Iarasi despre Ilie !

Dumnezeu n-a lepadat pe poporul Sau pe care l-a cunoscut mai dinainte. Nu stiti
ce zice Scriptura, in locul unde vorbeste despre
Ilie? Cum se plange el lui Dumnezeu impotriva lui
Israel, cand zice:  „Doamne, pe prorocii Tai i-au omorat, altarele Tale le-au surpat; am ramas eu singur, si cauta sa-mi ia viata”? Dar ce-i raspunde Dumnezeu? „Mi-am pastrat sapte mii de barbati care nu si-au plecat genunchiul inaintea lui Baal.”  ( care  este  ZEU  TRINITAR ) Tot asa, si in vremea de fata, este o ramasita datorita unei alegeri prin har.”( Romani 11.2-5 )

Fiindca  am intalnit  o  impotrivire  inversunata  la  invataura  biblica  data  de fratele Branham, in  acest  articol  am  cautat  sa argumentez  ceea  ce  eu  cred  ca ESTE  ADEVARAT . Cine  doreste  sa  citeasca, este  binevenit  si  la  rubrica  de  comentarii

Citind din cartea profetica a lui Zaharia, cap.7 Cuvantul Domnului a vorbit lui Zaharia astfel:
„Asa a vorbit Domnul ostirilor: „Faceti cu adevarat dreptate si purtati-va cu bunatate si indurare unul fata de altul.
Nu asupriti pe vaduva si pe orfan, nici pe strain si pe sarac, si niciunul sa nu gandeasca rau in inima lui impotriva fratelui sau.” Dar ei n-au vrut sa ia aminte, ci au intors spatele si si-au astupat urechile ca sa n-auda. Si-au facut inima ca diamantul de tare, ca sa n-asculte Legea, nici cuvintele pe care li le spunea Domnul ostirilor prin Duhul Sau, prin prorocii de mai inainte. Din pricina aceasta, Domnul ostirilor S-a aprins de o mare manie. Cand chema El, ei n-au vrut s-asculte: „De aceea nici Eu n-am vrut s-ascult, cand au chemat ei, zice Domnul ostirilor. Ci i-am imprastiat printre toate neamurile pe care nu le cunosteau; tara a fost pustiita in urma lor, asa ca nimeni nu mai venea si nu mai pleca din ea; si dintr-o tara placuta cum era, au facut un pustiu!” Istoria biblica consemneaza faptul ca poporul Israel a fost de mai multe ori ” imprastiat printre toate neamurile „

       Este de dorit ca sa ne intiparim in inimi cuvintele din text ” purtati-va cu bunatate si indurare unul fata de altul… si niciunul sa nu gandeasca rau in inima lui impotriva fratelui sau.” Proorocul Zaharia a avut mai multe vedenii referitoare la Templul Domnului care este TRUPUL LUI HRISTOS ,ce urma sa fie construit ” nici prin putere, nici prin tarie, ci prin Duhul „Si Domnul i-a aratat ca Satana statea la drepta preotului, ca sa-l parasca ” Dar Iosua era imbracat cu haine murdare si totusi statea in picioare inaintea Ingerului.” fiindca Ingerul Domnului voia sa indeparteze nelegiuirea si i-a fagaduit :” „Asa vorbeste Domnul ostirilor: „Daca vei umbla pe caile Mele si daca vei pazi poruncile Mele, vei judeca si Casa Mea si vei priveghea asupra curtilor Mele, si te voi lasa sa intri impreuna cu cei ce sunt aici.” Inteleg de aici ca pe acela pe care Domnul l-a pus in slujba, El il si sprijineste , netinand in seama acuzatiile de orice fel aduse de parasul lui, si chiar il investeste ca Judecator al Casei (predica ” Asa cum  am  fost  cu  Moise …”). Am mai citit ca Ingerul i-a spus ce inseamna lucrurile tainice exprimate in vedenii ” Eu am luat cuvantul si i-am zis: „Ce inseamna acesti doi maslini la dreapta sfesnicului si la stanga lui?”
Am luat a doua oara cuvantul si i-am zis: „Ce inseamna cele doua ramuri de maslin care sunt langa cele doua tevi de aur prin care curge uleiul auriu din el?” El mi-a raspuns: „Nu stii ce inseamna?” Eu am zis: „Nu, domnul meu.” Si el a zis: „Acestia sunt cei doi unsi care stau inaintea Domnului intregului pamant.”

