„Ce este scris in Lege? Cum citesti in ea?” (Luc.10:26)

Pentru ca sa poata fi aplicata,  Legea trebuie inteleasa  corect . Pentru a fi inteleasa corect, Legea trebuie interpretata (. Precum a fost pe vremea  lui Ezra , relatata in Neemia 8.12.13 ) Cel care o interpreteaza= explica  cu drept este doar Legiuitorul = Acela care a formulat-o   Oamenii interpreteaza si ei , dar fara sa aiba drept, Legea . Este corecta  interpretarea lor ?

In Vechiul testament sunt scrise  toate  interpretarile = explicatiile  Legiuitorului  . In Noul Testament, de asemenea, sunt  reinnoite si intarite prin exemple  explicatiile, prin chiar gura  umana  a Legiuitorului ceresc . De asemenea  ni se spune  ce se va intampla acelora  care interpreteaza Legea  dupa placul lor,  nu dupa  cum ESTE SCRIS .

Astfel, am auzit pe  multi predicatori explicand  ca ” aproapele” este cel nevoias , omul care are nevoie de ajutorul nostru , oricine ar fi el . Dar, daca citim cu atentie explicatia Legiuitorului, raspunsul la intrebarea  invatatorului Legii este unul diferit : ” Care dintre acestia trei ti se pare ca a dat dovada ca este aproapele celui ce cazuse intre talhari?”

„Cel ce si-a facut mila cu el”, a raspuns invatatorul Legii.

Concluzia  din Porunca : Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, fiindca  El te tine in viata , si pe  omul care iti  face  bine, oricine ar fi el . De asemenea, Domnul ne-a invatat sa avem  mila  de  toti semenii nostri  si sa le sarim in ajutor, oricine ar fi ei . Ajutandu-i , este posibil sa-i si cunoastem si sa-i iubim , fiindca  iubirea de oameni este ultima treapta  la podiumul  spiritual al desavarsirii , dupa  cum ESTE SCRIS :

  • De aceea, dati-va si voi toate silintele ca sa uniti cu credinta voastra  -treapta de pornire  ( ” fara credinta, este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta. (Evr.11:6) – fapta; cu fapta, – care este  prima  treapta- cunostinta; (2Pet.1:5)cu cunostinta– a doua  treapta-, infranarea; cu infranarea, – a treia  treapta -rabdarea; cu rabdarea,– a patra  treapta – evlavia;cu evlavia,– a cincea  treapta – dragostea de frati; cu dragostea de frati,-a sasea treapta – iubirea de oameni.– a saptea treapta, si ultima -fiindca dupa aceasta urmeaza sa facem cunostinta deplina cu Domnul nostru Isus Hristos

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.