Sunt multe feluri de limbi in lume, totusi niciuna din ele nu este fara sunete intelese. (1Cor.14:10)

Din cartea de istorie a omenirii ,asa cum este predata in Cuvantul lui Dumnezeu ,aflam ca odinioara , in vremurile stravechi, ” Tot pamantul avea o singura limba si aceleasi cuvinte.”(Geneza 11.1) Si ca Domnul Dumnezeu a „incurcat” limba oamenilor ca o pedeapsa pentru impotrivirea lor la porunca de a se dispersa , sa locuiasca pe toata suprafata pamantului  (Fapt.17:26)

Oamenii au invatat astfel sa recunoasca limba materna si apartenenta la unul dintre popoare Omul se naste cu aptitudini de invatare Pe noi, crestinii, Domnul Isus ne-a sfatuit:”Duceti-va de invatati ce inseamna: „Mila voiesc, iar nu jertfa!” Caci n-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.” (Mat.9:13)Luati jugul Meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. (Mat.11:In Proroci este scris: „Toti vor fi invatati de Dumnezeu.” Asa ca oricine a ascultat pe Tatal si a primit invatatura Lui vne la Mine. (Ioan.6:45)               Si despre El este scris: „El va manca smantana si miere pana va sti sa lepede raul si sa aleaga binele. (Isa.7:15)

 

Mai citim in Scripturi ca, daca „El a facut ca toti oamenii, iesiti dintr-unul singur,(acesta este Adam ) sa locuiasca pe toata fata pamantului; ….” tot El „…a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi,  . ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant.”   Aceasta lucrare de unire a inceput in ziua Cincizecimii, cand Dumnezeu  a unit limbile intr-un mod care si astazi inca mai starneste uimirea si controversele celor care nu au ajuns sa cunoasca slava Lui.Este vorba despre darul vorbirii in limbi.

Porunca Domnului Isus Hristos, aceea de a duce Vestea Buna a mantuirii la  orice faptura   :”Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.” a fost posibil sa fie implinita prin acest minunat dar de comunicare intre popoare, incat toate neamurile sa invete sa pazeasca ce a poruncit El.

Nimeni nu se naste in trup firesc gata invatat. Dumnezeu a poruncit sa fie scrise poruncile Lui pentru a fi invatate.. Toate istorisirile de evenimente in Scripturi ” Aceste lucruri li s-au intamplat ca sa ne slujeasca drept pilde si au fost scrise pentru invatatura noastra, peste care au venit sfarsiturile veacurilor. (1Cor.10:11)  Orice om se naste cu  darul dat de Dumnezeu de a invata vorbirea in limba materna, iar unii  primesc si  darul vorbirii  in alte limbi.

Invatatura cultului penticostal prezinta acest dar in mod complet eronat ,pretinzand ca dovada  primirii DuhuluinSfant ar fi o bolborosire de cuvinte fara noima ,(inteles) pe care le inventeaza mintea lor  lipsita de descoperirea Cuvantului lui Dumnezeu, in timp ce ei nu pot pricepe o limba   vorbita international prin care Dumnezeu a trimes Mesajul Lui pentru vremurile din urma. Si , culmea, ei inca se lauda ca iubesc acest mesaj!

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s