Ce zic unii ortodocsi despre BEATIFICAREA PAPILOR

„Beatificarea Arhiereticului ” papa Ioan Paul al II-lea http://ortodoxiabiserici.blogspot.co.uk/2011/05/beatificarea-arhiereticului-papa-ioan.html#!/2011/05/beatificarea-arhiereticului-papa-ioan.html

”Beatificarea” papei Ioan Paul al II-lea este un pas previzibil pe care Vaticanul il face din ratiuni de marketing religios. Este forma cea mai propice de exploatare a imaginii fostului papa pe dimensiunile sale ”charismatice”: deschiderea maxima fata de modernitate, fata de celelalte religii si populismul sau colocvial. Grabirea procesului de ”beatificare” se explica, de altfel, prin motivul de a specula la maxim efuziunile sentimentale fata de Ioan Paul al II-lea; o asteptare de cinci ani ar fi dezumflat mult din acest entuziasm si, ca orice vraja care nu are consistenta in sine, mirajul ”charismei” papei polonez s-ar fi risipit si el pana atunci.

Asadar, Vaticanul s-a grabit pentru a ”canoniza”, alaturi de un papa, si mesajul acestuia. Un mesaj care merge in doua directii: pe de o parte, ecumenism sincretist de cea mai inalta ”performanta”, ca la Assisi, pe de alta parte, pastrarea intacta a ereziilor principale catolice, in frunte cu infailibitatea si primatul papal.

Foarte sugestiva este expresia ”papa mondial”. Doar la un astfel de papa puteau veni, la ceremonia de ”beatificare”, șefimea Uniunii Europene si delegati ai Israelului.Doar un astfel de papa, care saruta Coranul, se imbraca in costume ritualice africane, aborigene si amerindiene ramanand, totodata, acelasi papa conducator unic al catolicismului, putea fi unul mondial. Dupa prototipul acelui lider mondial care va lua orice masca pentru a fi proclamat drept unicul. Intr-adevar, traim intr-o epoca a presedintilor planetari si a papilor mondiali. Semn ca ”vocatia” unui lider mondial, politic si religios, se imprima tot mai mult pe luciul apei acestei lumi.

Doar un astfel de lider religios poate sa inspire momente de delir colectiv si de entuziasm fata de (PSEUDO-)crestinism, fata de acea forma a “crestinismului” nu doar eretic, nu doar falsificat si “aggiornat”, ci si extrem de amagitor, precursor al celui antihristic. Asta intamplandu-se pana si unor sceptici, pozitivisti si nihilisti zbuciumati ca Cristian Tudor Popescu, care a scris un astfel de editorial inca din 1999, la vizita papei in Romania: Lumina Occidentului. Oamenii au devenit atat de refractari realismului duhovnicesc rasaritean, crestinismului autentic, smerit si nestiut de gloria mundi, incat nu mai pot recunoaste decat “crestinismul” de butaforie, de film, spectaculos, constituit din gesturi, dar nu din fapte, al unui personaj cu o ”charisma” de cinematograf cum a fost papa Ioan Paul. Este un simptom al plictisului si urâtului de sine, al nevoii de amagire cu o lumina care este, de fapt, cel mai primejdios intuneric.

Nimeni nu se entuziasmeaza, de exemplu, pentru descoperirea unui sfant ca Irodion de la Lainici, a carui canonizare (reala) are loc tot in aceste zile. E drept ca nici Patriarhia Romana nu are forta de PR a Vaticanului, si nici forta diplomatica (inca) a acestuia. Si e drept ca nici nu se pricepe sa faca vie oamenilor pilda de sfintenie a unui Cuvios ca Irodion. Sfintenie? Ce este sfintenia? Ar fi intrebarea pilatiana pe care orice om mai rasarit (i.e. – ce ar avea preocupari mai inalte de nivelul buricului) ar pune-o, privind cu nedumerire la o asemenea pilda de smerenie si de viata ascunsa si palida pentru ochii lumii pe care a trait-o Irodion. Si si-ar intoarce privirea, plictisit si agasat, catre spectacolul mai interesant al ”beatificarii” catolice. Pe noi ne intereseaza doar oamenii ”giganti”, titanici (a se vedea declaratiile Papei Benedict de mai jos).

