O alta lectie in cadrul studiului biblic cu subiectul ” samanta sarpelui

M-am  hotarat  in  seara asta  sa  public  un  comentariu  facut  de mine  la  o  interpelare  a  Ucenicului lui Hristos  pe  blogul  acestuia  la  articolul  https://uceniculluihristos.wordpress.com/2015/09/11/23-septembrie-2015/ din  ale  carui  asteptari  s-au  ales  doar  stropii  de  saliva  iesiti  din  gura  vorbitorului  in  videoclip

De  fapt  a  fost  o  mica  neatentie  si  din  partea  mea,  cand  am  postat  primul comentariu  , pe  care  l-am  vrut  sa  fie  la  articolul  precedent  https://uceniculluihristos.wordpress.com/2015/09/06/3042/

Redau  in  continuare  dialogul

Si poate ca ai mai avea nevoie si de putin mai multa scoala , fiindca legile fizice sunt de mult batute in cuie cu formule matematice exacte, asa ca universul nostru nu este numai ce putem fiecare sa vedem si sa pipaim, ci se extinde si dincolo de simturile firii pamantesti , in domeniul spiritualului .

Crezi ca mai am nevoie de scoala?! Crezi ca nu inteleg matematica si fizica?!
Eu am facut o facultate tehnica, facuta pe vremea cand nu oricine intra la facultate si cand trebuia sa cunosti matematica si fizica foarte bine ca sa poti intra la o facultate de stat.
Tu ce scoala ai de cunosti atat de bine legile fizicii si formulele matematice?
Ai facut simulari matematice in scoala, ai idee ce inseamna sa iti alegi corect sistemul de referinta, ai idee ce inseamna fizica teoretica? Daca nu, nu iti mai da cu parerea de cata scoala mai trebuie sa faca altii…


Astazi stim cu precizie ca Fiii lui Dumnezeu din Geneza si din Cartea lui Iov nu sunt ingeri

De unde stim cu precizie asa ceva? In Iov 38:7 scrie ca fiii lui Dumnezeu se bucurau cand Dumnezeu crea pamantul. Omul a fost creat dupa crearea pamantului…

Fiii neascultarii de Cuvantul facut trup sunt sufletele legate de duhul Sarpelui cel vechi, care si-a deschis intrare in omenire prin sex, inseland pe Eva si facand-o sa creada ca a primit samanta promisa de Dumnezeu , cand a nascut pe fiul din prima impreunare cu ” profesorul „in educatia sexuala . Ea stia ca nu era de la Adam, de aceea si-a inchipuit ca este ” de la Domnul ” cum i-a spus sotului ei , la nasterea lui Cain .

Desi am mai scris, iti mai scriu ca poate pricepi si iei in considerare intr-un final ce scrie in Biblie in loc de ceea ce iti spune un om:

Genesa (Facerea) 4
1. Adam s-a impreunat cu nevasta sa Eva; ea a ramas insarcinata si a nascut pe Cain. Si a zis: „Am capatat un om cu ajutorul Domnului!”
2. A mai nascut si pe fratele sau Abel. Abel era cioban, iar Cain era plugar.

Cuvantul lui Dumnezeu spune CLAR (nu exista nici o ambiguitate) ca Adam a facut sex cu Eva (scriu asa ca sa fie pe intelesul tau), ea a ramas insarcinata si l-a nascut pe Cain.
Daca spui ca nu este asa ci ca de fapt Eva l-a facut pe Cain cu sarpele, inseamna ca faci mincinos cuvantul lui Dumneze

