In „lumea ” crestina se construiesc temple pagane

http://www.theguardian.com/world/2015/feb/02/iceland-temple-norse-gods-1000-years

Iceland to build first temple to Norse gods since Viking age

A modern version of Norse paganism has been gaining popularity in recent years as followers see the stories as metaphors for life not worship of the gods

High priest Hilmar Orn Hilmarsson and fellow members of the Asatru Association attend a ceremony at the Pingvellir National Park near Reykjavik.
High priest Hilmar Orn Hilmarsson and fellow members of the Asatru Association attend a ceremony at the Pingvellir National Park near Reykjavik. Photograph: Reuters

Icelanders will soon be able to publicly worship at a shrine to Thor, Odin and Frigg with construction starting this month on the island’s first major temple to the Norse gods since the Viking age.

Worship of the gods in Scandinavia gave way to Christianity around 1,000 years ago but a modern version of Norse paganism has been gaining popularity in Iceland.

“I don’t believe anyone believes in a one-eyed man who is riding about on a horse with eight feet,” said Hilmar Örn Hilmarsson, high priest of Ásatrúarfélagið, an association that promotes faith in the Norse gods.

“We see the stories as poetic metaphors and a manifestation of the forces of nature and human psychology.”

Membership in Ásatrúarfélagið has tripled in Iceland in the last decade to 2,400 members last year, out of a total population of 330,000, data from Statistics Iceland showed.

The temple will be circular and will be dug 4 metres (13ft) down into a hill overlooking the Icelandic capital Reykjavik, with a dome on top to let in the sunlight.

“The sun changes with the seasons so we are in a way having the sun paint the space for us,” Hilmarsson said.

The temple will host ceremonies such as weddings and funerals. The group will also confer names to children and initiate teenagers, similar to other religious communities.

Iceland’s neo-pagans still celebrate the ancient sacrificial ritual of Blot with music, reading, eating and drinking, but nowadays leave out the slaughter of animals.

Anunțuri

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la In „lumea ” crestina se construiesc temple pagane

 1. ile zice:

  vedeti ca nu numai templele sunt pagane ,ar trebui sa va informati si despre piramide de unde vin tot din lumea pagana de la egipteni erau si pe mormintele lor piramide cu tot felul de obiceiuri pagane ,vedeti de ce se cred si despre branham ca nu e de la Dumnezeu crede in zodiac in piramide are chiar pe mormantul lui o piramida si la toate adunarile acestui zis mesaj al orei au piramida pe pereti cele sapte biserici poza cu norul s.a.m.d.. multe ce ne se gasesc in Biblie Domnul sa nu ne lase sa ne ratacim

  • Eu vreau sa-ti spun ceva , asa , pentru cultura generala fiindca precis sunt multi oameni care nu stiu ca forma de piramida este o forma sfanta, , si in aceasta forma a creat Dumnezeu Noul Ierusalim , Daca vreti, sa citim impreuna : „Cetatea era in patru colturi, si lungimea ei era cat largimea. A masurat cetatea cu trestia, si a gasit aproape douasprezece mii de prajini. Lungimea, largimea si inaltimea erau deopotriva. (Apoc.21:16)
   Acei dintre dumneavaoastra care nu v-ati baut cerneala atunci cand sedeati in bancile scolii ci mai degraba ati folosit-o in scopul pentru care a fost fabricata , ( adica v-ati notat pe hartia caietelor ceea ce v-au zis invatatorii ), va rog sa va ganditi :
   Care-i forma geometrica care corespunde descrierii biblice a Cetatii Sfinte ? Cu patru colturi si cele trei marimi fizice fundamentale egale .
   Precis veti spune ca e
   cubul , dar Geometria pe care trebuia s-o invatati in scoala generala primara ( in Romania ) va contrazice ! Cubul este un corp geometric cu sase fete patrate egale intre ele , si , daca numarati cu atentie ,….are 8 colturi , deci, nu corespunde descrierii sfantului Ioan Exista insa un alt corp geometric , descris in DEX ca „. Poliedru cu baza poligonală și fețele triunghiulare, care se unesc într-un vârf comun.” Poliedrul este „Corp solid mărginit de mai multe suprafețe plane poligonale Iar poligonul este ” Suprafață plană mărginită de mai multe segmente de linii drepte, numite laturi. ”
   Va las acuma pe Dumneavoastra sa raspundeti comentariului lui Ile, care a zis ca ” piramidele vin din lumea pagana, de la egipteni ” fara macar sa se intrebe de ce este tot pamantul plin de piramide , nu numai construite de oameni, ci si naturale sub forma de dealuri si munti, cum este de exemplu in tara vecina, Bosnia

   • ile zice:

    eu nu fac filozofia piramidelor ,si piramidele de fapt nu au nimic cu un crestin aceste indici de a urma sunt nule invataturi care nu ni le-a lasat Domnul Isus , sa nu crezi daca stii totul despre piramide sau minciuna cu sarpele a rezolvat peonlema mantuirii ,cel putin uitativa in dreptul vostru voi de la asa zisul mesaj al orei ,ca santeti Ghita contra a tot stiutori si nimeni nui ca voi asa de sfinti in adunare santeti sfinti si in afara va certati incepand din familiile voastre numai colt de rai nu aveti in famili deja mam scarbit de duhul care va conduce mandrie,nervosi si foarta multa ipocrizie nu toti sant in aceasta categorie ,sant oameni care merita tot respectu pentru ca stiu sa fie oameni nu mai vorbesc de partea lor sincera fata de Dumnezeu si Cuvant ,sant de la voi de la mesaj care nu pun pret pe povestile lui Branham, probabil Dumnezeu are mila si scoate din aceasta ratacire

 2. ile zice:

  scuze ,sa nu ne ratacim

 3. ile zice:

  urata comparatie mai faci ,halal crestin pretins mireasa mai bine vati pocai de ipocrizie

  • De cine este „urata” ? , Doar crestinii stiu ca dracul nu se fereste deloc de tamaie, dimpotriva, abuzeaza de ea pe toate altarele idolatriei moderne Ma numesti ipocrit fiindca am curajul sa spun lucrurilor pe nume ? Nu stii ca Dumnezeu a apreciat pe luptatorii Lui care, riscandu-si viata , au daramat altarele zeilor ?

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s