Inca o Tema de casa

Din curiozitate  fata de ce mai zic unii si altii , am gasit in aceasta dimineata  articolul   https://adevaratulcrestin.wordpress.com/2016/04/10/iadul/                                                     in care  am citit o  pledoarie despre  grozavia chinurilor  eterne  intr-un iad  vesnic  si in care este inserata  o invatatura  pe care  Mesajul orei  o  declara  pagana si eretica fiindca  este  o  interpretare  eronata  a Cuvantului  scris  in Biblie . Eu am facut  acest comentariu  pe blogul respectiv , si sunt  de asemenea curios despre ce parere  aveti voi, cititorii  acestor doua articole

0 responses to “Iadul”

 1. Ai scris foarte mult si fara discernamant ( daca nu stii ce este discernamantul : https://dexonline.ro/definitie/discern%C4%83m%C3%A2nt )
  Faptul ca ai” insirat cuvinte multe „- chiar daca majoritatea sunt doar copiate din Biblie- arata ca nu te deosebesti de aceia despre care a scris , odata ( mai demult) , Eminescu :http://www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/criticilor_mei.htm
  Daca ai fi mai mai cu grija pentru starea ta decat pentru a altora, ai putea totusi sa pricepi ce a zis Domnul Isus Hristos cand a vorbit despre omul bogat ( un anonim) si omul sarac ( cu nume) Lazar , fiindca El ne-a spus tuturor atunci ceea ce este simplu si usor de inteles pentru oricine : iadul si paradisul nu sunt locuri fizice ( pentru o stare materiala) ci sunt doar stari spirituale din timpul somnului mortii , in care trupul se descompune in tarana iar partea spirituala ( sufletul si duhul ) intra in starea de vis constient , care pentru unii este o stare de vise placute iar pentru altii una de cosmaruri . In acea stare posibilitatile de comunicare sunt nelimitate de spatiu si de timp, ,pana acolo ca aceia din iad pot chiar sa vorbeasca cu cei din rai , fara insa sa poata avea ” aceleasi simtiri „.
  Atat iadul cat si paradisul ( starile acelea de visare ) vor avea sfarsit la inviere, pentru oricare om, bun sau rau, cum este el in viata pamanteasca , fiindca atunci Dumnezeu va tine JUDECATA ,toti oamenii fiind adusi in fata Tronului Alb . Dupa judecata, cei drepti vor primi viata vesnica in prezenta lui Dumnezeu, iar cei nedrepti vor fi nimiciti pur si simplu,si niciodata nu vor mai avea vre-un contact unii cu altii, caci ” cele vechi s-au dus ” ( ” temeti-va de Acela care poate sa arunce si trupul si sufletul in geena ” ) fiindca nu exista doua feluri de viata vesnica . Daca ar exista doua vesnicii, una in fericire si alta in necaz, una in prezenta lui Dumnezeu iar cealalta in prezenta Satanei, ar insemna ca Diavolul este si el un dumnezeu la fel de atotputernic ca si Domnul nostru Isus Hristos . Daca tu crezi ca poate fi, precis ca vei avea parte cu el,  in  nimicirea prin iazul de foc, ” care este pregatit pentru diavol si ingerii lui „

 

Odata ( mai demult) am scris si eu  articole  despre  iad si rai

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

54 de răspunsuri la Inca o Tema de casa

 1. Tu, probabil administratorul acestui blog, ai scris: „Din curiozitate fata de ce mai zic unii si altii , am gasit in aceasta dimineata articolul https://adevaratulcrestin.wordpress.com/2016/04/10/iadul/ in care am citit o pledoarie despre grozavia chinurilor eterne intr-un iad vesnic si in care este inserata o invatatura pe care Mesajul orei o declara pagana si eretica fiindca este o interpretare eronata a Cuvantului scris in Biblie”.
  Din ceea ce scrii tu, se înțelege că acest „Mesajul orei” este etalon sau norma, prin care se poate verifica cuvântul lui Dumnezeu. Oare?
  Te-ai întrebat, dacă nu cumva exact, „invatatura pe care Mesajul orei o declara pagana si eretica …. ‘spunând că’ …. este o interpretare eronata a Cuvantului scris in Biblie”, este de fapt ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu adeverește, și prin urmare „Mesajul orei” este în eroare, și astfel duce pe mulți în rătăcire?
  De ce nu ai verificat totul, sau în parte, prin cuvântul lui Dumnezeu? Ce te-a împiedicat? Poate, învățăturile de la „Mesajul orei”, la care ai aderat… și pe care le iei ca SURSA DE CONVINGERI DOCTRINARE, ca să verifici alte învățături…!
  De ce nu ai fi venit cu Scriptura, ca să verifici, dacă ceea ce este scris în acel articol este biblic sau nu?
  Tu ai spus: „iadul si paradisul nu sunt locuri fizice ( pentru o stare materiala)…”.
  R. Unde, în Biblie, scrie acest lucru? Nicăieri, prin urmare este o adăugare la Cuvintele lui Dumnezeu, deșii Biblia spune: N-adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească şi să fii găsit mincinos. (Proverbe 30:6)
  Apoi, scrii: „ci sunt doar stari spirituale din timpul somnului mortii , in care trupul se descompune in tarana iar partea spirituala ( sufletul si duhul ) intra in starea de vis constient , care pentru unii este o stare de vise placute iar pentru altii una de cosmaruri .”
  R. Nicăieri, nu este spus acest lucru în Biblie (Proverbe 30:6).
  Apoi, mai spui: „Daca ar exista doua vesnicii, una in fericire si alta in necaz, una in prezenta lui Dumnezeu iar cealalta in prezenta Satanei, ar insemna ca Diavolul este si el un dumnezeu la fel de atotputernic ca si Domnul nostru Isus Hristos „.
  R. Ceea ce tu condamni și spui că nu există, tocmai acest lucru este adeverit de Isus. Citește Matei 25:31 la 45, iar la următorul verset este spus clar că sunt „doua vesnicii”, iar prin ceea ce susții, tu însuți adeverești că nu crezi Cuvântul lui Dumnezeu, deșii este scris:
  Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veşnică. (Matei 25:46)

  Prin urmare, dovedești din plin că toată „behăiala ta”, nu reprezintă decât un semn al rătăcirii tale de la Cuvântul lui Dumnezeu. Sfatul meu, pocăiește-te și nu mai vorbi împotriva adevărului (Iacov 3:14). Ai grijă ce spui și împotriva cui vorbești, fiindcă Biblia spune că toți vor da socoteală de cuvintele pe care le rostesc (scriu).
  Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit. (Matei 12:36)

 2. Ma bucur pentru comentariul tau, omule care zici ca esti crestin adevarat si vrei sa probezi veridicitatea credintei tale , precum ne indeamna Cuvantul Domnului: „Aparati-va pricina – zice Domnul – aratati-va dovezile cele mai tari, zice Imparatul lui Iacov. (Isa.41:21) In aceste articole am scris mai in amanunt pe aceasta tema a articolului https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2013/10/06/iadul-si-raiul-sunt-probleme-de-constiinta/
  https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2015/06/05/sufletul-si-duhul-ll/
  https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2013/10/13/iadul-sau-raiul-nu-este-destinatia-finala-a-fiintei-umane/
  https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2016/06/05/stefan-martirul-l-a-recunoscut-pe-iahweh-in-isus/
  https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2016/05/09/adevarat-iti-spun-ca-astazi-vei-fi-cu-mine-in-rai-luc-2343/
  https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2014/10/11/isus-a-spus-adevarul-adresandu-se-unuia-dintre-talharii-crucificati-impreuna-cu-el/

  Eu cred ca atunci cand predam o invatatura crestina biblica ar trebui sa fim in concordanta cu absolut toate afirmatiile din Sfanta Scriptura, fara sa intalnim in dizertatia noastra elemente care se contrazic , Fiindca doar Cuvantul lui Dumnezeu este absolut

  • Am citit cu atenție toate articolele pe care le-ai propus spre citire, despre care ai susținut că în ele ar fi explicat „mai in amanunt tema articolului”, și în toate am găsit învățături false ce nu pot fi susținute cu Biblia.
   Apoi, tu faci o mare greșeală, pui învățăturile extra-biblice ale lui Branham (un om), alături de cuvintele sfinte ale Scripturii. Biblia îți interzice acest lucru (1 Corinteni 4:6).
   În Biblie, este spus: Partea mea, Doamne, o spun, este să păzesc cuvintele Tale. (Psalmii 119:57)
   Deci, nimic altceva nu poți să pui alături de Cuvintele lui Dumnezeu, este spus: Să n-adăugaţi nimic la cele ce vă poruncesc eu şi să nu scădeţi nimic din ele, ci să păziţi poruncile Domnului Dumnezeului vostru, aşa cum vi le dau eu. (Deuteronomul 4:2, citește și Apocalipsa 22:18-19)

   De aceea nu voi lua multele exemple greșite din acele articole, ci te invit încă o dată să răspunzi la ceea ce eu am arătat in comentariul precedent că sunt erezii și să explici.
   Adică așa cum spune Biblia, să dai socoteală de nădejdea (credința) care este în tine, dar cu blândeţe şi teamă (1 Petru 3:15).

   Răspunde cu privire la cele 3 lucruri pe care le-ai spus, și la care eu am arătat că ești departe de adevăr.
   De exemplu, ai spus:
   „iadul si paradisul nu sunt locuri fizice ( pentru o stare materiala)…”.
   R. Unde, în Biblie, scrie acest lucru? Nicăieri! Prin urmare este o adăugare la Cuvintele lui Dumnezeu, deșii Biblia spune: N-adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească şi să fii găsit mincinos. (Proverbe 30:6)
   Apoi, scrii: „ci sunt doar stari spirituale din timpul somnului mortii …. intra in starea de vis constient , care pentru unii este o stare de vise placute iar pentru altii una de cosmaruri .”
   R. Nicăieri, nu este spus acest lucru în Biblie (Proverbe 30:6).
   Apoi, mai spui: „Daca ar exista doua vesnicii, una in fericire si alta in necaz, una in prezenta lui Dumnezeu iar cealalta in prezenta Satanei, ar insemna ca Diavolul este si el un dumnezeu la fel de atotputernic ca si Domnul nostru Isus Hristos „.
   R. Ceea ce tu condamni și spui că nu există, tocmai acest lucru este adeverit de Isus.
   Citește Matei 25:31-45, iar la următorul verset este spus clar că sunt „doua vesnicii”, iar prin ceea ce susții, tu însuți adeverești că nu crezi Cuvântul lui Dumnezeu, deșii este scris:
   Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veşnică. (Matei 25:46)

 3. Raspunsurile mele poti sa le accepti sau sa le comentezi iarasi, daca le privesti din alt punct de vedere decat acela care tine de Descoperirea lui Isus Hristos , fiindca apostolul Ioan s-a referit doar la Cartea lui – cuvintele acestei proorocii -cand a vorbit blestemele legate de adaugarea sau scoaterea cuvinteleor scrise in ea .Nu s-a referit , desigur, la o Carte cum o avem astazi, aceasta fiind compilata secole mai tarziu . Eu stiu si cred ca Isus Hristos este un Dumnezeu viu si singurul care este ” al celor vii”, deci El nu a mutit imediat dupa ce a vorbit cu apostolul Ioan sau cu Pavel, ci El continua si astazi sa vorbeasca , ca si un Parinte cu fiii si cu fiicele Sale . Psalmistul a zis , cand a vorbit Cuvantul Domnului ( Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi ..) catre El , cu mult timp inainte ca Dumnezeu sa coboare pe pamant imbracat in chip uman : „ Descoperirea cuvintelor Tale da lumina, da pricepere celor fara rautate. (Ps.119:130) De asemenea, Psalmistul ne-a avertizat sa nu adaugam nimic la cuvintele Lui, , si eu cred ca nu s-a referit strict la acelea care au fost scrise, de vreme ce proorocul a zis ca ” Dumnezeu vorbeste insa, cand intr-un fel, cand intr-altul, dar omul nu ia seama. (Iov.33:14) El vorbeste prin vise, prin vedenii de noapte, „……etc.
  Eu nu am adaugat nimic la Cuvantul descoperit in zilele noastre, tot asa cum apostolul Pavel nu a adaugat nimic la invatatura lui Hristos despre care a zis intr-o scrisoare a lui : ” Iata de ce eu, Pavel, intemnitatul lui Isus Hristos pentru voi, Neamurilor…
  (Daca cel putin ati auzit de ispravnicia harului lui Dumnezeu care mi-a fost data fata de voi.
  Prin descoperire dumnezeiasca am luat cunostinta de taina aceasta despre care v-am scris in putine cuvinte.. Citindu-le, va puteti inchipui priceperea pe care o am eu despre taina lui Hristos,. care n-a fost facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri, in felul cum a fost descoperita acum sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos, prin Duhul.. Ca, adica, Neamurile sunt impreuna mostenitoare cu noi, alcatuiesc un singur trup cu noi si iau parte cu noi la aceeasi fagaduinta in Hristos Isus, prin Evanghelia aceea,. al carei slujitor am fost facut eu, dupa darul harului lui Dumnezeu dat mie prin lucrarea puterii Lui. Da, mie, care sunt cel mai neinsemnat dintre toti sfintii, mi-a fost dat harul acesta sa vestesc Neamurilor bogatiile nepatrunse ale lui Hristos si sa pun in lumina inaintea tuturor care este ispravnicia acestei taine, ascunse din veacuri in Dumnezeu, care a facut toate lucrurile;” ( Efeseni 3.1-9)
  Ai putea sa te intrebi unde este scris despre Pavel ca el va deveni dintr-un prigonitor al crestinilor un profesor emerit pentru Biseria lui Hristos dintre Neamuri ? Nicaieri in Scripturi nu scrie in felul acesta de exprimare , si nimeni, pana cand el insusi a aratat acel verset din Scripturi, nu a stiut ca proorocia lui Isaia se referea doar la el, nu la Isus Hristos .(Isa.49:6)(Fapt.13:47) O alta explicatie ascunsa sub descoperire divina este ca , dupa inviere Duhul lui Hristos S-a impartit in ucenicii Sai si astfel Dumnezeu a lucrat in continuare prin ei vestind lumina norodului si Neamurilor.” (Fapt.26:23)
  Tu ai dreptul sa ma iei la rost despre felul de exprimare doar, nu si despre ceea ce exprim, doar in cazul in care nu esti inca familiar cu tot Cuvantul vorbit de Dumnezeu . Poate stii totusi ca Ioan a facut si aceasta afirmatie ” Isus a mai facut inaintea ucenicilor Sai multe alte semne care nu sunt scrise in cartea aceasta. (Ioan.20:30) Desigur, semnele pe care le-a facut Isus nu au ramas neinsotite de cuvinte , totusi nimeni nu a primit indemnul sa le memorizeze si sa le scrie.
  Acest comentariu este doar o introducere, raspunsurile la intrebari le vei gasi, daca esti ingaduitor, in comentariile urmatoare, fiindca acum am si alte treburi de rezolvat .Sa stii ca sunt bucuros pentru faptul ca putem avea o discutie in privinta Cuvantului, si ca este scrisa o carte de aducere aminte , fiindca Domnul a ascultat (Mal.3:16) gandurile noastre , chiar inainte ca noi sa le punem in cuvinte

  • Mai întâi de toate, nu poți trece mai departe, venind cu alte subiecte sau învățături, decât numai după ce răspunzi la cele 3 lucruri pe care le-ai afirmat și care nu sunt adevărate, sau tu nu ții seama de adevăr?
   Le vom lua pe toate pe rând, dacă va permite Dumnezeu, ca să se vadă ce este adevărat și ce nu este. Nu se poate trece peste subiectele pe care le-am discutat la început și la care încă nu s-a făcut lumină.

