traind in cercul vostru stramt , norocul va petrece …….

Mi-am  schimbat  parerea  despre  Eminescu  !  Intotdeauna mi-au placut  scrierile  lui,  si poezia  si  proza,  dar  faptul  ca  era  indragostit de  o  femeie  maritata  si  zvonul  ca  ar  fi  fost  curvar  si  ca  a murit de  sifilis  m-a  facut  sa-l judec  dupa acestea . Acele  lucruri  ar  putea  sa  fi  fost  adevarate, sau  doar  scorneli,  insa  ceea ce  a  scris  are  mai  mare  greutate   pentru  posteritate  decat  lucrurile din  viata lui   despre  care  nu  putem  fi  siguri . Pe  internet  se  spune  ca  ar  fi  fost  asasinat  din  motive  politice ,  Numai  Dumnezeu  stie  care ar  fi  adevarul .

Noi  toti  , de  altfel,  traim in cercul  nostru stramt   asa  cum  citim  in scrierea  biblica : ” El a facut ca toti oamenii, iesiti dintr-unul singur, sa locuiasca pe toata fata pamantului; le-a asezat anumite vremuri si a pus anumitehotare locuintei lor, (Fapt.17:26)  ca ei sa caute pe Dumnezeu si sa se sileasca sa-L gaseasca bajbaind, macar ca nu este departe de fiecare din noi.”

Ceea  ce  eu  consider  un  lucru  de  valoare  , mai  presus  de  oricare  altul pe  care-l  cunosc  din  acest  cerc  stramt  cu  hotare  limitate  al  cunoasterii  umane, este  faptul  care  l-au  subliniat  si  unii  din  poetii  vostri :  SUNTEM  DIN  NEAMUL  LUI !  ( Neamul Lui  este  Poporul  Israel , ca  si  Samanta  a lui  Abraham, parintele  credintei , care  este  tatal nostru, al  tuturor     „De aceea mostenitori sunt cei ce se fac prin credinta, pentru ca sa fie prin har, si pentru ca fagaduinta sa fie chezasuita pentru toata samanta lui Avraam: nu numai pentru samanta aceea care este sub Lege, ci si pentru samanta aceea care are credinta lui Avraam, tatal  nostru al tuturor, (Rom.4:16))

 Si  suntem  nemuritori !  Atat,  nu  si  reci,  fiindca  sangele  lui  Hristos  ne  face   inima  noua  sa  ne fie  calda  si  iubitoare  El si-a  implinit  fata  de noi  promisiunea :”Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne. (Ezec.36:26)

Cand  se  va  jntoarce= converti   ultimul  crestin  dintre  Natiuni,  tot  Israelul  va  fi  mantuit   si  vor  fi  sterse  toate  nelegiuirile  de la  Iacov.  Atunci  va  reveni  Domnul  Isus  Hristos  pe pamant .  si  va  fi  asa  cum  a  zis  El : „. Acesta va fi legamantul pe care-l voi face cu ei, cand le voi sterge pacatele.”

  • El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati. (1Pet.2:24)
  • Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curete de orice nelegiuire. (1Ioan.1:9)
  • El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre; si nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale intregii lumi. (1Ioan.2:2)
  • Va scriu, copilasilor, fiindca pacatele va sunt iertate pentru Numele Lui. (1Ioan.2:120

Cititorule,  primeste  si  tu  acest  indemn  vechi  , dar  nu si  invechit, , al  Duhului  Sfant  coborat  pe  pamant  la  cincizecime  :  ”  Si acum, ce zabovesti? Scoala-te, primeste botezul si fii spalat de pacatele tale, chemand Numele Domnului.” (Fapt.22:16)

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la traind in cercul vostru stramt , norocul va petrece …….

  1. cherie zice:

    Nu cred ca trebuie sa il punem pe Eminescu lahga isus. Eminescu e un om cu talent si suflet mare dar plin de pacate . Este un simbol pentru literatura noastraca nu trebuie judecat ca om, (asa nici Goethe nu a fost un sfant facand copil cu servitoare pe care nu a luat-o de nevasta decat pe patul de moarte ca sa oficializeze fiul) Noi il avem pe Eminescu ca termen de comparatie pentruca vrem sa ne stabilim locul in Europa culturala, la vremea aceea…Aici ne situam cand ne comparam cu ceilalti.
    Isus este insa un simbol.pentru intreaga lume.si nu are comparatie. Viata lui este cea biblica nu mai exista alte marturii de discutat.si comparat. (Literatura despre el..cu actuala legislatie, este cel putin fantezie daca nu admitem ca este blesfamie.. )

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.