Evanghelizare ortodoxa de la RUSI

Trei  PILDE  -film ortodox

Luati aminte  la   A  TREIA TRAGERE -” Si  va  voi  face  pescari  de oameni ” (Matei 4.19 )

Reclame

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Evanghelizare ortodoxa de la RUSI

 1. cherie zice:

  M-am uitat la tot filmul. Impresionant ! Foarte bine facut.
  Credeam ca esti oarecum impotriva ortodoxiei .

 2. oamenii sunt la fel, oriunde pe pamant, Dumnezeu a pus in noi CHIAR si GANDUL Vesniciei „Orice lucru El il face frumos la vremea lui; a pus in inima lor chiar si gandul vesniciei, macar ca omul nu poate cuprinde, de la inceput pana la sfarsit, lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu. (Ecl.3:11)

 3. cherie zice:

  Inainte de 1989, nu ma interesau alte religii si practic nu faceam diferente inte catolici, ortodocsi sau asa zisii „protestanti” la care bagam laolalta toate celelalre culte crestine. Acum vad ca „indiferenta” referitoare la un cult sau altul este condamnabila dupa unii. Credeam ca esti dintre cei care condamna ” indiferenta” si ma gandeam sa te intreb ce iti este neplacut la ortodoxism, caci ortodocsii sunt toti oameni… Nu pot fi discutati toti la gramada….

  • Aceste filme sunt bune, ele trateaza doar latura umana a credintei , relatiile corecte intre semeni ,la care Unicul Dumnezeu raspunde in Chipul lui Hristos. . Insa, daca cercetezi invatatura religiei, a modului de INCHINARE, vei constata cu surprindere ca aceasta iese afara si se departeaza de Sfanta Scriptura

