Cum a fost gasit chivotul legamantului

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la Cum a fost gasit chivotul legamantului

 1. Dadada, RON WYATT marele „descoperitor”… Cate n-a mai descperit el? Picaturi din „sangele lui Isus” care chipurile „traieste” inca, si are numai „jumatate din numarul de cromozomi”…

  Si cu camera de filmat care a inregistrat imaginile „ingerilor” in grota de sub „Golgota”, dar care nu e voie sa fie facuta public… – GHINION – 😀

  While Wyatt won a devoted following from some fundamentalist Christians, he was not considered credible by professional archaeologists and biblical scholars. The Garden Tomb Association of Jerusalem state in a letter they issue to visitors on request:

  The Council of the Garden Tomb Association (London) totally refute the claim of Mr Wyatt to have discovered the original Ark of the Covenant or any other biblical artifacts within the boundaries of the area known as the Garden Tomb Jerusalem. Though Mr Wyatt was allowed to dig within this privately owned garden on a number of occasions (the last occasion being the summer of 1991) staff members of the Association observed his progress and entered his excavated shaft. As far as we are aware nothing was ever discovered to support his claims nor have we seen any evidence of biblical artifacts or temple treasures.[citation needed]

  Archaeologist Joe Zias of Israel Antiquities Authority (IAA) has stated that „Ron Wyatt is neither an archaeologist nor has he ever carried out a legally licensed excavation in Israel or Jerusalem. In order to excavate one must have at least a BA in archaeology which he does not possess despite his claims to the contrary. … [His claims] fall into the category of trash which one finds in tabloids such as the National Enquirer, Sun etc.”[14]

  https://en.wikipedia.org/wiki/Ron_Wyatt

  Intrebarea nu este „CUM a descoprit chivotul” ci „DACA l-a descoperit”.

  Behaiala, Ron WYATT e mort de 17 ani, deci tu ne servesti aici aceasi mana adventistă veche de mai bine de 20 ani (şi împuţită)?

 2. Ron Wyatt a spus numai adevarul , fiindca Duhul lui Dumnezeu l-a calauzit in lucrarea lui . dar ” cine a crezut in ceea ce ni se vestise si cui i-a fosr descoperit bratul Domnului ? ” Stiind ca Domnul insusi a fost dispretuit si parasit de oameni, la ce sa se astepte oare aceia care-L urmeaza in invataura si fapte ?

 3. Rom Wyatt a spus „adevărul si numai adevărul” pe care nici un om de stiinta nu îl recunoaste, nici evreii, ba nici măcar secta lui de sâmbătari… Pentru ca nu a dovedit nimic din pseudo-descoperirile lui, ci sunt doar pretentii nefondate.

  Acuma, doar pentru ca „Domnul a fost disprețuit si părăsit de oameni” nu înseamnă ca trebuie să-i cred pe roti răsăriții neo-prostituați care aud voci, vad vedenii sau au in cap cutare abureli???

 4. John zice:

  Ap 11: 19. Si Templul lui Dumnezeu, care este in cer, a fost deschis si s-a vazut chivotul legamantului Sau in Templul Sau. Si au fost fulgere, glasuri, tunete, un cutremur de pamant si o grindina mare.

  Oamenii pot sa-l caute cat vor, tocmai unde este pe viitor acolo nu se gandesc. „Templul lui Dumnezeu care este in cer” si acolo s-a vazut chivotul legamantului.

  Ce valoare au toate cutiile sub forma de chivot gasite pe pamant?Absolut nimic. Cert este ca acest chivot nu are legatura cu noi ca neamuri ci e in legatura cu poporul Israel . Pt noi e de ajuns sangele legamantului celui nou ce a curs pe Golgota. Slavit sa fie Dumnezeu pentru decizia Lui luata.

