Cine ramane in invatatura lui Hristos, are pe Tatal si pe Fiul

Cuvintele  citite  din  cealalta  scrisoare  a  lui Ioan , adica  a  doua , ( fiindca  in  prima  am  citit  ca  Isus  Hristos Fiul  Lui, este  insusi  Dumnezeul  adevarat  si  viata  vesnica ,  asa  cum  am  citit  in  scrisoarea  lui  Pavel  ca  viata  care era  la  Tatal  a  fost  aratata , putand  fi  privita  si  chiar  pipaita  cu  mainile ( vezi  relatarea   despre Toma )           mi-au  atras  dorinta  sa  cercetez  care  este  invatatura  lui  Hristos , ca sa  inteleg ce inseamna  a  avea  pe   Tatal si pe  Fiul .

Pana  voi  reusi  sa  inchei  articolul, as fi  bucuros  daca  cineva  , ramanand  in  „invatatura  aceasta „( 2 Ioan 1.9 )  o  ia  inaintea  mea  , cu  comentarii .

Anunțuri

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Cine ramane in invatatura lui Hristos, are pe Tatal si pe Fiul

 1. viorel zice:

  Gaius Octavius nascut in anul 63 i.e.n a devenit fiul adoptiv si succesorul de drept al lui Iulius Caesar asasinat in anul 44 i.e.n. Dupa deificarea lui Caesar in Senat in anul 42 i.e.n, Octavius devine ‘divi filius’ sau Fili Dei. Astfel Julius Caesar si Octavius prin grija Poetilor, un fel de profeti ai Romei, au ajuns sa fie venerati ca avand obarsie divina primind si titluri de Augustus=Divinul, . Intr-o maniera mult mai subtila si stilizata decat in mitologia greaca unde Zeus era pur si simplu tolerat sa procreeze personaje eroice(demigods) precum Apollo, Athena etc, dupa bunul lui plac cu pamantence simpatice, trasand astfel liniile de forta in jurul carora se coagula mitologia greaca , romanii reusesc printr-o propaganda ideologica fara precedent sa deifice printr-o decizie a senatului in anul 14 e.n un fiu adoptiv (=Vicarivs Fili Dei ) al lui Caesar. Incepand din acest moment componenta ereditara valabila in mitologia greaca, egipteana etc este substituita cu decizia de adoptie, fiul adoptiv fiind de drept „loctiitorul” fiului natural.
  Aceasta Ideologie propagata ulterior prin catolicism si chiar protestantism prin concepte ca „succesiune apostolica” sau convertirea vazuta ca „adoptie divina” si multe altele era cu totul straina dar mai ales periculoasa evreilor si credintei lor milenare care nu simtea nevoia unei innoiri sau reconfigurari precum cea romana.
  Pe acest fond de idei foarte populare si de actualitate un Rabbi Ieshuah(Iisus), relativ tanar, de 30 de ani (varsta maturitatii religioase fiind 40 de ani) INVATA poporul sa se roage lui IHWH folosind apelativul „Tatal Nostru care Esti” .Considerand adresarea Doamne, Doamne=ADONAI ,ADONAI egala cu zero(Matei 7:22-29) in raport cu recunoasterea (descoperirea) filiatiei dumnezeiesti a celor nascuti de sus (from above) adica din Tatal Ceresc , Ieshuah(Iisus) Mashiah(Hristos) aduce in primplan o Invatatura aparent asemanatoare cu cea in voga dar esentialmente diferita. Voia Tatalui Ceresc era recunoasterea Fiului sau preaiubit si ascultarea de El care ne INVATA ASTAZI despre lucruri ascunse de la Facerea lumii.
  “Isus a luat cuvîntul şi a zis: ,,Te laud, Tată, Doamne al cerului şi al pămîntului, pentrucă ai ascuns aceste lucruri de cei înţelepţi şi pricepuţi, şi le-ai descoperit pruncilor.” (Matei 11:25)
  Tata, prunci, secrete de familie, epitropi intelepti derutati pusi pe dreapta. Casa Tatalui revendicata cu biciul de Fiul. Proslaveste-ma Tata cu Slava pe care o aveam inainte de a fi lumea?l!.
  Preoti care isi abandoneaza credinta stramoseasca in urma invierii lui Lazar, greci care vor sa-l vada pe Iisus. PERICOL. STOP CADRU. Natiunea in pericol.Blasfemie. Rastignire.
  O succesiune rapida de cadre care ia derutat pe toti inclusiv pe ucenici.
  Cu toate ca mai marii norodului au respins aceasta Invatatura a lui Ieshuah Mashiah considerand-o „Cal Troian” orbiti fiind de aparenta asemanare cu cea in voga atunci la romani.daca ne uitam cu bagare de seama gasim totusi in cantarea lui Moishe Deut 32:6( 5. Iar ei s-au răzvrătit împotriva Lui; ei, după netrebniciile lor, nu sunt fiii Lui, ci neam îndărătnic şi ticălos. Cu acestea răsplătiţi voi Domnului?
  6. Popor nechibzuit şi fără de minte, au nu este El tatăl tău, Cel ” te-a zidit, te-a făcut şi te-a întemeiat? . Adu-ti aminte de zilele cele de demult, cugetă la anii neamurilor trecute! Întreabă pe tatăl tău şi-ti va da de ştire, întreabă pe bătrâni, şi-ţi vor spune:
  8. Când Cel Preaînalt a împărţit moştenire popoarelor, când a împărţit pe fiii lui Adam, atunci a statornicit hotarele neamurilor după numărul îngerilor lui Dumnezeu) si in Isaiah 63: 16 (Dar Tu eşti Părintele nostru! Avraam nu ştie nimic, Israel nu ne cunoaşte. Tu, Doamne, eşti Tatăl nostru, Mântuitorul rostru: acesta este numele Tău de totdeauna.
  17. Pentru ce, Doamne, ne-ai lăsat să rătăcim departe de căile Tale şi ne-ai învârtoşat inimile noastre ca să nu ne temem de Tine? Întoarce-Te pentru robii Tăi, pentru seminţiile moştenirii Tale.
  18. Pentru ce au păşit cei nelegiuiţi în templul Tău şi vrăjmaşii noştri au călcat în picioare altarul Tău?) samburele de adevar.
  Deasemenea daca luam traducerea literara a primului verset din Genesa Bereshit bara Elohim et shamaim ve et haaretz =La Inceput a creat Elohim, Cerurile si Pamantul gasim momentul in care aceasta facere a fiilor si fiicelor Tatalui Ceresc IHWH a avut loc. Enumeratia incepe cu pluralul Elohim = fii si fiice( inclusiv Cel intai nascut din toata zidirea sau inceputul zidirii lui Elohim) urmata fiind mai apoi de ceruri si pamant. CINE?
  Adevarat si vrednic de crezare este acest CUVANT= BE RESHIT

