Un comentariu pentru articolul ” O jertfa vie „

 http://pasipecaleacredintei.wordpress.com/2012/09/01/o-jertfa-vie/comment-page-1/#comment-2840   Prin  prezentarea  acestui articol  doresc 

  • Prin El, sa aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfa de lauda, adica, rodul buzelor care marturisesc Numele Lui. (Evr.13:15)

Comentariul tău e în așteptare.

iN PUNCTUL ACESTA DE VEDERE va cer si eu permisiunea sa-mi prezint inca o data ( reactualizez ) viziunea pe care eu n-o aveam atunci cand am crezut ca ” Dumnezeu este UNUL “, si bine am facut ca am luat aminte la continuarea gandului apostolului ca ” si dracii cred, si se infioara ” ( Iacov 2.19 )M-am gandit aproape trei luni , fiindca mi-a fost GREU sa ma dezlipesc de conceptia invataturii trinitare pe care o Imbratisasem ( credeam ca este din partea mea o dovada de dragoste pentru Dumnezeu, care ” a trimis pe Fiul Sau , nascut din femeie, sub Lege”, etc . ” si-mi era imposibil sa inteleg, pana nu am acceptat PRIMA FAPTA DE CREDINTA , care este botezul dupa invatatura Scripturii, ” in Numele Domnului Isus Hristos . Atunci ” mi s-au deschis ochii “, si am inteles ce zicea Pavel : ” Dumnezeu era IN Hristos , impacand lumea cu Sine “(2Cor.5:19) Am mai citit ca ” Dumnezeu L-a facut Domn si Hristos pe acest Isus, pe care l-ati rastignit voi ” , ca ” Dumnezeu este Duh si nu locuieste in case facute de maini omenesti, “si pretentia omului Isus ca ” Tatal locuieste in Mine “, ca Templu al Duhului Sfant si toate celelalte PRETENTII pe care nimeni din orice lume nu le-a putut infirma , cu toate ca oamenii acelei vremi L-au omorat tocmai pentru aceasta : ” pentru ca tu, un om , te faci Dumnezeu ”
Pe masura ce citeam Mesajul lui Dumnezeu trimis printr-un al om al Lui, contemporan , ( acuma stiu sigur ca in fiecare generatie exista un om trimis de Dumnezeu ) pe nume William Branham, am realizat ca am avut o reprezentanta in ucenicii ce se intorceau in Emaus, fiind ” nepriceputi si zabavnici cu inima in credinta ca tot ce au spus proorocii trebuie sa fie vizibil in realitate „, intr-o zi anumita  Cercetand, am aflat ca toti proorocii se refereau la El cand spuneau ca ” Domnul Insusi “…va lucra si ” va veni si ne va mantui “si ca in acelasi fel cum El S-a invaluit in Nor si in Foc, si a stat intr-un cort din piei de animal atunci cand S-a aratat lui Moise, si i-a vorbit gura catre gura , Moise si doar el din tot poporul vazand CHIPUL DOMNULUI , tot asa la IMPLINIREA VREMII FAGADUINTEI, El S-a imbracat in piele umana , si ” a venit la ai Sai , dar aceia nu L-au recunoscut “, si de aceia si noi avem ACUM oportunitatea sa-L intalnim, daca CREDEM ce a spus : ” peste putina vreme …..voi ma veti vedea …voi fi cu voi, chiar. in voi … asa cum Tatal este in Mine ….”
TREI etape , prin care Dumnezeu preia controlul CREATIEI SALE ORIGINALE, si o restabileste complet : El a vorbit singurelor fiinte vorbitoare de pe pamant,  intai ” din cer ” apoi  ” din mijlocul oamenilor ” si  in  vremile  din  urma  ”din oameni “, dar nu ca si trei persoane, ci Unul si acelasi Duh Sfant , care este ” deasupra noastra,   cu noi   si   in noi  , care are Numele Isus Hristos, acelasi ieri si azi si-n veci “, un Nume mai presus de orice nume ce se poate exprima in vre-un fel . Numele rostit DEFINESTE pe cel care-l poarta , probabil omenirea a pierdut aceasta intelegere, insa poporul ales a pastrat-o cu sfintenie ( curatie de inima )
Cine are CUGETUL CURAT poate vedea Lucrarea lui Dumnezeu, al carui Cuvant prin care “au fost create toate lucrurile ” ” caci El Zice si se face, porunceste si ce porunceste ia fiinta ” a fost facut TRUP OMENESC, a fost perceput de oameni ca Fiul lui Dumnezeu si a fost recunoscut de cei nascuti din ” bobul de mustar al credintei ” ca fiind ” chipul Dumnezeului Cel  Nevazut  ” ” Dumnezeul Adevarat si viata vesnica ”
Oricine crede in El in ACEASTA LUMINA care lumineaza pe orice OM nascut in fire ( nu se spune nimic in acest sens pentru fiii de Animal =Sarpe ) si care TREBUIE SA SE NASCA DIN NOU in Spirit, ca sa VADA ca are dovada detinerii vietii vesnice ( Aceasta  este  de  fapt  Botezul  cu  DUHUL  SFANT  „sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu. (Ioan.17:3) ”  Si Pavel spune ca ” viata era la Tatal si NE- A FOST ARATATA ” .
As putea continua, fiecare cuvant al Bibliei se leaga in mod armonios, dar va multumesc pentru rabdarea voastra, de care nu vreau sa abuzez ( prea tare ). ca sa nu-mi ziceti iarasi MISOGINUL sau cum m-ati mai numit .
P.s. prefer numele de BEHAILA , caci ma recunosc UN BERBEC AL LUI HRISTOS , ca jertfa vie adusa lui Dumnezeu ( ca aceea procurata de El pentru parintele credintei )

 
Rate This

 

Quantcast

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

38 de răspunsuri la Un comentariu pentru articolul ” O jertfa vie „

  1. mihaela zice:

    …se pare că nu înțelegi nici botezul 😦 și nici versetul „orice veţi cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul.” (ioan 14:13)

    de fapt îmi mențin părerea că ai intrat într-o sectă, chiar și limbajul tău, (de neînțeles pentru cei dinafara sectei) dovedește acest lucru.