 5. Evident ca nu au o valoare, nici cutiile nici vacile rosii nici polonicele de argint si nici chiar templul pe care evreii si crestinii obsedati de mesianism îl vor reconstruit. Am auzit de la evrei seriosi, ca ei se asteapta ca autenticul al treilea Templi sa coboare din cer pe pamant la venirea lui Mesia. Nu este aceasta interesant? Si sunt evrei evrei, nu au legătură cu crestinatatea…

 6. John, dupa felul in care te exprimi, tu nu stii inca cine esti, care este originea ta ca si crestin, si nici care-ti este locul in Imparatia lui Dumnezeu . Tu nu ai inteles cuvintele apostolului prin care Dumnezeu a dezlegat taina : ” Fratilor, pentru ca sa nu va socotiti singuri intelepti, nu vreau sa nu stiti taina aceasta: o parte din Israel a cazut intr-o impietrire care va tine pana va intra numarul deplin al Neamurilor.
  26. Si atunci tot Israelul va fi mantuit, dupa cum este scris: „Izbavitorul va veni din Sion si va indeparta toate nelegiuirile de la Iacov.”
  Numarul deplin al Neamurilor este tot Israelul, nu paganii , este samanta lui Abraham ” scuturata ” din traista Semanatorului peste toate popoarele, , conform fagaduintei : ” In Samanta ta vor fi binecuvantate toate neamurile ” Aminteste-ti porunca data ucenicilor la prima trimitere : ” Sa nu mergeti pe calea paganilor, ci cautati oile pierdute ale Casei lui Israel ”
  Asa au zis si proorocii ” va fi o vreme de stramtorare cum n-a mai fost de cand sunt neamurile si pana la vremea aceasta. Dar in vremea aceea, poporul tau va fi mantuit, si anume oricine va fi gasit scris in carte. (Dan.12:1) (Ier.23:6) (Ioel.2:32)
  Ai lipsit si tu de la lectia Smochinul altoit ? Numai Casa lui Iuda , care este o parte din Iseael a pastrat traditiile , Casa lui Israel – din care fac parte 10 semintii- le-a pierdut , au devenit parte din toate popoarele,in care au emigrat dupa iesirea din Asiria De aceea Domnul a zis ca alege mai intai dintre Neamuri un popor care sa-I poarte Numele , adica Biserica lui Hristos, apoi ridica Cortul lui David din prabusirea lui (Fapt.15:16)
  Si sunt multe alte cuvinte scrise prin care Dumnezeu a dezvaluit taina Lui ( identificarea semintei divine ) in acest timp al sfarsitului, prin Mesajul orei
  ( Psalmii 105)”. Aduceti-va aminte de semnele minunate pe care le-a facut, de minunile si de judecatile rostite de gura Lui,
  samanta a robului Sau Avraam, copii ai lui Iacov, alesii Sai!”Samanta lor va fi cunoscuta intre neamuri, si urmasii lor, printre popoare; toti cei ce-i vor vedea vor cunoaste ca sunt o samanta binecuvantata de Domnul.” (Isa.61:9)Nu ne-a dat Unul singur, Dumnezeu, suflarea de viata si ne-a pastrat-o? Si ce cere acel Unul singur? Samanta dumnezeiasca! Luati seama, dar, in mintea voastra si niciunul sa nu fie necredincios nevestei din tineretea lui! (Mal.2:15) Tarina este lumea; samanta buna sunt fiii Imparatiei; neghina sunt fiii celui rau. (Mat.13:38)De aceea mostenitori sunt cei ce se fac prin credinta, pentru ca sa fie prin har, si pentru ca fagaduinta sa fie chezasuita pentru toata samanta lui Avraam: nu numai pentru samanta aceea care este sub Lege, ci si pentru samanta aceea care are credinta lui Avraam, tatal nostru al tuturor, (Rom.4:16)Si, daca sunteti ai lui Hristos, sunteti „samanta” lui Avraam, mostenitori prin fagaduinta. (Gal.3:29)
  Frailor, folositi si mintea, dar lasati-va calauziti mai degraba de Duhul Sfant cand cercetati Scripturile ! Cele sapte tunete si-au facut iarasi auzite glasurile lor , prin Mesajul orei Cine are o ureche de auzit (sanatoasa ) sa auda ce zice Bisericilor , Duhul !

 7. Vai vai, Behăială atotştiutoare, cum ştii să sari la gâtul celor care nu-ţi împărtăşesc credinţele ca să-i sfâşâi în bucţi…

  John ţi-a dat un răspuns mai mult decât OK (la un subiect pe care l-ai adus în discuţie şi la care ţi-am arîtat că este mai mult decât chestionabil) – creştinesc şi chiar şi după Mesaj – şi tu în loc să aduci dovezi ca susţii acele pretenţii mincinoase, crezi că dacă descarci aici un morman de versete, ele vor putea face minciuna să pară adevărată ?

