Cei doi martori , despre care este scris….

…..ca vor  prooroci , adica vor spune  ce au auzit  ca le-a spus Dumnezeu  lor  doar cu cateva  ore  sau minute mai inainte ,( ei nu vor spune ce au citit in Biblie ci ceea ce au auzit ca a zis Glasul, in direct ) sunt  oameni care  L-au vazut  pe  Dumnezeu  intr-o  infatisare  asemanatoare  omului .  Dumnezeu  ca  fiinta  Divina  este Duh , si ochii trupului de carne  nu pot vedea   Duhul   „Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; ”  insa  Isus L- a aratat ucenicilor, si le-a descoperit  taina  despre care a vorbit  un profet  din vechime  cu privire la calitatea Lui  de Mantuitor ( Dar Tu esti un Dumnezeu care Te ascunzi, Tu, Dumnezeul lui Israel, Mantuitorule! (Isa.45:15)  – zicand  in continuare : ”  Singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.” (Ioan.1:18)   Pentru ca ei L-au vazut pe Dumnezeu si au recunoscut ca au  auzit  cuvinte din gura Lui , Isus  le-a zis  „ voi veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului.” (Fapt.1:8)

Dumnezeu  a avut  de-a lungul timpului, mai multi martori   Primul martor despre care relateaza Scripturile , dupa Adam, este Enoh ., care a umblat cu Dumnezeu 300 de ani   Apoi  este  Abraham, pe care Dumnezeu l-a intalnit  sub infatisarea lui Melchisedec  si apoi in aceea de barbat  insotit de doi ingeri, cand au cinat impreuna sub stejarul lui Mamre . Urmatorul martor a fost Israel, care s-a luptat cu Ingerul Domnului  pentru binecuvantarea  primita de la  El la sfarsitul luptei . A urmat  Moise , cauia Dumnezeu  i S-a aratat   sub infatisarea  Ingerului  Domnului .  Desi ni se spune ca Dumnezeu vorbea cu Moise  in mod direct ( gura catre gura ), totusi Moise  nu a putut sa vada  fata  adevarata  a rDomnului, desi a cerut lucrul acesta . Si dupa cum  ne spune Moise  intr-una din cartile lui, niciunul din ceilalti martori din vechime  nu au putut sa vada  fata Domnului, , ci doar o  travestire  a Lui . Dumnezeu I-a zis lui Moise ca  nimeni  nu-I poate vedea fata  si sa ramana in viata,  fiindca   El este Sfant  iar oamenii erau pacatosi si nu venise vremea sa fie  data plata pentru pacatul omenirii . Nici lui Ilie , un alt martor al Lui, Dumnezeu nu i-a permis  sa-I vada fata . Manoah si Ghedeon  au vorbit si ei cu Ingerul Domnului    Apostolul Pavel ne vorbeste de  ” un asa nor mare de martori „, dupa ce  prezinta pe inaintasii  care au murit in credinta, fara sa capete ceea ce  le-a fost fagaduit,  adica sa-L vada fata in fata pe Dumnezeul lor .

Primul om, dupa Adam, care a vazut fata  reala a  lui Dumnezeu si nu a murit  atunci  a fost  Ioan Botezatorul . Cand S-a referit la el, Isus a spus  ”  dintre cei nascuti din femei, nu este niciunul mai mare decat Ioan Botezatorul. Totusi, cel mai mic in Imparatia lui Dumnezeu, este mai mare decat el. ” (Luc.7:28) Dar Dumnezeu nu  l-a facut constient de acest lucru, lasandu-l cu impresia ca este  doar un verisor cu el. Ioan nu a putut sa  priceapa  decat  atunci cand Isus  I-a dat raspuns  folosind cuvintele profetului Isaia , chiar inainte ca sa I se taie capul , fiindca  Ioan a trait inca pe vremea cand era valabil  blestemul Legii . Abia dupa moartea lui Ioan Botezatorul  a ridicat  Dumnezeu acel bluestem prin  jertfa Mielului , pe care chiar  Ioan L-a prezentat  sub descoperire  divina  partiala, data lui printr-o vedenie .

Isus a zis ca  ” Legea si proorocii  au tinut pana la Ioan  ”  deci, ucenicii Lui  , pe care El I-a ales  in acea vreme de cumpana  ca sa-L vada si sa-L  recunoasca , au tarait  si sub blestemul Legii, mai inainte , dar si  sub har,  dupa moartea lui Ioan Botezatorul, urmata la scurt timp de jertfa Mantuitorului  si , conform  vorbelor Lui, erau ” mai mari  martori decat Ioan  ”  si ei au fost trimisi in toata lumea .ca martori ai Lui  ca sa  propovaduiasca Evanghelia  si sa-L prezinte  tuturor  oamenilor = la toata faptura , pe Isus ca  Singurul Dumnezeu, Stapan si Domn .drept , dar si iubitor , care  a platit  cu viata Lui  pentru  vina pacatului  tuturor

Continuare …

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s