Cum gandeste un ex-adventist care pretinde ca si-a” resetat” religia

Acest  baiat vesel , dupa  cateva comentarii  ale  mele la  primele lui articole , a  intrerupt  definitiv  dialogul  cu  mine . Dar  eu  am urmarit  constant  ” evolutia”  lui  si  imi  permit  astazi sa fac publicitate  pe  blogul  meu  la  actualele  lui ganduri   http://resetyourreligion.blogspot.co.uk/2016/07/al-treilea-razboi-mondial.html#more                                                                                                     publicand  ultimul lui articol , in continuare , fiindca  stiu  ca  este  purtatorul de cuvant  pentru  o mare parte  a  acelora  care  sunt pe cale  sa  interzica  credinta  , in special  pe  aceea  a crestinilor din  EU . Stirile  au  anuntat ca  in Rusia presedintele  Putin  a  si  dat o lege  care  reediteaza  vremea  comunismului, recunoscand  doar  religia  ortodoxa  ca  religie de stat si interzicand  orice  alte  manifestari religioase pe  teritoriul CCCP.

Al treilea război mondial

     Am spus-o de mai mult timp, dar nu atât de vocal. Nu eram sigur. Nu aveam toate elementele necesare care să-mi spulbere orice îndoială. Dar cred că nebunia care s-a întâmplat pe coasta de azur chiar de ziua națională a Franței e prea grozavă și înspăimântătoare ca să mai cred că aș putea greși. Acum sunt sigur: ne aflăm deja în plin al treilea război mondial. A spus-o deja un cronicar cu experiență precum C.T. Popescu. A spus-o imediat după tragedie Donald Trump. Și o vor mai spune cu siguranță și alții, din ce în ce mai gălăgios, în zilele și lunile care vor urma.