  În aroganţa ta, îi ataci pe toţi, fie fraţi, fie duşmani, crezându-te singurul care a descoperit răspunsuri la întrebările „Cine sunt?”, „De unde vin?” şi „Unde mă duc?”.

  Nu-i de mirare că toţi îşi întorc spatele de la tine şi de de la blogul tău…

  Ioan spune :

  Pai, daca ai si tu cumva o descoperire ” mai inalta „, ce te retine sa ne-o spui si noua ?
  Esti de parere ca nu meritam ?

 8. In primul rand, eu nu am dusmani
  si in al doilea, nu atac pe nimeni .
  Eu spun ( adica scriu ) ce stiu eu, la fel cum si tu scrii ce stii tu , iar daca in unele privinte putem fi de acord, in celelalte zic ( precum Pavel ) : Domnul ne va lumina si in acelea (Filipeni 3.15-16) – daca vrem cu adevarat –
  Cat despre intorsul spatelui, eu stiu bine cine imi citeste blogul ( si cine nu ) dar nu ma deranjeaza absolut lucrul acesta fiindca asa stau lucrurile cu ceea ce zic : pentru unii muma , pentru altii ciuma .
  Iar daca cineva tine la Cuvant, acela stie ce este scris : ” Eu mustru si pedepsesc pe aceia pe care-i iubesc”
  cu scopul ca aceia sa fie plini de ravna si sa se pocaiasca .

 9. John zice:

  Cele sapte tunete si-au facut iarasi auzite glasurile lor ,

  Poti sa imi spui ce au spus aceste 7 tunete? Unii spun ca sunt 7 predicatori, altii ca sunt in legatura cu epocile, pecetile si cele 7 virtuti in 1 Petru.. Atat de multe pareri,dar eu vreau un raspuns din Biblie,Iti spun de pe acum ca nu ai ce sa arati in Sfanta Scriptura despre cele 7 tunete, Lucrurile acunse sunt ale lui Dumnezeu si lucrurile descoperite sunt ale noastre. Fr Branham a spus in final „Asa cum nimeni nu stie cand revine Isus Hristos, tot asa nimeni nu va sti despre cele 7 tunete.” Orice altceva ar fi o adaugare la Scriptura. Iar daca cele 7 tunete cum spun unii , dau credinta de rapire, atunci ce tu om care afirmi acest lucru, ce mai cauti pe acest pamant?

  Nu atac pe nimeni.,dar daca un lucru nu se gaseste in Biblie,atunci nu prezinta nici un interes pt mine fie ca e vorba de prooroc sau orice altceva.

 10. John zice:

  Si in Africa sunt peste 27 de directii care vorbesc despre tunete si niciuna din ele nu vrea sa aiba de-a face una cu cealalta,dar se refera la fratele Branham,Ce e asta? Oare asta a vrut sa fie proorocul? Nicidecum.
  Clar este ca unii isi cladesc propriile lor imparatii din citate inteles gresit sau scoase din context.
  O sa se faca afirmatia „tu esti frankist”,dar nu ma intereseaza ce spune Frank daca nu este in Biblie. AMIN

 11. Ioan a pecetluit si nu a scris „ce au spus tunetele”, cel putin eu nu am gasit in Biblie, poate la altii scrie…

  Fr. Branham nu ar fi el insusi, daca nu ar spune mai mult de o versiune: Ba ca nu a scris, ba ca a scris, dar pe exterior, ba ca nu s-a descoperit ce a scris, ba ca s-a descoperit…

  De toate, pentru toti

  Asa se face ca sunt 27² interpretari despre ce-o fi scris si ce s-o fi descoperit, si din astea toate, nici una nu e in Biblie…

  Mai OAMENI buni, branhamisti, franksiti si ex-mesagisti… Intelegeti odata ca viziunile „apocaliptice” sau de alta natura sunt VIZIUNI, IMAGINI, SIMBOLURI. „Vazatorilor” li se nasc anumite imagini in mintea lor, potrivit contextului temporal, cultural si religios, cat si puterii imaginative. Ceea ce „spune Dumnezeu” sunt – cum a zis fr. John mai sus – „lucrurile ascunse”, care nu se pot transfera din „mintea” sau constiinta divina in mintea umana. Transferul se face prin „vedenia” unei imagini care este o forma simbolica, arhetipala. De exemplu, vezi un „cal”, sau o alta „faptura” de om, animal, inger, cu aripi, sabie, foc, etc. Dar asta nu inseamna ca in realitate exista „cai” si alte fapruri LITERALE care umbla prin cer ca sa se „implineasca viziunea”. Este exact ca intr-un VIS, cand visezi anumite lucruri, care REPREZINTA ceva, nu SUNT acel lucru. Poate ca unul care acum 2000 ani visa un cal, acum viseaza o locomotiva, sau un TIR… Si in loc de inger, iti apare in „viziune” un angajat DHL…