    • Nu ma indoiesc de faptul ca ai ” spirit de observatie, ” ceea ce ma surprinde este insa modul cum privesti SfantaScriptura, atunci cand o citesti fiindca ceea ce tu numesti secta, este exact Calea dupa care apostolul Pavel a slujit lui Dumnezeu , si a fost numita de catre cei din vremea lui ” partida „. Nu stiu daca aceeia intelegeau sau nu limbajul lui Pavel, , dar este scris in Faptele Apostolilor ca unii din ucenicii lui Apolo din Efes , care au auzit prima data limbajul acesta in care se explica ca Duhul Sfant se obtine NUMAI prin acceptarea botezului in Numele Domnului Isus Hristos , l-au inteles imediat si au trecut la FAPTE de credinta .si, cum am zice noi, au trecut din secta lui Ioan Botezatorul in secta lui Pavel
      In ce priveste trecerea dintr-o secta in alta, pe care voi, ORIGINALII drept credinciosi o condamnati pe nedrept , gasim urmatoarele cuvinte : „dar fariseii ( care pe atunci era o partida renumita care se afla la carma societatii , pe cand Ioan abia iesise din Pustia Iudeii ) si invatatorii Legii au zadarnicit planul lui Dumnezeu pentru ei, neprimind botezul lui. (Luc.7:30) Si un invatator al Legii , care a fost si dascalul lui Pavel, avertizase :”dar daca este de la Dumnezeu, n-o veti putea nimici. Sa nu va pomeniti ca luptati impotriva lui Dumnezeu.” (Fapt.5:39)
      Contextul citatelor ar trebui sa va spuna mult mai multe decat am reusit eu .

    • Ma rog frumos, explica felul cum ar trebui sa inteleg versetul si botezul , daca zici ca nu ma duce capul , si felul cum le explic sunt eronate . Ca de afirmatii gratuite mi-e plin podu !

  2. Mie mi place sa cred ce au spus scriitorii Bibliei, in special Pavel . Printre altele, ma refer la textul : „Acum, dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. (1Cor.13:13) ” care incheie o minunata expunere , ce cuprinde si expresia ” nadajduieste totul „

  3. Desigur, eu am intrat in ” partida lui Branham, ” fiindca am vazut semnul cu care a fost el identificat , intocmai ca si Moise , un slujitor adevarat al lui Dumnezeu . Despre asta voi scrie in articolele urmatoare , daca va voi Domnul .

  4. mihaela zice:

    Nu mai bine intrai tu in „partida” lui Isus? ca doar s-au dus vremurile (lui Moise) în care aveam nevoie de intermediar intre noi și Dumnezeu.

  5. Nu , fiindca El NU RESPINGE pe nimeni, cu conditia sa marsaluim fiecare la pas cu mesajul generatiei noastre ” fiecare, la randul cetei lui ” si ” nu are in vedere fata omului” ci priveste doar dupa curatia inimii
    Daca vrei sa stii, cuvantul MIJLOCITOR cu referire la Omul Isus Hristos, nu poate fi inlocuit cu Intermediar , fiindca Biblia nu prezinta o relatie persoana – persoana , ci om (care numai el e persoana fizica si vizibila, ba inca impenetrabila, incat se bate des una de alta la CRUCE + intersectie ) si Dumnezeu ( care este Spirit nevazut , care n-a stat niciodata in calea nimanui dintre cei lipsiti de al saselea simt )
    In aceasta relatie, Omul Isus Hristos este forma vizibila si tangibila in care Dumnezeu poate fi ” atins ” de infirmitatile noastre . Acesta este singurul motiv pentru care El este UNICUL mijlocitor intre fii si Tatal lor : dupa ce fiii au fost pierduti in amalgamul lumii materiale si supusi , prin viclenie , LEGII FIRII PAMANTESTI , Tatal S-a dezbracat de SLAVA si a luat UN CHIP DE ROB, fiind ” gasit la infatisare intocmai ca un om „, a mers in MOARTE DE CRUCE , punandu-se la intersectie ” CA SA ARATE OMULUI CALEA ” de intoarcere la locul de unde a cazut , ” la Stanca din care a fost cioplit ”
    Insa RELIGIILE au inlocuit INTERSECTIA + cu ROUNDABOUT (sens giratoriu) asa incat urmaritorii lor sa poata fi usor G>P a S ati intr-o directie nedorita si SA PIARDA PREMIUL ALERGARII
    Revenind la ideea ca Dumnezeu l-a ales , in cursul istoriei, pe Abraham ca sa fie parintele fizic al oamenilor care au capatat al saselea simt, samanta lui s-a imprastiat in genele tuturor popoarelor, ( de cand ISRAEL ( cele zece triburi duse in robie in Asiria , au iesit ca popoare migratoare la destramarea imperiului ) si a fost cultivata cu succes INTR_UN PAMANT STERP , facut sa rodeasca in mod miraculos , cand Duhul Lui a inceput iarasi sa se miste ,adica ” Dumnezeu si-a aruncat privirile peste Neamuri, ca sa ALEAGA din mijlocul lor UN POPOR care sa-I POARTE NUMELE „– fiindca TITLURILE Lui sunt luate de catre IMPOSTORI , in incercarea lor de a inlocui pe fiii adevarati .
    Acestia, impostorii, se dau singuri de gol, prin inventia Tainei Trinitatii, caci ei nu au cum pricepe ” prin credinta ” , DESCOPERIREA lui ISUS HRISTOS , pentru simplul motiv ca le lipseste al saselea simt, pe care-l au doar mostenitorii, cei nascuti in CASA . ( vezi articolele Simboluri explicate )
    Poporul ales este si astazi chemat dupa intemeietorul CASEI , care este „Samanta lui Abraham ” si in acelasi timp, Tatal nostru . Vezi dar de ce eu nu pot adera la o ” partida a lui Isus, ” din moment ce sunt NASCUT in familie . Eu pot adera doar la ” ceata ” care – I inalta Numele, adica a celor maturi, care au ” invatat ” sa pretuiasca mostenirea lor si incearca sa-i traga dupa ei si pe cei in crestere , care ating varsta adolescentei . Fiecare trebuie sa parcurga aceste etape (1Cor.13:11)

