O lectie despre descoperirea lui Isus Hristos , invatata din Mesajul orei

Este SUFICIENTA gandirea fireasca pentru a citi despre Tatal si Fiul si pentru a-ti forma o imagine a doua persoane diferite , si este NEVOIE de o descoperire de la Dumnezeu pentru a intelege ca „Tatal este in Fiul” si ca „Fiul nu face decat ceea ce vede pe Tatal facand”    Altfel, putem sa ne facem o imagine dubla, de om beat , adica , in care sa vedem ca dumnezeul dublu face totul de doua ori, intai face tatal si apoi fiul face si el o lucrare identica, pe care o putem compara cu aceea a tatalui.
Tot o lucrare dubla am putea intelege GRESIT ca face dumnezeul dublu personal, citind  in  chip  natural, conform  inteligentei  firesti  a  omului cel vechi (”  care se strica dupa poftele inselatoare; (Efes.4:22) si   din aceste cuvinte pe care le citim in Biblie : ” Tatal Meu lucreaza pana acum, si Eu de asemenea lucrez ” Cine afirma ca nu are nevoie de descoperire va aluneca din erezie in erezie si mintea lui omeneasca va face sa explodeze pentru el credinta in Dumnezeul adevarat si viata vesnica , caruia Ioan Ii spune pe Nume : Domnul Isus Hristos ( 1 Ioan 5.20 ) Dar praful si pulberea se va alege nu numai de credinta ci chiar de fiinta lui, care, odata dezmembrata in ceasul mortii, in veci nu va mai putea fi reintregita ,” fiindca n-a cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta  lui,”( Romani 1.28 ) nu  a primit  dragostea  adevarului  ca sa  fie  mantuit  (2 Tes. 2.10 )  si nu i S-a inchinat dupa cerintele pe care El le-a facut de cunoscut poporului Sau , numit Israel ( nu numai acela care odata traia in Palestina , ci si acela care astazi formeaza Neamurile, ca popoare crestine civilizate , toate binecuvantate de Domnul Dumnezeu in Samanta lui Abraham , care este Biserica , Trupul lui Isus Hristos ) . Pentru acest popor al lui Israel , si numai pentru el „si-a aruncat Dumnezeu privirele peste Neamuri, ca sa-si aleaga din mijlocul lor un popor care sa-I poarte Numele ” Scriptura Il numeste Mirele, iar pe popor Mireasa . Mireasa , la casatorie, incepe sa poarte Numele Mirelui .trupul ei se uneste cu trupul Lui , gandurile ei se supun pe de-a-ntregul gandurilor Lui Asa este normal chiar si in firea pamanteasca, pentru ca urmasii sa fie binecuvantati . Din doi, Dumnezeu a facut iarasi unul, reasezand creatia Lui printr-o nastere din nou pe pozitia de la inceput , cand l-a creat pe om
Dumnezeu l-a creat pe om ca prima lui lucrare facuta pe pamantul original, care era gol . Apoi, Biblia ne relateaza evenimentele asa cum au decurs in ISTORIE , asa cum s-au desfasurat in timpul real al pamantului : a sadit o gradina pe pamant, facand sa rasara din pamant plantele, fiindca in prealabil El il semanase , cand a zis : ” Sa dea Pamantul verdeata ….” (Fac.1:11)
Samanta si lucrarea de semanare a fost facuta prin Cuvantul vorbit . Mesajul orei ne-a invatat ca acest CUVANT  VORBIT  este  Samanta originala , care este manifestata si astazi in acelasi mod neschimbat .

