…..ce rasplata vom avea ?

Intrebarea lui Petru , pusa Domnului pe baza afirmatiei ca ” la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta ,” Petru a luat cuvantul si I-a zis: „Iata ca noi am lasat tot si Te-am urmat; ce rasplata vom avea?” este de asemenea si intrebarea noastra a fiecaruia , care dorim sa credem in Evanghelia mantuirii .
Raspunsul dat de Isus pentru cei 12 ucenici ne indica clar faptul ca Dumnezeu a ales pentru mantuire din toata omenirea care se naste vreodata in firea pamanteasca , NUMAI O SAMANTA DE URMASI AI LUI ABRAHAM , care sunt MOSTENITORI PRIN CREDINTA
Profetul a zis „Domnul a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta… Dar, dupa ce Isi va da viata ca jertfa pentru pacat, va vedea o samanta de urmasi, va trai multe zile, si lucrarea Domnului va propasi in mainile Lui. (Isa.53:10)
In fagaduinta data ucenicilor care l-au urmat atunci este vorba de a face ordine si dreptate intre cele 12 semintii ale lui Isrrael dar fagaduinta este extinsa si pentru cei care-L urmeaza in orice timp : „Si oricine a lasat case, sau frati, sau surori, sau tata, sau mama, sau nevasta, sau feciori, sau holde, pentru Numele Meu, va primi insutit si va mosteni viata vesnica.” si urmata de o profetie tainica, pe care nu le-a mai explicta-o :
„Dar multi din cei dintai vor fi cei din urma, si multi din cei din urma vor fi cei dintai.” . Explicatia acestei vorbiri ne-a fost data doar dupa Cincizecime, prin Duhul care fusese fagaduit .

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la …..ce rasplata vom avea ?

 1. cherie zice:

  Daca nu gasesti rasplata in insasi fapta pe care o faci, adica in propavaduirea evangheliei… degeaba astepti rasplata de la Dumnezeu.
  Rasplata trebuie sa fie chiar in placerea pe care o simti facand ceea ce faci…..
  Asta este parerea mea….

  • Ai vorbit bine, dintr-un singur punct de vedere, zic asa fiindca este dovedit ca multi fac lucruri rele , simtind placere in acelea , si ” isi iau rasplata ” si ei : „Daca se increde in rau, se insala, caci raul ii va fi rasplata.” (Iov.15:31) „Cand va rugati, sa nu fiti ca fatarnicii, carora le place sa se roage stand in picioare in sinagogi si la colturile ulitelor, pentru ca sa fie vazuti de oameni. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata. „(Mat.6:5) „Pentru noi este drept, caci primim rasplata cuvenita pentru faradelegile noastre; ….” (Luc.23:41) Am dat doar cateva exemple, ca sa fiu inteles .
   Este insa un alt text care te sustine in ideea pe care ai transmis-o, : „Tot ce nu vine din incredintare e pacat.” (Rom.14:23) Daca esti incredintata ca ai facut binele, vei fi BINE PRIMIT (Fac.4:7)
   Este iarasi un verset sau doua care te contrazice categoric pentru ce-ai scris la sfarsitul primei fraze : ” Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup. (2Cor.5:10) caci stiti ca fiecare, fie rob, fie slobod, va primi rasplata de la Domnul, dupa binele pe care-l va fi facut. „(Efes.6:8)

   • cherie zice:

    Da… ai dreptate… e vorba de rasplata din ceruri, dupa ce moare omul…

   • Sa ne gandim cu mai multa consideratie la afirmatia unui apostol care stia cu siguranta despre ce vorbeste : „Daca numai pentru viata aceasta ne-am pus nadejdea in Hristos, atunci suntem cei mai nenorociti dintre toti oamenii! (1Cor.15:19) – fiindca el a zis ca A FOST ACOLO !
    CREDINTA noastra este elementul prin care putem recunoaste ca ARE DREPTATAE !

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s