Dumnezeu nu judeca pe nimeni ….

cata  vreme  omul  traieste  viata  pamanteasca ,  fiindca El  a  dat  acest  timp  de judecata  Fiului .

Oricine  accepta  judecata  Cuvantului  lui Dumnezeu  facut  Trup  , adusa  la  cunostinta  omului   prin  Biserica  „care este trupul Lui, plinatatea Celui ce indeplineste totul in toti.” (Efes.1:23) are  posibilitatea  sa  se pocaiasca = sa-si  corecteze faptele    pentru  care  ar  putea  fi , cu  sigurnta , pedepsit,  dupa  o judecata  dreapta , fara  partinire

Poate  nu  ati  stiut  ca  Judecata   de  catre Dumnezeu  a  oricarui om se  face  numai  dupa  moartea  acestuia  „ ….oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata  „(  Evrei 9.27 ) si  ca  nimeni  nu  mai  poate  fi  scapat  de  pedeapsa  ei  din  momentul  in  care  refuza chemarea  lui Dumnezeu  la  pocainta 

Un  alt  lucru  pe  care  multi  oameni  care  citesc  Biblia  nu  l-au  inteles  este  acesta :  pocainta  nu  inseamna  faptul  ca  omul  , prin  proprie  vointa  inceteaza  a mai  face  lucruri  care produc rau , in  primul  rand ,  siesi  si  celor  din  jurul  lui , ( fiindca  omul  nascut  in  fire  nu  este si nu va fi niciodata  capabil sa  renunte  definitiv  la  metehnele  lui  ) ci  inseamna  ceea  ce  Duhul  Sfanr  a  decretat,cu  claritate  si  precizie   prin  vorbirea  apostolului Petru  in  ziua  Cincizecimii , anume   recunoasterea  Unicului  Dumnezeu  devenit  vizibil  in  persoana  Omului  Isus  Hristos  si  marturisirea  cu  gura  a credintei  in  jertfa  Lui  suportata  in  locul  nostru  ,pe  care  a  adus-o  nu  numai  ca Om Uns al  Domnului  ci   si  ca   Unic Domn  si  Dumnezeu   personal  care  S-a   aratat = descoperit  temporar  omenitii pe Pamant , intr-un  trup  de carne  umana       Preotii  ortodocsi  canta  in timpul  liturghiei  : ” Dumnezeu  e  Domnul  si  S-a  aratat noua ” fara insa sa  stie de   ce  zic asta  si  fara  sa creada  ceea  ce  spun

Biblia  relateaza  aceste  cuvinte  ale  Domnului Isus Hristos :  „Si cand va veni El, ( Dumnezeu  ca  Duh Sfant in  madularele  Trupului Sau prin  experienta  nasterii  din nou )  va dovedi lumea vinovata in ce priveste pacatul, ….. (Ioan.16:8) fiindca ei nu cred in Mine ”    Vinovatia  oamenilor  in  ceea  ce  priveste  neprihanirea  si  iudecata  este  stabilita  in  faptul  ca  acestia  nu-L  mai  pot  vedea  in  anturajul  lor ( mediul in  care  traiesc fiind  lipsit  de prezenta  Lui )  iar  conducatorul  vietii lor = Stapanitorul  lumii  acesteia,  este  deja  judecat si  condamnat .

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Dumnezeu nu judeca pe nimeni ….

 1. cherie zice:

  Cine a spus asta ?

  Un alt lucru pe care multi oameni care citesc Biblia nu l-au inteles este acesta : pocainta nu inseamna faptul ca omul , prin proprie vointa inceteaza a mai face lucruri care produc rau…… ci inseamna ceea ce Duhul Sfanr a decretat,cu claritate si precizie prin vorbirea apostolului Petru in ziua Cincizecimii , anume recunoasterea Unicului Dumnezeu devenit vizibil in persoana Omului Isus Hristos si marturisirea cu gura a credintei in jertfa Lui suportata in locul nostru

  Cum scrie ]n biblie? 🙂 Scrie ca Petru spune , Dumnezeu atat ne cere, sa strigam in gura mare, o fraza ? Nu ne cere sa ne comportam asa cum le-a cerut Isus oamenilor ? Adica asta trebuie sa retinem CE SPUNE PETRU, ca trebuie doar sa spunem ca credem in Isus si sa mergem eventual la biserica si sa ne laudam ca Isus este Dumnezeul nostru ? Doar vorbele conteaza, nu faptele ? Asta zici ca nu inteleg oamenii????