Domnule Ucenic, abia in seara asta am observat ca ai bagat in seama comentariile mele , si ca nu esti de acord cu observatia la adresa gandirii dumitale, pe care o gasesc incorecta si din punct de vedere firesc si si spiritual . Nu contest faptul ca ai absolvit o scoala cu studii superioare de stiinte exacte, ci ma mira faptul ca accepti ( cu toata cunostinta ) idei care contravin flagrant realitatii dovedite nu numai teoretic ci si experimental . Si mai mult ma mira atitudinea dumitale fata de ceea ce Dumnezeu a descoperit prin Duhul Sfant acestei generatii in care cunostinta a crescut in mod alarmant pentru mintile majoritatii locuitorilor Terrei .
N-am de gand sa polemizez pe baza unor impotriviri ale unei stiinte ” pe nedrept numita astfel „, dar sunt de acord sa revizuim impreuna cunostintele copiilor lui Dumnezeu date prin descoperire divina a ceea ce Dumnezeu a vorbit si este scris in Cartea Cuvantului Sau De exemplu, ai putea sa ne spui de ce a zis Domnul Isus aceste cuvinte ” semenilor ” sai din acelasi neam cu parintii lui trupesti ? ( daca-l consideram pe Iosif ca tata al lui Isus , in aceeasi masura in care era Adam pentru fiul sau Cain ) : „Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El de la inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii. (Ioan.8:44) Dupa cunostintele tale biblice, cine a fost primul ucigas si parintele =tatal minciunii , adica cel care a inventat si a vorbit prima minciuna ? Despre mama minciunii iti spun eu ca a fost Eva, care a afirmat ca a ” facut un copil cu Iahweh „, cand de fapt l-a conceput cu duhul potrivnicului intrupat intr-un animal de rasa superioara , a carui urma a fost redescoperita abia in aceasta Epoca a Duhul Sfant, de dupa incheierea celor sapte epoci ale Bisericii crestine . Oare nu-ti amintesti zicerea lui Solomon despre aceasta urma pe care el n-o putea pricepe inca, in timpul acela, cu toata intelepciunea lui : „Trei lucruri sunt mai presus de puterile mele si chiar patru pe care nu le pot pricepe: (Prov.30:18). urma vulturului pe cer, urma sarpelui pe stanca, urma corabiei in mijlocul marii si urma omului la o fata.
Tot asa este si calea femeii preacurve: ea mananca si se sterge la gura, si apoi zice: „N-am facut nimic rau.” – Ce Duh crezi tu ca l-a inspirat pe intelept ca sa faca ( gratuit , oare ? sau din senin ?) asemenea afirmatie neasteptata in timpul predarii intelepciunii catre posteritate ? Te-ai gandit vreodata la aceasta intrebare : O fi omis Moise sa precizeze o a doua impreunare a lui Adam cu Eva, din care a rezultat nasterea unui copil de parte barbateasca caruia i-a dat numele Abel ? Sau aceasta ( nastera unui baiat din pantecele Evei ) n-a avut loc decat dupa mult timp de la parasirea Edenului si in urma careia s-a nascut al treilea copil al Evei numit Set ? Ce spui tu daca afli abia acuma, la batranetea ta in credinta , faptul ca Set era abia al doilea baiat al lui Adam si numai dupa aceea i s-au nascut ceilalti
fii si nepoti din samanta lui , aceia care chemau Numele Domnului ? Cate generatii de” pui de naparci ” care au fost creatorii civilizatiei de dinainte de potop s-au nascut din urmasii lui Cain pana cand Domnul a mai dat un fiu lui Adam ” dupa chipul si asemanarea lui ” ? Citeste cu rabdare Geneza 4 si vei intelege mai multe lucruri descoperite de Duhul Sfant prin Cuvantul vorbit al Measjului Orei

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la O alta lectie in cadrul studiului biblic cu subiectul ” samanta sarpelui

 1. O observatie care mie mi se pare vrednica de luat aminte , este exprimarea Cuvantului din Geneza in privinta nasterilor din omenire . Astfel , si aici se face o deosebire clara intre fiii lui Dumnezeu despre care se zice ca s-au nascut din tata ( barbat ) si fiii Diavolului care s-au nascut din mama ( femeie )
  ” Adam s-a impreunat cu nevasta sa Eva; ea a ramas insarcinata si a nascut pe Cain. Si a zis: „Am capatat un om cu ajutorul Domnului!”
  . A mai nascut si pe fratele sau Abel. Abel era cioban, iar Cain era plugar.”
  O singura impreunare pentru o nastere de gemeni nastrere din ea femeia lui Adam . Apoi Moise relateaza in continuare numai despre samanta lui Cain, in care iarasi femeia este aceea care a nascut si a dat numele urmasilor (la lectiile de istorie din scoala am invatat despre aceasta epoca numita ” matriarhala „)
  ” Cain s-a impreunat cu nevasta sa; ea a ramas insarcinata si a nascut pe Enoh. El a inceput apoi sa zideasca o cetate si a pus acestei cetati numele fiului sau Enoh. ”
  ” Ada a nascut pe Iabal: el a fost tatal celor ce locuiesc in corturi si pazesc vitele… Tila, de partea ei, a nascut si ea pe Tubal-Cain, fauritorul tuturor uneltelor de arama si de fier….”
  Abia dupa ce omenirea s-a inmultit cat de cat prin samanta de la Cain, despre care si apostolul Ioan a zis ca era de la cel rau , Moise ne spune ca „ Adam s-a impreunat iarasi cu nevasta sa; ea a nascut un fiu si i-a pus numele Set; „caci”, a zis ea, „Dumnezeu mi-a dat o alta samanta in locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain.”
  Lui Set i s-a nascut si lui un fiu si i-a pus numele Enos. Atunci au inceput oamenii sa cheme Numele Domnului. ” De aici incepe relatarea cum ca barbatul naste si da numele pentru urmasi , si acelasi fel de exprimare o gasim si in Evanghelii cu privire la nasterea Mantuitorului Isus Hristos , chiar la inceput, ( o alta Geneza ? ) in Matei capitolul 1 in care nu este pomenit numele lui XCain, cum s-ar fi cuvenit unui ” intai nascut din tatal ”
  Draci cititori, ( pardon, voiam sa zic dragi , ce parerea aveti si ce mai aveti in gand sa comentati ?