  6. mihaela zice:

    născut în familie??? oare tu nu ai citit că toți ne naștem în păcat…

  7. Iata ca sunt nascut in nelegiuire, si in pacat m-a zamislit mama mea. (Ps.51:5)
    Ar trebui sa intelegi , tocmai in acest context, cum te poti debarasa de pacat, care este in firea pamanteasca datorita acestei nasteri prin femeie : trebuie sa te nasti din nou, prin Cuvantul Tatalui, ( credinta vine prin auzirea mesajului Evangheliei )si atunci vei capata surori si frati adevarati, si vei trai viata de familie cu bucuriile mantuirii tale indiferent in care partida esti

    • mihaela zice:

      suntem născuți în păcat nu din cauză că, așa cum insidios afirmi, am fi născuți din femeie ci doar din cauza păcatului lui Adam.

      „De aceea, după cum PRINTR-UN SINGUR OM a intrat păcatul în lume…” (Romani 5:12)

      Un singur om nu înseamnă femeie, ci bărbat. sper ca nu-i cazul sa caut si alte traduceri

      „C’est pourquoi, comme PAR UN SEUL HOMME le péché est entré dans le monde, et par le péché la mort, et qu’ainsi la mort s’est étendue sur tous.”

      • Asa este, ai gasit un citat bun, si acesta te-ar indreptati in felul de gandire, daca nu ai vrea sa iei in considerare si celelalte DETALII scripturale . „Si nu Adam a fost amagit; ci femeia, fiind amagita, s-a facut vinovata de calcarea poruncii. (1Tim.2:14)
        In contextul acesta Pavel se refera la relatarea evenimentului din Eden, , in urma caruia a venit judecata lui Dumnezeu :”Omului i-a zis: „Fiindca ai ascultat de glasul nevestei tale si ai mancat din pomul despre care iti poruncisem: „Sa nu mananci deloc din el”, blestemat este acum pamantul din pricina ta. Cu multa truda sa-ti scoti hrana din el in toate zilele vietii tale; (Fac.3:17)
        PACATUL este definit a fi NEASCULTAREA ( neglijarea si rea vointa in a face ce porunceste Dumnezeu ) de Cuvantul Vorbit de Dumnezeu si mediatizat de Profetii Lui . Adam fiind primul Profet, a lasat partea pozitiva a PORUNCII si a ascultat ( a facut ce a zis Eva , imitand actiunea sarpelui la femeie – yoghinii o numesc kundalini )de glasul nevestei , alegand modul negativ de implinire a Cuvantului dat
        ca binecuvantare: ” Dumnezeu i-a binecuvantat si Dumnezeu le-a zis: „Cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul si supuneti-l; si stapaniti peste pestii marii, peste pasarile cerului si peste orice vietuitoare care se misca pe pamant.” (Fac.1:28)
        Invatatura lui Pavel contine si acest paragraf : ” Fugiti de curvie! Orice alt pacat, pe care-l face omul, este un pacat savarsit afara din trup; dar cine curveste pacatuieste impotriva trupului sau. (1Cor.6:18) . Dovada ca Eva a curvit si ea l-a ademenit pe Adam la procreerea prin sex, este pedeapsa pe care a primit-o, fiind LOVITA IN TRUP si LEGATA de barbat ul ei cu DORINTELE , pe care le preluase de la ANIMAL „Femeii i-a zis: „Voi mari foarte mult suferinta si insarcinarea ta; cu durere vei naste copii, si dorintele tale se vor tine dupa barbatul tau, iar el va stapani peste tine.” (Fac.3:16) Ai vazut CUM S-A SCHIMBAT BINECUVANTAREA IN BLESTEM ?
        Nu spun nici o taina cand afirm ca femeia , prin comportarea ei, poate starni la barbati actiuni imprevizibile, de talia RAZBOIULUI TROIAN , care duc unilateral la OMOR , fiindca primul copil al Evei a fost ” primul ucigas si tatal minciunii ” (Ioan.8:44) si samanta aceea de urmasi a impanzit lumea si a innecat-o in teroare . Nu-i greu de inteles de ce , la impartirea pedepsei, Dumnezeu a zis sarpelui : „Vrajmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul.” (Fac.3:15)
        Daca Pavel a spus ” un singur om ” el nu s-a referit numai la barbatul Adam, ci la primul om, care la inceput a fost unic, si a fost despartit dupa un timp, ca sa aibe posibilitatea de alegere intre BINE si RAU , dovada ca eu gandesc corect este tocmai invatatura data lui Timotei despre pozitia femeii

  8. mihaela zice:

    Wherefore, as by ONE MAN sin entered into the world, and death by sin; and so death passed upon all men, for that all have sinned: (Romans 5:12)

    • mihaela zice:

      se pare că seducția este considerată mai puțin gravă decât păcatul făcut în deplină cunoștință de cauză.