  Inca odata, „CINE SPUNE ASTA?” 🙂

 2. Ce scrie in Biblie, Cherie, si cum citesti ? Nu te intreb numai pe tine, ci pe toti cititorii, fiindca majoritatea celor pe care-i cunosc stiu ca nu sunt decat in mica masura dornici sa citeasca si sa si stie ce citesc .
  Vreau sa incep si sa si termin aceste cateva explicatii cu citate din Scripturi .
  „Pleaca, Satano”, i-a raspuns Isus. „Caci este scris: „Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti.” (Mat.4:10)
  „Iti inchipui ca ai dreptate si crezi ca te indreptatesti inaintea lui Dumnezeu,cand zici: „La ce-mi foloseste, ce castig am ca nu pacatuiesc?”
  Iti voi raspunde si la aceasta, tie si prietenilor tai totodata. Uita-te spre ceruri si priveste! Vezi norii cat de sus sunt fata de tine? Daca pacatuiesti, ce rau Ii faci Lui? Si cand pacatele ti se inmultesc, ce-I faci Lui?
  Daca esti drept, ce-I dai Lui? Ce primeste El din mana ta?
  Rautatea ta nu poate vatama decat semenului tau, dreptatea ta nu foloseste decat fiului omului.” ( Iov 35.2-8)
  Inainte de a urmari firul acestei expuneri, te rog sa mai citesti odata cu atentie si sa te gandesti la ce ( si de ce ) am citat , ( din aceste doua pasaje ), din Matei si din Iov .
  Daca verifici textele prin care suntem chemati la pocainta, acestea sunt toate in legatura cu Imparatia ,cu Evanghelia Imparatiei si cu intoarcerea la Dumnezeu, ( Cel adevarat, bineinteles, ) si parasirea felului de inchinare idolatru , ca si conditie pentru a ne fi iertate pacastele : ” De atunci incolo, Isus a inceput sa propovaduiasca si sa zica: „Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape.” (Mat.4:17)
  El zicea: „S-a implinit vremea, si Imparatia lui Dumnezeu este aproape. Pocaiti-va si credeti in Evanghelie.” (Marc.1:15)
  „Pocaiti-va”, le-a zis Petru, „si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh. (Fapt.2:38)
  Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare (Fapt.3:19)
  Ce inseamna aceasta porunca : ” Pocaiti-va ! ” ? Ce intelege lumea si cum zice Scriptura , a cautat cineva si a vrut sa stie si sa inteleaga ? Cand v-am indemnat , in articol, sa cititi cuvantarea lui Petru din ziua Cincizecimii = Rusalii , cu acest scop am facut-o, , sa va fac sa va ganditi la importanta acestei cerinte si a modului de-a o indeplini .Daca v-am citat versetul in care Dumnezeu zice ca El va judeca lumea in aceste trei acuzatii doar : in ceea ce priveste pacatul, neprihanirea si judecata , am vrut sa va fac atenti la ceea ce cere Dumnezeu : o inchinare corecta , pentru a ne absolvi de orice fel de rau care isi are salasul in om, oricine ar fi el .Daca acceptam sa ne supunem , lasand Duhul Lui Sfant sa-si faca lucrarea Lui desavarsita in viata noastra, nu mai este ” eu”-l care face si drege, ca pana la urma lucrurile sa iasa mereu rau si prost, ci este puterea lui Dumnezeu care schimba tot raul in bine .
  Lucrarea Lui incepe intotdeauna cu schimbarea inimii ( a sentimentelor ) si a duhului ( a gandirii ) noastre omenesti = firesti, cu o inima si un duh diferit de ceea ce avem de la nasterea prin sex, fiindca are loc o nastere noua , cum zice Scriptura, din apa si din Duh
  Continuare …

