Toti crestinii botezati cu Duhul Sfant sunt nascuti in trup din samanta fizica a lui Abraham

Descoperirea acestei  taine ascunsa din vesnicii  ne  arata  fara sa se poata tagadui ca traim vremea de pe urma

Abraham  are  multi urmasi  prin samanta lui naturala ,asa cum este relatat  despre el in Biblie . Pana la o varsta inaintata , la batranete, el nu a putut sa aiba copii  cu sotia lui , Sara.

Citind Scripturile cu luare aminte   am putea sa observam ca  Sara l-a provocat la un act sexual  cu roaba ei, Agar  ca sa preia copilul acesteia pentru ea , fiindca stia ca este stearpa si ca Abraham  era potent la varsta de 86 de ani .( Geneza 16 )

Citind si recitind istoria biblica  a lui Abraham, aflam ca  Dumnezeu i-a dat  o samanta supranaturala . prin Cuvantul fagaduintei , zicandu-i , printre altele : „. Toate neamurile pamantului vor fi binecuvantate in samanta ta, pentru ca ai ascultat de porunca Mea!”

Dumnezeu a avut cu Abraham un plan maret, pe care a inceput sa si-l desfasoare incepand din ziua cand l-a chemat  sa plece din cetatea Ur , si pe care  stim ca il finalizeaza  in zilele noastre , intr-o zi in care , asa cum ne-a spus apostolul Pavel ,acela  care va incheia , prin convertire  la credinta in Hristos, numarul deplin al Neamurilor , adica  al acelora dintre Neamuri nascuti din samanta binecuvantata  a lui Abraham, in mod fizic, va fi botezat cu Duhul Sfant, actul Noului Legamant  inlocuitor al taierii imprejur din vechiul Legamant   pe care insusi Domnul Dumnezeu l-a facut cu Abraham,  care este si  parintele nostru al tuturor credinciosilor crestini .

Din cuvintele  lui Pavel, pe care le citez in continuare, stim astazi  cine suntem noi, aceia care am acceptat fara rezerve botezul in apa in Numele Domnului Isus Hristos  : copiii lui Abraham  din Casa lui Israel , pentru care ” mai intai, Dumnezeu si-a aruncat privirile peste Neamuri, ca sa aleaga din mijlocul lor un Popor care sa-I poarte Numele ”

„Prin descoperire dumnezeiasca am luat cunostinta de taina aceasta despre care v-am scris in putine cuvinte. (Efes.3:3). Citindu-le, va puteti inchipui priceperea pe care o am eu despre taina lui Hristos, care n-a fost facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri, in felul cum a fost descoperita acum sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos, prin Duhul.                 Ca, adica, Neamurile sunt impreuna mostenitoare cu noi, alcatuiesc un singur trup cu noi si iau parte cu noi la aceeasi fagaduinta in Hristos Isus, prin Evanghelia aceea,  al carei slujitor am fost facut eu, dupa darul harului lui Dumnezeu dat mie prin lucrarea puterii Lui.. Fratilor, pentru ca sa nu va socotiti singuri intelepti, nu vreau sa nu stiti taina aceasta: o parte din Israel a cazut intr-o impietrire care va tine pana va intra numarul deplin al Neamurilor.Si atunci tot Israelul va fi mantuit, dupa cum este scris: „Izbavitorul va veni din Sion si va indeparta toate nelegiuirile de la Iacov. (Rom.11:26). Acesta va fi legamantul pe care-l voi face cu ei, cand le voi sterge pacatele.”

De altfel,  am mai  scris  pe aceasta tema  cateva articole  anterioare si  vreau sa va reamintesc scopul  trimiterii  ucenicilor , ca sa duca Vestea Buna :  „Sa nu mergeti pe calea paganilor si sa nu intrati in vreo cetate a samaritenilor;ci sa mergeti mai degraba la oile pierdute ale casei lui Israel. (Mat.10:6), despre care Isus a spus ca  este interesat .   Casa lui Israel  era deja raspandita printre Neamuri , cu multe  generatii inainte, si inca mai este si astazi,  in numar de 10  semintii  Partea din Israel  care  a cazut in impietrire  este  Casa lui Iuda , cu 2 semintii  si Levitii  impartiti intre cele doua Case  ale lui Israel . Cortul lui David , care va fi ridicat din nou,( Fapte 15.16)  este   unirea din nou   a  Caselor, sub  regenta Fiului lui David, la  Ierusalim