   În ascultare de cuvântul lui Dumnezeu (Tit 3:9-10), nu ți-aș mai fi răspuns, dacă nu scriai despre bucuria ta: „Sa stii ca sunt bucuros pentru faptul ca putem avea o discutie in privinta Cuvantului…”

   Prin urmare, te invit să fii foarte atent la discuție și caută să fii răspunzător de fiecare cuvânt pe care-l spui, deoarece Isus (Cuvântul lui Dumnezeu) spune clar:
   Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit. Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină şi din cuvintele tale vei fi osândit.” (Matei 12:36-37)

 4. Am scris ca atat ” raiul” cat si ” iadul” nu sunt locuri fizice fiindca am inteles ca Isus a zis „Cu vremea, saracul a murit; si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul, si l-au ingropat. (Luc.16:22) Si ce a spus Iov :” Daca nu S-ar gandi decat la El, daca Si-ar lua inapoi duhul si suflarea, tot ce este carne ar pieri deodata, si omul s-ar intoarce in tarana.( Iov 34.14-15)
  Partea fizica a omului este doar trupul si cand moare omul este ingropat , nu merge nicaieri altundeva , indiferent cat de bun sau rau a fost in timpul vietii . Sufletul merge in locuinta mortilor iar suflarea de viata se intoarce la Dumnezeu .Asa am citit in Biblie . , Am mai citit ca dupa invierea Sa, inainte sa treaca trei zile de la moarte cand incepe descompunerea trupului , ( sufletul Lui nu a fost lasat sa vada putrezirea trupului ) Isus a scos din locuinta mortilor pe sfintii din vechime si , probabil ca pe toti cei care au murit pana atunci , Este scris ca
  „Hristos, de asemenea, a suferit o data pentru pacate, El, Cel Neprihanit, pentru cei nelegiuiti, ca sa ne aduca la Dumnezeu. El a fost omorat in trup, dar a fost inviat in duh, (1Pet.3:18) in care S-a dus sa propovaduiasca duhurilor din inchisoare,…”, ceea ce ma determina sa cred ca acea inchisoare este un loc spiritual la fel ca si locuinta mortilor, din care vrajitoarea a chemat pe Samuel, la cererea lui Saul . Isus a declarat lui Ioan ca El tine cheile locuintei mortilor (Apoc.1:18) Precum ai citit in articolele mele anterioare, visele din somnul mortii determina raiul, pentru uniii si iadul pentru altii . Este singura dovada palpabila a adevarului descoperit in zilele noastre , prin experientele relatate de catre o multime de oameni readusi la viata din moarte clinica

 5. Aici este mintea plina de intelepciune. – Cele sapte capete sunt sapte munti pe care sade femeia. (Apoc.17:9)
  Scriu pentru adevaratul crestin, , si prin acest verset vreau sa-i spun ca Dumnezeu nu ne-a facut sa fim doar ascultatori ” orbi „( calauziti de altii la fel ) fata de Cuvantul Lui, ci ne-a dat si minte ca sa discernem bine , prin Cuvant, ceea ce ne spune El, si sa invatam sa deosebim,( precum I a fost profetit despre Isus ) El va manca smantana si miere pana va sti sa lepede raul si sa aleaga binele. (Isa.7:15) „Ca sa nu mai fim copii, plutind incoace si incolo, purtati de orice vant de invatatura, prin viclenia oamenilor si prin siretenia lor in mijloacele de amagire; (Efes.4:14)
  daca tu, cititorule, te simti amenintat cu amagirea, cine te opreste sa actionezi asa cum gandesti ? Duhul Sfant, in nici un caz !

 6. Probabil că ai răspuns cam in același timp când și eu pregăteam răspunsul, de aceea nu am văzut răspunsul tau. Dar, este bine ca ai luat la rând fiecare subiect.
  Astfel, tu ai spus:
  Am scris ca atat ” raiul” cat si ” iadul” nu sunt locuri fizice fiindca am inteles ca Isus a zis „Cu vremea, saracul a murit; si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul, si l-au ingropat. (Luc.16:22)

  R. Cum să nu fie locuri fizice, dacă bogatul era in suferință? Acel bogat era în Hades (Locuinţa morţilor), și de acolo, el a strigat şi a zis, „…grozav sunt chinuit în văpaia aceasta” (Luca 16:24).
  Deci, acesta este adevărul că cei din iad sunt chinuiţi de Dumnezeu (Matei 18:34-35), în focul veşnic (Matei 18:8; 25:41). Aceştia ard continuu, într-un foc care nu se va stinge (Marcu 9:43-48).

  Ce faci tu cu toate aceste adevăruri ale cuvântului lui Dumnezeu?

 7. Ai avut ,,si tu, cu siguranta ,vise frumoase si vise urate .Si stii, probabil, ca toate simturile trupului sunt receptate in spirit, ca sa poata fi simtite . Cind doctorul face o taietura dureroasa, intai face anestezia , Crezi ca spiritul nu poate sa aiba simtiri cand paraseste trupul ? Dumnezeu, care este Spirit, a declarat in Scripturi simtirile sufletului Sau,, fara sa declare un trup material daca vrei, poti singur sa gasesti multe versete care spun asta
  In vise noi avem simtiri fizice dar nu in trup, ci doar in spirit ! Si in somnul mortii sunt vise, continuu, pana la vremea invierii de obste .

  • Tu ai spus mai inainte: „… sunt bucuros pentru faptul ca putem avea o discutie in privinta Cuvantului…”.
   Totuși in ultima intervenție, ai scris cu totul altceva decât ceea ce scrie in Cuvânt, deșii eu te-am avertizat să fii atent la ce spui (Matei 12:36).

   Ca să susții ceea ce ai spus: atat ” raiul” cat si ” iadul” nu sunt locuri fizice … ai făcut apel la gândul tău și la imaginația ta, vorbind de „vise, simțuri și doctori, etc”. Sau nu știi că Dumnezeu spune: Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre …, zice Domnul. (Isaia 55:8)
   De ce nu vorbești cuvintele lui Dumnezeu? Chiar nu știi ca este spus: Dacă vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu…. (1 Petru 4:11) ?

   ( Ioan intervine , spunand :
   sa inteleg ca pentru tine ” cuvintele lui Dumnezeu” sunt numai acelea pe care le citesti din Biblie ? )

   Deci, hai s-o luam încet…!
   Ai luat exemplul din Scriptură, Luca 16:19-31. La versetele 22-23 este spus:
   … A murit şi bogatul şi l-au îngropat. Pe când era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, …
   Tu vrei să spui că atunci când Isus a spus acele lucruri, El s-a înșelat cu privire la acele locuri fizice (reale) și că, de fapt acel „bogat” nu era nici in „Locuinţa morţilor” (hades) și că el nici nu era „în chinuri…”, ci el visa?

 8. Omule bun, este realitate, nu imaginatia mea sau gandurile mele.! Se pare ca inca nu stii nimic despre chinul sufletului, se poate sa nu fi trecut niciodata printr-o experienta tragica si poate nici nu stii ce este un cosmar,din care sa te trezeasca cineva care te aude strigand intr-o transpiratie rece si nici ca avem chiar si in Biblie cateva relatari despre chinul sufletului
  Ar trebui sa intelegi ca este totusi o diferenta intre somnul obisnuit si somnul mortii. Aminteste-ti ca Isus a zis despre Lazar, prima data ca” n-a murit , ci doarme : Ma duc sa-l trezesc”, apoi a zis : ” Lazar a murit ” iar Marta a zis : „”Doamne, miroase greu, caci este mort de patru zile.” . Eu zic ca Isus nu s-a inselat cu nici una din cele doua afirmatii si tot asa, nici Mesajul orei nu m-a invatat nimic inselator, ci mi-a revelat doar adevarul care a fost revelat cu multi ani in urma prin profetie si care poate fi in zilele acestea verificat chiar in viata aceasta. Exista doctori care au cercetat si inca mai studiaza fenomenul mortii clinice, poti si tu sa verifici concluziile lor prezentate prin internet , daca nu ai avut pe nimeni apropiat sa-ti marturiseasca asemenea experiente personale
  Raiul si iadul sunt reale, o realitate atemporala (https://dexonline.ro/definitie/atemporal) si temporara (https://dexonline.ro/definitie/temporar), dar nu sunt locuri fizice , nici sub pamant, nici in atmosfera si nici in afara ei nu sunt de gasit . Sufletul nu intra in pamant impreuna cu trupul nici nu se inalta la ceruri, este dus intr-un loc real pe care simturile materiale nu pot sa-l perceapa , fie ele simturi umane sau ale aparatelor electronice , tot asa cum sunt locurile in care calatorim in timp ce visam in somn, acestea sunt locuri reale, de multe ori recunoscute din viata de zi cu zi , dar de cele mai multe ori sunt locuri pe care nicidata nu le intalnim in viata aceasta , totusi le simtim ca si pe o realitate personala in care putem umbla si vorbi si interactiona cu semeni de-ai nostri , fara ca si ei sa interactioneze catusi de putin ca si persoane fizice , fiindca nici noi nu umblam cu trupul fizic, acesta ramanad in pat . iar in somnul mortii trupul ramane in locul de ingropare si se descompune ( daca este dezhumat se gasesc acolo oasele,RECI si nemiscate din pozitia in care au fost asezate), deci nu are cum sa fie in ” flacarile iadului „si sa dea din maini si din picioare si sa-si strige in gura mare durerea fizica , cum presupui tu, probabil , (sau cum eu inteleg din ce ai scris mai sus)

 9. Continuand discutia cu Adevaratul crestin , :
  Gasim in Cartea Descoperirea lui Isus Hristos , care a fost revelata apostolului Ioan in insula Patmos, ca sufletele celor injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si a marturiei lor asteapta ziua razbunarii intr-un loc real numit ” sub altar” imbracati in haine albe . (Apoc.6:9+11) Daca ne gandim ca sufletul este parte spirituala, si daca Dumnezeu ne ajuta sa gandim duhovniceste, (1Cor.2:14) atunci cand citim Biblia, vom sti ca aici este vorba despre haine si locuri spirituale, nicidecum haine materiale , care se pot murdari mereu si spala cu apa, ci acele haine care au fost spalate odata, pentru totdeauna, in sangele Mielului . Cheia intelegerii o gasim in versetul (Apoc.19:8) „si i s-a dat sa se imbrace cu in subtire, stralucitor si curat.” (Inul subtire sunt faptele neprihanite ale sfintilor.)”
  Descoperirea lui Isus Hristos este o Carte de simboluri, de viziuni explicate de catre Duhul lui Dumnezeu locuind in oamenii placuti Lui ( la fel ca si Cartea lui Daniel, pe care o continua – Daniel fiind si el ” om preaiubit si scump” (Dan.10:11+19)
  La sfarsitul revelatiei data lui Daniel, Dumnezeu i-a spus ca se va ” odihni” adica va intra in somnul mortii fara sa-i fie dat sa inteleaga intreg planul lui Dumnezeu cu omenirea, dar i s-a spus ca la sfarsitul timpului( in care Ingerul al saptelea va suna din trambita lui ) cunostinta va creste si se va sfarsi taina lui Dumnezeu, dupa vestea buna vestita de El robilor Sai, prorocilor. (Apoc.10:7) si atunci multi vor fi curatati, albiti si lamuriti si cei priceputi vor intelege. (Dan.12:10)
  Eu sunt convins ca acest Inger = Trimis al lui Dumnezeu la Biserica din ultima epoca este William Branham , fiindca prin lucrarea lui, Dumnezeu si-a implinit ultimele promisiuni pastrate pentru Mireasa Lui dintre Neamuri , inaintea timpului rapirii pentru intampinarea Lui in vaz DUH ( curios, cat de clar exprima limba romana Adevarul lui Dumnezeu, care este cu VANTUL care a vorbit odinioara lui Adam in Gradina in racoarea zilei (Fac.3:8) Si eu cred ca Acelasi CUVANT a vorbit si fratelui Branham prin miscarea frunzelor din copacul pe sub care a trecut carand apa , pe cand era inca un prunc nestiutor . Vezi relatarea in cartea ” Supranaturalul” recomandata in link-ul de la inceputul paginii acestui blog .

 10. adevaratul crestin spune:
  Ianuarie 30, 2017 la 8:15 am (Editare)
  Mai întâi de toate, nu poți trece mai departe, venind cu alte subiecte sau învățături, decât numai după ce răspunzi la cele 3 lucruri pe care le-ai afirmat și care nu sunt adevărate, sau tu nu ții seama de adevăr?
  Ioan spune
  Desigur , pot si eu sa fac ca si acel popa ortodox, care repeta mereu , in fiecare an, aceleasi predici, la acelasi gen de evenimente . Probabil, nu pentru faptul ca nu avea nimic altceva de spus, ci fiindca ascultatorii lui nu luau seama la ce spune, si el insista ca ei s-o faca la un moment dat
  Insa poti fi sigur ca nu-l voi imita ! Totusi voi insista sa-ti raspund la toate intrebarile . si mai vreau sa-ti amintesc un Cuvant Biblic : ” Iata, acestea le face Dumnezeu, de doua ori, de trei ori, omului, ca sa-l ridice din groapa, ca sa-l lumineze cu lumina celor vii.”, Vezi, deci, ca nici Dumnezeu nu insista prea mult pentru cei care nu vor sa priceapa „”O, neam necredincios si pornit la rau!”, a raspuns Isus. „Pana cand voi fi cu voi? Pana cand va voi suferi? Aduceti-l aici la Mine.” (Mat.17:17) De observat ca Isus s-a exprimat prin aceste cuvinte cand ucenicii Lui, nu altii, au falimentat in credinta . (Marc.9:14-18)

 11. „behaitul oilor ….”, tu chiar nu înțelegi rătăcirea in care te afli?
  Ai scris atâtea lucruri pline de cuvinte nefolositoare (Matei 12:36), deșii Biblia te avertizează să nu rostești cuvinte nefolositoare, dar se pare că tu nu ții cont de ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu.
  Eu am zis că trebuie să luăm fiecare lucru pe rând, și să nu trecem peste vreunul dacă nu am făcut lumină in acel lucru, dar tu ai interpretat diferit, ai crezut că este vorba de repetare. Te pierzi, pentru că tu nu înțelegi cum stau lucrurile și le dai o interpretare după cum crezi tu, la fel și învățăturile Scripturii (2 Petru 3:16). Nimănui nu-i este îngăduit să răstălmăcească cuvântul lui Dumnezeu, deci este clar că nici ție.
  Tu ai spus, că atat ” raiul” cat si ” iadul” nu sunt locuri fizice, ci totul este vis.
  Aici, sunt multe de zis și le vom lua pe rând. Mai întâi, î-L contrazici pe Dumnezeu, Isus spune că bogatul „era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, …”, tu spui că de fapt „el visa”.
  Apoi, dai exemplele lui Lazăr și Daniel, dar pentru că nu pricepi Cuvântul lui Dumnezeu, interpretezi că toți oamenii merg in același loc. Adică și cei buni, ce mor (adorm in Domnul, de ex Lazar), ca și cei răi. Tu înadins te faci că nu știi ce spune Biblia despre aceștia, adică despre oameni răi?
  Cei răi se întorc la Locuinţa morţilor: toate neamurile care uită pe Dumnezeu. (Psalmii 9:17)
  Mai este spus că:
  Peste cei răi plouă cărbuni, foc şi pucioasă: un vânt dogoritor, iată paharul de care au ei parte. (Psalmii 11:6)este=te
  Pricepi tu acum că oamenii, merg in locuri diferite?
  Și deci, este foarte clar că „trupul” oamenilor răi este aruncat în iad. Omul bogat în Hades a exemplificat acest lucru atunci când a strigat:
  „Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine, şi trimite pe Lazăr să-şi moaie vârful degetului în apă, şi să-mi răcorească limba; căci grozav Sunt chinuit în văpaia aceasta.” (Luca 16:24)

  Apoi, ai dat exemplul cu hainele spirituale și ai găsit (bine de data aceasta) la (Apoc.19:8) că Inul subtire sunt faptele neprihanite ale sfintilor.)”
  Dar, tot astfel ar fi trebuit să faci și cu „visele tale”, adică dacă spui ceva, trebuie susținut cu Cuvântul lui Dumnezeu, nu cu interpretările tale. Nicăieri nu este spus că „Lazăr și bogatul” erau într-o stare de adormire și că ei visau.
  Deci, pentru că nu este spus asa cum interpretezi tu, acest lucru se numește „adăugare la cuvintele lui Dumnezeu” și pentru ca faci astfel, vei fi pedepsit.
  N-adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească şi să fii găsit mincinos. (Proverbe 30:6)
  Chiar nu-ti pasă de sufletul tău? Și, dacă nu ții la el, măcar gândește-te la cei pe care îi înveți, pentru că le spui minciuni, ei se rătăcesc și vor merge in chinul veșnic.

  Isus spune clar: Când va veni Fiul omului în slava Sa, cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale. Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre; şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.
  Atunci, Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: ‘Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii….
  … Apoi va zice celor de la stânga Lui: ‘Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit Diavolului şi îngerilor lui! …
  Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veşnică.” (Matei 25:31-46)
  Crezi tu cuvântul lui Dumnezeu? Sau crezi mai degrabă ceea ce spune „ingerul trimis de dumnezeul veacului acestuia” (2 Corinteni 4:4).

