Cercetand Cuvantul : ” In ce priveste lucrurile jertfite idolilor, stim ca toti avem cunostinta. Dar cunostinta ingamfa pe cand dragostea zideste.

Ce   o fi  vrut  Dumnezeu  sa ne  spuna  prin aceasta  afirmatie  a lui Pavel, chiar  la  inceputul invataturii  date  de El  pe  aceasta tema   a  jertfei  pentru  idoli ?

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Cercetand Cuvantul : ” In ce priveste lucrurile jertfite idolilor, stim ca toti avem cunostinta. Dar cunostinta ingamfa pe cand dragostea zideste.

 1. pedro zice:

  ..romanii jertfeau idolilor din acea vreme si aveau *cunostinta*(filosofia greaca datorita profesorilor greci care au impanzit imperiul) dar nu aveau *toleranta* si dragoste fata de cei *altfel*-crestinii(epoca persecutiilor-inceputul)..de aici citatul tau..

 2. Orice mancare de carne presupune omorarea animalului, adica o ” jertfa”. In trecut, jertfirea era attribuita unei divinitati si carnea era gatita si mancata de oameni Biblia ne spune ca pana dupa potop oamenii nu au jertfit si nu au mancat carne, ci s-au hranit numai cu vegetale, adica cu roadele campului.In aceasta privinta, cred eu, am putea sa intelegem mai bine de ce a zis Pavel ca nu pierdem mimic daca nu mancam carne si nici nu castigam mimic daca mancam din ea fiindca ” un idol este to tuna cu nimic”

 3. Emy zice:

  Eu cred ca termenul de ingamfare nu este bine tradus. Cunoasterea iti da siguranta nu ingamfare iar dragostea da, zideste….Cred ca ar trebui sa ne lamureasca Abel care este mai in tema cu termenii si traducerile din greaca, aramaica … si etc….cum este mai corect sa spunem…
  In ce priveste jertfele, Iisus s-a exprimat clar impotriva credintei ca prin jertfe poti obtine iertare si a propavaduit mila, faptele bune si dragostea in locul jertfelor.

 4. Cunostinta te poate determina sa te simti superior celor care nu stiu ” mai multe decat Dumnezeu ” asa cum ai putea tu pretinde a sti totusi Si aceasta concepție odată insusita devine mama insarcinata cu ingamfarea

 5. Abel nu prea se pricepe la greaca… 😦
  Dar cu ajutorul unor dictionare si a concordantei se poate stabili totusi sensul textului 🙂

  Eu cred ca acest verset e bine tradus, adica partea cu „gnosis phusioi”

  Gnosis: „Cunostinta”
  Phusioo: „a se umfla”

  Intr-adevar, cunoasterea face pe unii oameni (multi poate) aroganti, ingamfati…

  Dar, si Emy are dreptate, fiindca exista mai multe feluri de „cunostiinta” si exterioara, si superficiala, si cea „interioara” care iti „da siguranta”, adica aceea prin experimentare… Nu sepinde insa de „cunostinta”, ci de natura omului (nivelul sau de evolutie) daca acea „cunostinta” il face smerit sau ingamfat… 🙂

  Da, si termenul „Phusioo” se poate traduce si altfel, dictionarul STRONG de altfel pune „ingamfarea” ca o a doua definitie, desi peste tot in Biblie este tradus astfel (apare doar in scrierile lui Pavel)
  http://biblehub.com/greek/5448.htm

  Primul sens ar fi de „a face natural, din fire”, dar cred ca daca am traduce in acest sens am forta foarte mult textul..

 6. cherie zice:

  Daca traducerea este buna atunci asta este, … cunoasterea aduce ingamfare….
  Si este adevarat ca : Cunostinta te poate determina sa te simti superior celor care nu stiu ” (dar nu si lui Dumnezeu 🙂 )
  Dar asa cum adauga si Abel, depinde de om…

 7. cherie zice:

  Totusi, daca oamenii pana la potop nu mancau animalel si nu faceau jertfe din animale dece in biblie se poveste asa ? :

  După o bucată de vreme, Cain a adus Domnului o jertfă de mâncare1 din roadele* pământului.
  4 Abel a adus şi el o jertfă de mâncare din oile întâi* născute ale turmei lui şi din grăsimea lor. Domnul a privit cu plăcere** spre Abel şi spre jertfa lui,
  5 dar spre Cain şi spre jertfa lui n-a privit cu plăcere. Cain s-a mâniat foarte tare şi* i s-a posomorât faţa.

 8. IUn copil de om care se dezvolta normal, observa ce este in jurul lui si pune mereu intrebari cu privire la ce vede si ce aude. Tot astfel, ma gandesc eu, normal este ca oricare om nascut din nou, ca si copil al lui Dumnezeu, sa puna intrebari cu privire la lucrurile cu semnificatie spirituala de pe taramul Cuvantului care este Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu. Din nefericire insa astazi majoritatea unor astfel de copii nu se mai dezvolta normal Intrebarea referitoare la jertfa oferita Domnului
  de Abel pe vremea cand oamenii nu mancam carne este ceva la care eu nu am stiut pana acuma sa ma gandesc.. Cu siguranta ca Tatal nostru care este in ceruri ne va arata in Scripturi raspunsul si la aceasta intrebare.
  De la apostolul Ioan am invatat asa: ” Si daca stim ca me asculta, orice I-am cere stim ca suntem stapani pe lucrurile pe care I le-am cerut”1Ioan5.15

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s