Maturitatea in iubire pentru Dumnezeu versus maturitatea in iubire (carnala) pentru firea pamanteasca ( sau Dragoste prin partasia Cuvantului vorbit versus Dragoste fara cuvinte )

 

In acest articol va prezint inca o tema din Mesajul orei neabordata pana acuma de predicatorii acestuia , probabil din cauza ca nu a fost inteleasa sau din cauza pudorii(https://dexonline.ro/definitie/pudoare)= rusinii adamice .
Inainte de a continua sa cititi, ganditi-va la faptul ca Domnul Isus Hristos insusi a dispretuit rusinea (Evr.12:2) suferita prin faptul ca a fost expus gol in public pe o cruce din lemn cioplit, pretinzand chiar prin faptul acesta o Mireasa pentru El .
Si va invit ca sa adoptati o gandire duhovniceasca , daca va decideti sa-l cititi pana la capat .Fratele William Branham s-a dovedit a fi un bun familist si cunoscator al relatiei intime de partasie intre sot si sotie dar si un si mai bun cunoscator al relatiei de partasie intre Hristos si Biserica Sa si el ne-a explicat aceste lucruri intr-un mod cum nu se poate mai bine .
Voi, cei care sunteti crestini autentici,amintiti-va vorbele Domnului : ” Cine iubeste pe tata ori pe mama mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine ; si cine iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine , nu este vrednic de Mine „( Matei 10.37) – acestea insemnand ca pentru Dumnezeu iubirea duhovniceasca primeaza, in detrimentul dragostei firii pamantesti) . Cu alta ocazie, Isus a zis : ” Adevarat va spun ca nu este nimeni care sa-si fi lasat casa sau nevasta sau fratii sau parintii sau copiii pentru Imparatia lui Dumnezeu si sa nu primeasca mai mult in veacul acesta de acum, iar in veacul viitor viata vesnica ” ( Luca 18.29-30) „ Maria s-a asezat jos la picioarele Domnului si asculta cuvintele Lui .Marta , sora ei, era suparata pe faptul ca n-o ajuta la slujire ( pregatirea hranei si treburile gospodaresti de gazda ) si a zis lui Isus s-o indemne pe Maria la ajutor . Drept raspuns Isus i-a zis : ” Marto, Marto, pentru multe lucruri te ingrijorezi si te framanti tu, dar un singur lucru trebuieste . Maria si-a ales partea cea buna , care nu i se va lua „( Luca 10.38.41)
Intelegand vorbele acestea puteti aprecia nebunia lui Lica si a ex-mesagistilor care -l acuza in scrierile lor – articole si comentarii pe bloguri -pe William Branham de homosexualitate, insinuand o relatie cu alti doi frati , pe motiv ca-si petrecea mult timp in lipsa sotiei . Din predicile lui insa reiese clar greseala din gandirea lor , dar si mai clar reiese intelegerea si trairea lui in partasie cu Duhul lui Hristos.

Fratele Branham a  predicat de mai multe ori  comparand  partasia in viata de familie cu  partasia  crestinului  cu Isus , ca Mirele ceresc . El a zis:

” partasia  este  ca si a cuplului tanar despre care am mai vorbit . Faptul cs s-au casatorit , ceremonia de nunta nu a fost totul . Slujitorul (pastor, preot , ofiter de stare civila)  a spus ” Va declar sot si sotie ” , dar acesta este doar inceputul, el o  duce  la casa lui, pregatita  pentru  ea. Poate ca multi nu veti fi de acord cu ce va spun  acuma. , dar  veti accepta totusi faptul ca  ei vor  trai  in continuare intr-o locuinta cu doar trei incaperi  Pot avea mai multe camere in casa, insa  vor folosi  cel mai des  doar trei din ele  ( exceptand  closet-ul ) : bucataria, camera de zi si dormitorul , la fel ca si in locuinta  firii pamantesti, tot cu trei  parti: trupul, sufletul si duhul , si la fel cu  locuinta  divina  : Tatal, Fiul si Duhul Sfant . Totul legat de Dumnezeu si om este in tre-uri .                                                                      Cand vine la locuinta  , cuplul nu este in  adevarata partasie dorita.  Ei  intra  in camera de zi, unde isi da jos valul  de mireasa si  el merge langa ea si o imbratiseaza , apoi  merg in bucatarie, unde pregateste hrana  si apoi  intra  in dormitor, pentru o relatie intima , o partasie completa, deplina . Orice om matur stie asta.  La fel este si  cu Biserica, dar majoritatea  oamenilor se rusineaza  sa intre intr-o relatie de daruire  totala lui  Dumnezeu, care duce spre o  nastere noua si o viata noua in Hristos  Unii  oameni religiosi nu doresc nici macar  sa paseasca in prima incapere, sa imbratiseze Cuvantul, sa se lase cuprinsi de Duhul lui Dumnezeu   si sa  inceapa o partasie  duhovniceasca ascultand  Glasul  Lui , ca apoi  sa treaca  la hrana spirituala,  gustand  si simtind ce bun este  Domnul fata de ei, (Ps.34:8) acceptandu-l ca si  Mantuitor , prin credinta  in promisiunile Lui  Ceea ce avem noi nevoie si astazi, fratilor, este inchinarea  totala  sub sangele jertfei  luji Isus Hristos, este daruirea totala  sub autoritatea si  voia  Lui  Dumnezeu , care a pus atributele Lui in copiii Lui , aici , in trupuri de carne,  ca sa aiba partasie cu ei prin ascultarea Cuvantului .

Dragostea omeneasca,” eros ” se naste din priviri , uneori la prima vedere si  se consuma in simturile trecatoare ale  carnii , la intunerec sau sub asternut  si nu are nevoie de cuvinte

Dragostea  dumnezeiasca ” agape ”  se naste  prin ascultare , auzind   si  crezand Cuvantul Domnului vorbit la lumina  Evangheliei  si  dainuieste  pe vecie , la fel ca si  ceea ce a generat-o  si este in stricta  si continua dependenta de El

 

Continuare….

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Maturitatea in iubire pentru Dumnezeu versus maturitatea in iubire (carnala) pentru firea pamanteasca ( sau Dragoste prin partasia Cuvantului vorbit versus Dragoste fara cuvinte )

 1. Iosif zice:

  Aceasta „casa”, în care „îndragostitii” utilizeaza cu precadere doar „trei” camere, va fi o casa zidita doar pe nisipuri miscatoare, dragul meu. Esentiala este întotdeauna „odaia de sus”, în partasie cu Hristos Isus”, altfel întreaga cladire, oricât de mare si câte camere si/sau depend(i)(e)nte ar avea, în timp si spatiu, la furtuni si la cutremure, ea nu va rezista si va cadea…

  • Asa este, dragul meu, esentiala este odaia de sus, si nu uita faptul ca aceea nu este intr-o casa de locuit, ci sub acoperisul Templului..
   Stiind ca adevaratul Templu al Duhului Sfant nu este facut de maini omenesti si ca , in talmacire duhovniceasca este Biserica, ca Trup al lui Hristos si tu poti fi o piatra vie in aceasta Cladire a lui Dumnezeu, esti tu in stare sa rezisti nemiscat in fata vanturilor puternice de invataturi religioase care iti vajaie pe la urechi ? Esti tu in stare sa vezi ca in aceasta pledoarie la pelerinaje ortodoxe doctorul face tot ce poate sa amestece pleava cu graul in asa masura ca nici furnicile Cenuseresei sa nu mai poata duce la bun sfarsit restabilirea ordinii ?

   Doctorul stie mai multe decat Dumnezeu, de exemplu, el stie ca gandurile vin din rinichi, desi Dumnezeu a spus ca inima este responsabila pentru credinta . Si cate alte perle mai incearca el sa faca infasurandu-si ideile pe boabele de nisip ale gandurilor lui .

 2. Iosif zice:

  Nu aluneca pe panta tragismului Hristosilor falsi, dragul meu, mai bine nu mai posta astfel de conspiratii religioase, iudeo-srestine, spiritiste, yoghine, kabbaline, quantice, stiintifice si antihriste, ci priveste cu încredere în sus spre cer, unde daca vei vedea bine,îl vei vedea pe EL „Emanuel” !

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.