 4. Catolicismul si ortodoxismul sunt RELIGII FALSE la intemeierea lor. . Au fost introduse in Biserica primara de catre NICOLAITI, , asa cum este relatat de catre INGERUL DOMNULUI in Apocalipsa „Tot asa, si tu ai cativa care, de asemenea, tin invatatura nicolaitilor, pe care Eu o urasc. (Apoc.2:15) Observati, acestia erau CATIVA ( nu poporul nestiutor si lesne crezator ) care erau in adunare , nu IESITI DIN CULT ,( cum am spune azi )
  Este vorba despre invatatura ca Dumnezeu este o PERSOANA, si nu una obisnuita, ci INTREITA. Aceasta inchipuire a fost posibila prin faptul ca majoritatea oamenilor de ATUNCI, la fel ca majoritatea oamenilor de ACUM, ” nu I-ati auzit niciodata glasul, nu I-ati vazut deloc fata; (Ioan.5:37) „, ci doar si-au INCHIPUIT ca, daca Dumnezeu vorbeste si LUCREAZA, , trebuie musai sa fie o persoana , si aceasta este MISTERIOASA , nimeni nu stie cum e, si ei i-au FABRICAT o imagine, ( calcand porunca a doua : „Sa nu va faceti idoli, sa nu va ridicati nici chip cioplit, nici stalp de aducere aminte; sa nu puneti in tara voastra nicio piatra impodobita cu chipuri, ca sa va inchinati inaintea ei; caci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. (Lev.26:1)
  ca nu cumva sa va stricati si sa va faceti un chip cioplit sau o infatisare a vreunui idol sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei, (Deut.4:16)
  Vegheati asupra voastra, ca sa nu dati uitarii legamantul pe care l-a incheiat cu voi Domnul Dumnezeul vostru si sa nu faceti vreun chip cioplit, nici vreo infatisare oarecare pe care ti-a oprit Domnul Dumnezeul tau, s-o faci. (Deut.4:23)
  Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant sau in ape sub pamant. (Deut.5:8)
  „Blestemat sa fie omul care va face un chip cioplit sau un chip turnat, caci este o uraciune inaintea Domnului, un lucru iesit din maini de mester, si care-l va pune intr-un loc ascuns!” – Si tot poporul sa raspunda: „Amin! – (Deut.27:15)
  Aceia care propaga invatatura catolica si ortodoxa, acuma sunt in aceeiasi oala cu protestantii, ” Cu ei s-a intamplat ce spune zicala adevarata: „Cainele s-a intors la ce varsase” si „scroafa spalata s-a intors sa se tavaleasca iarasi in mocirla.” (2Pet.2:22)
  Te gandesti ca acestea sunt cuvinte obscene, ca si acelea care ne spun despre faptul ca „Pentru ca judecatile Lui sunt adevarate si drepte. El a judecat pe curva cea mare, care strica pamantul cu curvia ei, si a razbunat sangele robilor Sai din mana ei.” (Apoc.19:2)
  Totusi, sunt SCRISE , si nu fara rost, , ci cu SCOPUL ca sa ia cineva AMINTE la ele Ingerul Domnului a mai spus : „Dar iata ce am impotriva ta: tu lasi ca Izabela, femeia aceea care se zice prorocita, sa invete si sa amageasca pe robii Mei sa se dedea la curvie si sa manance din lucrurile jertfite idolilor. (Apoc.2:20)
  Un exemplu despre cum trebuie inteleasa scrierea profetica = Biblia :”In adevar, in Legea lui Moise este scris: „Sa nu legi gura boului care treiera graul!” Pe boi ii are in vedere Dumnezeu aici? (1Cor.9:9)
  Cand este vorba despre A MANCA din lucrurile jertfite idolilor, , aceasta inseamna acelasi lucru despre care a vorbit Isus, cand El a spus „Caci trupul Meu este cu adevarat o hrana, si sangele Meu este cu adevarat o bautura. (Ioan.6:55)
  Hrana este CUVANTUL care ne invata cum sa intram in partasie (sa cinam ) cu Dumnezeu si sa ramanem cu El in NOAPTEA priberirii pe Terra , pe cand a manca din lucrurile jertfite IDOLILOR = dumnezei falsi, ( toti zeii pagani sunt TRINITARI ) inseamna a ne umple mintea cu invataturi contrare Bibliei si de aceste invataturi sunt pline ochi toate cultele pretinse crestine cu COADA .
  Adevaratilor credinciosi ai invataturii Domnului „Pentru intaia data, ucenicilor li s-a dat numele de crestini in Antiohia. (Fapt.11:26) – acest oras este cel mai des amintit cu evenimente crestine, de 19 ori, in Biblie ) Falsilor credinciosi le-a crescut pentru prima data coada cand au intemeiat biserica falsa, devenind crestini CATOLICI , apoi coada s-a lungit, separandu-se, ca crestini ORTODOCSI, apoi LUTERANI,, apoi BAPTISTI si PENTICOSTALI, si ADVENTISTI, sau oricum dracu -i va fi numit, ca toti sa se inchine la a lui TREIME si sa paraseasca pe DOMNUL , care cheama pe toti la BARA DE JUDECATA : „Spuneti-le si aduceti-i incoace, ca sa se sfatuiasca unii cu altii! Cine a prorocit aceste lucruri de la inceput si le-a vestit demult? Oare nu Eu, Domnul? Nu este alt Dumnezeu decat Mine, Eu sunt singurul Dumnezeu drept si mantuitor, alt Dumnezeu afara de Mine nu este. (Isa.45:21)
  Precum citim in Apoc. 2. 20, aceasta femeie = biserica identificata sub numele de Izabela si Babilon, , care este ECUMENISMUL CONTEMPORAN noua , AMAGESTE pe robii Domnului sa se dedea la curvie spirituala , MANCAND ( asa face femeia curva Tot asa este si calea femeii preacurve: ea mananca si se sterge la gura, si apoi zice: „N-am facut nimic rau.” – (Prov.30:20) dar vorbeste prostii ) din ceea ce predau popii si pastorii cultelor, care inchina activitatea lor unui Isus separat de Divinitate , ca si dumezeu, nu UNICUL ci a doua persoana
  Ni se spune ca „Si amagea pe locuitorii pamantului prin semnele pe care i se daduse sa le faca in fata fiarei. Ea a zis locuitorilor pamantului sa faca o icoana fiarei care avea rana de sabie, si traia. (Apoc.13:14)
  DECI, EU FIIND DE ASEMENEA UN LOCUITOR AL PAMANTULUI care am fost amagit sa ma inchin –atentie la modul biblic de exprimare IN FATA icoanei ( nu LA icoana ), a venit o zi cand am INTELES SMACHERIA si MI-A PARUT RAU = m-am pocait de fapta mea , intorcandu-mi fata – implicit OCHII si INIMA catre citirea ATENTA a Cuvantului lui Dumnezeu, si L-am recunoscut pe ISUS HRISTOS ca SIngurul meu Stapan si Domn, , am primit BOTEZUL IN NUMELE LUI , si de asemenea am parte de FAGADUINTELE Lui .
  Bucuria mea consta in a spune oricui cuvintele cantarii ” ce dulce-i fericirea Lui „https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2012/05/18/ganduri-exprimate-1-despre-vointa-libera/