      Dumnezeu i-a dat porunca lui Adam și nu Evei. Eva a aflat de poruncă doar prin intermediul lui Adam și nu poți ști modul în care această poruncă i-a fost prezentată de Adam (poate că el „îndulcit” puțin porunca). Dumnezeu l-a considerat responsabil pe Adam și nu pe Eva (la fel cum l-a considerat vinovat pe Ahab si nu pe Izabela și mai sunt și alte exemple)

      Vorbind cu șarpele Eva a adăugat ceva în plus „Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi.”
      Este oare Eva responsabilă de această modificare sau Adam să fie cel care i-ar fi transmis acest mesaj modificat? Totuși Adam, care era lângă ea nu intervine în discuție. În speranța că va profita de fructul interzis fără să-și asume vreo responsabilitate?….
      Chiar dacă Eva este pedepsită ea poartă deja speranța victoriei.
      “Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânța EI. Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcâiul.” (Geneza 3:15)
      Descendența femeii va învinge șarpele. Rolul lui Adam devine oarecum secundar în acest context… Dumnezeu nu se lasă înșelat de aparenta nevinovăție a lui Adam… “printr-un singur om a intrat păcatul în lume”.
      “Vrajmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul.” (Fac.3:15)

      Când Pavel a zis un singur om s-a referit strict la Adam pentru că doar în acest context Isus este numit al doilea Adam. (este interesant sa urmaresti in ce context Isus este numit Fiul Omului)

  9. De unde stii tu ca Eva ar fi responsabila de vre0 modificare, si nu a spus exact si detaliat cuvintele poruncii Domnului, pe care le-a auzit cu propriile urechiuse ?
    Eu cred ca apostolul Pavel a capatat deplina revelatie a evenimentelor din Eden, astfel nu ar fi rostit aceste cuvinte : „Cu privire la lucrurile despre care mi-ati scris, eu cred ca este bine ca omul sa nu se atinga de femeie. (1Cor.7:1) si daca citesti mai departe, ar trebui sa intelegi unde bate .
    Ai dreptate in privinta vinei lui Adam, dar sa nu uiti ca el a primit-o pe Eva inapoi ( putea sa o renege si sa o lase in pedeapsa si ar fi primit o alta nevasta ) din DRAGOSTE de SINE, fiindca era Os si Carne a lui . El nu s-a putut LEPADA DE SINE , si si-a urmat FIREA in moarte Daca L-ar fi iubit mai mult pe Dumnezeu ar fi renuntat la sine si ar fi pastrat viata neamului omenesc , preevaluand fagaduinta lui Isus Hristos : „Isus a raspuns: „Adevarat va spun ca nu este nimeni care sa fi lasat casa, sau frati, sau surori, sau tata, sau mama, sau nevasta, sau copii, sau holde pentru Mine si pentru Evanghelie
    si sa nu primeasca acum, in veacul acesta, de o suta de ori mai mult: case, frati, surori, mame, copii si holde, impreuna cu prigoniri; iar in veacul viitor, viata vesnica. (Marc.10:30)
    Chiar si al doilea Adam a procedat la renuntarea de buna voie la viata LUI , pentru a-si rascumpara Mireasa , ceea ce nu este de condamnat .

    • Eu m- am intrebat de ce NU GASESC SCRIS ca ” Fiul iubeste pe Tatal „, ci NUMAI marturia Tatalui : ” Acesta este Fiul Meu PREAIUBIT , de El sa ascultati „Tatal iubeste pe Fiul si a dat toate lucrurile in mana Lui. (Ioan.3:35)
      Caci Tatal iubeste pe Fiul si-I arata tot ce face; si-I va arata lucrari mai mari decat acestea, ca voi sa va minunati. (Ioan.5:20)
      legatura pe care o fac eu ca raspuns este declaratia : ”
      Din dragoste pentru Mine, din dragoste pentru Mine vreau sa lucrez! Caci cum ar putea fi hulit Numele Meu? Nu voi da altuia slava Mea.” (Isa.48:11)
      Fiul este SINGURUL DUMNEZEU PURTATOR DE SLAVA . si sfanta treime este inventia dracului prin care tine si astazi pe oameni in intunericul religios mondial ( cica este o taina , dar asta s-o creada el ! )

  10. mihaela zice:

    „De unde stii tu ca Eva ar fi responsabila de vre0 modificare,”

    cum de unde știu??? Nu ți-am scris versetele ? Ce i-a spus Dumenzeu lui Adam și ce i-a transmis el Evei? Tu chiar nu vezi nicio modificare? Le repet atunci:

    ce i-a zis Dumenzeu lui Adam:

    “dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit.” (Geneza 2:17)

    ce i-a transmis Adam Evei (în plus):

    „Să nu mâncaţi din el si NICI SA NU VA ATINGETI DE EL, ca să nu muriţi.”

    Sigur poți să zici că a adăugat asta Eva când a vorbit cu șarpele, dar atunci Adam care era lângă ea de ce nu a intervenit?

  11. mihaela zice:

    „Ai dreptate in privinta vinei lui Adam, dar sa nu uiti ca el a primit-o pe Eva inapoi ( putea sa o renege si sa o lase in pedeapsa si ar fi primit o alta nevasta ) ”

    cum adică a primit-o pe Eva înapoi? plecase undeva? Faptul că Adam a păcătuit prin neascultare (adică a mâncat din fructul interzis) nu se numește renegarea Evei ci pur și simplu neascultare, păcat.

  12. mihaela zice:

    „Fiul este SINGURUL DUMNEZEU PURTATOR DE SLAVA . si sfanta treime este inventia dracului prin care tine si astazi pe oameni in intunericul religios mondial ( cica este o taina , dar asta s-o creada el ! )”

    Vrei să zici Că Dumnezeu Tatăl nu are nicio slavă? sau că Duhul Sfânt prin care noi facem semne și minuni n-are nicio slavă? sau vrei chiar să zici că slava ne aparține nouă?

  13. mihaela zice:

    “Cu privire la lucrurile despre care mi-ati scris, eu cred ca este bine ca omul sa nu se atinga de femeie. (1Cor.7:1) si daca citesti mai departe, ar trebui sa intelegi unde bate .

    sigur că înțeleg unde bate – dacă facem așa vom fi scutiți de problemele pe care cuplurile căsătorite le-ar putea avea.

