Ce vad eu „bine ” si „rau ” in articole de pe acelasi blog

Unul  dintre  articole  , bine   http://comori.org/articol.php?nr=230&sub=0

Cum să studiem Scriptura?

Un articol de C. H. Mackintosh

Este  foarte dificil pentru oricine să încerce  să prescrie unei alte persoane o metodă corectă de a studia Scriptura. Adâncimea infinită a Scripturii, resursele nelimitate care sunt în Dumnezeu şi gloriile personale ale lui  Hristos sunt dezvăluite doar credinţei şi nevoii. Aceasta face ca totul să fie atât de simplu. Nu avem nevoie de inteligenţă sau de putere intelectuală, ci de simplitatea unui copilaş. Cel care a compus Sfintele Scripturi este Cel care trebuie să ne deschidă înţelegerea pentru a primi învăţătura lor preţioasă. Şi El va face aceasta doar dacă Îl vom aştepta cu o inimă într-adevăr arzătoare.

Nu trebuie să pierdem niciodată din vedere faptul că cunoştiinţa noastră va creşte doar dacă acţionăm conform cu ceea ce ştim. Nu va avea nicio valoare să stăm doar şi să citim Biblia ca un cărturar. Ne putem umple intelectul cu cunoştinţă biblică, putem avea doctrinele Scripturii şi litera ei la degetul nostru mic, fără a avea nicio fărâmă de ungere sau de putere. Trebuie să mergem la Scriptură ca un om însetat la fântână; ca un om înfometat la o masă; ca un marinar la hartă. Trebuie să mergem la ea pentru că nu putem trăi fără ea. Nu mergem ca să studiem ci ca să ne hrănim. Instinctele naturii divine ne fac să dorim Cuvântul lui Dumnezeu, la fel cum un copilaş nou-născut îşi doreşte laptele prin care va creşte. Omul cel nou creşte prin hrănirea cu Cuvântul.

Se înţelege deci cât de practică şi de reală este întrebarea: cum să studiem Scriptura? De aceasta se leagă în mod intim întreaga noastră stare spirituală şi morală, mersul nostru zilnic, obiceiurile şi căile noastre. Dumnezeu ne-a dat Cuvântul Său pentru a ne forma caracterul, pentru a ne modela comportamentul şi pentru a ne trasa calea.

Dacă deci Cuvântul nu are asupra noastră o influenţă formatoare şi o putere călăuzitoare, este o mare nebunie să ne gândim la acumularea în intelect a unei cantităţi de cunoştinţe din Scriptură. Aceasta ne poate doar umfla şi înşela. Este un lucru extrem de periculos să facem trafic cu adevăruri pe care nu le-am înţeles (sau simţit) cu inima; aceasta conduce la o indiferenţă a inimii, la o superficialitate a duhului, insensibilitate a conştiinţei, lucruri rele pentru oamenii cu adevărat evlavioşi.

Niciun lucru nu ne va arunca mai uşor în mâinile duşmanului decât o cantitate de cunoştinţă mentală a adevărului, fără o conştiinţa sensibilă, o inimă sinceră, o minte dreaptă. Profesiunea de credinţă care nu actioneaza asupra conştiinţei şi apoi nu se vede în viaţă este unul dintre pericolele zilei în care trăim.

Cu mult mai bine să cunoşti puţin, dar aceasta în realitate şi putere, decât să profesezi o mare cantitate de adevăr, care să rămână în regiunea înţelegerii, fără putere, neavând nicio influenţă asupra vieţii. Ar fi cu mult mai bine să fiu sincer în Romani 7 bookmark document decât fictiv, imaginar în Romani 8 bookmark document. În primul caz sunt sigur că voi ajunge bine, dar în cel de-al doilea nu se ştie la ce voi ajunge.

Cât despre problema folosirii scrierilor umane pentru a studia Scriptura este nevoie de mare atenţie. Fără îndoială că Domnul poate să folosească scrierile slujitorilor Săi, la fel cum foloseşte predicarea lor, şi face lucrul acesta,  pentru învăţarea şi zidirea noastra. Într-adevăr, în starea actuală a adunării, dărâmată şi divizată, este minunat să observi harul bogat şi grija atentă cu care El Îşi hrăneşte poporul preaiubit folosind scrierile slujitorilor Săi.