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Toti crestinii botezati cu Duhul Sfant sunt nascuti in trup din samanta fizica a lui Abraham

 1. Crezi ca sunt crestini care fac parte din cele zece semintii ?

 2. cherie zice:

  Din cate stiu, Ismail este fiul lui Abraham. Nu este din samanta Sarei dar este din samanta lui Abraham, iar urmasii lui Ismail sunt dupa cum iar se stie… arabii… Arabii sunt circumcisi dar nu sunt botezati…
  Asa cum scrii urmeaza sa spunem ca sunt botezati cu Duhul Sfant..caci sunt nascuti in trup .din samanta lui Abraham…
  Nu sunt impotriva arabilor, nu sunt impotriva islamului, sunt doar impotriva terorismului (de orice fel )
  Totusi… cred ca botezul (chiar daca nu este o nenorocire daca nu esti botezat) nu prea are legatura bu Abraham… Pe ce te bazezi cand scrii asta?

 3. Da, sunt crestinii – cu doi i – adica toti .
  Angelica, in Biblie este scris,( nu in carti bisericesti !) despre Samanta ( una singura)a lui Abraham , aceea care vine prin fagaduinta Fagaduinta a fost data numai pentru Abraham si urmasii lui prin fiul nascut de Sara cea stearpa, dupa menopauza .Care crezi tu ca este motivul propovaduirii Evangheliei ? Eu zic ca este acela de a gasi ” oile pierdute ale Casei lui Israel „ Isus a zis ca si El a fost trimis in scopul acesta si i-a invatat si trimes pe ucenici la aceeasi tinta . Si unde sunt acele oi, unde sunt ele ” pierdute ” ? Simon a spus ca Dumnezeu si-a aruncat privirile peste Neamuri „
  Am citit in Mesaj afirmatia aceasta : Predicatorii fac chemari la altar pentru toti care-i asculta, dar ceea ce nu spun ei este ca nu toti din aceia care accepta pocainta sunt si mantuiti De ce, oare ? In Biblie se gaseste raspunsul la toate intrebarile, dar acesta necesita o citire prin descoperire de la Duhul Sfant . Numai Duhul Sfant poate cita versete biblice intr-o legatura in care nu este contrazicere . Citirea in mod firesc duce doar la confuzie si incurcaturi in interpretare Insa Dumnezeu nu spune ” povesti vanatoresti „, ci ” cuvantul Lui este adevarul, in el nu este schimbare, nici umbra de mutare .”. Cerceteaza-L , in aceasta idee si vei gasi unde este scrisa cu amanunte : Toti crestinii botezati cu Duhul Sfant sunt samanta lui Abraham, ei sunt tocmai ” oile pierdute „, si nimeni altcineva , oricine ce ar crede despre sine si despre Dumnezeu . Imparatia lui Dumnezeu nu va putea fi nici macar vazuta , nicidecum sa intre in ea cineva fara ” sa fie nascut din nou ” fara” haina de nunta” fara ” pecetea Duhului Sfant ” Acestea nu se pot procura din alta parte decat din mana lui Dumnezeu, care le da numai celor alesi si chemati dupa voia Lui Isus a zis ca ” nimeni nu vine la Mine fara sa fie atras de Tatal Meu ” „. Caci Cel ce sfinteste si cei ce sunt sfintiti sunt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este rusine sa-i numeasca „frati” ( Evrei 2;11) Isus Hristos este Cel ce sfinteste , pe nimeni altii afara de fratii Lui, care sunt samanta lui Abraham, ( nu toate semintele, ci numai aceea venita prin fagaduinta ) „Acum, fagaduintele au fost facute „lui Avraam si semintei lui.” Nu zice: „si semintelor” (ca si cum ar fi vorba de mai multe), ci ca si cum ar fi vorba numai de una: „si semintei tale”, adica Hristos. (Gal.3:16)
  Cred ca am spus suficiente lucruri despre aceasta taina , care este accesibila numai pentru aceia care cred in Dumnezeul Sfintei Scripturi . Numai acest Dumnezeu este Unul care a murit si a inviat, capabil sa deschida cuiva mintea pentru a intelege Scripturile .Cunoscatorii Mesajului orei ar trebui sa poata zice si ei ” „Nu ne ardea inima in noi cand ne vorbea pe drum si ne deschidea Scripturile?” (Luc.24:32)