Nu era nici o iarba pe pamant inainte ca sa fie facut omul din tarana si nu era nici o alta fiinta vietuitoare pe langa om atunci cand pamantul a dat verdeata. Dumnezeu a zis atunci ca ” nu e bine ca omul sa fie singur ” si a creat pentru el vietuitoarele . Dumnezeu le-a creat pentru om , si putini dintre voi stiu ca El le-a creat chiar  PRIN OM  astfel : El si-a prezentat omului proiectul lui, in viziune, adica ” le-a adus inaintea omului sa vada cum are sa le numeasca ( aratandu-i ce face pentru el ), apoi lasandu-l pe om sa le rosteasca numele ,  prin cuvantul vorbit de om proiectul lui Dumnezeu s-a materializat inaintea lui . In acest inteles a zis Isus ca El face numai ce vede pe Tatal facand si astfel intelegem si versetul despre intelepciune, care ” juca pe rotogolul pamantului inaintea Lui ” Toti eram inclusi in proiectul = planului Lui, facut inainte de intemierea lumii si pentru ca primul parinte uman numit Adam nu a mai tinut seama la Cuvant dupa ce si-a vazut nevasta , atintindu-si privirile doar spre ea si spre dorintele ei, ( care observam ca la inceput erau independente, apoi au fost facute sa se tina dupa acelea ale barbatului ei ). De aceea Adam a ales sa-si aduca la existenta pamanteasca urmasii prin sex, dupa metoda predata Evei de catre Sarpe , si nu prin Cuvant, cum l-a invatat Dumnezeu ,( omul  trebuia  sa  astepte  viziunea  de la  Dumnezeu  , pentru  a-si  vedea  urmasii  . In scrierile lui Solomon gasim indemnul : „Va rog fierbinte, fiice ale Ierusalimului: nu starniti, nu treziti dragostea pana nu vine ea. – (Cint.8:4)” Eva a fost aceea care a facut-o , ea  a starnit in  om  dragostea  eros  calcand porunca, la inceput , devenind astfel ” mama tuturor -oamenilor – celor vii „. Nu a fost asa si in privinta lui Adam , ( el  trebuia  sa  fie  tatal tuturor  celor  vii, creati  prin  dragostea  agape )   De  aceea Dumnezeu a vorbit sarpelui ” Vrajmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul.” (Fac.3:15) ” iar Isus a zis fariseilor (intr-un mod de descoperire voalat = ascuns ) : ” Voi aveti de tata pe Diavolul si urmati poftele tatalui vostru ” ca daca v-ar fi Dumnezeu Tata, M-ati recunoaste si iubi ” –
Insa ucenicilor dragi le-a vorbit in alt mod de descoperire , direct, la  cererea  lui  Filip  ; „Cine M-a vazut pe Mine L-a vazut pe Tatal : sa credeti ca Tatal este inMine : credeti cel putin pentru lucrarile acestea. (Ioan.14:11)     O  marturie  si  mai  puternica  este  data in  aceste  cuvinte  ale  Domnului Isus : ”

Nu crezi ca Eu sunt in Tatal, si Tatal este in Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatal, care locuieste in Mine, El face aceste lucrari ale Lui. (Ioan.14:10)

Asta ar trebui SA NE FIE TUTUROR DE AJUNS !  – asa cum a fost  si  pentru  Filip –
Fie ca aceasta mica lectie biblica sa fie de folos unui cititor nascut  din  nou , care  sa-si  poata  deschide  ochii  spirituali  . sa-l  vada  pe  Dumnezeu , Tatal  nostru ,care  era  in  Hristos, impacand  lumea  cu  Sine  si  care  astazi  locuieste  cu  placere  in  toti  copiii  Lui , nascuti  din  apa  si  din  duh ,  cum  ne  invata  Cartea  Lui  sfanta ,  Biblia . Amin !

” Caci, daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.     Si toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a impacat cu El prin Isus Hristos si ne-a incredintat slujba impacarii;   ca adica, Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor, si ne-a incredintat noua propovaduirea acestei impacari.” ( 2 Cor.5.17-19)  In  Numele  Domnului Isus  Hristos .

Anunțuri

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la O lectie despre descoperirea lui Isus Hristos , invatata din Mesajul orei

  1. cherie zice:

    Eu nu pot sa contopesc cele doua persoane, pe Tatal si Fiul. Pentru mine sunt persoane distincte.
    Tatal este tatal si Fiul este fiul………………

  2. Ex mesajul orei zice:

    Poate poti si sa ne soui de unde ai scos aceasta afirmatie? „Scriptura Il numeste Mirele, iar pe popor Mireasa . Mireasa , la casatorie, incepe sa poarte Numele Mirelui”

  3. M-as mira ca tu, unul care vrei sa inveti pe altii, sa nu stii unde in Scriptura ne vorbeste Cuvantul despre Mire si mireasa Lui .Si nu cred ca ti-ar fi imposibil sa gasesti ,cand ai la indemana www. ebible.ro .

  4. Daca pentru tine ” Tatal este tatal si Fiul este fiul …”, cu ce ochi privesti tu pe Tatal locuind in Fiul ? As vrea sa te mai intreb ceva : Pui tu vre-un pret pe cuvintele Scripturii, ori te gandesti ca parerile tale au o valoare mai mare ? Si de pe pozitia de apartenenta la cultul crestin ortodox,: ai luat tu vreodata aminte la faptul ca daca zici ceva despre Dumnezeu nu ar trebui sa fie in contradictie cu nici una din afirmatiile Cuvantului Sau ?

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s