Repetăm însă: este nevoie de mare atenţie, de o aşteptare hotărâtă a Domnului astfel încât să nu abuzăm un dar atât de preţios, pentru că aceasta ne va conduce la a face comerţ cu capital împrumutat. Dacă suntem într-adevăr dependenţi de Dumnezeu, El ne va da lucrul corect. El va pune în mâna noastră cartea potrivită. El ne va hrăni cu hrana care ni se potriveşte. Astfel o vom primi de la El şi o vom păstra în părtăşie cu El. Este proaspătă, vie, puternică, transformatoare, vorbeşte inimii şi străluceşte în viaţă. Iar noi creştem în harul şi cunoaşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. Preţioasă creştere. De-am avea mai mult parte de ea!

În sfârşit trebuie să ne aducem aminte că Sfânta Scriptură este vocea lui Dumnezeu şi Cuvântul scris este transcrierea Cuvântului viu. Putem înţelege Scriptura doar învăţaţi de Duhul Sfânt, iar El dezvăluie adâncimea vie a Cuvântului, credinţei şi nevoii. Să nu uităm niciodată lucrul acesta!

 Un alt articol, rau   http://comori.org/articol.php?item=1428

Branhamismul, sau doctrina lui William Branham

Un articol de pe site-ul bibliquest.org

W. Branham neaga Trinitatea (așa cum o fac și Martorii lui Iehova). Acest lucru ne confirmă originea doctrinei sale. Cel care atacă astfel Persoana adorată a Domnului nostru Isus Hristos, chiar sub masca unei fidelități față de Dumnezeu și de Cuvântul Său, este cel care ar vrea să fie el însuși considerat Dumnezeu, adică Satana însuși.

W. Branham a început prin a afirma că Domnul Isus Hristos este Dumnezeu Însuși, întrupat, ceea ce, la o primă vedere este liniștitor. Dar, renegând Trinitatea (așa cum fac Martorii lui Iehova), el învață că Fiul nu este decât manifestarea Tatălui în timp și amestecă totul într-un monoteism unitarian (nu trinitar).  După el, 1. Ioan 4:14 bookmark document ar trebui citit astfel: „Tatăl a devenit Fiul ca să fie Mântuitorul lumii”; or textul spune fără echivoc că: „Tatăl L-a trimis pe Fiul ca să fie Mântuitorul lumii”. Ceea ce W. Branham vrea să distrugă nu este divinitatea Domnului Isus Hristos, așa cum fac Martorii lui Iehova, ci personalitatea Fiului. Astfel, Fiul nu ar mai fi – după el – decât o manifestare a Tatălui în timp. Astfel nu ar mai exista, conform doctrinei lui, Fiul etern al lui Dumnezeu.

Cine altul ar dori să scape astfel de Fiul lui Dumnezeu, dacă nu anticristul, cel care-L neagă pe Fiul și care nu-L are nici pe Tatăl (1. Ioan 2:23 bookmark document)? Acesta este tatăl minciunii care răstălmăcește Scripturile printr-un pretins profet spre propria lui distrugere.

Teoria lui W. Branham despre abandonarea Domnului Isus pe cruce de către Dumnezeu („Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?”) este blasfematoare: el ne spune că acest strigăt al Mântuitorului este consecința faptului că Duhul S-a retras din El și pe cruce n-a rămas decât un om. Or Scriptura ne spune că Domnul Isus prin Duhul Sfânt S-a adus jertfă (Evrei 9:14 bookmark document). Viclenia celui care I se opune lui Dumnezeu este evidentă.

W. Branham greșește fundamental și în interpretarea Genezei 4:1, text care ne spune extrem de clar că tatăl lui Cain a fost omul Adam. W. Branham aberează că, dimpotrivă, Cain  este rezultatul unei relații dintre Eva și șarpe, citându-l pe Luca 3:7 bookmark document – „pui de năpârci”. Pentru a accepta teza pe care el o propune, ar trebui abandonat textul Scripturii și acceptată descoperirea lui Branham, care este clar împotriva a ceea ce este scris în1. Corinteni 4:6 bookmark document; 2. Petru 3:16 bookmark document. Această revelație nu poate veni de la Duhul Sfânt, ci doar dintr-un duh  de ademenire și de rătăcire, un duh de minciună (al cărui tată este Satan, Ioan 8:44 bookmark document). Scriptura nu se contrazice.

De asemenea, W.Branham neagă chinurile veșnice (iadul), iarăși contrar Scripturii.

Au mai existat multe alte profeții ale lui W. Branham care s-au dovedit false.