  14. Este ” pacat ” sa nu citesti Biblia cu atentie si sa nu observi ” ca nicio prorocie din Scriptura nu se talcuieste singura.”, nu se interpreteaza separat de celelalte (2Pet.1:20) Fiecare are cuvinte cheie , care dau intelesul pe care Dumnezeu doreste sa-l preluam, si acela este ADEVARUL, insa , de cand ” Vai de voi, pamant si mare! Caci diavolul s-a coborat la voi cuprins de o manie mare, fiindca stie ca are putina vreme.” (Apoc.12:12) oamenii nu mai tin cont de explicatiile continute in Cuvant si accepta ” intelepciunea veacului „si aceea este MINCIUNA
    Daca Pavel a deschis subiectul ATINGERII de FRUCTUL OPRIT in scrisoarea lui catre oamenii din Corint, care erau ” nestapaniti ” in relatiile sexuale ( 1 Cor. 5 )
    Subiectul casatoriei, reunirea OMULUI este de fapt subiectul MANTUIRII , al rascumpararii TRUPULUI lui Hristos, madular cu madular, ” pana va intra numarul deplin al neamurilor „. Despre feciorie si curvie au vorbit toti proorocii Domnului , si oare de ce atata valva daca nu ar avea o mare importanta ?

  15. mihaela zice:

    dar tu ai dreptul să arunci cu versete care n-au nicio legătură cu ceea ce vorbim noi aici? Crezi că eu nu puteam să-ți citez apocalipsa 12:12 vis a vis de ce spui tu? 🙂

    Și ce are căsătoria cu faptul că Adam și Eva n-au ascultat de Dumenzeu? Și ce legătură are asta cu faptul că prorocii au vorbit despre feciorie și curvie? Să nu-mi spui că doar de astea au vorbit!

    Se pare că tu ai o obsesie. O obsesie sexuală 😀

    ps. de când neascultarea lui Adam a devenit o prorocie?

  16. Adam a avut origine si natura divina, pe cand noi, desi ne numim tot oameni, avem in noi un AMESTEC , ceva RAU , care a patruns in trup, ca MICROB , si asta tocmai datorita acelei RELATII intre Eva si Sarpe . Adam era DIFERIT de omul actual, si mantuirea inseamna tocmai RASCUMPARAREA TRUPULUI si readucerea la starea NORMALA , prin SUBSTANTA CONTINUTA IN SANGELE LUI ISUS, denumita CREDINTA . IN CUVANTUL LUI DUMNEZEU . Dar am impresia ca lumea aceasta nu este deloc interesata in lucrurile ceresti, de aceea ” Nici nu le poate intelege, fiindca trebuie judecate duhovniceste ” si nici nu le doreste, fiindca natura ei este de la Sarpe, nu de la Adam . De aceea Cuvantul este ASCUNS DE INIMILE LOR

  17. mihaela zice:

    acel amestec de care vorbești e doar de natură spirituală și se numește păcat. Nașterea din nou e doar spirituală și n-are legătură cu părinții sau mai știu eu ce-ți imaginezi tu.

    Se pare că tu nu ești interesat de lucrurile cerești ci doar de o doctrină care nu e deloc suștinută de Biblie ci doar de un profet, de un om ( nu uita că Biblia spune că blestemat este cel ce se încrede în om – în cazul de față blestemul poate fi orbirea spirituală, nu mai vezi ce spune Biblia, ai ochi dar nu mai vezi cu ei.)

  18. b zice:

    Desigur, iarasi opinii diferite : Daca nasterea din nou e doar spirituala, ce cauta APA ?
    „Isus i-a raspuns: „Adevarat, adevarat iti spun ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu. (Ioan.3:5)
    si daca e numai spirituala, de ce Domnul Isus Hristos si-a inviat TRUPUL avut pe pamant ? Oare tu cu ce trup te gandesti sa-L intampini ? Profetul Iov in cuvantarea lui, despre care Domnul spunea ca a fost cea mai buna ( dintre ceilalti trei prieteni care-au voit sa-l ” mangaie ” ) zicea ” Il voi vedea si-mi va fi binevoitor; ochii mei Il vor vedea, si nu ai altuia. Sufletul meu tanjeste de dorul acesta inauntrul meu. (Iov.19:27)
    Iarasi spun, daca amestecul este doar de natura spirituala , de ce a dorit Dumnezeu JERTFA de sange , oare poate materia sa curete DUHUL ? ( care, oricum, SE INTOARCE LA DUMNEZEU, care l-a dat ) Si Pavel explica : „……..Si nu numai ea, dar si noi, care avem cele dintai roade ale Duhului, suspinam in noi si asteptam INFIEREA adica rascumpararea trupului nostru. adica RASCUMPARAREA TRUPULUI NOSTRU (Rom.8:23)
    El spune : „Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El insusi pe deplin; si duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana, la venirea Domnului nostru Isus Hristos. (1Tes.5:23)
    Ma mustri mereu de DOCTRINA mea, si nu vezi ca iti vorbesc doar in ” scripturi ” ?
    Eu speram ca acestea sa fie spre inaltare , nu spre poticnire
    Inca din vechime Dumnezeu a promis ( prin profetul Ezechiel ) :”Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne. (Ezec.36:26)
    NASTEREA ADEVARATA incepe cu o INIMA NOUA DE CARNE ! Cum se intampla schimbarea aceasta la un om matur ? Cum a fost scoasa Eva dintr-o coasta a lui Adam ? PRICEPEM numai prin CREDINTA ! Dupa un somn adanc, IATA -O , este acolo ! Rugaciunea proorocie a lui David : „Zideste in mine o inima curata, Dumnezeule, pune in mine un duh nou si statornic! (Ps.51:10) ” Urmeaza apoi UN DUH NOU , o alta gandire si raportare la mediul de viata si la Cuvantul lui dumnezeu . Duhul Sfant, despre care vorbesc toti religiosii fara cea mai slaba intelegere a situatiei in care se afla, , este PECETEA ( sigiliul ) pus de Dumnezeu pe EPISTOLA VIE prin care El declara apartenenta prin rascumparare
    „Voi pune Duhul Meu in voi si va voi face sa urmati poruncile Mele, si sa paziti, si sa impliniti legile Mele.” (Ezec.36:27) „Si iata legamantul Meu cu ei, zice Domnul: „Duhul Meu, care Se odihneste peste tine si cuvintele Mele pe care le-am pus in gura ta nu se vor mai departa din gura ta, nici din gura copiilor tai, nici din gura copiilor copiilor tai, de acum si pana-n veac, zice Domnul.” (Isa.59:21)
    Ai mai sus Cuvantul care spune existenta unei LEGATURI intre parinti si copii , printr-o FAGADUINTA, la fel ca in proorocia lui Maleahi ” El va intoarce inima parintilor spre copii si inima copiilor spre parintii lor……” si a lui Petru ” Caci fagaduinta aceasta este pentru voi, , pentru copiii vostri …..”
    Cum stim noi ca suntem din acel ” oricat de mare numar ii va chema Domnul, Dumnezeul nostru ” ?. ( ” ca stelele cerului si ca nisipul Marii ” ) AL SASELEA SIMT ne adevereste ca suntem SAMANTA LUI ABRAHAM imprastiata intre popoare prin cele 10 triburi nomade ale lui Israel, iesite din imperiul Asirian , care nu s-au mai intors in Palestina , si dupa care , asa cum ne-a spus Petru, : ” Dumnezeu Si-a aruncat privirile peste Neamuri, ca sa aleaga din mijlocul lor un popor care sa-I poarte Numele. (Fapt.15:14) Ridicarea din nou a Tronului lui David se refera doar la Iudei si Beniamiti, care s-au reintors din Babilon pentru a-l rastigni pe Domnul lor, cateva secole mai tarziu
    Biblia este ISTORIA POPORULUI ALES, care a ajuns la cartea finala = Descoperirea lui Isus Hristos si ultimul capitol, care se termina cand Mireasa dintre neamuri S-A PREGATIT si CHEAMA : ” vino, Doamne Isuse ! „