  Har si Pace

  • Viorel zice:

   Cei 7o de intelepti si priceputi care au tradus Tanacul evreiesc in versiunea greaca Septuaginta s-au abatut de la traducerea literala a primului verset din genesa inversand cuvintele Bara si Elohim schimbandu-i astfel sensul real. Se temeau ca Ptolemeu sa nu inteleaga ca un altul pe nume Bereshit l-ar fi facut pe Elohim ceruri si pamant. De alfel multi comentatori ai bibliei printre care ilustrul Rashi considera neadecvata versiunea Septuagintei privitor la acest verset. Comentariile din Zohar deasemenea. Apoi vedem ca in capitolul 1 al genesei nu gasim numele IHWH implicat in creatie decat eventual subinteles doar in primul verset cand a facut sau a zidit ceea ce este vesnic adica Elohim =fiul+fii si fiicele lui. Ulterior a desemnat pe Cel Intai Nascut ca Mester al Creatiei. Acesta dupa ce creaza decorul face un OM= Adam din tarana pamantului dupa chipul si asemanarea lui Elohim parte barbateasca=fiu si parte femeiasca= fiica i-a facut sufland in ei suflare de viata.
   Primul Adam era pamantesc ,firesc sau mai adecvat spus psihicos. Exponentul cel mai de seama al lui Adam Psihicos(omul firesc) recunoaste ca nu este vrednic sa lege cureaua incaltamintei celui de al doilea Om Ceresc sau Omul Pneumaticos(Duhovnicesc) care se naste de Sus si pe care Tatal cel Ceresc(DUHUL SFANT) il confirma ca fiind fiul sau legitim poruncind supunere fata de el. Ioan Botezatorul a marturisit de altfel ca cel ce vine dupa el este mai mare decat el si este inainte de el. Omul Pshihicos trebuia sa se faca mic si sa fie decapitat chiar pentru ca Omul Pneumaticos sa-SI curateasca (SFINTEASCA) cu desavarsire aria.
   Si noi ceilalti fii si fiice nascuti de sus suntem in cel ce este Elohim adevarat. Caci Lui ( celui intai nascut) nu ii este rusine sa ne numeasca frati. De recitit Deut 32: 11-12
   Dupa modelul cartii neamului lui Adam am putea formula astfel: IHWH TATAL a nascut un fiu si i-a pus numele IESHUAH. Apoi a mai nascut fii si fiice.