Pe de altă parte, în discursurile lui W. Branham sunt și destule lucruri adevărate, care i-au sensibilizat pe mulți, dar asta nu-l justifică cu nimic pentru că falșii profeți amestecă adevărul cu minciuna: „Păziți-vă de prorocii mincinoși! Ei vin la voi îmbrăcați în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt niște lupi răpitori.”  (Matei 7:15 bookmark document).

W. Branham a avut îndrăzneala să se pretindă Ilie, care trebuie să vină, conform  Maleahi  4:5. Aceasta este încă o minciună, evident, căci el n-a întors inima copiilor către părinți și a părinților către copii.

Branham și branhamiștii le refuză adevăraților creștini nebranhamiști calitatea de mădulare în trupul Domnului Isus Hristos. În general, ei au un mesaj amenințător, care nu aduce pacea în suflet (contrar Galateni 5:22 bookmark document).

Ce cred eu despre acest articol

Am întrebări cu privire la acest articol

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Ce vad eu „bine ” si „rau ” in articole de pe acelasi blog

 1. Ce cred eu despre acest articol ? Ei bine, cred ca autorul primului articol a fost inspirat de Duhul Sfant, si duhul meu marturiseste impreuna cu Duhul Lui ce a fost scris : „ gloriile personale ale lui Hristos sunt dezvăluite doar credinţei şi nevoii. Aceasta face ca totul să fie atât de simplu. Nu avem nevoie de inteligenţă sau de putere intelectuală, ci de simplitatea unui copilaş. Cel care a compus Sfintele Scripturi este Cel care trebuie să ne deschidă înţelegerea pentru a primi învăţătura lor preţioasă. Şi El va face aceasta doar dacă Îl vom aştepta cu o inimă într-adevăr arzătoare.”
  In aceasta legatura a cuvintelor subliniate , citez din Scriptura : Isus umbla prin cetati si prin sate, invatand pe norod si calatorind spre Ierusalim.
  Cineva I-a zis: „Doamne, oare putini sunt cei ce sunt pe calea mantuirii?” El le-a raspuns:
  Nevoiti-va sa intrati pe usa cea stramta. Caci va spun ca multi vor cauta sa intre, si nu vor putea.” ( Luca 13 )
  Cred ca autorii celui de-al doilea articol – fiindca formularea ideilor propovaduite in el sunt rezultatul unei consfatuiri – au fost calauziti de duhuri omenesti, carora Isus le zice in continuarea cuvantarii Sale din Luca 13 :
  „. Odata ce Stapanul casei Se va scula si va incuia usa, si voi veti fi afara si veti incepe sa bateti la usa si sa ziceti: „Doamne, Doamne, deschide-ne!”, drept raspuns, El va va zice: „Nu stiu de unde sunteti.”
  Atunci veti incepe sa ziceti: „Noi am mancat si am baut in fata Ta, si in ulitele noastre ai invatat pe norod.”
  Si El va raspunde: „Va spun ca nu stiu de unde sunteti; departati-va de la Mine, voi toti lucratorii faradelegii.” Va fi plansul si scrasnirea dintilor, cand veti vedea pe Avraam, pe Isaac si pe Iacov si pe toti prorocii in Imparatia lui Dumnezeu, iar pe voi scosi afara.
  Vor veni de la rasarit si de la apus, de la miazanoapte si de la miazazi si vor sedea la masa in Imparatia lui Dumnezeu.Si iata ca sunt unii din cei de pe urma, care vor fi cei dintai, si sunt unii din cei dintai, care vor fi cei de pe urma.”

 2. licangelyca zice:

  Da, sunt de acord cu prima parte a articolului, este cu adevarat o sinteza extraordinara a Cuvantului, nici ca se putea mai buna, doar Duhul Sfant poate aduce astfel Întelegerea, MINUNANT!
  Partea doua nu am ce comenta, chiar daca Branhan a gresit pe undeva, asta nu inseamna ca eu trebuie sa arunc Mesajul la gunoi, treaba fiecarui ce si cum intelege!
  Multa binecuvantare si intelegere in Cuvant!