Catolicismul a “evoluat” mult, in spiritul vremurilor acestora, catre asemanarea cu “religia viitorului”, pe care si el o pregateste, ca un fel de “lider” al crestinatatii ce se vrea a fi, tocmai prin mentinerea acestei suprematii eretice a papei. Marele Inchizitor a parasit morga aspra si dominatoare. S-a mascat sub aparentele ”kenozei”, ale smereniei, ale blandetii. Pe dinauntru este acelasi papa infailibil, stapan absolut, primul si unicul. Dar la suprafata este gata sa se declare si ultimul dintre toti, tocmai pentru a fi mai usor recunoscut drept ”papa mondial”. Asa cum va face si Antihristul… Cum sa priceapa aceasta cei care se intreaba nedumeriti ce este adevarul si ce este sfintenia?
Postată acum 2nd May 2011 de Daniel Candrescu

Anunțuri

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ce zic unii ortodocsi despre BEATIFICAREA PAPILOR

 1. cherie zice:

  Din cate inteleg articolul este scris in 2011 cand Papa Ioan Paul II a fost doar beatificat iar acum a fost trecut la sfinti, adica „canonizat” alaturi de celalalt…
  Eu sunt de acord in totalitate cu Daniel Candrescu, toata piesa aceasta jucata la Vatican este spectacol… Dar sunt si de acord cu recunoasterea oficiala din partea celor trei religii ca au celas Dumnezeu. Nu vreau ca „Ortodoxia” sa isi piarda independenta teologica, nu accept sa fiu unita cu Roma desi exista o parte a ortodoxiei „UNITA CU ROMA” si este treaba acelora caci este o problema de supravietuire si nu am eu dreptul sa judec pe nimeni…dar… Dumnezeu este unul singur. Acest adevar trebuie recunoscut de toti….

 2. facliaiubiri zice:

  Shalom.V-am urmarit de ceva timp in coace, eu poate sunt un ins prea slab duhovniceste si mai mult cu lucrurile firesti ocupat este o lupta intre a intelege duhovniceste si fireste am fost si pe blogul Fr Lica am inteles atitudinea acestuia in privinta mesajului Fr Branham cred ca si el sa departat de Isus eu personal cred ca acest mesaj este de obarsie Dumnezeiasca si nu de obarsie omeneasca cum se spune de critici si acuzatori care vad latura fireasca a profetului si noi poate ca si oameni avem o latura fireasca pe care unii o vad mai mult la noi decat cea duhovniceasca ,cultele normal se evidentiaza cu fenomene mai putin normale decat cele biblice cu care iasa in evidenta ca sa se separe de ceilalti oamenii prin felul lor de a fi si totusi asa se implineste scriptura caci si unii si ceilalti implinesc scriptura ei se cred mai duhovnici decat noi care credem doar in Numele Domnului Isus Cristos de aceea se si canonizeaza dar am intalnit in zilele noastre si oamenii care sunt botezati in Numele Domnului Isus Cristos iesiti din penticostalii dar care nu cred acest mesaj al Fr Branham ,totusi eu sunt botezat sub acest nume in Numele Domnului Isus Cristos conform Fapte Cap2,38.Personal cred ca si unii si altii implinesc scriptura pentru caci Cuvantul se impplineste sub ochii nostrii in acest timp de sfarsit al harului nu al timpului propriuzis ,deci cred ca suntem aproape de revenirea Domnului Isus Cristos Amin.Dan Iacob din Hunedoara