  Si simbolurile sunt valabile in context local, nu universal. De exemplu, daca cineva „vede” un „om” ce sta cu „un picior pe mare, si unul pe uscat” si cu mana face semnul celebru de pe Facxebook „Imi place”, aceasta poate avea cu totul alte semnificatii in alte locuri. In Turcie de exemplu reprezinta o invitatie la practici homosexuale, in timp ce in Australia, Iran, Nigeria sau Afganistan exprima DISPRET fata de o persoana. Asa ca, sa nu ne grabim deci sa dam „interpretari” vedenilor scrise, cu atat mai putin, celor NESCRISE!

  „Lucrurile descoperite sunt ale oamenilor” – adica mesajul „ascuns”, tainic, are o anumita semnificatie, fara nici o indoiala. Dar aceasta este unul sau chiar mai multe aspecte personale, ceva ce tine (cel mai probabil) de sufletul unei perosoane in parte. Pentru fiecare, „calul”, „trambita”, „pecetea” sau „tunetul” si orice alt simbol sunt arhetipuri, sabloane, trasaturi psihologice care se manifesta in viata cotidiana sub diferite feluri.

  Nebunia omeneasca este, atunci cand cineva (fie el si un PROFET) gaseste o interpretare anume si incearca sa o generalizeze, sa o fixeze in istorie, pentru fiecare si pentru toate timpurile. Asa se explica si oscilatiile lui Branham, ca s-a descoperit sau ca nu s-a descoperit, si creearea a 27x27x27x27x27x27 idei fixe, pe care fiecare incearca sa le bage in capul celorlalti, ceea ce evidenr ca nu merge…

  A fi PROFET cu adevarat nu presupune doar a avea acces la „linia de comunicatii cu divinul”, aceasta aproape ca oricine reuseste la un moment dat (de exemplu in vis). Un PROFET ADEVARAT intelege functionarea mecanismului de imagini si simboluri si are abilitatea de a „decoda”, de a dezbraca, de a extrage informatia divina din imaginile mentale din capul lui. Cine nu face aceasta, sau o face prost, este doar un PROFET MINCINOS. Chiar daca a „receptionat” mesajul corect, spune minciuni, deoarece puri si simplu nu stie ce spune.

  Cine doar inventeaza „Profetii”, fara sa fi „vazut” sau visat nimic, nu este „Profet”, deci nu poate fi un „Profet mincinos”, ci doar un mincinos, un ipocrit nerusinat sau un bolnav mintal.

  ABEL

 12. Sunteti voi sinceri, interesati de Cuvantul Domnului in Glasurile celor sapte tunete ? Ori vreti doar sa mai adaugati alte variante de pareri omenesti la acelea pe care ziceti ca deja le cunoasteti ?

 13. De Cuvantul Domnului interesati, da.

  De interpretarile (si acelea contradictorii) ale oamenilor, catusi de putin!

  Stii tu cumva, ce au „spus” cele 7 tunete? Ma intereseaza asa, ca parere, pentru ca fiecare poate gasi inauntrul sau raspunsul…