  19. mihaela zice:

    nu știai tu oare că există 3 botezuri în Noul Testament? Cel al lui Ioan (al pocăinței care nu mai e de actualitate), cel al credinței (cu apă) și botezul Duhului Sfânt (duh, spirit). Iată cum te naști din duh și apă.

    Chiar, tu ai fost botezat cu Duhul Sfânt?

  20. In Evanghelia lui Ioan citim ce se va intampla in viata celor care primesc lucrarea Mangaietorului Proorocia lui Isaia ar trebui sa-ti descopere ca in comentariile mele am spus adevarul
    ” Du-te de striga aceste cuvinte spre miazanoapte si zi: „Intoarce-te, necredincioasa Israel, zice Domnul. Nu voi arunca o privire intunecoasa impotriva voastra, caci sunt milostiv, zice Domnul, si nu tin manie pe vecie.

    13. Recunoaste-ti numai nelegiuirea, recunoaste ca ai fost necredincioasa Domnului Dumnezeului tau, ca ai alergat incoace si incolo la dumnezei straini, sub orice copac verde, si ca n-ai ascultat glasul Meu, zice Domnul.

    14. Intoarceti-va, copii razvratiti, zice Domnul; caci Eu sunt Stapanul vostru, Eu va voi lua, pe unul dintr-o cetate, pe doi dintr-o familie, si va voi aduce inapoi in Sion.

    15. Va voi da pastori dupa inima Mea, si va vor paste cu pricepere si cu intelepciune.

    16. Cand va veti inmulti si veti creste in tara, in zilele acelea, zice Domnul, nu se va mai vorbi de chivotul legamantului Domnului si nu-i va mai veni nimanui in gand, nu-si vor mai aduce aminte de el, nu-i vor mai simti lipsa si nici nu vor mai face altul.

    17. In vremea aceea, Ierusalimul se va numi „Scaunul de domnie al Domnului”; toate neamurile se vor strange la Ierusalim in Numele Domnului si nu vor mai urma pornirile inimii lor rele.

    18. In zilele acelea, casa lui Iuda va umbla cu casa lui Israel si vor veni impreuna din tara de la miazanoapte in tara pe care am dat-o in stapanire parintilor vostri.

    19. Eu ziceam: „Cum sa te pun printre copiii Mei si sa-ti dau o tara placuta, o mostenire, podoaba intre podoabele neamurilor?” Ma gandeam ca Ma vei chema: „Tata!” si nu te vei mai abate de la Mine

  21. mihaela zice:

    în comentariile tale ai spus doar adevărul tău care e diferit de Adevărul bibliei.

  22. Eu sunt gata sa merg la JUDECATA cu adevarul MEU, oare tu esti pregatita pentru acelasi lucru cu ceea ce pretinzi a crede ca este Adevarul bibliei ?
    Un verset spune „Aparati-va pricina – zice Domnul – aratati-va dovezile cele mai tari, zice Imparatul lui Iacov. (Isa.41:21) ”
    Vad eu bine ca ceea ce expun este DIFERIT de credintele COMUNE dar vad SI MAI BINE ca SE INCADREAZA PERFECT IN Sablonul Cuvantului lui Dumnezeu
    Numai cine nu doreste a implini Cuvantul poruncit lui Iosua, nu va putea vedea si INTRA in mostenirea fagaduita noua : Imparatia lui Dumnezeu
    „Cartea aceasta a Legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale si atunci vei lucra cu intelepciune. (Ios.1:8 )”
    ” daca vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tau pazind poruncile si randuielile Lui scrise in cartea aceasta a Legii, daca te vei INTOARCE la Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta si din tot sufletul tau. (Deut.30:10) Domnul Dumnezeul tau te va umple de bunatati, facand sa propaseasca tot lucrul mainilor tale, rodul trupului tau, rodul turmelor tale si rodul pamantului tau; caci Domnul Se va bucura din nou de fericirea ta, cum Se bucura de fericirea parintilor tai,
    „Ce zice ea ( Scriptura aceasta )deci? „Cuvantul este aproape de tine: in gura ta si in inima ta.” Si cuvantul acesta este Cuvantul credintei, pe care-l propovaduim noi. (Rom.10:8)
    Eu am prezentat ( – si voi detalia in continuare – ) detaliat si cu dovezi ca aceia care cred Mesajul lui Dumnezeu trimis acestei ultime generatii prin profetul William Branham sunt COPII CREDINTEI a caror inima se intoarce spre PARINTII CREDINTEI in IAHSUAH , adica APOSTOLII si PROOROOCII