 12. „Adevaratul crestin” – scuze că mă bag în vorbă, ca să îmi dau şi eu cu părerea…

  Din ce am văzut că ai scris (aici şi pe blogul tău), dar şi din pseudonimul ales de tine, laşi impresia că eşti un om foarte radical, cu concepţii ultra-fundemantaliste. Nu ştiu cât de mult sunt ele un „adevăr” pentru tine, sau este doar o expresie a faptului că te consideri mult mai „corect” decât ceilalţi, aşa că nu voi încerca să îţi schimb convingerile.

  În articolul tău, nu doar că ai scris numai despre pedeapsă, judecată, moarte, suferinţă, dar ai dat şi cu Biblia de pământ, interpretând după bunul tău plac. Dau exemplu un singur aliniat, nu are rost să analizez tot articolul:

  Iadul este locul unde vasele mâniei (Romani 9:22), vor fi văzute înaintea oamenilor (Isaia 66:24) şi vor fi chinuite înaintea sfinţilor îngeri şi a Domnului Însuşi (Apocalipsa 14:10). Acela este locul unde Hristos va arăta mânia Sa şi unde se face cunoscută puterea Sa pentru eternitate (Romani 9:22; Apocalipsa 20:10). Iadul este spre slava lui Dumnezeu (Psalmul 96:7-13), precum şi pentru distrugerea totală a celor răi (Psalmul 92:5-7).

  Romani 9:22 – Nu specifică unde sau cum vor fi „chinuite” vasele făcute „pentru pieire”. Este o metafora. Mai mult, in acest pasaj lasă loc de foarte multa milă, când se spune că pentru aceste „vase”, Dumnezeu „a suferit cu multă răbdare”. Tu transformi tabloul într-un tablou sumbru, infernal…

  Isaia 66:24: – Nu spune nimic despre vreun „iad”. Şi dacă aminteşte că oameni care vor veni să se închine Domnului vor „vedea trupurile lor moarte”, atunci aceste trupuri (la vedere) fie nu sunt în „iad” (într-un loc închis, al pedepsei, infern), fie, cei vii de asemenea sunt în iad, altfel cum le-ar vedea? Sau crezi că Dumnezeu şi oamenii din „rai” au o obsesie bolnavă şi se vor uita „de sus”, cu satisfacţie la „chinurile” celor din „iad”, în „fiecare lună nouă şi în fiecare Sabat” (aici avem un element temporal, nu al eternităţii)? Doar o minte bolnavă, (perversă, răzbunătoare, setoasă de sânge şi răzbunare) poate gândi aşa deformat…

  În final, Psalmul 96:7-13:

  7  Familiile popoarelor, daţi Domnului, daţi Domnului slavă şi cinste!
  8  Daţi Domnului slava cuvenită Numelui Lui! Aduceţi daruri de mâncare, şi intraţi în curţile Lui!
  9  Închinaţi-vă înaintea Domnului îmbrăcaţi cu podoabe sfinte, tremuraţi înaintea Lui, toţi locuitorii pământului!
  10  Spuneţi printre neamuri: „Domnul împărăţeşte! De aceea lumea este tare, şi nu se clatină.” Domnul judecă popoarele cu dreptate.
  11  Să se bucure cerurile, şi să se veselească pământul; să mugească marea cu tot ce cuprinde ea!
  12  Să tresalte câmpia, cu tot ce e pe ea, toţi copacii pădurii să strige de bucurie
  13  înaintea Domnului! Căci El vine, vine să judece pământul. El va judeca lumea cu dreptate, şi popoarele după credincioşia Lui.

  „Iadul este spre slava lui Dumnezeu”??? DOAMNE SFINTE! Din ce Biblie ai scos tu asta? Cât de nesănătos poţi fi, să emiţi o astfel de blasfemie?

  Nu are rost să mai dezbatem, dacă Biblia chiar vorbeşte la modul real despre un „iad” fizic. Dacă totuşi eşti interesant de un răspuns pertinent, îţi recomand acest film:

  ABEL

 13. Eu nu sunt de acord cu toate afirmatiile lui Constantinescu , am comentat acel video intr-un articol precedent
  Continuiand interpelarile (https://dexonline.ro/definitie/interpelare) mele cu adevaratul crestin, care tine foarte mult ( si bine face ) sa-i fie totul explicat doar prin versete biblice, ( exact asa am inceput si eu drumul pe Calea ingusta ), amintesc din nou ce este scris – despre prima evanghelizare, aceea din ziua Cincizecimii – „Si, cu multe alte cuvinte, marturisea, ii indemna si zicea: „Mantuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos.” (Fapt.2:40).
  Tu, in loc sa fii atent si sa judeci in mod crestinesc si pertinent ceea ce am spus pentru ca sa poti sa intelegi fenomenele asa cum sunt si cum noi, oamenii , ne putem raporta la ele in mod real prin simturile si inteligenta care ne-au fost date de Dumnezeu cu un rost anume sa ne judecam pe noi insine daca suntem in credinta . (2Cor.13:5) te-ai grabit sa ma acuzi de fapte despre care nu ai dovezi palpabile, ci doar fabricate in gandirea personala, despre ceea ce spun Scripturile .
  De exemplu, cand sustii un iad si o pedeapsa vesnica, , nu ai tinut cont de cuvantul pierzare , ” Ei vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica de la fata Domnului si de la slava puterii Lui, (2Tes.1:9) ceea ce inseamna ca pentru acei oameni nu mai exista posibilitatea” sa fie innoitii iarasi si adusi la pocainta, fiindca ei rastignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu si-L dau sa fie batjocorit. (Evr.6:6) Ori, plata pacatului fiind moartea (Rom.6:23), este scris ca moartea nu va mai fi Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut.” (Apoc.21:4)
  Deci, , ideea cu doua vesnicii si cu pedeapsa vesnica este spulberata de aceste cuvinte . Este LMC ( la mintea cocosului ) ca un foc arde doar atata vreme cat este alimentat cu combustibil.. . Cand citim ” Dar, daca nu veti asculta cand va poruncesc sa sfintiti ziua Sabatului, sa nu duceti nicio povara si sa n-o aduceti inauntru pe portile Ierusalimului in ziua Sabatului, atunci voi aprinde un foc la portile cetatii, care va arde casele cele mari ale Ierusalimului si nu se va stinge.” (Ier.17:27) casa a lui David! Asa vorbeste Domnul: „Faceti dreptate dis-de-dim ) ineata si scoateti pe cel asuprit din mainile asupritorului, ca sa nu izbucneasca mania Mea ca un foc si sa se aprinda fara sa se poata stinge, din pricina rautatii faptelor voastre! (Ier.21:12) intelegem ca procesul de distrugere completa nu va putea sa fie oprit, nicidecum ca acela va dura la infinit . Chiar si cuvantul veci vine de la veac , care inseamna o mie de ani ( daca nu ma insel, avem deceniu=10 ani, secol =100 ani, veac= 1000 ani ,) deci, expresia vecii vecilor inseamna cateva mii de ani , doar, nu o eternitate .(https://dexonline.ro/definitie/eternitate ) ,fiindca si timpul se va termina, nu va mai fi atunci cand incepe iarasi vesnicia . Timpul este aratat,grafic si simbolic , doar ca o” bresa in cercul vesniciei” Fratele Branham a prezentat in mod explicit aceasta prin Cuvantul vorbit lui de catre Ingerul Domnului. Si eu cred ce a spus el, anume ca daca gasim o contradictie in Cuvant, nu este o greseala a celor care au scris, prin inspiratie divina ( adica Dumnezeu le-a spus lor ce si cum sa scrie) , ci este greseala noastra ca citim fara sa fi capatat aceeasi inspiratie in interpretare
  Post scriptum ; Cer iertare de la cititori pentru nestiinta mea , dar ma corectez : ” veac” este sinonim cu ” secol ” deci, vecii vecilor este o expresie care se refera la sute de ani, nu la mii, cum am scris eu ( gresit) in acest comentariu Asa fiind, se constata ca varsta biblica a pamantului, care este de aproape sase mii de ani, este datata corect, si a saptea mie , in pragul careia stam noi astazi, ar trebui sa fie Mileniul in care Imparatia lui Hristos va fi pe Pamant , asa cum citim : „Si am vazut niste scaune de domnie; si celor ce au sezut pe ele li s-a dat judecata. Si am vazut sufletele celor ce li se taiase capul din pricina marturiei lui Isus si din pricina Cuvantului lui Dumnezeu, si ale celor ce nu se inchinasera fiarei si icoanei ei si nu primisera semnul ei pe frunte si pe mana. Ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani. (Apoc.20:4)

  • „behaitul oilor … ” Ai citit probabil răspunsul meu, dar nu ai ținut cont deloc de ceea ce am scris acolo și desigur nu-ti pasă nici de pericolul spre care se îndreaptă sufletul tău.
   Tu ai vrut să scrii cât mai multe lucruri (Eclesiastul 5:3), crezând astfel că dacă spui acele lucruri ai dreptate. . .
   Ceea ce de la început eu te-am avertizat, dar tu nu ai luat seama, a fost ideea că aici, sau oriunde în altă parte, nu este vorba de mine sau de tine, nici cine spune mai multe cuvinte, sau cine le explică mai bine, ci este vorba de Cuvântul lui Dumnezeu, și dacă cineva l-a încălcat va pieri.
   Adică, va sfârșii în locul de chin, care este iadul, și despre care Dumnezeu spune că este cât se poate de real. Și, chiar dacă unii (se știu ei) nu cred acest lucru, totuși ultimul cuvânt îl are Dumnezeu, El nu poate să mintă (Tit 1:2).
   Eu nu scriu aici ca să mă apăr pe mine însumi, ci spun numai ce spune Dumnezeu și fac astfel ca, poate la un moment dat, cineva care este cercetat de Dumnezeu și care este chemat să aibă parte de mântuire, va lua aminte și se va trezi (2 Petru 3:1) și va urma învățăturile Lui, nicidecum învățăturile stricate ale oamenilor.

   Tu, și fratele tău, al cărui nume îl spui mai des decât cuvintele lui Dumnezeu, dar și alții care au aceste învățături, vă împotriviți nu mie, ci lui Dumnezeu.
   Tu spui că nu, „exista doua vesnicii, una in fericire si alta in necaz,…”. Si ca să susții aceste minciuni, tu ca și acel „frate” al tău, spui:
   „… daca gasim o contradictie in Cuvant, nu este o greseala a celor care au scris, prin inspiratie divina … ci este greseala noastra ca citim fara sa fi capatat aceeasi inspiratie in interpretare”.

   Tu, și cei ca voi, vreți ca oamenii să nu mai creadă ceea ce spune Biblia, ci să asculte de „interpretările” mincinoase pe care le spuneți voi.

   Totuși, contrar nebuniei voastre, Cel ce este adevărul, spune:
   Când va veni Fiul omului în slava Sa, cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale. Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre; şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.
   Atunci, Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: ‘Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii….
   … Apoi va zice celor de la stânga Lui: ‘Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit Diavolului şi îngerilor lui! …
   Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veşnică.” (Matei 25:31-46)

   Deci, este foarte clar că, „exista doua vesnicii, una in fericire si alta in necaz,…”, lucru pe care voi îl negați.

 14. John zice:

  Traducatorii Bibliei au tradus termenul AEON cu vesnic, normal ce inseamna perioada timp. Scriptura spune ca Dumnezeu e singurul care are nemurirea si e vesnic.
  In alta ordine de idei , termenul de IAD nu o sa-l gasiti niciodata in orice versiune a Bibliei tradusa in limba romana.
  Daca ai sta intr-un loc unde sa te chinuiesti vesnic, asta inseamna ca tu trebuie sa posezi viata vesnica.

  „În articolul tău, nu doar că ai scris numai despre pedeapsă, judecată, moarte, suferinţă, dar ai dat şi cu Biblia de pământ, interpretând după bunul tău plac. ”

  Aici dau dreptate lui Abel. Luati tot ce spune Scriptura.Unde nu intelegeti niste termeni, luati informatii de pe net cu privire la unii termeni din limba greaca.Dar si asa nu e de ajuns.
  Fara descoperire doar citesti si studiezi,dar niciodata nu vei ajunge la cunostinta adevarului asa cum spunea si apostolul Pavel.

  2 Timotei 3:7Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)

  7 care întotdeauna învaţă, dar nu pot ajunge la cunoaşterea adevărului.

  • Pentru John, dar și Abel, care spuneți despre mine: „În articolul tău, nu doar că ai scris numai despre pedeapsă, judecată, moarte, suferinţă, dar ai dat şi cu Biblia de pământ, interpretând după bunul tău plac.”
   Acuzația pe care mi-o aduceți voi nu este sprijinită de Cuvântul lui Dumnezeu, ci dimpotrivă. Dacă cineva, care este sincer și are frică de Dumnezeu, analizează fiecare acuzație, va găsi că Biblia vorbește de acele lucruri. Deci, nicidecum nu am „interpretat după bunul meu plac”, așa cum spuneți voi, fără să aveți vre-o dovadă.
   Că, Abel nu înțelege versetele pe care le-a luat el, ca să explice că nu spune asa cum este spus de Scriptură, este problema lui personală.
   Iar, tu John, care spui: Sa completez, suflet nemuritor asa cum invata toate cultele, nu o sa gasiti niciodata in Biblie. „Sufletul care pacatuieste, acela va muri”.
   R. Tu vrei să spui că datorită faptului că nu înțelegi ce înseamnă acest lucru, „Sufletul care pacatuieste, acela va muri”, vrei ca toți să creadă minciuna ta? Acolo in Ezechiel 18:4 și 18:20, Dumnezeu spune și: Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el şi răutatea celui rău va fi peste el. Iar in versetul 21 explică foarte clar: Dar, dacă cel rău se întoarce de la toate păcatele pe care le-a săvârşit şi păzeşte toate legile Mele şi face ce este drept şi plăcut, va trăi negreşit, nu va muri.
   Mai spui că, „suflet nemuritor…. nu o sa gasiti niciodata in Biblie.”
   Deci, toate sunt clare pentru cine crede, dar cine nu crede nu-L cunoaște pe Dumnezeu (Ioan 5:47), iar cei ce nu au frica de Domnul, nu pot sa creadă (2 Corinteni 5:11), de aceea Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună (2 Tesaloniceni 2:11).
   R. Nu știi că Adevărul spune: Nici înţelepciunea, nici priceperea, nici sfatul n-ajută împotriva Domnului. (Proverbe 21:30)
   Dar, cu toată necredința ta în cuvântul lui Dumnezeu, trebuie să știi totuși că în Biblie este spus:
   Apocalipsa 6:9 Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră înjunghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina mărturisirii pe care o ţinuseră.
   Tot astfel și la, Apocalipsa 20:4 … Şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani.
   Faptele apostolilor 2:27 căci nu-mi vei lăsa sufletul în Locuinţa morţilor şi nu vei îngădui ca Sfântul Tău să vadă putrezirea.
   Dacă ar fi fost aşa cu pretinzi tu, atunci de ce adevărații credincioși, care suferă după voia Domnului, sunt îndemnați să-şi încredințeze sufletele în mâna lui Dumnezeu?
   Aşa că cei ce suferă după voia lui Dumnezeu să-şi încredinţeze sufletele credinciosului Ziditor şi să facă ce este bine. (1 Petru 4:19)
   Pentru că tu nu pricepi, că de fapt toate sufletele sunt ale lui Dumnezeu (Ezechiel 18:4).