 14. Am cercetat Mesajul cu Biblia pe masa mai multi ani, si am cautat cu insistenta sa aflu daca Domnul a ingaduit sa fie vorbita aceasta taina generatiei noastre . M-am rugat tot timpul si am ascultat multi predicatori contemporani, in vorbirile lor pe aceasta tema , si am ajuns la concluzia ca DA, taina celor sapte tunete s-a sfarsit , fiind profetit asa : „. ca in zilele in care ingerul al saptelea va suna din trambita lui, se va sfarsi taina lui Dumnezeu, dupa vestea buna vestita de El robilor Sai, prorocilor.” (Apoc.10:7)
  Daca cineva o cunoaste sau nu, acest lucru nu este decat la buna voia Lui , asa cum a afirmat si Pavel, :”caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, (Efes.1:9) ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor,…..”
  Eu stiu ca daca cineva se roaga cu credinta , „Indrazneala pe care o avem la El este ca, daca cerem ceva dupa voia Lui, ne asculta. (1Ioan.5:14) Apostolul Pavel s-a referit deseori la voia lui Dumnezeu : El mi-a zis: „Dumnezeul parintilor nostri te-a ales sa cunosti voia Lui, sa vezi pe Cel Neprihanit si sa auzi cuvinte din gura Lui; (Fapt.22:14) Fiindca promisiunea lui Isus este valabila inca, „Peste putina vreme, lumea nu Ma va mai vedea, dar voi Ma veti vedea; pentru ca Eu traiesc, si voi veti trai. (Ioan.14:19), inseamna ca toti crestinii au aceasta oportunitate, fiindca Tatal doreste sa fie cunoscut de catre fiii Sai legitimi . Si acei fii sunt ,( oricat de multe suflete omenesti ar exista vreodata,si oricati ar dori sa fie ) dupa cum este scris in Scripturi,, numai copiii din samanta lui Abraham, prin Israel . ( toti oamenii sunt chemati, dar putini sunt alesi , si Dumnezeu si-a aruncat privirile peste Neamuri, ca sa aleaga din mijlocul lor un popor care sa-i poarte Numele )
  Cei alesi trebuie sa stie taina , fiindca ” voi, fratilor, nu sunteti in intuneric, pentru ca ziua aceea sa va prinda ca un hot. „(1Tes.5:4)
  Orice parere pro sau contra Mesajului ne-am afisa-o, aceasta nu ne ajuta , daca Dumnezeu nu ne vorbeste ( daca auzirea sau citirea Cuvantului Sau nu ne spune niciodata ceva interesant sufletului nostru ) Dar, daca ne vorbeste, viata noastra este schimbata , si bucuriile se inlantuiesc , precum cantam uneori : ” Leaga-ne , Doamne ….cu lanturi de dragote ” ( in oricare tarina am fost plantati )


  Biblia ne spune asa , nimeni nu a stiut lucrul acesta inainte ca Dumnezeu sa trimita Mesajul de dragoste Bisericii Lui , ca numai crestinii = israelitii si iudeii sunt samanta legitima a lui Abraham, pastrata incognito de El pana la vremea sfarsitului : „Acum, fagaduintele au fost facute „lui Avraam si semintei lui.” Nu zice: „si semintelor” (ca si cum ar fi vorba de mai multe), ci ca si cum ar fi vorba numai de una: „si semintei tale”, adica Hristos. (Gal.3:16) De aceea vestea ca a fost gasit Chivotul legamantului este foarte importanta pentru ei toti !

 15. Si eu cred ca taina s-a descoperit, cu diferenta, ca nu doar noua si in aceasta generatie, ci in toate timpurile, celor ce o cauta – cum ai scris – cu mare credinta. Aceasta taina este, dupa intelegerea mea, ceva profund personal, de aceea nici nu poate fi „scris” sau transmis de la unul la altul… Aceasta Taina nu inseamna nimic mai putin decat „a cunoaste pe Dumnezeu”, a se cunoaste (si recunoaste) pe sine, intr-un tablou mai complet…

 16. Cand au construit Chivotul, Moise i-a instruit sa-l faca dupa viziunea aceluia din cer . Este scris despre el in profetia data in vremea cand a fost ascuns : „Cand va veti inmulti si veti creste in tara, in zilele acelea, zice Domnul, nu se va mai vorbi de chivotul legamantului Domnului si nu-i va mai veni nimanui in gand, nu-si vor mai aduce aminte de el, nu-i vor mai simti lipsa si nici nu vor mai face altul. (Ier.3:16) Insa de cand s-a implinit vedenia lui Ioan, „Si Templul lui Dumnezeu, care este in cer, a fost deschis si s-a vazut chivotul legamantului Sau in Templul Sau. Si au fost fulgere, glasuri, tunete, un cutremur de pamant si o grindina mare. „(Apoc.11:19) Biserica si Israelul au primit un imbold puternic sa se pregateasca pentru revenirea lui Mesia , Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatele lumii , pe Pamant .
  Cand va reveni, puterea din sangele viu care inca mai este pe altar va fi luata si altarul va fi curatit , mania lui Dumnezeu revarsandu-se ca un foc mistuitor si curatitor al tuturor mizeriilor lumii acumulate de-a lungul vremurilor
  Pe aceasta pagina nr.13 a ziarului Metro de astazi, in dreapta sus, este acest scurt articol „If robots don’t wipe us out, asteroids and viruses will ” Daca robotii nu ne vor distruge, asteroizii si virusurile ingineresti mortale o vor face .
  http://e-edition.metro.co.uk/2016/04/29/

 17. cherie zice:

  Foarte interesant dar eu neintelegand engleza… nu pot comenta. Totusi ce voia sa spuna cu cele doaua temple din care unul este fals? La Ierusalim catolicii au un loc unde considera ca s-a infipt crucea cu Cristos rastignit si ortodocsii alaturi au un alt loc… Se refera cumva la asta?