 5. As vrea ca toti cititorii acestui blog sa ajunga sa poata face DEOSEBIREA intre ce inseamna as sluji Domnului si a sluji idolilor cei muti Luati aminte la versetul : ” Tu crezi ca Dumnezeu este unul si bine faci; dar si dracii cred… si se infioara! (Iac.2:19)
  Ce crezi tu despre UNICUL DUMNEZEU ?Crestinii din toate veacurile au crezut ca El a VORBIT si S-a ARATAT oamenilor sub INFATISAREA OMULUI cu NUMELE de ISUS HRISTOS NAZARINEANUL , si ca NU ESTE ALT NUME prin care DUMNEZEU sa intre in relatie cu omul
  Dracii cred si propovaduiesc un dumnezeu misterios, DIVIZAT in trei persoane, FATARNIC, (cu trei fete –un mos cu barba alba, un tanar brunet si un porumbel alb , care stau calare pe globul pamantului, ) si se infioara ei insisi de ce le poate cloci mintea , fiindca nu au siguranta ca ceea ce stiu este asa, atunci cand li se cere socoteala . ( vedeti ca toti au abandonat discutiile referitoare la asa zisa descoperire a idolilor lor )
  Ei zic ca Sfanta TREIME inrta in relatie cu omul prin sfintii decedati si prin conducatorii lumesti ai cultelor lor , a caror rugaciuni sunt ASCULTATE la cer , daca cineva PLATESTE ca acestea sa se faca IN TAINA ( liturghie ) –ceea ce in Biblie NU SCRIE !

 6. cherie zice:

  De fapt nu am inteles deloc ce fel de credincios esti. Tot expui citate din biblie care amestecate nu spun clar ce vrei sa transmiti. Orice crestin stie ca exista Dumnezeu, ca acest Dumnezeu a trimis pe fiul sau, facut din aceeasi natura cu omul, sa propavaduiasca credinta si iubirea in locul razbunarii. Restul sunt variante ale acestor adevaruri.
  Care este varianta ta ? A cui este aceasta varianta in care crezi, cine ti-a explicat-o ? Ca nu ai o varianta proprie din cate inteleg.

  • cheriecherie zice:

   Ce vreau sa spun? Vreau sa spun ca asa cum voi citati din biblie din punctul de vedere al unei confesiuni protestante si eu pot sa citez din punctul de vedere al ortodoxismului. Daca nu intelegi ce vreau sa spun nici eu nu inteleg ce vreti voi sa demonstrati.
   Ce rost are sa mentionam mereu ca exista Dumnezeu, ca exista fiul lui Dumnezeu si ca trebuie sa respectam ce scrie in bibkie caci nici eu nu stiu daca altii respecta ce spune biblia cum nici altii nu stiu daca eu respect poruncile lui Dumnezeu.
   Vad ca doar unii se lauda.