   Lumea în care trăim, fie că e vorba de Europa sau SUA, fie că vorbim despre un restaurant obscur în cel mai chic cartier al capitalei Bangladesh-ului sau promenada din Nice, o sală de concert din Paris sau un club LGBT din Orlando, a luat-o complet razna. Oamenii sunt cuprinși de o ură scelerată unii împotriva altora, sau dacă nu… de o frică teribilă, care paralizează rațiunea și anulează orice șansă pentru viitor. Atmosfera este categoric una de război, deși lipsesc tancurile pe străzi și bombele din cer. Europa sângerează necontenit de doi ani încoace, de când cu evenimentul Charlie. SUA este gata să instaureze președinte ( iar după această tragedie șansele sale sunt mai mari ca oricând ) un individ mai mult decât dubios. În Franța, Austria, Germania, Marea Britanie,  partide populiste, cu mesaje pline de ură la adresa musulmanilor, negrilor, imigranților, acumulează cu fiecare an care trece tot mai mult sprijin din partea populației. Ce se întâmplă? Și de ce cred că al treilea război mondial nu este numai un zvon sau o teorie a conspirației, ci cruda realitate?
   Mai întâi, acest război nu este ( cel puțin în prezent ) unul obișnuit, așa cum am spus deja. Armele nu sunt neapărat cele convenționale, ca cele care ți-ar veni în minte atunci când auzi cuvântul ăsta groaznic: război. Nici strategia celor care sunt angrenați în el nu este aceeași ca într-un război obișnuit. Lumea la început de mileniu 3 este schimbată total, din n puncte de vedere. Iar noțiunea de război s-a schimbat odată cu lumea. Cine așteaptă un război mondial între Putin și NATO, sau unul reeditat între SUA și Orientul mijlociu, s-ar putea să aștepte mult și bine. Scenariile de ieri nu mai au nimic de-a face cu realitatea de azi. Și totuși există un război teribil, la scară mondială, deja în plină desfășurare: cel între fundamentalismul religios și secularism. Între teocrația promovată de „religia cărții” și democrație, libertate, dreptul la liberă cugetare și expresie. Iar în acest război nimeni, absolut nimeni, nu poate rămâne neutru, oriunde ar locui pe fața planetei.
   Lumea noastră este scindată mai mult decât oricând în două tabere majore: cea a oamenilor care vor să trăiască după voința zeului și cea care vor să-și conducă viața în mod liber, fără ca vreo biserică, vreo carte religioasă sau vreo religie să le spună ce au de făcut. Polarizarea societății în acest sens este mai evidentă ca oricând. Un nebun de legat intră într-un club de homosexuali în Orlando, iar comentatorii se împart imediat în două tabere: a celor care aplaudă, cu biblia în mână, crimele comise… ba chiar regretă că ucigașul nu a făcut mai multe, și a celor consternați și solidari cu victimele, indiferent că aceștia sunt homosexuali. Altul se năpustește ca un demon cu camionul într-o mulțime pașnică, secerând fără nicio noimă viața a peste 80 de civili printre care se află copii, tineri și femei, iar în timp ce întreaga societate civilizată plânge și este șocată, unii  – monștri la suflet și la chip – se bucură și postează „ Allah este mare ” pe rețelele sociale. Două tabere. Atât și nu mai multe. Una care își încordează creierii din răsputeri ca să salveze planeta de scenariul apocaliptic iminent al schimbării climatice, alta … care își dorește disperat ca Apocalipsa de orice fel, Jesus sau Jihadul să vină cât mai repede. Unii care militează pentru toleranță față de aproapele, indiferent de orientarea lui sexuală, iar alții care spumegă pe gură, din jilțul sfințeniei, pedepsele divine care trebuie să cadă din cer asupra sodomiților. Iar dacă acestea întârzie, cu frenezie le-ar aduce chiar ei la îndeplinire dacă n-ar fi legile statului laic. Unii care adoră viața asta, și alții care și-o detestă, așteptând-o pe cealaltă. Că doar cealaltă – știu ei sigur din cartea lor sfântă – e mai bună decât asta.
   Ar fi mult de discutat despre cauzele care au provocat acest al treilea război mondial care de-abia a început. Se poate da vina, pe bună dreptate, pe naivitatea criminală a Americii și a Europei din ultimii ani, care a crezut că odată îndepărtați de la putere criminali odioși precum Saddam sau Al-Gaddafi, oamenii de acolo vor împrumuta bucuroși de la eliberatori și valorile, mentalitatea și cultura acestora. Se poate blama de asemenea gogoașa mizerabilă numită „political corectness” dusă de politicienii actuali, care n-au înțeles și nu înțeleg încă nimic din ce li se întâmplă în propria ogradă. Poate fi înjurată Merkel cu cea mai mare sete pentru politica ei sinucigașă de a permite intrarea necontrolată în Europa unor oameni care habar nu au ce e ăla dialog, pluralitate de opinii  sau cuvântul „ nu”. Dar nu voi scrie nimic despre asta. Nu aici și acum. Intenția mea e să merg mult mai la rădăcină. Iar eu sunt convins că rădăcina tuturor relelor, cea mai groaznică plagă care lovește în zilele acestea omenirea, cea mai morbidă armă pe care a inventat-o omul vreodată, este religia. Fie că face din tine peste noapte un militant ISIS fără suflet care este în stare să calce cu camionul peste cadavre de copii, fie că te determină să-ți urăști aproapele pentru că este ateu sau homosexual, fie că te transformă într-un zombi care se duce în vârful muntelui să aștepte venirea Domnului departe de societate, religia te ucide și prin tine ucide și pe alții. Religia te decuplează complet de realitate, făcând din tine un automat fără creier, un produs al „cărții”, fără opinie proprie, un slugău al bisericii sau al moscheii, fără rațiune și judecată. Toți ceilalți sunt păcătoșii, infidelii, demonii. Doar tu ești alesul, unealta fără de care zeul n-ar putea trăi. Lumea întreagă din jurul tău, cu glumele și culorile ei diferite, cu nepăsarea ei față de sacru și libertatea ei prea din cale-afară,  e iadul. Dar sfera ta religioasă îmbâcsită și strâmtă este în schimb cerul însuși, pentru care ai fi bucuros să-ți dai viața.
   Bineînțeles, islamul este astăzi pe buzele tuturor atunci când vine vorba de actorii principali ai acestui război. Nu fără motive, evident. Chiar dacă nu ești francez, belgian, spaniol sau american poți vedea și înțelege foarte bine că islamul este religia urii, a intoleranței, a lipsei de respect pentru orice este diferit. Religia care dorește prin definiție, indiferent ce interpretare a coranului ai asculta, ca să domine lumea. Dar nu vă lăsați înșelați. Nu doar islamul este vinovat pentru asta, ci și creștinismul. Și asta pentru că și creștinismul ca religie are înscrisă în fundamentul său avertizarea altora și evanghelizarea întregii lumi. Și creștinismul propagă prin citirea literală, mecanică a cărții sale, ură și intoleranță. Ați uitat oare de atitudinea ortocșilor pioși când cu evenimentul „ Colectiv”? Sau de bucuria cu care o biserică baptistă din Orlando a salutat masacrul homosexualilor? Sau de blestemele creștine cu focul veșnic de care au parte atei respectabili precum Hawking sau Dawkins? Aici vorbim de un fenomen general, nu de câteva cazuri izolate. Religia naște ură, indiferent cum s-ar numi ea. Iar ideea că zeul te-a ales pe tine, tocmai pe tine, ca să duci mesajul său necredincioșilor, și că viața lor oricum nu e viață adevărată dacă ei nu-l acceptă pe zeul tău… să-mi fie cu iertare… dar este comună atât creștinismului celui mai civilizat, cât și islamismului de tip ISIS cel mai fundamentalist. Cartea „sfântă”, citită mecanic și pios, naște monștri îmbrăcați la patru ace sau care își pun în jur centura cu explozibili.