  • Doar cu cativa ani in urma , chiar straduindu-ne sa cunoastem litera Mesajului, nu am avut posibilitatea sa intelegem toate lucrurile care ne-au fost date de revelatia divina adusa omenirii prin fratele Branham . Insa acuma, dam tot mai multa dreptate profetului Daniel, cauia Domnul i-a zis : ” multi vor fi albiti si LAMURITI”si stim ca NU TOTI vor fi , deoarece ” cunostinta va creste ” si unii o vor ” lepada ”
   Dan, daca ai posibilitatea sa privesti cu atentie la vietile fratilor din jurul tau, in acest timp, vei intelege cat adevar este scris in versetul : „Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta. Fiindca ai lepadat cunostinta, si Eu te voi lepada si nu-Mi vei mai fi preot. Fiindca ai uitat Legea Dumnezeului tau, voi uita si Eu pe copiii tai! (Osea.4:6) . Urmareste doar „evolutia ” copiilor marelui bloghist antibranhamist . si vei intelege ce inseamna „lepadarea de credinta ” profetita pentru vremurile de descoperire ale omului faradelegii, care este fiul pierzarii.
   Poate nu stii, eu iti spun ca adunarea din Hunedoara a fost de mai multe ori ” facuta praf si imprastiata” de catre unii binevoitori, insa Domnul a facut sa renasca , ca si acea pasare Phoenix, despre care se zice ca s-ar fi reconstituit din cenusa . Datorita faptului ca ” PECETEA ESTE ACEASTA : DOMNUL CUNOASTE PE AI SAI ” Aminteste-ti versetul din Evrei 3.6
   Multi credinciosi formali se lauda cu afirmatia : ” Isus Hristos ne-a adus toata descoperirea, ” si „se culca ” pe cunostinta faptului ca noi ” avem totul deplin in EL „, adormind spiritual ( adevaratul somn al mortii eterne ). Astfel de oameni nu mai au posibilitatea sa inteleaga afirmatiile apostolului Pavel, ca aceasta :”Ma bucur acum in suferintele mele pentru voi; si in trupul meu implinesc ce lipseste suferintelor lui Hristos, pentru trupul Lui, care este Biserica.
   Slujitorul ei am fost facut eu, dupa ispravnicia pe care mi-a dat-o Dumnezeu pentru voi, ca sa intregesc Cuvantul lui Dumnezeu.
   Vreau sa zic: taina tinuta ascunsa din vesnicii si in toate veacurile, dar descoperita acum sfintilor Lui, carora Dumnezeu a voit sa le faca cunoscut care este bogatia slavei tainei acesteia intre Neamuri, si anume: Hristos in voi, nadejdea slavei.” Subliniez acele cuvinte : ” in trupul meu implinesc ce lipseste suferintelor lui Hristos…”, ( se pare ca pe nimeni nu intereseaza ce inseamna asta , si, mai mult de-atat,el zice ” ca sa intregesc Cuvantul lui Dumnezeu ” )
   Ai observat ce zice : ” CE LIPSESTE suferintelor lui Hristos ” ..” CA SA INTREGESC CUVANTUL lui Dumnezeu „.
   Daca spui unui branhamist care s-a ” alipit ” la Biserica , si NU S-A NASCUT acolo , daca-i spui , deci, ca si fratele Branham a fost ales ca sa intregeasca Cuvantul catre ultima epoca a Bisericii Natiunilor, exbranhamistul face urat de tot , caci un grohait suna mult mai „uman ” decat replicile lor

   Vreau sa zic: taina tinuta ascunsa din vesnicii si in toate veacurile, dar descoperita acum sfintilor Lui carora Dumnezeu a voit sa le faca cunoscut care este bogatia slavei tainei acesteia intre Neamuri, si anume: Hristos in voi, nadejdea slavei. ESTE TAINA GLASURILOR CELOR SAPTE TUNETE, CARE FORMEAZA MESAJUL COMPLET AL LUI DUMNEZEU CATRE OMENIRE , INAINTE DE A DOUA LUI VENIRE

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s