      Apostolul Pavel a fost si el investit cu slujba de prooroc . In scrisoarea catre Romani 11 el zice : Intreb, dar: „A lepadat Dumnezeu pe poporul Sau?” Nicidecum! Caci si eu sunt israelit, din samanta lui Avraam, din semintia lui Beniamin…. V-o spun voua, Neamurilor: „Intrucat sunt apostol al Neamurilor, imi slavesc slujba mea” Pavel a fost nascut in localitatea Tars din Cilicia,  cetatean ROMAN, cu  acest  drept din  nastere, (tot  asa cum astazi  copiii  romanilor  nascuti  la  Londra  dobandesc  cetatenia  britanica  inaintea  parintilor lor ) si i s-a pus numele Saul , nu in Iudeea , dar este samanta lui Abraham cu numele schimbat in Pavel , dupa ce a venit  in  Ierusalim si  a  fost  chemat la pocainta . El a predicat Mesajul Evangheliei tot pe baza de ” vedenie ceresca ” si a folosit aceleasi simboluri profetice: ” daca unele din ramuri au fost taiate, si daca tu, care erai dintr-un maslin salbatic, ai fost altoit in locul lor si ai fost facut partas radacinii si grasimii maslinului, nu te fali fata de ramuri. Daca te falesti, sa stii ca nu tu tii radacina, ci radacina te tine pe tine. Dar vei zice: „Ramurile au fost taiate, ca sa fiu altoit eu.”
Adevarat: au fost taiate din pricina necredintei lor, si tu stai in picioare prin credinta: nu te ingamfa, dar, ci teme-te! Caci daca n-a crutat Dumnezeu ramurile firesti, nu te va cruta nici pe tine.” Doi maslini, unul cu roada buna si unul salbatic, cu ramurile lor , care au fost puse impreuna prin altoire „Fiindca, daca tu, care ai fost taiat dintr-un maslin care din fire era salbatic, ai fost altoit, impotriva firii tale, intr-un maslin bun, cu cat mai mult vor fi altoiti ei, care sunt ramuri firesti, in maslinul lor? Fratilor, pentru ca sa nu va socotiti singuri intelepti, nu vreau sa nu stiti taina aceasta: o parte din Israel a cazut intr-o impietrire care va tine pana va intra numarul deplin al Neamurilor. Si atunci tot Israelul va fi mantuit, dupa cum este scris: „Izbavitorul va veni din Sion si va indeparta toate nelegiuirile de la Iacov. Acesta va fi legamantul pe care-l voi face cu ei, cand le voi sterge pacatele.”

In cap.2 din cartea Faptele apostolilor citim ca la evenimentul Cincizecimii,la coborarea Duhului Sfant,” se aflau atunci in Ierusalim iudei, oameni cucernici din toate neamurile care sunt sub cer” si toti au auzit cuvintele lui Petru , galileanul, in intelesul limbilor lor materne,multi fiind convertiti la pocainta si credinta in Isus ca Mantuitor . Petru s-a adresat lor „Barbati Israeliti „, nu a spus ” Barbati dintre neamuri , sau oameni buni, ” si eu cred ca Duhul Sfant stia ce spune , stia cine sunt acei ” oameni cucernici ” nascuti in strainatate si care au fost atrasi de o forta tainica in acel loc si in ziua aceea ! de aceea a zis Pavel: ” cand va intra „numarul deplin al Neamurilor ATUNCI tot Israelul va fi mantuit ” Fratele Branham ne-a spus ca rapirea va veni atunci cand noi VOM STI CINE SUNTEM , vom intelege de ce ” mai INTAI , Dumnezeu si-a aruncat privirile peste Neamuri, ca sa aleaga din mijlocul lor un popor care sa-I poarte Numele ” cum a explicat Petru iudeilor adunati la sfatul apostolilor din Ierusalim, care nu erau de acord cu ” altoirea ” facuta de Dumnezeu ,si incercau sa puna conditii firesti ale Legii pe care nici ei nu puteau sa le implineasca . Biblia ne spuna ca acei care batjocoreau si ziceau ” oamenii acestia sunt plini de must, ” erau barbati iudei , care locuiau in Ierusalim , fiindca pe acea vreme, si inca pana in ziua de astazi ,     Israelitii sunt tot risipiti intre Neamuri , cum a fost proorocit ,– si  apostolul  Iacov, rob al lui Dumnezeu si al Domnului Isus Hristos,( isi  adreseaza scrisoarea ) catre cele douasprezece semintii care sunt imprastiate: Sanatate! (Iac.1:1)– urmasii lor  care  au  format  natiunile  moderne fiind   ramuri de maslin salbatic, totusi MASLIN ,simbolul Israelului . Vedenia lui Zaharia despre cei doi maslini este clarificata .

