit Lica cu ” de la John Collins citire ” nu am observat nimic gresit in Mesaj , si nici acuma nu vad decat ceea ce prezentati voi, cu privire la omul Branham, scarpinandu-l – ca maimutele – de sumedenia de paduchi pe care-i vedeti parca cautandu-i cu o lupa .Daca voi gasiti satisfactie in aceasta treaba, n-am nimic cu voi, dar pe mine sa nu ma obligati sa fac la fel, fiindca nu-i genul meu . Voi continua sa prezint ce este bine si frumos, nu gainarii si porcarii,care-si imprastiau duhoarea pe o raza de kilometru si in vizitarea carora numai Ceausescu gasea placere ( fiindca la ordinul lui se construiau ) pe vremea cand eu am auzit Mesajul, prin anii ’80. Ramana vorba-ntre noi, ce n-am da sa avem si astazi asemenea ferme in tara, dar le-au distrus ticalosii care ne conduc acum pe margine de prapastie. Oare nu asa urmariti si voi, ex-istii, sa procedati cu Mesajul orei ? Aveti ceva mai bun de pus in loc, pentru hrana spirituala ?

 27. Asa este, nu mai e ! a fost o greseala de click !
  Abel, este credinta in invierea mortilor, asa cum a prezentat-o Pavel ( (1Cor.15:35) nu o credinta in reancarnare . Si de unde stii tu ca Irod nu a fost in stare sa ucida copiii de varsta lui Isus ? Nu era el un imparat acceptat si aparat de catre Romani ? Era asa de greu pentru el sa faca o intelegere cu acestia ? Este de presupus ca treaba a fost facuta chiar de ostasii din garnizoana , nu de cei evrei care erau la palatul lui . Ori si tu crezi ca Biblia ( nu are ) minte? .Daca ai avea dreptate tu,- sa zicem,- si uciderea copiilor pe vremea lui Moise o fi fost imposibila , si chiar si profetia din cartea lui Zaharia 14 ( zicand ca jumatate din locuitorii Ierusalimului vor merge in robie ), care urmeaza, va fi imposibil sa se implineasca !
  Am o idee despre o alta posibilitate cu privire la acei copii : Despre unul dintre apostoli este scris ca Isus a zis asa lui Petru : ” „Daca vreau ca el sa ramana pana voi veni Eu, ce-ti pasa tie? Tu vino dupa Mine!” (Ioan.21:22-23)
  Asa cum nu stim in ce mod a avut de gand sa-l pastreze pe Ioan,care a adormit de batranete, nu putem sti nici in ce mod i-ar fi putut pastra pe aceia ucisi sub porunca lui Irod , daca a vrut . Insa stim ca la trezirea din somnul mortii varsta lor va fi ca la 18 sau 20 de ani, adica vor avea chipul teofaniei .
  Si ce este daca Robert are dreptate ? Inseamna ca a vorbit prin descoperire , in legatura cu profetia lui Ezekiel . Noi , prin inteligenta, o putem lua insa ca speculatie si noi putem gandi si spune ca este totusi o neconcordanta cu Scriptura din vers. 11 :” El mi-a zis: „Fiul omului, oasele acestea sunt toata casa lui Israel.” Copiii erau doar din 3 semintii,( Iuda, Levi si Beniamin) nu din toate 12, cum zice profetia si cum a zis si Ioan Iar vedenia lui Ezekiel este o parabola ” Iata ca ei zic: „Ni s-au uscat oasele, ni s-a dus nadejdea; suntem pierduti!” De aceea, proroceste si spune-le: „Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Iata, va voi deschide mormintele, va voi scoate din mormintele voastre, poporul Meu, si va voi aduce iarasi in tara lui Israel.

 28. Biblia vorbeste despre reincarnare si despre „karma”, si a vorbit si mai mult, dar s-a avut grija ca pasajele incomode sa fie eliminate, sau poate ca si scribii au dat click din greseala… 😉 E ok.