 4. Cherie, mi se pare (?) ca tu vorbesti doar ” dupa ureche” adica ceea ce ai auzit de la altii, dar tu nu citesti Biblia cu credinta ca acolo este scris numai adevarul . Este scris despre urmasii lui Ismail exact ceea ce observam cel mai bine in zilele noastre ; „El va fi ca un magar salbatic printre oameni; mana lui va fi impotriva tuturor oamenilor, si mana tuturor oamenilor va fi impotriva lui; si va locui in fata tuturor fratilor lui.” (Fac.16:12) ( fratii lui fiind evreii si crestinii, ca israeliti raspanditi intre toate popoarele . Astazi, ismaelitii sunt in multe tari in numar mai mare decat oricare imigranti din alte natiuni ) Toti oamenii -i numesc astazi ” teroristi ” si nici nu-si inchipuie macar ca aceasta a fost menirea lor , fiindca pe toti ” oamenii” nu-i intereseaza ce este scris in Scripturi . Este evident ca astazi numai copii fagaduintei mai asteapta pe Acela care a dat-o .

 5. Angelica, citeste si comentariile mele adresate pe blogul ” Conversatii despre … ( mancare? )
  Citeste mai mult si mai cu atentie, sa vezi care ( cine) sunt Neamurile la care se adreseaza Isus Hristos . Este scris , intre altele, ca in ziua de Rusalii erau adunati pentru Sarbatoarea din Ierusalim „Si se aflau atunci in Ierusalim iudei, oameni cucernici din toate neamurile care sunt sub cer. (Fapt.2:5) Apostolul Pavel era din Neamul lui Beniamin, dar nascut in Tarsul Ciliciei . Tot asa erau si aceia iudei , nascuti printre alte popoare unde locuiau : „. Cum, dar, ii auzim vorbind fiecaruia din noi in limba noastra, in care ne-am nascut?
  Parti, mezi, elamiti, locuitori din Mesopotamia, Iudeea, Capadocia, Pont, Asia, Frigia, Pamfilia, Egipt, partile Libiei dinspre Cirena, oaspeti din Roma, iudei sau prozeliti, cretani si arabi, ii auzim vorbind in limbile noastre ”
  Isus i-a trimes pe ucenici ca sa gaseasca intre popoare doar ” oile pierdute ale Casei lui Israel ” „Sa nu mergeti pe calea paganilor si sa nu intrati in vreo cetate a samaritenilor; ci sa mergeti mai degraba la oile pierdute ale casei lui Israel.(Mat.10:6) pentru care a afirmat ca si El a fost trimes (Mat.15:24)
  Citeste si in cuvantarea lui Petru, la Rusalii, cui s-a adresat el ? „Atunci Petru s-a sculat in picioare, cu cei unsprezece, a ridicat glasul si le-a zis: „Barbati iudei si voi toti cei care locuiti in Ierusalim, sa stiti lucrul acesta si ascultati cuvintele mele! (Fapt.2:14)
  Majoritatea celor care-si zic ” cestini ” trec doar cu vederea peste ceea ce citesc, nefiind deloc atenti cum scrie si cum citesc
  Petru a mai folosit un mod de adresare, dar nici acesta nu seamama a fi pentru Neamuri asa cum inteleg falsii evanghelisti contemporani :”Barbati israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, Om adeverit de Dumnezeu inaintea voastra prin minunile, semnele si lucrarile pline de putere pe care le-a facut Dumnezeu prin El in mijlocul vostru, dupa cum bine stiti; (Fapt.2:22)
  Si el a vorbit Neamurilor care sunt enumerate in comentariu , mai sus , dintre care au fost atunci botezati trei mii de persoane
  Apoi, observa si replica acelor oameni dintre Neamuri : ” Ce sa facem, fratilor ? ” Da, ei erau frati, erau toti Israeliti ! Erau dintre oile ” gasite” ale casei lui Israel
  Isus face si astazi lucrari pline de putere, dupa cum bine stii,bineinteles, tot in mijlocul fratilor Sai , ferit de ochii strainilor .
  Predicatorii contemporani incearca sa interpreteze intelesul textului dupa dictionare evreiesti si grecesti, uitand ori habar n-avand ce-a zis apostolul Neamurilor : ” trebuie interpretare duhovnoiceasca ” Numai fratele Branham a primit aceasta, direct din gura Domnului , afara de cei 12 apostoli si Pavel
  Eu nu cunosc pe altcineva, de cand sunt interesat de aceste lucruri