 2. „Si mai mult ma mira atitudinea dumitale fata de ceea ce Dumnezeu a descoperit prin Duhul Sfant acestei generatii in care cunostinta a crescut in mod alarmant pentru mintile majoritatii locuitorilor Terrei”

  Domnule Behait, nu generaliza tu „descoperirea” valabila pentru tine. Faptul ca un om a preluat o idee mitologica de acum 1900 ani, poate fi o „descoperire” pentru tine sau pentru mine (eu nu o mai cred), dar in nici un caz nu este o „revelatie” pentru intreaga „generatie”.

  „De exemplu, ai putea sa ne spui de ce a zis Domnul Isus aceste cuvinte ” semenilor ” sai din acelasi neam cu parintii lui trupesti ? ( … ) : „Voi aveti de tata pe diavolul”

  Ti-am spus de ce. Tot asa ar fi putut sa spuna: „Voi aveti de tata lemnul” sau „groapa” sau pe „William Branham”. Aceasta nu ar schimba cu nimic originea biologica din care cineva se trage.

  ABEL

 3. Raspuns gresit, domnule Abel, ar fi trebuit sa tii seama ca era in legatura cu afirmatia unor iudei ca tatal lor trupesc , adica stramosul lor pe linia de neam este tocmai Abraham . dar Domnul le-a infirmat pretentia , in mod brutal si categoric , asa cum o facuse inaintea Lui si Ioan Botezatorul , cand le-a zis, acelorasi : ” Pui de naparci, cine v-a invatat sa fugiti de mania viitoare ?. Faceti, dar, roade vrednice de pocainta voastra si nu va apucati sa ziceti in voi insiva: „Avem pe Avraam ca tata!” Caci va spun ca Dumnezeu din pietrele acestea poate sa ridice fii lui Avraam.
  Nu uita, te rog , Anonimule Abel, ca in cadrul acestui blog te gasesti pe terenul Facultatii de Constructii Divine, constructii alcatuite din pietre vii, asezate ca si blocurile din Piramida, pe temelia apostolilor si proorocilor , unde Cuvantul nu poate fi clintit printr-o interpretare a ta „intr-o ureche ” (vorba poetului George Cosbuc ) ci prin ascultarea la Cuvantul Domnului : ” Cine are o ureche , sa asculte ce zice Bisericilor, Duhul !
  In textul pe care l-ai citit din cartea profetului Ieremia 2.27 acolo este o problema de inchinare ( vers. 28 ne precizeaza ) nu de originea biologica , cum este in textul din Ioan 8.44 si Lucva 3.7-8. Si sa stii ca nu degeaba = fara motiv a zis Isus carturarilor ( oameni cu scoala superioara in invataturi” biblice omenesti”) si fariseilor ( conducatorilor politici ) ai vremii aceleia :” Pui de naparci, cum ati putea voi sa spuneti lucruri bune, cand voi sunteti rai? Caci din prisosul inimii vorbeste gura.
  Omul bun scoate lucruri bune din vistieria buna a inimii lui; dar omul rau scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui.
  Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care-l vor fi rostit.
  Caci din cuvintele tale vei fi scos fara vina, si din cuvintele tale vei fi osandit.”( Matei 12.34-37)
  La fel ii numeste (oare chiar asa , ” din intamplare ?”,fiindca tot asa putea sa zica de exemplu ” Pantere, pui de feline” dupacum ai putea sa interpretezi, nu-i asa (?) ! ) in Matei 23.33 : „Serpi, pui de naparci! Cum veti scapa de pedeapsa gheenei?

 4. Cel care scrie sub pseudonimul ” Ucenicul lui Hristos ” a eliminat toate comentariile ( pe care le-am salvat eu in acest articol ) la respectivul articol ..
  Ca sa va fac sa intelegeti pe cat posibil , frica lui si a altora cu aceeasi natura spirituala asa zis ” penticostala ” , redau in continuare o alta pagina de pe blogul lui la articolul ” Pastorii/Evanghelistii si faptele lor ”
  :Cristina zice:
  25/08/2015 la 11:04 am
  Nu am nimic cu omul, chiar citesc una din revistele lunare in care scrie el si sotia sau fosta sotie (mai rar scrie sotia si ea apare cu titlul pastor-tare as vrea sa stiu unde scrie in Biblie ca o femeie trebuie sa fie pastor), dar revenind la el, e acuzat de sotie de adulter. Nu cunosc situatia,nu-mi dau cu parerea unde nu stiu.
  Ce ma deranjeaza la el este ca predica o evanghelie a prosperitatii (asta scrie in revista lui)

  Editat de administrator:
  https://…………………/

  ucenicul lui Hristos zice:
  25/08/2015 la 11:31 am
  Nu cred ca ai inteles mesajul articolului si cred ca ai comantat doar ca sa ai motiv sa pui acel link din comentariul tau…
  Urat!