   • Ce vrei sa spui ? Ce rost are …?
    Se stie ca pentru omul modern, obisnuit cu STIINTA in care toate TEORIILE trebuie DEMONSTRATE ( macar pe hartie ) pentru a deveni veridice, , nu mai este suficienta AFIRMATIA DE CREDINTA , ( asa cum este pentru oricare crestin autentic ) pentru A CREDE TOT CE AU ZIS PROOROCII , fiindca a devenit GREOI LA MINTE SI ZABAVNIC CU INIMA . Stii CINE a zis si unde scrie asa ?

 7. Cherie, mie imi place sa cred ca sunt unul dintre acei frati ai Lui despre care este vorba din Luca 8. 21 b : fratii Mei sunt cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l implinesc.”
  De cand am fost invatat ( fiindca, este scris : „Caci cine te face deosebit? Ce lucru ai pe care sa nu-l fi primit? Si daca l-ai primit, de ce te lauzi ca si cum nu l-ai fi primit? (1Cor.4:7) desigur, cineva a venit la mine si mi-a vorbit – ca trebuie sa cred in Scriptura , DACA vreau cu adevarat sa fiu MANTUIT , am inceput sa inteleg ca in ochii Domnului ” Ascultarea face mai mult decat jertfele, si pazirea cuvantului Sau face mai mult decat grasimea berbecilor. (1Sam.15:22)
  afland apoi despre aceasta avertizare : ” Luati seama, dar, la FELUL CUM ASCULTATI caci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua si ce i se pare ca are.” AM INCEPUT sa fiu mai exigent cu ceea ce se preda de la amvoane si am ajuns la vorba lui Pavel : „Umblati, dar, dupa darurile cele mai bune. Si va voi arata o cale NESPUS MAI BUNA
  (1Cor.12:31)
  LUAND APOI URMA ACESTEI CAI, atunci cand El a spus : „”Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. (Ioan.14:6) am inteles ca vorbea despre o anume DRAGOSTE si am gasit astfel ceea ce cautam : Dragostea de Dumnezeu , care sta in pazirea poruncilor Lui. Si poruncile Lui nu sunt grele; (1Ioan.5:3)
  Una din aceste porunci, pe care a fost foarte usor sa o implinesc, a fost BOTEZUL in apa in Numele Domnului isus Hristos , dupa ce am crezut ca ” In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.” (Fapt.4:12) Urmatoarea porunca, referitoare la CINA ,am putut sa o implinesc iarasi, cu bucurie, afland ca El insusi ” dupa ce a multumit lui Dumnezeu, si a frant-o ( painea ) a zis: „Luati, mancati; acesta este trupul Meu care se frange pentru voi; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea.” (1Cor.11:24)
  Dupa aceea, am aflat despre o a treia porunca data tot de El insusi :” Deci daca Eu, Domnul si Invatatorul vostru, v-am spalat picioarele, si voi sunteti datori sa va spalati picioarele unii altora. (Ioan.13:14)Pentru ca Eu v-am dat o pilda ( exemplu ), ca si voi sa faceti cum am facut Eu
  Si nici cu privire la aceasta nu am avut nici o ” greutate ” in vederea implinirii .
  Care crezi ca a fost motivatia pentru faptul ca mi-a fost atat de usor sa cunosc ACESTE TREI PORUNCI si sa le implinesc fara a clipi din ochi ?
  AM GASIT O COMUNITATE = ADUNARE care practica aceasta invatatura DIVINA , fiindca fratii lui Isus , numiti de El ca OILE MELE , ” asculta glasul Meu; Eu le cunosc, si ele vin dupa Mine. (Ioan.10:27) Tot in acea comunitate am fost bucuros sa aflu si aceasta DECLARATIE a Domnului Isus :” Da”, a raspuns Isus. „Eu sunt Imparat. Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit in lume, ca sa marturisesc despre adevar. Oricine este din adevar asculta glasul Meu.” (Ioan.18:37)
  Si asa, ASCULTAND si verificand in Biblie, precum faceau odinioara fratii din localitatea Bereea, ( Iudeii acestia aveau o inima mai aleasa decat cei din Tesalonic. Au primit Cuvantul cu toata ravna si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa. (Fapt.17:11) am ajuns sa cunosc ca acesta este ADEVARUL si ca sunt si eu unul din ei : ORICINE ESTE din adevar ASCULTA GLASUL MEU
  cU ALTE CUVINTE, m-am pomenit si eu ca ucenic , care folosesc internetul pentru a implini PORUNCA A PATRA : ” „Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura. (Marc.16:15)
  Astfel, dupa cum m-am prezentat, am luat la cunostinta faptul ca Isus Hristos, care este Cuvantul Dumnezeului Celui Viu, a dat patru porunci pentru a fi implinite de aceia care sunt hotarati a-lL urma :- pe care le-am detaliat in acest comentariu .
  voi fi extrem de multumitor , cu mare bucurie, oricui imi va arata a cincea, a sasea, si a ” n ” – a porunca , fiind ferm convins ca -mi va fi tot atat de usor sa le implinesc
  Referitor la indemnul ” sa va iubiti unii pe altii ” este nevoie de spatiu mai extins pentru meditatie, fiindca in acesta este o specificatie : ” cum v-am iubit Eu „, adica intr-un mod total diferit de conceptii omenesti