 •           Zaharia a mai intrebat iarasi ” cine sunt acele doua ramuri de maslin ” si i s-a spus ca sunt „doi UNSI care stau inaintea Domnului intregului pamant.” (Zah.4:14) Apostolul a fost si el invatat de Inger , care i-a aratat aceleasi lucruri ca si lui Zaharia : ” Voi da celor doi martori ai mei sa proroceasca, imbracati in saci, o mie doua sute saizeci de zile. Acestia sunt cei doi maslini si cele doua sfesnice, care stau inaintea Domnului pamantului. Partea din Israel despre care Pavel a spus ca este ” cazuta in impietrire ” sunt iudeii, care l-au rastignit pe Isus ,nascut si El din semintia lui Iuda ,dupa parintii naturali , fiindca ” mantuirea vine de la Iudei „(In  Biblie  nu  ne  este  explicat  cum  familia de  iudei  a lui  Iosif   a  ajuns  sa  locuiasca , adica  sa-si  mute  resedinta  din  Betleem  in  Nazaretul  din  Samaria in  regiunea  numita „Galileea  Neamurilor ” unde locuiau  si strainii  deportati  cu  secole  in  urma  ,dar  este  scris  ca  El  trebuia  sa  fie numit  Nazarinean  (Mat.2:23) Cuvantul Domnului este PRECIS, in permanenta . Din citatele de mai sus stim ca cei doi pomi de maslin MARTURISESC pe Isus Hristos, Cuvantul lui Dumnezeu , si ei prin curatire\sfintire si altoire ( taiati, altoiti si realtoiti , asa cum srie in Romani 11 )sunt Biserica , poporul Israel , a carui Capetenie este Isus Hristos „Si tu, Betleeme, tara lui Iuda, nu esti nicidecum cea mai neinsemnata dintre capeteniile lui Iuda; caci din tine va iesi o Capetenie, care va fi Pastorul poporului Meu Israel.” (Mat.2:6) El I-a pus totul sub picioare si L-a dat capetenie peste toate lucrurile, Bisericii, (Efes.1:22) Si doua ramuri din acesti pomi, Moise si Ilie TISBITUL , au fost unsi sa stea inaintea Domnului pe munte, cand acesta S-a aratat imbracat in slava si a vorbit cu ei , si sunt iarasi trimesi sa faca ultima slujba ,in Ierusalim ” Ei au putere sa inchida cerul, ca sa nu cada ploaie in zilele prorociei lor; si au putere sa prefaca apele in sange si sa loveasca pamantul cu orice fel de urgie, ori de cate ori vor voi.”( repetarea exacta  a evenimentelor pe care  le-au  provocat  in  prima  lor slujba ) Moise, nascut in casa lui Levi , casa preotilor Domnului , maslinul bun, si Ilie Tisbitul , unul din locuitorii Galaadului , care apartinea semintiei lui Manase, fiul lui Iosif , nascut din sotie egipteanca fata lui Poti-Fera, preotul lui On    Moise si Ilie lucreaza sub stapanirea Duhului Sfant .
 • Duhul lui Ilie nu este duhul omului care era fricos si se temea de prigoana, Duhul lui Ilie are putere , investita prin Hristos, ca UNGERE a Duhului Sfant . Ioan Botezatorul a slujit in Duhul si puterea lui Ilie, Duh care a infruntat cu curaj 400 de prooroci pagani si mai tarziu , un rege apostat si o ceata de farisei indraciti ( care aveau de tata pe Diavolul, cum i-a categorisit Isus ) Ioan Botezatorul a propovaduit Iudeilor Israelul dintre Neamuri are si el nevoie de un prooroc investit cu acelasi Duh al lui Ilie, care sa aduca inapoi oile pierdute ale Casei . inapoi la Singurul Dumnezeu . De aceea Domnul l-a pus pe fratele Branham , nascut din tata irlandez care este un popor provenit si el din semintia lui Manase, in dezbatere despre Divinitate cu 3oo de invatatori trinitari ai Neamurilor.  Descoperirea Scripturii este documentata de Istorie.Scriptura spune ca ” Ilie va veni intai „, apoi Isus ,  la poporul Lui dintre Natiuni . Moise si Ilie vor prooroci doar in Ierusalim, timp de trei ani si jumatate, cat vor tinea ultimile urgii peste omenirea pagana , adica Necazul cel mare .

  Ilie  trimis  la  samanta  lui  Abraham dintre  Natiuni   ( nu  in  Ierusalim,  ci  la  marginile  pamantului  inconjurat  de  oceane,  adica  in  toate  continentele ) , pe  care  unii  o  numesc  si  cred  ca  este  doar ISRAELUL  SPIRITUAL , nu  provoaca  nici o  urgie,  ci  el  intoarce  , prin  predicarea  Evangheliei  Imparatiei , inima  adevaratilor  copiii  ai  credintei  inspre  ascultarea  Cuvantului  parintilor  apostolici  de la  Cincizecime,  ca  sa  primeasca  binecuvantarea  BOTEZULUI CU  DUHUL SFANT , care  a  adus ” vindecarea  sub  aripile  Lui ”