   Cine crede că lumea va rămâne în continuare la fel după aceste valuri groaznice de ură, fundamentalism religios și homofobie, se înșeală amarnic. Ea este polarizată de mult între „aleși” și „necredincioși”, democrați și teocrați, oameni civilizați, informați și educați pe de-o parte, și brute sălbatice, roboți religioși și intoleranți pe de cealaltă parte. Nu știu cum va arăta viitorul, dar dacă cei din prima tabără nu reușesc să convingă prin glasul rațiunii pe cei din cealaltă tabără ( și sunt foarte pesimist în această privință ) ne paște de data asta cel mai grozav holocaust din câte a văzut planeta vreodată. Deoarece războiul ăsta nu mai e dus în numele conceptului de rasă pură, ci direct în numele lui Allah sau Iehova.
   Oh, vor spune prietenii creștini, dar cum poți să pui creștinismul radical pe aceeași treaptă cu islamul? Cum să compari fundamentalistul biblic care urăște homosexualii și bleastămă ateii cu cel islamic care se aruncă în aer omorând oameni nevinovați? Păi e simplu: și unii și alții sunt mânați de ură și călăuziți orbește de cartea sfântă. Și unul și altul doresc cucerirea teologică a lumii. Și unul și altul, dacă le-ar sta în putință, ar umple pământul de ruguri aprinse, spânzurători sau cadavre decapitate. Creștinismul a ucis musulmani în trecut ( și nu numai, grozave sunt genocidele împotriva păgânilor din cele două Americi înfăptuite de spanioli în evul mediu)  în numele Domnului, islamul ucide astăzi creștini în numele lui Allah. Dacă în occident nu avem parte astăzi de nebunia și haosul general din state precum Siria, Libia sau Irak, nu este pentru că morala creștină ar fi superioară celei musulmane, sau că biblia ar fi superioară coranului. Ci pentru că creștinismul s-a confruntat acum 300 de ani cu iluminismul, cu un curent puternic de reforme și secularizare, cu despărțirea definitivă dintre stat și biserică, în timp ce islamul trăiește încă în evul mediu. Prea mulți creștini care preaslăvesc drepturile și libertățile fundamentale ale societății apusene nu sunt conștienți de faptul că ele sunt tocmai produsul unor eforturi colosale ale umaniștilor, iluminiștilor și seculariștilor care n-au mai vrut să știe nici de Dumnezeu, nici de biserică, nici de biblie. Dacă nu ar fi fost aceștia, Europa și SUA ar fi arătat și astăzi ca pe timpul puritanilor sau reformatorilor, cu vânătoare de vrăjitoare și oameni biciuiți în public sau arestați pentru curvie. E foarte ușor să fii creștin și să strâmbi din nas cu privire la coran, considerându-l o carte a urii și intoleranței față de femei și păgâni, dar oare biblia nu a avut până în secolul trecut exact aceleași efecte? Cei care s-au opus cu vehemență abolirii sclaviei în SUA, drepturilor negrilor și emancipării femeilor au fost prin excelență creștini pioși. Faptul ca sclavii să fie tratați de la egal cu egal cu oamenii liberi, negrii să aibă aceleași drepturi ca albii, iar femeia să fie liberă să voteze, să divorțeze, sau să-și aleagă singură un job, a fost respins până târziu în secolul 20 de societatea creștină profund tradițională din Europa și SUA, singurele argumente pro-sclavie și contra emancipării feminine fiind cele biblice.
    Personal, singura șansă reală pe care o văd pentru omenire este ca rațiunea să triumfe asupra misticismului religios, cărțile de știință să înlocuiască treptat interesul pentru „ cartea cărților”, iar omul să fie educat din fragedă pruncie nu cu coranul sau biblia, deci un singur mod absolutist de a vedea lumea, ci în mod cartezian, prezentându-i-se rând pe rând informații din toate sursele de educație aflate la dispoziție, iar el să aleagă liber pe care dorește să o urmeze. Atâta timp însă cât copilului îi este prezentată cu insistență doar o singură variantă despre lume și viață, doar o singură carte sfântă, doar o singură teologie, și că lumea se împarte doar în culorile alb și negru, se ne mai mire absolutismul religios, fundamentalismul și intoleranța sălbatică față de orice și oricine este altfel din societatea contemporană? Atât timp cât un copil creștin sau musulman nu este învățat să gândească ambivalent, să iubească dialogul, să se informeze în mod corect, să știe că „ îndoiala este începutul înțelepciunii”, oricine sau orice este altfel va fi tratat din start drept dușman al său, al lumii și al lui Dumnezeu.
    Tocmai am observat pe Facebook, în timp ce scriu aceste rânduri, o postare care are foarte mare legătură cu articolul meu de astăzi și care se dorește a fi una inteligentă, poate chiar „maximă”. Ea sună astfel: „ Nu confunda religia cu credința. Religia cauzează războaie și ură. Credința transformă vieți.” Cât de frumos spus, și cât de fals și lipsit de sens în același timp… Doar cineva care a ieșit complet din universul religiei poate să-și dea seama de lacuna de logică ascunsă în spatele acestor vorbe frumoase. Și asta deoarececredința, oricât de frumoasă și pașnică ar fi la originile sale, cauzează … religii!! E drept, transformă și vieți de oameni. Dar exact așa cum spunea și Iisus ( Matei 23, 15 ), credința poate transforma pe cineva nu neapărat în sens pozitiv, ci poate face din el un automat fără creier și fără empatie, un individ de două ori mai rău decât cei care l-au convins la credință, și poate de zece ori mai rău decât a fost înainte. Omul „transformat” astfel cade din lacul ignoranței în puțul urii și al fundamentalismului.
   Al treilea război mondial este unic în dramatismul său tocmai pentru faptul că este unul purtat în numele credinței. Dacă liderii politici din lumea civilizată nu vor fi în stare să priceapă determinarea absolută a celor care duc acum Jihadul sfânt, dacă nu vor face legi inteligente și în același timp extrem de drastice care să oprească evul mediu la porțile Bosforului, dacă societatea vestică, în ansamblul ei, nu va înțelege că războiul cu acești zombi religioși nu poate fi câștigat nici prin arme convenționale, nici prin dialog, toleranță sau political corectness, ci prin completa lor izolare și scoatere în afara legii , printr-un Jihad al rațiunii și al statului de drept opus celui al credinței oarbe în cartea sfântă, grozav este viitorul copiilor noștri. Iar sfârșitul lumii așa cum o cunoaștem noi astăzi s-ar putea să fie mai aproape decât ni-l imginăm. Dar nu prin venirea vreunui Jesus pe norii cerului, ci prin bombe atomice aflate la comanda unor descreierați religioși.