 6. Dupa parerea mea cred ca am scris corect „crestini”, daca as fi pus doi de i schimba sensul intrebarii mele. „Crestini” ma referit la o minoritate, daca as fi scris „crestinii ”era vorba de totalitatea crestinilor. Pentru ca nu toti crestinii fac parte din cele zece semintii ale lui Israel.
  Daca ar fi fost asa nu s-ar fi spus ca Israel a fost orbit si Dumnezeu si-a aruncat privirile catre „Neamuri”, (Neamurile sunt Neamuri si Israel e Israel) am vrut doar sa ma explic cu „ i ” restul este in mana Domnului! Am spus e parerea mea, daca sunt gresita ma las corectata!
  Salom!

 7. Nici tu nu citesti cu atentie , Angelica, draga mosului ! Este scris „ o parte din Isarael, care este doar Casa lui Iuda . Isus apartine de aceasta casa , de aceea este scris : ” Mantuirea vine de la Iudei ”
  Crestinii apartin ambelor case ,( primii crestini au fost iudei ) dar majoritatea celor care au urmat prin generatii( tot Pavel a dat explicatia (Fapt.13:46)) provin din israelitii care si-au pierdut identitatea in imperiul Asiriei, de unde au iesit ca popoare migratoare ( din Asia spre Europa, apoi au cucerit America si Africa, stapanind toate Natiunile ( cu pretentia de increstinare, dar cu scop de exploatare), prin comert si sistemul financiar . Dumnezeu a chemat afara din mijlocul lor doar pe aceia care trebuie sa devina crestini, adica acei care sunt fii de Dumnezeu din samanta aleasa datorita fagaduintei .( este scris dosr ca ” nu toti cei ce se coboara din Israel sunt Israel „(Rom.9:6) Pavel avea cugetul luminat de Duhul Sfant, cand a facut afirmatia citata( Romani 9.1)

 8. Ex mesaj zice:

  Romani 4 explica tot lasa nebuniile tale behaitule. Musai musai sa incerci sa devii special si mai sfant decat Papa.Astia santeti voi sectantii.
  16. De aceea mostenitori sunt cei ce se fac prin credinta, pentru ca sa fie prin har, si pentru ca fagaduinta sa fie chezasuita pentru toata samanta lui Avraam: nu numai pentru samanta aceea care este sub Lege, ci si pentru samanta aceea care are credinta lui Avraam, tatal nostru al tuturor,
  17. dupa cum este scris: „Te-am randuit sa fii tatal multor neamuri.” El, adica, este tatal nostru inaintea lui Dumnezeu in care a crezut, care invie mortii si care cheama lucrurile care nu sunt, ca si cum ar fi.
  18. Nadajduind impotriva oricarei nadejdi, el a crezut, si astfel a ajuns tatal multor neamuri, dupa cum i se spusese: „Asa va fi samanta ta.”
  19. Si, fiindca n-a fost slab in credinta, el nu s-a uitat la trupul sau care era imbatranit – avea aproape o suta de ani – nici la faptul ca Sara nu mai putea sa aiba copii.
  20. El nu s-a indoit de fagaduinta lui Dumnezeu, prin necredinta, ci, intarit prin credinta lui, a dat slava lui Dumnezeu,
  21. deplin incredintat ca El ce fagaduieste, poate sa si implineasca.
  22. De aceea credinta aceasta „i-a fost socotita ca neprihanire.”
  23. Dar nu numai pentru el este scris ca „i-a fost socotita ca neprihanire”;
  24. ci este scris si pentru noi, carora, de asemenea, ne va fi socotita, noua celor ce credem in Cel ce a inviat din morti pe Isus Hristos, Domnul nostru,
  25. care a fost dat din pricina faradelegilor noastre, si a inviat din pricina ca am fost socotiti neprihaniti.

