Cum ne pregatim pentru rapire – 3

Si acum, ce zabovesti? Scoala-te, primeste botezul si fii spalat de pacatele tale, chemand Numele Domnului.” (Fapt.22:16)

Trei  evanghelisti  Matei , cap19,  Marcu , cap. 10 si  Luca,  18 ,  povestesc  aceleasi  intamplari  dintr-o  zi  a  vietii pe  pamant  a  Mantuitorului,  cand  a  fost  intrebat  „Bunule Invatator, ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?”

Noi stim  ca  primii care  vor  beneficia  de  viata vesnica  vor  fi  cei  „desavarsiti ” care vor  fi  luati  in  vazduh , inainte  de    revenirea  pe  pamant  a  Domnului Isus Hristos . Intrebarea  omului  amintit  in  Biblie  este  cu  inteles  identic  cu  aceea  pusa  pe  acest  blog  ( de un om  mai  bogat  decat  tanarul  acela ) : Ce  sa  fac  pentru  a  fi  rapit  ?

Deoarece  in  timpul  acesta  Mangaietorul  este  Bunul  si  Adevaratul  nostru  Invatator,  El  a  inceput  raspunsul  cu  reamintirea  cuvintelor  lui  Isus  de pe  vremea  cand  s-a  pus  intaia  data  intrebarea

Adevarat va spun ca oricine nu va primi Imparatia lui Dumnezeu ca un copilas, cu niciun chip nu va intra in ea.” (Luc.18:17)    Sa  nu  va  mai  treca  niciodata  prin  gand  interpretarea  sectanta  , anume  ca  ar  trebui  sa  va  comportati  ca  un  copil  Bun ( cei  mai  multi  copii  nu  sunt chiar  deloc  asa )    Ceea  ce  vrea  El  sa va  invete  in  aceasta  remarca  este :    „Drept raspuns, Isus i-a zis: „Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste  din nou, daca nu se naste cineva din apa si din Duh,(Ioan.3:5)  nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.” (Ioan.3:3)

Nu te mira ca ti-am zis: „Trebuie sa va nasteti din nou.” (Ioan.3:7)   Dupa  ce  ati  acceptat  POCAINTA  (recunoasterea  adevaratei  identitati  a lui  Isus Hristos,  care  „Este un singur Dumnezeu si Tata al tuturor, care este mai presus de toti, care lucreaza prin toti si care este in toti. (Efes.4:6)    Noi muncim, in adevar, si ne luptam, pentru ca ne-am pus nadejdea in Dumnezeul cel Viu, care este Mantuitorul tuturor oamenilor, si mai ales al celor credinciosi. (1Tim.4:10)    urmeaza  ” marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Isus Hristos, (1Pet.3:21)  ca  DOVADA  A  NASTERII  DIN  NOU ,  din apa  si  din  Duh  Sfant

Botezul  corect  se  face  prin  scufundare  , in  apa  curgatoare ,  in  NUMELE  , nu  in  titlurile   Domnului  Isus  Hristos  fiindca  am  inteles  porunca  „Si orice faceti, cu cuvantul sau cu fapta, sa faceti totul in Numele Domnului Isus si multumiti, prin El, lui Dumnezeu Tatal. (Col.3:17)

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Cum ne pregatim pentru rapire – 3

 1. anne zice:

  aceasta este pocainta pt tine:??????? cum citesti tu aceasta orice lucru pe care-l vom spune impotriva lui iisus ni se va ierta dar pacatul impotriva duhului sfant nu…….invatatura ta e gresita pt ca tu lupti impotriva unor dogme in loc sa lupti impotriva ta…fiind prea ocupat cu o lupta inutila uiti de lupta pacatului impotriva duhului sfant…pacatelor tale nu ale bisericilor….pt ca vei fi rapit daca esti desavarsit in iubire nu daca lupti impotriva unor dogme…si as vrea sa mai imi spui cum citesti tu nunta din cana ???