 

 

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cum gandeste un ex-adventist care pretinde ca si-a” resetat” religia

 1. In primul sau comentariu la articol , George a scris; ” Individualitatea în gândire, libertatea de expresie, toleranța, cultul dialogului serios, respectul pentru altul care gândește diferit, toate acestea și multe altele asemănătoare sunt virtuți inexistente practic în orice biserică creștină, în orice moschee musulmană, în orice sectă sau în orice religie a lumii. Normal că este trist. Și culmea, tocmai ei pretind că sunt cei care cultivă sau încurajează acele virtuți. Nu există ipocrizie mai ordinară ca în lumea religiei.”
  Eu am comentat ( bineinteles ca si de data aceasta fiind respins ) : ” si nu exista ura mai mare si mai inconstienta fata de frica de Dumnezeu=inceputul intelepciunii decat pe blogul celor care si-au resetat religia ”
  Auzi cine vorbeste despre respectul pentru altul care gandeste diferit ! Si cine arata ipocrizia ordinara din curtea altuia stand pe varful gramezii de ipocrizie din curtea lui !
  Ma intreb ; oare ce-l determina sa distraga atentia cititorilor sai de la situatia politica actuala reala prin care se pregateste o confruntare cu arme atomice, asa cum este profetit in Biblie , si prezentat in videouri pe internet ?


 2. Daca doar si-a „restetat” religia, e slab. Dupa intelegerea mea, a „re-seta” inseamna a „seta” sau a aseza din nou, ca si cand resetezi un computer. Aceeasi mizerie de la capat…

  Eu daca eram in locul lui, imi numeam blogul „delete your religion”, sau „stârpeishan my foolish religion” 🙂

  Nu sunt interesat de blogul lui George, nu gasesc acolo ceva ce sa ma reprezinte.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.