 3. ……continuare
  Se spune despre Ioan Botezatorul ca „… pana la Ioan au prorocit toti Prorocii si Legea. (Mat.11:13) Legea si prorocii au tinut pana la Ioan; de atunci incoace, Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu se propovaduieste; si fiecare, ca sa intre in ea, da navala. (Luc.16:16)
  Ioan a fost ” mai mult decat un prooroc ” (Mat.11:9) si el a fost primul care a vorbit despre pocainta si despre botez , in Spiritul Legii . El a raspuns celor nedumeriti in privinta a ceea ce propovaduia el : ” Ioan zicea, dar, noroadelor care veneau sa fie botezate de el: „Pui de naparci, cine v-a invatat sa fugiti de mania viitoare?
  Faceti, dar, roade vrednice de pocainta voastra si nu va apucati sa ziceti in voi insiva: „Avem pe Avraam ca tata!” Caci va spun ca Dumnezeu din pietrele acestea poate sa ridice fii lui Avraam.
  Securea a si fost infipta la radacina pomilor: deci, orice pom care nu face rod bun este taiat si aruncat in foc.”
  Noroadele il intrebau si ziceau: „Atunci ce trebuie sa facem?”
  Drept raspuns, el le zicea: „Cine are doua haine sa imparta cu cine n-are niciuna; si cine are de mancare sa faca la fel.”
  Au venit si niste vamesi sa fie botezati si i-au zis: „Invatatorule, noi ce trebuie sa facem?”
  El le-a raspuns: „Sa nu cereti nimic mai mult peste ce v-a fost poruncit sa luati.”
  Niste ostasi il intrebau si ei si ziceau: „Dar noi ce trebuie sa facem?” El le-a raspuns: „Sa nu stoarceti nimic de la nimeni prin amenintari, nici sa nu invinuiti pe nimeni pe nedrept, ci sa va multumiti cu lefurile voastre.”
  Fiindca norodul era in asteptare si toti se gandeau in inimile lor cu privire la Ioan, daca nu cumva este el Hristosul, Ioan, drept raspuns, a zis tuturor: „Cat despre mine, eu va botez cu apa; dar vine Acela care este mai puternic decat mine si caruia eu nu sunt vrednic sa-I dezleg cureaua incaltamintei. El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc.( Luca 3.7-16)
  Citind cu luare aminte, ceea ce a zis Ioan sa faca cei care veneau la el sa fie botezati ,erau roade vrednice de pocainta , nu pocainta in sine, iar Evanghelia = Vestea buna era ca Cel ce urma sa vina dupa el (Ioan boteza doar cu apa ) va boteza cu Duh Sfant si cu foc . Faptul ca omul s-a pocait era demonstrat de faptele acestuia .
  Ce era atunci pocainta ? Este foarte important sa stim, cred eu, daca citim ca si Isus si-a inceput lucrarea de propovaduire cu aceeasi porunca de pocainta si de credinta in Evanghelie , si acelasi lucru au continuat sa propovaduiasca si apostolii si inca se propovaduieste pana astazi in toate adunarile crestinilor ..
  Cine este cu adevarat interesat sa cunoasca raspunsul si sa si implineasca ceea ce cere Dumnezeu de la orice om ? Eu am zis ; numai samanta lui Abraham , care sunt fii ai fagaduintei . Inainte de implinire a ceea ce a zis Dumnezeu (o lucrare a Duhului prin Cuvant ), era Abram, omul vechi= batran, care avuse prin puterea sexului,un copil in afara casatoriei din impreunarea cu o servitoare . Fiul mostenitor insa , a fost adus in existenta printr-o putere diferita, care s-a demonstrat prin slabiciunile omenesti ( o nevasta stearpa si un barbat care nu mai avea dorinte sexuale ) Credeti ca lucrul acesta nu are nici o importanta in intelergerea voii lui Dumnezeu cu privire la pocainta si mantuirea noastra ? Ar insemna sa nu credeti ca „Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, ” (2Tim.3:16)
  Si ar fi de dorit ca fiecare dintre aceia care sunt samanta lui Abraham sa caute si sa gaseasca raspunsul in Biblie la intrebarea despre pocainta , acesta fiind dat in cuvantarea lui Petru in ziua Cincizecimii , caci Petru a spus , printre altele :”Sa stie bine, dar, toata casa lui Israel, ca Dumnezeu a facut Domn si Hristos pe acest Isus pe care L-ati rastignit voi.” (Fapt.2:36)
  Pe acest Isus, Dumnezeu L-a inaltat cu puterea Lui si L-a facut Domn si Mantuitor, ca sa dea lui Israel pocainta si iertarea pacatelor. (Fapt.5:31)
  Dumnezeu nu are nimic cu restul lumii , fiindca ceilalti au un alt stapan .”Nu voi mai vorbi mult cu voi; caci vine stapanitorul lumii acesteia. El n-are nimic in Mine; (Ioan.14:30)
  Mesajul Orei pentru fiecare generatie de crestini , incepand cu aceia de la cincizecime si continuand cu a copiilor lor si a copiilor copiilor lor in oricat de mare numar vor fi cei chemati de Domnul, Dumnezeul nostru Isus Hristos este chemarea la inchinare prin rugaciune, cantari de lauda si lectii de intelegere a Cuvantului lasat de El ca sa-L implinim

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s