 2. Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui.” (Ioan.14:21)
  Daca vrem cu adevarat sa ” pazim Cuvantul ” este necesar sa-L cunoastem si pentru a-L cunoaste trebuie sa citim Biblia si sa rugam pe Mangaietorul ( Duhul sfant al lui Dumnezeu ) sa ne invete . El ne va invata in modul cel mai simplu cu putinta, descoperindu-ne legaturile corecte intre ” cuvintele PROOROCIEI ” Ferice de cine citeste si de cei ce asculta cuvintele acestei prorocii si pazesc lucrurile scrise in ea! Caci vremea este aproape! (Apoc.1:3) Adevarata pocainta , propovaduita in Evanghelie este INTOARCEREA spatelui spre intelepciunea lumii acesteia si acceptarea trairii dupa invataturile proorocilor si apostolilor, care sunt adunate si legate intre copertile Cartii Sfinte
  Sa nu-ti inchipui , Anne, ca daca faci numai bine pe plan fizic , vei avea parte cu Domnul, in timp ce nu vrei sa te hranesti spiritual . caci Isus le-a zis: „Adevarat, adevarat va spun ca, daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva. (Ioan.6:53) Daca intrebi ce si cum este acest fel de mancare , „Isus i-a raspuns: „Este scris: „Omul nu va trai numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu.” (Luc.4:4) deoarece ” Cuvantul ( care era, este si va fi Acelasi si Singurul Dumnezeu, ) S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar.”…..- (Ioan.1:14b ) dupa ce ” a iesit ” de la Dumnezeu (Ioan.8:42) adica ” s-a dezbracat pe Sine ( de haina de slava )si a luat ( o haina )trup de sclav ”
  Aceasta este ” cu adevarat o hrana „(Ioan.6:55) In adevar, voi, care de mult trebuia sa fiti invatatori, aveti iarasi trebuinta de cineva sa va invete cele dintai adevaruri ale cuvintelor lui Dumnezeu si ati ajuns sa aveti nevoie de lapte, nu de hrana tare. (Evr.5:12) Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a caror judecata s-a deprins, prin intrebuintare, sa deosebeasca binele si raul. (Evr.5:14)
  Bine este daca vrei sa tii seama si sa accepti CORECTAREA . In biblie scrie ca se poate ierta doar pacatul ^ vorbirii impotriva FIULUI Omului ” (Luc.12:10)
  Fiul Omului este oricare profet prin care vorbeste Duhul Sfant ( asa este Ezechiel , Isaia, Daniel, si chiar Isus din Nazaret , pe care Domnul L-a numit pentru Moise ” un prooroc ca tine, din mijlocul fratilor tai „(Deut.18:18)
  – nicidecum asa cum ai scris mai sus ” impotriva lui iisus ” fiindca ISUS este Numele lui Dumnezeu ca Mantuitor : Yahshua , si una din cele 10 porunci este „Sa nu iei in desert Numele Domnului Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui. (Exod.20:7) Chiar felul in care am fost noi invatati sa ne rugam arata cat de important este ” sfinteasca -se Numele Tau, Tatal nostru care esti in ceruri ” ( Noi stim ca „Nimeni nu s-a suit in cer, afara de Cel ce S-a coborat din cer, adica Fiul omului care este in cer. (Ioan.3:13) adica Isus Hristos, in care este cuprins si care este in tot universul, in acelasi timp , ca unicul Dumnezeu )

  Cat despre ” lupta impotriva ta ” este o brambureala , invatatura popeasca , nicidecum sanatoasa , fiindca citim „Isus, care le cunostea gandurile, le-a zis: „Orice imparatie dezbinata impotriva ei insasi este pustiita; si orice cetate sau casa dezbinata impotriva ei insasi nu poate dainui. (Mat.12:25) Chiar daca te referi la lupta impotriva firii pamantesti , iarasi citim ” Caci nimeni nu si-a urat vreodata trupul lui, ci il hraneste, il ingrijeste cu drag, ca si Hristos Biserica; (Efes.5:29)
  Oricum, cata vreme esti in aceasta viata mizerabila, nu vei avea succes cu felul de pocainta gresit inteles pe care l-ai preluat de la parinti ; citeste Romani 7. 14-25 , si accepta adevarul exprimat de apostolul Pavel , apoi fa bine si conformeaza-te invataturii data de Petru in ziua de Rusalii , caci toti ” Cei ce au primit propovaduirea lui au fost botezati; si, in ziua aceea, la numarul ucenicilor s-au adaugat aproape trei mii de suflete. (Fapt.2:41)
  Poti sa stii si sa accepti ASTAZI adevarul Biblic : POCAINTA INSEAMNA INTELEGEREA ACCEPTAREA SI TRAIREA INVATATURILOR CRESTINE care il propovaduiesc pe Isus ca Domn, ( nu ca om -persoana secundara a unei trinitati inchipuite de minti bolnave de teologi destepti , nevoie mare ( vorba lui Creanga )
  Eu cred ca intrebarea cu privire la nunta respectiva ai vrea sa sune ” cum intelegi ” fiindca nu o citesc altfel decat tine , adica , cu doi ochi si bineinteles, asa cum este scrisa . Si inteleg ca este relatarea simpla a primei minuni prin care Dumnezeu si-a dezvaluit identitatea , nu doar prin puterea de transformare a materiei, ci si a simturilor omenesti , nuntasii primind un cadou ” pe gustul lor „, la fel precum prin Moise in vechime, daduse poporului paine si carne cazuta din cer , cu aceleasi rezultate negative ( nu toti care au avut ocazia sa simta gustul au putut sa si vada ESENTA ( aceasta fiind substanta care se evapora, daca n-o pastrezi inchisa – cum facea sfanta Maria (Luc.2:19) la insistenta careia s-a facut minunea transformarii apei in vin la Cana
  Si , nu la urma de tot, , ne laudam a avea iubire , ca orbi calauzind pe altii, vorba lui Eminescu ” insirand cuvinte goale ” fara acoperire in Scriptura, chiar departe de aceasta !

 3. anne zice:

  da banuiesc ca citim la fel nunta din cana : la rugamintea maicii domnului iisus face o minune inainte de vreme si tocmai ,,apa,, o transforma in ,,vin,,…

 4. anne zice:

  DACA IISUS NU AR FI FOST O PARTE A TRINITATII SFARSITUL LUMII AR FI FOST ATUNCI PT CA DUMNEZEU ESTE DREPT ……IISUS ESTE DOMNUL MEU SI DUMNEZEUL MEU…

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s