  Cristina zice:
  25/08/2015 la 11:33 am
  Ati prezentat un „pastor” ca fiind un exemplu de urmat. Cititi un pic ce scrie pe net despre invatatura lui.

  ucenicul lui Hristos zice:
  25/08/2015 la 11:48 am
  Oau! Nici nu am apucat sa public raspunsul la comentariul tau initial si ai si raspuns.
  Deci, am avut dreptate. Nu ai vrut altceva decat sa postezi acel link impotriva pastorului si te-ai folosit de minciuna ca sa poti sa iti spui parerea. Ai scris in comentariu ca citesti revista pastorului respectiv, ca nu ai nimic cu el, te deranjeaza doar ca predica evanghelia prosperitatii cand in realitate citesti pe net ce zic altii despre el si esti impotriva lui. Din ceea ce am vazut pana acum pot sa zic ca nu esti un crestin.
  Un crestin nu apeleaza la deceptie pentru a-si face cunoscut punctul de vedere asa cum ai facut tu.
  Un crestin nu isi face o parere despre o persoana din ceea ce scrie pe net despre invatatura lui.
  Un crestin are discernamant spiritual si are alta sursa pentru a intelege si judeca lucruri, nu net-ul.
  In cazul in care totusi te consideri crestin iti recomand sa:
  – citesti Biblia ca sa intelegi cam cum trebuie sa te porti
  – inainte de a judeca pe cineva, asculta ce are de zis omul ala si sa il judeci dupa ce zice el si ce este demonstrat ca face, nu dupa ceea ce zice unul si altul despre el pe net

  Foarte urat ce ai facut!

  Cristina zice:
  25/08/2015 la 1:08 pm
  Nici nu meriti un raspuns. Am dat serch pe net inainte sa postez aici pentru ca nu vreau sa vorbesc in necunostinta de cauza, asa cum fac altii.
  Am dat deja dezabonare la blogul tau. Esti singurul „crestin” care are un blog si vorbeste in halul acesta.

  ucenicul lui Hristos zice:
  25/08/2015 la 1:19 pm
  Am dat serch pe net inainte sa postez aici pentru ca nu vreau sa vorbesc in necunostinta de cauza, asa cum fac altii.
  Cred ca nici nu ai citit ce am scris.
  A da un search pe net inseamna ca nu ai vorbit in necunostinta de cauza? Ai idee ca as putea sa scriu pe net ce vreau eu despre tine (daca te-as cunoaste) si altii ar crede ca este adevarul?
  Daca mi-ai spune ca ai ascultat ceea ce un om invata si ai veni cu Biblia si ai demonstra ca este gresit, fara insa a scoate din contextul Bibliei versete si fara a scoate din contextul discursului ceea ce spune un om, atunci asta ar fi o adevarata cercetare si vorbire in cunostinta de cauza. A da un search pe net si a crede orice spune cineva nu inseamna ca nu ai vorbit in necunostinta de cauza.

  Am dat deja dezabonare la blogul tau.
  Foarte bine.

  behaitul oilor si Glasul Pastorului zice:
  Comentariul tău e în așteptare.
  18/10/2015 la 7:45 pm
  Eu nu dau dezabonare la blogul tau, insa as vrea sa pot crede ca Ucenicul lui Hristos nu are nici un interes sa cenzureze comentariile negative la ideile propagate de el insusi, cu pretentia ca ar fi chiar gandurile Duhului Sfant . Un om care nu suporta critica se indreapta negresit pe calea lui Cain , oricat de ” smart ” ar dori sa apara in ochii cititorilor

  behaitul oilor si Glasul Pastorului zice:
  Comentariul tău e în așteptare.
  18/10/2015 la 8:04 pm
  Vreau sa confirm Cristinei ca Ucenicul are dreptate in ceea ce priveste majoritatea parerilor celor care scriu pe net la adresa unor oameni pe care nu-i cunosc personal si nici nu au informatii autentice si complete despre viata si activitatile acestora . Ceea ce dezaprob insa este frica lui de a fi contrazis chiar cu propriile lui afirmatii uneori , si de aceea practica cenzura

  Lasă un răspuns

  Introdu comentariul tău aici…
  Viata nu este un concurs de popularitate, este punctul de intrare in eternitate.

  Nu ar fi de mirare sa le stearga maine si pe acestea !

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s