 3. Branham nu a gresit cu nimic, nici in comportare , nici in predicare . greseala este in felul cum unii privesc si interpreteaza un mesaj divin care -i supara prin modul in care le scoate la lumina faptele de necredinta in Cuvant si inchinarea la mai multi dumnezei : trei persoane = idol-la (-a)-tria .
  Domnul Isus a spus ca aceia care nu simt nevoia sa intre prin strunga oilor (https://dexonline.ro/definitie/strunga)fiindca li se pare un lucru injositor fata de ” educatia ” pe care si-au agonisit-o (https://dexonline.ro/definitie/agonisi) cu sudoarea fruntii si a mintii lor , isi vor aminti ca acest Mesaj al Cuvantului vorbit a trecut si pe ulita lor, invatand pe norod tocmai cand ei mancau si beau – nepasatori sau batjocoritori – ca pe vremea lui Noe.
  Din textul pe care l-am citat se inteleg si alte idei pe care vi le-am prezentat in premiera pe acest blog de exemplu aceea ca : locatia iadului si raiului este numai pe taram spiritual, si numai in timpul somnului mortii cand cei mantuiti sed la masa cu parintii lor iar cei pierduti privesc suparati de afara si isi mesteca = scrasnesc dintii , ura fata de acei care au inteles si iubit Mesajul orei in care au trait pe Pamant .
  Cred ca poti pricepe acest adevar si tu, cititorule, oriunde ( in care tabara ) te-ai afla la ora asta confuza,( de cumpana ) cand stii atatea lucruri contradictorii incat nu stii ce sa acepti si ce sa respingi din ofertele scoase pe piata . Dar te rog sa nu uiti niciodata asta : Cuvantul vorbit se obtine fara bani si fara plata, doar prin ascultare la Glasul Lui Si pocainta, botezul in Numele Domnului Isus Hristos si botezul cu Duh Sfant sunt semne ca tu L-ai acceptat ca si calauza in viata si l-ai urmat fara premeditare = ganduri ascunse si fara indoieli

 4. Nu stiu daca cineva a observat ce vad eu rau in articolul care-l denigreaza pe fratele Branham Iata ce vad eu ; Perfidia autorilor https://dexonline.ro/definitie/perfidia ( am mai zis lucrul acesta, ca ideile transmise nu sunt ale unuia, ci rezultatul unei consfatuiri ) este expusa chiar in prima fraza , cand zice „:W. Branham neaga Trinitatea (așa cum o fac și Martorii lui Iehova). Acest lucru ne confirmă originea doctrinei sale. Cel care atacă astfel Persoana adorată a Domnului nostru Isus Hristos, chiar sub masca unei fidelități față de Dumnezeu și de Cuvântul Său, este cel care ar vrea să fie el însuși considerat Dumnezeu, adică Satana însuși. ”
  Pentru capetele ” luminate” de doctrina trinitatii , indemnul ” . Chiar daca aveti de suferit pentru neprihanire, ferice de voi! „N-aveti nicio teama de ei si nu va tulburati!
  . Ci sfintiti in inimile voastre pe Hristos ca Domn.” Fiti totdeauna gata sa raspundeti oricui va cere socoteala de nadejdea care este in voi; dar cu blandete si teama, avand un cuget curat; pentru ca cei ce barfesc purtarea voastra buna in Hristos sa ramana de rusine tocmai in lucrurile in care va vorbesc de rau. ” ar fi un atrac la Persoana adorata ! ? Apostolul Petru , in acest indemn a talmacit pentru noi scriptura lui Isaia „”Nu numiti uneltire tot ce numeste poporul acesta uneltire; si nu va temeti de ce se teme el, nici nu va speriati! (Isa.8:12). Sfintiti insa pe Domnul ostirilor. De El sa va temeti si sa va infricosati.
  Si atunci El va fi un locas sfant, dar si o piatra de poticnire, o stanca de pacatuire pentru cele doua case ale lui Israel, un lat si o cursa pentru locuitorii Ierusalimului!
  Multi se vor poticni, vor cadea si se vor sfarama, vor da in lat si vor fi prinsi.” –
  <b. Inveleste aceasta marturie, pecetluieste aceasta descoperire, intre ucenicii Mei. -"
  Dupa intelegerea voastra , dragi cititori, Cine este Cel vrednic a fi sfintit ? Apostolul nu a vazut niciodata mai multe „persoane”, pentru el Domnul Ostirilor este Hristos ! Amin !