  Dar un pasaj „karmic” totusi a ramas, fiindca a trecut neobservat. Te las vreo 3-4 zile sa il gasesti, dupa care voi publica locul unde este scris. Ca sa dau un indiciu, este in Evanghelii, nu in invataturile pauline…

  Dar, sa revenim la Irod. Faza cu reincarnarea a fost doar asa ca fapt divers… Ceea ce nu era fapt divers, de fapt… nu a fost nici macar „fapt” (istoric) cum sustin eu si altii, este acel presupus genocid…

  Acum, Irod se zice ca era „imparat”, cum traduce Biblia romana, desi stim ca imparat era unul singur: Cezarul de la Roma… Irod era un rege vasal si tributar Romei. O fi fost e #corupt si afemeiat, dar ucigas de copii nu a fost… Si nu era nici #CALIF gen Isis, care taia si spanzura pe cine vroia… El trebuia sa slujeasca Romei, si nici Roma nu erau fanatici religiosi care sa se teama de o vedenia a lu nu stiu care ciobani pribegi…

  Roma, desigur nu ar fi sustinut un astfel de genocid odios, sa nu ii demonizam pe toti si sa ii comparam cu „Faraon cel rau”, pentru ca se se potriveasca cu scenariile religioase…

  Dovezile istorice in favoarea unui astfel fapt lipsesc cu desavarsire si daca e asa, nu ne putem cladi invataturi pe „basme”…

  Nu zic ca Biblia este un basm, voi comenta maine mai pe larg acest subiect intrucat acum nu am timp…

  ABEL

  (P.S: ai grija cu clickaitul sa nu stergi ce e important 😉 )

 29. Stim ca romanii erau un popor amestecat de civilizat, ale carui cohorte taiau si spanzurau pe cruce oameni ca exemplu de intimidare la toate popoarele pe cae-si propuneau sa le domine si care aveau ca distractie timp de secole lupta pentru supravietuire in arene de teatru a luptatorilor numiti gladiatori , de a caror viata dispuneau prin ridicarea sau coborarea degetului aratator , ori scene in care crestinii erau sfartecati in public de animale salbatice flamanzite cu intentie . O, ei nu ar fi acceptat in ruptul capului sa fie ucisi niste copilasi, daca n-ar fi gasit placere in sange varsat si vaiet de mame tanguitoare dupa odorul lor !

 30. Tot ce a fost admis de Dumnezeu sa ramana scris este inlegatura stransa si directa cu o serie de informatii pe care Dumnezeu a decis ca ne este de folos sa fie transmise pentru ca aceia alesi de El sa poata deveni desavarsiti si cu totul destoinici pentru orice lucrare buna. (2Tim.3:17)
  iar daca istoricii – si ei oameni, ca tot omul – au evitat sau cineva le-a interzis sa consemneze unele evenimente, au fost altii – si ei oameni, ca tot omul – care le-au transmis prin viu grai de la generatie la generatie, desigur, cu unele modificari ale punctelor de vedere, dar lucrurile esentiale au ramas si asa le stim si noi, care traim astazi .
  De exemplu, faptul ca dupa invierea lui Isus a fost auzita o reletare in care se zicea ca s-au aratat in Ierusalim unii sfinti din vechime , umbland printre trecatorii de pe ulitele cetatii, fara ca sa fie specificat daca au fost vazuti doar o singura data, de la distanta sau daca plimbarea lor de hollyday a durat mai multe zile si aceia care i-au vazut s-au intretinut cu ei in conversatii la ” un pahar de vorba si-o cana cu vin ” de Pasti , cu dumicaturi de paine, desigur !