   Într-adevăr cuvântul „Iad”, nu apare tradus în românește, totuși, avem în Scriptură cuvinte ce definesc acel loc, și chiar dacă nu este în română, alte traduceri au desigur acest cuvânt.
   În Vechiul Testament cuvântul cel mai comun pentru iad este, שְׁא֣וֹל she’ol sau șeol (ex, Deuteronom 32:22; Ps 9:17, 55:15, 5:5 Proverbe, 7:27, 9:18, 15:24; 23:14; Isaia 5:14). Notează în special Isaia 14:9-11; Ezechiel 32:18-21, 24-25, şi 30. Cu toate acestea acest cuvânt poate însemna de asemenea, locuinţa morţilor (ex, Geneza 37:35, 42:38, 44:29, 31; 1 Samuel 2:6; Iov 14:13; Psalm 6:5, 88:3, 89:48, 141:7; Eclesiastul 9:10), şi, uneori se poate traduce atât prin: locuinţa morţilor, dar şi iad [avându-se în vedere, că este traducerea din engleză, dar este desigur cuvânt românesc, chiar dacă acest cuvânt: „iad” nu este tradus nici măcar o dată în Biblie, totuşi el există, ex. Iov 24:19; Psalmul 49:15, 86:13).
   Alte cuvinte ebraice care descriu iadul ca fiind în adâncimile pământului este בֽוֹר bor (ex. Isaia 14:15) tradus „adâncimile mormântului”, שַׁ֗חַת (shachat) (ex, Ps 55:23) tradus „fundul gropii” (ex, Iov 33:18, 22, 24, 28, 30) sau „groapă” (ex, Ps 55:23; 103:4), şi בְאֵ֬ר (be’êr) tradus „gaură” (ex, Ps 55:23).
   În Noul Testament, Isus a folosit cuvântul grecesc γέενναν (geennan) gheena (Matei 5:22, 29-30, 10:28, 18:9, 23:15, 33, Marcu 9:43, 45, 47; Luca 12:05, întâlnit de asemenea în Iacov 3:6) care in engleză, este tradus prin „iad.” Un alt cuvânt grec pentru iad este ᾍδης adică Hadês / Hades (Matei 11:23; 16:18; Luca 10:15, Fapte 2:27, 31; Apocalipsa 1:18, 6:8, 20:13-14) sau ᾍδῃ (Haidê Haidê (Luca 16: 23; 1 Corinteni 15:55) transliterat „Hades”, Locuinţa morţilor şi mormânt.
   De asemenea există lacul sau iazul de foc (Apocalipsa 19:20, 20:10, 14-15; 21:8). Se poate observa din Luca 16:19-31 şi Apocalipsa 20:11-15 că ᾍδης (Hadês) Hades este un iad temporar care va fi aruncat în iadul final, iazul de foc.

   Astfel, semnificația declarației lui Isus din Marcu 9, unde El avertizează despre iad. El spune de trei ori: unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge. (Marcu 9:44, 46, 48)
   El spune „viermele lor”, nu „un vierme.” Deci, este clar că in iad, oamenii au viermele lor personal pentru totdeauna. Acest vierme nu moare niciodată şi acesta rămâne „al lor” pentru totdeauna. Prin acest, „lor” (al lor) înseamnă că ei sunt încă în existenţă împreună cu viermele şi focul care nu se va stinge, după cum Apocalipsa 20:10 descrie pe cei din iazul de foc cu aceste cuvinte: Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.
   Iar dacă unii vor argumenta prin cuvinte (1 Timotei 6:4) şi se vor opune cuvintelor „în vecii vecilor”,
   totuși, aceste cuvinte greceşti traduse prin: „în vecii vecilor,” în Apocalipsa 20:10 sunt: τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων, sau: tous aiônas aiônôn tona, și ele sunt exact aceleași cuvinte folosite când se vorbeşte despre slava veşnică a lui Dumnezeu (Galateni 1:5; Filipeni 4:20, 1 Timotei 1:17; 2 Timotei 4:18; Evrei 13:21, 1 Petru 4:11; 5:11; Apoc 1:6; 5:13, 7:12 ), cum tot astfel vorbind şi de Hristos că trăieşte veşnic şi că niciodată nu va mai experimenta moartea (Apoc 1:18). De asemeni vorbind despre Dumnezeu că trăieşte în vecii vecilor (Apoc 4:9-10; 10:6, 15:7), apoi este vorba de acelaşi cuvânt folosit pentru domnia lui Hristos care este veşnică (Apoc 11:15), dar și pentru, fumul veşnic (Apoc 19:3) şi domnia veşnică a sfinţilor (Apoc 22:5).

   Dumnezeu nu minte (Tit 1:2), ce a vestit mai înainte, se va împlini.
   Iată, vine ziua Domnului, zi fără milă, zi de mânie şi urgie aprinsă, care va preface tot pământul în pustiu, şi va nimici pe toţi păcătoşii de pe el. (Isaia 13:9)

 15. John zice:

  Sa completez, suflet nemuritor asa cum invata toate cultele, nu o sa gasiti niciodata in Biblie.

  „Sufletul care pacatuieste, acela va muri”. Nu e nevoie de vreo interpretare, ci trebuie sa crezi asa cum este scris.

 16. Domnul Isus Hristos sa te binecuvinteze, adevaratule crestin, pentru grija care ne-o porti , ca sa nu ne ratacim in credinta ! Esti , intr-o privinta, la fel ca si Lot, nepotul lui Abraham asa cum este scris : ” Caci daca n-a crutat Dumnezeu pe ingerii care au pacatuit, ci i-a aruncat in Adanc, unde stau inconjurati de intuneric, legati cu lanturi si pastrati pentru judecata;. daca n-a crutat El lumea veche, ci a scapat pe Noe, acest propovaduitor al neprihanirii, impreuna cu alti sapte insi, cand a trimis potopul peste o lume de nelegiuiti; daca a osandit El la pieire si a prefacut in cenusa cetatile Sodoma si Gomora, ca sa slujeasca de pilda celor ce vor trai in nelegiuire,. si daca a scapat pe neprihanitul Lot, care era foarte intristat de viata destrabalata a acestor stricati; (caci neprihanitul acesta, care locuia in mijlocul lor, isi chinuia in toate zilele sufletul lui neprihanit, din pricina celor ce vedea si auzea din faptele lor nelegiuite) inseamna ca Domnul stie sa izbaveasca din incercare pe oamenii cucernici si sa pastreze pe cei nelegiuiti, ca sa fie pedepsiti in ziua judecatii:.
  Stim ca Lot a fost scapat de focul fizic, dar relatarea biblica ne spune despre el ca samanta lui nu are parte de mostenire cu samanta lui Abraham, moabitii fiind poporul care a incercat sa blesteme pe Israel, prin Balaam, vrajitorul .
  Eu cred ca nimeni nu poate avea decat cea ce Dumnezeu a pregatit pentru fiecare dintre noi , caci este scris : „Asadar, nu atarna nici de cine vrea, nici de cine alearga, ci de Dumnezeu care are mila.”
  (Rom.9:16) Eu te consider ca binevenit cu comentarii, in continuare, ca si pe toti cititorii care vor sa-si prezinte ( sa dea socoteala de ) credinta lor, chiar daca aceasta este la polul opus fata de parerile mele , fiindca noi, muritorii de rand, nu avem ce sa alegem daca nu ne sunt prezentate cel putin doua optiuni, iar Dumnezeu nu ne poate judeca daca nu le cunoastem si nu ne facem alegerea noastra ; si nu le putem cunoaste daca nu ni le prezinta cineva . Cuvantul vorbit in vechime prin Moise : „Iata, iti pun azi inainte viata si binele, moartea si raul. (Deut.30:15)
  Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata, ca sa traiesti, tu si samanta ta, (Deut.30:19). Caci iti poruncesc azi sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, sa umbli pe caile Lui si sa pazesti poruncile Lui, legile Lui si randuielile Lui, ca sa traiesti si sa te inmultesti si ca Domnul Dumnezeul tau sa te binecuvanteze in tara pe care o vei lua in stapanire.
  Dar daca inima ta se va abate, daca nu vei asculta si te vei lasa amagit sa te inchini inaintea altor dumnezei si sa le slujesti, va spun astazi ca veti pieri si nu veti avea zile multe in tara pe care o veti lua in stapanire, dupa ce veti trece Iordanul.
  Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata, ca sa traiesti, tu si samanta ta, iubind pe Domnul Dumnezeul tau, ascultand de glasul Lui si lipindu-te de El: caci de aceasta atarna viata ta si lungimea zilelor tale, si numai asa vei putea locui in tara pe care a jurat Domnul ca o va da parintilor tai, lui Avraam, Isaac si Iacov.”
  Acest cuvant este valabil si pentru noi, care suntem samanta lui Abraham prin Hristos , caci, asa cum el nu a capatat lucrurile fagaduite cata vreme a umblat pe pamant „In credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite; ci doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamant. (Evr.11:13) si noi asteptam sa locuim sub un cer nou si pe un pamant nou,in care va locui neprihanirea. (2Pet.3:13)


 17. „Nici înţelepciunea, nici priceperea, nici sfatul n-ajută împotriva Domnului. (Proverbe 21:30)”
  Sunt de acord cu tot Cuvantul , asa cum este scris, insa cheia intelegerii Lui este pentru mine prinsa intr-o alta legatura decat aceea in care ai pus-o tu, crestinule .
  Eu tin la Adevarul vestit prin Mesajul orei, care, daca vrei sa intelegi, nu neaga existenta celor doua locuri in care merge sufletul dupa adormire = moarte, dar le precizeaza locatia si le descrie esenta . In aceasta vreme de alegere a Miresei lui Hristos Cuvantul vorbeste tuturor : ” Faca-se dupa credinta ta ” . Crezi in rapire dupa necazul cel mare? Vei ajunge in necaz ! crezi in iad vesnic ? Vei avea parte de el ! Sau, in cel mai fericit caz, flacarile vor fi sub ochii tai iar mirosul fumului sub nasul tau in vecii vecilor, in acel loc in care-ti vei petrece vesnicia – dupa marturia depusa de tine in scris – si eu nu cred ca lucrul acesta-ti va fi convenabil
  Ce mai pot eu sa fac pentru tine este sa-ti repet aceste cuvinte si sa-ti cer sa te gandesti mai mult la ce exprima ele : „El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut.” (Apoc.21:4). Baga de seama ca aceste cuvinte sunt scrise in Cartea biblica care aduce ori binecuvantari, ori blesteme asupra celui care „manuieste” Descoperirea lui Isus Hristos

 18. Pentru, „behaitul oilor…”, eu mă bucur sa aflu că înțelegi, grija mea pentru oameni. Dar, bucuria mi-ar și mai mare să știu că tu vei fi in adevăr, și că nu vei da liniște și nu vei da somn ochilor tai, nici aţipire pleoapelor tale (Psalmul 132:4-5), până nu vei găsi adevărul.
  Pavel, era într-adevăr un om căruia î-i păsa de starea oamenilor, și printre altele a spus: „Am fost slab cu cei slabi, ca să câştig pe cei slabi. M-am făcut tuturor totul, ca, oricum, să mântuiesc pe unii din ei. Fac totul pentru Evanghelie, ca să am şi eu parte de ea.” (1 Corinteni 9:22-23)
  Cum de altfel a spus și galatenilor: „Mă tem să nu mă fi ostenit degeaba pentru voi.” (Galateni 4:11) Si de ce le-a spus astfel? Pentru că ei s-au abătut de la adevăr și au ascultat de o „altă Evanghelie” (Galateni 1:6), adică de la „harul” lui Dumnezeu care li s-a oferit prin credință, trecând de la Evanghelia harului, adică trăirea prin credinţă (Galateni 1:6), la trăirea prin firea pământească (Galateni 3:3-5), căci au căutat să fie perfecţi, adică neprihăniţi prin ţinerea mai degrabă a Legii, decât să aibă credinţă în Dumnezeu pentru ca neprihănirea Lui să lucreze în ei, prin credinţă (Galateni 6:15-16; Filipeni 3:9).
  De aceea, el a zis la 2 Corinteni 11:29 Cine este slab şi să nu fiu şi eu slab? Cine cade în păcat şi eu să nu ard?

  Acum, poate că tu ai spus bine aici: „Eu te consider ca binevenit cu comentarii, in continuare, ca si pe toti cititorii care vor sa-si prezinte ( sa dea socoteala de ) credinta lor, chiar daca aceasta este la polul opus fata de parerile mele , fiindca noi, muritorii de rand, nu avem ce sa alegem daca nu ne sunt prezentate cel putin doua optiuni,… si nu le putem cunoaste daca nu ni le prezinta cineva”.
  Dar, ceea ce spui mai departe nu este din adevăr, căci spui: „…iar Dumnezeu nu ne poate judeca daca nu le cunoastem ;…”.
  Deșii este foarte adevărat că „Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă…” (Fapte 17:30), totuși, mai este spus de asemeni „Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape.” (Isaia 55:6)
  Si, „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii.” (Evrei 3:15)

  De ex, ai postat acele 2 link-uri video; privește cu atenție la ce se cântă acolo, dar și la cei ce sunt in adunare, poți tu spune, cu sinceritate, că ei cântau Domnului?

 19. Amin, ai scris bine, , ceea ce am totusi de comentat este faptul ca” Domnul Dumnezeu nu face nimic fara sa-Si descopere taina Sa slujitorilor Sai proroci. (Amos.3:7). El nu a distrus Sodoma inainte sa stea de vorba cu robul Sau Abraham , si nu va varsa focul asupra lumii noastre fara sa stea mai intai de vorba cu samanta lui Abraham din zilele noastre . Dumnezeu nu este niciodata lipsit de un prooroc viu pe Pamant , El a vorbit Cuvantul prin gura lui Pavel : „Prin descoperire dumnezeiasca am luat cunostinta de taina aceasta despre care v-am scris in putine cuvinte. Citindu-le, va puteti inchipui priceperea pe care o am eu despre taina lui Hristos,. care n-a fost facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri, in felul cum a fost descoperita acum sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos, prin Duhul.
  Ai intalnit tu vreodata un prooroc al lui Hristos ?
  Stii ca Duhul Sfant a vorbit prorocului Ezechiel: ” Cand zic celui rau: „Raule, vei muri negresit!”, si tu nu-i spui, ca sa-l intorci de la calea lui cea rea, raul acela va muri in nelegiuirea lui, dar sangele lui il voi cere din mana ta. (Ezec.33:8)
  Cat despre cantarile prezentate , cunosc pe aceia care le lalaie, ca fiind unii care si le insusesc pe nedrept, insa nu am gasit deocamdata o alta posibilitate sa le exprim pe blog

 20. (dacă tot trebuie să facem „teme de casă”…)

  In acest comentariu vreau să scot în evidenţă câteva afirmaţii făcute de Behăitul, remarcând totodată pasul înainte, pe care l-a făcut, pe calea evoluţiei spirituale!!!

  Nu prea suntem noi de acord în multe puncte, dar acum a nimerit-o bine, când a scris că „iadul şi paradisul … sunt doar stari spirituale din timpul somnului mortii” şi chiar a încercat să exemplifice STAREA, asemănând-o cu somnul şi cu visele din timpul acestuia, când evident că spiritul nu doarme sau stă degeaba… Şi încă un lucru bun a spus: „Atat iadul cat si paradisul ( … ) vor avea sfarsit…”.

  Mi-aş da şi aici cu părerea, specificând un pic cum văd eu lucrurile:

  Asemuirea somnului cu „moartea” (cu viaţa după viaţă) este foarte bună, şi a fost făcută deja şi în tradiţia iudaică, care afirmă la modul metaforic: „Focul este a 60-a parte din iad, mierea este a 60-a parte din mana, Shabbat este a 60-a parte din lumea viitoare, somnul este a 60-a parte din moarte şi visele sunt a 60-a parte din profeţie.”

  Cu alte cuvinte, ceea ce „suntem” noi acum (în forma de existenţă fizică), abia că poate fi comparat cu ceea ce suntem de fapt în esenţă (fiinţe spirituale Înalte, parte din Conştiinţa Divină)… De aceea, certurile despre „somn”, „vise” sau „coşmare” pe care cineva le are sau nu le are „după moarte” nu îşi au rostul, căci ce ştie omida despre somnul sau zborul fluturilor? Sau ce ştie fătul în pântecele mamei despre lumea „viitoare” (de afară)? Acum vedem neclar, în ceaţă, dar când va veni timpul, vom vedea direct, fără perdea (bariera materie-spaţiu-timp), „faţă în faţă”.

  Discuţiile despre iad şi rai, ca locuri fizice, de pedeapsă sau răsplată, sunt nimic altceva decât certuri copilăreşti, (unde fiecare vrea să aibă dreptate) la care nu doresc să particip…

  În starea sa fragmentată, omul se vede pe sine departe de Dumnezeu, deconectat sau „în păcat”, condamnat să îşi tragă zilele pe faţa pământului ostil. Nu este de mirare că umanitatea şi-a creat la mod general un „loc ideal”, în care „sufletul obosit” să se odihnească, să fie răsplătit, sau să i se facă dreptate în caz că a fost nedreptăţit sau prigonit pe pământ… Orice ne putem imagina, o stare de bine suprem, de extaz, a ajuns o aspiraţie colectivă şi s-a întipărit în conştiinţa colectivă (de grup), a oricărei religii, şi chiar şi dincolo de acestea…

  Pe de altă parte, omul dualist a creat un pol opus, o altă „realitate” pentru duşmanii săi, pentru cei ce-l nedrepăţesc, pentru cei ce nu acceptă aceleaşi idei sau percepte… Mă rog, pentru orice altceva, trebuie să existe un „loc” în care adversarul trebuie să fie „nimicit”, şi de care oiţele credule ce trebuiesc supuse, trebuie să se teamă (cu mae groază). Această groază a fost promovată sistematic, timp de secole, de preoţi, de artişti (tablouri cu „chinurile iadului”), dar şi de creştinii evanghelici din zilele noastre…

  Aceste noţiuni, idei, percepte, sunt însă toate nişte MITURI formate şi întipărite adânc în colectivul omenirii, fie că lumea mai crede sau nu în existenţa literală ale acestor locuri. Pe ACEST plan cel puţin, putem spune că „Raiul” şi „Paradisul” sunt „reale”. Tot atât de reale, precum este şi „Moş Crăciun” în luna decembrie. Este un MIT şi este REAL.