  23. mihaela zice:

    ești tu gata să mergi la judecată cu adecărul tău dar nu ești gata să-mi desființezi argumentele cu altceva decât propriile tale opinii. iar asta spune mult…

    sau mai clar. imi citezi Romani 10:8 care n-are nicio legătură cu ce vorbești tu.. cuvântul credinței care-l propovăduim noi. care noi? eu nu văd să scrie acolo branham 🙂 De unde aroganța să crezi că vorbește despre ceea ce spui tu? doar sectanții folosesc așa biblia.

  24. Vezi, Mihaela , bine faci tu ca arunci cu piatra in gradina vecinului ? Macar sa fi fost curioasa sa verifici contextul versetelor citate, ai fi vazut ca toate impreuna leaga ideile pe care le-am enuntat .
    In privinta argumentelor, daca te referi la botezuri, si Ioan boteza IN APA , nu cu apa stropita ca si cultul ortodox, si botezul ” pocaintei ” era angajamentul ( spunea ) sa creada in Acela care vine , cu botezul cu Duh Sfant si cu foc Si botezul in apa facut de Isus ucenicilor, ca acestia sa-l faca in continuare, In NUMELE LUI ISUS HRISTOS , nu l-a desfiintat pe acela al pocaintei, pana cand Ioan a fost intemnitat ( Ioan3.22-24 ) Si orice botez biblic trebuie facut in urma implinirii poruncii de POCAINTA . Unde sunt deci argumentele tale in favoarea botezului trinitar pe care l-ai acceptat tu, poate nestiind ATUNCI ca ” nu este dat SUB CER un alt Nume prin care sa putem fi mantuiti ” ?
    Botezul cu Duh Sfant nu este o OPTIUNE, daca-L vrem sau nu , ci este o FAGADUINTA care se primeste DOAR DACA SUNT INTRUNITE CRITERIILE CERUTE de ACELA care a facut-o . Este o PECETE, un SIGILIU care asigura sosirea integra la DESTINATIA FINALA . Ar trebui sa cunosti citatele care spun aceasta , sunt compuse chiar si frumoase cantari in legatura cu aceasta descoperire Sigiliul are AUTORITATE si putere de pedeapsa impotriva celui neautorizat sa-l rupa . De aceea este scris : ” Oricine va vorbi impotriva Fiului omului va fi iertat; dar oricine va vorbi impotriva Duhului Sfant nu va fi iertat nici in veacul acesta, nici in cel viitor. (Mat.12:32)

    Cred ca m-ai intrebat daca am fost botezat cu Duhul sfant doar in sens peiorativ, pentru ca in sinea ta si in exprimare ai sugerat deja verdictul tau , oricum , noi toti ne stim propriile scazaminte, si nu ar trebui sa ne bucuram cand observam mai multe la altii .
    Scriptura ne invata : ” Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit. (Iac.5:16)
    Eu nu scriu cu aroganta, eu asa cred ca trebuie sa marturisesc, pe Hristos ca Domn, nu ca si copilas in bratele Mariei, pe care Domnul nu a numit-o mama ,( Luca8.21 :Marcu 3 .32-35 :Ioan 19.26 ) fiindca EL NU ESTE DIN LUMEA ACEASTA , si asa s-a exprimat si cu privire la acei NASCUTI DIN NOU
    Eu , prin credinta , sunt UNUL DIN EI ( I’m one of them , – cun suna asa de frumos cuvintele acestei cantari comune ) si as vrea sa pot spune ca Pavel, intr-o zi : „sa dea Dumnezeu ca nu numai tu, ci toti cei ce ma asculta astazi sa fiti asa cum sunt eu, …” (Fapt.26:29)

    • mihaela zice:

      degeaba verific contextul căci nimic nu duce spre afirmațiile tale, oricâtâ bunăvoință aș avea. dar nu înțeleg de ce-mi vorbești de botezul ortodox sau despre fecioara Maria, că eu nu sunt nici ortodoxă și nici catolică. Ce legătură au astea cu discuția noastră? eu cred că doar vrei să spui și niște lucruri adevărate pentru ca confuzia să fie și mai mare. n-ai citit tu că doar o singură muscă moartă strică tot untdelemnul? (ecles 10:1)

      îmi pare rău dacă ai luat întrebarea mea vis a vis de botezul cu Duhul Sfânt în mod peiorativ, nu asta a fost intenția mea. Dacă m-ai fi întrebat tu pe mine eu ți-aș fi răspuns simplu și fără să mă simt lezată (chiar dacă nu-mi place că tar fi trebuit să-ți răspund NU)