 9. Bine, mai baiete cucuiete, dupa cum vad ca scrii, observ ca tu nu crezi nici daca citesti cu ochii tai .din proprie initiativa , cautand sa contrazici ce am afirmat eu, chiar daca contrazici si Cuvantul , tie nici ca-ti pasa ! Pavel a zis ” Fagaduinta sa fie chezasuita pentru toata samanta lui Abraham „ A cui samanta ? Nicidecum a vreunui pagan care eventual se va increstina candva, ci a urmasilor urmasilor fiilor lui Israel care si-au pierdut identitatea si religia in vremea cand erau robi asirienilor , De aceea zicea Pavel despre samanta care ” nu este sub Lege ” Cele 10 triburi care au iesit din Imperiu ca si popoare migratoare ( banuiesc ca ai invatat si tu putina istorie cand erai in scoala , nu ti-ai baut chiar toata cerneala din cartusele stiloului si nici nu ti-ai supt pix-ul, ) s-au amestecat cu popoarele in mijlocul caruia s-au oprit si si-au intemeiat caminurile, in toata Europa si si pe celelalte continente ,in epoca moderna .. Studiile recente ale ADN-ului diferitelor popoare a certificat lucrul acesta profetit in Scripturi : ” Abraham este tatal multor neamuri ” Dar sa retinem bine ca dintre toti urmasii, ” mostenitorii fagaduintei” sunt numai aceia care ” se fac prin credinta, ca sa fie prin har ” si aceasta face ca totul sa depinda numai de alegerea facuta de Dumnezeu, care ne da , dupa placerea Lui, si vointa si infaptuirea. (Filip.2:13)
  Tu nu ar trebui sa te ingrijorezi, fiindca stii bine ca ” nu atarna nici de cine vrea, nici de cine alearga, ci de Dumnezeu care are mila.” (Rom.9:16) Sa tii bine minte faptul ca Dumnezeu tine cont in primul si-n al doilea rand , de poporul Sau

 10. Ex mesaj zice:

  „…este scris si pentru noi, carora, de asemenea, ne va fi socotita, noua celor ce credem in Cel ce a inviat din morti pe Isus Hristos, Domnul nostru, care a fost dat din pricina faradelegilor noastre, si a inviat din pricina ca am fost socotiti neprihaniti.” Credinta in Dumnezeu pentru lucrarea prin Isus Fiul Lui ne da neprihanirea avraamica daca vrei sa o spunem asa. Si placerea si voia Lui este mantuirea oamenilor de aceea cheama oamenii – nu la mesaj- ci la pocainta, la Jertfa deoarece acolo este singurul loc unde Dumnezeu intalneste omul. Branham, Frank, Coleman, sectanti, culte, grupuri, oricine poate fi salvat si considerat samanta adevarata numai prin Isus Cristos Fiul lui Dumnezeu. Dumnezeu nu trimite mesageri mincinosi si profeti falsi care sub acoperirea unor versete sa isi creeze secta prin care sa controleze oameni.

 11. Probabil ca si tu te simti acoperit sub jertfa, dar fara sa-ti dai seama ca prin ceea ce spui in comentarii dovedesti intentia de rastignire din nou, pentru tine (Evr.6:6) desi citezi Biblia . ( doar cu intentie de injosire a altora ) Samanta adevarata nu poate fi confundata nici chiar in amestecul bosconit de tine . Dar ar trebui sa stii ca este vremea recoltei , si samanta a si fost treierata , nimic nu mai este de ales din pleava in care scormoneste inteligenta ta. Pentru unii ca tine, socotesc ca este corect sa aplic proverbul : ” vorbeste nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu se creada intelept „

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s