 18. Cherie, nu stiu sa zjca in video ceva despre doua temple, probabil ca tu ai vizionat alt video , clickuind pe ecran chiar la inceput, si te referi la video acesta https://youtu.be/Vjpj8AYs8lw ?
  Adevarul pe care-l stiu eu este ca la toate evenimentele biblice le sunt atribuite cate doua localizari, asa ca neaparat una este falsa .. De exemplu, secole de-a randul s-a stiut ca Domnul Isus a fost rastignit pe varful pietrei numita Capatana , insa Ron Wyatt a demonstrat ca a fost rastignit la poalele acelei formatii stancoase cu chip de craniu uman . S-a stiut ca mormantul este departe de locul rastignirii, in cladirea bisericii construita de catolici, dar s-a demonstrat ca este doar la o azvarlitura de bat doar, putin mai la vale de el .S-a stiut ca trecerea Marii Rosii s-a facut in partea de nord a ei, dar a fost demonstrat ca locul treceriii este mai pe la mijlocul golfului Akaba , unde exista plaje intinse pe ambele maluri si unde fundul marii este mult mai la suprafata decat in alte parti .S-a stiut ca Muntele cu rugul aprins este in peninsula Sinai, dar este evident ca el se afla in Arabia

 19. Si pe toate astea le-a „demonstrat” Wyatt? Fara dovezi, fara referinte, neacreditat nici de oameni de stiinta, nici de propria-i biserica? Numai pretenti… Nimic REAL. Foarte greu de crezut…

 20. Foarte greu de crezut…..pentru oricare Toma modern care vede fimarile, si cu efort sustinut (oricine ar fi ) poate gasi posibilitatea sa puna piciorul si mana proprie pe lucrurile prezentate de Ron Wyatt si de altii care au fost pe acolo si au distribuit pe You tube filmarile lor

 21. Mai credulule, tu macar intelegi care e diferenta intre PRETENTIE si DEOMONSTRATIE? Ce filmari am vazut? Alea din grota pe care „ingerul” a interzis sa fie aratate? Pe ce sa pun mana sau piciorul? A infiintat Wyatt vreun institut sau muzei in care sa isi prezinte descoperirile?

  A „demonstra” – dupa parerea mea – inseamna a convinge comunitatea sttintifica de un adevar. Iata ce spune DEX-ul:

  DEMONSTRÁ, demonstrez, vb. I. 1. Tranz. A arăta în mod convingător, prin argumente, prin raționamente logice sau prin exemple concrete, adevărul sau neadevărul unei afirmații, al unui fapt etc.; a proba, a dovedi. ♦ A face dovada, prin calcule și prin raționamente, a adevărului exprimat într-o teoremă, într-o formulă etc.

  Dar aici nimic, doar A PRETINDE, A SUSTINE, A EXPRIMA TEORII, A EMITE IPOTEZE.

  Ia mai slabeste-ne cu povestile lui Toma, care nu se potrivesc in acest context. Sau crede tot ce vrei, si ca pamantul este plat si centrul univrsusli, dar nu mai judeca tu pe cei care nu impartasesc ideile altora…

 22. Cherie, se pare ca tu in inteles ceva, dar Behaitul nu a prins ideea (poate nici nu a vizionat pana la capat filmul de el postat)…

  Asa ca iti spun eu despre ce e vorba (desi si eu am urmarit doar anumite puncte, ca sa inteleg la ce te-ai referit):

  Filmul din articol este un amalgam de idei, printre altele, „descoperirile” adventistului Ron Wyatt (despre care fie vorba intre noi, nu sunt noi, ci facute – pardon pretinse – acum 40 ani). Apoi in loc sa urmeze o „demonstratie” stiintifica, autorul filmului vine cu teorii teologice adventiste, care nici pe departe nu mai au legatura cu descoperirile arheologice, si evident, sunt la fel doar pretentii, acuzatii, de fapt niste mizerii…