 5. In acest comentariu vreau sa scot in evidenta ” raul ” pe care l-am vazut in articolul care denigreaza asa zisa ” doctrina bhranhamista ” si voi dovedi ca invatatura la care se opun toate ” cultele crestine ” vine de la Dumnezeu si nu se adreseaza niciuneia dintre ele, ci doar Bisericii lui Hristos , pe care Duhul Sfant o scoate si astazi din mijlocul lor .
  In articol vedem , pe langa cateva informatii corecte, o prezentare falsa a acestora si o interpretare gresita , cand zice : ” Ceea ce W. Branham vrea să distrugă nu este divinitatea Domnului Isus Hristos, așa cum fac Martorii lui Iehova, ci personalitatea Fiului. ”
  Autorul articolului demonstreaza prin asta ca nu stie ce vorbeste, si nici nu da atentie cunoasterii Scripturilor , pentru ca acolo citim : ” ci sfintiti in inimile voastre pe Hristos ca Domn (1Pet.3:15) Doar citind cu bagare de seama ( nu doar fugitiv si in mod usuratic) Cuvantul, vom pricepe legaturile care sunt facute de Duhul pentru intelegerea noastra
  ” Caci, daca Cuvantul vestit prin ingeri s-a dovedit nezguduit si daca orice abatere si orice neascultare si-a primit o dreapta rasplatire, cum vom scapa noi, daca stam nepasatori fata de o mantuire asa de mare, care, dupa ce a fost vestita intai de Domnul, ne-a fost adeverita de cei ce au auzit-o, in timp ce Dumnezeu intarea marturia lor cu semne, puteri si felurite minuni si cu darurile Duhului Sfant, impartite dupa voia Sa! ( Evrei 2.2-4)
  Toate predicile fratelui Branham au fost inspirate si adeverite prin prezenta Ingerului Domnului in adunare , conform cuvintelor citate mai sus …..

 6. De vreo ora ma chinui sa postez acest raspuns pe blogul Angelycai, dar vad ca cineva sau ceva tot se opune… Desi am pus alte raspunsuri, acesta nu il accepta, nu inteleg nici eu de ce, poate ca contine linkuri? Nu conteaza, acum il postez aici la tine, caci oricum vroiam sa ma adresez tie, referitor la raspunsul tau legat de problemele medicale:
  https://licangelyca.wordpress.com/2015/10/21/asa-se-poate-ajunge-nicaieri/comment-page-1/#comment-194

  Deci:

  In cutreierarea mea pe net, primul articol pe care l-am citit, dupa aceste raspunsuri a fost cel de mai jos, vezi ca este si el datat in 28 octombrie. Cu riscul de a ajunge din nou criticat de domnia ta, vreau totusi sa ti-l recomand, pentru ca nu cred in coincidente.

  Iti doresc din tot sufletul sa ai credinta suficienta in vindecarea omului intreg (asa cum zice Ioan 7:23), prin tot ceea ce faci, fie prin regim, tratamente medicale, sau in Domnul Isus.

  Iata in cele ce urmeaza o marturie care poate te va ajuta si mai mult in acest scop:
  http://frecventa-sufletului.ro/2015/10/28/dorel-visan-autovindecare-surprinzatoare-am-invatat-sa-vorbesc-cu-corpul-meu/

  Despre cum functioneaza principiul de vindecare am scris si in articolul meu din august:
  http://mesajul.blogspot.de/2015/08/adevarul-gol-golut.html

  Sa stii ca iti respect credinta ta in Mesaj si nu caut sa ti-o „fur” sau sa ti-o schimb, cum poate crezi tu sau Angelyca. Din tot sufletul iti doresc NUMAI BINE si ma voi ruga ca vindecarea ta sa fie completa.

  Dumnezeu sa te binecuvanteze
  Abel

 7. Dar cine este insurat se ingrijeste de lucrurile lumii, cum sa placa nevestei. (1Cor.7:33)
  http://frecventa-sufletului.ro/2015/10/25/imbratisarile-sunt-mai-benefice-pentru-organism-decat-medicamentele-ce-efecte-produc-in-organism/
  deci, sper ca se intelege ca sunt in „holyday ” – campanie de vindecare personala
  Vreau sa va fac insa atenti ( in special pe cei care se lasa furati de aparente cand isi pun toata increderea pe autosugestia de insanatosire aratata in linkul din comentariul lui Abel ) ca duhurile de boala nu stau prea mult ” in locuri fara apa ” si au obiceiul sa se intoarca in locul de unde au plecat,dar niciodata nu revin singure . Daca nu reusim sa angajam Numele Domnului Isus Hristos la paza casei, starea pacientului devine de sapte ori mai rea , in timp extrem de scurt . Daca nu ma credeti pe mine, care am vazut mai multe cazuri legate in special de oameni dragi mie, credeti cel putin Sfanta Scriptura Luca 11.24-26

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s