De ce nu putem sa fim MANTUITI = Iertati de pacat , decat prin Jertfa = varsarea sangelui UNUIA nascut FARA PACAT

In  Sfanta  Scriptura  gasim  urmatoarele  afirmatii  :

Si, dupa Lege, aproape totul este curatat  cu sange; si fara varsare de sange nu este iertare. (Evr.9:22)

Apoi a zis tuturor: „Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa Ma urmeze. (Luc.9:23) Cine nu-si ia crucea lui si nu vine dupa Mine nu este vrednic de Mine. (Mat.10:38)

Tocmai cand era gata sa porneasca la drum, a alergat la El un om, care a ingenuncheat inaintea Lui si L-a intrebat: „Bunule Invatator, ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?”……..  toate aceste lucruri  ( poruncile  Legii ) le-am pazit cu grija din tineretea mea.”  Isus S-a uitat tinta la el, l-a iubit si i-a zis: „Iti lipseste un lucru; du-te de vinde tot ce ai, da la saraci, si vei avea o comoara in cer. Apoi vino, ia-ti crucea si urmeaza-Ma.” (Marc.10:21)

Caci Fiul omului n-a venit sa I se slujeasca, ci El sa slujeasca si sa-Si dea viata rascumparare pentru multi!” (Marc.10:45)  Isus i-a chemat la El  ( pe  ucenici ) si le-a zis: „Stiti ca cei priviti drept carmuitori ai Neamurilor, domnesc peste ele, si mai marii lor le poruncesc cu stapanire.    Dar intre voi sa nu fie asa. Ci oricare va vrea sa fie mare intre voi sa fie slujitorul vostru  si oricare va vrea sa fie cel dintai intre voi sa fie robul tuturor.

Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos  care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti; faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenita, (1Tim.2:6) …..si a intrat, o data pentru totdeauna, in Locul Preasfant, nu cu sange de tapi si de vitei, ci cu insusi sangele Sau, dupa ce a capatat o rascumparare vesnica. (Evr.9:12)Domnul a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta… Dar, dupa ce Isi va da viata ca jertfa pentru pacat, va vedea o samanta de urmasi, va trai multe zile, si lucrarea Domnului va propasi in mainile Lui. (Isa.53:10)

„Strangeti-Mi pe credinciosii Mei, care au facut legamant cu Mine prin jertfa!” – (Ps.50:5)

Citind  versetele  de  mai  sus  si  cerand  de  la  Dumnezeu  INTELEGERE  a  ceea  ce  ne  spune  Cuvantul  Sau,  ar  putea  cineva  sa  incerce  a  raspunde  intrebarii  pusa  prin  Titlul acestui articol ?

 

Anunțuri

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la De ce nu putem sa fim MANTUITI = Iertati de pacat , decat prin Jertfa = varsarea sangelui UNUIA nascut FARA PACAT

 1. Citind aceasta poezie http://www.poezie.ro/index.php/poetry/150749/Moartea_caprioarei poate cineva sa priveasca mesajul ei in paralel cu Mesajul Scripturii cu privire la PRIORITATEA VIETII UMANE , pe care Dumnezeu a pus-o mai pesus decat TOATE celelalte lucruri, zicand : „Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi. (Ioan.6:54) Eu sunt Painea vie care s-a coborat din cer. Daca mananca cineva din painea aceasta, va trai in veac; si painea pe care o voi da Eu este trupul Meu pe care Il voi da pentru viata lumii.” (Ioan.6:51) Isus le-a zis: „Adevarat, adevarat va spun ca, daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva. (Ioan.6:53)

  Sticlea în ochii-i umezi ceva nelamurit,
  Stiam ca va muri si c-o s-o doara……”Domnul a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta…”(Isa.53:10)

  Mã simt legat prin sete de vietatea care a murit (Caci, pe cand eram noi inca fara putere, Hristos, la vremea cuvenita, a murit pentru cei nelegiuiti. (Rom.5:6)
  La ceas oprit de lege si de datini…
  ( Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se blestem pentru noi – fiindca este scris: „Blestemat e oricine este atarnat pe lemn” – (Gal.3:13)
  Dar legea ni-i desarta si straina
  Când viata-n noi cu greu se mai anina,
  (Isus le-a zis: „Adevarat, adevarat va spun ca, daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva. (Ioan.6:53)
  Iar datina si mila sunt desarte,
  Când soru-mea-i flamanda, bolnava si pe moarte. ( Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti.)

  Pe-o nara pusca tatii scoate fum.
  Vai, fãrã vant alearga frunzarele duium!
  Inalta tata foc infricosat.
  Vai, cat de mult padurea s-a schimbat!
  Din ierburi prind în maini fãrã sã stiu
  Un clopotel cu clinchet argintiu…
  De pe frigare tata scoate-n unghii
  Inima caprioarei si rarunchii.

  Ce-i inima? Mi-i foame! Vreau sã traiesc si-as vrea ….
  Ferice de cei flamanzi si insetati dupa neprihanire, caci ei vor fi saturati! (Mat.5:6)

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s