   Har si Pace

  • O intrebare, de unde ai citit versetul 8, ca la biblia mea zice : •Cand Cel Preainalt a dat o mostenire neamurilor, cand a despartit pe copiii oamenilor, a pus hotare popoarelor, dupa numarul copiilor lui Israel, (Deut.32:8)” si in KJ scrie : „When the most High divided to the nations their inheritance, when he separated the sons of Adam, he set the bounds of the people according to the number of the children of Israel.”

   • Viorel zice:

    Am facut copy paste din biblia ortodoxa romana ,fiind versiunea oficiala a romanilor, pe de alta parte fac asta nu pentru a- mi arata fidelitatea fata de ea ci pentru a aduce un soi de neincredere in traduceri care adesea sunt partinitoare.
    Cat despre mine folosesc in studiul personal atunci cand am dubii, o traducere interlineara hebrew-english (adica un rand scris in evreieste sub care este tradus cuvant cu cuvant randul in english ) primita de la un evreu. K J intr-adevar e cea mai apropiata de original dar mai are si ea scapari.
    De exemplu primul verset din Genesa tradus cuvant cu cuvant suna asa:
    In-begining (bereshit) he-created(bara) god(elohim) the-heavens(veshamaim) and(veet) the-earth(haaretz).
    Fiindu-mi greu sa transcriu as putea sa identific versetul doar cu numele cartii, capitol si verset ca sa fiu confortabil, dar Hristos ne indeamna sa cercetam scripturile (la plural) nu doar sa citam biblia sau sfanta scriptura.

    Har si Pace

 2. Imi cer scuze, Viorel, nu am cum sa comentez afirmatiile tale, fiindca eu stau inca la ” coada oii ” nu am avut parte de alta educatie religioasa afara de Biblia pe care si-o poate cumpara tot omu, si mai de curand, cat pot sa ” inghit ” informatiile care cad in ” plasa ” internetului , dar stiu si eu ca ” Asa a calauzit Domnul singur pe poporul Sau si nu era nici un dumnezeu strain cu El ” cum sunt astazi , trei persoane ( cu omul modern )

  • Viorel zice:

   Cine inghite doar versete sau sectiuni (cel mai adesea triunghiulare) din bibliile servite pe tava scolilor biblice sau la taraba bisericilor poate foarte usor sa construiasca ideologia (unitariana, trinitara etc) care ii convine , dupa cum usor inghite.
   Cine a luat carticica din mana ingerului din Apoc 10 ( cea mai buna versiune inmanata personal, la prima mana) trebuia sa-si largesca bine gura s-o poata inghiti toata, ca sa nu mai vorbim de felul in care trebuia digerata. In acest caz nu sunt admise nici macar jumatati de masura (VT si NT) ci Adevarul Intreg. Chiar daca presupune multa amaraciune in procesul de digestie (studiu personal) la exprimare e dulce ca mierea nu ca marmelada mucegaita.

