Ei vor vedea fata Lui, si Numele Lui va fi pe fruntile lor. (Apoc.22:4)

Printre alte beneficii pe care ni le asigura  mantuirea  este  si aceea de-a fi in permanenta in  prezenta Domnului , Dumnezeului nostru .

In vremea Vechiului Legamant, facut  prin legea jertfelor de animale ,Dumnezeu a raspuns la cererea lui Moise  : ” Iar cand Imi voi trage mana la o parte de la tine, Ma vei vedea pe dinapoi; dar fata Mea nu se poate vedea.” (Exod.33:23) Din motivul ca pacatul originar datorita caruia omul a fost izgonit din prezenta lui Dumnezeu  nu  era  inca  iertat ,mai degraba fiind multiplicat in progresie geometrica ( de sapte ori, mai intai, apoi de saptezecideori cate sapte ) de  fapta lui Cain si a urmasului lui, Lameh , prin forta  razbunarii

Eu cred, dupa  cum nu ne relateaza nici Biblia, ca nici Adam si nici un alt om  pana la  aceia contemporani cu Domnul Isus nu au vazut  fata lui Dumnezeu,  fiindca Dumnezeu este Duh . El putea sa ia orice forma  materiala,  ca si aceea de barbat  Inger, in care l-a intalnit si a vorbit cu Abraham, de exemplu, sau cu Iacov,  insa Chipul Dumnezeului celui viu (Col.1:15)  nu era  materializat inainte ca El sa  Se faca Mantuitorul  nostru . Si sa ramana  cu noi intotdeauna , implinind Cuvantul vorbit prin Isaia : „El a zis: „Negresit, ei sunt poporul Meu, niste copii care nu vor fi necredinciosi!” Si astfel El S-a facut Mantuitorul lor. (Isa.63:8)

Pentru a ne  impaca cu Sine, Dumnezeu  a  avut in planul Sau pe care L-a facut inainte  chiar sa fie  intemeiata lumea, (fiindca El stia  tot ce va face Adam si  si urmasii lui, inainte ca  sa-l faca  o persoana fizica ) gandul de a  face ca pedeapsa tuturor sa fie  data doar  unuia singur, ca reprezentant al tuturor, fara ca acesta sa aiba vre-o vina  cat de mica .Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos scrisa de cei patru evanghelisti si de apostoli in scrisorile lor, ne povesteste  cu amanunte  evenimentele si ne prezinta pe eroii lor .. Asfel, stim ca Dumnezeu  a facut in asa fel ca sa ia  pedeapsa  asupra Lui Insusi, fara  ca aceia  care  vor beneficia  de  gratiere sa-si  dea  macar seama , la vremea   faptelor .si nu ne-a  cerut  altceva  decat  credinta ulterioara  in jertfa si in Numele Lui .   Cum  a reusit lucrul acesta?  Biblia ne spune ca S-a  dezbracat de slava, de „imbracamintea” Trupului de lumina si a luat un chip de rob , locuind intr-un trup uman , de carne, in care a purtat Numele  Isus  din Nazaret ,si pe care , zice apostolul,  L-a  facut Domn si Hristos .. Dumnezeu nu si-a divulgat identitatea  decat  apostolilor, dupa ce a locuit  timp de trei ani , zi si noapte,  impreuna  cu ei, invatandu-i  si aratandu-le  practic ” tainele Imparatiei  cerurilor ” Abia cu putin timp inainte ca sa -Si dea trupul uman ca jertfa pentru pacat,  El  S-a  descoperit  lor prin cuvintele raspunsului la intrebarea lui Filip  : ” Cine M-a vazut pe Mine, L-a vazut pe Tatal  . ” Alta data, le  spusese :  ” vine ziua aceea,  cand veti cere in Numele Meu, si nu va zic ca voi ruga peTatal pentru voi. (Ioan.16:26)  Insa atunci  cuvintele Lui  nu au fost intelese  decat partial, de aceea Isus  le-a cerut credinta  : ” . Caci Tatal insusi va iubeste, pentru ca M-ati iubit si ati crezut ca am iesit de la Dumnezeu. Am iesit de la Tatal si am venit in lume; acum las lumea si Ma duc la Tatal.” Ucenicii Sai I-au zis: „Iata ca acum vorbesti deslusit si nu spui nicio pilda.Acum cunoastem ca stii toate lucrurile si n-ai nevoie sa Te intrebe cineva; de aceea credem ca ai iesit de la Dumnezeu.”  „Acum credeti?”, le-a raspuns Isus..

Apostolul Ioan a inteles  aceste vorbe  dupa ce  a primit fagaduinta Duhului Sfant , care inseamna  ca Isus  a fost credincios in fagaduinta Lui  ” Peste putina vreme, voi Ma veti vedea.  nu va voi lasa orfani  – cine poate zice asa daca nu este Tatal ? -Ma voi intoarce la voi si voi fi cu voi pana la sfarsitul veacurilor ” . Aceasta prezenta a lui Isus  ca si Duh Sfant  este  adevarata si pentru crestinii  de astazi  . Crezi  tu, cititorule, ca  trebuie sa fie  adevarata si pentru tine ?

Apostolul Ioan a inteles  si vorbele :” Am iesit de la Tatal si am venit in lume, acum ma intorc iarasi la Tatal. Am iesit din Dumnezeu  si ma intorc la El ”  spunandu-ne :  ” Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar . Si noi am vazut slava Lui, o slava intocmai cu a  Singurului nascut din Tatal ” Cuvantul Samanta , ” cazut ” = rastignit pe pamant , Hristosul ( Unsul ) Domnului  , asa cum ne-a propovaduit si Pavel  Evanghelia  : ” Ca  adica, Dumnezeu era in  Hristos, impacand lumea cu Sine „., in chipul Rascumparatorului inrudit   cu omul , prin nasterea din Fecioatra  Maria .

Dupa  incheierea lucrarii de rascumparare , Dumnezeu si-a  reluat  locul pe tronul universului, reimbracand  Slava Sa  ( Sechina ).pastrand  chipul  = fata  lui Isus, prin care va judeca lumea si va  fi Mire  pentru Biserica Lui

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s