VOI SPUNE lucruri ascunse de la intemeierea lumii

Le-a spus o alta pilda, si anume: „Imparatia cerurilor se aseamana cu un aluat pe care l-a luat o femeie si l-a pus in trei masuri de faina de grau, pana s-a dospit toata plamadeala.”

Isus a spus noroadelor toate aceste lucruri in pilde; si nu le vorbea deloc fara pilda,

ca sa se implineasca ce fusese vestit prin prorocul care zice: „Voi vorbi in pilde, voi spune lucruri ascunse de la facerea lumii.”   ( Matei 13.33-35 )

Asa-i  ca  suntem  iarasi  tentati  spre  interpretarea  acestui  verset  ca  dovada  la  sfanta  treime ? De  ce  oare  afirmati  in  continuare ( si  dupa  ce  lucrurile  ascunse  au  fost  spuse = descoperite ),  ca  sfanta  treime  este  o  taina ?

Si,  daca  intr-adevar  este  o  taina,  nu  cumva  este  chiar  TAINA  FARADELEGII,  pe  care  tocmai  Duhul  Sfant  , care  numai  prin  Rapire  va  fi  luat  din  drumul ei, o  impiedica  sa  -si  arate  fata  adevarata  (  2  Tesaloniceni 2. 7+8 )

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la VOI SPUNE lucruri ascunse de la intemeierea lumii

 1. cristi zice:

  vaaai cum stii tu sa dezlegi tainele, vad ca esti foarte „duhovnicesc” uite dezleaga 3 ghicitori (sau taine);
  acolo pasarile isi vor face cuib
  si
  locasul cocostarcilor in chiparosi
  si
  pentru 3 pacate ale Tirului ba chiar pentru 4 nu Ma voi intoarce.


  • Cat de multe sunt lucrarile Tale, Doamne! Tu pe toate le-ai facut cu intelepciune, si pamantul este plin de fapturile Tale. ” (Psalm 1o4. !6-17 )
   Asa vorbeste Domnul: „Pentru trei nelegiuiri ale Edomului, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca a urmarit pe fratii sai cu sabia, inabusindu-si mila, a dat drumul maniei si isi tinea intruna urgia. …
   De aceea voi trimite foc in zidurile Tirului, si-i va mistui palatele.” (pentru ca au luat pe toti oamenii prinsi de razboi si i-au dat Edomului, si nu s-au gandit la legamantul fratesc.)
   Amos 1 11+9+10 )
   Crede-ma, Cristi, am plecat de acasa de 2 luni, si nu am luat cu mine FABRICA de RASPUNSURI la GHICITORI ca tine !

 2. cristi zice:

  apropo, „sfanta treime” se scrie asa Sfanta Treime, ca doar nu te tragi de sireturi cu Dumnezeu, nu? modifica, te rog, ca sa pari crestin..

  • Te rog sa ierti pe un nestiutor, de unde pacatele mele sa stiu cum se scriu corect cuvintele pe care nu le-am citit in CARTEA mea PREFERATA ?
   Probabil te referi la ceea ce eu numesc stramba , sau franta treime , nu-i asa ? BAI asa ! ( eu cred ca nu-i nici un bai )

  • vaai, vaiiii, ce-a ajuns blogul meu ! Auzi, sa ajung eu sa ma trag de sireturi cu un dumnezeu care umbla cu siret (licuri ) ! da ce spun eu, nu cu unul, ci cu TREI !
   Vai, Doamne, da vai de ei ! Si de sireturile lor, s-au facut flenduri !
   Sa modific eu, ca sa par ? Ce , credeti ca ma prefac ? Eu sunt, asa cum am spus lui MIZANTROPESCU, UN ALT NEBUN AL LUI HRISTOS
   Intrebarea mea catre Cristi : Tu al cui nebun esti ?

 3. cristi zice:

  PS
  prietene ca sa avem o baza de discutie, spune-mi din ce „denominatiune” faci parte ca nu-mi rezulta..esti unitarian? menonit? metodist? bahtist? raelian? 🙂 advent? penticostal? mormon?..etc, doar nu stau acu sa numar cele 20000 de secte protestante 🙂 uite, io sunt oaia care musca. botezat, catolic ( studiaza etimologia).

 4. cristi zice:

  PPS
  amigo un sfat; ti-am frunzarit putin blogul..clar! nu mai cita din Biblie ca-i riscant, litera ucide, extraterestrii” isi rad de tine..si poate vei fi „teleportat” intr-un „ozn”.
  numai bine.
  🙂

  • Multumesc din inima PARTIDULUI pentru frumoasele complimente si promisiuni de rasplatire pentru eforturile pe care le depun in (de)FAVOAREA lui !
   Stiu si eu ca litera ucide, insa eu ma bazez pe faptul ca DUHUL LUI DUMNEZEU DA VIATA , celor la care este DARUIT !
   Am Inteles , sa traiti !