   Har si Pace

 3. Te-am intrebat in mod special despre versetul 8 din Deut. 32 fiindca am pus pe rol o afirmatie neobisnuita pentru cercurile de studii biblice, si acel verset, indiferent in care versiune, imi arata ca sunt in adevar . Am zis ca toti CRESTINII , adica madularele Bisericii lui Hristos dintre Neamuri – peste care Petru sa zis ca ” Dumnezeu si-a aruncat privirile peste Neamuri, sa aleaga din mijlocul lor UN POPOR CARE SA-I POARTE NUMELE „, – sunt toti urmasi naturali ai lui Abraham, in a carui „samanta ” sunt binecuvantate toate Neamurile , si ca in afara samantei lui Abraham nu se poate vorbi de ALEGERE si de MOSTENIRE prevazuta inca inainte de intemeiera lumii . PrIntre dovezi, este si afirmatiile din acest verset : cand Dumnezeu a impartit pamantul ca mostenire oamenilor ( copiilor lui Adam ) a avut in vedere ” numarul copiilor lui iSRAEL „, sau „ingerilor Lui ” , cu intelesul de „mesageri ai Cuvantului ”
  De asemenea, Domnul Isus a zis ca „a fost trimis la oile pierdute ale casei lui israel” si tot cu aceste cuvinte si-a trimis si ucenicii in misiune, cu precizarea ” nu mergeti pe calea paganilor ” Apoi, apostolul Pavel a fost si el trimis , conform proorociei prin iSAIA : „Este prea putin lucru sa fii Robul Meu ca sa ridici semintiile lui Iacov si sa aduci inapoi ramasitele lui Israel. De aceea, Te pun sa fii Lumina neamurilor, ca sa duci mantuirea pana la marginile pamantului.” (Isa.49:6). Fiind vorba de SEMINTIILE lui Iacov, pe acea vreme in Palestina erau doar doua semintii , ” o parte din Israel care a fost impietrita „, celelalte zece fiind deja RISIPITE si pierdute intre alte popoare , ca popoare migratoare iesite din robia imperiului Asirian , „Pavel si Barnaba le-au zis cu indrazneala: ( IUDEILOR ) „Cuvantul lui Dumnezeu trebuia vestit mai intai voua; dar fiindca voi nu-l primiti si singuri va judecati nevrednici de viata vesnica, iata ca ne intoarcem spre Neamuri. ”
  Mai sunt si alte versete , care ma indreptatesc sa afirm : Toti crestinii nascuti din nou , indiferent de natia in care traiesc, sunt urmasii prin fagaduinta ai Parintelui credintei, Abraham, a carui samanta ” ca nisipul marii si ca stelele cerului ” este POPORUL ALES DINTRE NEAMURI ca sa-I poarte Numele : TRUPUL LUI ISUS HRISTOS Si acest popor este alcatuit numai din urmasi ai celor 12 ” triburi ” ale lui Israel ” , fiul fiului lui Abraham nascut prin FAGADUINTA Crestinii sunt chiar stra-stra ……nepotii ,pana cand ultimul care este scris in cartea vietii Mielului va fi adus la VIATA DIN CUVANTUL DOMNULUI ISUS HRISTOS , Dumnezeul nostru, si UNICUL STAPAN SI DOMN al umanitatii din toate vremurile
  Sa meditam mai adanc la afirmatia apostolului Pavel, cand vorbeste despre TAINA LUI HRISTOS (Efes.3:4)care n-a fost facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri, in felul cum a fost descoperita acum sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos, prin Duhul.

  Ca, adica, Neamurile sunt impreuna mostenitoare cu noi, alcatuiesc un singur trup cu noi si iau parte cu noi la aceeasi fagaduinta in Hristos Isus, prin Evanghelia aceea

  • viorel zice:

   Raspuns
   Efeseni 3
   14. Pentru aceasta, îmi plec genunchii înaintea Tatălui Domnului nostru Iisus Hristos,
   15. Din Care îşi trage numele orice neam în cer şi pe pământ,

   De unde, CITIND, puteţi să cunoaşteţi înţelegerea mea în taina lui Hristos,
   5. Care, în alte veacuri, nu s-a făcut cunoscută fiilor oamenilor, cum s-a descoperit acum sfinţilor Săi apostoli şi prooroci, prin Duhul:
   6. Anume că neamurile sunt împreună moştenitoare (cu iudeii) şi mădulare ale aceluiaşi trup şi împreună-părtaşi ai făgăduinţei, în Hristos Iisus, prin Evanghelie,

   •Cand Cel Preainalt a dat o mostenire neamurilor, cand a despartit pe copiii oamenilor, a pus hotare popoarelor, dupa numarul copiilor lui Israel, (Deut.32:8)” si in KJ scrie : “When the most High divided to the nations their inheritance, when he separated the sons of Adam, he set the bounds of the people according to the number of the children of Israel.”