  Un alt adevăr este faptul că Noi suntem creatorii realităţii în care trăim. Acesta este însă un alt subiect în care nu mă bag acum. Gândurile, credinţele, conştienţa noastră creează lumea în care trăim, fie că avem sau nu cunoştinţă de acest lucru. O spune ştiinţa, o spun toţi învăţătorii spirituali, o spune Biblia, o spune Isus, o spune până şi fratele Branham… Ca să mă înţelegeţi dau un exemplu. Un om rău, urâtor, cu multă „fiere amară” se poate îmbolnăvi mai uşor de ficat sau de ulcer, decât un om bun. Bineînţeles că nu va cădea răpus de boală la prima faptă sau gând rău. Aceasta este „inerţia”, chiar dacă „boala” este deja instalată la nivel de corp eteric (în aură, corp energetic, va dura ceva timp să se manifeste în corpul fizic). Asta este de fapt cauza reală a tuturor bolilor. Nu sunt demonii, duhurile necurate, deşi într-un alt fel sunt… Aceşti „draci” nu sunt entităţi exterioare, ci propriile noastre „creaţii” care ne vor invada trupul, nu doar mintea şi sufletul.

  Practic, îmbolnăvirile le creem noi înşine, cum am arătat, şi la fel e şi cu însănătoşire. Tot ce facem, putem şi „desface”. Parcă ne-a spus Isus… ba nu, ne-a împuternicit chiar(!) că „orice vom lega în cer, va fi legat şi pe pământ”. Ghiciţi voi oare ce? Păi nu sunt „cerurile” celălalte planuri ale existenţei, în timp ce „pământul” este universul spaţiu-materie-timp?

  În existenţa din acest univers (în corpul fizic) este deja posibilă schimbarea bruscă a realităţii (minuni, vindecări…) Am arătat recent filmul prezentat de Greg Braden despre vindecarea cancerului în 3 minute… Dar trupul material are o densitate uriaşă şi o inerţie enormă faţă de trupul astral (spiritual). Inerţie înseamnă că este nevoie de foarte multă forţă/energie pentru a pune în stare de mişcare sau de repaus o masă mare. (comparaţi energiile depuse pentru a pune în mişcare un vagon de tren, şi un cărucior de supermarket)…

  Dacă gândurile, credinţele sau conştienţa noastră poate produce schimbări în trupul fizic, dens şi „greu”, cu cât mai mare va fi efectul când nu există corpul fizic? Dacă noi, în materie fiind, ne putem îndrepta deja gândurile, atenţia, putem „pluti” în imaginaţie în orice direcţie dorim, dacă avem vise (pe care unii chiar şi le transformă în realitate) sau doar simple fantezii, stări de bine sau rău… de ce nu ar fi acestea amplificate „de 60 de ori” cum spune tradiţia evreilor, în plan spiritual? Dacă în somn visăm şi sufletul nostru călătoreşte liber pe cine ştie ce meleaguri (sau este chinuit), de ce nu ar fi în stare de mai mult fără trupul acesta greoi şi leneş?

  Aici este locul unde intervine MITUL, sau ARHETIPUL din conştiinţa colectivă (de grup). Să revin totuşi iar în viaţa aceasta… Ştim că psihiatriile sunt pline de oameni al căror suflet este într-atât de fragmentat, încât se rup cu totul de realitate. Ei nu mai realizează ce sunt în lumea aceasta, se cred alte persoane sau intră în alte roluri, chiar de animale. Alţii cred că au fost răpiţi de extratereştrii. (Avem chiar în Biblie un exemplu, pe împăratul Nebucadneţar parcă era, în cartea Danial, când a avut o boală psihică puternică, care l-a determinat să se creadă una cu animalele). Totul este „creat” de ei înşişi, în mintea lor.

  Acelaşi principiu funcţionează, şi chiar mult mai bine în viaţa dincolo de acest corp fizic. Ceea ce „gândesc” sufletele la un moment dat, aceea vor „crea” (materializa în lumea eterică, astrală) instantaneu. Nici nu trebuie să „gândească” prea mult. Este suficient ca cineva doar să „simtă”, sau să se simtă într-un oarecare fel, să zicem „vinovat” şi automat se va vedea înconjurat de flăcări, de demoni, de foc, de frig, de singurătate… de orice lucru pe care îl oferă ansamblul mitologic din mediul în care a trăit, fie că a fost religios, fie ateu. La fel, un om „cu inima curată” poate să se trezească de-odată într-un loc extatic, plin de pace şi fericire, să dea mâna cu îngeri, cu Profetul, din partea mea…

  TOTUL E POSIBIL CELUI CE CREDE – MAI ALES ÎN LUMEA DE DINCOLO. Astfel, nimeni nu poate pretinde că experienţele aproape de moarte pe care unii (mulţi) le-au „trăit”, atât în „Iad”, cât şi în „Paradis”, dar şi cei care au experimentat cu totul altceva, sau dimpotrivă, absolut nimic, nu sunt reale!. Sunt o stare a minţii, a conştiinţei, care se datorează (încă) fragmentării (deconectării de tot) la care este supus sufletul uman. Faptul că ai trecut dincolo nu te face dintr-o dată să cunoşti tot adevărul, este nevoie de timp pentru a înţelege cum stau lucrurile… Dar acolo timpul nu prea mai joacă un rol… 😉

  Partea bună (sau proastă?) este că „nimic nu dăinuie veşnic”… Cum a spus şi Behăitul, iadul şi paradisul vor avea un sfârşit… Atunci când omul „primeşte viaţa veşnică”. Evident, nu confirmarea de la vreun moşneag cu barbă lungă şi toiag, că a ţinut religia corectă, că păcatele i s-au şters şi nu a mai acumulat altele, lăsându-se clătinat de draci şi alte învăţături… bla bla bla…

  Când sufletul lui se reîntregeşte cu fragmentele sale mai mari, mai „bâtrâne”, mai înţelepte şi mai conştiente şi are loc metaforica „Nuntă (cerească) a Mielului”, atunci va „vedea deplin” şi va „cunoaşte deplin”. Ca să intre sau să iasă dintr-o astfel de realitate „virtuală” (iluzie nu doar optică, ci a tuturor simţurilor), cum sunt Paradisul şi Infernul, sufletului nu îi va trebui nici măcar 3 minute, cât i-a luat pe pământ să trimită în „nefiinţă” o tumoare inertă. Instantaneu, poate crea şi anula orice „lume” doreşte, orice univers „paralel”, fie că e Iad, fie că e Rai, Galaxie sau orice altceva…

  Vă rog, nu mai fiţi copii, nu vă mai certaţi pentru nişte cuvinte, că a fost sau nu Lazăr şi bogatul, şi alţii în iad sau în rai, şi ce au „simţit” ei acolo. Sunt experienţe individuale. Mai mult decât atât: sunt TOATE nişte pilde, nişte învâţături despre lucruri mai adânci. Nu staţi la suprafaţă. Nu vedeţi câ sunteţi ridicoli? Este ca şi când v-aţi certa cu privire la numele locului în care trăia Albă-ca-Zăpada, sau dacă piticii erau fraţi între ei, sau cum au încâput (şi au şi supravieţuit) Scufiţa Roşie cu tot cu bunicuţă în burta lupului…

  O noapte bună, şi gânduri de bine vă doresc!

  Să nu vă pomeniţi cândva în iad 🙂 Şi dacă totuşi se întâmplă – că nu ştii niciodată – aduceţi-vă atunci aminte de ceea ce v-am zis. Este suficient să vă îndreptaţi atenţia, dorinţa să fiţi în alt loc. Şi veţi fi acolo, garantat. Dacă nu, voi avea eu grijă să vă scot de acolo. Promit!

  ABEL

  • Iată, vine Ziua Domnului, zi fără milă, zi de mânie şi urgie aprinsă, care va preface tot pământul în pustiu şi va nimici pe toţi păcătoşii de pe el. (Isaia 13:9)

   Către cel (cei) ce caută in adevăr pe Dumnezeu, dacă este vreunul. Știind că Scriptura adeverește că nu este nici-unul măcar (Romani 3:11), toţi s-au rătăcit, toţi s-au dovedit nişte netrebnici; nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar (Psalmii 14:3). Dar, ma gândesc ca poate printre cei ce citesc, este vreunul care are parte de chemarea lui Tatălui, pe care nu toți o au (Ioan 6:65).

   Ascultaţi Cuvântul Domnului, voi, care vă temeţi de Cuvântul Lui … (Isaia 66:5)

   Dumnezeu spune: Nu vă lăsaţi amăgiţi de prorocii voştri, care sunt în mijlocul vostru, nici de ghicitorii voştri; n-ascultaţi nici de visătorii voştri, ale căror vise voi le pricinuiţi!
   Căci ei vă prorocesc minciuni în Numele Meu. Eu nu i-am trimis, zice Domnul. (Ieremia 29:8-9)

   Mulţi oameni îşi trâmbiţează bunătatea (Prov 20:6) și tu poate crezi că eşti mântuit, dar nu eşti, dacă urmezi învățăturile oamenilor și nu te ții de Cuvântul lui Dumnezeu. Dar, mai mult decât atât, ce realitate îngrozitoare să crezi că vei intra în rai (paradis) în ziua morţii tale, dar să afli în acea zi că de fapt ai fost înşelat şi te afli în iad. Cei mai mulţi care azi își spun creştini, dar care de fapt nu urmează adevărul, vor avea o surpriză atunci fiindcă vor fi cuprinşi de groază (Matei 7:13-14, Luca 13:24; 2 Petru 2:2).
   Ei înşişi vor găsi plânsul şi scrâşnirea dinţilor lor (ex, Matei 8:12; 22:1-14, 25; 14-30; Luca 13:28). Aceasta este valabil şi pentru tine dacă mergi pe „calea lată”; cât de dezamăgit şi ce trist vei fi şi tu atunci când vei murii deoarece tu credeai că vei merge în prezenţa lui Dumnezeu în acea zi, dar ce decepţie căci o să te afli în iad, dacă nu te întorci din toată inima la Dumnezeu.
   Acesta este adevărul, şi ce îngrozitor, ce dezamăgire va fi pentru mulţi din cei ce-şi zic acum „creştini,” dar fiindcă nu ascultă de adevăr, vor pierii (Matei 7:13-14; Luca 13:24; 2 Petru 2:2).
   Atunci, va fi plânsul şi scrâșnirea dinţilor, după cum este scris în Matei 8:12; 22:1-14; 25:14-30; şi Luca 13:28. Deci, dacă eşti implicat în religii, adunări, sau biserici independente, conduse de învăţători falşi, fiindcă ai aprins focul mâniei lui Dumnezeu, care va arde totdeauna (Ieremia 17:4)

   Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: „Fiul omului, proroceşte şi spune: ‘Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: «Văitaţi-vă!… Nenorocită zi! Căci se apropie ziua, se apropie ziua Domnului, zi întunecoasă – aceasta va fi vremea neamurilor. (Ezechiel 30:1-3)

   Domnul face să tune glasul Lui înaintea oştirii Sale, căci tabăra Lui este foarte mare şi cel ce împlineşte cuvântul este puternic. Dar mare este ziua Domnului şi foarte înfricoşată. Cine o poate suferi? „Dar chiar acum, zice Domnul, întoarceţi-vă la Mine cu toată inima, cu post, cu plânset şi bocet!” Sfâşiaţi-vă inimile, nu hainele, şi întoarceţi-vă la Domnul, Dumnezeul vostru. Căci El este milostiv şi plin de îndurare, îndelung răbdător şi bogat în bunătate şi-I pare rău de relele pe care le trimite. (Ioel 2:11-13)

 21. Pe mine nu ma impresionează deloc tablourile talr înfricoșătoare pe care le zugrăvești înaintea celor fricoși. Se pare ca nu știi sa porți vreo discuție, sa susții sau sa combați argumente sau sa faci o sinteza proprie. Ti-ai trimis rațiunea la culcare și dai doar copy paste din Biblie… Somnul rațiunii… Nu ești nici un adevărat creștin, nici măcar un adevărat om, căci atunci ai gândi înainte de a deschide gura…

 22. Abel, ai punctat cateva lucruri corect, dar ai si sarit cam tare peste cal .la finalul comentariului , vorbind ca si cum ai fi in locul Celui care are puterea sa schimbe orice lucru, , spunand ca tu promiti ! Despre Crestinul care ne scrie, eu cred ca este sincer si bine intentionat. Noi toti ne simtim foarte sinceri cand afirmam ceea ce credem baiul este numai acela ca , daca suntem apostrofati ne prea grabim sa dam cu tifla ( https://dexonline.ro/definitie/a%20da%20cu%20tifla ) . Am observat lucrul acesta la mine, cand am revizuit cateva comentarii anterioare , si vreau sa ma pocaiesc.( Deocamdata doar zic, fiinca am sac, dar n-am cenusa la indemana )

  • Oricine o ia înainte, şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învăţătura aceasta, are pe Tatăl şi pe Fiul. (2 Ioan 1:9)

   Din moment ce Hristos este Cuvântul lui Dumnezeu (adică Scripturile, Ioan 1:1, 14; Evrei 4:12-13; Apocalipsa 19:13), doctrina lui Hristos nu este doar învăţătura Lui pe care o găsim în Matei, Marcu, Luca, şi Ioan, ci mai degrabă, învăţătura Sa este totalitatea Scripturii.
   Prin urmare, un învăţător poate fi găsit a fi adevărat sau mincinos, bazat pe simplul fapt de a stabili dacă el rămâne în limitele cuvântului lui Dumnezeu, sau nu (2 Ioan 1:9).