 31. Ioan m-a intrebat: „Ori si tu crezi ca Biblia ( nu are ) minte?”

  Sa iti rapsund printr-un paradox. Da si nu

  Sa ne intelegem: Eu nu sunt ateist si nu voi deveni. Totusi, eu inteleg altceva prin „Dumnezeu” decat tu sau cei mai multi de pe-aici. Termenul „Dumnezeu” este cam uzat si nici nu l-as folosi… Prea complicat de explicat…

  Cat despre Biblie… Depinde la ce nivel ne raportam. Celor care inoata la suprafata, si iau totul motamo, literalmente, le spun direct la obraz ca stau pe niste minciuni. Si o fac oridecate ori imi dai ocazia, ti-am dat multe exemple, de la bebelusii lui Irod, la talantii si muierile lui Solomon, imparatia lui David… Acele lucruri nu au avut loc la modul istoric. Oricat ai vrea, nu ai gasi nici o dovada. Sunt exagerari aberante. Iti mai spun ca nici evreii (loiali Torei) nu cred asta, nici ca a avut loc vre-un Exod din Egipt sub Moise. Evident, ca nici aceasta nu este dovedit nicaieri in istorie.

  Daca am vorbi insa la un alt nivel, la care insa tu acum inca nu esti, ti-as spune ca Biblia are dreptate 100%. Ca Exodul sau uciderea bebelasilior de catre Irod a avut loc, si ca Solomon a fost cel mai stralucit, mai intelept si mai puternic rege ce a existat vreodata pe fata pamantului. Si ca pamantul are 4 colturi. Si ca lumea a fost creeata acum aproape 6000 ani, si ca toti au iesit din Adam… Tot ce vrei…

  Da, toate acestea s-au intamplat si se intampla mereu. Si ca Isus exista, mantuieste, este Mesia, si Ilie vine mereu… Dar toate aceste lucruri se intampla intr-o lume (realitate) diferita de cea in care traim noi acum, a celor 3 dimensiuni ale timpului, spatiului si materiei…

  Biblia nu e o carte de istorie, nici de stiinta, nici de astronomie… Biblia e o carte vesnica, ceea ce pentru mine inseamna ca exista (simultan si concomitent) pe multiple planuri, in multiple dimensiuni… Tot ceea ce scrie acolo este cumva real, in acelasi timp nu se suprapune deloc, dar deloc cu realitatea fizica. Vezi doar, ca stiinta nu sustine pamantul plat sau patrat, nici geocentrismul, nici crerationismul, nici vechimea de 6000 ani, nici relatarile „exagerate” cu Moise, David sau chiar Isus… Din aceasta perspectiva, poate fi considerata minciuna…

  Primul pas este de a depasi aceasta bariera a literalismului si de a intelege ca tot, absolut tot ce scrie in Biblie este la nivel simbolic, tine de psihologia umana, este de fapt totalitatea „miturilor” (nu povestilor) a arhetipurilor ce exista in constiinta colectiva a umanitatii.

  Atat timp cat esti sunteti literalist, si sustii niscai lozinci, fie ca sunt ale lui Branham, sau ale lui Pavel, cu sau despre Isus, despre Pamant plat sau patrat, iti voi arata mereu cat de ridicola este viziunea ta deformata pe care o ai despre Biblie ca fiind „Cuvantul lui Dumnezeu”.

  Eu as putea sa scriu si altfel, as putea apara contradictiile, „minciunile” si chiar si cele mai „odioase” fapte ale „zeului tribal” cum il numesc, si pe Branham insusi… Dar este periculos sa o fac, atat timp cat tu sau altii nu sunteti pregatiti, nu vreau sa va intaresc in ceea ce sunteti inca intepeniti.

  Voi trebuie sa mergeti inainte, sa evoluati, sa depasiti tiparele, dar pentru asta trebuie timp. Unii nu vor reusi niciodata in aceasta viata. Vor evolua insa oricum, chiar daca va fi nevoie de zeci de alte reincarnari. Pana la urma, toti vor ajunge la „cunostiinta adevarului”.

  Deci… in concluzie, eu declar ca cred tot ce este scris in Biblie, chiar daca nu inteleg inca totul. Dar, foarte putine lucruri le cred in felul cum le credeti voi…

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s