 5. mihaela zice:

  „ca sa se implineasca ce fusese vestit prin prorocul care zice: “Voi vorbi in pilde, voi spune lucruri ascunse de la facerea lumii.” ( Matei 13.33-35 )”

  scrie undeva : voi spune TOATE lucrurile ascunse de la întemeierea lumii?

  Eu sunt de părere că: „Lucrurile ascunse sunt ale Domnului Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre şi ale copiilor noştri, pe vecie, ca să împlinim toate cuvintele Legii acesteia. (Deuteronom 29:29)

 6. si a jurat ……ca nu va mai fi nici o zabava ,ci, ca in zilele in care ingerul al saptelea va suna din trambita lui, SE VA SFARSI taina lui Dumnezeu, dupa vestea buna vestita de El robilor Sai, prorocilor. (Apoc.10:7)
  si daca LUCRURILE DESCOPERITE inseamna SFARSITUL TAINEI, si ele sunt ale noastre, de ce nu ne grabim sa le facem INVENTARUL ?
  nu fac oare asa cei din lume cu mostenirile lor, dandu-si chiar in cap pentru ele, cand ajung la impartirea lor ?
  si noi, care ne pretindem crestini, nu trebuie sa facem CONTRARIUL, la distribuirea catre ceilalti frati ? ( si surori )

 7. cristi zice:

  aham, esti „nebun pentru Hristos”, imi provoci o criza acuta de ras 🙂 „talcuitor” al Bibliei..probabil nici lumea nu-i vrednica de domnia-ta, nu? mai util ar fi (ptr siguranta proprie) sa-l citesti pe Harry Potter ai sa devii „nebun” dupa j k r.

  • Ma bucur ca am reusit sa destind atmosfera, macar in privinta ta , desigur, si altii rad copios, la citirea acestui blog. Important este ca nimeni sa nu scrasneasca din dintii de oi care musca
   vrei sa spui ca ma cred de neinlocuit ? ” Nicidecum! Dimpotriva, Dumnezeu sa fie gasit adevarat, si toti oamenii sa fie gasiti mincinosi, dupa cum este scris: „Ca sa fii gasit neprihanit in cuvintele Tale si sa iesi biruitor cand vei fi judecat.” (Rom.3:4)

 8. cristi zice:

  1.A, pai nu te judec ca judecata a Domnului este, nu? doar ai un mod pueril de „talcuire” scripturistica, tipic „Sola” te incadrezi in tiparul celor care isi inchipuie ca-s deja mantuiti..si „rapiti” 🙂 stii ca si satan cunoaste si „talcuieste” scripturile?
  2. chestia cu pasarile si cocostarcul o gasesti in Ps 103, 18 (kjv-modificata de „Reforma”)
  dezlegarea ghiciturii nu o primesti acu. in viitor cand esti mai copt (ca mosmoana pe paie)
  🙂

  • In ps. 103.18 eu citesc „pentru cei ce pazesc legamantul Lui si isi aduc aminte de poruncile Lui, ca sa le implineasca. (Ps.103:18)
   Vezi ca in raspunsul meu am citat intentionat cu un verset mai sus, adica din ps. 104. 16-17, care leaga corect informatia, nu o lasa in coada de peste (simboluri catolice ) Asa si cu a treia „ghicitoare, ” ca nu-mi place sa interpretez Cuvantul scos COMPLET din context

  • Imaginea evocata de tine cu ” mosmoana coapta pe paie ” se potriveste exact cu aceea pe care eu am prezentat-o in postarile mai vechi privitoare la samanta Sarpelui, , anume ca mama noastra comuna, stramoasa EVA a fost prima POAMA cazuta din Pomul Cunostintei in fata lui Adam , pe care acesta a luat-o, COAPTA , de pe patul de paie, fiindca vazuse si el ca era buna de mancat, placuta de privit si de dorit sa fie cunoscuta , cu mintea si simturile trupesti

 9. cristi zice:

  sa-ti dezleg o taina; am intervenit deoarece ai o perceptie curioasa despre Dumnezeu plasata cumva intre monofizism , pnevmatomahism, si Pavel Corut (o mixtura?) 🙂
  esti o rara avis, no offence.
  🙂

 10. cristi zice:

  scuze, am citat din Biblia catolica ; acolo pasarile isi vor face cuib Ps 103,18) ; locasul cocostarcilor in chiparosi (Ps 103, 19)
  -in KVJ (modificata);
  in ei isi fac pasarile cuibul, iar cocostarcul isi are locuinta in chiparosi (Ps 104, 17)
  esti domnia-ta prea chitibusar..oricum interpretare gresita (lumeasca Mt 22, 29). apropo catolic=catoliki greek-sobornicesc/universal (Efes 4,5)

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.