   Isus le-a zis iudeilor: Cine este din Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; voi de aceea n-ascultaţi, pentru că nu sunteţi din Dumnezeu. (Ioan 8:47)

   Dacă învaţă cineva pe oameni învăţătură deosebită şi nu se ţine de cuvintele sănătoase ale Domnului nostru Isus Hristos şi de învăţătura care duce la evlavie, este plin de mândrie şi nu ştie nimic: ba încă are boala cercetărilor fără rost şi a certurilor de cuvinte, din care se nasc pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele, zadarnicile ciocniri de vorbe ale oamenilor stricaţi la minte, lipsiţi de adevăr şi care cred că evlavia este un izvor de câştig.
   Fereşte-te de astfel de oameni. (1 Timotei 6:3-5)

 23. Eh da… Am vrut sa destind un pic situatia tensionata cu o gluma, pentru ca cititorii sa nu se „ingrozeasca” de povestirile despre iad… Dupa aceea mi-am dat seama unde am gresit: Daca cineva se simte „vinovat” si „condamnat sa piara in iad”, va trai acel lucru si nimeni si nimic nu il va putea scoate de acolo, nici eu, nici Dumnezeu… Abia cand acela isi va dori cu adevarat sa iasa de acolo, atunci acea „holograma” se va sparge si va ajunge automat „altundeva”… Desigur, el poate cere ajutor, si chema (gandindu-se la ei) pe oricine, pe cei dragi, pe frati, prieteni, ingeri, Isus, si foarte posibil ca acele Spirite Inalte sa il viziteze, sa il sfatuiasca… La asta m-am referit, cand am promis ca voi fi acolo… Dar de „schimbat orice lucru” nu e nimeni in stare, decat persoana in cauza… (bineinteles cu acordul Voiei Divine, dar aceasta nu se opune niciodata cand e vorba de evolutia noastra) 🙂

  ABEL

 24. Te-ai gandit vreodata, crestinule, ca certurile de cuvinte si zadarnicile ciocniri de vorbe se nasc datorita necunostintei Cuvantului intreg? Cum si de ce a venit Satana cu propuneri in fata Fiului lui Dumnezeu ? Oare nu bazandu-se pe fragmentare si pe o prezentare doar partiala si tu nu observi ca se comporta si oamenii lui in acelasi fel, astazi, ? Ei NU se straduiesc sa cerceteze toate lucrurile si sa ia ce este bun, ci iau doar ceea ce le convine la un moment dat, cladindu-si convingerile cu material de lemn, paie si trestie pe temelia pusa de apostolul Neamurilor . Sa bagam de seama sa nu ne incadram in categoria lor , si, chiar mai rau, incercand sa ne impunem prin amenintari, convingerile noastre , inainte de-a cerceta , cu luare aminte, si a ne baza pe intreg Cuvantul lui Dumnezeu, in judecatile pe care le facem . Fiindca „ este scris, de asemenea „...Cuvantul ne invata sa nu batjocorim ce nu cunoastem si sa nu dispretuim proorociile
  Provocarea mea, pentru tine, este sa prezinti TRINITATEA in intreaga Scriptura, incepand cu Vechiul Testament , daca poti sa faci cumva lucrul acesta

  • behaitul oilor…, sigur, tu nu ai citit cu atenție ceea ce ti-am scris. De ce a trebuit sa scrii ca „ai primit acelasi sfat”? In primul rand, nu este vorba de „același sfat”. Apoi, toți conducatorii acelor organizatii, de care vorbesti tu, fac parte din organizatiile oamenilor cu lucrari omenesti (calauziti de fire), nu este vorba nici pe departe de adunarea lui Dumnezeu.
   Si, încă ceva, eu nu ti-am spus nicidecum sa te „atasezi la un cult…” . Tu, amesteci lucrurile. Discuția cu tine devine din ce in ce mai grea, pentru ca nu esti deloc atent la subiectul pus in discuție. Eu caut sa-ti îndrept atenția către Cuvântul lui Dumnezeu, nimic altceva.
   In toate, tu le lauzi cu învățăturile tale, care de fapt nici măcar nu sunt ale tale, ci ale unui om (de care vorbești mai tot timpul, Branham). Si, spui ca acele adunări de la Oastea Domnului, baptiști, adventiști, martori, au invataturi gresite, dar tot astfel are si mesajul orei.
   Ii judeci pe ei ca sunt in eroare, dar tot la fel esti si tu. Iar, in acest caz, cu ce esti tu mai deosebit de cei pe care-i judeci? Ai iesit din organizatiile unor oameni, si acum esti intr-o alta tot omeneasca. Deci, nu esti cu nimic mai avansat decat ei.
   Astfel ca Biblia iti spune : „teme-te”, si nu te mai lauda.
   Fiindcă este spus : Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău? (Matei 7:1-3)
   Iata, iti voi mai da un alt exemplu de rătăcire. Tu spui: „Am intalnit prea multi oameni care stiu sa recite unele versete, dar habar n-au ca exista multe altele de care-i doare-n cot !”.
   Din nou, tu judeci pe alții si nu te uiți la tine, ca sa te îndrepți.
   Isus Hristos, este Cuvântul lui Dumnezeu, si El spune :
   Când va veni Fiul omului în slava Sa, cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale. Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre; şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.
   Atunci, Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: ‘Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii….
   … Apoi va zice celor de la stânga Lui: ‘Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit Diavolului şi îngerilor lui! …
   Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veşnică.” (Matei 25:31-46)
   Iar tu spui, ca nu sunt doua vesnicii diferite. Cum asa? Isus spune una, iar tu spui alta? Cine spune adevarul? Tu, sau Isus?
   Citeste bine, acolo este vorba de doua veșnicii. Una, este „viaţa veşnică” cu „moștenirea Împărăției”, iar alta este „pedeapsa veşnică”. Dar, se pare ca pe tine „te doare-n cot” de Cuvântul lui Dumnezeu.

   Spune, de ce?

 25. Da, m-am gândit. Citește cu atenție toate comentariile mele; toate s-au bazat pe cuvântul lui Dumnezeu, și nu căutat să mă cert cu nimeni, iar dacă cineva a crezut că a fost cazul, ei bine s-a înșelat. Ca și ultimul comentariu, nu a fost vizat nimeni in special, ci am citat Cuvântul. Poți spune că acest lucru a fost greșit? Nu, nu poți.
  Tu ai spus:
  Sa bagam de seama sa nu ne incadram in categoria lor , si, chiar mai rau, incercand sa ne impunem prin amenintari, convingerile noastre , inainte de-a cerceta , cu luare aminte, si a ne baza pe intreg Cuvantul lui Dumnezeu, in judecatile pe care le facem .
  R. Aceste recomandări pe care le scrii, ții seama de ele? Sau crezi că este valabil doar pentru alții? Eu nu am judecat pe nimeni, ci cuvântul Domnului a făcut-o.
  Eu nu scriu ca să mă cert cu cineva, nici ca să ameninț și nici ca să arăt că am cunoștințe mai multe, ci am spus numai ce spune Cuvântul, atât.
  Dacă tu, sau altcineva, găsiți că nu este astfel și credeți că eu am greșit cu ceva față de Cuvânt, vă invit să arătați unde, și cu ce. Mulțumesc!

 26. Tu ai mai spus: „Provocarea mea, pentru tine, este sa prezinti TRINITATEA in intreaga Scriptura, incepand cu Vechiul Testament , daca poti sa faci cumva lucrul acesta”.

  R. Eu nu cred că acest termen pe care-l spui tu „TRINITATEA”, există Sfintele Scripturi. Cât despre pluralismul lui Dumnezeu, da.
  Chiar in primul capitol, din prima carte a Scripturii, Geneza, este spus,
  Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; ….” (Geneza 1:26)
  Iar 2 capitole mai jos, este scris de asemeni,
  Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm dar acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci.” (Geneza 3:22)

  • Cum arata ingerii, dupa descrierile Scripturii ? oare nu erau ei prezenti, tot ca si creatii ale lui Dumnezeu ( mai intai Dumnezeu a facut cerurile si ostirea lor ), atunci cand El a prezentat Planul Sau cu privire la Pamant, in prezenta lor ?
   Ce te face ca sa interpretezi cuvantul ” noi ” ca o dovada de pluralitate in Dumnezeire, cand sunt o multime de versete care afirma ca Dumnezeu este Unul singur ? Oare nu a vorbit Dumnezeu insusi ca Abraham, cand l-a vizitat sub stejarii lui Mamre, avind doi ingeri ca insotitori, si nu aratau ei ca si trupuri omenesti ,barbati mancand si umbland ca si omul ?. Dar ingerul care i-a vorbit lui Ioan, acela cu care s-a luptat Iacov , si acela care S-a aratat lui Manoah ? Amintind doar aceste cateva aparitii ale ingerilor, din multe altele prezentate in Biblie .

 27. Mi-amintesc ca pe vremea cand umblam cu Ostasii Domnului, care a fosr religia parintilor mei, eram bine privit de carte conducatorii lor . Insa dupa ce m-am imprietenit cu alti tineri, dintr-o biserica Baptista, am observat ca ostasii se deosebeau de baptisti in foarte putine lucruri de credinta , Imprietenindu-ma apoi si cu adventisti si cu martori, cu unii oameni dintre ei carora le placea mai mult sa studieze Cuvantul decat sa tina doctrina , am intalnit un om care mi-a prezentat Mesajul . Dar de indata ce am pus la incercare acest Mesaj, prezentandu-l cu versete biblice clare si care-l definesc cu acuratete, raspunsul lor a fost doar cu versete de aceeasi natura cu acelea pe care dumneata le-ai folosit mai des ca sa-ti sustii afirmatiile, anume acelea prin care Dumnezeu va pedepsi cu siguranta pe necredinciosi . Asa raspunsuri am primit mereu, de la oamenii denominatoinali, a caror gandire este restrictionata de catre doctrina pe care au imbratisat-o . N-a fost cu putinta nici o alta „discutie fayr-play cu dansii, ci au folosit metoda batjocurii in public si excluderii din cercul lor , ei, care-mi fusesera multa vreme ” prieteni ” pe vremea cand ma vedeau un posibil adept al doctrinei lor .Ba chiar am fost dat afara de vreo tri ori si din adunari ale unora care pretindeau ca ei cunosc Mesajul Eu nu te acuz in privinta versetelor biblice, dar nu sunt de acord cu modul in care te folosesti de ele , in contextul subiectului abordat in articol . Dar, am invatat si eu o lectie uitata cu aceasta ocazie a discutiilor, si as vrea ca Domnul sa ma atentioneze si pe mine cand mai procedez in acelasi mod , de acum incolo , chiar daca as vrea sa ma conformez cuvantului : ” vorbeste nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu se creada intelept ”
  Eu am constatat ca Dumezeu , vorbind prin Moise a zis poporului Israel, mai intai „Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata, ca sa traiesti, tu si samanta ta, (Deut.30:19) si apoi a insirat binecuvantarile si blestemele Lui , nu a procedat niciodata invers Mai stiu ca noi suntem chemati doar ca sa prezentam voia Lui, asa cum o intelegem pentru noi, dar nicidecum sa si condamnam pe aceia care nu simt la fel ca si noi

  • Sa-u deschis mai multe subiecte și consider că ar fi foarte greu să le urmărim pe toate fără să greșim. Eu cred ce spune Biblia căci, „Cine vorbeşte mult nu se poate să nu păcătuiască ….” (Prov 10:19) și nu se cade ca un adevărat copil al lui Dumnezeu să facă cu nebăgare de seamă lucrarea Domnului (Ieremia 48:10). De aceea, voi lua pe rând fiecare subiect.
   Tu, ai spus: „Mai stiu ca noi suntem chemati doar ca sa prezentam voia Lui, asa cum o intelegem pentru noi, dar nicidecum sa si condamnam pe aceia care nu simt la fel ca si noi”.

   R. Eu am spus, dar se pare că ori nu vrei, ori nu poți pricepe (Ioan 13:7), deci, repet ce am spus mai înainte. Eu ca om, nu judec pe nimeni (Matei 7:1), nu condamn pe nimeni (Efeseni 5:11), ceea ce fac, este să scriu sau să vorbesc cuvintele lui Dumnezeu, exact așa cum este spus: „Dacă vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu…” (1 Petru 4:11a).
   Pentru ce atunci, te agăți de mine? Ce vrei tu de fapt, de la mine? Ce ți-am făcut eu, in afară de faptul că am prezentat voia lui Dumnezeu? Dar, chiar tu însuți spui: „suntem chemati doar ca sa prezentam voia Lui…”. Atunci de ce nu-ți ții cuvântul pe care l-ai spus?
   Acum, mă voi întoarce la ce ai scris tu, vorbind că ai fost la acele adunări de ortodocși (Oastea Domnului), baptiști, adventiști, martori și „mesajul orei”. Dar, nu ai spus nimic de „adunarea lui Dumnezeu”, așa cum este ea prezentată in Scriptură.
   Toate aceste adunări pe care le-ai prezentat tu, precum multe altele ca ele, sunt inițiate de oameni, conduse de oameni, și au lucrări după îndemnurile firii pământeşti, iar cei ce fac parte din astfel de adunări, ei înșiși dovedesc că nu sunt plăcuți lui Dumnezeu (Romani 8:8), deci, ei pretind numai că sunt mântuiți, dar nu cunosc adevărul. Prin urmare, în nici-una din ele nu vei afla adevărul, oricât de mult te vei strădui.
   Mai multe informații, despre astfel de adunări, poți citi aici:
   https://sites.google.com/site/crestinadevarat/mantuire

   Îndemnul pe care-l dă cuvântul este:
   De aceea: „Ieşiţi din mijlocul lor şi despărţiţi-vă de ei, zice Domnul. Nu vă atingeţi de ce este necurat şi vă voi primi. (2 Corinteni 6:17)

 28. Apoi, daca in dumnezeire ar fi pluralitate, Moise ar fi trebuit, dupa intelegerea noastra sa fi spus in Deuteronom 30 .20 : ” iubind pe Domnii Dumnezeii tai ascultand de glasurile Lor si lipindu-te de Ei: caci de aceasta atarna viata ta si lungimea zilelor tale, si numai asa vei putea locui in tara pe care au jurat Domnii ca o vor da parintilor tai, lui Avraam, Isaac si Iacov.” Din fericire pentru adevaratii credinciosi, Cuvantul ne vorbeste despre Dumnezeu intotdeauna la singular

 29. John zice:

  ” Cât despre pluralismul lui Dumnezeu, da.
  Chiar in primul capitol, din prima carte a Scripturii, Geneza, este spus,
  Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; ….” (Geneza 1:26)
  Iar 2 capitole mai jos, este scris de asemeni,
  Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm dar acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci.” (Geneza 3:22)”

  As putea continua si cu Isaia 6 unde se spune despre cuvantul „Noi”

  Te rog mult sa arati din Sfanta Scriptura unde vreun prooroc sau apostol au rastalmacit aceste verste facand din acestea o pluralitate de persoane in dumnezeire asa cum invata toti „apostolii” post Conciliului de la Niceea-Calcedon? Nu vei gasi asa ceva in Sfanta Scriptura.

  In Apocalispa apostolul Ioan vede doar pe Unul singur pe tron.Intrebarea care se pune , cine era pe tron? Tatal, Fiul , Duhul Sfant? De aici se vede logica lui Baal Salisa – (domnul numit sfanta treime din ziua de azi)

  Baal Salisa = domnul treimii

 30. John zice:

  Apocalipsa 4

  v2 Imediat am fost în Duhul și iată că în cer era un tron, iar pe tron ședea Cineva. v 3 Cel (nu cei ce sedeau) Ce ședea pe el

  v10 cei douăzeci și patru de bătrâni se aruncau la pământ înaintea Celui (nu celor) Ce ședea pe tron, I se închinau Celui (nu celor) Ce este viu în vecii vecilor

  zicând:
  11„Tu (nu voi) ești vrednic, Domnul și Dumnezeul nostru,

  Apocalipsa lui Ioan 11

  15. Ingerul al saptelea a sunat din trambita. Si in cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: „Imparatia lumii a trecut in mainile Domnului nostru si ale Hristosului Sau. Si El ( nu ei) va imparati in vecii vecilor.”

  As putea continua,dar cred ca e suficient.

 31. Crestinule, acelasi sfat l-am primit , pe rand, de la toti conducatorii celor oeganizati, cand am inceput sa le vorbesc intr-o limba diferita de aceea a doctrinelor lor, ca sa nu mai am nici o legatura cu altii daca vreau cu adevarat sa ma atasez de cultul lor ., si sa nu mai fac nici o comparatie, sa nu mai vorbesc cu cei din adunarea lor despre alte convingeri ” straine „. Dupa un timp, vazand ca nu pot sa ma conformez, mi-au zis sa nu mai calc in ograda lor, fiindca le ratacesc turma . Am inteles ca comportarea lor a fost bazata pe gandul ca asa implinesc versetul ” Dati afara, dar, din mijlocul vostru pe raul acela „. (1Cor.5:13) desi nu ma faceam vinovat de pacatele scrise in context . Am fost si am ramas un razvratit impotriva celor care predica separarea , fiindca aceia dovedesc prin asta ca nu sunt in Duhul lui Hristos , care a promis ca ” pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afara „(Ioan.6:37). El a raspuns tuturor celor care-L apostrofau, chiar si Satanei, dar nu a zis nimanui ” nu vreau sa te mai vad, ” ci doar ” inapopia mea ” in cel mai rau caz . Ma gandesc : Cum poate cineva sa creada ca detine adevarul cand inca-i mai este frica sa nu fie dus in ratacire , fiindca nu detine suficiente dovezi sa si-l sustina ?. Am intalnit prea multi oameni care stiu sa recite unele versete, dar habar n-au ca exista multe altele de care-i doare-n cot !. De aceea aplic regula invatata ,prin citire Cuvantului, aceea de-a pune la incercare daca cine pretinde si este in credinta biblica . Bineintes ca accept marturisirea oricui, asa cum vede lucrurile, si nu vreau sa stric legatura , precum a zis si Pavel ” . V-am scris in epistola mea sa n-aveti nicio legatura cu curvarii.. Insa n-am inteles cu curvarii lumii acesteia, sau cu cei lacomi de bani, sau cu cei hrapareti, sau cu cei ce se inchina la idoli, fiindca atunci ar trebui sa iesiti din lume.
  Ci v-am scris sa n-aveti niciun fel de legaturi cu vreunul care, macar ca isi zice „frate”, totusi este curvar, sau lacom de bani, sau inchinator la idoli, sau defaimator, sau betiv, sau hraparet; cu un astfel de om nu trebuie nici sa mancati. ” Eu nu rup legatura cu aceia care sunt interesati in intelegerea Cuvantului lui Dumnezeu , Dar cred ca-mi por rezerva si eu dreptul care i-a fost dat lui Timotei : „propovaduieste Cuvantul, staruie asupra lui la timp si nelatimp, mustra, cearta, indeamna cu toata blandetea si invatatura. (2Tim.4:2). Daca cineva se supara, sper ca-i va trece supararea in timp util, ca sa poate beneficia pe urma ei. Despre vederile diferite, Pavel ne-a spus sa credem ca Dumnezeu ne va lumina si in acele privinte

 32. Tema de casa: Ce vrea sa spuna Deuteoronom 6:4?

  SHEMA YISRAEL, YHWH ELOHEINU, YHWH ECHAD
  (Ascula Yisraele, YHWH Dumnezeul nostru, YHWH UNUL)

  ––––––––––––––––––––––––-
  Numerologie V.T.:

  13 = ECHAD („UNU”)
  13 = AHAVAH („IUBIRE”)
  13 = AVI („MY FATHER”, „TATAL MEU”)

  26 = 2 x 13 = YHWH („FIINTA”, „SINELE”, „EXISTENTA” – nu zeul tribal „Yahweh”)
  43 = HALLELU-YAH
  86 = 2 x 43 = ELOHIM (Dumnezeirea, plural)

  Toata sintagma „SHEMA YISRAEL…” din Deut. 5:6 (nucleul iudaismului): 1118

  1118 = 2 x 13 x 43
  1118 = 13 x 86 = ECHAD x ELOHIM = AHAVAH x ELOHIM = YHWH/2 x ELOHIM
  1118 = 26 x 43 = YHWH x ELOHIM/2

  ––––––––––––––––––––––––-
  Numerologie N.T.: (Dada, exista cu adevarat, chiar daca nu va place 😉 )

  559 = Ho Pater („THE FATHER”, „TATAL”)
  559 = 1118/2 = „SHEMA YISRAEL…” / 2
  559 = 13 x 43 = „AHAVAH” x „ELOHIM”/2 = „YHWH”/2 x „ELOHIM”/2

  52 = BEN („THE SON”, „FIUL)
  52 = 2 x 26 = „YHWH”x2
  52 = 4 x 13 = „AHAVAH”x4 = „ECHAD”x4)

  946 = TO PNEUMA („THE SPIRIT”, „DUHUL”)
  946 = HA RUACH („THE SPIRIT”, „DUHUL”)
  946 = 2 x 11 x 43 = 22 x 43 (22 litere ale alfabetului ebraic)
  946 = 11 x 86 (86 = ELOHIM)

  ––––––––––––––––––––––––-

  CONCLUZIE?