  Ideea prezentata la final, este ca exitsa doua temple, unul fizic, pe care evreii (si mai nou unii crestini obsedati de mesianism iude-crestin din secolul 1) il vor reconstruit. Dar – ne spune vorbitorul fizic, acela nu mai este important, pentru ca „Isus nu va reveni in cel fizic” (chiar daca ar fi reconstruit in final de anumiti iudaisti radicali. Pe langa acesta, exista un „templu spiritual” care reprezinta comunitatea credinciosilor (daca ii intrebi mai exact, iti vor spune ca sunt cei care tin sabatul adica adventistii, daca il intrebi pe Behait iti va spune clar ca sunt cei care au ascultat Mesajul lui William Branham, si asa, fiecare are propria-i grupare ce reprezinta „templul”.

  Bun, deci fara a crea certuri, despre cine sa fie, cine sa nu fie, e clar ca de la „arheologie” si lucruri concrete, din lemn si piatra, s-a trecut la psihologie si simbolistica. Deci templul fizic e „fals” iar cel „spiritual” ar fi cel „corect”

  Pana aici toate bune, si eu sunt de acord ca simbolul templului in scrierile sfinte este o imagine arhetipala, nu neaparat o cladire ce trebuie reconstruita (asa cum nici „chivotul” nu este o cutie de lemn ce trebuie neaparat gasita si pusa la locul ei…)

  Doar ca din pacate, bietii sectanti (de orice coloratura religioasa) sunt poate buni teologi, dar foarte prosti psihologi. Ei nu inteleg simbolurile arhetipale ca fiind laturi ascunse (nestiute) in fiecare fiinta ce are suflet (psyche). Asa ca ce fac? Cad din nou in literalism, si interpreteaza „templul” ca fiind o anumita grupare religioasa, Christosul ca fiind un „pastor bland in cer” care incearca sa-i impace pe toata lumea (sau depinde de orientare, sa-i nimiceasca cu toiagul de fier pe cei non-conformisti) iar pe „Anticrist”, il vad in persoana PAPEI de la Roma, caci cel care a facut filmul era Adventist de Ziua a Saptea, iar acum 250 ani, Papa era imaginea „raului intruchipat”, a „dracului impielitat”, o imagine pe care au mostenit-o si Branhamistii, care au ca „mama” adventismul si ca „tata” penticostalismul. Ei nu se mai pot debarasa de astfel de fantasme care ii urmaresc ziua si noaptea, asa se face ca Behaitul si Branhamistii se simt bine cand privesc la astfel de „demonstratii stiintifice” care le „confirma” ceea ce „le-a spus si Profetul”.

  Acum esti la curent 🙂

  Shalom!
  ABEL ben ADAM

 23. Exista si traduceri in romana, cautati pe youtube: Ron Wyatt Chivotul

  Printre altele, ce am vazut deja de ani de zile:

  si partea a doua, ascultati de la minutul 8, povestea cu „4 ingeri” care au „pazit” chivotul. I-au dat instructiuni sa isi puna camera de filmat, si sa filmeze chivotul si pietrele legii…

  Behaitule, fa un articol cu filmul lui Ron Wyatt din grota. Sau macar arata niste poze cu chivotul, ingerii, sau tablele legii. Sau macar spune-ne la ce laborator a fost examinat „sangele domnului” si arata-ne raportul oficial. Spune-ne numele examinatorilor.

  Si tu mai ai tupeul sa numesti aceasta „Demonstratie” si nesimtirea de a ne face pe noi „necredinciosi” ca si Toma?

  HELOOOU, TREZIREA!

 24. Anonim zice:

  O alta marturie, dupa parerea mea nu conteaza cine din ce „tabara” face parte, atat timp cat e corect cu Scriptura…

 25. Am vizionat si eu, mai demult , multumesc pentru postare, Angelica , aceste informatii au valoare doar pentru cine iubeste cu adevarat Cuvantul si se straduieste cu toata inima sa-L cunoasca pe deplin , fiindca nici El nu este anonim si nu se prezinta niciodata sub nume fals
  „Isus i-a raspuns: „Eu am vorbit lumii pe fata; totdeauna am invatat pe norod in sinagoga si in Templu, unde se aduna toti iudeii, si n-am spus nimic in ascuns.” (Ioan.18:20)

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.