  25. Legatura exista , fiindca invatatura despre Divinitate este comuna , fiicele denominationale au mostenit pe mama lor catolica , si fiindca in Deuteronom 30 este vorba de ” risipirea printre neamuri „, de parinti si de copiii ” stransi iarasi din mijlocul tuturor popoarelor „, de ” taierea imprejur a inimii ” pentru a manifesta iubirea de Domnul, Dumnezeul tau „, care este UN SINGUR DOMN ISUS HRISTOS , TATA , dupa cum spune Ieremia 3.19 referitor la Israel ( nu o trinitate , mama , regina a cerului ), si fiindca la cuvintele din acest capitol Deut. 30 face Pavel referire cand le propovaduieste Romanilor ( deveniti mai tarziu apostati catolici ) cerandu-le in cap. 10 sa marturiseasca pe Isus ca DOMN = IHWH , ceea ce biserica actuala neaga , si cheama TITLURILE, ( tata, fiu, duh sfant ) refuzand NUMELE , si respingand Cuvantul ” oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit ” Romani 10.13
    In vers. 16 : ” Dar nu toti au ascultat de Evanghelie ..”
    Oare nici tu nu vezi diferenta intre ce se practica si ce este scris ?
    Daca nu poti pricepe ca toate fagaduintele sunt NUMAI pentru UN POPOR pe care Dumnezeu l-a chemat dupa ” buna placere a voii Sale ” ( Efeseni 1.5 ) fiindca El a stiut ca va fi in stare ” sa se lepede de sine , sa-si ia crucea si sa-L urmeze ” o ” turma mica ” careia El ” i va da cu placere Imparatia „, dupa ce l-a ” sfintit prin sangele Sau „, adica l-a curatit de ” curviile idolilor ” ( toti zeii paganilor sunt trinitari , de aceea prima Lui porunca este ” Asculta Israele! Domnul Dumnezeul nostru este un singur Domn (Marc.12:29) )
    Tu ai fost invatata ca exista 3 botezuri, insa ai fost educata gresit, primul si adevaratul invatator al neamurilor insarcinat de Domnul care i-a iesit in cale pe drumul spre Damasc ( si el era Israelit (Rom.11:1) dar nu-L cunostea , pana cand i-a pus intrebarea : ” cine esti Tu, Doamne ? (Fapt.9:5) , acesta este Pavel care A SCRIS :Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez. (Efes.4:5)
    Si tot Pavel a afirmat , in scrisoarea catre biserica :”Ma tem sa nu ma fi ostenit degeaba pentru voi. (Gal.4:11) „daca va intoarceti la vremea cand ” Tot asa si noi, cand eram nevarstnici, eram sub robia invataturilor incepatoare ale lumii.” ” carora vreti sa va supuneti din nou”, uitand ca sunteti fii, avand Duhul Fiului Sau care striga ” Tata ” ( nu sfanta treime )
    Spui ca nu esti nici ortodoxa nici catolica, dar vezi ca nici protestanta la Cuvantul lui Dumnezeu nu e deloc bine sa fii .

  26. mihaela zice:

    aunci tu la care botez ai renunțat, la cel prin imersiune în apă sau la cel prin imersiune în Duh? că ai zis că nu se poate decât unul 🙂

    iar eu am ajuns la o concluzie. cred că ești martor al lui Iehova.

    • Cat de departate mai sunt gandurile noastre, exact precum sta scris :”Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul. (Isa.55:8)
      Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre. (Isa.55:9)
      Se poate ajunge la concluzia ca amandoi suntem gresiti, in interpretare, dar si atunci avem un indrumator : „Da, o nimica sunt fiii omului! Minciuna sunt fiii oamenilor! Pusi in cumpana toti laolalta, ar fi mai usori decat o suflare. (Ps.62:9)
      Doamne, taria, cetatuia si scaparea mea in ziua necazului! Neamurile vor veni la Tine de la marginile pamantului si vor zice: „Parintii nostri n-au mostenit decat minciuna, idoli deserti care nu sunt de niciun ajutor! (Ier.16:19)
      Judecand insa prin prisma Descoperirii lui Isus Hristos , pe care Domnul Dumnezeu a dat-o robului Sau Ioan in insula Patmos, cu scopul de a arata ” celor sapte Biserici ” a caror prototip erau adunarile din cetatile Asiei Mici , ceea ce se va petrece ” in curand „, putem sa nu fim zgarciti in a ne DA SEAMA ca Cel ce vine pe nori se prezinta in vers. 8 : „Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Cel Atotputernic.” (Apoc.1:8)
      si dupa cateva fraze, spune iarasi :Cand L-am vazut, am cazut la picioarele Lui ca mort. El Si-a pus mana dreapta peste mine si a zis: „Nu te teme! Eu sunt Cel Dintai si Cel de pe Urma, (Apoc.1:17) . Cel Viu. Am fost mort, si iata ca sunt viu in vecii vecilor. Eu tin cheile mortii si ale Locuintei mortilor. ”
      Spune asta oricarui iehovist si vei vedea ca nu mai insista si pleaca mancand pamantul, uitand sa-si ia ramas bun .
      Tu insa ai dreptate, sunt martor al lui Iehova, fiindca eu L-am vazut , si marturisesc despre El pe aceasta plasa (web) a wordpress.com , pe care ma leagana Duhul Lui .
      In privinta unui SINGUR BOTEZ (ca marturie a unui cuget curat acceptat de Dumnezeu ca fiu al Lui – transformat si inaltat la aceasta pozitie dintr-o NIMICA de fiu al omului ), ia, te rog, aminte ca nu eu am spus-o primul ,eu sunt doar ” unul din miile acelea ” care AM INTELES VEDENIA (Dan.9:23)

  27. mihaela zice:

    p.s. dacă protestez la ceea ce spui tu se numește că aș fi protestantă la Cuvântul lui Dumnezeu? Alt argument n-ai găsit?

  28. mihaela zice:

    dar lucrurile care nu se văd (cu ochii noștri) sunt scrise în Biblie.

    Și apoi ai dreptate, amândoi putem greși, de aceea nici nu ne este dat nouă să judecăm cu mintea noastră. Cuvântul scris în Biblie este cel care judecă, noi nu putem decât să ne verificăm gândirea cu ceea ce este scris.

    p.s. dar mă bucur că nu ești martor al lui Iehova (în sensul în care am scris eu 🙂 )

nimic

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.