  Degeaba va tot certati!

  Pentru ca:

  E PLURIBUS UNUM – MULTI sunt UNU. (13 LITERE!!!)

  ELOHIM – PLURIBUS (Plural)
  YHWH = 2xECHAD (UNUL)

  Ceva obiectii?

  ABEL

  • John, te rătăceşti, pentru că nu cunoşti Scripturile (Matei 22:29). Mai întâi nu recunoşti că Dumnezeu este plural, dar atunci când şi altcineva aduce argumente, admiţi totuși că este plural şi îţi aminteşti că de fapt, ştiai ”mai demult ca Elohom este o pluralitate” şi ca să-ţi înrăutăceşti situaţia, adaugi, ”dar nu de persoane,ci de atribute.”
   John, tu trebuie să ştii că în Biblie este scris: Dacă vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. . . (1 Petru 4:11). Deci, nu poţi să scrii sau să vorbeşti, tot ce-ţi trece ţie prin minte. De altfel, nu poţi nici să spui cuvinte nefolositoare, căci dacă vei face astfel, vei da socoteală de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vei fi rostit (Matei 12:36).
   Iată, îți voi da numai câteva exemple : Moise ştia bine că Dumnezeu este plural atunci când a scris:
   Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de apropiaţi cum avem noi pe Domnul, Dumnezeii noştri, ori de câte ori Îl chemăm? (Deuteronom 4:7) Aceasta este o traducere mai literală din Deuteronom 4:7, unde participiul plural [qeroviym] קְרבִים „apropiaţi”, este cu substantivul la plural „Dumnezei” אֱלהִים [‘elohiym]
   אֱלהִים קְרבִים אֵלָיו כַּיהוָה אֱלהֵינוּ („qeroviym elohiym” êlâyv kayhvâh „elohêynu)” Dumnezei aproape de ei, ca Yehvah Dumnezei noştrii „(Deuteronom 4:7) In româneşte avem o altfel de traducere: “Dumnezeul nostru,” la singular.
   De asemeni Deuteoronom 6:4 spune: SHEMA YISRAEL, YHWH ELOHEINU, YHWH ECHAD
   Ascultă Yisraele, YHWH Dumnezeii (noştri), YHWH (este) UNUL. Aceasta este o traducere mai literală.
   2 Samuel 7:23 spune,
   Este oare pe pământ un singur neam care să fie ca poporul Tău, ca Israel pe care au venit Dumnezeii să-l răscumpere, ca să facă din el poporul Lui, . . . . (o traducere mai literală unde verbul este folosit la plural, cu substantivul la plural, חָלְכוּ – אֱלהִים [châlkhu-‘elohiym].
   Și Isaia 54:5 spune, chiar dacă traducerea Cornilescu în română este la singular, totuşi în ebraică este:
   căci Făcătorii tăi sunt bărbaţii tăi: YHWH al oştirilor. (o traducere mai literală a בעֲלַיִךְ עשַׂיִךְ [vo `alayikh` osayikh]). Autorul, traduce totul la plural.

   Pentru mai multe informații, citește aici:
   https://sites.google.com/site/crestinadevarat/frica-de-dumnezeu-adevarata-teama-1/domnul-este-sfintii-dumnezei#sdfootnote10anc

 33. John zice:

  Nici o obiectie.

  Stiam mai demult ca Elohim este o pluralitate,dar nu de persoane,ci de atribute.

 34. Bun! Acum, cine sunt „Fiii lui Dumnezeu (ELOHIM)”?

  153 = „BENEI HA ELOHIM” (Gen. 6:4)

  153 = 1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13+14+15+16+17 = Suma numerelor 1 … 17

  153 = Numarul fix de „pesti” pe care „pescarul” Petru i-a „scos din apa” cu „mreaja” (Ioan 21:11)

  ––––––––––––––––––––––

  1224 = 8 x 153 = 72 x 17

  1224 = „TO DIKTUON” = „Mreaja” (Ioan 21:6) cu care s-au scos…

  1224 = „ICHTES” = „Pesti” (Luca 9:13) = 72 x 17

  1224 = „HO KURIOS HO THEOS” = „DOMNUL DUMNEZEU” (Apoc 22:6) = 72 x 17

  ––––––––––––––––––––––

  26 = Y+H+W+H = 10+5+6+5 (13 + 13)

  17 = Y+H+W+H = 1+5+6+5 (Gematria „scurta” daca renuntam la zerouri)

  13 si 17 sunt „amprentele” lui YHWH, numere pivot, pe care, cum vedem este „construit” V.T. si N.T.

  13 = ECHAD (UNU, UNIC, UNICITATE)

  13 = AHAVAH (DRAGOSTEA)

  ––––––––––––––––––––––

  1 Corinteni 13:13 : Acum, deci, rămân aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este „AHAVAH”. (13)

  ––––––––––––––––––––––

  Luca 9:13  Isus le-a zis: „Daţi-le voi să mănânce!” Dar ei au răspuns: „N-avem decât cinci pîini şi doi peşti

  Luca 9:17  Au mâncat toţi, şi s-au săturat; şi au ridicat douăsprezece coşuri pline cu fărămiturile rămase.

  Marcu 8:19  Când am frînt cele cinci pîini la cei cinci mii de bărbaţi, câte coşuri pline cu fărămituri aţi ridicat?” „Douăsprezece” I-au răspuns ei

  21  Şi El le-a zis: „Tot nu înţelegeţi?”

  Întelegem: 5 + 12 = 17 😉

  Tot atat de „ciudat” si aparent, de „neinteles” este si de ce Ioan a tinut expres sa specifice ca numarul de „ICHTES” (8×153) prinsi cu „TO DIKTUON” (8×153) este nu doar „mare” ci este egal cu 153, respectiv numarul „FIILOR LUI ELOHIM”

  Iar la baza lui 153 sta nimic altceva, decat falnicul 17 = „Numarul Numelui” (prescurtat) al lui „YHWH” care se mai poate scrie fie 10 cu 7, fie 13 cu 13 (ECHAD + AHAVAH)

  ––––––––––––––––––––––

  Totul a fost deja „zidit in piatra” pentru eternitate: (Piramidologie) 😉

  „Camera regala masoara 10,47 metri (34,4 picioare) de la Est la Vest si 5,234 m (17,17 picioare) de la Nord la Sud.”

  Ce sa-i faci? Asta e, daca atata masoara…

  https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Pyramid_of_Giza#King.27s_Chamber

  Apropo: 34,4 e dublul lui 17,17 (Doamne cata precizie au avut egiptenii astia… ;))

  Avem o relatie de 1-2 sau 2-1, la fel ca si in cuvintul „AV” (TATA)

  Inca ceva, ca poate ziceti ca e „coincidenta”:

  Lungimea Marii Galerii din Piramida era de…. 153 picioare.

  Tare sau ce?

  https://books.google.de/books?id=TSEKh3bzo8YC&pg=PA181&lpg=PA181&dq=grand+gallery+153+feet&source=bl&ots=I2S1GXEQTL&sig=Jf86SHsVZytDCgHzPODkokszOBY&hl=de&sa=X&ved=0ahUKEwjy5PXvjv_RAhWK3SwKHZEVA40Q6AEIQzAK#v=onepage&q=grand%20gallery%20153%20feet&f=false

  Hai ca va mai zic si ca unghiul de inclinatie al piramidei este de 51,8 grade, adica aproape 2 x 26
  Si ca un facut, unghiurile pasajelor ascendente si descendente (subterane), cat si al Marii Galerii sunt toat de fix sau aproximativ 26 grade…

  http://www.theglobaleducationproject.org/egypt/studyguide/gpmath.php

  Mai sunt si alte „secrete” dar cred ca ajunge pentru astazi…

  ABEL

 35. John zice:

  Dupa tine, eu sunt ratacit,dar te-am rugat sa spui, cine era pe tron atunci cand Ioan a vazut numai Unul?Nu ai raspuns.
  Nu retrag cuvintele cand am spus de pluralitate despre Elohim. EL este Imparat. Judecator,Pastor.Tata, Creator si multe altele pe paginile Scripturii,dar totdeauna acelasi Dumnezeu.EL nu s-a inmultit sau impartit in vesnicii asa cum invata toti teologii care nu le pasa de Sfanta Scriptura,ci le pasa ce au spus Tertulian, Atanasiu sau alti „parinti” ai bisericii , care au pretins ca sunt crestini dar au adus cu ei in crestinism ce au mostenit din paganism,

  Toata Scriptura spune despre un singur Dumnezeu si nu mai multi.Un singur Atotputernic e de ajuns.Nu am nevoie de 2 sau 3 sau de un dumnezeu trinitar babilonian invatat in aproape toate bisericile.

  • Ești dus in rătăcire, acesta este adevărul, dar și mai grav este că ție nici nu-ți pasă. Iar, in acea pagină tu nu ai citit cu atenție (așa cum faci și cu Scripturile). Dar, dacă totuși ai fi făcut atenție ai fi observat că de fapt la capitolul 5, tocmai acel crez era combătut, și chiar titlul acelui capitol „Un crez ce nu-i sfânt”, dacă l-ai fi citit cu atenție, era de ajuns să nu rostești cuvinte nefolositoare, așa cum ai făcut.

   Ai spus: „…te-am rugat sa spui, cine era pe tron atunci cand Ioan a vazut numai Unul?…”
   Atunci, nu am avut timp, dar urma să-ți răspund. Ei bine, se pare că nici acolo tu nu ai citit cu atenție.
   Pentru a înțelege, nu trebuie să iei numai un text fără să citești tot contextul, ci ar fi trebuit să începi cu începutul, chiar de la capitolul 1, acolo unde este spus:
   Har şi pace vouă din partea Celui ce este, Celui ce era şi Celui ce vine, şi din partea celor şapte duhuri, care stau înaintea scaunului Său de domnie, şi din partea lui Isus Hristos (Apocalipsa 1:4-5)
   Chiar așa, drept în mijlocul lui Dumnezeu („Cel, ce este, Cel ce era și Cel ce vine”) și Dumnezeu („Isus Hristos”), se află Dumnezeu, despre care este declarat că este, „cele șapte Duhuri care sunt înaintea tronului Său.”
   În Apocalipsa 1:4-5, Ioan vestește har și pace de la Dumnezeire (Romani 1:20) într-un mod foarte detaliat. El declară har și pace din partea „Celui ce este, Celui ce era şi Celui ce vine.” Aceasta, în mod clar, este vorba de Cel Atotputernic (Apocalipsa 1:8; 11:17, 16:7). El rostește, de asemeni, har și pace și din partea Domnului Isus Hristos, care este Dumnezeu în trup (Luca 24:39; Coloseni 2:9). Dar, chiar între Ei, mai este cineva, iar Ioan anunță de asemeni, har și pace din partea „celor şapte Duhuri, care stau înaintea scaunului Său de domnie.”

   Apoi, citește cu atenție ce spune Ioan in capitolul 4:
   Numaidecât am fost răpit în Duhul. Şi iată că în cer era pus un scaun de domnie, şi pe scaunul acesta de domnie şedea Cineva.
   Cel ce şedea pe el avea înfăţişarea unei pietre de iaspis şi de sardiu şi scaunul de domnie era înconjurat cu un curcubeu ca o piatră de smarald la vedere.
   Împrejurul scaunului de domnie stăteau douăzeci şi patru de scaune de domnie; şi pe aceste scaune de domnie stăteau douăzeci şi patru de bătrâni îmbrăcaţi în haine albe şi pe capete aveau cununi de aur.
   Din scaunul de domnie ieşeau fulgere, glasuri şi tunete. Înaintea scaunului de domnie ardeau şapte lămpi de foc, care sunt cele şapte Duhuri ale lui Dumnezeu. (Apocalipsa 4:2-5)

   Iar, pentru a înțelege întreaga imagine, mergi in capitolul 5.
   Apoi am văzut în mâna dreaptă a Celui ce şedea pe scaunul de domnie o carte, scrisă pe dinăuntru şi pe dinafară, pecetluită cu şapte peceţi.
   Şi am văzut un înger puternic, care striga cu glas tare: „Cine este vrednic să deschidă cartea şi să-i rupă peceţile?” Şi nu se găsea nimeni nici în cer, nici pe pământ, nici sub pământ, care să poată deschide cartea, nici să se uite în ea. Şi am plâns mult, pentru că nimeni nu fusese găsit vrednic să deschidă cartea şi să se uite în ea. Şi unul din bătrâni mi-a zis: „Nu plânge: Iată că Leul din seminţia lui Iuda, Rădăcina lui David, a biruit ca să deschidă cartea şi cele şapte peceţi ale ei.
   Şi la mijloc, între scaunul de domnie şi cele patru făpturi vii şi între bătrâni, am văzut stând în picioare un Miel. Părea înjunghiat şi avea şapte coarne şi şapte ochi, care sunt cele şapte Duhuri ale lui Dumnezeu, trimise în tot pământul. El a venit şi a luat cartea din mâna dreaptă a Celui ce şedea pe scaunul de domnie. (Apocalipsa 5:1-7)

   Acum, pricepi întreaga imagine? Mai întâi, Pe scaunul de domnie este Dumnezeu Tatăl, iar Înaintea scaunului de domnie, sunt cele şapte Duhuri ale lui Dumnezeu, și apoi vine „altcineva”, care completează imaginea.
   Acesta este numit: „un Miel”, ce „Părea înjunghiat”, El este, „Leul din seminţia lui Iuda” și „Rădăcina lui David”, adică Isus Hristos.
   Dacă ar fi fost Isus Hristos pe scaunul de domnie, așa cum crezi tu și mulți alții care nu cred Cuvântul lui Dumnezeu și care astfel se rătăcesc, atunci, cine este „Mielul care a venit și care Părea înjunghiat, Leul din seminţia lui Iuda și Rădăcina lui David”?

 36. John zice:

  https://sites.google.com/site/crestinadevarat/declaratie-de-credinta

  Crezul, :)))

  Unde spune in Sfanta Scriptura de vreun crez?Ce are de-a face cu acel crez numit apostolic, cu Biblia, Cine mai invata in ziua de azi despre un singur Domn, o singura credinta (si nu crezuri) si un singur botez?