  • o fiinta oarecare zice:

   “Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura.”
   Ai avut vreodata onoarea de a cunoaste un pastor care-si trimite oile din turma „pe teren” ? Daca da, il mai poti numi pastor?

   • ioan dascal zice:

    foarte inteligenta remarca !
    Nunai ca, vezi tu, care te consideri, – ca si mine, de altfel – o fiinta oarecare , noi am fost odata avertizati de faptul „Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul. (Isa.55:8)
    Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre. (Isa.55:9)
    se observa faptul ca nu vrei- sau mai degraba nu stii – ca sa pui pret pe felul in care Dumnezeu SE DESCOPERA in cuvintele Bibliei
    Dumnezeu si-a prezentat mai multe calitati pe langa aceea de CREATOR =TATA, Astfel, El este si Legiuitor , ( a scris pe 2 table de piatra ) si INVATATOR al modului de aplicare a Legii . Dupa aceea , ca legea data sa aiba PUTERE, El S-a facut Judecator , apoi, ca sa-si arate sentimentele de dragoste si mila ( are nevoie orice muritor – vers din cantec crestin ) a devenit apoi Mare preot , Pastor si Salvator . In aceste posturi El a fost si MIELUL pentru jertfa , care a luat asupra lui povara pacatului = necredinta noastra .
    Nu trebuie sa neglijam profetia despre faptul ca El este si LEUL = REGELE animalellor din oameni ( fiindca samanta sarpelui este de multe generatii amestecata in proportie majoritara in rasa umana – a ajuns sa marturiseasca deschis, de la Darwin incoace, ca are stramos animal , maimuta , zic ei, fiindca nu au curajul sa se aplece in tarana pana la stramosul sarpe , sar direct la homo erectus , umbland in patru labe , de , emancipare exacerbata , negand cu vehementa descendenta aratata de Dumnezeu in Biblie : ” copii ai maniei ” Cain fiind primul care ” S-a maniat ” fiindca Dumnezeu nu a privit spre jertfa lui )
    La fel cum Dumnezeu vorbeste despre Sine ca Pastor, El spune ca oamenii trebuie sa se lase calauziti spre hrana SPIRITUALA , precum oile spre pasunea curata ,
    prezentandu-se apoi ca ” Invatatorul si Domnul ” Voi Ma numiti „Invatatorul si Domnul” si bine ziceti, caci sunt. (Ioan.13:13)
    El are pretentia la Ucenici care sa puna in PRACTICA invatatura insusita corect