   In manuscrise de la Marea Moarta sta scris „sons of God” . Iudeii au schimbat ELOHIM cu ISRAEL iar Grecii(ortodocsii) au schimbat „fii” cu ingerii indulcind versetul fiecare dupa gustul lor,

   A nu se confunda urmasii naturali ai lui Avram asemuiti cu pulberea pamantului cu „samanta lui Avraam ” asemuita cu stelele cerului. Doua neamuri diferite unul din pamant(fii ai lui adam) pamantesc si celalalt din Cer(fii ai OMULUI) ,ceresc.

   CITIND cu atentie despre Noe(scris in cartea Neamului lui Adam) si cele trei NEAMURI formate dupa el, din binecuvantarea data fiilor avem:

   Shem fiul lui Noe cunoaste si ramane fidel numelui IHWH. Acesta decide din experienta antedeluviana probabil ca linia lui sa nu se amestece cu celelalte doua, reusiind dupa cateva generatii in care s-au dus o puternica lupta de asimilare sa ramana tatal tuturor fiilor lui EBER. adica singurul lor stramos.
   Iafet se simte confortabil in corturile lui Shem considerand ca a chema Numele IHWH nu era neaparat necesar multumindu-se doar cu ELOHIM; face parte si el din conspiratia impotriva numelui IHWH pusa la cale de Nimrod.
   Ham tatal lui Canaan n-are nevoie nici macar de binecuvantarea tatalui sau incercand sa-l substituie descoperindu-i goliciunea.
   Canaan fiul lui Ham si frate dupa mama cu Shem si Iafet este blestemat ca sluga a lor si sluga a slugilor lor.
   Pentru a preveni o situatie care se repeta din nou (asimilarea ) IHWH intervine si imparte pamantul (acaparat de Natiunile Unite ale lui Nimrod preocupate sa-si faureasca un alt Nume) incurcandu-le in acelasi timp si limbile.
   Singurul care ramane fara pamant si fara limba incurcata era un descendent veritabil si neasimilat al lui Eber (EBREUL). Avram.
   In urma petitiilor depuse direct lui IHWH acesta ii fagaduieste conditionat cu IESIREA din familia lui ca isi v-a primi si el partea, doar ca pamantul alocat lui era ocupat abuziv de o namila de sluga pe nume Canaan.

   But the men of Sodom were wicked and sinners before the LORD exceedingly.

   14 And the LORD said unto Abram, after that Lot was separated from him, Lift up now thine eyes, and look from the place where thou art northward, and southward, and eastward, and westward:

   15 For all the land which thou seest, to thee will I give it, and to thy seed for ever.

   16 And I will make thy seed as the dust of the earth: so that if a man can number the dust of the earth, then shall thy seed also be numbered.

   Lot isi pierde rabdarea sa astepte dupa fagaduintele date altora si merge de ginere la canaaniti,
   Eliberat de conditionarea impusa (separat fiind de Lot) Avram primeste imediat fagaduinta incadrata in cele patru puncte cardinale din partea lui IHWH executorul judecatoresc privitoare la mostenirea pamanteasca a urmasilor sai asemuiti cu pulberea pamantului.
   Salvat fiind de Avram Lot cade prada betiei pusa la cale de fiicele sale (canaanite dupa mama) precum odinioara stramosul sau Noe, avandu-i ca urmasi pe Moab si Amon. Istoria se va repeta si cu Esau oarecum asemanator, Amalec fiind fiu si frate dupa mama cu tatal sau Elifaz fiul lui Edom(Esau).

   Zece popoare vor fi dislocate dinaintea lui Avraam. Iaacov primeste fagaduinta pentru sapte parti. Celelalte trei ale cui vor fii? INTREBARE.

   I Isaiah 63: 16 (Dar Tu eşti Părintele nostru! Avraam nu ştie nimic, Israel nu ne cunoaşte. Tu, IHWH, eşti Tatăl nostru, Mântuitorul nostru: acesta este numele Tău de totdeauna.

   Har si Pace

 4. Viorel, ne-ai prezentat lectii frumoase de istorie Biblica, asteptam si concluziile duhovnicesti, poate la una din urmatoarele …

 5. anonim zice:

  De ce ai spus :Canaan fiul lui Ham si” frate dupa mama” cu Shem si Iafet este blestemat ca sluga a lor si sluga a slugilor lor.
  De ce frate dupa mama?

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s