  Spui sa citesc informatii,dar mi-a fost de ajuns sa citesc aceast termen nescriptural numita crez. Te rog sa nu mai dai link spre acel site ca o sa fie luat de bune toate rastalmacirile de acolo. 😦

 37. John zice:

  Totul în Apocalipsa e scris în simboluri.Dacă spune acolo de vreun Miel,asta nu înseamnă că acum în ceruri langa Dumnezeu sta o oaie lângă tron. Când o să îti revii din mahmureala după ce ai băut din vinul zis Sfintei,putem continua discutia. Înapoia mea până atunci.

 38. Într-adevăr, în Apocalipsa, anumite lucruri sunt simbolice. Deci, „anumite”, nu totul. Însă, discuția nu se poate purta, pentru că a luat o cu totul altă turnură, iar aceasta este o altă temă, prin urmare nu trebuiesc aruncate mărgăritarele…, și nici lucrurile sfinte … (Matei 7:6).

 39. Crestinule, cine citeste articolele acestui blog cred ca ar trebui sa priceapa din ele faptul ca eu am primit si dau mai departe un Mesaj care se adreseaza astazi unui grup de oameni, nu foarte mare la numar, insa care sunt gata sa cerceteze si sa gandeasca pozitiv pentru ei toate promisiunile pe care Dumnezeu le-a dat lor, dar nu si altora . Fiindca acest grup a auzit o chemare speciala direct din gura Mantuitorului,despre care un profet a spus „ Dar Tu esti un Dumnezeu care Te ascunzi, Tu, Dumnezeul lui Israel, Mantuitorule! (Isa.45:15), Dumnezeul care vorbeste si astazi la fel ca in toate timpurile, numai copiilor Sai.. Acest Mesaj este valabil numai pentru cei care stiu ca ei sunt unii din oile pierdute ale Casei lui Israel
  Asadar, promisiunea ca Isus va veni pentru noi inainte ca sa porneasca necazul cel mare pe Pamant ne-a fost reasigurata de catre Dumnezeu prin omul inzestrat cu duhul si cu puterea lui Ilie in ultima epoca a Bisericii Crestine . El a predicat mai mult de 1200 de predici care au fost inregistrate dintre care eu am reusit sa ascult mai bine de jumatate, in original Interesant este si ma mir si eu ca ochii cu care am citit eu nu au vazut in Mesaj decat lucruri bune si intru totul biblice, asa cunm sunt, de fapt , in realitate .
  Nu ma deranjeaza deloc faptul ca altii contesta unicitatea Persoanei lui Dumnezeu, care este Insusi Domnul nostru Isus Hristos , fiindca am inteles ce a scris Pavel Corintenilor, in legatura cu aceasta contestare : „. Ca unii care am lepadat mestesugirile rusinoase si ascunse, nu umblam cu viclesug si nu stricam Cuvantul lui Dumnezeu. Ci, prin aratarea adevarului, ne facem vrednici sa fim primiti de orice cuget omenesc, inaintea lui Dumnezeu.
  . Si, daca Evanghelia noastra este acoperita, este acoperita pentru cei ce sunt pe calea pierzarii,
  a caror minte necredincioasa a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca sa nu vada stralucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu. <
  Caci noi nu ne propovaduim pe noi insine, ci pe Domnul Hristos Isus. Noi suntem robii vostri, pentru Isus.
  Caci Dumnezeu, care a zis: „Sa lumineze lumina din intuneric”, ne-a luminat inimile, pentru ca sa facem sa straluceasca lumina cunostintei slavei lui Dumnezeu pe fata lui Isus Hristos.. Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut, pentru ca aceasta putere nemaipomenita sa fie de la Dumnezeu, si nu de la noi. ”
  Crestinismul a inceput ca si Religie Monoteista, dar conducatorii nicolaiti – pe care Domnul a declarat ca-i uraste, – au facut-o sa devina Politeista . Ingerul Domnului, care in V.T este infatisarea lui Dumnezeu stand de vorba cu profetii Lui, iar in Cartea Descoperirii este chiar Domnul Isus, , ne-a aratat ca exista un final pentru toate lucrurile ordonate pe pamantul actual, si ca acum este chiar acea vreme a asezarii lor din nou ., intr-o ordine corecta si reala, dupa secole intunecate, de credinte mistice impuse Bisericii de la tronul Satanei .
  Mesajul m-a ajutat sa citesc Biblia in felul in care a fost scrisa, lasand deoparte de gandire invataturile incetatenite ale confesiunilor , care au fost aduse inainte de Cuvantul vorbit , de catre reformatorii curajosi in sfidarea catolicismului. . Mesajul orei recunoaste acele eforturi ,si nu face decat sa corecteze unele neintelegeri, normale la vremea cand descoperirea lui Isus Hristos era doar in dimineata trezirilor sau in miezul zilelor ei. Mesajul orei ne-a fost trimis la timpul de seara, acelasi in care Domnul Dumnezeu obisnuia sa stea de vorba si cu fiul Sau Adam, in Gradina si cand , dupa ce a trimis doi ingeri ca sa scoata pe Lot din cetate si sa distriga Sodoma, a stat de vorba cu Abraham, descoperindu-i toata voia Lui cu privire la noi, care-i suntem samanta prin fagaduinta .
  Rolul contestatarilor este acela de-a ne ajuta sa ne recunoastem fratii si sa-i deosebim dintre toti aceia la care ajunge acest Mesaj, in aceste zile de pe urma, , ca si marturie pentru Singurul Domn si Singurul Nume care ne-a fost dat numai noua, pentru mantuire . Pentru toti aceia afara din numarul nostru, ramane idol- la- treia , o inchinare care duce la pierzare
  Crestinii autentici nu se vor mai ingrijora de acum inainte, fiind pecetluiti cu acest Cuvant : ” Domnul cunoate pe ai Sai si oricine rosteste Numele Domnului sa se departeze de faradelege ! ”
  Un cuvant tainic care ne va indica cu precizie cand va reveni Domnul Isus stim ca ne va fi descoperit atunci cand va inceta truda sufletului . Atunci vom fi siguri ca suntem mantuiti,
  „. Prin aceasta vom cunoaste ca suntem din adevar si ne vom linisti inimile inaintea Lui, in orice ne osandeste inima noastra; caci Dumnezeu este mai mare decat inima noastra si cunoaste toate lucrurile.. Preaiubitilor, daca nu ne osandeste inima noastra, avem indrazneala la Dumnezeu. Si orice vom cere vom capata de la El, fiindca pazim poruncile Lui si facem ce este placut inaintea Lui.. Si porunca Lui este sa credem in Numele Fiului Sau, Isus Hristos, si sa ne iubim unii pe altii, cum ne-a poruncit El. Cine pazeste poruncile Lui ramane in El, si El in el. Si cunoastem ca El ramane in noi prin Duhul pe care ni L-a dat.

 40. Acele „pluraluri” gramaticale ale limbii ebraice nu sunt niciodata „dovezi” ca Dumnezeu este o „Trinitate”, fie de persoane, de functii, de atribute sau orice alte aberatii filosofico-teologice de genul asta…

  Cum am aratat mai sus, insusi „Crezul” evreiesc: „SHEMA YISRAEL…” se poate reduce matematic la formula:

  86 x 13 respeciv la
  ELOHIM x ECHAD care se traduce:
  DUMNEZEU x DRAGOSTE si pe alt plan:
  PLURALITATE x UNICITATE

  Cu alte cuvinte, nu exista nici un dualism, ci doar iluzii, datorita carora ne invrajbim intre noi…

  Despre asta am scris si in primul articol pe blogul meu:

  „Dar atunci când urcăm în lumile superioare ale percepţiei, unde adevărul unităţii lui Dumnezeu este descoperit, înţelegem că doar dragostea este reală şi că orice altceva nu este decât iluzie.”

  https://abelbenadam.wordpress.com/2017/02/12/unul-in-multiplu-multiplul-in-unul/

 41. „behaitul oilor…”, consider că a venit timpul să pun capăt discuției aici pe blogul tău. Fac acest lucru in ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu (Tit 3:10), căci eu te-am îndemnat să asculți de cuvintele Scripturii, însă tu nu ai vrut nicicum, ci ai căutat mai degrabă să promovezi învățăturile lui Branham.

  Ai spus ceva de oile lui Isus, dar să știi bine că adevărul spus la Ioan 10:27, este mult diferit, de ceea ce spui (pretinzi) tu.
  Oile Mele ascultă glasul Meu …
  Te-am întrebat de mai multe ori, ce te determină să nu asculți de cuvintele lui Isus de la Matei 25:31-46, dar nu mi-ai răspuns. Nici nu ai explicat de ce nu crezi acele cuvinte. Dar știu, din Biblie că este scris:
  Dar voi nu credeţi, pentru că, după cum v-am spus, nu sunteţi din oile Mele. (Ioan 10:26)
  Vezi tu, Biblia spune diferit de ceea ce spui tu. Căci, una este să ai pretenția de fi credincios adevărat al Cuvântului și alta este realitatea. Sunt mulți care au o părere prea înaltă despre ei înșiși, așa cum crezi tu despre tine, deșii Cuvântul învață să nu fie astfel (Romani 12:3).
  De asemeni, mai este spus: Mulţi oameni îşi trâmbiţează bunătatea; dar cine poate găsi un om credincios? (Proverbele 20:6)

  Cât, despre acuzațiile pe care le-ai adus, cu privire la pagina mea despre „iad”, cum că ar avea greșeli, nu ai putut dovedi nimic cu Scriptura. Au fost deci, acuzații neadevărate.

  Iar, acesta este un cuvânt de încheiere: Apocalipsa 22:11
  Cine este nedrept să fie nedrept şi mai departe; cine este întinat să se întineze şi mai departe; cine este fără prihană să trăiască şi mai departe fără prihană. Şi cine este sfânt să se sfinţească şi mai departe!”

  Vasile S.

 42. Ca sa inchei si eu aceasta discutie care pare a nu mai fi fructuoasa , voi reda raspunsul pe care mi l-ai dat la inceput, pe blogul domniei tale :
  adevaratul crestin Februarie 2, 2017 la 6:54 pm · · Răspunde →
  Tu, probabil administratorul acestui blog, ai scris: „Din curiozitate fata de ce mai zic unii si altii , am gasit in aceasta dimineata articolul https://adevaratulcrestin.wordpress.com/2016/04/10/iadul/ in care am citit o pledoarie despre grozavia chinurilor eterne intr-un iad vesnic si in care este inserata o invatatura pe care Mesajul orei o declara pagana si eretica fiindca este o interpretare eronata a Cuvantului scris in Biblie”.
  Din ceea ce scrii tu, se înțelege că acest „Mesajul orei” este etalon sau normă, prin care se poate verifica cuvântul lui Dumnezeu. Oare?
  De ce nu ei ca normă Cuvântul lui Dumnezeu?
  Te-ai întrebat, dacă nu cumva exact, „invatatura pe care Mesajul orei o declara pagana si eretica …. ‘spunând că’ …. este o interpretare eronata a Cuvantului scris in Biblie”, este de fapt ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu adeverește, și prin urmare „Mesajul orei” este în eroare, și astfel duce pe mulți în rătăcire?
  De ce nu ai verificat totul, sau în parte, prin cuvântul lui Dumnezeu? Ce te-a împiedicat?
  Poate, învățăturile false de la „Mesajul orei”, la care ai aderat… și pe care le iei ca SURSA DE CONVINGERI DOCTRINARE, ca să verifici alte învățături…!
  De ce nu faci apel la Scriptură, ca să verifici, dacă ceea ce este scris în acel articol este biblic sau nu?
  Iar, printre afirmațiile tale, ai spus: „iadul si paradisul nu sunt locuri fizice ( pentru o stare materiala)…”.
  R. Unde, în Biblie, scrie acest lucru? Nicăieri, prin urmare este o adăugare la Cuvintele lui Dumnezeu, deșii Biblia spune: N-adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească şi să fii găsit mincinos. (Proverbe 30:6)
  Apoi, scrii: „ci sunt doar stari spirituale din timpul somnului mortii , in care trupul se descompune in tarana iar partea spirituala ( sufletul si duhul ) intra in starea de vis constient , care pentru unii este o stare de vise placute iar pentru altii una de cosmaruri .”
  R. Nicăieri, nu este spus acest lucru în Biblie (Proverbe 30:6).
  Apoi, mai spui: „Daca ar exista doua vesnicii, una in fericire si alta in necaz, una in prezenta lui Dumnezeu iar cealalta in prezenta Satanei, ar insemna ca Diavolul este si el un dumnezeu la fel de atotputernic ca si Domnul nostru Isus Hristos „.
  R. Ceea ce tu condamni și spui că nu există, tocmai acest lucru este adeverit de Isus. Citește Matei 25:31 la 45, iar la următorul verset este spus clar că sunt „doua vesnicii”, iar prin ceea ce susții, tu însuți adeverești că nu crezi Cuvântul lui Dumnezeu, deșii este scris:
  Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veşnică. (Matei 25:46)

  Prin urmare, dovedești din plin că toată „behăiala ta”, nu reprezintă decât un semn al rătăcirii tale de la Cuvântul lui Dumnezeu. Sfatul meu, pocăiește-te și nu mai vorbi împotriva adevărului (Iacov 3:14). Ai grijă ce spui și împotriva cui vorbești, fiindcă Biblia spune că toți vor da socoteală de cuvintele pe care le rostesc ( scriu )

  RASPUNSUL meu de pe urma este acesta :
  Crestinule, triebuia sa afli odata si-odata ca Mesajul Ore este intr-adevar un ETALON dupa care se poate recunoaste astazi Cuvantul lui Dumnezeu, fiindca este singura invatatura care ne-a fost data prin Glasul Ingerului Domnului si care tine cont de fiecare Scriptura , si nu lasa nimic deoparte , Daca ti se pare ca ceva din ce spune nu este scris, motivul se afla in cunostintele tale limitate si lipsa ta in descoperire capatata de la Duhul Sfant .Dupa cum ti-am spus intr-un alt comentariu, sa nu crezi cumva ca Dumnezeu a incetat de-a mai vorbi dupa ce teologii au pus coperti la Biblie !Daca ai acea impresie, esti intr-o eroare fatala
  Este scris, deci ” Ei vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica de la fata Domnului si de la slava puterii Lui, -(2Tes.1:9) Pedeapsa consta in pierzare definitiva nu in prezervare a unei stari, fie ea si de chin
  Oricat te-ai stradui sa insisti cu pedeapsa si cu vesnicia dubla , nu te ingrijora , ca oricum, nu vei avea ocazia sa experimentezi asa ceva , ci doar un chin temporar, zi si noapte, cat va dura timpul impartit astfel, pe pamantul actual . Dar apoi ,in Cetatea Sfanta „Acolo nu va mai fi noapte. Si nu vor mai avea trebuinta nici de lampa, nici de lumina soarelui, pentru ca Domnul Dumnezeu ii va lumina. Si vor imparati in vecii vecilor. (Apoc.22:5)
  Cand nu va mai fi noapte, atunci nu va mai fi nici moarte, – nici temporara, nici vesnica , nimanui nu-i va mai trece prin gand vre-un amanunt despre lucrurile trecute fiindca acelea nu vor mai fi , fiind pur si simplu distruse prin anihilare .” Cerul s-a strans ca o carte de piele pe care o faci sul. Si toti muntii si toate ostroavele s-au mutat din locurile lor. (Apoc.6:14)Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera, si marea nu mai era. (Apoc.21:1) Un gand calauzit de Duhul Sfant ar trebui sa ne faca sa intelegem ce a raspuns Pavel cand a fost intrebat cu ce trup se vor intoarce cand vor invia mortii ( 1 Cor.15.35) Pai, daca nu va mai fi pamant ca acesta din care sunt facute trupurile muritoare care pot fi chinuite, , n-o sa ai nicidecum ocazia, bunule crestin, sa ma vezi perpelit in foc tot timpul in care tu vei trai in fericire, numai fiindca am avut indrazneala sa dau cu tifla in gandurile tale infantile , cand vrei sa inveti pe altii lucruri pe care nu le-ai vazut bine
  Ca o ultima dovada ca am scris bine cand am afirmat ca iadul si raiul sunt stari spirituale, nu materiale, sunt in primul rand toate mormintele de pe fata pamantului , cu oasele si cenusa din ele ,si apoi relatarea faptului ca Isus Hristos a fost inviat in duh, si in acea stare spirituala a propovaduit duhurilor din inchisoare, nu trupurilor chinuite ale acelora (1Pet.3:18-19 )
  Fie ca Domnul sa te lumineze si pe tine in Cuvantul Lui , nu doar in lumina unor inflacarari spirituale ale unui foc vesnic !

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.