    Acestea fiind explicate, doresc din toata inima sa nu e mai fie nimeni din cale afara
    de ZGARCIT incat sa nu poata a-si DA SEAMA ca acel text din biblie nu se refera la Pastor si nici la oi – cum a insinuat comentatorul .
    A se medita si la textul :In adevar, in Legea lui Moise este scris: „Sa nu legi gura boului care treiera graul!” Pe boi ii are in vedere Dumnezeu aici? (1Cor.9:9)
    ( eu zic ca, mai degraba pe cow-boy ii de parte barbateasca , care astazi nu-s macar in stare sa-si puna ” fraul ” la gandurile din pustia unde isi ” pasc ” sufletele

    No, sa mai aiba Cherie curajul sa spuna ca Nu sunt un EVANGHELIAT agresiv !

 8. cherie zice:

  Deci esti intr-un fel „evanghelist”
  Ne esti un evanghelist agresiv si de aceea comentez pe blogul tau. Nu imi plac crestinii agresivi care ameninta cu tot felul de nenorociri pe cei care nu sunt inregimentati in biserica lor.
  Iisus a venit pe pamant cu mesaj de iubire si de jertfa. Toti suntem datori sa-i urmam exemplul daca vrem sa intelegem ca aceasta este calea si adevarul. Este cumplit ca de multe ori crestinii au fost in stare sa ucida si sa pedepseasca ei in numele lui Iisus.

  • Adi zice:

   Da „behaitul oilor si Glasul Pastorului” este un evanghelist de blog si nu de amvon. Adica raspunde doar la intrebarile care ii convin si nu raspunde la intrebarile care deranjeaza.
   Mergeti dupa behaitul lui si vedeti unde ajungeti ! Eu va spun ,cel mai bine urmati cuvantul si nu va departati de el si El „Isus” va va tine pe cale.

   • Am obicei sa raspund la toate intrebarile ,inclusiv la acelea pe care mi le pun numai mie, si observ ca unele raspunsuri pe care le dau NU CONVIN TUTUROR celor care pun intrebari, fiindca ei au deja pregatit un raspuns al lor la ele, care , desigur, este diferit de al meu
    Oricine aude un sunet, si „merge ” in directia de unde crede ca vine , nu ajunge nicidecum mai departe decat la sursa acelui sunet care-l INTERESEAZA . ( nu-i asa ? D-apoi, cum ? )
    Daca tu auzi un behait, pe acest blog, ce te astepti sa vezi daca ” mergi dupa el ” , decat UN BERBEC . Si ce te astepti de la acesta, sa dea ” cu pumnul”, sau cu ” capul ” ? Asa ca ar fi bine sa-ti pui si tu putin la contributie ceea ce ai in cap ( ma gandesc ca nu esti lipsit de intelepciune ) daca chiar vrei sa infrunti pe cineva TARE DE CAP ! ( nu doar sa postezi ce-ti vine ” pe limba „- aviz amatorilor )

 9. o fiinta oarecare zice:

  Pai chiar daca gandurile cuiva nu-s ca si gandurile mele, atunci cand acel cineva imi spune ca-i pastorul meu, inteleg ca face cu mine exact ceea ce face un pastor cu oile lui. Caci altfel nu ar trebui sa-si zica pastor, nu? Iar daca face altceva, adica ma trimite „pe teren”, atunci il mai pot numi eu pastor?

 10. Pingback: Ganduri exprimate — Prioritati : ” Marto, Marto ! De multe lucruri ….” | behaitul oilor si Glasul Pastorului

 11. Pingback: Poruncile lui Isus Hristos : le cunosti? le -ai implinit ? | behaitul oilor si Glasul Pastorului

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s