  Domnul  Isus  Hristos  sa  fie  laudat ,  El  a  facut  acest  lucru  minunat !  Ar  trebui  sa  pricepem  macar  in  ultimul  ceas   de  ce  Dumnezeu  a  poruncit  ca  in  Templul lui  Solomon  , USCIORII  PORTII Templului,  USILE  de la  intrarea in  LOCUL PREASFANT,  CEI  DOI  HERUVIMI , sa fie   facuti  din  LEMN DE  MASLIN salbatic  (1Reg.6:23). Caci  una  din  fagaduintele  pentru  CEL  CE  VA  BIRUI este ” Il voi face  un stalp in Templul Dumnezeului Meu, si nu va mai iesi afara din el. Voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu si numele cetatii Dumnezeului Meu, Noul Ierusalim, care are sa
  se coboare din cer de la Dumnezeul Meu, si Numele Meu cel nou.” (Apoc.3:12)   Fagaduinta  a fost data  ramurii  de  maslin salbatic  a Israelului , provenita  din  amestecul  cu  natiunile intre  care  au fost disipati  pe parcursul  istoriei

  Fratilor  CRESTINI  ,  s-a  implinit  vremea  profetita  ,  in  care  Domnul si Dumnezeul  nostru  Isus  Hristos   STERGE   AMNEZIA  SPIRITUALA   de  la  toti  fiii  Lui, nascuti  din  SUBSTANTA  numita  CREDINTA ,  mostenita  de  la  PARINTELE ( credintei ) Abraham prin   Sarai  cea  stearpa  in  trupul  de  carne , dar  facuta  sa  fie  fertila  prin  Cuvantul Domnului  care  i-a fost  adresat  DIRECT , prin  VORBIRE .  Acuma  voi  trebuie  sa  stiti  UNDE   APARTINETI ,  ca  sa  va  bucurati  de   FAMILIA   REGASITA  , caci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a si hotarat mai dinainte sa fie asemenea chipului Fiului Sau, pentru ca El sa fie Cel intai nascut dintre mai multi frati. (Rom.8:29)

  • Dar Hristos este credincios ca Fiu, peste casa lui Dumnezeu. Si casa Lui suntem noi, daca pastram pana la sfarsit increderea nezguduita si nadejdea cu care ne laudam. (Evr.3:6)
  • Caci suntem in clipa cand judecata sta sa inceapa de la Casa lui Dumnezeu. Si, daca incepe cu noi, care va fi sfarsitul celor ce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu? (1Pet.4:17)
Anunțuri

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Iarasi despre Ilie !

 1. Blogul mi-a fost atacat de hackeri, mi-au luat parola, au sters 2 articole si 2 comentarii ale lui Lica Nemes (puse sub emblema -Privat ). Banuiesc ca acestia sunt copii mei, condusi de STAPANA casei , care , zilele trecute m-a amenintat drastic sa nu imi pierd vremea .Imi amintesc iarasi de lauda de sine a unui om ,” blockist” din regimul trecut, care a zis colegilor tinuti ” sub papuc ” de gelozia nevestelor : ” Acasa la mine, cocosul canta ! …..pe balcon ” ” Balconul ” meu e actualmente la Londra , astfel, cocosul nu se teme de amenintare , la timpul prezent , ce-o fi maine, vom trai si vom vedea . Sper, totusi, sa nu impartasesc si eu soarta fratelui Lica .
  Parca incep acum sa inteleg de ce este scris asa „Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa ca nu puteti face tot ce voiti. (Gal.5:17) „

 2. cerchez zice:

  În 1regi6:24, cuvîntul ebraic șmn înseamnă ulei. Evreii numeau măslinul, ulei. Dar nu este nici o referire la sălbatic. Din ce Biblie, atunci?

 3. Pentru tine, Cerchez, chiar nu au nici o insemnatate invataturile omului care pretinde ” Cunosc un om in Hristos, care, acum paisprezece ani, a fost rapit pana in al treilea cer (daca a fost in trup, nu stiu; daca a fost fara trup, nu stiu: Dumnezeu stie).
  Si stiu ca omul acesta (daca a fost in trup sau fara trup, nu stiu: Dumnezeu stie)
  . a fost rapit in rai si a auzit cuvinte care nu se pot spune si pe care nu-i este ingaduit unui om sa le rosteasca.” , si caruia i-a fost totusi ingaduit sa ne spuna ceva :” Iar daca unele din ramuri au fost taiate, si daca tu, care erai dintr-un maslin salbatic, ai fost altoit in locul lor si ai fost facut partas radacinii si grasimii maslinului, (Rom.11:17) si ceea ce ne a spus A RAMAS SCRIS , de ce ma intrebi, cunoscatorule de ebraica , in ce Biblie ? O, probabil esti constient ca daca te-ar intalni si pe tine LUMINA, ca si pe Pavel, ai socoti si tu gunoi invataturile zoharice si scolastice ale fruntasilor veacului .

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s